Από… Απρίλη καλοκαίρι στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Τους 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Από… Απρίλη καλοκαίρι στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Τους 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος


Με τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι της Κυριακής στους 30 βαθμούς Κελσίου, δροσιά στα παράλια αναζήτησαν οι Θεσπρωτοί και όχι μόνο. 
Παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου, η κίνηση στις παραλίες θυμίζει τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.
Δειλά – δειλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις ανοίγουν, ανταποκρινόμενες στην ζήτηση, καθώς φαίνεται πως το καλοκαίρι έφτασε νωρίτερα στα παράλια της Ηπείρου.Read More »
Από… Απρίλη καλοκαίρι στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Τους 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος Από… Απρίλη καλοκαίρι στις παραλίες της Θεσπρωτίας – Τους 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Έκτακτο: Εκτροπή οχήματος με εγκλωβισμό ατόμου στη Γλυκή Παραμυθιάς

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Έκτακτο: Εκτροπή οχήματος με εγκλωβισμό ατόμου στη Γλυκή Παραμυθιάς


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή ανάμεσα από τη Γλυκή Παραμυθιάς και την Κυψέλη, όπου ένα όχημα έχει εκτραπεί από την πορεία του, με ένα άτομο να παραμένει εγκλωβισμένο μέσα σε αυτό.
Στο σημείο σπεύδουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με τέσσερα άτομα καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
Έκτακτο: Εκτροπή οχήματος με εγκλωβισμό ατόμου στη Γλυκή Παραμυθιάς Έκτακτο: Εκτροπή οχήματος με εγκλωβισμό ατόμου στη Γλυκή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία: Καταγγελία μαθήτριας σε ταξιτζή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024

Θεσπρωτία: Καταγγελία μαθήτριας σε ταξιτζή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειαςΣε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, μαθήτρια η οποία μετακινείται από και προς το σχολείο της, με ταξί το οποίο μισθώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ταξιτζής, εκμεταλλευόμενος τις περιπτώσεις που η μαθήτρια ήταν το μόνο άτομο που μετέφερε, προχωρούσε σε άσεμνες ερωτήσεις και σεξουαλικά υπονοούμενα προς τη μαθήτρια.
Η κοπέλα, η οποία είναι ενήλικη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα συνέβαιναν στον πατέρα της και μαζί μετέβησαν στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας, όπου κατατέθηκε μήνυση κατά του ταξιτζή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 ΠΚ).
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η άμεση αντικατάσταση του εν λόγω ταξιτζή, ενώ αναμένεται να κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην πλησιάζει τη μαθήτρια.
Από την Περιφέρεια αναμένεται τη Δευτέρα να γίνει τροποποίηση των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών στη Θεσπρωτία, ώστε να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος ταξιτζής.
Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, μετά και από τη μήνυση, η οποία όπως προείπαμε έχει κατατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.
Read More »
Θεσπρωτία: Καταγγελία μαθήτριας σε ταξιτζή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας Θεσπρωτία: Καταγγελία μαθήτριας σε ταξιτζή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Aξιολόγηση καθηγητών: Ένα εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης | Της Χριστίνας Ευαγγελου

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Aξιολόγηση καθηγητών: Ένα εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης | Της Χριστίνας Ευαγγελου


Η αξιολόγηση των καθηγητών είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Ελλάδα, με τους ίδιους τους καθηγητές να εκφράζουν συχνά αμφιβολίες και αντίθεση στη διαδικασία αυτή. 
Παρά τις προσπάθειες για την εφαρμογή ενός διαφανούς και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, η αντίληψη ότι η αξιολόγηση μπορεί να μην είναι δίκαιη ή να μην αντικατοπτρίζει την πραγματική ποιότητα και αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου παραμένει δυστυχώς διαδεδομένη. 
Πράγματι, η αξιολόγηση των καθηγητών αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, όμως η αποδοχή της από τους ίδιους τους καθηγητές παραμένει μία πρόκληση. 
Παρά την αναγκαιότητά της, προκειμένου να βελτιωθεί η διδακτική διαδικασία και η ποιότητα της εκπαίδευσης, η αντίδραση ορισμένων καθηγητών συνεχίζει να παραμένει αρνητική. 
Πολλές συζητήσεις για το εν λόγω θέμα διεξάγονται, όχι μόνο μεταξύ των εκπαιδευτικών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. 
Ενώ η αξιολόγηση έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των εκπαιδευτικών, είθισται να παρατηρείται μια γενικευμένη αντίδραση από την πλευρά των ίδιων των καθηγητών.

Η αξιολόγηση των καθηγητών αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, την προαγωγή της επαγγελματικής ανάπτυξης και την αναγνώριση της αποτελεσματικότητας τους. 
Σε πολλές χώρες, η αξιολόγηση έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και έχει υιοθετηθεί ως εργαλείο για τη συνεχή βελτίωσή της. 
Ωστόσο, στην Ελλάδα, η εισαγωγή της αξιολόγησης έχει συναντήσει τροχοπέδη και την κριτική των εκπαιδευτικών και ορισμένων εκπαιδευτικών συνδικάτων. 
Παρά τα πολλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει η αξιολόγηση, οι περισσότεροι καθηγητές στην Ελλάδα συνεχίζουν να αντιτίθενται προς τη διαδικασία αυτή. 
Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως ο φόβος της κριτικής, η ανησυχία για την ακεραιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η αντίσταση σε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Επακολούθως, οι καθηγητές που αντιτίθενται στην αξιολόγηση συχνά επικαλούνται την άποψη ότι η εκπαίδευση είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο επάγγελμα που δεν μπορεί να μετρηθεί με τυποποιημένους κριτές. 
Εκφράζουν επίσης φόβους για την πολιτικοποίηση της αξιολόγησης, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την απώλεια της αυτονομίας τους. 
Ωστόσο, η αξιολόγηση των καθηγητών μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Η ανάδειξη των δυνατών σημείων, αλλά και των αδυναμιών του κάθε καθηγητή μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων διδασκαλίας. 
Επιπλέον, η αξιολόγηση μπορεί να παρέχει χρήσιμα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο πολιτικής για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά. 

Δεν αρκεί η αλλαγή που έχει υπεισέλθει τα τελευταία χρόνια στην περάτωση του εκάστοτε μαθήματος, η οποία αφορά στη διαδραστική διδασκαλία και στην εξαγωγή της γνώσης ήτοι τη δημιουργία ορισμών και κανόνων μέσα από τον ίδιο τον μαθητή, κάτι που εφήρμοζε ο πατέρας της φιλοσοφίας, ο Σωκράτης, μέσω της μαιευτικής και διαλεκτικής μεθόδου στους μαθητές του, η οποία βάζει στην άκρη τη στείρα απομνημόνευση και διδασκαλία. 
Μέσω της αξιολόγησης ο κάθε καθηγητής θα προετοίμαζε το μάθημά του, θα ενέπνεε τους μαθητές του και θα αποτελούσε πρότυπο για εκείνους. 
Το σχολείο δεν θα έπρεπε να αποτελεί χώρο όπου κατακτιέται η γνώση μέσω παπαγαλίας, αλλά χώρο που προετοιμάζει τους μαθητές για την πραγματική ζωή, αλλά και την αντιμετώπιση δυσκολιών που θα έρθουν. 
Επιπρόσθετα, ο κάθε καθηγητής ιδανικά, θα γνώριζε τον κάθε μαθητή του προσωπικά και θα του ενίσχυε την αυτοπεποίθηση στην τόσο τρυφερή αυτή ηλικία.

Εκείνο που προκαλεί ξάφνιασμα, όχι μόνο στους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία είναι η αδιαφορία των καθηγητών απέναντι στους μαθητές και το μάθημα, καθώς πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών δεν γνωρίζουν τα ονόματα όλων των μαθητών, δεν κάνουν καν μάθημα ή κατά την έκφραση αποριών η απάντηση που δίνεται, είναι: «αυτό το είπαμε νωρίτερα και αν πρόσεχες δεν θα ρωτούσες», με αποτέλεσμα οι μαθητές να σιωπώνται και κατ’επεκταση να αδιαφορούν για το μάθημα.

Το πλέον εξοργιστικό όμως, αφορά σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών με αλλοπρόσαλλη και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές τους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το μικρό της ηλικίας των μαθητών, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. 
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακούμε σχεδόν καθημερινά στις ειδήσεις, που αφορούν σε χυδαιολογίες και απρεπή αγγίγματα. 
Και να σκεφτεί κανείς πως κάποιες από αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς κάποιες αποκρύπτονται λόγω ντροπής, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να αισθάνεται ο μαθητής ή «μπαίνουν κάτω από το χαλάκι», πράγμα που αποτελεί συνηθισμένη τακτική της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα, στο παράδοξο της ελληνικής πραγματικότητας εντάσσεται το γεγονός πως απαιτεί ολόκληρη διαδικασία η παύση ενός ακατάλληλου διδάσκοντος, τη στιγμή που αξιόλογοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δύνανται να μείνουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως μέσω της αξιολόγησης ή και της διενέργειας ψυχολογικών τεστ σε διδάσκοντες, δεν θα ερχόταν αντιμέτωποι οι γονείς με τοιαύτες καταστάσεις, οι οποίοι εμπιστεύονται τις ζωές των παιδιών τους στους καθηγητές σε καθημερινή βάση.

Συμπληρωματικά, η εφαρμογή της αξιολόγησης στην Ελλάδα έχει αντιμετωπιστεί με διάφορες δυσκολίες, όπως η έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων, η ανεπάρκεια της κατάρτισης των αξιολογητών και η αντίσταση από τους ίδιους τους καθηγητές. 
Επίσης, η πολιτιστική και ιστορική προσέγγιση προς την εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου η αξιολόγηση ενδεχομένως να μην αντιμετωπίζεται με την ίδια θετική προοπτική όπως σε άλλες χώρες. 
Για να επιτευχθεί η αποδοχή της αξιολόγησης από τους καθηγητές, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν δίκαιοι και διαφανείς μηχανισμοί αξιολόγησης. 
Οι καθηγητές πρέπει να αντιληφθούν την αξιολόγηση ως ένα εργαλείο βελτίωσης και όχι ως μέσο καταστολής ή κριτικής. 
Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση και υποστήριξη των καθηγητών για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της αξιολόγησης. 
Για να είναι αποτελεσματική η αξιολόγηση, είναι απαραίτητο να γίνεται με συνεργασία και συμμετοχή των καθηγητών. 
Η αποδοχή της αξιολόγησης από τους εκπαιδευτικούς είναι κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της, καθώς επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης. 
Πρόκειται για πρόκληση που απαιτεί διαλογική προσέγγιση και συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτικών οργανισμών και της πολιτικής ηγεσίας. 
Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σύστημα αξιολόγησης που θα είναι δίκαιο, διαφανές και θα αναγνωρίζει τόσο τις δυνατότητες όσο και τις ανάγκες των καθηγητών και των μαθητών, καθώς η εκπαίδευση πρέπει να είναι μαθητοκεντρική και όχι δασκαλοκεντρική. 

Τέλος, η επιτυχής υλοποίηση της αξιολόγησης των καθηγητών απαιτεί τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των ενδιαφερομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών. 
Μόνον έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης, που θα συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 
Για να υπερκεραστούν οι αμφιβολίες και οι ανησυχίες των καθηγητών σχετικά με την αξιολόγηση, είναι απαραίτητο να υπάρξει ενημέρωση, εκπαίδευση και διαλογική προσέγγιση. 
Οι εκπαιδευτικές αρχές, μαζί με τους καθηγητές, πρέπει να εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία ενός διαφανούς, δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος αξιολόγησης.
Συνοψίζοντας, η αξιολόγηση των καθηγητών είναι ένα ζήτημα που απαιτεί ώριμη και ενδελεχή αντιμετώπιση, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 
Παρά την αντίσταση που αντιμετωπίζει, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί με δίκαιους και διαφανείς μηχανισμούς, προκειμένου να γίνει αποδεκτή και να οδηγήσει σε βελτίωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας στη χώρα μας με ένα πιο αποτελεσματικό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο την αποδοτικότητα του μαθητή και όχι το ξεβόλεμα του εκπαιδευτικού.

Χριστίνα Ευαγγέλου
Εκπαιδευτικός
Read More »
Aξιολόγηση καθηγητών: Ένα εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης | Της Χριστίνας Ευαγγελου Aξιολόγηση καθηγητών: Ένα εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης | Της Χριστίνας Ευαγγελου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Συγχαρητήρια επιστολή προς τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Συγχαρητήρια επιστολή προς τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου ΗγουμενίτσαςΗ Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος δια της παρούσης θα ήθελε να συγχαρεί τα Στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ9 για την επιτυχία που είχαν στην ανεύρεση σε Φ/Γ 225 κιλών ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).

Η ανωτέρω επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες ακόμα όπου τα Στελέχη των ανωτέρω υπηρεσιών κατά το παρελθόν έχουν επιτύχει.

Η ,πολλές φορές, υπερεργασία συνέπειας της υποστελέχωσης του ΚΛ Ηγουμενίτσας,ο επαγγελματισμός,η προσήλωση στο καθήκον,αλλά και το φιλότιμο των Στελεχών που απαρτίζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες του Λιμεναρχείου,είχαν ως αποτέλεσμα την ανεύρεση της μεγάλης αυτής ποσότητας κάνναβης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.
Read More »
Συγχαρητήρια επιστολή προς τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια επιστολή προς τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την μη παράταση στην κτηματογράφηση του νομού

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την μη παράταση στην κτηματογράφηση του νομού


Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του τοπικού Βουλευτή των μνημοσύνων της ΝΔ, Βασίλειου Γιόγιακα που με απονενοημένες δηλώσεις προσπαθεί μάταια να καθυσηχάσει και παρά το πάνδημο αίτημα όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν δόθηκε παράταση για την κτηματογράφηση της Π.Ε. Θεσπρωτίας και η περιοχή μας εντάσσεται πλέον σε καθεστώς εκπρόθεσμων δηλώσεων, γεγονός που οδηγεί σε δυσάρεστες νομικούς ατραπούς τους πολίτες της Θεσπρωτίας.
Σε συνδυασμό και με την κύρωση των δασικών χαρτών που στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1947 ενώ οι περισσότερες διανομές γης στη Θεσπρωτία έχουν γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μετά, έχουν οδηγήσει σε απελπισία χιλιάδες συμπολίτες μας που βλέπουν ότι άνω του 50% των ιδιοκτησιών τους έχουν χαρακτηριστεί δασικές εκτάσεις.
Την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας είχαν στη διάθεσή τους χρόνια ολόκληρα, οι πολίτες της Θεσπρωτίας για ακόμα μια φορά αντιμετωπίζονται ως οι σίγουροι πελάτες της Ν.Δ. καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα μέσα σε μερικούς μήνες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, υποστελέχωση γραφείων κτηματογράφησης, χρησικτησία, πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς, έλλειψη και ευρεία διασπορά τίτλων, αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών).
Το θέμα αφορά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τους φορείς και τα σωματεία που διατηρούν περιουσιακά στοιχεία θέτοντας σε κίνδυνο και στο περιθώριο μια ολόκληρη κοινωνία.
Καλούμε σε κοινή δράση το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων, επιμελητηρίων, Δημάρχους, ενώσεις αγροτών, κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε το αίτημα για παράταση να πάρει παλλαϊκές διαστάσεις για να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να δώσει στη Θεσπρωτία μας τη δυνατότητα να κτηματογραφηθεί όπως όλες οι άλλες περιοχές της χώρας.
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την μη παράταση στην κτηματογράφηση του νομού Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την μη παράταση στην κτηματογράφηση του νομού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τη μη χορήγηση παράτασης στην κτηματογράφηση

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τη μη χορήγηση παράτασης στην κτηματογράφηση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
Προς έκπληξη και αιφνιδιασμό μας πληροφορηθήκαμε μόλις στις 11.04.2024 ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ΔΕΝ θα χορηγήσουν παράταση στην κτηματογράφηση της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας, θεωρώντας ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εμπροθέσμων δηλώσεων την 12.04.2024.
Τα όποια αιτήματά μας για χορήγηση παρατάσεως απορρίφθηκαν ασυζητητί, παρά την προσπάθειά μας να εξηγήσουμε και να καταστήσουμε σαφές στους υπευθύνους πως το έργο της κτηματογράφησης των περιοχών της Θεσπρωτίας αφορά μια τεράστια έκταση με πλείστα προβλήματα σχετικά με τους τίτλους ιδιοκτησίας, την εκκρεμότητα των ενστάσεων των δασικών χαρτών, τον τεράστιο φόρτο εργασία του Υποκαταστήματος Ηγουμενίτσας του Γραφείου Κτηματογράφησης Ηπείρου, ως απότοκο του οποίου είναι η καθυστέρηση χορηγήσεων αντιγράφων τίτλων και πιστοποιητικών, την απουσία πληροφόρησης των Θεσπρωτών για την αναγκαιότητα των δηλώσεων των εμπραγμάτων δικαιωμάτων τους και των συνεπειών της παράληψης των, τον τεράστιο φόρτο εργασίας των δικηγόρων του συλλόγου, οι οποίοι υπερέβησαν εαυτόν ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους προασπιζόμενοι τα εμπράγματα δικαιώματα των εντολέων τους κ.α.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως μια μεγάλη μερίδα του Θεσπρωτικού λαού αποτελεί κάτοικους εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται τα πατρογονικά τους εδάφη κατά τους θερινούς μήνες, οπότε θεωρείται αδιανόητο να έχουμε την απαίτηση από αυτούς τους ανθρώπους να προβούν στα αδύνατα.
Βασικά επιχειρήματα των αρμοδίων είναι το γεγονός ότι ήδη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» έχουν χορηγήσει μια παράταση, ότι οι ίδιοι οι πολίτες αμέλησαν (!) να δηλώσουν τα δικαιώματά τους και ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα οφείλει να έχει ολοκληρώσει το έργο της κτηματογράφησης τα τέλη του 2024 λόγω Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Σε αυτές τις δικαιολογίες απαντάμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν πως η έναρξη των δηλώσεων έπρεπε να είχε λάβει χώρα ήδη από τις αρχές Αυγούστου του 2023, γεγονός που δεν υλοποιήθηκε, προφανώς βέβαια όχι εξαιτίας των πολιτών της Θεσπρωτίας, στους οποίους πλέον προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες της κακής οργάνωσης.
Σε κάθε περίπτωση ένα κράτος δικαίου οφείλει πρωτίστως να εφαρμόζει πιστά το Σύνταγμά του και να μην θυσιάζει στον βωμό, των όποιων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία. Θεωρούμε πως και οι ίδιοι οι αρμόδιοι δεν θα θέλουν να παραδώσουν στην Ευρώπη ένα κτηματολόγιο ημιτελές με πλείστες δικαστικές εκκρεμότητες διορθώσεως λανθασμένων κτηματολογικών εγγραφών.
Τέλος να αναφέρουμε πως το γεγονός ότι σε άλλες κτηματογραφήσεις δόθηκαν πολλαπλές παρατάσεις, ενώ στην κτηματογράφηση της Θεσπρωτίας δόθηκε συνολικό διάστημα μόλις 4 μηνών, καταπατά κάθε αίσθημα ισότητας, εκτός βέβαια αν θεωρούν τους Θεσπρωτούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Επειδή ως Σύλλογος είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις, θεωρούμε ως μονόδρομο της διευθετήσεως του θέματος τη χορήγηση παράτασης της κτηματογράφησης με την ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών με ημερίδες για την αναγκαιότητα δηλώσεως των δικαιωμάτων τους.
Θεωρούμε πως είναι εφικτό η πολιτεία να τηρήσει τις όποιες Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.
Άλλωστε από μια κυβέρνηση, η οποία διαλαλεί την ανάπτυξη και την ευημερία, δεν συνάδει το να αναγκάσει τους πολίτες της να εμπλακούν σε πολυδάπανους και μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες ώστε να μην χάσουν τις περιουσίες τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΜΠΕΖΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΣΙΤΟΥΝΗΣ
Read More »
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τη μη χορήγηση παράτασης στην κτηματογράφηση Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τη μη χορήγηση παράτασης στην κτηματογράφηση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' σήμερα στην ΗγουμενίτσαΔιεύθυνση : Νίκος Στ. Ευθυμιάδης
Ορχηστρική Σουίτα no 3 J.S. Bach
Flauto Καραμπίλια Μαρία
Violi Γράμψα Φωτεινή
Μποχώρη Ελένη
Ευθυμιάδης Νίκος
Viola da Gamba Ανδρέου Ζωή Μυρτώ
Cello Πάνου Χριστίνα
Basso Continuo Γιαννιώτης Μάρκος orgen
Κιθάρα Χαρός Αστέριος \
Stabat Mater G. Pergolesi
- Cujus animam ( Σοπράνο)
- O quam tristis (χορωδία)
- Quem morebat (Άλτο)
- Quis est home (Σοπράνο - Άλτο)
- Vidit suum dulcem (Σοπράνο)
- Eja mater fons amoris (Άλτο)
- Fac ut portem Christi mortem
Σόλο: Γεωργίου Φωτεινή . Γράμψα Φωτεινή
- Εισοδικό (Από τη Γερμανική Λειτουργία) Fr. Schubert
- Στο δείπνο το Μυστικό (Από την Καντάτα n.4) J.S. Bach
- Σήμερον Κρεμάται Θ. Πολυκράτη
- Εγκώμια ( Στάσεις Α,Β,Γ) Ρ. Παπακωνσταντίνου
Read More »
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' σήμερα στην Ηγουμενίτσα Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά τον Αντώνη Νούσια

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά τον Αντώνη Νούσια


Με μεγάλη λύπη η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (Π.Σ.Ε.), αποχαιρετά τον Αντώνη Νούσια, που έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 89 ετών στις 10 Απρίλη 2024. Υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της ηπειρωτικής αποδημίας, καθώς διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας Κουρέντων πάνω από μια δεκαετία, ενώ υπήρξε ταμίας (1983-1986), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (1986-1989) και μέλος του προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Σ.Ε.).
Ο Αντώνης Νούσιας γεννήθηκε στα Κούρεντα των Ιωαννίνων το 1935, και έζησε τα παιδικά χρόνια στο χωριό του. Γνώρισε την Ιταλική και Γερμανική Κατοχή, ενώ ο τόπος καταγωγής του ήταν στο επίκεντρο των συγκρούσεων του εμφυλίου. Η περιοχή του έγινε το πεδίο βολής, όπου για πρώτη φορά οι Αμερικανοί έκαναν μαζική χρήση των βομβών ναπάλμ.
Το 1950 ο Αντώνης Νούσιας ακολούθησε το δρομολόϊ των Ηπειρωτών μεταναστών στη μεταπολεμική περίοδο. Έφτασε στην Αθήνα και δούλεψε σερβιτόρος στο καφενείο του μπάρμπα του. Ταυτόχρονα ο «Βλάχος», όπως τον φώναζαν στην αρχή, φοίτησε στο νυχτερινό γυμνάσιο. Έγινε ο «Δάσκαλος» καθώς διάβαζε τα μαθήματα την ώρα που ανακάτευε τους καφέδες.
Η οδός Χαριλάου Τρικούπη 7, όπου ήταν το καφενείο, ήταν και η «Μεγάλη Σχολή» για τον Αντώνη. Εκεί κατάλαβε, όπως έλεγε ο ίδιος, τι θα πει ανθρωπιά και επικοινωνία με τον κόσμο. Σπούδασε στην Πάντειο, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του και μετά το στρατό οργάνωσε δικό του λογιστικό γραφείο. Διετέλεσε οικονομικό στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ υπήρξε αναπληρωτής προέδρου του Λαϊκού νοσοκομείου (1993).
Συμμετείχε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του 1960 μέσα απ’ τις γραμμές της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου (αρχικά της ΟΝΕΚ και μετέπειτα της ΕΔΗΝ), στις γραμμές της οποίας συμπορεύτηκε με ασυμβίβαστες μορφές, όπως ο Αλέκος Παναγούλης.
Απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση αλληλοεκτίμησης με το Γεώργιο Μυλωνά, υφυπουργό στις προδικτατορικές κυβερνήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου, υπουργό Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας το 1974 και υπουργό Πολιτισμού στις κυβερνήσεις συνεργασίας του 1989 -1990.Ο Αντ. Νούσιας υπηρέτησε στο γραφείο του Γ. Μυλωνά. Γνώρισε από πρώτο χέρι τα «σούρτα-φέρτα» και έμαθε για τα μπαξίσια –που πολέμησε με σθεναρότητα– στα γραφεία των υπουργών. Ήταν παρών και κατέγραψε τις …προετοιμασίες, για την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ΄ τον Γιώργο Μυλωνά.
Το 1977 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα διαφώνησε και αποχώρησε. Συνεργάστηκε με το ΚΚΕ, ως υποψήφιος βουλευτής στα Ιωάννινα στις εκλογές του 1985. Επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη. Όμως διέρρηξε οριστικά τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ το 1997, που ψήφισε τον νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Καποδίστριας», σχέδιο με το οποίο διαφώνησε.
Το 2019 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του με τίτλο: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» (Εκδόσεις «Πέτρα»).
Ήταν παντρεμένος με την Αθανασία Κουνάβη, που έφυγε απ’ τη ζωή πρίν σαράντα μέρες, και είχαν δυό γιούς και πέντε εγγόνια.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Σ.Ε.) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Αντώνη Νούσια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Απρίλη 2024, ώρα 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Ασωμάτων ενώ θα ακολουθήσει αποτέφρωση στη Ριτσώνα.
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά τον Αντώνη Νούσια Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας αποχαιρετά τον Αντώνη Νούσια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Νίκη για τα κορίτσια (Κ16) του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 14, 2024
Νίκη για τα κορίτσια (Κ16) του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας


4η αγωνιστική για το πρωτάθλημα Κ16 Γυναικών και η ομάδα μας φιλοξένησε στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας την ομάδα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τα κορίτσια μας έκαναν ένα καλό παιχνίδι αν και μόνο στο πρώτο σετ τους βγήκε το άγχος.
Ο προπονητής μας χρησιμοποίησε αρκετές νέες αθλήτριες από τις ακαδημίες που πήραν την ευκαιρία τους να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στην αγωνιστική ομάδα.
Επόμενος αγώνας την Κυριακή 14/4, ώρα 17:00, με την ομάδα ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ.
ΕΡΜΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-0
Διακύμανση:
1ο σετ: 25-21
2ο σετ: 25-15
3ο σετ: 25-12
Διαιτητές: Μπουραντά Μ.- Τσόδουλου Ν.
ΑΣΠΕ ΕΡΜΗΣ: Γιάννης Βαμβέσος
ΝΤΟΥΓΙΑ Β., ΠΑΝΤΑΖΗ Κ., ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χ., ΜΑΝΟΥ Σ., ΧΑΡΙΣΗ Ε., ΘΩΜΑΖΟΥ Μ., ΛΟΛΑ Α., ΕΥΘΥΜΙΟΥ Α.,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.,ΤΣΟΥΜΕΤΗ Π.,ΤΣΑΤΣΟΥ Α.(Α),ΤΣΑΤΣΟΥ Σ.,ΤΑΧΙΑ Α.,ΤΣΩΝΗ Α.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μαρία Μπράγια
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΡΤΣΕΚΗ,ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Κ.,ΛΙΑΠΗ,ΓΙΟΒΑΡΘΗ,ΔΙΑΜΑΝΤΗ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ,ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Α.,ΓΟΥΛΑ,ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ
Read More »
Νίκη για τα κορίτσια (Κ16) του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Νίκη για τα κορίτσια (Κ16) του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2024 Rating: 5

Σελίδες