Εγνατία – Λιμένας - Θόρυβος και ποιότητα ζωής

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Εγνατία – Λιμένας - Θόρυβος και ποιότητα ζωήςΜία από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας της Εγνατίας Οδού και του λιμένα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία, είναι ο θόρυβος.

Εύλογα παράπονα εξέφρασαν συνδημότες μας και επαγγελματίες πρόσφατα σχετικά με τον θόρυβο από την κίνηση του λιμένα και της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα σε πολλές πόλεις όπου συνυπάρχουν αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια και αστικός χώρος.

Ο θόρυβος από τις οδικές μεταφορές αντιμετωπίζεται και ελέγχεται κατ’ αρχάς ως γραμμική πηγή (δηλαδή ως το σύνολο της κυκλοφορίας σε ένα οδικό τμήμα). Για τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας (Εθνικές Οδούς, Μεγάλοι Αυτοκινητόδρομοι ως και προεκτάσεις, παρακάμψεις κλπ αυτών) υπάρχει σχετική νομοθεσία με την οποία καθορίζονται τα επιτρεπτά όρια αυτού.

Πρέπει άμεσα η Εγνατία Οδός και ο ΟΛΗΓ να προχωρήσουν σε "Μελέτη Χαρτογράφησης Οδικού Κυκλοφοριακού Θορύβου και Εκπόνησης Σχεδίων Δράσης Αντιμετώπισης σχετικών προβλημάτων " καθώς και στην τοποθέτηση μόνιμων συσκευών μέτρησης του θορύβου κατά μήκος των τελευταίων χιλιομέτρων της Εγνατίας οδού έως την είσοδο του λιμένα .

Ακολούθως και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να χρειαστούν έργα όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων όπως έχει γίνει στην Αττική αλλά και στην Νέα Οδό τα οποία πλέον είναι δυνατόν να είναι και φιλικότερα στο περιβάλλον. (π.χ. με οικολογικό υλικό από ξυλοσκυρόδεμα).

Σε μία περίοδο όπου και η Εγνατία αλλά και ο λιμένας ιδιωτικοποιούνται θα πρέπει να αποτελεί προαπαιτούμενο στους επενδυτές η περιβαλλοντική αναβάθμιση τους και η διαρκής μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκύπτει από τη λειτουργία αυτών των υποδομών στο δομημένο και αδόμητο περιβάλλον.

Γενικότερα κυκλοφοριακό, θόρυβος, καυσαέρια αποτελούν καθημερινότητα στην πόλη της Ηγουμενίτσας .

Τα κέρδη που παρουσιάζουν ( ή παρουσίαζαν) αυτές οι εταιρείες και κυρίως ο ΟΛΗΓ οφείλονται και στην ανοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ο δε διαμοιρασμός τους στο ΤΑΙΠΕΔ ως σταθερό ή έκτακτο μέρισμα δεν λαμβάνει υπόψη την υποβάθμιση της ζωής την τελευταία 20ετία στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ενώ η έλλειψη έστω και ενός σημαντικού ανταποδοτικού έργου δεν περιποιεί τιμή σε όσους άμεσα ή έμμεσα διαχειρίστηκαν την μεγάλη κερδοφορία του λιμένα έως το 2020.

Αλήθεια τι έχει γίνει και τι θα γίνει με το αποθεματικό του ΟΛΗΓ που το 2018 άγγιζε τα 15 εκ. ευρώ; Όσο δηλαδή θα κόστιζε η κατασκευή της Μαρίνας…
Read More »
Εγνατία – Λιμένας - Θόρυβος και ποιότητα ζωής Εγνατία – Λιμένας - Θόρυβος και ποιότητα ζωής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με κύριο θέμα συζήτησης την εξεύρεση χρηματοδότησης για το έργο «Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας». Στη συνάντηση τέθηκε επίσης και η πορεία των προτάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) α' βαθμού.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να θέσει σε άμεση προτεραιότητα το θέμα της απρόσκοπτης υδροδότησης των κατοίκων της Κοινότητας Πέρδικας όπως επίσης και τις προτάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και υλοποίηση αγροτικής οδοποιίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη θετική προσέγγιση των θεμάτων δήλωσε πως αναμένει άμεσα οι δεσμεύσεις του να γίνουν πράξεις.
Read More »
Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα Συνάντηση Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Το Poseidon Med II αναδεικνύει τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης προς το ΥΦΑ για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Το Poseidon Med II αναδεικνύει τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης προς το ΥΦΑ για τον λιμένα της ΗγουμενίτσαςΣτα πλαίσια του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου για τη Διοίκηση, την Οργάνωση και την Ανάπτυξη των Λιμένων (PDMO 2021), τo Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Poseidon Med II διοργάνωσε συζήτηση με θέμα ‘Περιβάλλον και Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο’. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα σημαντικά οφέλη που μπορεί να εισπράξει ο λιμένας της Ηγουμενίτσας, από την ενεργειακή μετάβαση του προς το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ), τα οποία είναι λειτουργικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά καθώς και μακροπρόθεσμα στρατηγικά και σχετίζονται με την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση κάλεσαν τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν αρμονικά για τη διευθέτηση μιας πλειάδας τεχνικών και νομοθετικών κανονιστικών πτυχών που θα επιταχύνουν την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης υποδομών ανεφοδιασμού με ΥΦΑ, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του λιμένα της Ηγουμενίτσας και την ανάδειξή του ως κρίσιμο κόμβο στον νέο ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσιάστηκε η πορεία σχεδιασμού της εγκατάστασης ΥΦΑ Μικρής Κλίμακας, από τον Δρ. Χρήστο Σολομωνίδη των ΡΟΓΚΑΝ & Συνεργάτες, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, θέτοντας στο τραπέζι επιμέρους θέματα σχετικά με τη χωροθέτηση της εγκατάστασης ενώ παρουσίασε μια σειρά από τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του PMEDII.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο νομοθετικό πλαίσιο. Η Αναστασία Κουβερτάρη από τον Lloyd’s Register παρουσίασε συνοπτικά το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τον ανεφοδιασμό των πλοίων με ΥΦΑ κάνοντας αναφορά στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (64/2019), καθώς και στους βασικούς πυλώνες των Εγχειριδίων Λιμένων που έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια του Poseidon Med II, τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικές και κατευθυντήριες αρχές για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με ΥΦΑ καθώς και ένα εξειδικευμένο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαίδευσης του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Στο θέμα της ολιστικής βελτιστοποίησης των ενεργειακών λιμένων και τον τρόπο επίτευξης της αναφέρθηκε ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Δημήτριος Λυρίδης. Απαντώντας στις προκλήσεις που προκύπτουν από τους νέους κανονισμούς και τις πολιτικές της ΕΕ για τους ρύπους που σχετίζονται με τον άνθρακα, ο Καθηγητής αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των λιμένων ως ενεργειακούς κόμβους, αναδεικνύοντας το φάσμα των δραστηριοτήτων τους που σχετίζονται με τη λειτουργία του δικτύου, την αποθήκευση και εμπορία της ενέργειας, με τη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η παρουσίαση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Βασίλειου Τσελέντη, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια των ‘’Έξυπνων Λιμένων’.

Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Διοίκηση, την Οργάνωση και την Ανάπτυξη των Λιμένων (PDMO 2021) διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021 στο ANGELIKA PALLAS HOTEL στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Το Poseidon Med II αναδεικνύει τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης προς το ΥΦΑ για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας Το Poseidon Med II αναδεικνύει τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης προς το ΥΦΑ για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Εντοπισμός φυτείας 10 δενδρυλλίων κάνναβης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Εντοπισμός φυτείας 10 δενδρυλλίων κάνναβης


Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή της Πρέβεζας φυτεία (10) δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα παραπάνω δενδρύλλια, ύψους από (2,5) έως (3) μέτρα, εκριζώθηκαν σήμερα το πρωί και κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Read More »
Εντοπισμός φυτείας 10 δενδρυλλίων κάνναβης Εντοπισμός φυτείας 10 δενδρυλλίων κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν 5 αλλοδαποί που κατηγορούνται για διάπραξη (9) κλοπών στα Ιωάννινα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Ταυτοποιήθηκαν 5 αλλοδαποί που κατηγορούνται για διάπραξη (9) κλοπών στα ΙωάννιναΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (5) αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2021 είχαν διαπράξει:
· (5) κλοπές δικύκλων,
· (3) κλοπές σε σούπερ-μάρκετ και αποθήκη και
· κλοπή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από κτίριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Ταυτοποιήθηκαν 5 αλλοδαποί που κατηγορούνται για διάπραξη (9) κλοπών στα Ιωάννινα Ταυτοποιήθηκαν 5 αλλοδαποί που κατηγορούνται για διάπραξη (9) κλοπών στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. ΚάτσηςΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, κατέθεσε ως Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την επιστολή των προέδρων έξι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, με την οποία ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της περιοχής μας, δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η ακαρπία που πλήττει σήμερα τις καλλιέργειές τους, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στα καύσιμα, που έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής, αλλά και στη μείωση του εισοδήματος που είχαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, του περιορισμού των εξαγωγών, του κλειστού τελωνείου στο Μαυρομάτι, της έλλειψης εργατικών χεριών, καθώς και των εξαιρετικά χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα έχει δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους παραγωγούς. Δεν μιλάμε απλά για μείωση του εισοδήματός τους, αλλά για σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις που δίνει κατά καιρούς, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια ώστε να στηρίξει έμπρακτά τον κλάδο. Έναν κλάδο του πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας, που ενισχύει εδώ και δεκαετίες την τοπική οικονομία.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ζητάμε την άμεση ένταξη των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος, όπως επίσης καλούμε και την κυβέρνηση να επέμβει δραστικά ώστε να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανατιμήσεις των γεωργικών εφοδίων.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Ένταξη των παραγωγών εσπεριδοειδών σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος ζητούν οι πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών

Κατατίθεται προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αναφορά, επιστολή των προέδρων έξι κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, με την οποία αιτούνται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής, καθώς λόγω των κλιματολογικών συνθηκών υπήρξε καταστροφή της ανθοφορίας, αλλά και γενικότερα της καρπόδεσης των εν λόγω καλλιεργειών. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που δημιούργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (πανδημία, περιορισμός εξαγωγών, κλείσιμο τελωνείου Μαυραματίου, έλλειψη εργατικών χεριών), με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες

Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2021
Ο καταθέτων Βουλευτής
Κάτσης Μάριος

Read More »
Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης Την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας ζητά με Αναφορά του ο Μ. Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
47 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 40
ΠΕ Πρέβεζας 6


Read More »
47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ξενάγηση μαθητών στα Αρχαία Γίτανα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Ξενάγηση μαθητών στα Αρχαία ΓίταναΤην εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου για 4η χρονιά γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας απευθύνεται με αφορμή τον εορτασμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους προσκαλεί να λάβουν μέρος σε μία εκπαιδευτική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, το πλέον αναγνωρίσιμο μνημείο στη Θεσπρωτία, ιδιαίτερης ιστορικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής σημασίας.

Οι μαθητές θα «ξεναγηθούν» στο έργο συντήρησης και αποκατάστασης στην περιοχή του αρχαίου θεάτρου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 – 2020, με βασική επιδίωξη την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη της συμβολής της συντήρησης στη διαφύλαξη των μνημείων.

Θα παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης λίθινων αρχιτεκτονικών μελών και θα γνωρίσουν τον βασικό εξοπλισμό και τα εργαλεία του συντηρητή.

Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει και στο πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με θέμα τις εργασίες συντήρησης που έχουν πραγματοποιηθεί σε τρεις σημαντικούς οχυρωμένους οικισμούς της Θεσπρωτίας, την Ελέα, τη Ντόλιανη και τα Γίτανα, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Οι επεμβάσεις υλοποιήθηκαν με γνώμονα τον σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε αρχαιολογικού χώρου σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος των εργασιών ήταν πρωτίστως να διασφαλιστεί η προστασία των μνημείων από περαιτέρω φθορά, όπως και να αναδειχθούν και να γίνουν προσιτά στους επισκέπτες. Το βίντεο θα προβληθεί μέσα από τις σελίδες του ΣΣΑΕΤΕΕ και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας στο facebook κατά την εβδομάδα του εορτασμού.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, θα λάβει μέρος προκαθορισμένος αριθμός σχολικών ομάδων κατόπιν συνεννόησης.
Read More »
Ξενάγηση μαθητών στα Αρχαία Γίτανα Ξενάγηση μαθητών στα Αρχαία Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση στάθμευσης λόγω του “IL PORTO TRIATHLON”

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση στάθμευσης λόγω του “IL PORTO TRIATHLON”


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω διεξαγωγής αγώνα τριάθλου με την επωνυμία “IL PORTO TRIATHLON”, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάση και στάθμευση οχημάτων:
Α) επι της οδού Εθνικής Αντίστασης από το ύψος του καταστήματος EUROBANK έως την είσοδο των Τ.Ε.Ι. την Κυριακή 3/10, από ώρα 06:00 έως το πέρας του αγώνα
Β) επι της Νέας Παραλιακής οδού από το ύψος της διασταυρωσεως Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας έως την είσοδο των Τ.Ε.Ι την Κυριακή 3/10, από ώρα 06:00 έως το πέρας του αγώνα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση στάθμευσης λόγω του “IL PORTO TRIATHLON” Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση στάθμευσης λόγω του “IL PORTO TRIATHLON” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

24 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
24 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (30-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (24) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(15) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων, ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-9- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-5 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(9) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων ύψους -300- ευρώ για –κατά περίπτωση- μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού στον εσωτερικό χώρο καταστήματος και μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
24 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 24 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Από τον εορτασμό της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Από τον εορτασμό της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου ΔονάτουΜε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικόν Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, πλαισιωμένου των ιερέων και διακόνου της Ιερεάς Μητροπόλεως, παρουσία των πολιτικών αρχών του Νομού Θεσπρωτίας και αρκετών πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή και πήραν ευλογία από τον πολιούχο Άγιο Δονάτο προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Αράπης.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθίας τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των 49 εκτελεσθέντων προκρίτων της πόλεως της Παραμυθίας από τα Στρατεύματα Κατοχής. Εν συνεχεία ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο των εκτελεσθέντων όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία των αρχών της πόλεως και των συγγενών αυτών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Αθηνά Καλύβα (Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας)Read More »
Από τον εορτασμό της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου Από τον εορτασμό της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Δονάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Στο 13,2% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
Στο 13,2% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021Στο 13,2% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021, από 14,2% τον Ιούλιο και 16,7% πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη ήταν 7,5%, από 7,6% τον Ιούλιο και 8,6% τον Αύγουστο 2020. Το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ήταν 6,8% τον Αύγουστο, από 6,9% τον Ιούλιο του 2021 και από 7,7% τον Αύγουστο 2020.

Η Eurostat εκτιμά ότι 14,469 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 12,162 εκατομμύρια στις χώρες της Ευρωζώνης, ήταν άνεργοι τον περασμένο Αύγουστο. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 224.000 στην ΕΕ και κατά 261.000 στη ζώνη του ευρώ. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, η ανεργία μειώθηκε κατά 1,965 εκατομμύρια στην ΕΕ και κατά 1,861 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ τον Αύγουστο του 2021 κατέγραψαν η Ισπανία (14%), η Ελλάδα (13,2%) και η Ιταλία (9,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ολλανδία (3,2%), στην Πολωνία (3,4%) και στη Γερμανία (3,6%).

Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών), τον Αύγουστο του 2021 μειώθηκε στο 16,4% στην Ευρωζώνη (έναντι 16,7% τον Ιούλιο) και στο 16,2% στην ΕΕ (έναντι 16,4% τον Ιούλιο).

Τον Αύγουστο του 2021, τα υψηλότερα στην ΕΕ ποσοστά στην ανεργία των νέων κατέγραψαν η Ισπανία (33%), η Ελλάδα (30,8% από 33,1% τον Ιούλιο) και η Ιταλία (27,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Ολλανδία (7,4%), η Γερμανία (7,5%) και η Δανία (8,4%).
Read More »
Στο 13,2% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021 Στο 13,2% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2021 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

548 τροχονομικές παραβάσεις σε ένα 48ωρο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021
548 τροχονομικές παραβάσεις σε ένα 48ωροΣυνεχίζονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το διήμερο 28-29/09/2021 διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου συνολικά (1.609) έλεγχοι οχημάτων, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (548) παραβάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά:
112 για υπερβολική ταχύτητα
63 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους
22 για αντικανονικό προσπέρασμα/κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
13 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
6 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
4 για μέθη
133 για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και διαβάσεις πεζών.

Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή και είναι υπόθεση όλων μας.
Read More »
548 τροχονομικές παραβάσεις σε ένα 48ωρο 548 τροχονομικές παραβάσεις σε ένα 48ωρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες