Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην ΗγουμενίτσαΔεν θα γίνει παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Ηγουμενίτσας την 28η Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάσεις των σχολείων κι όχι το σύνολο των μαθητών.

Η απόφαση ελήφθη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας αφενός για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αφετέρου για να περιοριστεί ο χρόνος της παρέλασης μέσα στον προβλεπόμενο από την Υπουργική Απόφαση.
Read More »
Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην Ηγουμενίτσα Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά


Με εκτίμηση και σεβασμό στη δυναμική και έντιμη προσωπικότητα της Φώφης Γεννηματά, σήμερα όχι μόνο ως πολιτικοί αλλά κυρίως ως άνθρωποι, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια μιας ξεχωριστής γυναίκας, που έχασε τη μάχη για τη ζωή με το κεφάλι ψηλά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας αποχαιρετά με αισθήματα θλίψης, αλλά και απέραντου σεβασμού και αγάπης την Πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. Την πολιτικό που κόσμησε με την παρουσία της την Βουλή και εκπροσώπησε τους ψηφοφόρους της επάξια.

Την πολιτικό που έδωσε το παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχημένη θητεία ως Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς. Την πολιτικό που θήτευσε με αποτελεσματικότητα από κρίσιμα και νευραλγικά Υπουργεία όπως τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας.

Την Πρόεδρό μας, που ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του και πέτυχε να συνενώσει τον κατακερματισμένο χώρο της κεντροαριστεράς. Την Πρόεδρό μας που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανανέωσης της προοδευτικής παράταξης με την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ, του οποίου υπήρξε η πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος.

Την Πρόεδρο, που κατόρθωσε να διπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά του χώρου μας, στην αναμέτρηση του 2019. Την Πρόεδρο που ήταν πάντα παρούσα, μπροστάρης και πρωτοπόρος στις μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη, μακριά από κομματισμούς και λαϊκισμούς. Την Πρόεδρο που «έβαλε πλάτη» για να μείνει η χώρα σε σταθερή ευρωπαϊκή τροχιά το 2015.

Αποχαιρετούμε όμως και τη μητέρα, τη γυναίκα, την αγωνίστρια της ζωής Φώφη Γεννηματά. Την ώρα που λαμβάνει τη θέση που της αξίζει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη και τόσους άλλους πολιτικούς της παράταξής μας, μια υπόσχεση πρέπει να της δώσουμε και να την τηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το κρίσιμο προσεχές διάστημα, όλοι ενωμένοι με ψύχραιμο και καθαρό πολιτικό λόγο να αγωνιστούμε ώστε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την μεγάλη παρακαταθήκη που μας αφήνει. Να μετατρέψουμε το ΚΙΝΑΛ σε πραγματικό πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής της χώρας.

Καλό ταξίδι Φώφη.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 78
ΠΕ Πρέβεζας 6


Read More »
Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην Ήπειρο Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιάΜέσω της εφαρμογής συμβάλλουμε, με συμβολικό τρόπο, στο σημαντικό έργο του ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

O ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, προσκαλεί όλους να συμμετέχουν δωρεάν στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» και να συμβάλουν, με συμβολικό τρόπο, στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», την οποία μπορούν όλοι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet, παίρνουν μέρος σε δοκιμασίες που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου. Όσο περισσότερο παίζουν τα μέλη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων, το οποίο αποτελεί ένα μόνο μέρος της συνολικής επένδυσής του στο έργο.

Εφέτος είναι η έβδομη χρονιά που η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» αναλαμβάνει δράση για τα παιδιά. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, αρκεί να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:
· Κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»
· Συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δοκιμασίες
· Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Καθένας, μέσα από τις δοκιμασίες της εφαρμογής συγκεντρώνει πόντους, ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες λέξεις στο Word Game, τρέχοντας σε εικονικές διαδρομές στο My Runner και Run the Race, αποφεύγοντας εμπόδια και μαζεύοντας μπλε καρδιές στο Jump και το Fast Run, βρίσκοντας τις διαφορές στο Spot It, συγκεντρώνοντας αντικείμενα στο Catch, δημιουργώντας γραμμές ή στήλες με 3 ή περισσότερα σύμβολα του ίδιου χρώματος στο Puzzle Blast και συναρμολογώντας σωστά τα κομμάτια στο Photo Puzzle. Επιπλέον, τα μέλη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» έχουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν στο Quiz έναν ή πολλούς παίκτες ταυτόχρονα.

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε το 88% της ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων
Από το 2014 έως σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, ο ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει το 88% της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές τους και δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά.

Συνολικά, έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 13.910 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 510 κλινών και στα δύο νοσοκομεία.

Δράσεις για καλό σκοπό από την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»
Η εφαρμογή Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» πραγματοποιεί δράσεις για καλό σκοπό καθ’ όλη της διάρκεια του έτους. Επιπλέον, ενεργοποιείται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με σκοπό την ενίσχυση του έργου ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Ο ΟΠΑΠ προσκαλεί και εφέτος όλους να αγκαλιάσουν την ενέργεια αυτή και να πάρουν μέρος στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή από το Google Play ή το App Store. Γιατί για τα παιδιά είμαστε όλοι μία ομάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.opapcsr.gr/prwtovoulies/omada-prosforas/

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιά Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία


Με ικανοποιητική συμμετοχή μελών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων στη Νέα Δημοκρατία. 

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας εκλέχθηκε ο κ. Φάνης Κωνσταντίνου ο οποίος συγκέντρωσε 309 σταυρούς, έναντι 278 του αντιπάλου του κ. Σωκράτη Μπότου.

Συγκεκριμένα έλαβαν: 

Υποψήφιοι Πρόεδροι ΔΕΕΠ
 1. Κωνσταντίνου Θεοφάνης 309
 2. Μπότος Σωκράτης 278
Μέλη ΔΕΕΠ (Εκλέγονται 9)
 1. Γκίκας Κωνσταντίνος 198
 2. Ρούμπης Δημήτριος 177
 3. Μπολότσης Ανδρέας 165
 4. Σουλάκης Αναστάσιος 160
 5. Τσιάκος Ευάγγελος 152
 6. Γεώργος Βασίλειος 145
 7. Γκαμπρέλας Δημήτριος 112
 8. Βέρμπη Βέρα 91
 9. Κοσιώρη Αικατερίνη 74
 10. Τσίμος Κωνσταντίνος 88
 11. Αναστασίου Αλέξανδρος 81Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας
Πρόεδροι
 1. Φωτιάδης Απόστολος 129
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Μώκος Θεόδωρος 105
 2. Πάντου Βιολέτα 48
 3. Τσόγκα Άννα 44
 4. Κανάκης Απόστολος 43 
 5. Μηλιώνη Ελένη 43
 6. Μαντζούκης Σπυρίδων 28
 7. Κυργυρίδης Νικόλαος 9

Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Παραμυθιάς
Πρόεδροι
 1. Κώτσης Θεόδωρος 198
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Πάκος-Τσιάνης Γεώργιος 101
 2. Μουσελίμης Σπυρίδων 96
 3. Ντάνη Σοφία 78
 4. Γκόγκος Δημήτριος 72
 5. Κάτσιος Στυλιανός 61
 6. Χρήστου Αλέξανδρος 46
 7. Μάρκου Χρήστος 41

Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Φιλιατών
Πρόεδροι
 1. Σοροβάκος Χαρίλαος 28
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Καίσαρη Παρασκευή 34
 2. Φερεντίνος Μιλτιάδης 19
 3. Μπόμπορης Λάμπρος 18
 4. Κασαβήτα Χριστίνα 11
 5. Γραβιώτη Ευαγγελία 9
 6. Κομίνης Δημήτριος 9
 7. Νέτης Ελευθέριος 8

Υποψήφιοι σύνεδροι (Εκλέγονται  5)
 1. Χασιώτης Κωνσταντίνος 232
 2. Ντάνης Βασίλειος 180
 3. Μπολότσης Ανδρέας 168
 4. Σουλάκης Αναστάσιος 158
 5. Μώκος Θεόδωρος 91
Read More »
Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Επ’ευκαιρία της λήξης της θερινής τουριστικής του σεζόν του 2021 :
1) να δώσω εκ μέρους της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ τα συγχαρητήρια μου στους συναδέλφους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων :α) για τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες που παρείχαν στους τουρίστες πελάτες –επισκέπτες της Ηπείρου και β) για την άψογη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούσαν τον κλάδο μας σχετικά με τον covid 19 χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του ιού στις επιχειρήσεις μας .

2) να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον κύριο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη :α) για την δυναμική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Ηπείρου με θετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη χρονιά και β) για την πρόταση του που πέτυχε να βοηθήσει τους συναδέλφους με δωρεάν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων των επιχειρήσεων για το 2021 η οποία κυμάνθηκε από 4.000 έως 15.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση .

3) όσον αφορά την τουριστική κίνηση και τις πληρότητες των καταλυμάτων σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχα και από τους συναδέλφους στις πρόσφατες συνελεύσεις και συναντήσεις έχουν ως εξής : 1) γενικά όλη η Ήπειρος είχε μεγάλη αύξηση εν σύγκριση με το 2020 πολλές περιοχές πλησίασαν την κίνηση και τις πληρότητες του 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό .Πιο αναλυτικά το 60% των συναδέλφων για το τρίμηνο από 20 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου είχαν μέσο όρο πληρότητες 80% με αποκορύφωμα της κίνησης τον Αύγουστο με πληρότητες 100% με την μεγάλη πλειοψηφία των πελατών μας να είναι Έλληνες :α) διότι δεν ταξίδεψαν για διακοπές πέρυσι , β) ήρθαν πολλοί Έλληνες του εξωτερικού και γ) δόθηκαν πλλά δελτία κοινωνικού τουρισμού και τα έκαναν χρήση πολλοί .Άλλο ένα 20% των συναδέλφων είχαν εξασφαλίσει συμβόλαια με τουριστικά γραφεία και tour operators και είχαν εξασφαλισμένες πληρότητες με μέσο όρο τριμήνου το 70% με ξένους πελάτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως και μετά από Μεγάλη Βρετανία , Ισραήλ , Σερβία κτλ.

Μόνο ένα 20% των συναδέλφων δεν πήγε τόσο καλά με μέσο όρο πληρότητες τριμήνου 50 με 55% σε σύγκριση με το 2019 , για διαφορετικούς λόγους η κάθε επιχείρηση : α) λόγο θέσης του καταλύματος σε συνδυασμό με έλλειψη προβολής , β) λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων υπολειτουργούσαν και γ) πολλοί ιδιοκτήτες έχουν τα καταλύματα για δεύτερη και τρίτη δραστηριότητα και δεν τους ενδιαφέρει η πληρότητα και η επιμήκυνση της σεζόν .
Άλλο ένα θετικό ήταν φέτος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το φθινόπωρο , πολλές επιχειρήσεις πήγαν καλά τον Σεπτέμβριο έως και 15 Οκτωβρίου .
Μια ακόμη παράμετρος που βοήθησε στο να προσελκύσουμε πολλούς Έλληνες για διακοπές στην Ήπειρο είναι ότι η Ήπειρος είναι ευλογημένος τόπος για διακοπές και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια .

Δεν αναφέρθηκα σε αναλυτικούς αριθμούς και ποσά αυτό είναι δουλειά της Στατιστικής Υπηρεσίας και τα έχει , τα οποία συμβαδίζουν με τα αναγραφόμενα μου .
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω στους συναδέλφους που κατά κύριο επάγγελμα ζουν από τον τουρισμό να προετοιμάζονται από τώρα για το 2022 που θα είναι μια καλή χρονιά , τα μηνύματα από τις εκθέσεις τουρισμού είναι θετικά και προκρατήσεις άρχισαν από τώρα και τα πρώτα συμβόλαια .
Επίσης να ενημερώσω τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για ανακαίνιση –εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση :α) έχει προκηρυχτεί το LEADER , είναι στοχευμένο για εξοχικές κατοικίες –βίλες και επαύλεις με δυναμικότητα άνω των 10 κλινών και β) αρχές του 2022 θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ και θα είναι στοχευμένο στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια και τα δυο ανωτέρω προγράμματα είναι επιδοτούμενα από 40% έως 60% .
Για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με ένα οικονομολόγο μελετητή .
Read More »
Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη ΓεννηματάΠέθανε σήμερα 25/10 η Φώφη Γεννηματά μετά τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τη ζωή της.

Στις 12 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη επειγόντως στον «Ευαγγελισμό», και σήμερα πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η ζωή μου και η μάχη για την υγεία μου, θα βγω νικήτρια» είπε σε στενούς της συνεργάτες πριν από δύο εβδομάδες λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν δημόσια για τον καρκίνο. Χαρακτηριστικά, πριν από δυο χρόνια, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, προσπάθησε να μεταδώσει τις συμβουλές της σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη:

«Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι "γιατί σ’ μένα;". Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου».
Read More »
Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο


Ένας 75χρονος. εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Άρτα, από τον γιο του ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τις αρχές.

Στο σπίτι του 75χρονου έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη αργά,..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 75χρονος . αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο.
Read More »
75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο 75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην διαδικτυακή Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση ITB Asia 25-29.10.2021

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Συμμετοχή Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην διαδικτυακή Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση ITB Asia 25-29.10.2021


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του διακρατικού έργου με τίτλο «GET» (GRALB Experience Tourism) του προγράμματος IPA II Cross-border Cooperation Programme "Greece - Albania 2014 - 2020" (IPA ΙΙ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020), συμμετέχει από σήμερα 25/10/2021 έως και 29/10/2021 στην διεθνή έκθεση ITB Asia, την κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση της Ασίας, που έχει σχεδιαστεί ως το κύριο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία της Ασίας-Ειρηνικού.

Στο 14ο έτος της η ITB Asia πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Αναμένονται εικονικές επιχειρηματικές συναντήσεις, δικτύωση, συνέδρια κατά παραγγελία, ζωντανή ροή και βιβλιοθήκη γνώσης σχεδιασμένη ως προστιθέμενη αξία για μεγαλύτερη προβολή κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν χιλιάδες εκθέτριες εταιρείες από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Επίσης παρευρίσκονται εκθέτες από κάθε τομέα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων προορισμών, αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, ξενοδοχείων και θέρετρων, θεματικών πάρκων και αξιοθέατων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, γραμμών κρουαζιέρας, σπα, άλλων εγκαταστάσεων συνεδριάσεων και εταιρειών ταξιδιωτικής τεχνολογίας.

Οι εταίροι του έργου GET, συμμετέχοντας στο εικονικό περίπτερο και στις διαδικτυακές επιχειρηματικές συναντήσεις, θα επιχειρήσουν την προβολή και προώθηση της κοινής διασυνοριακής περιοχής ως ενιαίο, ιστορικό – αρχαιολογικό – θρησκευτικό – πολιτισμικό και φυσιολατρικό τουριστικό προορισμό. Με την ολοκλήρωση της έκθεσης ITB Asia θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης των τουριστικών μας επιχειρήσεων, για τα αποτελέσματα αυτής και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Συμμετοχή Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην διαδικτυακή Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση ITB Asia 25-29.10.2021 Συμμετοχή Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην διαδικτυακή Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση ITB Asia 25-29.10.2021 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

21 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
21 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (24-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (21) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(12) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζoμένους καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας
Read More »
21 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 21 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 42χρονου στην Ηγουμενίτσα που μετέφερε 4 μετανάστες

Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021
Σύλληψη 42χρονου στην Ηγουμενίτσα που μετέφερε 4 μετανάστες


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ως οδηγός του Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, στερούμενων ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα και το επικαθήμενο.
Read More »
Σύλληψη 42χρονου στην Ηγουμενίτσα που μετέφερε 4 μετανάστες Σύλληψη 42χρονου στην Ηγουμενίτσα που μετέφερε 4 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021 Rating: 5

Σελίδες