ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Για την κατανομή ασθενοφόρων στην Ήπειρο και το Ιόνιο, από τα 143 που θα αγοράσει το Ε.Κ.Α.Β. μέσω δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ζητεί να ενημερωθεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί επίσης από τον Υπουργό να μεριμνήσει, σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε., για τη διάθεση νέου συμβατικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Διάθεση νέων ασθενοφόρων στην Ήπειρο»

Τον Απρίλιο του 2017 ανακοινώθηκε δωρεά 14 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) η οποία καλύπτει την προμήθεια 143 νέων ασθενοφόρων για το σύνολο της χώρας, την πλήρη συντήρησή τους για οκτώ χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου. Τα 143 οχήματα κατανέμονται σε 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 22 κινητές ιατρικές μονάδες, 26 ασθενοφόρα 4Χ4 καθώς και 30 οχήματα μικρού όγκου.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του Ε.Κ.Α.Β. κ. Βασίλη Παπαδιώτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, κατά την κατανομή της διάθεσης των ασθενοφόρων θα πρέπει να τεθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της 7ης Περιφέρειας με κινητές ιατρικές μονάδες, αναφέροντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει 4 από τις συνολικά 22 κινητές ιατρικές μονάδες της δωρεάς (2 Μονάδες για τα Ιωάννινα, 1 για την Κέρκυρα και 1 για την περιοχή Πρέβεζας – Λευκάδας). Αναγνώρισε μάλιστα ότι ο σημερινός στόλος των μονάδων αυτών είναι παλαιός και παρουσιάζει αρκετές βλάβες ενώ δεν έγινε αντικατάσταση κάποιας από αυτές στο πλαίσιο της περυσινής προμήθειας για την Ήπειρο, καθώς αφορούσε μόνο συμβατικά ασθενοφόρα.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τη διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. με αίτημα την προμήθεια και άλλων συμβατικών ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ, εκτός των 11 που παραλήφθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι ούτε ένα από τα ασθενοφόρα αυτά διατέθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, τα περιστατικά του οποίου εξυπηρετούνται από μόλις ένα όχημα ηλικίας 16 ετών, την ώρα που το άλλο Κέντρο Υγείας του νομού Θεσπρωτίας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει ασθενοφόρο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κατανομή των 143 οχημάτων της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην περιοχή ευθύνης της 7ης Περιφέρειας του Ε.Κ.Α.Β.,
Εάν προτίθεται σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε. να μεριμνήσει για τη διάθεση νέου συμβατικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και, αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα. 


 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

320.000€ για τον έλεγχο και την ενημέρωση σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
http://3.bp.blogspot.com/-gttT6X72_1w/VcHL1yr7jYI/AAAAAAABHlM/QXH31-KDO-g/s1600/4ac03-img_20141202_165339_small2b892fm1.jpgΥπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη η απόφαση ένταξης της Πράξης «Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Δικαιούχος της πράξης είναι το ΤΕΙ Ηπείρου και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 320.000 ευρώ.

Η πράξη αποσκοπεί στην εφαρμογή και αξιολόγηση μίας ολοκληρωμένης λύσης για την καταγραφή δεδομένων στάθμης και παροχής σε ρέματα και αγωγούς ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας και τη συσχέτιση των υδρολογικών πληροφοριών με την πράσινη υποδομή σε αστικό και περιαστικό επίπεδο. Η περιοχή μελέτης έχει έκταση 63,79 km2 και βρίσκεται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και ειδικότερα στην εκβολή της στον όρμο Ηγουμενίτσας. Η εγκατάσταση των συστημάτων λήψης δεδομένων θα γίνει στα ρέματα Μαυρουδίου - Νέας Σελεύκειας, Τσιμπουρικίου, Λάκκας, Ξηροποτάμου, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία του συστήματος αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας.

Με την ολοκλήρωση της πράξης θα υπάρχουν διαθέσιμα:

1) Λειτουργικό δίκτυο τηλεμετρικών σταθμών υδρολογικών δεδομένων και διαδικτυακή εφαρμογή πρόσβασης στα σχετικά δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σύστημα ειδοποίησης για κίνδυνο υπερχείλισης ρεμάτων και αγωγών όμβριων,

2) Υλικό τεκμηρίωσης σχετικά με την αρχική επιλογή θέσεων εγκατάστασης, την αξιολόγηση και την πιλοτική λειτουργία του συστήματος καθώς και πρωτόκολλα και εργαλεία παρακολούθησης, μέτρησης και προειδοποίησης,

3) Ορθοεικόνες, ψηφιακό μοντέλο επιφανείας και ψηφιακό μοντέλο εδάφους, μοντέλο και χάρτες πλημμυρικού κινδύνου της περιοχής μελέτης και προτάσεις για βέλτιστες θέσεις σταθμών μέτρησης,

4) Υλικό από τις εκδηλώσεις διάδοσης των αποτελεσμάτων. 


 
Read More »
320.000€ για τον έλεγχο και την ενημέρωση σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας 320.000€ για τον έλεγχο και την ενημέρωση σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

«Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» - Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Από τις 12 έως τις 21 Μαΐου 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας μαθητική έκθεση με θέμα «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία», με κατασκευές μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας που υλοποιήθηκαν στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Οι ενότητες της έκθεσης καλύπτουν διάφορες θεματικές κατηγορίες της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, όπως μετρητικά όργανα, αστρονομία, μηχανική, υδραυλική, αυτοματοποιητική, ναυπηγική, επικοινωνίες και τεχνολογία πολέμου, μουσική κ.α., παρουσιάζοντας καινοτόμες εφευρέσεις και επιτεύγματα που αποτέλεσαν τομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στις 19.30, θα γίνουν παρουσιάσεις των εργασιών από τους ίδιους τους μαθητές.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος 


 
Read More »
«Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» - Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» - Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Στήριξη σε Καλφόγλου και από την Α.Έ. Νέας Σελεύκειας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Νέας Σελεύκειας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συντοπίτη μας και βοηθό διαιτητή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΑΕΚ για την άδική δυσφήμιση και το « ανθρωποκυνηγητό» που υφίσταται εξαιτίας του ανθρώπινου λάθους που οδήγησε στην κατακύρωση ενός τέρματος που έμελλε να κρίνει την έκβαση του αγώνα με νικητή τον ΠΑΟΚ. 
Ο κ. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ με το αμέριστο ήθος την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα που τον διακρίνει αποτελεί « ΚΟΣΜΗΜΑ» στο χώρο της διαιτησίας και της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ και είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που κατάγεται από ένα χωρίο προσφύγων που κυνηγήθηκε πολύ όπως το χωριό μας .
Εξαιτίας ενός ανθρωπινού λάθους δεν νοείται η τόσο μεγάλη δυσφήμιση που υπέστη τις τελευταίες μέρες . 
Μια καταφανέστατη απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να αποκαλούνται « ΣΩΤΗΡΕΣ» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η παραδοχή από την πλευρά του κ. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ της ως άνω απόφασης . 
Τον καλούμε από την πλευρά μας να συνεχίσει στο χώρο της διαιτησίας που έχει ανάγκη από άτομα με ευθύτητα, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα όπως ο Γιώργος ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΕΝΣ 


 
Read More »
Στήριξη σε Καλφόγλου και από την Α.Έ. Νέας Σελεύκειας Στήριξη σε Καλφόγλου και από την Α.Έ. Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Βασ. Γιόγιακας: Μία ανάσα πριν την χρεοκοπία η ΔΕΗ

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017«Μια ανάσα πριν την χρεοκοπία» υποστηρίζουν 42 βουλευτές της ΝΔ ότι βρίσκεται η ΔΕΗ σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Οι ερωτώντες, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, επικαλούνται την πρόσφατη αξιολόγηση της εταιρείας από Standard and Poor’s (S&P), σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ κατατάσσεται στην κατηγορία CCC-, μια ανάσα δηλαδή πριν την οριστική στάση πληρωμών (Default) υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος οίκος είχε αναβαθμίσει την ΔΕΗ τον Απρίλιο του 2014 στη βαθμίδα Β «δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για το μέλλον της εταιρείας και καλύτερους όρους δανεισμού, με αποτέλεσμα το 2014 η εταιρεία να βγει στις αγορές ζητώντας 500 εκ χρηματοδότηση, προσφέρθηκαν πάνω από 2 δις ευρώ και τελικά δανείστηκε 700 εκ ευρώ, χωρίς καμία εξασφάλιση πέρα από την εταιρική αξιοπιστία».

« Η απογείωση της ΔΕΗ το 2014 ήταν και αποτέλεσμα του γενικότερου θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την οικονομία της χώρας εκείνη τη χρονιά, με τη βελτίωση σημαντικών χρηματοοικονομικών δεικτών και με την ανάληψη μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών» αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν «Πλέον η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τραγική, με τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης να σημειώνει ότι «η εταιρεία παραμένει σε αρνητική επιτήρηση εξαιτίας ανησυχιών για τη ρευστότητά της».

Επίσης, υποστηρίζουν πως παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα «η κακοδιαχείριση της εταιρείας έχει φθάσει σε εξοργιστικό επίπεδο» και εξηγούν «Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας και εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζομένους στα ορυχεία της εταιρείας να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή η ΔΕΗ καθυστερεί να πληρώσει τους προμηθευτές της και την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η εταιρεία – με τις ευλογίες του αρμόδιου Υπουργού - αποφασίζει να προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή για θέματα χορωδίας».

Σημειώνουν δε ότι «ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι, την ώρα που η εταιρεία θα έπρεπε να εξορθολογήσει το κόστος παραγωγής της, η κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι έχει «έξοδα λειτουργίας», με εκτιμώμενο κόστος άνω των 5.000.000 ευρώ ετησίως».

Ρωτούν τέλος «Πόσοι είναι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν απλήρωτοι και για πόσους μήνες; Πόσο στοιχίζει η «λειτουργία» της κλειστής μονάδας στο Κερατσίνι ετησίως και τί περιλαμβάνει αυτό το κόστος; 
Υπάρχουν και άλλες κλειστές μονάδες που επιβαρύνουν με «κόστος λειτουργίας» και πόση είναι αυτή η επιβάρυνση για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΔΕΗ; Παρακαλώ καταθέστε προς ενημέρωση των Βουλευτών και του Ελληνικού Λαού, το σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της ΔΕΗ Α.Ε»

Οι Ερωτώντες Βουλευτές της ΝΔ

1. Βασίλειος Γιόγιακας
2. Κωστής Χατζηδάκης
3. Ντόρα Μπακογιάννη
4. Άδωνις Γεωργιάδης
5. Λευτέρης Αυγενάκης
6. Κώστας Τσιάρας
7. Κώστας Κατσαφάδος
8. Γιώργος Κουμουτσάκος
9. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
10. Κώστας Αχ. Καραμανλής
11. Σοφία Βούλτεψη
12. Θεόδωρος Καράογλου
13. Μάνος Κόνσολας
14. Χρήστος Μπουκώρος
15. Γιώργος Βαγιωνάς
16. Κώστας Τζαβάρας
17. Νίκος Παναγιωτόπουλος
18. Άννα Καραμανλή
19. Δημήτρης Σταμάτης
20. Θεόδωρος Φορτσάκης
21. Σίμος Κεδίκογλου
22. Γεώργιος Κασαπίδης
23. Κώστας Κουκοδήμος
24. Αθανάσιος Μπούρας
25. Γεώργιος Βλάχος
26. Νίκη Κεραμέως
27. Δημήτρης Κυριαζίδης
28. Στέργιος Γιαννάκης
29. Γεώργιος Γεωργαντάς
30. Χρήστος Κέλλας
31. Ιωάννης Κεφαλογιάννης
32. Ιωάννης Ανδριανός
33. Ιάσονας Φωτήλας
34. Ιωάννης Αντωνιάδης
35. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
36. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
37. Έλενα Ράπτη
38. Κώστας Σκρέκας
39. Γεώργιος Καρασμάνης
40. Σταύρος Καλαφάτης
41. Χαράλαμπος Αθανασίου
42. Βασίλης Οικονόμου


 
Read More »
Βασ. Γιόγιακας: Μία ανάσα πριν την χρεοκοπία η ΔΕΗ Βασ. Γιόγιακας: Μία ανάσα πριν την χρεοκοπία η ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η επίσημη ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας για το κύκλωμα καυσίμων

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα (ενεργειακά προϊόντα και έλαια) από την Ιταλία, με σκοπό τη λαθρεμπορία και την πώληση τους ως καύσιμα, σε πρατήριο καύσιμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Η εξάρθρωση επετεύχθη με τη συνδρομή του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο πλαίσιο συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας καυσίμων.

Χθες (9 Μαΐου 2017), κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν (4) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα (3) ημεδαποί και αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας, ηλικίας από 38 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών (αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση χωρίς άδεια).

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), τη μεταφορά τριάντα (30) περίπου τόνων χημικών προϊόντων από το λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα, με βυτιοφόρο που έφερε βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, το βυτιοφόρο μετέφερε το φορτίο σε πρατήριο καυσίμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου τα μέλη της οργάνωσης ανεφοδίαζαν (24) υπέργειες δεξαμενές του (1) τόνου, οι οποίες βρίσκονταν σε παράπλευρο χώρο.

Ακολούθως το περιεχόμενο των δεξαμενών διοχετεύονταν, μέσω υπόγειας σύνδεσης, σε δεξαμενή χωρητικότητας (31) τόνων, απ΄όπου τα μέλη του κυκλώματος ανεφοδίαζαν με το συγκεκριμένο «καύσιμο» φορτηγά, με μειωμένη τιμή.

Στο πλαίσιο των ερευνών τα τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν τη στιγμή που προέβαιναν στη μετάγγιση του συγκεκριμένου «καυσίμου» από το βυτιοφόρο στις υπέργειες δεξαμενές του πρατηρίου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από (32) τόνοι ενεργειακών ελαίων, (24) υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του (1) τόνου, υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας (31) τόνων και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από κλιμάκια του Τελωνείου Ηγουμενίτσας ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό των αναλογούντων δασμών και φόρων και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Η επίσημη ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας για το κύκλωμα καυσίμων Θεσπρωτία: Η επίσημη ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας για το κύκλωμα καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 4 άτομα για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων - Πως ήταν στημένο το κύκλωμα

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Εξαρθρώθηκε από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομία κύκλωμα λαθρεμπόρων καυσίμων, το οποίο εισήγαγε ενεργειακά έλαια (καύσιμα κατώτερης ποιότητας) από την Ιταλία με βυτιοφόρο και τροφοδοτούσε τουλάχιστον ένα πρατήριο στην Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Υπηρεσία είχε φτάσει η πληροφορία ότι ένα βυτιοφόρο έφτανε από το Μπάρι σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας τη συγκεκριμένη χημική ουσία σε πρατήριο στην περιοχή Παραμυθιά Ηγουμενίτσας. 
Από την Οικονομική Αστυνομία, εστάλη κλιμάκιο στην περιοχή και μετά από παρακολούθηση, διαπιστώθηκε ότι όντως το βυτιοφόρο μετέφερε την ουσία, σε ποσότητα 30 τόνων.
Συνελήφθησαν τόσο ο Ιταλός οδηγός του βυτιοφόρου 55 χρονών, όσο και τρεις Ελληνες, δύο 38χρονοι και ένας 45χρονος, ο ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι του πρατηρίου καυσίμων. 
Πιθανολογείται ότι το όχημα πραγματοποιούσε, σε εβδομαδιαία βάση το συγκεκριμένο δρομολόγια εδώ και περίπου έξι μήνες, μεταφέροντας την συγκεκριμένη ποσότητα, την οποία οι δράστες αποθήκευαν σε δεξαμενή αντίστοιχης χωρητικότητας, η οποία βρισκόταν στο εν λόγω πρατήριο.
Ερευνάται από τις αρχές αν η κατανάλωση γινόταν μόνο από το συγκεκριμένο πρατήριο ή αν υπήρχε κύκλωμα «εσωτερικής» διανομής της ουσίας και σε άλλα πρατήρια της περιοχής. 
Επιπλέον, αναμένεται το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους, για να διευκρινιστεί για ποια χημική ουσία πρόκειται.
Πάντως, πρόκειται για ενεργειακό έλαιο με τιμή αγοράς πολύ χαμηλότερη από το πετρέλαιο που διανέμεται στα πρατήρια, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η ουσία χρησιμοποιούνταν αυτόνομα ή για να νοθεύσει καύσιμο το οποίο πωλείται στην αγορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 4 άτομα για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων - Πως ήταν στημένο το κύκλωμα Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 4 άτομα για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων - Πως ήταν στημένο το κύκλωμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των εορτών Σουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017


Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και ο προγραμματισμός των εορτών Σουλίου, ειναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δημαρχείο της Παραμυθιάς

Στην σύσκεψη παραβρίσκονται μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιπεριφεριάρχης παιδείας Δημήτριος Δημάκος, o εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα εκδηλώσεων / πολιτι9σμού Παναγιώτης Παππάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη και Αλκης Λάμπρου, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Παραμυθιάς και πρ. δήμαρχος Ευάγγελος Κάτσιος, εκπρόσωπος της Μητρροπολης Παραμυθιάς, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπενθυμίζουμε πως οι φετινές εορτές Σουλίου, θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.


Read More »
Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των εορτών Σουλίου Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των εορτών Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (8 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Οι φωτογραφίες, τραβηγμένες πριν την δεκαετία του 50, είναι ότι απέμεινε για να μας θυμίζει πως η πόλη της Ηγουμενίτσας ήταν κάποτε παραλιακή πόλη.

Τότε που οι κάτοικοί της, ήταν ένα με τη θάλασσα και περπατούσαν καθημερινά δίπλα της.

Σήμερα, 70 χρόνια περίπου μετά, καταφέραμε να απομακρυνθούμε από το περιβάλλον της θάλασσας και έχουμε κλειστεί, πίσω από κάγκελα και μπετόν.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Read More »
Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (8 ΦΩΤΟ) Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (8 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
Βουτιά στις 10 πιο εντυπωσιακές πισίνες ξενοδοχείων σύμφωνα με τη πιο ενημερωμένη λίστα της Daily Telegraph. Από την πισίνα στα Σύβοτα βλέπεις τα δελφίνια.


1. Holiday Inn Shanghai Pudong, Κίνα
Οσοι έχουν υψοφοβία ας μην κοιτάξουν τη φωτογραφία. Εκείνοι πάντως που δεν έχουν και που θα κολυμπήσουν σ'αυτή την πισίνα, θα απολαύσουν τη θέα της πόλης προς τον δρόμο, από τον 24ο όροφο.


2. Amanyara, Προβιντενσιάλες, Σύμπλεγμα νήσων Τουρκς & Κάϊκος
Στο νησί με την ονομασία Προβιντενσιάλες το ξενοδοχείο Amanyara απαρτίζουν 40 ξύλινες σουίτες χτισμένες πάνω ακριβώς στο νερό. Η πισίνα με τα daybeds στον ηφαιστιακό βράχο είναι μια άλλη ιστορία. Βλέπετε γιατί...


3. Atlantis, The Palm, Ντουμπάι
Στο τεχνητό νησί Palm Jumeirah, αυτό το ξενοδοχείο έχει ένα τεράστιο waterpark που θεωρείται το καλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η τσουλίθρα Πύργος του Ποσειδόνα σου κόβει την ανάσα. Τουλάς από ύψος εννέα ορόφων και καταλήγεις σε ένα διάφανο τούνελ μέσα στο νερό της πισίνας. Απο 'κει βλέπεις να κολυμπάνε δίπλα σου καρχαρίες και σαλάχια.


4. Le Crans Hotel & Spa, Ελβετία
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Βαλέ και η πισίνα του είναι μάλλον η πιο cool της λίστας. Λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι και φυσικά είναι εξωτερική και θερμαινόμενη.


5. Four Seasons Shanghai, Κίνα
Αυτή η πισίνα στη Σαγκάη θεωρείται ως η πιο σέξι του κόσμου! Βρίσκεται στον 41ο όροφο του ξενοδοχείου και μπορεί να την κλείσει πριβέ ένα ζευγάρι για να απολαύσει ανενόχλητο τη θέα, το τζακούζι και διάφορα άλλα. Το προσωπικό, παράλληλα, φροντίζει για την ατμοσφαιρική μουσική και για λαχταριστά, ελαφρά καναπεδάκια, αν προκύψει καμιά πείνα στους λουόμενους.


6. The Oberoi Udaivilas, Ινδία
Αυτό το απίστευτο ξενοδοχείο βρίσκεται (μαζί με την πισίνα του) σε ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο με σπάνια φυτά και άγρια ζώα, όπως ελάφια και αρκούδες, και βλέπει πάνω ακριβώς στη λίμνη Πικόλα. Οι λουόμενοι ας διαλέξουν θέα...


7. Singita Sabi Sands, Νότια Αφρική
Η πισίνα βρίσκεται στο ξενοδοχείο του πολύ μεγάλου και διάσημου πάρκου για σαφάρι με την ονομασία Singita. Το ξενοδοχείο άνοιξε πριν από 22 χρόνια όμως, μέχρι σήμερα, είναι το πιο δυνατό στην περιοχή. Η πισίνα είναι ιδιωτική και λέγεται Boulders Lodge pool. Για να ξέρετε πως θα τη ζτήσετε. ,


8. Loews Miami Beach, Φλόριντα, ΗΠΑ
Είναι kitsch αλλά υπέροχη! Τυπική αμερικάνικη, ροζ και υπερβολική. Περιστοιχίζεται από πολυτελείς καμπάνες. Θα ήθελες να πας, έτσι δεν είναι; Και να πιεις ένα κοκτέιλ με φρούτα όσο θα λιάζεσαι στη σεζλόνγκ... 
9. White Orchid, Σύβοτα, Ελλάδα
Ναι, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας! Το ξενοδοχείο White Orchid βρίσκεται σε λόφο και έχει απεριόριστη θέα στην παραλία με τις μικρές νησίδες. Αυτό όπως που κατατάσσει την πισίνα του στις καλύτερες του κόσμου είναι η θέα στα δελφίνια που χοροπηδάνε μέσα στη θάλασσα το ηλιοβασίλεμα. Καταλαβαίνετε...


10. The Setai, Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ
Το ξενοδοχείο έχει τον αέρα «Κινέζικης Ριβιέρας». Πρόκειται για έναν πύργο 40 ορόφων με έντονα στοιχεία art deco και αυτή την υπέροχη πισίνα που χωρίζεται στα τρία με κοκοφοίνικες.

Read More »
Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Οι 10 ωραιότερες πισίνες του κόσμου-Μια από αυτές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

«Η Πρόληψης συναντά τη Θεραπεία» - Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση για τις εξαρτήσεις με θέμα «Η Πρόληψης συναντά τη Θεραπεία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στις 19:00.

Σας περιμένουμε όλες και όλους για να ανοίξουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Read More »
«Η Πρόληψης συναντά τη Θεραπεία» - Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα «Η Πρόληψης συναντά τη Θεραπεία» - Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους»

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017"Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους" είναι ο τίτλος της Ημέρας Σταδιοδρομίας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στις 11:00, με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Ομιλητές
Δημήτριος Γεωργίου, Ζαχαροπλάστης
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Αρτοποιός
Θωμάς Νικολάου, Chef
Aντώνιος Παπαδόπουλος, Τυροκόμος
Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

Πληροφορίες: 26650-29462 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους» Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Επιστολή της Συμμετοχικής Ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας για την κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σ.Ο.Π.Θ. υπάγεται, πλην των άλλων τομέων, και αυτός του πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι οι δημότες πρέπει να περιβάλλονται και να έχουν πρόσβαση, από στοιχεία πολιτιστικής καθημερινότητας, π.χ., βιβλιοθήκες, εκθέσεις, αρχεία, (όπως το ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς), θεατρικά εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές, μουσικά δρώμενα, κ.α., όλων των βαθμίδων. Κατ΄αυτόν τον τρόπο γεννάται στους πολίτες αισθητική παιδεία, κριτική αντίληψη και μια άλλη οπτική για τα κοινωνικά θέματα. Επιπρόσθετα εμπλουτίζονται οι συναναστροφές και η ζωή εν γένει της τοπικής κοινότητας.

Κατά συνέπεια, η Σ.Ο.Π.Θ. θεωρεί ότι θεμελιακή προϋπόθεση ύπαρξης πολιτιστικής ζωής δεν μπορεί να αποτελεί το περιστασιακό μεράκι κάποιων ανθρώπων, αλλά η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας και λειτουργίας πολιτιστικών δομών και υποδομών, όπως θεατρικής σκηνής, πολιτιστικού πολυχώρου, υπαίθριου αμφιθεάτρου, κ.τ.λ.

Θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η προσθήκη του αρχαιολογικού μουσείου στην πόλη μας και η περιορισμένη ¨αναβίωση¨ του κτηρίου της παλιάς εστίας. Όμως, δήμοι με παραπλήσιο ή και μικρότερο πληθυσμό από της Ηγουμενίτσας έχουν προ πολλού καταφέρει περισσότερα.

Η Σ.Ο.Π.Θ. συνεπώς και με βάση τις παραπάνω θέσεις της, θεωρεί πολύ σημαντική την απόφαση που είχε ληφθεί το 2012 από το δήμο Ηγουμενίτσας και που αφορούσε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου (χώρος που βέβαια μπορεί να φιλοξενήσει και πολλές άλλες εκδηλώσεις κάθε μορφής), στη θέση ‘’Τσιμπουρίκι’’ και του οποίου η κατασκευή άρχισε το ίδιο έτος (2012).

Μετά λοιπόν από επιτόπια επίσκεψη στο χώρο κατασκευής αφενός και στα γραφεία της επιβλέπουσας υπηρεσίας του δήμου Ηγουμενίτσας αφετέρου μελών της Σ.Ο.Π.Θ., κρίνουμε σκόπιμο να σας υποβάλλουμε το παρόν έγγραφο με σχετικά ερωτήματα και αναμένουμε τη σχετική σας απάντηση, η οποία όπως και το παρόν έγγραφο θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, τύπο για ενημέρωση των συμπολιτών μας, αφού ικανή μερίδα αυτών μας πρότεινε ν ΄ ασχοληθούμε και με αυτό το θέμα.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας απαντήσετε στα εξής:

Α) Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου;

Β) Ποιος είναι ο ανάδοχος (φυσικό ή νομικό) πρόσωπο;

Γ) Από ποιο πρόγραμμα χρηματοδοτείται το έργο;

Δ) Οι εργασίες συνεχίζονται και σε ποιο στάδιο βρίσκονται;

Ε) Υπάρχουν σήμερα στη διάθεση του δήμου τα απαραίτητα κονδύλια για την περαίωση του έργου;

ΣΤ) Πότε υπολογίζεται (περίπου) η περαίωση του έργου;

Ζ) Ποιάς χωρητικότητας (αριθμός ατόμων) θα είναι;

Η) Προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων; (parking)

Θ) Προβλέπεται η ύπαρξη κυλικείου - αναψυκτηρίου;

Ι) Υπάρχουν σκέψεις ή και αποφάσεις εκ μέρους του Δήμου για την ΄΄επόμενη΄΄ μέρα; Με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί καλύτερα, με τι έσοδα θα συντηρείται; Θα αποτελέσει ξεχωριστό νομικό πρόσωπο και εάν όχι υπό ποιού την αιγίδα θα υπάρξει;

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Για την Σ.Ο.Π.Θ.

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης:
Βενετόπουλος Αντώνιος
Θεοδώρου Νικόλαος
Τζίμας Αλέξανδρος 


 
Read More »
Επιστολή της Συμμετοχικής Ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας για την κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου Ηγουμενίτσας Επιστολή της Συμμετοχικής Ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας για την κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου στα πλαίσια της Ημέρας Μουσείων

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017


Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 17 Μαΐου θεματική ξενάγηση σε όλους τους επισκέπτες της ημέρας στον χώρο του μουσείου & του Παραδοσιακού Ελαιοτριβείου του χωριού.

Η θεματική Ξενάγηση έχει τον Τίτλο « Ιστορίες της Καθημερινότητας,οι σχέσεις των ανθρώπων- επαγγελματιών – κατοίκων της επαρχίας Φιλιατών,κατά το παρελθόν…»

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 6944546994 & 6955199639 . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος Ελεύθερη. 


 
Read More »
Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου στα πλαίσια της Ημέρας Μουσείων Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου στα πλαίσια της Ημέρας Μουσείων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Συνάντηση Καχριμάνη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017
Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Δ. Νικολόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τις νοσοκομειακές δομές της Ηπείρου, εστιάζοντας κυρίως στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κ. Υ. Πάργας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Ηπείρου και του ΕΚΑΒ, ενημέρωσε τον κ. Νικολόπουλο και για την ολοκλήρωση της παράδοσης του ΤΕΠ Φιλιατών, ενώ του μετέφερε και τη θέση της Περιφερειακής Αρχής για την ίδρυση νέας Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα την Ήπειρο.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό ] κάλυψης κενών που διαπιστώνονται, μεταξύ των οποίων και του Κέντρου Υγείας Πάργας, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας μέσω του προγράμματος Helena, όπως υλοποιήθηκε και η αναβάθμιση του διοικητηρίου της Περιφέρειας. 


 
Read More »
Συνάντηση Καχριμάνη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Συνάντηση Καχριμάνη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Αναδόχους έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017


Αποφάσεις για έργα βελτίωσης οδικών, υδρευτικών και αρδευτικών υποδομών έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
  • Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνη Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ ΟΕ)
  • Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
  • Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική – Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.)
  • Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 63.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κασσαβός Νικόλαος του Χρήστου ΕΔΕ)
  • Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
  • Προμήθεια αγωγών και υλικών άρδευσης πρασίνου στο Ε.Ο.Δ. Ιωαννίνων -Άρτας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Garden Mall Α. Ντόκος Λ. Αναγνωστοπούλου & ΣΙΑ Ε.Ε.)
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου για την προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη πίστωσης 24.800 ευρώ για την «Προμήθεια υλικών για την επισκευή του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων». 


 
Read More »
Αναδόχους έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αναδόχους έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

"Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Read More »
"Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας "Διατροφή και Άσκηση" - Βιωματική ημερίδα για γονείς στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Μουσική βραδιά από τη "ΦΛΟΓΑ" Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017Το τμήμα Ηπείρου της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα, με αφορμή την γιορτή της μητέρας, διοργανώνει , για μια ακόμη χρονιά, μουσική βραδιά στο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» στο Δρέπανο την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 20.30.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη μέρα που είναι αφιερωμένη Παγκοσμίως στη ΜΑΝΑ.

Τα έσοδα θα διατεθούν στη «Φλόγα» για τα παιδιά με καρκίνο


Read More »
Μουσική βραδιά από τη "ΦΛΟΓΑ" Ηγουμενίτσας Μουσική βραδιά από τη "ΦΛΟΓΑ" Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017 Rating: 5

Σελίδες