Έργα για το οδικό δίκτυο, τις αγροτικές υποδομές και τον πολιτισμό προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε αποφάσεις για έργα οδικού δικτύου, αγροτικών υποδομών και πολιτισμού.

Συγκεκριμένα:

Ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:

«Εργασίες διαγράμμισης στο Εθνικό Οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού € 150.000. ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.

«Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος R-V-R KATAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.

«Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 100.000. ΝΤΑΦΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ.

«Βελτίωση οδού Μανολιάσα προς Μελιγγούς», προϋπολογισμού € 80.000.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.

«Βελτίωση-ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Παλαιοχώρι Συρράκου -Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 300.000. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

«Βελτίωση οδού κόμβος εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης προς Μπουραζάνι», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος «Πανηπειρωτική ΑΤΕ».

«Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στη λίμνη Αώου», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος Ιωάννης Σταύρου

«Εργασίες αποκατάστασης και αντιμετώπισης της υγρασίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καπεσόβου», προϋπολογισμού € 76.800. Ανάδοχος ΝΤΑΦΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς», προϋπολογισμού € 63.000. Ανάδοχος Ν. Κασσαβός. 
Δημοπρατήσεις νέων έργων

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση των εξής έργων:

«Βελτίωση προσβάσεων σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 300.000.

«Τεχνικά έργα βελτίωσης ροής διωρύγων και τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000.

«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Καλογερικού», προϋπολογισμού € 8.000.

«Αποκατάσταση 41Γ επαρχιακής οδού από 43ο χλµ. Παλαιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων έως οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 40.000.

«Βελτίωση βατότητας σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Ωρωπό Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400.

«Αποκατάσταση βατότητας στην Κρυοπηγή Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000

«Ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

«Άμεση αποκατάσταση Επαρχιακής οδού προς Παρδαλίτσα και προστασία οικίας και κτηνοτροφικής εγκατάστασης από κατολίσθηση μεγάλου μήκους», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Με άλλες αποφάσεις της Ο.Ε.:

Εγκρίθηκε πίστωση και δέσμευση πολυετούς υποχρέωσης, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – βελτίωση οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού € 2.600.000.

Εγκρίθηκε πίστωση 12.400 ευρώ και ανατέθηκε στο μελετητικό γραφείο «Ζωή Ν. Καϊντάση», η επικαιροποίηση – τροποποίηση της μελέτης «Αρδευτικό κάμπου Αμμότοπου θέση «μπούφος» Δήμου Αρταίων».

Εγκρίθηκε πίστωση 12.083,38 ευρώ για το πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π.Ε. Πρέβεζας. 


Read More »
Έργα για το οδικό δίκτυο, τις αγροτικές υποδομές και τον πολιτισμό προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Έργα για το οδικό δίκτυο, τις αγροτικές υποδομές και τον πολιτισμό προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας στο Μάριο Κάτση για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


ΠΡΟΣ:
Βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλο Παπαρούνα
Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η ύπαρξη ενός τμήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι απλά ένας τρόπος να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία, που σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, πρέπει να προστατεύεται από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Είναι επίσης και μια ευκαιρία να αναβαθμιστεί το πνευματικό επίπεδο της πόλης, να αποκτήσει έναν πνεύμονα έρευνας και καινοτομίας από τους ανθρώπους που αποτελούν το αύριο της χώρας.Έχοντας αυτά ως δεδομένα, φαντάζει αδιανόητη η κυβερνητική απόφαση μεταφοράς του τμήματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας.

Είναι δε προκλητική η αδιαφορία και η αδράνεια σας, για μια τόσο σημαντική, για την πόλη, υπόθεση.

Σας καλούμε να αντιδράσετε άμεσα και αποτελεσματικά για να αποφευχθεί, έστω και την υστάτη στιγμή η μεταφορά.

Ειδάλλως ,θα θεωρηθείτε υπεύθυνος για την κωλυσιεργία και θα είστε υπόλογος στον κόσμο της πόλης.

Γιώτης Παργανάς
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας


Read More »
Επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας στο Μάριο Κάτση για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Επιστολή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας στο Μάριο Κάτση για το θέμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

H εκμάθηση ξένων γλωσσών ως αναγκαίο εφόδιο σε ένα κόσμο που αλλάζει - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


*Αφορμή για το άρθρο είναι η ομιλία μου στην απονομή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που διοργάνωσε ο σύλλογος ιδιοκτητών ξένων γλωσσών (Palso) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας ΑΡΙΑΔΝΗ.

Τα παιδιά ζουν σήμερα σε ένα απόλυτα δικτυωμένο περιβάλλον. Παγκόσμιες διαδικασίες και νέες τεχνολογίες επικοινωνίας απαιτούν μια διαφορετική προσέγγιση της γλώσσας. Η καθημερινότητα ακόμη και πολύ μικρών παιδιών καθορίζεται ήδη ουσιαστικά σε πολλά μέρη από τη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας και είναι όλο και πιο συχνά πολυπολιτισμική και πολύγλωσση. Τα παιδιά δεν έρχονται μόνο στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο σε επαφή με την πολιτισμική και γλωσσική ποικιλότητα του κόσμου μας αλλά ακόμη πιο νωρίς στην οικογένεια και στο άμεσο περιβάλλον τους.

Τα παιδιά σήμερα αντιλαμβάνονται την πολυγλωσσία μάλλον ως κανονικότητα και διαισθάνονται ότι η εκμάθηση γλωσσών είναι χρήσιμη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιώνει για όλους τους πολίτες της την εκμάθηση και άλλων γλωσσών εκτός από τη μητρική, με στόχο τη διευκόλυνση της αλληλοκατανόησης και τη διατήρηση της γλωσσικής και πολιτισμικής ποικιλότητας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει όλοι οι σπουδαστές και όλες οι σπουδάστριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τουλάχιστον δύο σύγχρονες ξένες γλώσσες κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης. Έτσι στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καθιερωθεί η εκμάθηση ξένης γλώσσας ως υποχρεωτικό μάθημα στο δημοτικό.Το μυαλό μας διαθέτει μία ικανότητα η οποία ονομάζεται νευροπλαστικότητα, που αναφέρεται στην δια βίου ικανότητα του εγκεφάλου να αναμορφώνει τις συνδέσεις των νεύρων, όταν αυτά αντιμετωπίζουν νέες εμπειρίες. Με απλά λόγια ο εγκέφαλος με κάθε νέα πρόκληση μπορεί πραγματικά να γίνει ταχύτερος και αποτελεσματικότερος χωρίς να έχει σημασία η ηλικία. Έτσι με το να εκθέτουμε το μυαλό μας σε καινούριες «ασκήσεις» όπως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εκμάθηση ξένων γλωσσών έχουμε οφέλη στην γνωστική και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη αλλά και στην επαγγελματική σταδιοδρομία. 
Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.Οφέλη στην γνωστική ανάπτυξη

· Μνήμη

Το μυαλό είναι ένας πνευματικός μυς. Καθώς η εκμάθηση μιας γλώσσας απαιτεί την απομνημόνευση λεξιλογίου και κανόνων βελτιώνονται όλοι οι τομείς της μνήμης .

· Προσοχή

Η πολυγλωσσία σχετίζεται με την καλύτερη παρατηρητικότητα. Οι πολύγλωσσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην συγκέντρωση σχετικών με το θέμα πληροφοριών και την απόρριψη των λιγότερο σημαντικών. Επίσης είναι καλύτεροι στον εντοπισμό των παραπλανητικών στοιχείων.

· Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων

Οι δίγλωσσοι παίρνουν πιο ορθολογιστικές αποφάσεις. Ο ορισμός της έννοιας των λέξεων της ξένης γλώσσας ποικίλει και μπορεί να αποδοθεί ποικιλοτρόπως μέσα στις διάφορες προτάσεις.

· Ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων (Multitasking)

Τα πολύγλωσσα άτομα και κυρίως τα παιδιά υπερτερούν στην εναλλαγή των συστημάτων του λόγου δηλ., στην δομή και τον γραπτό λόγο. Αυτή η εναλλαγή βοηθάει στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων.

· Καθυστερούν τα σημάδια της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ

Η εκπαίδευση αυτή του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει στην καταπολέμηση της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών που συνδέονται με τη συνήθη πορεία της γήρανσης.

Οφέλη στην ψυχοσυναισθηματική υγεία

· Αυτοπεποίθηση

Η ενασχόληση με μια ξένη γλώσσα και η κατάκτηση ενός γνωστικού επιπέδου γλωσσομάθειας ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ικανοποίησης αφού συνδέεται με επίτευξη στόχων .

· Αυτοδιαχείριση- Αυτοέλεγχος

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας προϋποθέτει τον προγραμματισμό, την ιεράρχηση στόχων και την λειτουργική διαχείριση χρόνου. Αναπτύσσονται με αυτό τον τρόπο δεξιότητες αυτοδιαχείρισης και ενισχύεται η δημιουργικότητα.

· Διαπολιτισμικές δεξιότητες

Αναπτύσσεται η ικανότητα του ατόμου να ανταποκρίνεται στις ποικίλες απαιτήσεις της διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Δίνεται η δυνατότητα να γίνει ανοιχτός και ανεκτικός διαπολιτισμικός ομιλητής. Η δεύτερη γλώσσα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία διαφορετικών πλαισίων αντίληψης για τον κόσμο. Μιλώντας μια άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής έχει κανείς μια εναλλακτική θέαση του κόσμου.

Οφέλη στην επαγγελματική σταδιοδρομία
· Η γνώση ξένων γλωσσών προσφέρει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες
· Η ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη για την χρήση των εργαλείων της τεχνολογίας

Τέλος σήμερα που περίπου 3.500.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερες από μια γλώσσες για να επικοινωνήσουν καθημερινά, η γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι πραγματικά ένα εφόδιο σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Κωνσταντίνα Ζιάγκου
Ψυχολόγος (Dipl.Psych., M.Sc)
Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π ΑΡΙΑΔΝΗ


Read More »
H εκμάθηση ξένων γλωσσών ως αναγκαίο εφόδιο σε ένα κόσμο που αλλάζει - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου H εκμάθηση ξένων γλωσσών ως αναγκαίο εφόδιο σε ένα κόσμο που αλλάζει - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ζητούν με κοινή επιστολή τους οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Αρταίων και Πρεβέζης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Την ένταξη των Δήμων Αρταίων, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα για τη ζητούν με κοινή επιστολή τους από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, οι Δήμαρχοι Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρεβέζης Χρήστος Μπαΐλης και Ηγουμενίτσας –και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου- Γιάννης Λώλος.Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ζητείται «η τροποποίηση του εγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2020 με τη συμμετοχή και των Δήμων Αρταίων, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας, ως δικαιούχους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου που θα χρηματοδοτηθεί από το χρηματοδοτικό εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Με το αίτημά μας δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε και διεκδικούμε ίση αντιμετώπιση της περιοχής μας στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε έργα αστικής ανάπτυξης».
Υπενθυμίζεται πως στα Σχέδια Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου (ΟΣΑΑ) στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου) ήταν ενταγμένοι και οι τέσσερις μητροπολιτικοί Δήμοι, ήτοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει με το νέο ΕΣΠΑ.Επιπλέον, όπως τονίζεται στην επιστολή, «στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που εγκρίθηκε το Μάιο 2014 αναφέρεται για το πλήθος των στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ανά Περιφέρεια πως:«Μέχρι της εκδόσεως ειδικών οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΑΣ, θα εξεταστεί ενδεικτικά: (α) η κάλυψη με στρατηγικές ΒΑΑ των αστικών κέντρων που έχουν λειτουργική περιοχή με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων, (β) η επιλογή έως δύο μόνον στρατηγικών ΒΑΑ σε εκείνες τις Περιφέρειες των οποίων ο αστικός πληθυσμός δεν ξεπερνά το 50% του συνολικού τους πληθυσμού. Όμως μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας έχουν εντάξει περισσότερους από ένα (1) Δήμους στο Στρατηγικό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσαν το πληθυσμιακό όριο των 70.000 κατοίκων και συγκεκριμένα:
α) η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει σαράντα (40) Δήμους στο ΒΑΑ.
β) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εντάξει δεκατρείς (13) Δήμους στο ΒΑΑ.
γ) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εντάξει πέντε (5) Δήμους στο ΒΑΑ.
δ) η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έχει εντάξει τρείς (3) Δήμους στο ΒΑΑ.
ε) η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει τρείς (3) Δήμους στο ΒΑΑ.
στ) η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εντάξει τρείς (3) Δήμους στο ΒΑΑ,
ζ) η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει εντάξει δυο (2) Δήμους στο ΒΑΑ.. Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι
για τη Λάρισα και το Βόλο (δύο πόλεις με πολύ μεγάλο πληθυσμό), ο προϋπολογισμός και για τους
δύο (2) ανήλθε στα 26.000.000,00 €.
η) η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει εντάξει δύο (2) Δήμους στο ΒΑΑ.
θ) η Περιφέρεια Κρήτης έχει εντάξει δύο (2) Δήμους στο ΒΑΑ.
ι) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει δύο (2) Δήμους στο ΒΑΑ.
Μόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εντάξει ένα Δήμο, το Δήμο Ρόδου, και ο προϋπολογισμός
της πρόσκλησης που εκδόθηκε ανέρχεται περί τα 4.000.000,00 € .
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ενέταξε μόνο το Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος εκπόνησε
Στρατηγικό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με προϋπολογισμό 80.3 εκ € από τα οποία πρόσφατα
ανακοινώθηκε ότι θα χορηγηθούν τα 30.700.000,00 € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου». 
Read More »
Ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ζητούν με κοινή επιστολή τους οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Αρταίων και Πρεβέζης  Ένταξη στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ζητούν με κοινή επιστολή τους οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Αρταίων και Πρεβέζης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Σχολικά γεύματα θα μοιράζονται σε 46 Δημοτικά της Ηπείρου - Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα σχολεία

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Την επέκταση του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας, καθώς και την σύσταση, την συγκρότηση και το έργο των Επιτροπών Παραλαβής στις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν, προβλέπει σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Σε ότι αφορά την Ήπειρο το πρόγραμμα επεκτείνεται σε...
46 Δημοτικά Σχολεία, στους Νομούς Ιωαννίνων (20), Άρτας (19) και Θεσπρωτίας (7) και θα εφαρμόζεται έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους.Οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν:
• η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και
• η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Τα γεύματα θα είναι πλήρη, θα στηρίζονται κατά βάση στην μεσογειακή κουζίνα και θα δίνονται ζεστά στα παιδιά, καθώς την προμήθεια θα κάνει catering.Τα Σχολεία στην Ήπειρο
Τα Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1ο Ειδικό Ιωαννίνων, 2ο Ειδικό, 4ο Ειδικό, 3ο Ιωαννίνων, 4ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 9ο Διαπολιτισμικό, 10ο Ιωαννίνων, 13ο Ιωαννίνων, 24ο Ιωαννίνων, Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων, 2ο Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Δροσοχωρίου, Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, 1ο Μαρμάρων, Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, 1ο Περάματος.
Στην Π.Ε. Άρτας
1ο Ειδικό Άρτας, 3ο Άρτας, 5ο Άρτας, Ελεούσας Άρτας, 9ο Άρτας, 6ο Άρτας, 4ο Άρτας, Αγίων Αναργύρων, Καμπής, Καλαμιάς, Χαλκιάδων, Αμμοτόπου, Κορφοβουνίου, Ραχης, Γαβριας, Καλοβάτου, Αγίου Σπυρίδωνα, Ανέζας, Κωστακιών.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
2ο Ηγουμενίτσας, 3ο Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Ν. Σελεύκειας, Παραποτάμου, Ξηρολόφου Δήμου Σουλίου, Ειδικό Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σχολικά γεύματα θα μοιράζονται σε 46 Δημοτικά της Ηπείρου - Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα σχολεία Σχολικά γεύματα θα μοιράζονται σε 46 Δημοτικά της Ηπείρου - Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα σχολεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Την Τετάρτη, 8/11/17 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Άρτας περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων με τη συμμετοχή από Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Λευκάδα, Αμφιλοχία.

Από την Θεσπρωτία πήραν μέρος τα Δ.Σ. των συνταξιοδοτικών οργανώσεων του Ο.Α.Ε.Ε, του ΙΚΑ και των Δημοσίων Υπαλλήλων με επικεφαλείς τους προέδρους των.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣ ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων Φώτης Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. Παντελής Τάτσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αποφάσεις που έχει πάρει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που καλύπτει τους συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα.Στην τελευταία της συνεδρίαση των παραπάνω οργανώσεων εκτιμήθηκε ότι οι συνεχείς αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις, έχουν αφανίσει συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα, ΕΚΑΣ, μείωση του αφορολογήτου και πάει λέγοντας. Παράλληλα ο Δημόσιος Τομέας Υγείας έχει υποστεί μεγάλα και σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα η χώρα μας, ο φτωχοποιημένος λαός της από τα τέσσερα αλλεπάλληλα μνημόνια, να στενάζει και να υποφέρει από την υπολειτουργία, την ανεπάρκεια, από στοιχειώδεις ελλείψεις και το φούντωμα της εμπορευματοποίησης των δομών της Δημόσιας Υγείας που η στήριξη της θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μέλημα του “κοινωνικού κράτους”. Αποτέλεσμα όποιος “έχει” επιβιώνει βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Όποιος δεν “έχει” αλλοίμονο του.

Έτσι λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις που σε όλους μας είναι γνωστές επειδή τις ζούμε καθημερινά, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αποφάσισαν:
Να γίνουν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της υγείας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Να γίνει Πανελλαδική συγκέντρωση Συνταξιούχων στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Η ημερομηνία θα καθορισθεί στην πορεία.

Ο δρόμος του αγώνα μας καλεί να υψώσουμε για άλλη μια φορά το ανάστημα μας και να στηρίξουμε τα αιτήματα μας απέναντι σ’ αυτές τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα.

Ο Πρόεδρος
Τάκης Πετσίνης


 
Read More »
Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

"Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Α΄Δημοτικού Ηγουμενίτσας για την εκδήλωση με τον κ. ΓΚΑΝΑ"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Read More »
"Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Α΄Δημοτικού Ηγουμενίτσας για την εκδήλωση με τον κ. ΓΚΑΝΑ"  "Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Α΄Δημοτικού Ηγουμενίτσας για την εκδήλωση με τον κ. ΓΚΑΝΑ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση - ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας σε εκπαιδευτικούς διαφόρων εθνικοτήτων που βρίσκονται στην περιοχή μας στο πλαίσιο ανταλλαγών - μετακινήσεων εκπαιδευτικού προσωπικού του προγράμματος ΕRASMUS, στο οποίο συμμετέχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας και το Δημοτικό σχολείο Παραποτάμου.


Read More »
Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας  Επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, συνδιοργανώνει μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ Ηπείρου και τον Δήμο Ηγουμενίτσας το 27ο Συνέδριό του, στις 17-19 Νοεμβρίου 2017 στην Ηγουμενίτσα (Αμφιθέατρο ΤΕΙ), με θέμα: «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων».

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα αναλυθούν εκτός των άλλων και θέματα που ταιριάζουν απόλυτα με το οικοσύστημα της περιοχής μας και συγκεκριμένα:
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός Κλειστών Κόλπων
Πηγές Ρύπανσης Κλειστών και Ημίκλειστων Κόλπων και Μακροχρόνιες Επιπτώσεις
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο Τουρισμός σε Κλειστούς Κόλπους
Βιολογικοί Καθαρισμοί.
Μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια και επιπτώσεις σε κλειστούς κόλπους


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» Ηγουμενίτσα: Συνέδριο με θέμα «Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Τα λαογραφικά μουσεία στα χωριά της Θεσπρωτίας, αποκαλύπτουν τα ήθη και τα έθιμα του νομού

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Τα λογραφικά μουσεία στα χωριά της Θεσπρωτίας, αποκαλύπτουν τα ήθη και τα έθιμα του νομού. 
Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υφαντά, ενδυμασίες, οικιακά σκεύη, γεωργικά εργαλεία κ.α.
Παλαιά αντικείμενα του νοικοκυριού και ξεχασμένα μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης , γεωργικά εργαλεία, «μηχανές» μιας άλλης εποχής, αποκαλύπτουν στοιχεία του παρελθόντος. 
Τα μουσεία στη Θεσπρωτία, με πρώτο αυτό του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών στις αρχές της δεκαετίας του 70, δημιουργήθηκαν τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αντιλήφθηκε το τέλος ή την εξαφάνιση πολιτισμού, μέσα στον οποίο γαλουχήθηκαν γενιές γενιών και συγκρότησε με τον τρό­ πο αυτό στη μνήμη τη ζωντανή παράδοση του τόπου. Η αγάπη για τα μουσεία, για το περιεχόμενο και τη λειτουργία τους, για τα αντικείμενα, που συνδέουν τους ανθρώπους με την ιστορία και την κληρονομιά που καθόρισε την ταυτότητα και την ιδε­ολογία, έχει μια μακρά συγκινητική διαδρομή, που συνενώνει τις δυνάμεις, τις πρακτικές, αλλά κυρίως τις επιθυμίες και τα οράματα. 
Είναι αυτά, που συντηρούν την εγρήγορση για την κατανόηση και την ενσυναίσθηση της παράδοσης, που ενσαρκώνεται στο ρόλο και τη σημασία των μουσείων, ουσιαστικά στην πορεία μας ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. 
Τα λαογραφικά μουσεαία στη Θεσπρωτία, αποτελούν την επιβεβαίωση της τοπικής πραγματικότητας, του καθημερινού και της ιστορίας. 
Αλλά ο τρόπος της αναπαράστασης, μεταφρασμένος με αντικείμενα, αποδίδει και τον τρόπο της παραγωγής, του μετασχηματισμού της οικιακής ομάδας, των κοινωνικών και ιδεολογικών συμπεριφορών και των λαϊκών παρα­ δοσιακών τεχνών της περιοχής. 
Και ακόμη την εθιμική ζωή, τον κόσμο των νοοτροπιών, αν αυτόν θελήσουμε να τον ανακαλύψουμε στους νοη­τούς άξονες της οργάνωσης του μουσείου και στις συντεταγμένες της απεικόνισης της παραδοσιακής σκέψης. 


 
Read More »
Τα λαογραφικά μουσεία στα χωριά της Θεσπρωτίας, αποκαλύπτουν τα ήθη και τα έθιμα του νομού  Τα λαογραφικά μουσεία στα χωριά της Θεσπρωτίας, αποκαλύπτουν τα ήθη και τα έθιμα του νομού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προκήρυξη Προγράμματος Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι, Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: · Κατηγορία Δικαιούχων Α: Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης μέχρι την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.
· Κατηγορία Δικαιούχων Β: Τουριστικά Καταλύματα που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης, έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 ή/και τους ΚΑΔ: 41.20.20.01, 41.20.20.02, δεν διαθέτουν άδεια (σήμα) λειτουργίας, και το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα.Ο Επιχορηγούμενος Προϋπολογισμός κάθε επιχειρηματικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ και το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται στο 45% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ σε περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας, το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής
· προσκόμιση κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικών στοιχείων εξασφάλισης της Ιδιωτικής Συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον του 60% του προτεινόμενου (επιχορηγούμενου) προϋπολογισμού του Επενδυτικού Σχεδίου
· πραγματοποίηση επένδυσης σε μία μόνο Περιφέρεια
· δέσμευση για νόμιμη λειτουργία αποκτώντας την κατάλληλη άδεια λειτουργίας μέχρι και την ολοκλήρωση της επένδυσης
· υποβολή μίας επενδυτικής πρόταση ανά Α.Φ.Μ.
Επιδοτούμενες δαπάνες
· Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
· Μηχανήματα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος
· Μεταφορικά μέσα
· Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης
· Προβολή/Προώθηση – Συμμετοχή σε Εκθέσεις
· Τεχνικές μελέτες μηχανικού και υπηρεσίες φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου
· Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού
· Σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (07/11/2017). Επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
· Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) 3 αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας
· Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 3 κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών · Τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων
· Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά.
· Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού Επισήμανση Δεν είναι δυνατή η σύσταση νέας επιχείρησης (ΑΦΜ) με εταίρο την προηγούμενη επιχείρηση ή τους εταίρους/μέτοχους αυτής για την εκμετάλλευση του ιδίου καταλύματος/σήματος λειτουργίας.
Ηλεκτρονική υποβολή
Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης να υποβάλουν ταυτοχρόνως στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) και Ηλεκτρονικό Φάκελο Υποψηφιότητας. Ο φάκελος αυτός θα περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβολής/ένταξης του Παραρτήματος Ι σε μη επεξεργάσιμη ηλεκτρονική μορφή αρχείου (π.χ. αρχείο τύπου pdf).

Περίοδος υποβολής των επενδυτικών σχεδίων: από 18/12/2017 έως 28/03/2018

Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ Τηλ: 801 11 36 300, Εmail: infoepan@mou.gr, Web: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & Εταίρων: Web: www.efepae.gr, www.diaxeiristiki.gr Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Τηλ: 2665029480, Email: cci@e-thesprotias.gr, Web: www.e-thesprotias.gr

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Πάσχος Αλέξανδρος


 
Read More »
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προκήρυξη Προγράμματος Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προκήρυξη Προγράμματος Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Ένα μικρό ευγενικό προς τον άνθρωπο βήμα είναι πολλές φορές το σημαντικότερο και το μεγαλύτερο βήμα για τη ζωή. Έτσι ξεκίνησε την πολυετή του διαδρομή το ολοκληρωμένο πλέον θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα, έχοντας σήμερα επεκτείνει τις δομές του με συμβουλευτικούς σταθμούς στην Ηγουμενίτσα και την Άρτα.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, διατηρώντας στα χρόνια που πέρασαν ζωντανή την ενέργεια αλλά και τη διάθεσή του για δημιουργία και για προσφορά ενάντια στις εξαρτήσεις εθελοντικά και δωρεάν, γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μια σειρά ταινιών που γυρίστηκαν στο πλαίσιο των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.


Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00 μ.μ. - 21:00 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ Ηγουμενίτσα: «Κοιτώντας κατάματα» Ταινίες από και για το ΚΕΘΕΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα από σήμερα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Στα Γιάννενα θα διεξαχθεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου. 

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση λογοθεραπευτών αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων και η ανάδειξη της πληθώρας των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια των ειδικών.

Πάνω από 400 σύνεδροι αναμένεται να δώσουν το παρών στο συνέδριο όπου θα ακουστούν και σημαντικές ανακοινώσεις. 

• Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του συνεδρίου στην διεύθυνση www.synedrioselle.gr.


 
Read More »
Στα Γιάννενα από σήμερα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Στα Γιάννενα από σήμερα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 12/11 θα εξορμήσει στην Πλακωτή με 2 πορείες:

Α: Πλακωτή - Πετροβίτσα - Ι.Μ. Παγανιών - Αγία Μαύρα (Σέλιανη)
Ώρες πορείας: 5-6
Συνολική απόσταση: 11 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 650μ.
Β.Δ.: 1 [ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ]
Αρχηγός: Αθανασίου Κώστας

Β: Πλακωτή - κορυφογραμμή Πετροβίτσας - Αγία Μαύρα (Σέλιανη)
Ώρες πορείας: 7
Συνολική απόσταση: 13 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 1000μ.
Β.Δ.: 2+ [Ορειβατική διαδρομή σε σκληρό βραχώδες πεδίο Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και η εξοικείωση με το βραχώδες πεδίο.]
Αρχηγός: Δούδαλης Σπύρος

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 8/11 και Πέμπτη 9/11 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665.400.802

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Ναί, ἡ πίστη στούς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας μετακινεῖ καί παραμερίζει καί ἐξαφανίζει τά βουνά τῶν δυσκολιῶν. Σέ ὅλες τίς συχνά δραματικές στιγμές τῆς ζωῆς, ἀντηχεῖ ἡ φωνή τῶν Ἁγίων μας: Ἄν ἔχετε πίστη, μποροῦν τά ἀδύνατα νά γίνουν δυνατά. Οἱ κάτοικοι τῆς ἐνορίας Κεστρίνης πιστεύουν βαθιά ὅτι ὁ προστάτης τους Ἅγιος Μηνᾶς τούς ἐνισχύει καί βοηθάει νά ἀνθίσει ἡ χαρά στίς καρδιές τους.

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2017, ἡ μνήμη τοῦ πολιούχου Ἁγίου Μηνᾶ τῆς ἐνορίας Κεστρίνης θά ἑορταστεῖ μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

*Τήν Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, παραμονή τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 17.00μ.μ, θά ψαλεῖ Μεγάλος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία. Στό τέλος τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ θά πραγματοποιηθεῖ Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τῆς εἰκόνας τοῦ μεγαλομάρτυρα, ἐντός τοῦ χωριοῦ, μέ τή συνοδεία τῆς Φιλαρμονικῆς Μπάντας τοῦ Δήμου Φιλιατῶν.

*Τό Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 7:30 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία. Μετά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ‘Iεροῦ Nαοῦ, θά προσφερθεῖ καφές.


Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο , την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο θέατρο εστία στην Ηγουμενίτσα.
Είσοδος Δωρεάν


Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google πραγματοποιεί στα Ιωάννινα με την υποστήριξη του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου & της ΔΑΣΤΑ /Μoνάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δωρεάν σεμινάριο ψηφιακού marketing. Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αλλά και ενδιαφερόμενων από την ευρύτερη περιοχή) σε ψηφιακά εργαλεία marketing, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της στρατηγικής κάθε επιχείρησης στον τομέα του τουρισμού.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 3 ωρών και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο επαγγελματία του ψηφιακού marketing και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα απαραίτητα στοιχεία μιας ιστοσελίδας και τη χρήση μιας μηχανής αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα analytics ως και τις νέες κατευθύνσεις που απαιτεί η επαγγελματική δραστηριοποίηση στον ψηφιακό κόσμο. Με το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αποκτήσετε μία καλή βάση γνώσεων για τις μηχανές αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα web analytics, και θα δείτε πως μπορούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο με σκοπό να αναβαθμίσουν το βιογραφικό τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, και να διεκδικήσουν θέσεις σχετικές με την online διαφήμιση.

Το 3ωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και ώρα 13.00 (ώρα προσέλευσης 12:30).

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 3ωρο σεμινάριο θα λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης από το Grow Greek Tourism Online.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους. Οι εγγραφές γίνονται μέσω του συνδέσμου goo.gl/QF5Usv. Προσοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, όλοι όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο στο έπακρο και να ενισχύσουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, μέσα από την ίδια ενότητα, ένα προσαρμοσμένο πλάνο διαδικτυακής εκμάθησης (learndigital.withgoogle.com/greektourism/certification) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, παρέχεται πιστοποίηση με την υπογραφή του Grow Greek Tourism Online της Google και του IAB Europe.

Πληροφορίες:
-Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας/ Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων : 2651007278, dasta@uoi.gr
-Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου : 2651007650, info@step-epirus.gr


Read More »
Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017 Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Σελίδες