https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ευχαριστήριο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Ευχαριστήριο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών
 

Ευχαριστώ από καρδιάς. 
 
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών. 
 
Καθώς επίσης και όλο το υπόλοιπο προσωπικό για την προσφορά και συμπαράσταση που μου προσέφεραν του μήνες που νοσηλεύτηκε ο σύζυγός μου Βασίλειος Γκόρεζης. 
 
Ιδιαίτερα τα κορίτσια της παθολογικής τα φιλώ. 
 
Δεν ξεχνάω και το Ε Κ Α Β που κάθε φορά που χρειαζόμουν την συνδρομή του για την μεταφορά του ήταν δίπλα μου. 
 
Ευχαριστώ Γκορέζη Λαμπρινή
Read More »
Ευχαριστήριο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών Ευχαριστήριο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Έχασε το στοίχημα της καθαριότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Έχασε το στοίχημα της καθαριότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Η "νέα" Δημοτική Αρχή (η περίοδος χάριτος τελείωσε) από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Δήμο Ηγουμενίτσας, μοίρασε μεγάλο μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Θα περίμενε επομένως κανείς, το έργο της αποκομιδής, στα σημεία που η ευθύνη βαρύνει, ακόμα, το προσωπικό του Δήμου, να είναι πιο εύκολο αλλά και σε πιο ικανοποιητικό βαθμό.

Αντ' αυτού όμως, καθημερινά οι πολίτες διαπιστώνουν πως το στοίχημα για μια καθαρή πόλη, έχει χαθεί από ... χέρι, σε όλο το μήκος του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η νέα καταγγελία που έφτασε στο μπλοκ μας, αφορά την περιοχή του Μαυρουδίου.


Όπου, όπως βλέπετε στην σημερινή φωτογραφία έχει δημιουργηθεί ένας ακόμα μικρός σκουπιδότοπος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους, το φαινόμενο της μη αποκομιδής των σκουπιδιών, παρατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο του χωριού (κοντά στη ταβέρνα ΓΕΙΑ ΜΑΣ)

Μάταια προσπάθησαν πολλές φορές να πείσουν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λώλη να ασχοληθεί και με την περιοχή τους.

Φαίνεται όμως πως το Μαυρούδι είναι πολύ μακριά από το κέντρο της Ηγουμενίτσας και το Λαδοχώρι, και οι κάτοικοί του δεν αξίζουν την ίδια προσοχή, σαν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Read More »
Έχασε το στοίχημα της καθαριότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Έχασε το στοίχημα της καθαριότητας ο Δήμος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Ξεκίνησε εχτές η έκθεση φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
 Ξεκίνησε εχτές η έκθεση φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Πραγματοποιήθηκαν εχτές το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τα εγκαίνια της διπλής έκθεση φωτογραφίας νυχτερινών φωτογραφήσεων στους αρχαιολογικούς χώρους και στα κάστρα της Θεσπρωτίας,του Γιώργου Μαλαμίδη και του Κωνσταντίνου Τσέκα με θέμα "Μνημεία Αστρόφωτα". 

 

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες, 16 Μαρτίου - 15 Απριλίου με θέμα "Οχυρωμένοι οικισμοί & Κάστρα" και 17 Απριλίου - 16 Μαΐου με θέμα "Μονές & εκκλησίες". 

 
Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή και ανάδειξη των μνημείων της Θεσπρωτίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Read More »
Ξεκίνησε εχτές η έκθεση φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)  Ξεκίνησε εχτές η έκθεση φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ
 
 
Το έχουμε αναδείξει το φαινόμενο αρκετές φορές.

Δεν φτάνει που τα τελευταία χρόνια, από πλευράς πολιτών τούτου του τόπου, επικρατεί ο γνωστός ωχαδερφισμός και η σχεδόν πλήρης αποχή από το χρέος τους στη συμμετοχικότητα.

Οι αρμόδιοι των τοπικών φορέων, μεριμνούν, ώστε να διασπάσουν την έστω και μικρή συμμετοχή στις όποιες εκδηλώσεις αποφασίζουν, με το αποτέλεσμα τελικά που παρακολουθούμε όλοι.

Δηλαδή να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αριθμός πολιτών, μικρότερος εκείνων των εχόντων την ευθύνη της εκδήλωσης.

Είναι τόσο δύσκολο, να επικοινωνούν μεταξύ τους αυτοί οι φορείς, ώστε να μη συμπίπτουν χρονικά αυτές οι εκδηλώσεις

Με την εφαρμογή ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ο αριθμός των Δήμων έχει μειωθεί δραστικά και οι Κοινότητες έχουν καταργηθεί.

Άρα είναι πανεύκολο οι τρεις εναπομείναντες Δήμοι με άλλους τόσους κοινωνικούς ή πολιτιστικούς τοπικούς φορείς, να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αποφεύγουν την οργάνωση εκδηλώσεων, τις ίδιες ώρες, σε διαφορετικούς χώρους.

Αμάν, πια!
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ


Ασφαλώς και αντικρούομε με επίταση, ακόμη και με θυμό, το επιχείρημα ορισμένων, που αυτές τις μέρες αποδίδουν, τη ΜΗ ενημέρωση των πολιτών, στα της κυκλοφορίας στην 49 Μαρτύρων, στις όποιες συγγενικές ή μη σχέσεις του Δημάρχου με τον υπεργολάβο του έργου.

Όμως διαπράττει τεράστιο λάθος η Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας, να θέλει να ξεπεράσει αυτό το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση με … ολιγόλογα τυπικά δελτία τύπου και μάλιστα μέσω των μέσων Κοινωνικής δικτύωσης.

Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να επιβάλλει ως επιβλέπουσα ή ενδιαφερόμενη Αρχή, στον εργολάβο, την υποχρέωσή του να ενημερώσει και μάλιστα ευρέως τους πολίτες, μέσω των συστημικών ΜΜΕ, όπως νόμοι ορίζουν.

Στο κάτω – κάτω, η δαπάνη αυτής της ενημέρωσης συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του έργου.

Και ακόμη, με αυτά «ζουν» και τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία τόσο πλουσιοπάροχα και αδάπανα εξυπηρετούν την Δημοτική Αρχή, στις επικοινωνιακές τις ανάγκες.
Read More »
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Ο απολογισμός του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη για την διετία 2013-2014

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Ο απολογισμός του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη για την διετία 2013-2014


Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδος με την Ιταλία και τις Βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας έτσι μία σημαντική γέφυρα ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη. Ετησίως διακινούνται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 230.000 φορτηγά, από και προς λιμένες εσωτερικού και εξωτερικού. Κύριες συνδέσεις του λιμένα αποτελούν οι Ιταλικοί λιμένες (Μπάρι, Πρίντεζι, Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα), καθώς και η νήσος της Κέρκυρας. Η κίνηση του λιμένα έχει ανακάμψει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και το έτος 2013 έκλεισε με αύξηση 5,7% για τους επιβάτες εσωτερικού και 11,28% για τους επιβάτες εξωτερικού σε σχέση με το 2012. Περαιτέρω, το 2014 η επιβατική κίνηση διατηρήθηκε στα επίπεδα του 2013 ενώ η κίνηση των φορτηγών εξωτερικού αυξήθηκε κατά 8% περίπου σε σχέση με το 2013.

Τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος για την διετία 2013 – 2014 εστιάζονται στα εξής:

Α) Σημαντική ώθηση στον Λιμένα αναμένεται να δώσει η ολοκλήρωση των εργασιών της Β’ Φάσης συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ.€ περίπου. Τον Φεβρουάριο 2015 πραγματοποιήθηκε Διοικητική Παραλαβή του έργου η οποία περιελάμβανε:

· Λιμενικά έργα: Συνδετήριο κρηπίδωμα, κατασκευή υφάλου κυματοθραύστη προστασίας της άκρας Δρεπάνου και έργα αποπεράτωσης – ανακατασκευής του μετωπικού κρηπιδότοιχου του υφιστάμενου νότιου προβλήτα του παλαιού Λιμένα.

· Κτηριακά έργα: Τερματικός Σταθμός Τ2, Πύλη Ακτοπλοΐας, Βόρεια Πύλη, κτήριο Η/Μ εγκαταστάσεων λιμένα και Δεξαμενή.

· Έργα Χερσαίας Ζώνης Λιμένα: Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην Χερσαία Ζώνη και στο νότιο τμήμα του Λιμένα, ασφαλτικά, εξωτερική οδοποιία, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων Χερσαίας Ζώνης εντός περίφραξης λιμένα και νότιου τμήματος.

Η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασης των υποδομών του, σε συνδυασμό με την βελτίωση των υποδομών στη γύρω περιοχή, αναβαθμίζουν σημαντικά τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής, της τουριστικής κίνησης (ανάπτυξη κρουαζιέρας), αλλά και της εμπορευματικής κίνησης του λιμένα (ανάπτυξη υπηρεσιών ασυνόδευτων φορτίων).Β) Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή της Βενετίας, συμμετείχε στο έργο ADRIAMOS, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολοκληρώθηκε την 31/12/2014. Αντικείμενο του έργου ήταν η χρηματοδότηση όλων των μελετών κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Στο έργο εντάχθηκαν οι οριστικές μελέτες ανάπτυξης του διχωρικού Εμπορευματικού Κέντρου καθώς και οι μελέτες κατασκευής των κτιρίων και έργων υποδομής. Το έργο χρηματοδοτήθηκε 50% από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και 50% από εθνικούς πόρους. Ο συνολικός Προϋπολογισμός για την Ο.ΛΗΓ. Α.Ε ήταν 3.050.000,00 €. Σύμφωνα με το διχωρικό σύστημα, η αποθήκευση, διαλογή και διαχείριση των προϊόντων θα πραγματοποιείται στο ΕΚ στη θέση ή θέσεις που θα επιλεχθεί ως ο κύριος «πόλος», ενώ η εξυπηρέτηση των ασυνόδευτων φορτίων και η προσωρινή εναπόθεση θα πραγματοποιείται εντός της λιμενικής ζώνης. Ήδη λειτουργεί πιλοτικά ένας χώρος ασυνόδευτων φορτίων εντός της ζώνης λιμένα, όπου η έκταση για την απόθεση των φορτίων αυτών είναι διαθέσιμη από τον Ο.Λ.ΗΓ. χωρίς ενόχληση της λειτουργίας του λιμένα. Συνοψίζοντας για το έργο, οι μελέτες που ολοκληρώθηκαν είναι: Χωροταξική Μελέτη Διχωρικού Εμπορευματικού Κέντρου, Μελέτη βιωσιμότητας Εμπορευματικού Κέντρου και Ανάλυση αγοράς για συμμετοχή ιδιωτών στο Εμπορευματικό Κέντρο, Master Plan, Κυκλοφοριακή Μελέτη & Μελέτη Μεταφορικών Ροών, Πολεοδομική Μελέτη, Στρατηγική Ανάλυση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Ανάλυση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Επιχειρηματικό Σχέδιο – Σχέδιο χρηματοδότησης, Πηγές χρηματοδότησης, Κατασκευαστικά Σχέδια Υποδομών και Κτιρίων Εμπορευματικού Κέντρου. Η Εταιρεία βρίσκεται πλέον στη διαδικασία οργάνωσης όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης του έργου.
 
Γ) Ο Οργανισμός συμμετείχε στην υλοποίηση 12 ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ.€ περίπου με πραγματοποιημένη απορρόφηση εντός του 2013 533χιλ.€ και εντός του 2014 1,6 εκ.€ περίπου. 
Συγκεκριμένα συμμετείχε σε έργα που εντάσσονται στα προγράμματα INTERREG Ελλάδα – Ιταλία και Ελλάδα – Αλβανία, στο πρόγραμμα MED της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Συνεργασίας, στο IPA – Adriatic της Διασυνοριακής Συνεργασίας, στο πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Διακρατικής Συνεργασίας. 
Τα εν λόγω προγράμματα εστιάζονται στην προώθηση της συνδυασμένης μεταφοράς, την αύξηση της δυνατότητας πρόσβασης και της σύνδεσης των κρίσιμων περιοχών του θαλάσσιου χώρου της Μεσογείου. Στοχεύουν κυρίως στην βελτιστοποίηση της υπάρχουσας μεταφοράς επιβατών και αγαθών, στη δημιουργία ενός κοινού συνόλου διαδικασιών, καθώς και στη γενικότερη προώθηση τουριστικών ρευμάτων μεταξύ των ενδιαφερομένων περιοχών.

Δ) Η Εταιρεία στη χρήση 2014 ξεκίνησε και εναρμονίστηκε με τις απαιτήσεις του Διεθνή κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Απόρροια αυτού ήταν και η εφαρμογή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για τον έλεγχο και δραστικό περιορισμό των φαινομένων διακίνησης λαθρομεταναστών.

 
Ε) Στοίχημα για την ΟΛΗΓ, επίσης αποτελεί η ενδυνάμωση της κρουαζιέρας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, μιας δραστηριότητας που θα τοποθετήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον παγκόσμιο χάρτη προορισμών. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους, είναι συνεχείς. Η εκβάθυνση του διαύλου, οι νέες προβλήτες καθώς και οι νέοι επιβατικοί σταθμοί θα επιτρέψουν την αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων που δεν ήταν δυνατό μέχρι σήμερα να προσεγγίσουν στο λιμένα της Ηγουμενίτσας.

ΣΤ) Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε είναι μια σημαντικά κερδοφόρα Δημόσια Επιχείρηση. Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2013 ανήλθαν σε 815.450€ ενώ στη χρήση 2014 προβλέπεται να φτάσουν στα 1.285.000€ περίπου. Η εταιρεία δεν έχει καθόλου τραπεζικό δανεισμό ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα κυμαίνονταν στα 11.129.104€ το 2013 και 10.812.792€ το 2014.


Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας συμβάλλει – στο μέτρο της δραστηριοποίησής του –στην επέκταση και την ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών μεταφορών που παρέχονται στην Ελλάδα, στην ανάπτυξη των διεθνών διασυνδέσεων της χώρας για την εξυπηρέτηση της μεταφορικής ζήτησης, στην ανάπτυξη των εσωτερικών διασυνδέσεων της χώρας με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη και την οικονομική συνοχή και στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στις μεταφορές καθώς και στην ενοποίηση των διαφόρων μεταφορικών μέσων σε δίκτυα μεταφορών. Ο Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας, έδωσαν στο λιμάνι το χαρακτήρα του ως έναν από τους πιο σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων γενικότερα.

Για την ΟΛΗΓ Α.Ε
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 
Πρόεδρος & Διευθύνων Συμβουλος
Read More »
Ο απολογισμός του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη για την διετία 2013-2014 Ο απολογισμός του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Βασίλη Διαμάντη για την διετία 2013-2014 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Στάση εργασίας στα σφαγεία Κορύτιανης στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Στάση εργασίας στα σφαγεία Κορύτιανης στη Θεσπρωτία
 
 
Μια παράξενη στάση εργασίας άρχισε σήμερα στα Βιομηχανικά - Ιδιωτικά Σφαγεία Σάσσης Θ. ΑΕ που βρίσκονται στο χωριό Κορύτιανη Θεσπρωτίας. 
 
Οι εργαζόμενοι του σφαγείου προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια χωρίς αυτή τη φορά (και εδώ είναι η πρωτοτυπία) να έχουν οικονομικές απαιτήσεις από τον εργοδότη τους. 
 
Αντίθετα ο ιδιοκτήτης - εργοδότης τους συμμερίζεται το πρόβλημα που έχουν και για να καταλάβουμε τι συνέβη ύστερα από ρεπορτάζ που έκανε το agrotes.eu στο εργοστάσιο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μας εξήγησαν ότι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δουλειά που χάνουν επειδή οι κτηνοτρόφοι σφάζουν οι ίδιοι τα ζώα τους παράνομα και πέραν πάσης νομιμότητας. 
 
Ιδίως τις μέρες των γιορτών που έρχονται το φαινόμενο παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας με κίνδυνο για την δημόσια υγεία αλλά και την μεγάλη οικονομική ζημιά για την πολιτεία.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων παρέδωσε το υπόμνημα με το δίκαιο παράπονο τους και στην Κτηνιατρική υπηρεσία Θεσπρωτίας ελπίζοντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να μειωθεί έστω λίγο το φαινόμενο γιατί για να σταματήσει εντελώς ούτε λόγος.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλη μερίδα κτηνοτρόφων του Ν. Θεσπρωτίας συμπαραστέκονται στους εργαζομένους.
Read More »
Στάση εργασίας στα σφαγεία Κορύτιανης στη Θεσπρωτία  Στάση εργασίας στα σφαγεία Κορύτιανης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε Ανοικτό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης για τα ελαιόλαδα, οπωροκηπευτικά, κρέατα, πουλερικά (νωπά) και ψάρια (νωπά και κατεψυγμένα), το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης, όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών της υπηρεσίας εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3438/2006.

Για τα υπόλοιπα είδη τροφίμων (παντοπωλείου, αρτοποιείου και γαλακτοπωλείου) η ανάθεση θα γίνει σε προμηθευτή (ή προμηθευτές) που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή στις τιμές της μελέτης και με την προϋπόθεση ότι τα προσφερόμενα από αυτόν τρόφιμα καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ και αφορά την προμήθεια «Τροφίμων» για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, του νομικού προσώπου Π.ΑΚ.Π.Π.Ο.

Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 136.177,29€ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.: 20/03/2015

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 15/04/2015 και ώρα 11:00 π.μ.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. – Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στις προβλεπόμενες εφημερίδες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν. 3548/2007, στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο τεύχος Δημοσίευσης Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (άρθρο 8 παρ.6Βν.2741/99), στη Διαύγει, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, θα καταχωρηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.) και στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Επίσης θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγύηση συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% (άρθρο 157 ν. 4281/2014) επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης κάθε ομάδας χωρίς το ΦΠΑ και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 4 μήνες από την ημέρα του διαγωνισμού.

Η διάρκεια της προμήθειας αφορά ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης και με δικαίωμα παράτασης έως δύο μήνες ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου.Η προμήθεια των τροφίμων θα βαρύνει τους οικείους κωδικούς του προϋπολογισμού έτους 2015 του νομικού προσώπου ΠΑΚΠΠΟ και του Δήμου Ηγουμενίτσας αντίστοιχα.

Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της περιληπτικής Διακήρυξης θα βαρύνουν τον ανάδοχο (άρθρο 46 Ν. 3801/09 ΦΕΚ 163 Α’/04-09-2009).
Read More »
Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΒΟΤΩΝ & ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΒΟΤΩΝ & ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥO Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου της εργασίας με τίτλο: "Αποκομιδή Απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων-Πέρδικας και μεταφορά αυτών στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου». Το αντικείμενο εργασίας του Αναδόχου περιλαμβάνει γενικά υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 169.500,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (13%) και κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς ( μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί του προϋπολογισμού και του τιμολογίου της υπηρεσίας).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Η Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 20/03/2015.ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 01/04/2015 και ώρα 11:00.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.grΣτο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε σύμπραξη. Στον υπόψη διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις παροχής των ζητούμενων υπηρεσιών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Απαγορεύεται, επί ποινή αποκλεισμού, η συμμετοχή στο διαγωνισμό μιας επιχείρησης σε περισσότερες από μια συμμετοχές (σχήματα διαγωνισμένων).

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στις προβλεπόμενες εφημερίδες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 15 του ΠΔ 28/80 και τις διατάξεις του Ν. 3548/2007, στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο τεύχος Δημοσίευσης Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (άρθρο 8 παρ. 6βΝ.2741/99), στη Διαύγεια, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, και θα καταχωρηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.) και στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) . Επίσης, θα αναρτηθεί σε εμφανές μέρος του Δήμου (παρ. 5, άρθρο 15, του ΠΔ 28/80, άρθρο 284 παρ.2 Ν.3463/06) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% ( άρθρο 157 ν. 4281/2014) επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ, ήτοι ποσού 3.000,00€ και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 120 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Η διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας αφορά σε ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού 2015 με Κ.Α. 20.6162.001 ‘’Μεταφορά απορριμμάτων Δημοτικής Ενότητας Συβότων’’ με το ποσό των 50.000,00€, Κ.Α. 20.6162.28 ‘’Αποκομιδή απορριμμάτων Δημοτικής Ενότητας Συβότων’’ με το ποσό των 69.500,00 € και Κ.Α. 20.6162.29 ‘’Αποκομιδή απορριμμάτων Δημοτικής Ενότητας Πέρδικας’’ με το ποσό των 50.000,00€ .

Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της περιληπτικής Διακήρυξης θα βαρύνουν τον ανάδοχο (άρθρο 46 Ν.3801/09 ΦΕΚ 163 Α’/04-09-2009).
Read More »
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΒΟΤΩΝ & ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΒΟΤΩΝ & ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση


Εχτές, 16 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου με τον βουλευτή του Νομού κ. Μάριο Κάτση. Στη συνάντηση ήταν παρών ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας και επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Δημοτική Κίνηση» Ανδρέας Νταής καθώς και το μέλος συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Τζάφος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα και οι προτεραιότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη των έργων του λιμένα Ηγουμενίτσας καθώς και των δραστηριοτήτων του. Επιπλέον συζητήθηκε εκτενώς και ο τρόπος αξιοποίησης του λιμένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές σε πλήρη συνεργασία με το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Στα πλαίσια των συζητήσεων για τον λιμένα, τέθηκε από το Δήμαρχο και η χωροθέτηση του εμπορευματικού σταθμού ώστε o λιμένας Ηγουμενίτσας να αποκτήσει όλες εκείνες τις υποδομές που απαιτούνται για την εμπορική δραστηριότητα ενός σύγχρονου λιμένα. Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν και αυτό της χερσαίας ζώνης που απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί ως τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου.

Δόθηκε επίσης έμφαση στις μονάδες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που υπάρχουν εντός των ορίων του Δήμου καθώς και στη λειτουργία του παραρτήματος του ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα.

Τέλος, έγινε αναφορά για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε στάδιο μελέτης ή κατασκευής, καθώς και στις αποζημιώσεις τόσο προς τους πληγέντες όσο και προς τον Δήμο από τις πρόσφατες καταστροφές.

Αμφότεροι συμφώνησαν να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος που ξεκίνησε και ο οποίος ανέδειξε τη σύμπνοια των απόψεων σε πολλά και σημαντικά ζητήματα.
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση Συνάντηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με το Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση προς τα Super Markets που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Ενημέρωση προς τα Super Markets που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας

Σας ενημερώνουμε, ότι τα χαρτοκιβώτια και τα παρεμφερή υλικά συσκευασίας εμπορευμάτων, θα πρέπει να σπάζονται και να συσκευάζονται σε στερεά δεμένα πακέτα έτσι ώστε να καταλαμβάνουν το μικρότερο δυνατό όγκο και να προκαλούν την μικρότερη δυνατή αισθητική όχληση όταν τοποθετούνται προς αποκομιδή.

Επίσης να είναι απαλλαγμένα από μη ανακυκλώσιμα υλικά (σκουπίδια, υγρά στους τενεκέδες κ.λ.π.).

Ο κανονισμός καθαριότητας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες: Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Ελευθερίας 7 Ηγουμενίτσας 46100, τηλ. 2665021150.
Read More »
Ενημέρωση προς τα Super Markets που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας Ενημέρωση προς τα Super Markets που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Μία ακόμα σύλληψη την Ηγουμενίτσα, για οφειλές προς το Δημόσιο

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Μία ακόμα σύλληψη την Ηγουμενίτσα, για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη εχτές (16-03-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.


Ειδικότερα:

Συνελήφθη εχτές (16-03-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 116.118,16 ευρώ.

Ο συλληφθέν οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Μία ακόμα σύλληψη την Ηγουμενίτσα, για οφειλές προς το Δημόσιο Μία ακόμα σύλληψη την Ηγουμενίτσα, για οφειλές προς το Δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στον Μάριο Κάτση για την απένταξη των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στον Μάριο Κάτση για την απένταξη των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς
 
 
Αξιότιμε κύριε Κάτση,

Το έργο για την κατασκευή πεζοδρομίων του Δήμου Σουλίου ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ στις 13 Μαΐου 2014. Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ έγινε με βάση τις οδηγίες και εγκρίσεις της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής, της ΕΕΤΑΑ (επισυνάπτονται όλες οι πράξεις).

Ανεξάρτητα από το ποια παράταξη κυβερνά τη χώρα, η δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου ποτέ δεν αποσιώπησε την αλήθεια.

Δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε και να καταγγέλλουμε ότι βλάπτει τα τοπικά συμφέροντα γιατί σε αυτή τη θέση μας έταξαν οι δημότες. Αυτό πράξαμε και ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης όταν έκλεινε τη μία μετά την άλλη τις υπηρεσίες της Παραμυθιάς καθώς και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Αυτό που θα θέλαμε από εσάς είναι η δέσμευση για αξιολόγηση και επανένταξη των έργων μας γιατί εμείς αυτά επιλέξαμε να προχωρήσουμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες μας, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία. Η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση
Read More »
Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στον Μάριο Κάτση για την απένταξη των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς Απάντηση Σταυρούλας Μπραΐμη στον Μάριο Κάτση για την απένταξη των πεζοδρομίων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς»

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς»


Το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας και το Γυμνάσιο Πέρδικας, διοργανώνουν, εκδήλωση-ημερίδα, με θέμα: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00΄ π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πέρδικας.

Συμμετέχουν:

· Ομάδα μαθητών της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Πέρδικας, οι οποίοι θα παίξουν δύο θεατρικά δρώμενα, από το Βιβλίο του Νίκου Δεμερτζή: «Ο επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Πράξη».

· Η ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας, κ. Πέτσιου Σπυριδούλα, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα: «Σχέσεις γονέων και εφήβων-Ο ρόλος των γονέων στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους».Θα ακολουθήσει η προβολή βίντεο με τίτλο «Ο Φάρος», διάρκειας 7 λεπτών περίπου, το οποίο έχει κερδίσει 27 διεθνή βραβεία, με θέμα μία υπέροχη ιστορία για τον κύκλο της ζωής ενός ανθρώπου που από παιδί γίνεται γονιός, του σκηνοθέτη Po Chou Tsi, την οποία αφιέρωσε στους γονείς του και κατ' επέκταση σε όλους τους γονείς του κόσμου.

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ και του ΣΣΝ Θεσπρωτίας, κ. κ. Ζήση Σταυρούλα και Κοτσώνη Αλεξάνδρα.
Read More »
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς» Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΒΟΥΛΓΑΡΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΒΟΥΛΓΑΡΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ


ΠΡΟΣ: Τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Τον υπουργό Περιβάλλοντος Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: Απένταξη του κτιρίου «Βούλγαρη» από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ.
Το 1937 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, αναγέρθηκε με δωρεά της οικογένειας Βούλγαρη, ένα σχολικό συγκρότημα που ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα το οποίο για πολλά χρόνια λειτούργησε σαν σχολείο.
Στο πλαίσιο της αναγκαίας αποκατάστασης του κτιρίου και της αναβάθμισης της λειτουργίας του, μετά από πολλά χρόνια, το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ τον Δεκέμβριο του 2013. Η αναβάθμιση αφορούσε μεταξύ άλλων την αντικατάσταση κουφωμάτων με άλλα, ενεργειακά αποδοτικότερα, την μόνωση στην εσωτερική πλευρά της τοιχοποιίας, την τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών σε κάθε τερματική μονάδα, την αυτόματη...

θερμοκρασιακή προσαρμογή, την αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης και τον φωτισμό.
Με την Α.Π. 13/09-02/618/143/13.01.2014 απόφαση του ΥΠΕΚΑ το έργο εντάχθηκε στην πράξη «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Σουλίου» με προϋπολογισμό 400.000,00€.
Ωστόσο με την Α.Π. 13/09-02/170294/173 της 7ης Ιανουαρίου 2015, (ΑΔΑ: ΩΟ450-7ΑΟ) ανακλήθηκε η απόφαση ένταξης της ενταγμένης πράξης της Πρόσκλησης 1.13 (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ), με τη δικαιολογία ότι «δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση µε τις κύριες συµβάσεις». Σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ «οι αποφάσεις ένταξης ανακαλούνται στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη». Με τη διαδικασία αυτή ανακλήθηκε και η ένταξη του πρώην Δημοτικού Σχολείου «Βούλγαρη» στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ II και πιο συγκεκριμένα το έργο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Σουλίου, ύψους 400.000€».
- Το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας, τόσο επί της ουσίας, για τη συντήρηση του κτιρίου όσο και τυπικά αφού μπορεί να αναβαθμίσει τη λειτουργία του και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επειδή ο Δήμος Σουλίου που έκανε το σχεδιασμό ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, βρέθηκε αντιμέτωπος με σειρά χρόνιων γραφειοκρατικών προβλημάτων για τα οποία δεν ευθύνεται, τα αρμόδια υπουργεία καλούνται να δώσουν το συντομότερο λύση.

Κατόπιν των παραπάνω:
- Λόγω της σπουδαιότητας του κτιρίου, βάσει ποιου χρονοδιαγράμματος θα κινηθείτε ώστε το συντομότερο να ενταχθεί τα συντομότερο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ;
- Καθώς το κτίριο «Βούλγαρη», αποτελεί σύμβολο της ιστορίας της πόλης της Παραμυθιάς σε ποιες οφειλόμενες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αναβάθμιση της λειτουργίας του, αφού κρίνεται αναγκαίο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο;
Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΒΟΥΛΓΑΡΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΒΟΥΛΓΑΡΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Αλέκος Δροσόπουλος: Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό των ‘90-‘95. Δικαστική διεκδίκηση η μόνη επιλογή

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015
Αλέκος Δροσόπουλος: Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό των ‘90-‘95. Δικαστική διεκδίκηση η μόνη επιλογή

 
Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό των ‘90-‘95 βάζει η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη κα. Παναρίτη η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 χρόνια τους και να υπάρχουν ακόμα τέτοιοι συνταξιούχοι, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να σταματήσει. 

Η αρνητική αυτή εξέλιξη δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση του ασφαλιστικού και στη μέγιστη αδικία της βίαιης μετάβασης που αφορά κυρίως τις σειρές που κατετάγησαν στο Λ.Σ. τα έτη ‘93-‘95. 


Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ήδη αρχίζουν και αντιδρούν τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία θα έπρεπε να είχε λάβει εδώ και καιρό τα μέτρα της ώστε να μην παρουσιάζεται σήμερα μία κατάσταση τελεσίδικα αρνητική και μη αναστρέψιμη.
 
Για το λόγο αυτό οι τοπικές Ενώσεις πήραν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ ΒΔ Ελλάδος Δροσόπουλος Αλέκος (τηλ.6987847256) καλεί τις τοπικές Ενώσεις και τα Προεδρεία τους σε μία από κοινού κίνηση διεκδίκησης μέσω δικαστικής οδού τονίζοντας σχετικά: 

Οι Ενώσεις θα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο τόσο για τους αδικημένους ασφαλισμένους 90-95 όσο και για τους νέους συναδέλφους.
Read More »
Αλέκος Δροσόπουλος: Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό των ‘90-‘95. Δικαστική διεκδίκηση η μόνη επιλογή Αλέκος Δροσόπουλος: Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό των ‘90-‘95. Δικαστική διεκδίκηση η μόνη επιλογή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5

Πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης χρονολογείται η ίδρυση παλαιότατου μοναστηριού στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015

Πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης χρονολογείται η ίδρυση παλαιότατου μοναστηριού στη Θεσπρωτία


Στον ακριτικό Τσαμαντά Θεσπρωτίας, στους πρόποδες της Μουργκάνας και συγκεκριμένα στον συνοικισμό της Καμίτσιανης, βρίσκεται η ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου. 
Ο καθηγητής Μαργαρίτης Ευαγγελίδης αναφέρει: 
«Εν Ηπείρω και προ της πτώσεως της Κωνσταντινουπόλεως υπήρχον εν ιεραίς Μοναίς της Ηπείρου Σχολαί αρχαιότατοι... β) η Μοναστηριακή Σχολή της Καμιτσάνης...». 
Η χρονολογία ίδρυσης της χάνεται στα βάθη των αιώνων. 
Από τον Ιωάννη Λαμπρίδη αναφέρεται σφραγίδα «Μονή του Αγίου Γεωργίου της Καμυτζάνης 1613», όπως επίσης ότι λειτουργούσε ως «γραμμάτων σχολή». 

Το 1758 ο Ηγούμενος Παΐσιος τη βρίσκει μισοερειπωμένη (προφανώς από επιδρομές αλλόθρησκων) και επιδίδεται σε έργα ανοικοδόμησης. 
Για πάρα πολλά χρόνια, η Ιερά Μονή αποτελούσε θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο όλης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Ηπείρου. 
Η προσφορά της είναι σπουδαία, δεδομένου ότι υπήρχε τουρκική κατοχή. 
Αξίζει να αναφερθεί ο ηγούμενος Δαμιανός Πέσχος, προτομή του οποίου κοσμεί τον προαύλιο χώρο, που συνετέλεσε τα χωριά γύρω από τη μονή να μείνουν στην Ελλάδα κατά την χάραξη των Ελληνοαλβανικών συνόρων. 
Read More »
Πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης χρονολογείται η ίδρυση παλαιότατου μοναστηριού στη Θεσπρωτία  Πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης χρονολογείται η ίδρυση παλαιότατου μοναστηριού στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015 Rating: 5