Ηγουμενίτσα: Εγκρίθηκε η ολοκλήρωση του Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 στο λιμάνι

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην 2η Συνεδρίαση για το 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ενέκρινε με την με αριθμ. 3/2019 απόφαση την διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Ολοκλήρωση Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3».

Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από το συγχρηματοδοτούμενο έργο με ακρωνύμιο «DOCK –BI (Development of Connections between the Key port of Brindisi and Igoumenitsa)» του προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, και αφορά την αποπεράτωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 .

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.887.096,78 € πλέον Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι μέρος της χρηματοδότησης έχει εγκριθεί στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «DOCK-BI» (Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020), ενώ το υπόλοιπο ποσό μετά τη δημοπράτηση και πιθανή έκπτωση θα καταβληθεί από την Ο.ΛΗΓ. Α.Ε.

Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου υποδομής Τερματικού Σταθμού 3 καθώς και την άμεση δημοπράτηση του εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, ολοκληρώνεται το σύνολο των έργων της Β’ Φάσης.

Ο σταθμός, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 2.040,80 m2, θα εξυπηρετεί αφίξεις εκτός Schengen και μέρος αυτού θα εξυπηρετεί τις αφίξεις κρουαζιέρας. Στο μεγαλύτερο τμήμα του μπορούν να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Τελωνείου, καθώς και άλλες υπηρεσίες, απελευθερώνοντας το κτήριο του Τελωνείου που βρίσκεται εντός της πόλης, προς αξιοποίηση για δραστηριότητες που θα εξυπηρετούν την πόλη της Ηγουμενίτσας και τους πολίτες.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εγκρίθηκε η ολοκλήρωση του Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Εγκρίθηκε η ολοκλήρωση του Κτηρίου Επιβατικού Σταθμού Τ3 στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Είχαν κατακλέψει Σύβοτα και Πέρδικα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019Εξιχνιάστηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πλήθος διαρρήξεων - κλοπών που διαπράχθηκαν κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουλίου του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η μεθοδολογία δράσης των δραστών καθώς διακριβώθηκε ότι εισέρχονταν στους παραπάνω χώρους από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων ή την νυκτερινή κατάκλιση αυτών, ενώ στις περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, εισέρχονταν με διάρρηξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2018 έως 28-07-2018, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις -74.000- ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες, διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:

· Δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

· Δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

· Τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

· Δύο κλοπές σε τροχοβίλες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά.

· Μία κλοπή σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Είχαν κατακλέψει Σύβοτα και Πέρδικα Είχαν κατακλέψει Σύβοτα και Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Στον ΟΛΗΓ ο Γιώργος Ζάψας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019


Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας με κλιμάκιο στελεχών και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του «Κοινού Των Ηπειρωτών» από τη Θεσπρωτία και ενημερωθήκαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανδρέα Νταή.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διευθύνει, εποπτεύει και διαχειρίζεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που αποτελεί την πύλη εισόδου της Ευρώπης προς ανατολάς. Εκ των πραγμάτων, έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς κόμβους με πολλαπλά οφέλη για την περιφέρεια Ηπείρου και για την χώρα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ζάψας και το κλιμάκιο της παράταξης ενημερώθηκαν πλήρως για την πορεία εργασιών της Β’ Φάσης, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, και για την πρόοδο των εργασιών της Γ’ φάσης, που προχωρούν πολύ ικανοποιητικά. Έγινε ενημέρωση για το Επιχειρηματικό Πάρκο (Εμπορευματικό Κέντρο) και τον κόμβο της Γκρίκας, καθώς και για την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής.

Από την συζήτηση με τον κ. Νταή, αναδείχθηκε το ενδιαφέρον της διοίκησης για την ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών του ΟΛΗΓ, καθώς και την προοπτική συμβολής του Οργανισμού στα θέματα της εξωστρέφειας, του ανταγωνισμού, αλλά και σε θέματα όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ενέργεια και το περιβάλλον.

«Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένα στολίδι για την Ήπειρο. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποδομές, όπως οι οδικοί άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού και το τρένο, μπορούμε να σχεδιάσουμε πάνω σε καλύτερες βάσεις την επόμενη μέρα και την ανάπτυξη της περιφέρειας μας», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο κ. Ζάψας.

Το Κοινό των Ηπειρωτών έχει ψηλά στην προγραμματική του ατζέντα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο σ’ αυτό. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την ΠΕ Θεσπρωτίας.
Read More »
Στον ΟΛΗΓ ο Γιώργος Ζάψας Στον ΟΛΗΓ ο Γιώργος Ζάψας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Αλ. Πάσχος: “H Θεσπρωτία στρατηγικό εργαλείο για την επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας”

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Ιταλικών επιτηρήσεων μεσώ της προώθησης των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών, καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών και συναντήσεων, βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητας για τη φετινή χρονιά του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που την Παρασκευή πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών παρουσία μεταξύ άλλων του προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιου βουλευτή Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής Αλέξανδρου Πάσχου.

Την γενική συνέλευση απασχόλησε η έκθεση δραστηριοτήτων και ισολογισμού του 2018, η έκθεση των ελεγκτών καθώς και η δραστηριότητα και ο προϋπολογισμός του 2019
 
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση παρουσία μεταξύ άλλων του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, της Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του πρ. υφιπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πασχος μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η Εγνατία οδός είναι στρατηγικά εργαλεία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους φίλους και γείτονες Ιταλούς επιχειρηματίες. 
 Η διασύνδεση των ιταλικών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λιμάνι και την Εγνατία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 η Ιταλία είναι ο καλύτερος οικονομικός εταίρος της Ελλάδος, είναι ο καλύτερος μας πελάτης στην εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων και ο δεύτερος καλύτερος προμηθευτής της χώρας μας. Η αύξηση των εξαγωγών στην Ιταλία αγγίζουν το 9% και σκοπός του πλάνου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι σύντομα το νούμερο αυτό να γίνει διψήφιο και να αυξηθεί. Το Ελληνοϊταλικό επιμελητήριο αποτελεί από τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες των ιταλικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά»
 
Read More »
Αλ. Πάσχος: “H Θεσπρωτία στρατηγικό εργαλείο για την επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας” Αλ. Πάσχος: “H Θεσπρωτία στρατηγικό εργαλείο για την επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε η ΔΩΔΩΝΗ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019


Η ΔΩΔΩΝΗ παρουσία του Δ.Σ και της Διοίκησης έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μάικλ Ο Νήλ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους στις επιτυχίες της εταιρίας και ευχήθηκε σε όλους όπως και στις οικογένειές τους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος.

Επτά τυχερούς ανέδειξε η κληρωτίδα στους οποίους δόθηκαν χρηματικά ποσά και ταξίδια.

Η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει ηγέτης στον κλάδο και ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Α. Κεΐσογλου
Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Read More »
Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε η ΔΩΔΩΝΗ Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε η ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Εκλογές στον Σύλλογο Τριτεκνων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019


Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων Οργάνων του Συλλόγου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Γραφείο του Συλλόγου, Κτίριο Ε.Ι.Ν. (Παλιά Μαθητική Εστία), 28ης Οκτωβρίου 11, 2ος Όροφος, και ώρες 11:00 π.μ μέχρι 14:00 μ.μ.
Read More »
Εκλογές στον Σύλλογο Τριτεκνων Θεσπρωτίας Εκλογές στον Σύλλογο Τριτεκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019 Rating: 5

Σελίδες