Νέα μέτρα στην εστίαση - Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρους

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021
Νέα μέτρα στην εστίαση - Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρουςΣε ισχύ τίθενται από αύριο (16/7) Ιουλίου τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει εμβόλιο.

Εσωτερικοί χώροι καταστημάτων
- Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινηθούν στους εσωτερικούς χώρους για να πληρώσουν, για να παραγγείλουν ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.
- Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φορούν μάσκα. Διαφορετικά, σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Πιστοποιητικά και ταυτότητες
- Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, για να μπουν σε κλειστό χώρο εστίασης.
- Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ζητείται από τον πελάτη η επίδειξ της αστυνομικής ταυτότητας. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
- Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα
- Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.
- Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.
- Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύσει για τα καφέ και τα εστιατόρια των εμπορικών κέντρων που είναι στα μπαλκόνια.
- Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία. Στις ταράτσες η μάσκα είναι υποχρεωτική στο ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.
Read More »
Νέα μέτρα στην εστίαση - Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρους Νέα μέτρα στην εστίαση - Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021 Rating: 5

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάργας

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021
Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της ΠάργαςΕνημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΣΟΡΑΓΙΑ'' Ν. Πρέβεζας 57, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών του προσέκρουσε ελαφριά στην προβλήτα του λιμένα Πάργας, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος υλικές ζημιές, ενώ οι επτά (07) επιβαίνοντες του είναι καλά στην υγεία τους και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΟΡΑΓΙΑ'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
Read More »
Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάργας Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δύο θετικά rapid tests στο Πάνθεον

Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021
Ηγουμενίτσα: Δύο θετικά rapid tests στο ΠάνθεονΘετικά και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου επιβεβαιώθηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν την Τετάρτη οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 25 θετικά εκ των οποίων τα 19 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
85 rapid test με 2 θετικά (2.35%) αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη

-ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
219 rapid test με 3 θετικά (1.37%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ
471 rapid test με 18 θετικά (3.82%) αφορούν σε 7 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

-ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
270 rapid test με 1 θετικό (0.37%) αφορά σε 1 άνδρα 17 ετών

-ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
168 rapid test με 1 θετικό (0.6%) αφορά σε 1 άνδρα 27 ετών

-ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΓΑΣ
64 αρνητικά rapid test

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δύο θετικά rapid tests στο Πάνθεον Ηγουμενίτσα: Δύο θετικά rapid tests στο Πάνθεον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες