ΣΑΓΙΑΔΑ: Το γοητευτικό ψαροχώρι, που στο τέλος του 19ου αιώνα ήταν προορισμός κρουαζιέρας

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019


Ένα γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι, μακριά από την πολυκοσμία, δίπλα στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, είναι η Σαγιάδα. 
Στο τέλος του 190υ αιώνα, αναδείχτηκε ως προορισμός κρουαζιέρας εκείνης της εποχής, στην περιοχή του Ιονίου. 
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας η “Φωνή της Ηπείρου”, με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 1901, το λιμάνι της Σαγιάδας από το από το 1893, προσέγγιζε μια φορά τη βδομάδα ατμόπλοιο αυστριακής ναυτιλιακής εταιρείας, που έκανε κρουαζιέρα αναψυχής, ενώ στην ακτή είχε εγκαταστήσει και ναυτικό πράκτορα. 
Η μεταφορά των τουριστών στην ακτή από το ατμόπλοιο, γινόταν με βάρκες ενώ οι κρουαζιέρες σταμάτησαν τις αρχές του 20ου αιώνα. 
Read More »
ΣΑΓΙΑΔΑ: Το γοητευτικό ψαροχώρι, που στο τέλος του 19ου αιώνα ήταν προορισμός κρουαζιέρας  ΣΑΓΙΑΔΑ: Το γοητευτικό ψαροχώρι, που στο τέλος του 19ου αιώνα ήταν προορισμός κρουαζιέρας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Οι μαγευτικές παραλίες στα Σύβοτα από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019

Οι μαγευτικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά στα Σύβοτα. Μπέλα Βράκα, Μικρή και μεγάλη άμμος, το Μουρτεμένο και όλη η ακτογραμμή σε ένα video.


Read More »
Οι μαγευτικές παραλίες στα Σύβοτα από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ) Οι μαγευτικές παραλίες στα Σύβοτα από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Μάρτυρες ιστορίας τα πηγάδια του Σουλίου

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019
Μάρτυρες ιστορίας τα πηγάδια του Σουλίου


Πηγές ζωής για τους ανυπότακτους Σουλιώτες στη διάρκεια της μακρόχρονης πολιορκίας τους από τις δυνάμεις του Αλή Πασά στα χρόνια πριν από την Ελληνική Επανάσταση, τα ιστορικά πηγάδια του Σουλίου παρείχαν στους ηρωικούς μαχητές και στις οικογένειές τους το δυσεύρετο στην περιοχή ζωογόνο νερό.

Κα αν η πολιορκία έληξε άδοξα το 1803, με την παράδοση των Σουλιωτών και τη θυσία στο Κούγκι, τα εκατοντάδες πετρόκτιστα πηγάδια μένουν και σήμερα εκεί, δύο και πλέον αιώνες μετά, ως ιστορικά σύμβολα αντίστασης και ζωντανοί μάρτυρες της ιστορίας του τόπου. Κάποια στέκουν αγέρωχα και στιβαρά, δίπλα σε μνημεία της αντίστασης και της μετέπειτα Επανάστασης, κάποια άλλα έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, κινδυνεύοντας με κατάρρευση και εξαφάνιση.

Θέλοντας να αποτρέψει αυτόν τον κίνδυνο και να διασώσει την ιστορική μνήμη, ο Δήμος Σουλίου εκπονεί μελέτη για την αναστήλωση, την αποκατάσταση και την ανάδειξη των ιστορικών πηγαδιών, σε συνεργασία με την τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στην ευρύτερη περιοχή των χωριών του Σουλίου βρίσκονται διασκορπισμένα περί τα 400 πηγάδια, τα οποία αποτελούσαν ουσιαστικά δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού, σε μια ορεινή, βραχώδη και άνυδρη περιοχή. Κάθε οικογένεια διατηρούσε το δικό της, προκειμένου να εξασφαλίσει νερό για τις ανάγκες της, ενώ πολλά συνδέονταν μεταξύ τους με ένα ευφυές δίκτυο αγωγών.

Περίπου 67 στέκουν σήμερα -τα περισσότερα όρθια και σε καλή κατάσταση- στην περιοχή όπου βρίσκονται τα σπίτια των Μποτσαραίων, των Τζαβελλαίων και άλλων οπλαρχηγών του Αγώνα. Εκεί βρίσκεται και το Βουλευτήριο, όπου γίνονταν οι συνάξεις των αρχηγών των οικογενειών της απροσκύνητης Συμπολιτείας των Σουλιωτών.

Βορειότερα στο βουνό υπάρχει η λιθόστρωτη δεξαμενή συλλογής νερού της βροχής. Μέσω ενός υπόγειου δικτύου κεραμικών αγωγών, αυτή συνδέεται με τα πηγάδια, τροφοδοτώντας κάθε οικογένεια με την πολύτιμη πηγή ζωής.

«Αρχικά είχαμε εντάξει την αποκατάστασή τους στο πρόγραμμα αναστήλωσης της οικίας Μπούση, μίας από τις ισχυρότερες φάρες των Σουλιωτών. Είχαμε πάρει 50.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού της προηγούμενης κυβέρνησης γι' αυτόν τον σκοπό», είπε στο «Εθνος» η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία προσπαθούμε να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο αποκατάστασης και ανάδειξης των ιστορικών αυτών μνημείων του τόπου μας».

Η αποκατάσταση φθορών προτείνεται να γίνει με τη συνδρομή μαστόρων, που γνωρίζουν την τέχνη της πέτρας ως οικοδομικού υλικού. Οι περίπου 1.000 εναπομείναντες κάτοικοι των χωριών του Σουλίου ζητούν τη διάσωση κι άλλων ιστορικών μνημείων του ηρωικού τους τόπου και την ανάδειξή τους στο πλαίσιο της τουριστικής ανάδειξης της περιοχής. Μεταξύ αυτών, το Βουλευτήριο, το Κάστρο της Κιάφας που έκτισε ο Αλή Πασάς και έχει μετατραπεί σε βοσκοτόπι, αλλά και τα λιθόστρωτα μονοπάτια που συνέδεαν τους οικισμούς μεταξύ τους.

Ποιο είναι το ηρωικό Σούλι

Η περιοχή του Σουλίου άρχισε να κατοικείται από τον 17ο αιώνα, και έναν αιώνα μετά οι Σουλιώτες αποτελούσαν μια ουσιαστικά αυτόνομη συμπολιτεία χωριών στο πλαίσιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Είχαν τη δική τους μορφή διοίκησης, βασισμένη στην οικογενειοκρατία και την ισχύ της φάρας. Οι 47 φάρες, που συγκροτούσαν τον 18ο αιώνα περισσότερες από 150 οικογένειες, όριζαν η κάθε μια τον αρχηγό της και όλοι μαζί συγκροτούσαν την τοπική «κυβέρνηση» που λάμβανε τις αποφάσεις.

Οι ανυπότακτοι Σουλιώτες μπήκαν στη «μύτη» των πασάδων των Ιωαννίνων, οι οποίοι απανωτές φορές στη διάρκεια του 18ου αιώνα εκστράτευσαν εναντίον τους, χωρίς να καταφέρουν να τους καθυποτάξουν.

Ο Αλή Πασάς

Ο Αλή Πασάς, που ανέλαβε το 1788, εξαπέλυσε τρεις απανωτές εκστρατείες με δυνάμεις Τουρκαλβανών. Τις πρώτες δύο υποχρεώθηκε να υποχωρήσει με πολλές απώλειες και πληρώνοντας μεγάλα ποσά για να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι. Στην τρίτη εκστρατεία, το 1803, κατάφερε να υποτάξει τους Σουλιώτες, που λύγισαν από πείνα και κακουχίες έπειτα από πολύμηνη πολιορκία. Οι περισσότεροι έφυγαν κυνηγημένοι προς τα Επτάνησα και άλλες περιοχές. Ο επίλογος γράφτηκε τον Δεκέμβριο με την ηρωική ανατίναξη της μπαρουταποθήκης στο Κούγκι, από τον καλόγερο Σαμουήλ.
Read More »
Μάρτυρες ιστορίας τα πηγάδια του Σουλίου Μάρτυρες ιστορίας τα πηγάδια του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της βαθμολογίας των Πανελληνίων Εξετάσεων

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019Με αφορμή την ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ανεξάρτητα από το αν τα αποτελέσματα ήταν θετικά ή αρνητικά, αποτελούν έναν από τους πολλούς αγώνες που θα δώσουν οι νέοι αυτοί άνθρωποι στη ζωή τους.

Εύχομαι ολόψυχα αυτοί οι αγώνες να αποδώσουν, ώστε τα όνειρα και οι επιθυμίες του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά, να γίνουν πραγματικότητα.


Read More »
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της βαθμολογίας των Πανελληνίων Εξετάσεων Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της βαθμολογίας των Πανελληνίων Εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου»:Ευχαριστήριο προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης για τη στήριξη της οικογένειας και της παιδείας λειτούργησε για 4η συνεχή χρονιά «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για παιδιά άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Ηγουμενίτσας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις επιστημονικές τους γνώσεις αλλά και ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους διδάσκοντας τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Συλλόγου κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Η προσφορά τους, το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η συνέπειά τους υπήρξε ανεκτίμητη!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας στους εθελοντές-Εκπαιδευτικούς μας:
Ιωάννογλου Ελένη(Φιλόλογος),
Κονάκη Εύη (Φιλόλογος),
Λώλου Ευαγγελία (Φιλόλογος),
Νικολάου Άννα (Φιλόλογος),
Νικολάου Βάσω, (Φιλόλογος)
Γκιζά Βάσω (μαθηματικός),
Γόγολου Ευγενία (μαθηματικός),
Ταφτραλή Δήμητρα (μαθηματικός),
Μητσινάκης Σάκης (αρχές προγραμματισμού),
Νικομάνης Φιλήμονας (φυσική),
Παπαευθυμίου Βασιλική (Χημεία)
Χασκοπούλου Λίλιαν (γαλλικά).
Ευχαριστούμε τον κο Μουσελίμη Βασίλη (Φυσικό) για την πολύτιμη βοήθειά του.

Ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί το παράδειγμά τους!

Ανανεώνουμε το ΡΑΝΤΕΒΟΥ μας για τον Σεπτέμβρη για μια νέα, δημιουργική Σχολική Χρονιά !!

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο Καλοκαίρι!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 
Read More »
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου»:Ευχαριστήριο προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς  Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρένα Κώτσιου»:Ευχαριστήριο προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Αλέκος Πάσχος στην ΕΡΤ: Φρενάρουν οτιδήποτε αναπτυξιακό μπορεί να πάει την Θεσπρωτία μπροστά – Ηχητικό

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Αλέκος Πάσχος, συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Ιωαννίνων «Χωρίς Τίτλο» των δημοσιογράφων Κώστα Παπαθεοδώρου και Βάσως Γκόρου

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, ο Υποψήφιος Βουλευτής το χαρακτήρισε δυνατό, σημειώνοντας πως αποτελείται από καταξιωμένα άτομα, τα οποία έχουν απήχηση στην κοινωνία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον μεγάλο κόμμα, ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη γιατί τους φόρτωσε με μεγάλες υποχρεώσεις» σημείωσε ο Αλέκος Πάσχος μιλώντας για την Κυβέρνηση και προέβλεψε πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρκετά συρρικνωμένα σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Αναφερόμενος ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, ο Υποψήφιος Βουλευτής τόνισε πως σήμερα φρενάρουν οτιδήποτε αναπτυξιακό υπάρχει σε εξέλιξη φέρνοντας για παραδείγματα τον τουρισμό και τις ιχθυοκαλλιέργειες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά την 7ετή γραφειοκρατική καθυστέρηση υπογραφής της ένταξης στις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

«Το ΠΑΣΟΚ την τελευταία 15ετία έχει κυβερνήσει μόλις 2 χρόνια. Να σταματήσει το παραμύθι πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος, σχολιάζοντας τις ευθύνες στην καθυστέρηση των αναπτυξιακών έργων του νομού Θεσπρωτίας.

Τέλος σχολιάζοντας την φετινή πορεία του τουρισμού, ο Αλέκος Πάσχος εξέφρασε τον προβληματισμό του σημειώνοντας πως υπάρχει διαφυγή προς Τουρκία και Αίγυπτο, ενώ τονίσε πως ο Ελληνας έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις διακοπές τους. «Να συντονιστούμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του τουρισμού, και να αφήσουμε το εγώ στην άκρη για να πάμε όλοι μαζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Πάσχος.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αλέκου Πάσχου στην ΕΡΤ:


 
 
Read More »
Αλέκος Πάσχος στην ΕΡΤ: Φρενάρουν οτιδήποτε αναπτυξιακό μπορεί να πάει την Θεσπρωτία μπροστά – Ηχητικό Αλέκος Πάσχος στην ΕΡΤ: Φρενάρουν οτιδήποτε αναπτυξιακό μπορεί να πάει την Θεσπρωτία μπροστά – Ηχητικό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Συνεχίζει το «έργο» της η δημοτική αρχή - Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019

Όπως πάντα «έγκαιρα» και με «υπευθυνότητα» και «οργάνωση» η δημοτική αρχή προβαίνει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με τις οποίες αναδεικνύει το γεγονός ότι ο δήμος μας, ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός δήμος, φροντίζει και μεριμνά για τους λουόμενους στις παραλίες του.
- Τι κι αν αυτή τη χρονιά μας στοίχισαν «λίγο» παραπάνω οι ναυαγοσώστες για τις πολυσύχναστες παραλίες της «ΜΕΓΑ ΑΜΜΟΥ», «ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» και «ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙΟΥ», όπου οι 4 ναυαγοσώστες το 2018 μας στοίχισαν 34.720 ευρώ για 2 μήνες, ενώ το 2019 στοιχίζουν πλέον 110.360 ευρώ για 4 μήνες.
- Και τι έγινε δηλαδή που το 2018 πληρώσαμε 17.360 το μήνα ενώ το 2019 27.590 το μήνα; Τι είναι 10.000 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα; Άλλωστε λεφτά υπάρχουν!
- Και τι έγινε δηλαδή που δεν καταφέραμε έγκαιρα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου την 1 Ιουνίου, όπως προέβλεπε και ο σχετικός διαγωνισμός, να καλύψουμε τις παραλίες αυτές με ναυαγοσώστες και τελικά η κάλυψή τους έγινε από τις 21 Ιουνίου και μετά; Έτσι κι αλλιώς δεν είχε καλό καιρό. Ποιος θα πήγαινε για μπάνιο;
- Και τι έγινε δηλαδή που δεν καταφέραμε έγκαιρα να ολοκληρώσουμε τις σχετικές διαδικασίες και τελικά η κάλυψη των παραλιών αυτών έγινε αρχικά για 27 μέρες (από 21/6 έως 17/7) με απευθείας ανάθεση;
- Και τι έγινε δηλαδή που φέτος θα καλύψουμε μόνο 3 από τους 4 μήνες; Πέρυσι ήταν χειρότερα και καλύψαμε μόνο 2 μήνες! Άρα υπάρχει βελτίωση.
- Εδώ κάναμε ολόκληρο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το έτος 2019. Άσχετα αν αυτό έγινε εκτός τόπου και χρόνου την 27/03/2019, και χωρίς να περιλαμβάνει καμία απολύτως συγκεκριμένη δράση!


‘Όλα καλά εκεί στο Δήμο; Συνεχίζει το «έργο» της η δημοτική αρχή;

Υ.Γ. Για την παραλία του Δρεπάνου δεν φτάνει μόνο να μεταβιβάζονται οι ευθύνες από τον Άννα στον Καϊάφα. Δεν φταίει μόνο ο ΟΛΗΓ ή ο Δήμος. Όλοι φταίμε.
Το Δρέπανο ανήκει σε όλους στους δημότες. Ας σεβαστούμε πρώτα οι ίδιοι εμείς τον χώρο και κατόπιν να αναζητούμε ευθύνες από τους υπεύθυνους.

Κωστάρας Σταύρος
Read More »
Συνεχίζει το «έργο» της η δημοτική αρχή - Του Σταύρου Κωστάρα Συνεχίζει το «έργο» της η δημοτική αρχή - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Απολογισμός της δράσης για την δωρεάν εξέταση σπίλων

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019Με τη συμμετοχή 102 ατόμων ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα, πάροχο του ΚΕΠ Υγείας. Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων και υλοποιήθηκε από 10 έως 14 Ιουνίου 2019. Η χρησιμότητα της εξέτασης χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Μεταξύ των εξεταζόμενων, ηλικίας 5 – 70 ετών, εντοπίστηκαν πάνω από 30 άτυπες βλάβες. Σε 12 περιπτώσεις συστάθηκε αφαίρεση και αναμένεται η βιοψία ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση των σπίλων. Σε ηλικίες πάνω από 45 ετών εντοπίστηκαν αρκετές προκαρκινικές βλάβες για τις οποίες δόθηκαν οδηγίες για θεραπεία. Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και ενημερώνει τους δημότες πως οι δράσεις συνεχίζονται.


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Απολογισμός της δράσης για την δωρεάν εξέταση σπίλων Δήμος Ηγουμενίτσας: Απολογισμός της δράσης για την δωρεάν εξέταση σπίλων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) αποφάσισε την συμμετοχή του με περίπτερο έως 30 τ.μ. στην 84η ΔΕΘ στις 07-15 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη. Τιμώμενη χώρα για το 2019 είναι η Ινδία.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου: α) θα φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) θα προβληθεί η Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, γ) θα προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και θα διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν.

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ, φιλοξενούμενοι στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 (στα: mitroa2@e-thesprotias.gr και Fax 2665029489), δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν και τα τ.μ. που θα χρειασθούν, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ αλλά και την διοργανώτρια αρχή για την κράτηση του χώρου.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.

Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.


Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικά έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Φώφη Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ θα είναι το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς» (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019
Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό, τόνισε αργά το απόγευμα από την Ηγουμενίτσα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Κατά την επίσκεψή της στην πόλη της Ηγουμενίτσας, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Ο Μητσοτάκης μας λέει τώρα "Μητσοτάκης η χάος". Εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό. Αλλά οι Έλληνες δεν τσιμπάνε. Συσπειρώνονται στο Κίνημα Αλλαγής, γιατί ξέρουν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι εγγύηση για ομαλότητα και σταθερότητα. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς. Στις 7 Ιουλίου επιστρέφει η λογική στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα. Είναι πολύτιμη για τον τόπο. Ραντεβού στην κάλπη με το Κίνημα Αλλαγής».
 


 
Read More »
Φώφη Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ θα είναι το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς» (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Φώφη Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ θα είναι το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς» (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019 Rating: 5

Σελίδες