Γιορτή μανιταριού την Κυριακή στο Πολύδροσο

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Γιορτή μανιταριού την Κυριακή στο Πολύδροσο
 
 

Γνωρίζουμε τα άγρια μανιτάρια, ανακαλύπτουμε τους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής μας, δοκιμάζουμε εξαιρετικά προϊόντα! Χρόνος και τόπος συνάντησης: αυτήν την Κυριακή, στις 11, στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας!
Read More »
Γιορτή μανιταριού την Κυριακή στο Πολύδροσο Γιορτή μανιταριού την Κυριακή στο Πολύδροσο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική...

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... 
 
 

Να λοιπόν που κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική. Και είναι προς το καλό. Μετά από αρκετά χρόνια όπου η επαφή της με την Ήπειρο και την κοινή γνώμη περιοριζόταν στην γνωστή εκδήλωση της Πίτας, έρχεται με τη νέα της διοίκηση για να αναδείξει θέματα, να παρέμβει και εν τέλει να δείξει την δυναμική της στο κέντρο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Πανηπειρωτική λοιπόν είναι αυτή που έβγαλε στην επικαιρότητα το θέμα ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ηπειρωτικό μέτωπο, μια πανστρατιά των Ηπειρωτών για να διασωθεί ένα σύμβολο του ευεργετισμού.

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, έρχεται να ασχοληθεί με ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα κι ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλα..

Ότι είναι η αρχή για να ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της, να ανακτήσει τους δεσμούς της με την Ήπειρο και τα φλέγοντα θέματα του τόπου και να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις όπως συνέβαινε και χρόνια πριν.
 
ΔΗΛΩΣΗ
του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Το Ζάππειο Μέγαρο δεν ιδιωτικοποιείται…
Είναι αλήθεια πως το μεγαλείο του ηπειρωτισμού συνθέτουν αξίες και ιδανικά που έχουν σχέση με τον αλτρουισμό, τη μεγαλοψυχία και την υπέρβαση του «εγώ». Κάθε Ηπειρώτης νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του, γιατί την Ήπειρο δεν τη συνθέτει το φτωχό και το άγονο του εδάφους, αλλά παράλληλα το μεγαλείο της ψυχής, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός και η αυτοθυσία στην υπόθεση της προσφοράς για το κοινό καλό.
Η προσφορά των Ηπειρωτών - ευεργετών είναι μοναδική. Είναι αδύνατο να φανταστούμε την Αθήνα χωρίς το Ζάππειο και την Ακαδημία, το Καλλιμάρμαρο και το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Ευελπίδων και το Μέγαρο Μελά, την Εθνική Τράπεζα και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα άλλα. Τα εθνικά αυτά ευεργετήματα έχουν πάρει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποτυπώνουν την εθνική ηπειρώτικη ψυχή, αφού εκτός των άλλων διδάσκουν αξίες και ιδανικά και στην ουσία νοηματοδοτούν την ανυπέρβλητη εθνική λαμπρότητα. Είναι στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών που αριθμεί στις τάξεις της πάνω από τετρακόσια Σωματεία Ηπειρωτών, είναι ο θεματοφύλακας της Ηπειρώτικης παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού. Αυτόν τον πολιτισμό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα εθνικά ευεργετήματα υπηρετεί και προασπίζει και θα αγωνιστεί, όπως έκανε και παλιότερα, για την αποτροπή τυχόν μετατροπής τους σε «εμπορικά προϊόντα» και ως εκ τούτου της διαχείρισής τους από ιδιωτικά συμφέροντα.
Ήδη συγκαλέσαμε «Γενικό Συμβούλιο» στις 23 Οκτωβρίου 2019, για να καθορίσουμε τη στάση και να ορίσουμε την τακτική μας απέναντι στην, έστω και παραμικρή σκέψη «ιδιωτικοποίησης» του Ζαππείου Μεγάρου. Τα εθνικά κληροδοτήματα δεν εκποιούνται, αφού είναι σηματωροί της Ηπειρώτικης εθνικής ψυχής.


Ο πρόεδρος τη Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος
 
Read More »
Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... Κάτι αλλάζει στην Πανηπειρωτική... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Ευρωπαϊκό χαμηλό για την Ήπειρο - 251η ανάμεσα στις 268 Περιφέρειες

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Ευρωπαϊκό χαμηλό για την Ήπειρο - 251η ανάμεσα στις 268 Περιφέρειες
 
 
Ευρωπαϊκό… χαμηλό για την Ήπειρο… Κι όχι μόνο καθώς οι περισσότερες ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν δείκτες που δεν είναι προς μίμηση. Τον μεγάλο κατάλογο με τους δείκτες περιφερειακής ανταγωνιστικότητας δημοσιοποίησε η Κομισιόν θέλοντας να συμβάλλει στην κατάρτιση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Οι δείκτες περιφερειακής ανταγωνιστικότητας προέρχονται από την αξιολόγηση δεκάδων παραμέτρων της κάθε περιοχής. Παραμέτρων που σχετίζονται κυρίως με την δυνατότητά τους να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους τους και τις επιχειρήσεις.

Δέκα χρόνια μετά την κρίση οι ελληνικές περιφέρειες δεν μπορούν να βρουν τον βηματισμό τους και καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στη λίστα των 268 περιφερειών της Κοινότητας.

Προς το τέλος βρίσκεται και η Ήπειρος… Στη θέση 251! Λίγο χαμηλότερα –στην θέση 253- με βάση το ΑΕΠ ενώ το επίπεδο ανάπτυξη κατατάσσεται στο ένα, στο χαμηλότερο δηλαδή που θα μπορούσε να βρεθεί.Ο δείκτης περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, ο οποίος ενημερώνεται ανά τριετία, επιτρέπει στις περιφέρειες να παρακολουθούν και να αξιολογούν την εξέλιξή τους σε βάθος χρόνου και σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες.

Από τις ελληνικές περιφέρειες την καλύτερη επίδοση έχει η Αττική η οποία βρίσκεται στην θέση 180 μεταξύ των 168.

Ακολουθούν:

Κεντρικής Μακεδονίας 20,29% 239/268

Κρήτη 12,93% 250/268

Ήπειρος 12,61% 251/268

Θεσσαλία 11,16% 252/268

Στερεά Ελλάδα 10,48% 254/268

Ιόνια Νησιά 10,15% 256/268

Πελοπόννησος 8,84% 258/268

Νότιο Αιγαίο 7,93% 259/268

Δυτική Ελλάδα 6,53% 262/268

Δυτική Μακεδονία 6,05% 263/268

Ανατ.Μακεδονία-Θράκη 5,67% 265/268

Βόρειο Αιγαίο 0% 268/268
Read More »
Ευρωπαϊκό χαμηλό για την Ήπειρο - 251η ανάμεσα στις 268 Περιφέρειες Ευρωπαϊκό χαμηλό για την Ήπειρο - 251η ανάμεσα στις 268 Περιφέρειες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 34, 28 και 27 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος και η 28χρονη κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 42 και 18 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 42χρονος ως Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε επιμελώς κρυμμένο, στο κρεβάτι στο χώρο της καμπίνας πίσω από την θέση του οδηγού τον 18χρονο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα.
Read More »
Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πέντε συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Γιορτή Πουλιών 2019 στο έλος Καλοδικίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019

Γιορτή Πουλιών 2019 στο έλος Καλοδικίου

Read More »
Γιορτή Πουλιών 2019 στο έλος Καλοδικίου Γιορτή Πουλιών 2019 στο έλος Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Σύλληψη ενός 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστή ελληνική άδεια διαμονής, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
 Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 30χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο από την Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο από την ΠαραμυθιάΘανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στο Ξηρολοφο Παραμυθιάς, όταν ο οδηγός μοτοσυκλέτας, την οποία οδηγούσε 35χρονος από την Παραμυθιά, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 35χρονου.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Παραμυθιάς
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο από την Παραμυθιά Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019 Rating: 5

Σελίδες