Με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022


Το διήμερο Συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας 2022 με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια – Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια» έλαβε χώρα υβριδικά την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ως χρυσό χορηγό. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την AMBIO A.E., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σημαντικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία, τη Διοίκηση, τους Επιστημονικούς Φορείς, τον Κλάδο και επενδυτικά σχήματα, με παγκόσμια εμβέλεια, τα οποία έχουν ήδη επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιχθυοκαλλιέργεια. Τιμώμενη Χώρα για φέτος ήταν το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Στο Συνέδριο, που αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Δρ. Κώστας Καδής.
Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν σε δυο panels ο κ. Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος του ΔΣ, και ο κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΠΥ, τονίζοντας την ανάγκη εμπρόθεσμης ίδρυσης των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) και αναζητώντας απαντήσεις για την εξασφάλιση της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας βραχυπρόθεσμα και της αναπτυξιακής προοπτικής μακροπρόθεσμα. Ο κ. Ιωάννης Χεκίμογλου υπογράμμισε ότι «σε εθνικό επίπεδο χρειάζεται συντονισμός και τολμηρές πολιτικές αποφάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό και το πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου, καθώς και για την εξειδίκευση του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-1027 και του Ταμείου Ανάκαμψης». Επιπλέον, η κα Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, εκπροσώπησε την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), αναδεικνύοντας τον έντονο διεθνή χαρακτήρα του Συνεδρίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ, κ. Απόστολος Τουραλιάς, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε τις επιτυχίες του κλάδου από το 2018 μέχρι σήμερα: «Πλέον έχει επιτευχθεί η πλήρης αναδιάρθρωση του κλάδου, επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά - και μάλιστα χωρίς οποιοδήποτε κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Έχουμε εξελίξει ακόμα περισσότερο τις υποδομές, την τεχνογνωσία και τις διαδικασίες μας και ως ΕΛΟΠΥ έχουμε επενδύσει ένα σημαντικό κονδύλι, της τάξης των 3 εκατ. €, για την καταξίωση και προβολή της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και του brand Fish from Greece. Και το σημαντικότερο, καταφέραμε να διατηρήσουμε την παραγωγή μας εν μέσω πανδημίας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και το κύρος του κλάδου στην ελληνική και διεθνή αγορά, αφού καμία αγορά δεν έμεινε ούτε μία μέρα χωρίς τα προϊόντα μας!». «Όμως, η μεγάλη εκκρεμότητα της τετραετίας εξακολουθεί να είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός – παρόλο που θεσμοθετήθηκε και δρομολογήθηκε, δεν ολοκληρώθηκε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν θεσμοθετηθεί μόνο 5 από τις 23 ΠΟΑΥ. Η ανάπτυξη του κλάδου οφείλει να γίνει εθνική προτεραιότητα με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με ισχυρή πολιτική βούληση, στενή παρακολούθηση των στόχων του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, αυστηρά χρονοδιαγράμματα και εξαντλητική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Για ένα πραγματικά λαμπρό ορίζοντα ανάπτυξης!».
Read More »
Με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 Με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ το Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα από τους απόστρατους του Λιμενικού Σώματος Β.Δ. Ελλάδος

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Ευχές για το Πάσχα από τους απόστρατους του Λιμενικού Σώματος Β.Δ. Ελλάδος
Read More »
Ευχές για το Πάσχα από τους απόστρατους του Λιμενικού Σώματος Β.Δ. Ελλάδος Ευχές για το Πάσχα από τους απόστρατους του Λιμενικού Σώματος Β.Δ. Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Αφιέρωμα του travel.gr στη Γλυκή - Μονοπάτια με βουνίσια ομορφιά, δάση με πλατάνια και rafting σε γάργαρα νερά

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Αφιέρωμα του travel.gr στη Γλυκή  - Μονοπάτια με βουνίσια ομορφιά, δάση με πλατάνια και rafting σε γάργαρα νεράΔίπλα στις πηγές του Αχέροντα και στα Όρη της Παραμυθιάς, είναι ένα χωριό ιδανικό για εξορμήσεις μέσα στην ανοιξιάτικη φύση
Κάθε άνοιξη και καλοκαίρι η Γλυκή «ζωντανεύει» μαζί με το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, υποδεχόμενη επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται είτε για να περπατήσουν στα ανθισμένα βουνίσια μονοπάτια, είτε για να κάνουν υδάτινα σπορ στον Αχέροντα –που κουβαλά στα νερά του τον αρχαίο μύθο του «ποταμού του Κάτω Κόσμου».

Η Γλυκή είναι ένα πεδινό χωριό της Θεσπρωτίας, κοντά στα σύνορα με την Πρέβεζα, στο οποίο μένουν 453 άνθρωποι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011). Η θέση του, όμως, είναι πραγματικά ιδανική, καθώς στη μία του πλευρά (ανατολικά) περιβάλλεται από τα Όρη της Παραμυθιάς, ενώ στην άλλη (δυτικά) ξεκινούν κάποιες από τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο με υποβλητική, βουνίσια ομορφιά, που χαρακτηρίζεται από τα γάργαρα, πλούσια νερά του ποταμού και τα υπεραιωνόβια πλατάνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Read More »
Αφιέρωμα του travel.gr στη Γλυκή - Μονοπάτια με βουνίσια ομορφιά, δάση με πλατάνια και rafting σε γάργαρα νερά Αφιέρωμα του travel.gr στη Γλυκή  - Μονοπάτια με βουνίσια ομορφιά, δάση με πλατάνια και rafting σε γάργαρα νερά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στην Πάργα

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στην Πάργα


Το νέο της κατάστημα στην Πάργα εγκαινίασε την Παρασκευή 15 Απριλίου η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειου Γιόγιακα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Ευστράτιου Ιωάννου, του Δημάρχου Πάργας κ. Ζαχαρία Νικόλαου, οι οποίοι επισήμαναν τη σημασία της παρουσίας της Τράπεζας στην ανάπτυξη της Περιφέρειας της Ηπείρου, καθώς και πλήθους τοπικών επιχειρηματιών της Πάργας.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, δήλωσε: «Το άνοιγμα κάθε νέου καταστήματος είναι ένα σημαντικό γεγονός για το οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής. Όλα τα χρόνια η στάση μας απέναντι στην τοπική κοινωνία έχει αποδείξει έμπρακτα στους Ηπειρώτες ότι έχουμε σταθεί δίπλα τους και έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και στη στήριξη της κοινωνίας πολλαπλώς. Είμαστε η Τράπεζα των Ηπειρωτών και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ανάπτυξη της Περιφέρειας της Ηπείρου και των κατοίκων της. Τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της στήριξής μας στην οικονομία της Ηπείρου και ιδιαίτερα της περιοχής της Πάργας, της ναυαρχίδας της Ηπείρου στον τουριστικό τομέα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, ανέφερε: «Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Επιμένουμε στην προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών μας μέσω των καταστημάτων μας, αναπτύσσοντας μακροχρόνιες αποδοτικές σχέσεις εμπιστοσύνης. Στόχος μας είναι να είμαστε μία από τις τράπεζες πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου. Με το νέο μας κατάστημα στην Πάργα, συνδράμουμε στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων με ευελιξία και αμεσότητα».
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, δήλωσε: «Η ύπαρξη του καταστήματος σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της ευρύτερης περιοχής».
Το 9ο υποκατάστημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου έρχεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Τράπεζας για την υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.
Καθήκοντα Διευθυντή του καταστήματος της Πάργας έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Τσέλιος, τραπεζικό στέλεχος με πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.
Read More »
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στην Πάργα Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ,
Μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω της Πανδημίας γιορτάζουμε το Ελληνικό Πάσχα όπως η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας μας μπόλιασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις εκκλησίες μας, στα χωριά και τις πόλεις μας .
Πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους , πιο κοντά στους φίλους και τους συγγενείς μας , αλλά πάντα με προσοχή στα μέτρα προστασίας , ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς συμπολίτες μας.
Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν ο Πόλεμος στην Ουκρανία , να φύγει μακριά ο φόβος από τις ψυχές όλων μας και να ξαναγυρίσει η ελπίδα , για ένα καλύτερο αύριο για όλο τον Κόσμο.
Χρόνια πολλά , καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Read More »
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Οδηγίες για τις πασχαλινές αγορές

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Οδηγίες για τις πασχαλινές αγορές


Η Δ/νση ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ , και το Τμήμα ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νσης ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ενόψει των εορτών προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών ενημερώνει για τα παρακάτω:

Α. Όσον αφορά το κρέας και τα προϊόντα του:
1. Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία , υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής
2. Απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων στο στάβλο με σκοπό την εμπορία.
3. Τα αμνοερίφια φέρουν σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα) και στα δύο ημιμόριά τους και την ανάλογη επισήμανση (π.χ. καρτελάκι) σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ενωσιακής νομοθεσίας ΕΚ1169/2011 & ΕΚ 1337/2013 ως εξής:
Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να φέρουν σφραγίδα ωοειδούς σχήματος, χρώματος «λαμπρού κυανού»,( χρωστικής Ε 133 ) στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση (π.χ. καρτελάκι) για την ένδειξη προέλευσης «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ή σε σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος, χρώματος «λαμπρού κυανού» εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ».
Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ πρέπει να φέρουν σφραγίδα σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση (π.χ. καρτελάκι) για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής.
Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ωοειδή σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, με κωδικό σφαγείου της χώρας και διακριτικών της ΕΟΚ τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.
Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά σφραγίδα που προβλέπει η κάθε τρίτη χώρα η οποία θα είναι χρώματος καστανού.
5. Απαγορεύεται να δοθεί στην κατανάλωση κρέας στο οποίο δεν έχουν διενεργηθεί οι παραπάνω έλεγχοι και το οποίο δεν φέρει σήμανση καταλληλότητας.
6. Το κρέας και τα παραπροϊόντα (έντερα, συκωταριές, πνεύμονες, καρδιά, νεφροί, σπλήνες) πρέπει να πωλούνται μόνο μέσα από ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και δεν εκτίθεται σε κινδύνους επιμόλυνσης.
7. Η συκωταριά, η οποία δε συνοδεύει το αρνί, θα πρέπει να βρίσκεται εντός πλαστικού περιέκτη ή προσυσκευασμένη και να υπάρχει ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία της εταιρείας, ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής έγκρισης, η χώρα προέλευσης, οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, οι ημερομηνίες ψύξης και κατάψυξης, καθώς και η θερμοκρασία συντήρησης.
8. Τα κατεψυγμένα εντόσθια θα πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε καταψύκτη και να διατίθενται με τη συσκευασία τους. Η συσκευασία πρέπει να έχει τις απαραίτητες επισημάνσεις αναφορικά με την ημερομηνία παραγωγής και λήξης, την επωνυμία παρασκευαστή και τον κωδικό της εγκατάστασης παραγωγής). Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται να αποψύχονται και να διατίθενται ως νωπά.
9. Σε όλη την διάρκεια του έτους οι λιανοπωλητές κρεοπώλες πωλούν τις συκωταριές και τα κεφαλάκια αμνοεριφίων χωριστά του κρέατος από το οποίο προέρχονται. Στην περίπτωση αυτή τα κεφαλάκια πωλούνται με το τεμάχιο και οι συκωταριές με το κιλό. Εξαίρεση γίνεται μόνο την περίοδο από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Θωμά όπου δύναται να πωλούν αμνοερίφια μαζί με τα κεφάλια και τις συκωταριές τους.
10. Οι επαγγελματίες έχουν την Υποχρέωση να αναρτούν πινακίδες με τις προβλεπόμενες ενδείξεις ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν:

Α. Την τιμή διάθεσης του προϊόντος αλλά και την τιμή της μονάδας μέτρησης (π.χ. 5,00€/κιλό)
Β. Την προέλευση των προϊόντων καθώς είναι υποχρεωτική η ανάρτηση της προέλευσης για κάθε είδους κρέατα και οπωρολαχανικά.
Γ. Επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
Δ. Την ύπαρξη αυτοκόλλητης ετικέτας κατά την ζύγιση του κρέατος η οποία αναφέρει την τιμή, την τιμή ανά κιλό, τα κιλά, την προέλευση.
Ε. Την έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής έστω και αν η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω καρτών πληρωμής.
ΣΤ. ΄Ολες οι παραπάνω επισημάνσεις θα πρέπει να αναγράφονται στην Ελληνική γλώσσα.

Β. Όσον αφορά τα αυγά:
1. Τα αυγά πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και αυτό θα πρέπει να αποτυπώνεται τόσο στη συσκευασία τους (κτηνιατρικός αριθμός έγκρισης συσκευαστηρίου αυγών) όσο και στο κέλυφος. Στο κέλυφος τίθεται σφραγίδα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού (π.χ. 1 EL 72095). 
 Ο αριθμός αυτός από τελείται από τρία τμήματα:
μονοψήφιο αριθμό, που υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής (0 Βιολογική Παραγωγή, 1 Ελευθέρας Βοσκής, 2 Δάπεδο με Στρωμνή, 3 Εμπλουτισμένοι Κλωβοί)
κωδικό χώρας παραγωγής (π.χ. EL = Ελλάδα)
κωδικό αριθμό εκτροφής
2. Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές στις οποίες πωλούνται αυγά χύμα, πρέπει στο σημείο πώλησης να αναγράφεται η επωνυμία και η διεύθυνση του παραγωγού.
3. Η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας των αυγών είναι 28 ημέρες όταν διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Γ. Ενδείξεις επί συσκευασμένων τροφίμων & λοιπών προιόντων
1. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης των τροφίμων και στην επισήμανση τόσο των συσκευασμένων προϊόντων όσο και των ευαλοιώτων τροφίμων (όπως νωπό βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκι, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα, πασχαλινά τσουρέκια κ.α.) τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν την ημερομηνία παραγωγής-ανάλωσης προϊόντος.
2. Προσοχή στις τοξικές βαφές αυγών . Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι εγκεκριμένες και ασφαλείς βαφές που καθορίζονται από αντίστοιχη διάταξη του Κώδικα τροφίμων & ποτών.
3. Για όλα τα προϊόντα που διατίθενται στην κατανάλωση με οποιοδήποτε τρόπο , πρέπει να υπάρχουν πινακίδες λιανικής πώλησης στους χώρους διάθεσης, επί των οποίων αναγράφονται, η τιμή , η ονομασία , και η ποιότητα ,η σύνθεση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπου απαιτείται .

Δ. Υποχρεώσεις καταστημάτων εστίασης αναψυχής.
Τα καταστήματα ομαδικής εστίασης και αναψυχής και τα λοιπά παρόμοια καταστήματα έχουν υποχρέωση να διαθέτουν ικανό αριθμό τιμοκαταλόγων για όλα τα προσφερόμενα είδη , οι οποίοι συντάσσονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε ακόμα μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες , και πριν από την παραγγελία πρέπει να διαθέτουν τον τιμοκατάλογο σε κάθε πελάτη.
Τα κάθε μορφής εστιατόρια υποχρεούνται να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος. Επίσης τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης , αναψυχής , και διασκέδασης υποχρεούνται να διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο « ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ », το οποίο πρέπει να υπάρχει σε ειδική θήκη τοποθετημένη σε εμφανές σημείο για τους πελάτες , δίπλα ακριβώς από την έξοδο του καταστήματος.
Επίσης οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους αποφεύγοντας τις προμήθειες οποιοδήποτε τροφίμου από ανώνυμους, πλανόδιους μικροπωλητές ή άγνωστους προμηθευτές.

Η Δ/νση Κτηνιατρικής και το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου συστήνει σε όλους τους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα οποία φέρουν ενδείξεις και σήμανση καταλληλότητας, και επίσης πριν προβούν στην αγορά προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι να κάνουν έρευνα αγοράς σχετικά με την ποιότητα τις τιμές των προϊόντων προκειμένου να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Επίσης καλεί τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών οι οποίοι διέπουν την καλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή.
Επισημαίνουμε πως οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας συνεχίζονται συστηματικά.
Η Δ/νση Κτηνιατρικής και το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού Δ/νσης Ανάπτυξης βρίσκονται πάντα στη διάθεση των καταναλωτών για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση ή καταγγελία. (τηλ : Δ/νση Κτηνιατρικής, 26510 87152, Τμήμα Κτηνιατρικής Άρτας - 2681364451, Τμήμα Κτηνιατρικής Ιωαννίνων – 2651087159, 26510 25191, Τμήμα Κτηνιατρικής Πρέβεζας- 2682028093 και Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού τηλ. 26510 87103 έως 26510 87106).
Read More »
Οδηγίες για τις πασχαλινές αγορές Οδηγίες για τις πασχαλινές αγορές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Συνέντευξη Κάτση στο κανάλι της Βουλής - Συμπεράσματα από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Συνέντευξη Κάτση στο κανάλι της Βουλής - Συμπεράσματα από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.Read More »
Συνέντευξη Κάτση στο κανάλι της Βουλής - Συμπεράσματα από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Συνέντευξη Κάτση στο κανάλι της Βουλής - Συμπεράσματα από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αστικών αποβλήτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αστικών αποβλήτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι για το χρονικό διάστημα: από 18 Απριλίου 2022 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022 η αποκομιδή ογκωδών αστικών αποβλήτων (παλαιά έπιπλα, άχρηστες μικρές οικιακές συσκευές, στρώματα, φελιζόλ, ξύλινα κιβώτια κλπ) θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες ανά περιοχή, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ειδικά για την Μεγάλη Εβδομάδα 18-21 Απριλίου, καθώς και την εβδομάδα
8-12 Αυγούστου θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα κεντρικά σημεία του Δήμου.

Για την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας αποκομιδής, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, παρακαλούνται οι πολίτες:
- να εναποθέτουν τα ογκώδη απόβλητα μόνο τις δύο (2) προηγούμενες ημέρες του προγράμματος της αποκομιδής τους,
- να τοποθετούν τα ογκώδη στους χώρους που υποδεικνύονται από τους Προέδρους των Κοινοτήτων και σε περίπτωση που οι χώροι αυτοί δεν έχουν καθοριστεί, να εναποθέτουν τα ογκώδη έξω από τους κάδους και δίπλα από αυτούς, φροντίζοντας να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους,
- να ενημερώνουν άμεσα για έκτακτες περιπτώσεις και πριν εναποθέσουν τα ογκώδη ή για ογκώδη στο κέντρο της πόλης, είτε το αρμόδιο τμήμα στα τηλ. 2665021150 & 2665022626, είτε τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Επισημαίνεται ότι η απομάκρυνση των μπαζών και λοιπών οικοδομικών υλικών προερχόμενων από οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες, εκσκαφές και κατεδαφίσεις ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σύμφωνα και με τα άρθρα 6.5.Β, 8.5 και 9.3 του εγκεκριμένου Κανονισμού Καθαριότητας. Την αποκομιδή τους, μεταφορά και διάθεση υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες και οι φορείς από τις δραστηριότητες των οποίων προέρχονται τα απόβλητα αυτά.
Τέλος, απρόβλεπτα γεγονότα ή τεχνικά ζητήματα που ενδέχεται να επηρεάσουν την τήρηση του προγράμματος αποκομιδής, θα αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό από την Υπηρεσία κατόπιν σχετικών ενημερώσεων και ανακοινώσεων.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Αποκομιδής Ογκωδών
Ηγουμενίτσα (κέντρο πόλεως):
Μόνο κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο Τμήμα στα τηλ. 2665021150 & 2665022626

ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ
· Δευτέρα, 9 Μάιος 2022
· Δευτέρα, 23 Μάιος 2022
· Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2022
· Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2022
· Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2022
· Δευτέρα, 1 Αύγουστος 2022
· Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022
· Δευτέρα, 5 Σεπτέμβριος 2022
· Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2022

ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙ
· Τετάρτη, 11 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 25 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022
· Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2022
· Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2022
· Τετάρτη, 3 Αύγουστος 2022
· Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2022
· Τετάρτη, 7 Σεπτέμβριος 2022
· Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022

ΛΑΔΟΧΩΡΙ
· Παρασκευή, 13 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 25 Μάιος 2022
· Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2022
· Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2022
· Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2022
· Τετάρτη, 3 Αύγουστος 2022
· Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2022
· Τετάρτη, 7 Σεπτέμβριος 2022
· Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2022

ΜΑΥΡΟΥΔΙ
· Τρίτη, 17 Μάιος 2022
· Τρίτη, 21 Ιούνιος 2022
· Τρίτη, 26 Ιούλιος 2022
· Τρίτη, 30 Αύγουστος 2022

ΚΑΣΤΡΙ - ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΣ
· Τετάρτη, 18 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2022
· Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2022
· Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2022

Δ.Ε. ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
· Παρασκευή, 20 Μάιος 2022
· Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2022
· Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2022
· Παρασκευή, 2 Σεπτέμβριος 2022

ΠΛΑΤΑΡΙΑ
· Τρίτη, 19 Απρίλιος 2022
· Παρασκευή, 27 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Παρασκευή, 1 Ιούλιος 2022
· Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Παρασκευή, 5 Αύγουστος 2022
· Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Παρασκευή, 9 Σεπτέμβριος 2022

ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ - ΣΚΟΡΠΙΩΝΑ
· Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022
· Τρίτη, 31 Μάιος 2022
· Τρίτη, 5 Ιούλιος 2022
· Τρίτη, 9 Αύγουστος 2022
· Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2022

ΣΥΒΟΤΑ
· Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2022
· Πέμπτη, 2 Ιούνιος 2022
· Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Πέμπτη, 7 Ιούλιος 2022
· Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2022
· Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2022

ΠΕΡΔΙΚΑ
· Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2022
· Δευτέρα, 6 Ιούνιος 2022
· Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2022
· Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2022
· Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2022 (Μόνο παραλιακά και κεντρικά σημεία)
· Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2022

Δ.Ε. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
· Τετάρτη, 4 Μάιος 2022
· Τετάρτη, 8 Ιούνιος 2022
· Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2022
· Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2022
· Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2022

ΚΑΡΤΕΡΙ-ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ-ΜΑΖΑΡΑΚΙΑ
· Πέμπτη, 5 Μάιος 2022
· Πέμπτη, 9 Ιούνιος 2022
· Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2022
· Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2022
· Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - ΜΥΛΟΙ
· Παρασκευή, 6 Μάιος 2022
· Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2022
· Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2022
· Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2022
· Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022
Read More »
Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αστικών αποβλήτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αστικών αποβλήτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Πρωτομαγιά με τον Κωνσταντίνο Κουφό στο N.AMMOS στην παραλία Λίχνος στην Πάργα

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Πρωτομαγιά με τον Κωνσταντίνο Κουφό στο N.AMMOS στην παραλία Λίχνος στην ΠάργαRead More »
Πρωτομαγιά με τον Κωνσταντίνο Κουφό στο N.AMMOS στην παραλία Λίχνος στην Πάργα Πρωτομαγιά με τον Κωνσταντίνο Κουφό στο N.AMMOS στην παραλία Λίχνος στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

129 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
129 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 29
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 72
ΠΕ Πρέβεζας 20

Read More »
129 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος στη Θεσπρωτία 129 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις τέσσερις Π.Ε. της ΗπείρουΝέα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, αλλά και άμεσης αποκατάστασης ζημιών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 4 εκ. ευρώ προωθούνται, μεταξύ άλλων, με σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα:

Στην Π.Ε. Πρέβεζας:
Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Π.Ε. Πρέβεζας είναι τα εξής:
«Ειδική γέφυρα σύνδεσης Αμμουδιάς – Βαλανιδοράχης», προϋπολογισμού 705.000 ευρώ, για την οποία αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Βελτίωση Ε.Ο. Πρέβεζα - διακλάδωση Πάργας», προϋπολογισμού 529.000 ευρώ, έργο για το οποίο προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Έργα αντιστηρίξεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στην Ε.Ο. Αρχάγγελος - Νεράιδα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 212.281,59 ευρώ, για τα οποία προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε ο Κώστας Κωνσταντίνος.

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στο Προδρόμι με την Ε.Ο. Παραμυθιάς- Γλυκής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και στο Σκάνδαλο με την Ε.Ο. Παραμυθιάς- Γλυκής προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, έργα τα οποία πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα με σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Εργασίες μετατροπής του παλαιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο», προϋπολογισμού € 56.800 ευρώ

Στην Π.Ε. Άρτας
Με απόφαση της Ο.Ε. δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση επαρχιακής οδού 1 (τμήμα Κόμβου Λουτροτόπου έως Κομμένο)» , προϋπολογισμού 70.000 ευρώ και επαναδημοπρατείται η «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας από Πηγές έως Όρια Ηπείρου (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:
«Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και αντιστήριξης πρανούς που προκλήθηκαν από ρήγμα επί της 19ης επαρχιακής οδού (Τύρια- Σιστρούνι)», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: TSAGOIL Ο.Ε.
«Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:
· «Αποκατάσταση κοίτης Λούρου ποταμού και προστασία παραγωγικών μονάδων στα όρια του Δ.Δ. Τσαγκαρόπουλου», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ. Ανάδοχος: ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.
· «Άμεση διευθέτηση ομβρίων και κατασκευή οπλισμένης τάφρου από σκυρόδεμα, επί του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Συρράκο», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: Πάφης Ιωάννης.

Με άλλες αποφάσεις της Ο.Ε. προωθούνται οι διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:
· «Σύνδεση Ε.Ο. Ιωαννίνων Τρικάλων με τα Δ.Δ. Γότιστας και Περιστερίου», προϋπολογισμού 148.000 ευρώ.
· «Άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση καταπτώσεων και διευθέτηση όμβριων στην επαρχιακή οδό Λάζαινα - Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
· «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.
Read More »
Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Εύρεση Φλαμίνγκο στο Δέλτα Καλαμά που δακτυλιώθηκε στη Γαλλία

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Εύρεση Φλαμίνγκο στο Δέλτα Καλαμά που δακτυλιώθηκε στη ΓαλλίαΦλαμίνγκο (Phoenicopterus roseus) εντοπίστηκε σε ομάδα 15-20 ατόμων μέσα από το τηλεσκόπιο της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου - Παράρτημα Ηγουμενίτσας. Η περιοχή εύρεσής του αφορά τους Βάλτους Σαγιάδας, μέρος της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής (Ειδική Ζώνη Διατήρησης) του Δέλτα Καλαμά (GR 2120001).

Σύμφωνα με τον κωδικό που έχει το δακτυλίδι στο δεξί πόδι του φλαμίνγκο, πρόκειται για ένα νεαρό άτομο 1 έτους, που δακτυλιώθηκε στις Αλυκές Εγκ-Μορτ της Γαλλίας - Salins d'Aigues-Mortes - Etg. du Roi (France) το έτος 2021, μαζί με άλλα 594 φλαμίνγκο.

Τα φοινικόπτερα προστατεύονται από τη Σύμβαση CITES (Παρ.ΙΙ) (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) η οποία ρυθμίζει το διεθνές εμπόριο ειδών της αυτοφυούς χλωρίδας και άγριας πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση. Τα κράτη-μέρη της Σύμβασης, έχουν συμφωνήσει στην τήρηση και εφαρμογή ενιαίων αρχών, κανόνων και συγκεκριμένων διαδικασιών διακίνησης και εμπορίας των ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας, προκειμένου να προστατευθούν σε παγκόσμιο επίπεδο είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης, τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας αφανισμού τους (Παραρτήματα Ι και ΙΙ). (https://ypen.gov.gr/perivallon/dasi/efarmogi-symvasis-cites/)

Ακολουθούν φωτογραφίες από το πεδίο:


Read More »
Εύρεση Φλαμίνγκο στο Δέλτα Καλαμά που δακτυλιώθηκε στη Γαλλία Εύρεση Φλαμίνγκο στο Δέλτα Καλαμά που δακτυλιώθηκε στη Γαλλία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Συνεδριάζει αύριο η οικονομική επιτροπή του Δήμου ΣουλίουΣυνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 19 Απριλίου στις 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη :
Αποδοχή ένταξης της πράξης με τίτλο: «Αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Έγκριση ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ IV (ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ)της Επιτροπής Διαγωνισμού/Αξιολόγησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την : «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (προμήθεια απορριμματοφόρου)» του Δήμου Σουλίου.
Χορήγηση 6ης παράτασης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & του 1ου ΠΚΤΝM του έργου : «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.
Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου χρηματικής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Φεβρουαρίου 2022.
Έγκριση πρακτικής Άσκησης ασκούμενου Ι.Ε.Κ.
Παροχή πάγιας προκαταβολής σε Πρoέδρους Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου.
Περί διαγραφής οφειλής (΄Υδρευσης).
Περί διαγραφής οφειλών (TΑΠ, δημοτικά τέλη).
Εξειδίκευση πιστώσεων για κάλυψη δαπανών εκδηλώσεων εορτασμού Αγίου Δονάτου.
Έγκριση γενομένης μετακίνησης εκτός έδρας Αντιδημάρχου Σουλίου.
Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της με αριθ. 11/2021 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας .
Read More »
Συνεδριάζει αύριο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει αύριο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

24 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Πρωτέα στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
24 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Πρωτέα στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16


Στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη στα Ιωάννινα στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ , συμμετείχε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος με 45 συνολικά αθλητές και αθλήτριες .
24 συνολικά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας και 7 αθλητές έπιασαν τα όρια για Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 16 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Πάτρα. Η συνολική βαθμολογία στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν 152 βαθμοί με πολλές καλές επιδόσεις απ' όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες . Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες ,στους προπονητές !!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
Read More »
24 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Πρωτέα στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 24 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Πρωτέα στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών χώρων ΘεσπρωτίαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σας ενημερώνει ότι από το Σάββατο, 16.04.2022, το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων Π.Ε. Θεσπρωτίας, διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-20:00
Τρίτη: κλειστό

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη: κλειστός

Αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός

Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.
Read More »
Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας Το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Ευχές από τον Δήμο Σουλίου για το Πάσχα

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022
Ευχές από τον Δήμο Σουλίου για το ΠάσχαRead More »
Ευχές από τον Δήμο Σουλίου για το Πάσχα Ευχές από τον Δήμο Σουλίου για το Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022 Rating: 5

Σελίδες