Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 104 σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 104 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 16
ΠΕ Θεσπρωτίας 19
ΠΕ Ιωαννίνων 38
ΠΕ Πρέβεζας 31


Read More »
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 104 σε όλη την Ήπειρο Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 104 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - Άνω του 50% σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - Άνω του 50% σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα


Δύο από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου έχουν σπάσει το φράγμα του 50% σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στον μόνιμο πληθυσμό που διαμένει στις περιφερειακές ενότητες.

Οι Νομοί είναι η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα ενώ Γιάννινα και Άρτα παραμένουν κάτω του 50% στην εμβολιαστική κάλυψη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η εμβολιαστική κάλυψη με μία δόση φτάνει στο 48,56% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί του μόνιμου πληθυσμού στο 45,2%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης για τον μόνιμο πληθυσμό ανέρχονται στο 62,3% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 58,8%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας η εμβολιαστική κάλυψη με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 51,4% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 47,4%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί έχουν ανεβάσει ρυθμούς. Έτσι η εμβολιαστική κάλυψη με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 60,9% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 56,6%.

Η γενική εικόνα είναι ότι οι εμβολιασμοί τον Αύγουστο έχουν μειωθεί σημαντικά και απομένει να φανεί αν αυτό οφείλεται μόνο στην έξοδο και τις διακοπές.
Read More »
Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - Άνω του 50% σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - Άνω του 50% σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Αγνή Νάκου: Κρούσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Αγνή Νάκου: Κρούσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδεςΣε όλες τις ηλικιακές ομάδες εντοπίζονται κρούσματα το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και τις δηλώσεις που έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου.

Η κ. Νάκου ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα ενώ απευθυνόμενη κυρίως στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές σημείωσε ότι καλό θα είναι να μένουν οικειοθελώς σε καραντίνα για κάποιες μέρες.

Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες διαπιστώνεται ότι εντοπίζονται αρκετά κρούσματα σε παιδιά που επιστρέφουν από κατασκηνώσεις ή από άλλα θερινά camp.

Επίσης θετικά έχουν εντοπιστεί σε επισκέπτες που έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και σε τουρίστες από το εξωτερικό οι οποίοι οδηγούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας που λειτουργεί στα Γιάννινα και εξυπηρετεί τις ανάγκες που ανακύπτουν στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.
Read More »
Αγνή Νάκου: Κρούσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες Αγνή Νάκου: Κρούσματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Προτάσεις Περιφέρειας για αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην Ήπειρο

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Προτάσεις Περιφέρειας για αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην ΉπειροΣυγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, υπέβαλε με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η πρόταση υποβλήθηκε με την προοπτική εξέτασής της ενόψει της υλοποίησης δράσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για την Π.Ε. Άρτας η πρόταση αφορά τις πορτοκαλιές και κατά δεύτερο λόγο στις ελιές, στην Π. Ε. Θεσπρωτίας στις παραδοσιακές δενδρώδεις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών, στην Π.Ε. Ιωαννίνων στις καλλιέργειες ροδακίνων Κόνιτσας, καρυδιάς, αμυγδαλιάς, κερασιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και ελιάς και στην Π.Ε. Πρέβεζας στους ελαιώνες και στα οπωροκηπευτικά και ειδικά στην τομάτα παράλληλα με συνοδά έργα.
Read More »
Προτάσεις Περιφέρειας για αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην Ήπειρο Προτάσεις Περιφέρειας για αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κώτση "Φιλιάτες ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία"

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021

 Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κώτση "Φιλιάτες ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία"Read More »
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κώτση "Φιλιάτες ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία"  Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κώτση "Φιλιάτες ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία αυτοκίνητο φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία αυτοκίνητο φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών


Αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν σήμερα νωρίς το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται ημεδαπός συνεργός του, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν (3) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν:
· (8) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (48) κιλών και (280) γραμμαρίων και
· (19) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») συνολικού βάρους (1) κιλού και (917) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε επιπλέον, το παραπάνω αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, είχε μισθώσει ο ημεδαπός κατηγορούμενος από εταιρία εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία αυτοκίνητο φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών Εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία αυτοκίνητο φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

“Εκεί που τους χρωστούσανε…”

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
“Εκεί που τους χρωστούσανε…”Εκεί που τους χρωστούσανε τους παίρνουν και τ’ αμπέλι… 
Κάπως τέτοιο συμβαίνει με τον Δήμο Ηγουμενίτσας..

Όπου ο Δήμος περίμενε να του αποδοθούν τμήματα της χερσαίας ζώνης και έρχεται η Κτηματική του Δημοσίου να του πάρει και την περιουσία του στο Δρέπανο!

Κι όχι όποια όποια Κτηματική… Αλλά αυτή που εδρεύει στην πόλη της Ηγουμενίτσας με επικεφαλής Θεσπρωτούς!

Και είναι να απορεί κανείς πως και για ποιούς λόγους οι υπεύθυνοι της Κτηματικής αποφάσισαν τώρα να διεκδικήσουν περιουσία του Δήμου που του ανήκει εδώ και χρόνια, έχει επενδύσει σε αυτή και έχει λαμβάνει και πολλές χιλιάδες χρωστούμενα…

Είναι τυχαία όλα αυτά ή συνδέονται κάπως, κάπου…
Read More »
“Εκεί που τους χρωστούσανε…” “Εκεί που τους χρωστούσανε…” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
8 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και ΗγουμενίτσαΤην Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 140 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 37.657 rapid test και ανευρέθηκαν 759 θετικά (2.02%). Από τις 759 περιπτώσεις, οι 372 αφορούν άνδρες και οι 387 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 31.43 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΛΑΤΑΡΙΑ
68 rapid test με 2 θετικά (2.94%) αφορούν σε 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
298 rapid test με 6 θετικά (2.01%) αφορούν σε 5 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 21 έτη
Read More »
8 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests σε Πλαταριά και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπής δικύκλου

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Εξιχνίαση κλοπής δικύκλου Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου από την περιοχή του Πέτα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ανήλικοι βραδινές ώρες της 6/7-8-2021 αφαίρεσαν από την παραπάνω περιοχή δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του παθόντος. 
Στο πλαίσιο της έρευνας το κλεμμένο μοτοποδήλατο βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε θάμνους στην παραλίμνιο περιοχή της Άρτας, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνίαση κλοπής δικύκλου Εξιχνίαση κλοπής δικύκλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Σύλληψη 33χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτην σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παράλληλα είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 33χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: "Η Κτηματική Υπηρεσία προσπαθεί να σφετεριστεί το Δρέπανο"

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: "Η Κτηματική Υπηρεσία προσπαθεί να σφετεριστεί το Δρέπανο"Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και των κεκρυμμένων υποδαυλιστών των πράξεων της για τον σφετερισμό περιουσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ιδιωτών.

Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Θεσπρωτίας με έγγραφο της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, ζητά εκτός όλων των άλλων και την μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000,00 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο η πράξη αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αρίθμ. 8504/05-05-1969 Απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της.

Ωστόσο δημιουργείται ευλόγως το ερώτημα, πώς από την μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου;

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των Δημοτών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: "Η Κτηματική Υπηρεσία προσπαθεί να σφετεριστεί το Δρέπανο" Δήμος Ηγουμενίτσας: "Η Κτηματική Υπηρεσία προσπαθεί να σφετεριστεί το Δρέπανο" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Φιλιάτες: Αγνοείται από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου

Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021
Φιλιάτες: Αγνοείται από το μεσημέρι του ΔεκαπενταύγουστουΑπό το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου αγνοείται ο 46χρονος Λάμπρος Μπέκιος. Ο 46χρονος είχε έρθει διακοπές στο χωριό του στην περιοχή των Φιλιατών.

Η εξαφάνισή του δηλώθηκε την επόμενη μέρα στην Ελληνική Αστυνομία από συγγενικό του πρόσωπο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Μπέκιου Λάμπρου στις 19/8/2021 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος των οικείων του καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.
Ο Μπέκιος Λάμπρος έχει ύψος 1,78 μ., είναι εύσωμος, έχει μαύρα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε μπλε σκούρα βερμούδα, μαύρη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια μάρκας Nike. Έφυγε με το όχημά του, μάρκας Hyundai, πράσινου χρώματος, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας ΧΕΖ8801.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.
Read More »
Φιλιάτες: Αγνοείται από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου Φιλιάτες: Αγνοείται από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες