Πολλά τα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 572 νέα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Πολλά τα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 572 νέα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 98
ΠΕ Θεσπρωτίας 71
ΠΕ Ιωαννίνων 320
ΠΕ Πρέβεζας 83

Read More »
Πολλά τα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 572 νέα στην Ήπειρο Πολλά τα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 572 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Υποτροφία 1.000€ σε μαθητές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Υποτροφία 1.000€ σε μαθητές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας θα χορηγήσει Υποτροφία 1.000 € αξιοποιώντας την δωρεά του κύριου Κυπριανού Παντελή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών σε μαθητές της A’, B’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας, με προσφυγικές ρίζες, που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Με τον όρο προσφυγικές ρίζες νοείται όσοι έχουν τουλάχιστον έναν γονέα προσφυγικής καταγωγής. Σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή το ποσό κατανέμεται ως εξής: για την Α’ Γυμνασίου 200 €, για την Β’ Γυμνασίου 200€ και για την Γ’ Γυμνασίου 600€.

Η υποτροφία θα χορηγηθεί μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Η πρόεδρος
Παυλίδου Ελένη

Read More »
Υποτροφία 1.000€ σε μαθητές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Υποτροφία 1.000€ σε μαθητές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Την Τετάρτη ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Την Τετάρτη ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με τηλεδιάσκεψη για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης :

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης ( Ο.Π.Δ) Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022.
Read More »
Την Τετάρτη ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Την Τετάρτη ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Μετά από πολλούς μήνες αναμονής και ακόμα περισσότερες υποσχέσεις, παραδόθηκαν στο δήμο Ηγουμενίτσας, τα σχέδια που αποτυπώνουν τις προς παραχώρηση στο δήμο εκτάσεις, που μέχρι σήμερα ανήκαν στην ΟΛΗΓ Α.Ε. και που εξαιρούνται πλέον και επίσημα από τη Σύμβαση Παραχώρησης.
Τα τελικά σχέδια φαίνεται πως αντικατοπτρίζουν τις διεκδικήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, εξαιρούνται και εκτάσεις οι οποίες δεν ήταν διεκδικήσιμες από τις δημοτικές αρχές Ηγουμενίτσας και Φιλιατών (και δεν ήταν στα σχέδια που παρουσίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), όπως το πίσω μέρος της "μύτης" της Σαγιάδας, η μύτη του Δρεπάνου (ολόκληρη δηλαδή η παραλία), τα γήπεδα τένις στην Ηγουμενίτσα, αλλά και η προβλήτα στο αριστερό σημείο της παραλίας της Πλαταριάς.
Το παραλιακό μέτωπο της Πλαταριάς, των Συβότων και της Σαγιάδας, όπου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις, παραχωρείται στους δήμους, ενώ παραμένει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. έκταση σε απόσταση 6 μέτρων από τη θάλασσα.

Αναφορικά με την περιοχή του πάρκινγκ,  συμφωνείται ότι καθ' όλη τη διάρκεια παραχώρησης ο ΟΛΗΓ θα διαθέτει το σύνολο των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης για την ελεύθερη, δωρεάν στάθμευση των περιοίκων και του κοινού εν γένει και δε θα έχει δικαίωμα να μεταβάλει με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση της ως χώρου δωρεάν δημόσιας στάθμευσης. Καθ' όλη τη Διάρκεια Παραχώρησης ο ΟΛΗΓ θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της εν λόγω περιοχής.

Μιλώντας στο thespro.gr, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, αφού τα όσα ζητούσε η δημοτική αρχή, αποτυπώνονται πλέον στην επίσημη σύμβαση παραχώρησης.
Μένει να διευθετηθεί μία μικρή λεπτομέρεια αναφορικά με το κτήριο εντός του πάρκινγκ το οποίο παραχωρείται στο δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε και τυπικά να εκλείψουν οι λόγοι που οι σημαίες στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας κυματίζουν μεσίστιες. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, μας δήλωσε πως "χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και των διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ικανοποιείται επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα των δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια".
Read More »
Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

3 εκ. ευρώ για την βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
3 εκ. ευρώ για την βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου ΣουλίουΤην ένταξη του έργου του Δήμου Σουλίου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Το ποσό της χρηματοδότησης φτάνει τα 3.087.246,60€. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν (1) Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Κ.Σ.Ε) που θα επεξεργάζεται τα συλλεγόμενα από δεκαεπτά (17) Τοπικά Σημεία Ελέγχου Ενέργειας (Τ.Σ.Ε.Ε.) και δώδεκα (12) Τοπικά Σημεία Ελέγχου (Τ.Σ.Ε). Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια Φορητού Εξοπλισμού (Φ.Ε.) μέτρησης παροχής, διαρροών, μέτρησης ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών πόσιμου νερού κ.α.
Read More »
3 εκ. ευρώ για την βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου 3 εκ. ευρώ για την βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Πρόσληψη 15 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Πρόσληψη 15 ατόμων στη ΔΕΥΑ ΗγουμενίτσαςΗ ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ, που εδρεύει στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα:


Οι υποψήφιοι των ανωτέρω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2022 (ΑΔΑ:6ΕΘΜΟΡ8Μ-9Ω2), στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (10-6-2021) και στο Ειδικό Παράρτημα: Α(1) Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ (9-12-2021), τα οποία έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ και στο Διαύγεια.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, κατά περίπτωση, εντυπο ασεπ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την Ανακοίνωση δικαιολογητικά, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα, υπόψη Κ. Τσίπη (τηλ. επικοινωνίας: 26650 23223). Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και συγκεκριμένα από 19-1-2022 έως και 28-1-2022.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) Στο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας μας (www.deyaig.gr), β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: ΠολίτεςàΈντυπα-ΔιαδικασίεςàΔιαγωνισμών ΦορέωνàΟρ. Χρόνου ΣΟΧ, γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: ΣύνδεσμοιàΑνεξάρτητες και άλλες αρχέςàΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: ΠολίτεςàΈντυπα –Διαδικασίεςà Διαγωνισμών ΦορέωνàΟρ. Χρόνου ΣΟΧ.

Read More »
Πρόσληψη 15 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Πρόσληψη 15 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Νέος αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022
Νέος αντιδήμαρχος στο ΦιλιάτιΟ δήμαρχος Φιλιατών ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Πανταζάκο Μιχαήλ του Βασιλείου ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών με αντιμισθία, με θητεία από 12/01/2022 έως 11/01/2023,εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και του μεταβιβάζει καθ΄ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. 
• Την εποπτεία για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. 
• Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις. 
• Ευθύνη για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. 
• Την εποπτεία της λειτουργίας νεκροταφείων. 
• Θέματα πρασίνου – παιδικών χαρών και καθημερινότητας και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματεία οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των Δημοτών. 
• Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. • Την χορήγηση αδειών του προσωπικού. 
• Τη λειτουργία του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Τη λειτουργία των υπηρεσιών Αλλοδαπών και μεταναστών. 
• Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο άνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες εκτός από βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και χρηματικών ενταλμάτων. 
• Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατών και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατών 
• Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να του μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών.
Read More »
Νέος αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι Νέος αντιδήμαρχος στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Σελίδες