Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
 Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης


Από την εταιρία "Χαρτοπλάστ Πασχάλης" στην Ηγουμενίτσας, ζητείται ένας υπάλληλος για την αποθήκη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946040565
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης  Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ενημερωτική συνάντηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Ενημερωτική συνάντηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση (info day) στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN) την 7η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Το έργο Coastal Heritage Network – CoHeN είναι ένα στρατηγικό έργο, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600 € και διάρκεια από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούλιο του 2022. Το εταιρικό σχήμα του αποτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ως επικεφαλής εταίρο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας από την ελληνική πλευρά και την Περιφέρεια της Απουλίας από την ιταλική.

Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία της Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας διαδρομής, η οποία θα συνδέει σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών συνεργασίας, μέσα από μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε συνολικά 17 μνημεία -11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία.

Στη Θεσπρωτία θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στα μεσαιωνικά κάστρα της Ηγουμενίτσας και του Μαργαριτίου. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις για την από κοινού ενδυνάμωση των διακρατικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Αδριατική και το Ιόνιο, μέσω της δημιουργίας και εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και φορέων, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.Πληροφορίες: Κασσιανή Λάζαρη, Αρχαιολόγος – Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, efathe@culture.gr, τηλ. +30 26650.29177Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται προηγούμενη ενημέρωση. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης.
Read More »
Ενημερωτική συνάντηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Ενημερωτική συνάντηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 2 μετανάστες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 2 μετανάστες


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 44, 17 και 20 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα -επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 2 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 2 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

6 νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
6 νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥΣτην Αττική εντοπίστηκαν τα περισσότερα από τα 233 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη. 

Σύγκεκριμένα, δηλώθηκαν 233 επιπλέον κρούσματα. Από τα 207 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Αναλυτικότερα:
- 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 87 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 κρούσματα συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 17 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 15 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 9 συνδέονται με συρροή
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 7 προέκυψαν από προληπτικό έλεγχο
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 στο ΚΥΤ Λέσβου και 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
- 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
6 νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ 6 νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Ανακοινώθηκαν 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 38 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 233 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2141 (19.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4779 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 273 θανάτους συνολικά στη χώρα. 99 (36.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Ανακοινώθηκαν 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού Ανακοινώθηκαν 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Δεν εμπιστεύονται τις δημόσιες δομές υγείας;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
ΟΛΗΓ: Δεν εμπιστεύονται τις δημόσιες δομές υγείας;Οι δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας, έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, τα διαπιστευτήρια τους με απόλυτα θετικό πρόσημο κατά την μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. 

Ειδικά η διαχείριση της λήψης και της αποστολής των δειγμάτων που λαμβάνονται στο νομό, από το νοσοκομείο Φιλιατών.


Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι σχεδόν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νομού, εκτός από την διοίκηση του ΟΛΗΓ, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. 

Με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Αθανάσιου Πορφύρη, αν και μπορούσε οι έλεγχοι να γίνουν δωρεάν σε δημόσια δομή,  πραγματοποιήθηκε η ανάθεση της υπηρεσίας εκτέλεσης τεστ µοριακού έλεγχου PRC, για την ανίχνευση του ιού COVID-19 στο προσωπικό και στα µέλη του ∆.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. που επιστρέφουν από άδεια, σε ιδιώτη μικροβιολόγο στην Ηγουμενίτσα, έναντι του ποσού των ογδόντα ευρώ (80,00€) ανά τεστ και ως την συµπλήρωση του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€).

Ίσως οι διοικούντες της ΟΛΗΓ Α.Ε. να γνωρίζουν κάτι περισσότερο που δεν εμπιστεύονται ούτε τις δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που βρίσκονται μόνιμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Read More »
ΟΛΗΓ: Δεν εμπιστεύονται τις δημόσιες δομές υγείας; ΟΛΗΓ: Δεν εμπιστεύονται τις δημόσιες δομές υγείας; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Δύο θετικά δείγματα από τη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Δύο θετικά δείγματα από τη Θεσπρωτία


Δύο δείγματα, θετικά στο νέο κορωνοϊό, εντοπίστηκαν ανάμεσα στα 12 που στάλθηκαν εχτές Τρίτη, από το νοσοκομείο Φιλιατών, στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, πρόκειται για Έλληνα μόνιμο κάτοικου εξωτερικού, ήδη γνωστό κρούσμα, που επανέλαβε το τεστ και βγήκε και πάλι θετικός.

Το δεύτερο θετικό δείγμα, ανήκει σε μέλος της οικογένειάς του.

Σήμερα ελήφθησαν 19 νέα δείγματα από τη Θεσπρωτία, με επίκεντρο της ιχνηλάτησης, άτομα που παρευρέθηκαν σε βάφτιση στα Γιάννενα, όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.
Read More »
Δύο θετικά δείγματα από τη Θεσπρωτία Δύο θετικά δείγματα από τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Άδοξο τέλος για την Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Άδοξο τέλος για την Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας


Άδοξο ήταν τέλος για την Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Μια εξέλιξη αναμενόμενη από πολλούς, αφού οι εμπνευστές της κίνησης δεν κατάφεραν να πείσουν τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής μας, στην προσπάθειά τους για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στην 3η Γενική Συνέλευση Πολιτών που πραγματοποίησε η Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Γιάκης, ανακοίνωσε τη μεταλλαγή του ρόλου της εταιρείας "από διεκδικητή σε ελεγκτή των μελλοντικών δράσεων και διαδικασιών πώλησης, καθώς και της μετέπειτα λειτουργίας του λιμένος υπό τον νέο ΟΛΗΓ" και τη μετατροπή της εταιρείας σε πολιτικό φορέα.


Για την αποτυχία της κίνησης, ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Γιάκης, κατηγόρησε την παντελή απουσία και αδιαφορία, φορέων, Δήμου και Περιφέρειας και της πλειοψηφίας των αιρετών, αφού παρ’ ότι, όλοι οι φορείς κλήθηκαν να συμμετάσχουν δια των εκπροσώπων τους, με ατομική πρόσκληση που εστάλη στον καθένα ξεχωριστά, καθώς και σε όλους τους αιρετούς, ουδείς φορέας και ελάχιστοι αιρετοί παρευρέθηκαν στην δράση της Ε.Λ.ΗΓ.

Δεν μας είπε όμως ο κ. Γιάκης, για ποιο λόγο δεν στάλθηκαν οι αντίστοιχες ατομικές προσκλήσεις προς τους φορείς της περιοχής και για τις δύο πρώτες γενικές συνελεύσεις.

Το να ψάχνουμε εκ των υστέρων εξιλαστήρια θύματα και να κατηγορούμε άλλους για δικές πράξεις ή παραλήψεις, δεν τιμά κανέναν μας.

Read More »
Άδοξο τέλος για την Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας Άδοξο τέλος για την Εταιρεία Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Όχι της Περιφέρειας και σε φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Όχι της Περιφέρειας και σε φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσπρωτία


Μετά το όχι στα αιολικά και τις ανεμογεννήτριες, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου είπε «όχι» και σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης και κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε αρνητικά για τα έργα:
  • «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 1)»
  • «Φ/Β πάρκο, εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp, στην Τ.Κ. Σπαθαραίων, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας και Τ.Κ. Κορώνης, Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας , Π.Ε. Πρεβέζης της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 2)»

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη απόφαση, η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, σημείωσε: 
«Ο ρόλος μας ως Επιτροπή είναι γνωμοδοτικός. Αν υπήρχε χωροταξία για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και το δίκτυο της ΔΕΗ είχε ανανεωθεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Το δίκτυο είναι κορεσμένο και γι’ αυτό η γνωμοδότηση είναι αρνητική. Και είναι απορίας άξιο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρά σε θετικές γνωμοδοτήσεις ανάλογων έργων, όταν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρεια».
Read More »
Όχι της Περιφέρειας και σε φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσπρωτία Όχι της Περιφέρειας και σε φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ Παραμυθιάς

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ Παραμυθιάς


Η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας που επισκέπτεται και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς θα ξεκινήσει τη λειτουργία παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας!

Για περεταίρω λεπτομέρειες ως προς την ακριβή ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας μας, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως!
Read More »
Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ Παραμυθιάς Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από την Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολοφιτών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Εθελοντική αιμοδοσία από την Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολοφιτών


Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από την Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολοφιτών Εθελοντική αιμοδοσία από την Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολοφιτών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Ευχαριστήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τη βιοτεχνία VIOMARK στην Παραμυθιά για την προσφορά μιας υφασμάτινης, επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας σε κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να προστατευτεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η προσφορά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική σ΄αυτή τη δύσκολη και με πρωτόγνωρες συνθήκες περίοδο που βιώνουμε.

Με εκτίμηση
Μαρίνα Μπέση
Διευθύντρια Π.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
Ευχαριστήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευχαριστήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα θρανία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα θρανία


Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ σε αυτήν παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού χρειάζεται ομαδική δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Όπως επεσήμανε «η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά όλο αυτό το διάστημα καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική. Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορωνοϊού.

Και ενώ το Υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων, που - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους - κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να σημειώσω ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού - από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες - φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».

Ακολούθως, αφού ευχήθηκε μια καλή, ασφαλή σχολική χρονιά, έδωσε το λόγο στην υπουργό Παιδείας, κα. Κεραμέως, η οποία με τη σειρά της τόνισε: «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις υπόλοιπες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ δόθηκαν και διευκρινίσεις αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέτρο που προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα γονέων.

Η υπουργός Παιδείας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελικό λόγο έχει η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, όπως επίσης και για την απαραίτητη και σωστή εφαρμογή των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα (π.χ. χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, καθαρισμός χώρων και εξοπλισμού κ.λπ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα. Η κυβέρνηση θα διαθέσει μάλιστα δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Κατηγορίες μαθητών που εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας
Παιδιά́ με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς 
Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα
Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα διανεμηθούν επίσης αντισηπτικά στα σχολεία, ενώ προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων όσο και μετά το πέρας αυτής.
Read More »
Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα θρανία Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα θρανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος


Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, προς ακύρωση οδεύει ο Λαάμποβος της Παραμυθιας. Η παλαιότερη εμποροπανήγυρη της Ηπείρου που ξεκίνησε στα τέλη του 1800 ως ατ-μπαζάρ, δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, αυτή την φορά λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ η προηγούμενη φορά που είχε ακυρωθεί, ήταν κατά την διάρκεια της κατοχής το 1943, λίγες μέρες μετά την εκτέλεση των 49 Προκρίτων.

Το θέμα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, ωστόσο με δεδομένο την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και με τους δήμους όλης της χώρας να προχωρούν σε ακύρωση των εμποροπανηγύρων, θεωρείται σχεδόν σίγουρο η μη πραγματοποίηση του.

Όσον αφορά τους δήμους της Ηπείρου, ήδη οι δήμοι Άρτας και Ζίτσας έχουν προχωρήσει στην ακύρωση, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς, προσανατολίζεται στην υλοποίηση πενθήμερων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους στα πρότυπα της λευκής νύχτας, από 5 μέχρι 10 Οκτωβρίου, με λαογραφικά, πολιτιστικά αλλα και εμπορικά χαρακτηριστικά.
Read More »
Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

33 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
33 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά)


Τριάντα τρία συνολικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στις πύλες εισόδου της Ηπείρου από την 1 Ιουλίου και μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Πρόκειται για την Κακαβιά και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας καθώς μόνο σε αυτά τα δύο σημεία διεξάγονται έλεγχοι.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αυτά, από τα 33 κρούσματα τα 17 είναι ενεργά που σημαίνει ότι έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο αριθμός αφορά και τις δύο πύλες εισόδου χωρίς να δίνεται αναλυτική εικόνα για το λιμάνι και την Κακαβιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί 406.857 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και εντοπίστηκαν 853 κρούσματα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έως σήμερα έχει κινηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού και επισήμανε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σε καθημερινή βάση.

«Με υπομονή, επιμονή και υπευθυνότητα έχουμε πετύχει πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες «για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο».
Read More »
33 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά) 33 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020
Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας


Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας καλεί την Πέμπτη 03-09-2020 και ώρα 18.00 στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας

Ο Πρόεδρος 
Βασιλειάδης Γεώργιος
Ο Γ. Γραμματέας
Κιτσάτης Κωνσταντίνος
Read More »
Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Σελίδες