Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη από το Πρότυπο Ωδείο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη από το Πρότυπο Ωδείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017


15 Φεβρουαρίου
Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας
ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ...

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά .Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας , ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται άμεσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η έγκαιρη διάγνωση ζώσει ζωές, πόσο μάλλον των παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, είναι το -διαχρονικό-μήνυμα της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της ICCCPO.

Οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά αποσκοπούν κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει . Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά οι μικροί ασθενείς αλλά και οι οικογένειές τους, με το να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας τους συλλόγους και τους φορείς υποστήριξης των παιδιών.

Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Ηπείρου της «Φλόγας» με έδρα την Ηγουμενίτσα, διοργάνωσε, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στο θέμα του παιδικού καρκίνου και στο δικαίωμα των παιδιών στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάστασή τους.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και την κα Άννα Πανταζή , η οποία , σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, τον επίσημο εκπρόσωπο της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών, είχε αναλάβει την ενημέρωση και τη λήψη δείγματος όσων ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να μπουν στην παγκόσμια αλυσίδα αγάπης!!!

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον κύριο Ευάγγελο Χαλματζή για την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

Κυρίως ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν το παρών και διέδωσαν το μήνυμα πως το παιδί με καρκίνο δεν είναι μόνο και πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!!!! 
Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κώτσιου 


 
Read More »
Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό στις Βιβλιοθήκες του ΤΕΙ Ηπείρου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΤΕΙ Ηπείρου ανοίγει τις πύλες της και διαθέτει τις υπηρεσίες της στο ευρύ κοινό. Η πρόσβαση στην πλούσια επιστημονική και λογοτεχνική συλλογή είναι ελεύθερη και ο αναγνώστης μπορεί να ξεφυλλίσει το υλικό, να το δανειστεί ή να το μελετήσει στο αναγνωστήριο. Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Ηπείρου, που αποτελείται από την Κεντρική και τις τρεις περιφερειακές βιβλιοθήκες σε Ιωάννινα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, συνιστά ενιαία υπηρεσία με κοινό πλαίσιο λειτουργίας. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δανεισμού 3 τεκμηρίων από οποιαδήποτε βιβλιοθήκη του ΤΕΙ, για χρονικό διάστημα 1 (μιας) εβδομάδας.

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος (http://opac.seab.gr/search~S17*gre) της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλοηγηθεί στη συλλογή της. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης ενημερώνει κάθε νέο αναγνώστη για τον τρόπο λειτουργίας της, παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες αλλά και προτάσεις για πνευματική απόδραση μέσω της ενδιαφέρουσας λογοτεχνικής συλλογής.

Η Βιβλιοθήκη δέχεται (κατόπιν ραντεβού) επισκέψεις σχολείων, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ξεναγηθούν στους χώρους της, αλλά και να λάβουν μια αναλυτική ενημέρωση για το ρόλο της, τον τρόπο οργάνωσης της συλλογής, αναζήτησης υλικού στον ηλεκτρονικό κατάλογο, εντοπισμού υλικού στα ράφια, στα οποία μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι καθημερινά από τις 8.00 έως τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: http://wwwlib.teiep.gr/ και την κεντρική ιστοσελίδα www.teiep.gr, ή καλέστε στα τηλέφωνα: 2681050459, 7, 2.
Από το ΤΕΙ Ηπείρου
Κυριακούλα Κουτσούμπα 


 
Read More »
Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό στις Βιβλιοθήκες του ΤΕΙ Ηπείρου Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό στις Βιβλιοθήκες του ΤΕΙ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Party Masque την Τσικνοπέμπτη στο Social All Day Cafe Bar

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Party Masque την Τσικνοπέμπτη στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Party Masque την Τσικνοπέμπτη στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Μάλλον έπιασε τόπο η παρέμβασή μας για το Οφθαλμολογικό - Του Πέτρου Μίντζα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Με χαρά και ανακούφιση διάβασαν πολλοί υπερήλικες Θεσπρωτοί, την απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών, στο άρθρο μου αναφορικά με τη λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος. 

Ο κ. διοικητής στην απάντησή του με αφορμή την παρέμβασή μου, διαβεβαιώνει τους Θεσπρωτούς πως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα τον απαραίτητο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του οφθαλμολογικού τμήματος και τις επόμενες εβδομάδες θα είναι όλα έτοιμα για να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί αγοράς. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. διοικητή για την καλοσύνη που είχε- έστω και καθυστερημένα- να ενημερώσει τους υπέργηρους συντοπίτες μας που υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία, ότι η οδύσσειά τους σε λίγους μήνες θα λάβει τέλος. Δεν αντιλαμβανόμαστε, όμως, γιατί εθίγη ο κ. διοικητής και που είδε τις "αιχμές" για το πρόσωπό του. 

Γι΄ αυτό και εμείς τις αντιπαρερχόμαστε, αφού οι διοικητές έρχονται και παρέρχονται, αλλά το Νοσοκομείο θα είναι πάντα εκεί. 

 Και εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. 

Και όταν με το καλό δοθεί η δέουσα λύση για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του οφθαλμολογικού τμήματος και σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη και η ταλαιπωρία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. 

Εδώ είμαστε για να χειροκροτήσουμε τη θετική εξέλιξη και να συγχαρούμε και τον κ. διοικητή στο μέτρο που θα συμβάλει. 

Έως τότε, ας μας επιτρέψει να επιφυλασσόμαστε... 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Πέτρος Μίντζας


 
Read More »
Μάλλον έπιασε τόπο η παρέμβασή μας για το Οφθαλμολογικό - Του Πέτρου Μίντζα Μάλλον έπιασε τόπο η παρέμβασή μας για το Οφθαλμολογικό - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Την Παρασκευή η κοπή της πίτας η Π.Ε. Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης Θωμάς και οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 μμ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (Π. Τσαλδάρη 18 – Ηγουμενίτσα). 

 Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας.
Read More »
Την Παρασκευή η κοπή της πίτας η Π.Ε. Θεσπρωτίας Την Παρασκευή η κοπή της πίτας η Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Πτήση με Drone πάνω από την παραλία Σαρακήνικο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Βόρεια της Πάργας βρίσκεται η παραλία Σαρακίνικο , Ένας κόλπος καλημένος από απόκρημνα βράχια κάποτε είχαν ζητήσει οι Σαρακηνοί πειρατές καταφύγιο, γιαυτό και το όνομα της παραλίας. Διαθέτει ξενοδοχεία café bar .


 
 
Read More »
Πτήση με Drone πάνω από την παραλία Σαρακήνικο (ΒΙΝΤΕΟ) Πτήση με Drone πάνω από την παραλία Σαρακήνικο (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Mε το ειδικό βραβείο της εικοσαετής προσφοράς στο Θέατρο, επέστρεψε απο τον 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» η ΘΕΑΤΟ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017"Δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει"... Το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, σε ερμηνεία Ν. Ξυλούρη, έριξε την αυλαία του 9ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Πάνθεον.

Δέκα ερασιτεχνικοί θίασοι αγκαλιασμένοι υποκλίθηκαν στη σκηνή ενώπιον ενός ενθουσιασμένου κοινού που χειροκροτούσε όρθιο. Την ανέμη του παραμυθιού γύρισε πρώτος, ο παλαιότερος όλων (Θεατρικός Όμιλος «Γ.Σουρής» από την Σύρο) που βραβεύτηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών θεάτρου & Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ.) για την τεσσαρακονταετή προσφορά του στο ερασιτεχνικό θέατρο. Την Παρασκευή, στο Αφιέρωμα του Μώμου παρουσίασε την σπαρταριστή κωμωδία του Laurent Baffie «Γκρουπ Θέραπι», συνεγείροντας τους θεατές με την άψογη παράσταση και φυσικά τα νοήματα του έργου.

Οι αρρώστιες της ψυχής μόνο με αγάπη θεραπεύονται, ανοχή και αλληλεγγύη. Το Σάββατο, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Ρεφενέ, σαν ήρωες που απέδρασαν από τα παραμύθια και βρέθηκαν στη ζοφερή πραγματικότητα, προλόγισαν τα σατιρικά δεκάλεπτα ομάδων από το Δίστομο, την Κερατέα, το Ίλιον, το Βασιλικό, την Άνδρο, την Τήνο, τις Φιλιάτες και την Παραμυθιά. Η Χιονάτη έγινε κωμμώτρια, ο Μικρός Ήρωας υπόχρεος ανεξόφλητου δανείου, ο Κακός Λύκος οδυρόμενος μαγκίτης, ο Ηρακλής με ψεύτικο προφίλ στο facebook και άλλα θαυμαστά κι αλούτερα που έβγαλε απ’ το καπέλο του ο βραδύγλωσσος Μάγος (Κατερίνα Λειβαδά) με τη βοήθεια του αλαφροΐσκιωτου Ξωτικού (Αντώνη Αρχοντάκη).

Οι θεατές πολλές φορές διέκοψαν, με τον ενθουσιασμό τους, τα δρώμενα και κανείς δεν εγκατέλειψε την αίθουσα μέχρι να γίνει και η τελευταία απονομή. Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι πρόεδροι του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Καρναβαλικού Οργανισμού Β. Θωμόπουλος και Ν. Χρυσοβιτσάνος, ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Λιάκουρης (εκπρόσωπος της Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ),ο λογοτέχνης Σ. Ιντζεγιάννης, η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Χ. Κόκκοτα. Αργά το βράδυ στήθηκε γλέντι σε γνωστό πατρινό κέντρο, ενώ την επομένη (Κυριακή το πρωί) έγινε ξενάγηση των ομάδων στο Συνεργείο Καρναβαλικών Κατασκευών και στην «Αχάϊα Κλάους». Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, υποσχόμενοι να επανέλθουν δριμύτεροι του χρόνου που θα γιορταστούν και τα 10 χρόνια του Μώμου.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗΠΕΘΕ). Επίσης ήταν υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου και Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ &Μ). ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
• 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θ. Ο. Τήνου «Θεατροποιείο» με το δρώμενο «Τα ραδίκια ανάποδα» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη
• 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θ.Ο. ΦΙΛιατών» με το δρώμενο «Fake book» του Δημήτρη Σκεύη (Πρωτότυπο)
• 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» με θεατροποιημένες επιλογές από το λεύκωμα «Χαμηλές πτήσεις» του «Αρκά» • Ειδικό Βραβείο πρωτότυπου κειμένου από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. στον Δημήτρη Σκεύη από την ομάδα των Φιλιατών
• Ειδικό Βραβείο επίκαιρου κειμένου από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. στην ομάδα ΘεατρΊλιον που αλίευσε γραπτό του 19ου αιώνα, άγνωστου συγγραφέα υπό το ψευδώνυμο «Γ.Η.Ησαΐας»
• Ειδικό Βραβείο στην ομάδα «Θ.Ε.Α.Τ.Ο. Παραμυθιάς» για την εικοσαετή προσφορά της στο ερασιτεχνικό θέατρο, από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. 
Ανακοινώθηκε τέλος, ότι ο Γιάννης Γεωργακάκης/ ιδρυτικό μέλος του Ρεφενέ προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. Γιώργη Χριστοφιλάκη και ανακηρύχτηκε παμψηφεί τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου & Μεταφραστών (του αρχαιότερου, μαζί με την Ακαδημία Αθηνών, πολιτιστικού ιδρύματος στη χώρα). Την ταυτότητα του μέλους παρέδωσε στον τιμώμενο συγγραφέα ο εκπρόσωπος της Εταιρείας, Κώστας Λιάκουρης


Read More »
Mε το ειδικό βραβείο της εικοσαετής προσφοράς στο Θέατρο, επέστρεψε απο τον 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» η ΘΕΑΤΟ Mε το ειδικό βραβείο της εικοσαετής προσφοράς στο Θέατρο, επέστρεψε απο τον 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» η ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

«ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο σήμερα» - Το νέο βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο (πεντηκοστό) του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα, που τιτλοφορείται «ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο σήμερα». 

Πρόκειται για ένα πόνημα άκρως διδακτικό, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας αποδεικνύει περίτρανα τη διαχρονικότητα των διδαχών του Σταγειρίτη φιλοσόφου στην Ελλάδα του σήμερα, η οποία μαστίζεται από την παγκόσμια επικυριαρχία- αρμοστεία που ασκείται σε βάρος της, ένεκεν της οικονομικής κρίσης, από τη διαφθορά κλίμακος και εν τέλει την κατάπτωση των ηθών και των αξιών με τη «μονοκαλλιέργεια» των χρηματοπιστωτικών κριτηρίων. 

Όπως άλλωστε επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου του: 
 «…ο κύριος λόγος, που με κατηύθυνε στον Αριστοτέλη και στις επιλογές αναφοράς που έκανα, ήταν καθαρά πολιτικός. Εγώ είμαι ένας αμετανόητος, επίμονος και πεισματάρης πολιτικός. Το ένστικτό μου (για να μην πω το DNA) με έκανε πολιτικό. Δηλαδή, η καταγωγή μου, από τους οπλαρχηγούς του ’21 προπάππους μου, και η παιδεία μου από το σπίτι μου. Όχι πολιτικό της καριέρας και της (δήθεν) ταξικής υπεροχής. Αλλά της αφοσίωσης στην Πατρίδα και στον Λαό, και της αυταπάρνησης.» Το βιβλίο κλείνει με ένα προφητικό και συνάμα ευκτικό προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, μήνυμα: «Θέλω σήμερα να διδαχθώ μ’ έναν λόγο ξανά τον ορισμό της τραγωδίας (του Αριστοτέλη), χωρίς την πλήρη «ανάπτυξη» του δράματος, με «κάθαρση» τιμωρό ή με ήπια deus ex machina παρέμβαση. Δυστυχώς η κάθαρση συνοδεύεται με άφθονες «παράπλευρες απώλειες» αθώων. Και η «κάθαρση» έρχεται πάντοτε αργά. Μετά την εκ λάθους των δανειστών του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών ή την εκ δραματικής υπαίτιας συμπεριφοράς, αιμορραγία των αθώων!»


Read More »
«ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο σήμερα» - Το νέο βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα «ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στο σήμερα» - Το νέο βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Τη θέση του Υπουργείου Υγείας για τις αθρόες αντικαταστάσεις προϊσταμένων στα νοσοκομεία της χώρας κατά παράβαση του ν. 4369/2016 ζητούν να πληροφορηθούν με Ερώτησή τους οι Β. Γιόγιακας και Γ. Γεωργαντάς. Οι βουλευτές ζητούν την ανάκληση των παρανόμων αντικαταστάσεων και την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση προϊσταμένων στα δημόσια νοσοκομεία»

Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Νοσηλευτών-τριών Ελλάδος, πρόσφατα και κυρίως μετά την τοποθέτηση νέων διοικητών παρατηρείται με μεγάλη συχνότητα το φαινόμενο της αντικατάστασης προϊσταμένων σε πλήθος οργανικών μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες. Διευθυντές, Τομεάρχες και Τμηματάρχες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών καθαιρούνται με αποφάσεις των διοικητών, χωρίς κάποια προφανή δικαιολογητική βάση, ενώ στην θέση τους τοποθετούνται άλλοι, ο τρόπος επιλογής των οποίων παραμένει εντελώς αδιευκρίνιστος. Η συγκεκριμένη πρακτική αντίκειται στις διατάξεις της παρ. 1 (εδάφια α΄ και β΄) του άρθρου 30 του ν. 4369/2016 με τις οποίες από την έναρξη ισχύος του έως και την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευσή του προϊστάμενοι, η θητεία των οποίων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων όπως προβλέπεται με τις διατάξεις του ν. 4369/2016. Καθίσταται επομένως σαφές ότι από τις 27-02-2016, όταν και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ, αποκλείεται η βίαιη διακοπή της θητείας των εν ενεργεία προϊσταμένων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων, προκειμένου να αντικαθιστούν τους προϊσταμένους, επικαλούνται κατά κύριο λόγο τις ρυθμίσεις του άρθρου 7 παρ. 8 περίπτωση 14 του Νόμου 3329/2005 σύμφωνα με τις οποίες ο διοικητής του νοσοκομείου μπορεί να αναθέτει προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών. Από την διατύπωση και την ερμηνεία της παραπάνω διάταξης προκύπτει ότι η χρήση της παραπάνω αρμοδιότητας των διοικητών προϋποθέτει την ύπαρξη κενής θέσης προϊσταμένου διεύθυνσης, υποδιεύθυνσης και τομέα. Ακριβώς ανάλογο είναι το πνεύμα, το περιεχόμενο και η δικαιολογητική βάση των γενικών διατάξεων του άρθρου 87 παρ. 1 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με τις οποίες οι διατάξεις περί αναπλήρωσης προϊσταμένων τίθενται σε εφαρμογή εφόσον συντρέχουν λόγοι απουσίας ή κωλύματος των προϊσταμένων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου σχετικά με την πρακτική αντικατάστασης προϊσταμένων σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κατά παράβαση του ν. 4369/2016,
Εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του άρθρου 30 του ν. 4369/2016 και κατά συνέπεια για την ανάκληση των παρανόμων αντικαταστάσεων.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Γεώργιος Γεωργαντάς 


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών για την λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Με αφορμή δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας στις 12/2/2017 αναφορικά με την λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα κάτωθι :

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με την Γ43/14718/5-12-2016 επιστολή της απευθύνθηκε στο Αθανασοπούλειο Ίδρυμα για να διερευνήσει την δυνατότητα χορηγίας για το οφθαλμολογικό τμήμα.

Το Αθανασοπούλειο Ίδρυμα αποδέχτηκε το αίτημα μας ( Πρακτικό Σ/λίου 6/6-12-2016 ) και ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 κατέθεσε σεβαστό ποσό στο ταμείο του Νοσοκομείου

Το ΔΣ του Νοσοκομείου έχει ήδη εκφραστεί θετικά για την αγορά του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του οφθαλμολογικού τμήματος

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αναθέσει από τον Νοέμβριο του 2016 σε επιτροπή να συντάξει τις προδιαγραφές για την αγορά των μηχανημάτων με τις κατάλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες η οποία έχει ολοκληρώσει το έργο της

Στον προϋπολογισμό 2017, έχει εγγραφεί ποσό στην κατηγορία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και με την έγκριση του (αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες ) θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί αγοράς εξοπλισμού

Τέλος , η Διοίκηση αναμένει τις επόμενες εβδομάδες απάντηση από άλλα ιδρύματα για ενδεχόμενες επιπλέον χορηγίες για το συγκεκριμένο τμήμα .

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να δηλώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το ΔΣ του Νοσοκομείου , καταβάλλουμε προσπάθειες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας . Και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα όλο αυτό τον καιρό είναι ήδη ορατά στην κοινωνία.

Όσον αφορά τις αιχμές εναντίον μου, δεν έχω να σχολιάσω κάτι, μιλάει το έργο μου.

Σπύρος Δερδεμέζης
Διοικητής Γ.Ν Φιλιατών 


 
Read More »
Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών για την λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών για την λειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Περδικιώτικο Καρναβάλι 2017

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Read More »
Περδικιώτικο Καρναβάλι 2017 Περδικιώτικο Καρναβάλι 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση την Κυριακή στη Μουργκάνα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα εξορμήσει στη Μουργκάνα.

Πορείες:
Λιας - Φυλάκιο - Σάδι - Κορυφογραμμή - επιστροφή από χωματόδρομο.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης

Λιας - Φυλάκιο - Σάδι - Κορυφή 1806μ
Β.Δ: 3
Ώρες πορείας:8
Αρχηγός: Φατήρας Κώστας

Αναχώρηση 7.45 π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, σκούφος και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 14/2-16/2 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση την Κυριακή στη Μουργκάνα Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση την Κυριακή στη Μουργκάνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους της χώρας. Ειδικότερα, αναρτήθηκαν ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων, ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτηση και τη μοριοδότησή τους από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησης τους και από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησή τους, και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Επίσης, στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων, αντίστοιχα, έχουν τη δυναντότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά την προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς, επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν από τις 15 Φεβρουαρίου, στις 10:00, έως τις 17 Φεβρουαρίου, στις 12:00, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ


 
Read More »
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Βουτιά στις 10 πιο εντυπωσιακές πισίνες ξενοδοχείων σύμφωνα με τη πιο ενημερωμένη λίστα της Daily Telegraph. Από την πισίνα στα Σύβοτα βλέπεις τα δελφίνια.


1. Holiday Inn Shanghai Pudong, Κίνα
Οσοι έχουν υψοφοβία ας μην κοιτάξουν τη φωτογραφία. Εκείνοι πάντως που δεν έχουν και που θα κολυμπήσουν σ'αυτή την πισίνα, θα απολαύσουν τη θέα της πόλης προς τον δρόμο, από τον 24ο όροφο.


2. Amanyara, Προβιντενσιάλες, Σύμπλεγμα νήσων Τουρκς & Κάϊκος
Στο νησί με την ονομασία Προβιντενσιάλες το ξενοδοχείο Amanyara απαρτίζουν 40 ξύλινες σουίτες χτισμένες πάνω ακριβώς στο νερό. Η πισίνα με τα daybeds στον ηφαιστιακό βράχο είναι μια άλλη ιστορία. Βλέπετε γιατί...


3. Atlantis, The Palm, Ντουμπάι
Στο τεχνητό νησί Palm Jumeirah, αυτό το ξενοδοχείο έχει ένα τεράστιο waterpark που θεωρείται το καλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η τσουλίθρα Πύργος του Ποσειδόνα σου κόβει την ανάσα. Τουλάς από ύψος εννέα ορόφων και καταλήγεις σε ένα διάφανο τούνελ μέσα στο νερό της πισίνας. Απο 'κει βλέπεις να κολυμπάνε δίπλα σου καρχαρίες και σαλάχια.


4. Le Crans Hotel & Spa, Ελβετία
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Βαλέ και η πισίνα του είναι μάλλον η πιο cool της λίστας. Λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι και φυσικά είναι εξωτερική και θερμαινόμενη.


5. Four Seasons Shanghai, Κίνα
Αυτή η πισίνα στη Σαγκάη θεωρείται ως η πιο σέξι του κόσμου! Βρίσκεται στον 41ο όροφο του ξενοδοχείου και μπορεί να την κλείσει πριβέ ένα ζευγάρι για να απολαύσει ανενόχλητο τη θέα, το τζακούζι και διάφορα άλλα. Το προσωπικό, παράλληλα, φροντίζει για την ατμοσφαιρική μουσική και για λαχταριστά, ελαφρά καναπεδάκια, αν προκύψει καμιά πείνα στους λουόμενους.


6. The Oberoi Udaivilas, Ινδία
Αυτό το απίστευτο ξενοδοχείο βρίσκεται (μαζί με την πισίνα του) σε ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο με σπάνια φυτά και άγρια ζώα, όπως ελάφια και αρκούδες, και βλέπει πάνω ακριβώς στη λίμνη Πικόλα. Οι λουόμενοι ας διαλέξουν θέα...


7. Singita Sabi Sands, Νότια Αφρική
Η πισίνα βρίσκεται στο ξενοδοχείο του πολύ μεγάλου και διάσημου πάρκου για σαφάρι με την ονομασία Singita. Το ξενοδοχείο άνοιξε πριν από 22 χρόνια όμως, μέχρι σήμερα, είναι το πιο δυνατό στην περιοχή. Η πισίνα είναι ιδιωτική και λέγεται Boulders Lodge pool. Για να ξέρετε πως θα τη ζτήσετε. ,


8. Loews Miami Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ
Είναι kitsch αλλά υπέροχη! Τυπική αμερικάνικη, ροζ και υπερβολική. Περιστοιχίζεται από πολυτελείς καμπάνες. Θα ήθελες να πας, έτσι δεν είναι; Και να πιεις ένα κοκτέιλ με φρούτα όσο θα λιάζεσαι στη σεζλόνγκ...

9. White Orchid, Σύβοτα, Ελλάδα
Ναι, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας! Το ξενοδοχείο White Orchid βρίσκεται σε λόφο και έχει απεριόριστη θέα στην παραλία με τις μικρές νησίδες. Αυτό όπως που κατατάσσει την πισίνα του στις καλύτερες του κόσμου είναι η θέα στα δελφίνια που χοροπηδάνε μέσα στη θάλασσα το ηλιοβασίλεμα. Καταλαβαίνετε...


10. The Setai, Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ
Το ξενοδοχείο έχει τον αέρα «Κινέζικης Ριβιέρας». Πρόκειται για έναν πύργο 40 ορόφων με έντονα στοιχεία art deco και αυτή την υπέροχη πισίνα που χωρίζεται στα τρία με κοκοφοίνικες.

Read More »
Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Στις 25 Φεβρουαρίου στην Παραμυθιά, η Πίτα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017
Read More »
Στις 25 Φεβρουαρίου στην Παραμυθιά, η Πίτα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Στις 25 Φεβρουαρίου στην Παραμυθιά, η Πίτα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: ΙΧ τράκαρε με αγελάδα (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Το ... χάρο με τα μάτια του είδε τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγο μετά την 01:00, οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, ο οποίος κινούνταν στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, λίγο μετά το χωριό Μαργαρίτι και λίγο πριν την έξοδο Ελευθερίου, ο οδηγός του ΙΧ, ενώ οδηγούσε αμέριμνος πάνω στην Ε.Ο. , είδε ξαφνικά να πετάγεται μπροστά του μία αγελάδα.

Ο οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μεγάλη ταχύτητα με το μεγαλόσωμο ζώο.

Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος, που φορούσε ζώνη, δεν τραυματίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση.

Δεν ήταν όμως το ίδιο "τυχερή" και η αγελάδα, η οποία βρέθηκε νεκρή στο οδόστρωμα.

Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό το πρόβλημα με τα "αδέσποτα" (;) ζώα, κυρίως αγελάδες, αφού και στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις σύγκρουσης ΙΧ και αγελάδων, μερικές φορές και με τραυματισμούς.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Read More »
Θεσπρωτία: ΙΧ τράκαρε με αγελάδα (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: ΙΧ τράκαρε με αγελάδα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017


Η τουριστική μονάδα karvouno villas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για τη τουριστική σεζόν του 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικό στο email: info@karvounovillas.gr


 
Read More »
Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητούνται υπάλληλοι για τουριστική μονάδα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017


Πωλείται ψησταριά σε προσιτή τιμή και με λίγα λειτουργικά έξοδα. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984554435


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017


Πέμπτη στις 7 μ.μ. - 4 π.μ.
Τζαβέλλαινας 3 - Απέναντι από το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Το θέμα της οριοθέτησης των παιδιών, για πολλούς γονείς, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα μέσα στην οικογένεια. 
Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, ψάχνουν να βρουν τη προσωπική τους ταυτότητα και τη θέση τους μέσα σε αυτήν, δε γνωρίζουν πώς να οριοθετούν το δικό τους χώρο, τι είναι σωστό και τι λάθος, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. 
Οι περισσότεροι γονείς την οριοθέτηση των παιδιών τους τη συνδέουν με τιμωρίες, απαγόρευση και συνεχή άρνηση, που αποτελούν κακές πρακτικές, καθώς δεν φέρνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 
Τα όρια βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει τον κόσμο του, να αυτονομηθεί και να εξελιχθεί ως υπεύθυνο άτομο στη κοινωνία και να χτίσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να μεγαλώσει υπεύθυνα, με επιλογές και συναισθηματική ασφάλεια. 
Πώς όμως ένα παιδί θα αποκτήσει όρια; 
Ελάτε να το διαπραγματευτούμε σε ένα βιωματικό εργαστήρι.
''Ελάτε μαζί να ανακαλύψουμε πως μεγαλώνουμε ασφαλή και αυτόνομα παιδιά '', Δευτέρα 20-02-2017, Ώρα 17:30-20:30 
Εισήγηση: Παπαχρήστου Ουρανία, Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης 
Τόπος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια DISNEYLAND Αμπέλια Ηγουμενίτσας 
Τιμή : 10 ευρώ Περισσότερες πληροφορίες: 26650-21186 (Ηγουμενίτσα) & 26513-10319 ( Ιωάννινα)


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά" Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του Σίμου Κεδίκογλου, η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας και οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ANDREOU PALACE» στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας. 

 Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου.


Read More »
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του Σίμου Κεδίκογλου, η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, παρουσία του Σίμου Κεδίκογλου, η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Mε 118 μετάλλια επέστρεψε από το 4ο Κύπελλο Καράτε "Αν. Τσαμουρίδου" ο σύλλογος Καράτε "Γκορέζης"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017Μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές μας που συμμετείχαν στο 4ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΡΑΤΕ "ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ" που διεξήχθη στη Βέροια την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

Επιστρέψαμε με συνολικά 118 μετάλλια, 33 χρυσά, 38 αργυρά και 47 χάλκινα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 31 συλλόγους .

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας κυρίως για τη συμμετοχή τους για το αγωνιστικό τους ήθος και πνεύμα .

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις ηλικίες μικρών παιδιών από 6 ετών να μπορούν να αγωνιστούν και να ανταπεξέλθουν σε αγωνιστικό επίπεδο . Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση των αγώνων . 
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Γκορεζης Παναγιώτης, 
Ραπτοπουλου Αγγελική, 
Γκορεζης Δημήτρης
Γκορεζη Λυγερή


 
Read More »
Mε 118 μετάλλια επέστρεψε από το 4ο Κύπελλο Καράτε "Αν. Τσαμουρίδου" ο σύλλογος Καράτε "Γκορέζης" Mε 118 μετάλλια επέστρεψε από το 4ο Κύπελλο Καράτε "Αν. Τσαμουρίδου" ο σύλλογος Καράτε "Γκορέζης" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017 Rating: 5

Σελίδες