Ηγουμενίτσα: Ασυνείδητος παρκάρει το αυτοκίνητο ανάποδα στην έξοδο της Εγνατίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016Εκτός από ασυνείδητος δεν ξέρουμε τι άλλο κοσμικό επίθετο να χρησιμοποιήσουμε για τον ιδιοκτήτη ΙΧ που βλέπετε στην φωτογραφία την οποία έστειλε αναγνώστης στο e-igoumenitsa.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μαζί με έναν ακόμα παρκάρουν επανειλημμένα στο σημείο που βλέπετε το οποίο βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της Εγνατίας στον περιφερειακό, προφανώς για την συγκομιδή ελιάς.

Το κατά πόσο επικίνδυνο είναι από ότι φαίνεται δεν τους ενδιαφέρει , αρκεί να μαζέψουν τις ελιές τους... 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ασυνείδητος παρκάρει το αυτοκίνητο ανάποδα στην έξοδο της Εγνατίας Ηγουμενίτσα: Ασυνείδητος παρκάρει το αυτοκίνητο ανάποδα στην έξοδο της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016
Read More »
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!  
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές του Δήμου Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ κλείνει τα σπίτια στα χωριά µας - Του Πέτρου Μίντζα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


«Χαράτσι» για τα ερµητικά κλειστά σπίτια στα ορεινά και ακριτικά χωριά µας που τα έχτισαν οι πρόγονοί µας µε χίλιους µύριους κόπους, πληρώνουν και θα πληρώνουν τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες, το οποίο φτάνει µέχρι και 500 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα άδικο μέτρο που µας επιβαρύνει µε ένα αβάστακτο χαράτσι που ήρθε να προστεθεί στα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Φιλιατών. Μπορεί ο ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι στα χωριά μας, να υπολογίζεται µε τη χαμηλότερη τιµή ζώνης. Όμως, και πάλι η επιβάρυνση που προκύπτει για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους είναι δυσβάσταχτη.

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στα χωριά µας µε δομημένη επιφάνεια 80 τετραγωνικών µαζί µε αποθήκη κι άλλους βοηθητικούς χώρους, καλείται να καταβάλλει το ποσό των240ευρώ,τη στιγµή που κατά µέσο όρο πληρώνει σε ετήσια βάση το ίδιο περίπου ποσό για τα πάγια της ∆ΕΗ.

Επίσης καταγράφονται πολλά λάθη στα τετραγωνικά των σπιτιών µε αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να καλούνται να καταβάλουν ποσά για τετραγωνικά που δεν έχουν και παράλληλα να υφίστανται την απίστευτη ταλαιπωρία της διόρθωσης των λαθών. Σε πολλές εκατοντάδες ανέρχονται οι συμπατριώτες µας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή, καθώς έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισµό µε την ∆ΕΗ, ώστε να µην τους διακοπεί η παροχή ρεύµατος.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι οι πλειονότητα των ξενιτεμένων συμπατριωτών µας επισκέπτονται τα πατρικά τους σπίτια για λίγες µόνο ηµέρες το χρόνο- το Πάσχα και τον Αύγουστο- θα αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν, κόβοντας το ρεύµα και θα τα επισκέπτονται σπανίως και µόνο υπό το φως της ηµέρας.

∆εν µπορεί κάνεις να κατηγορήσει έναν συντοπίτη που εγκαταλείπει το πατρικό σπίτι στο χωριό, αφού το σκεπτικό του είναι απολύτως λογικό. Σου λέει, «δεν µπορεί να πληρώνω 1.000 ευρώ το χρόνο µόνο για ηλεκτρικό-δηµοτικά τέλη, νερό και φόρους, συν τα έξοδα συντήρησης. Κόβοντας το ρεύμα, έχω διπλό όφελος. Γλιτώνω το πάγιο της ∆ΕΗ και τα δημοτικά τέλη»! Με το χαράτσι -ΕΝΦΙΑ- που µας επέβαλλαν το πλήγµα για τα χωριά του ορεινού όγκου του χειμαζόμενου και πολύπαθου ∆ήµου Φιλιατών αναμένεται να είναι µεγάλο. Έχω την πεποίθηση, πως αυτός ο ληστρικός και άδικος νόμος, αν δεν αλλάξει, θα δώσει τη χαριστική βολή στα ημιθανή χωριά του ορεινού και ημιορεινού όγκου της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Μήπως, θα πρέπει η πολιτεία να ξαναδεί το θέµα και να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες των παραμεθόριων και εθνικά ευαίσθητων περιοχών από αυτόν τον άδικο και παράλογο φόρο, για να µην αφανιστούν τελείως από το χάρτη τα ιστορικά χωριά µας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους δραπέτες της φτώχειας (ξενιτεμένους) συντοπίτες µας;

Ο ∆ήµος Φιλιατών από κοινού µε τους άλλους δύο ∆ήµους της Θεσπρωτίας, θα πρέπει άµεσα να ζητήσουν την απαλλαγή για τους ιδιοκτήτες των ορεινών –μειονεκτικών περιοχών του Νομού, που έχουν ένα σπιτάκι µέχρι 80 τ.µ.

Και να απαιτήσουν την οριστική λύση του προβλήματος, συλλογικά µέσα από τα συντεταγμένα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΕ∆Ε).

Κάντε κάτι τώρα για να σωθούν τα χωριά µας, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Read More »
Θεσπρωτία: Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ κλείνει τα σπίτια στα χωριά µας - Του Πέτρου Μίντζα Θεσπρωτία: Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ κλείνει τα σπίτια στα χωριά µας - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016Με αφορμή την Έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, που έγινε για 25η συνεχή χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας από 27 Νοεμβρίου 2016 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 η «Φλόγα» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας αυτή η εκδήλωση αγάπης προς τα παιδιά με καρκίνο. Η Έκθεση οργανώνεται από το γραφείο της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα και είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς των φίλων της .

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της Έκθεσης: Τον κ. Μπακολιά και Σία, ANEK Lines,Τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Ν.Θεσπρωτίας, το Κατάστημα «κυνήγι – ψάρεμα» του κ. Μπουρσινού, τα Σουπερμάρκετ «Ξένος», τα Σουπερμάρκετ «Diellas» , τον Μπλέτσα Γ. και Υιους ΑΕ, τον κ.Παπαδημητρίου Γ. και Σια ΕΕ, τροφοδοσίες ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφετεριών, τη Διαφημιστική «Χαμαιλέων» για την οπτική επικοινωνία, το Τυπογραφείο Αδελφών Ν. Καρβούνη για τις προσκλήσεις, την Κάβα Ποτών του κ.Ρίζου Θεόδωρου για τα αναψυκτικά, το βιβλιοπωλείο του κ. Πάσχου για τις αφίσες και το κατάστημα «Γραφικές Τέχνες» του κ.Σίμα για τα πανό και τις επιγραφές. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα «Έπιπλα Γεωργίου» που μας δάνεισαν τα έπιπλα για τη διακόσμηση του χώρου.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους μας από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Αθήνα, την Άρτα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και τον νομό Θεσπρωτίας που συμμετείχαν στην Έκθεση με εργόχειρα, κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας. Ευχαριστούμε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Παραμυθιάς «Σουλιώτισσες», τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Γλυκύς» Ποταμιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος Ν. Ιωαννίνων και τα Τυροκομεία των Παπαδόπουλου και Σοφία από Παραμυθιά για την προσφορά τυροκομικών. Ευχαριστούμε: το 5ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας, Τον 2ο και 4ο Παιδικό Σταθμό Ηγουμενίτσας, το 1ο Νηπιαγωγείο Γραικοχωρίου, την Δ΄ και Ε΄ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, το 1ο Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς, Το Νηπιαγωγείο Ελεούσας Άρτας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δ.Ηγουμενίτσας «Δίαυλος» και το ΚΔΑΠ «Κυψέλη».

Ευχαριστούμε τα μέλη του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, «Ρένα Κώτσιου», για την πολύτιμη προσφορά τους. Η καθημερινή παρουσία τους στο γραφείο της «Φλόγας» και οι δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει για να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Ν. Θεσπρωτίας και την κα Άννα Πανταζή , η οποία , σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, τον επίσημο εκπρόσωπο της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών, είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης την ενημέρωση και τη λήψη δείγματος όσων ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να μπουν στην παγκόσμια αλυσίδα αγάπης!!!

Ευχαριστούμε τέλος του φίλους που ταξίδεψαν για να’ ναι μαζί μας.

Η συμβολή των φίλων μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με αισιοδοξία τον αγώνα μας για ζωή και υγεία των «παιδιών» μας. Έναν αγώνα που ξεκίνησαν λίγοι γονείς στην Αθήνα, το 1982, και το 1991 ένα ζευγάρι γονιών άναψε την πρώτη σπίθα της «Φλόγας» στην Ηγουμενίτσα η οποία γρήγορα απλώθηκε σε όλη την Ήπειρο, για να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών που διακριτικά στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το δικό μας «ευχαριστώ» είναι η γέφυρα από την οποία περνάνε τα χαμόγελα των παιδιών μας για να φτάσουν στους φίλους μας.

Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κώτσιου Read More »
Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Η «Φλόγα» Ηπείρου ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Βιολογική πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


Η Βιολογική Πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Μελομακάρονα χαρουπιού χωρίς ζάχαρη 400gr και Kουραμπιέδες με κράνμπερι και αμύγδαλο 330gr

Βιολογικό Μελομακάρονο χωρίς ζάχαρη
Το μελομακάρονο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Αυτό το μοναδικό γλύκισμα θεωρείται απαραίτητο σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές επιλογές των γιορτών ειδικά όταν παρασκευάζεται από καλό, ποιοτικό, βιολογικό μέλι.

Η παρασκευή αυτού του εξαιρετικού προϊόντος γίνεται χειροποίητα με μεράκι και σεβασμό στην Ελληνική παράδοση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υψηλής ποιότητας, αγνές βιολογικές, πρώτες ύλες.
Κόστος: 6,5 €

Κουραμπιέδες
Η παρασκευή αυτού του εξαιρετικού προϊόντος γίνεται χειροποίητα με μεράκι και σεβασμό στην Ελληνική παράδοση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υψηλής ποιότητας αγνές, βιολογικές πρώτες ύλες.

Συσκευάζονται άμεσα μετά το ψήσιμο ώστε να τους απολαύσετε φρέσκους και μυρωδάτους

Κόστος: 6,5 €
Στην Ηγουμενίτσα μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων Biomarket, στον Πεζόδρομος της οδού Γρ. Λαμπράκη 22, στο κέντρο της πόλης.
  Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Βιολογική πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Ηγουμενίτσα: Η Βιολογική πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που κρεμόταν στον αέρα μετά από ατύχημα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


 
Ο οδηγός μιας νταλίκας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, όταν αυτό κινούνταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, στο ύψος της Κανέτας, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να εκτραπεί της πορεία του και να βρεθεί κάθετα στο οδόστρωμα.
Όπως μάλιστα βλέπεστε και από την φωτογραφία,ο τράκτορας της νταλίκας βρέθηκε έξω από το προστατευτικό τοιχίο και κρέμονταν στον αέρα!!! 
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής ενώ χρειάστηκε να κλείσει για αρκετή ώρα η Εθνική Οδός, μέχρι να απομακρυνθεί η νταλίκα. 
Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε. 
Read More »
Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που κρεμόταν στον αέρα μετά από ατύχημα (+ΦΩΤΟ) Άγιο είχε οδηγός νταλίκας που κρεμόταν στον αέρα μετά από ατύχημα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Music Trip στο "Βανίλια" με τον VJ Daffy

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Music Trip στο "Βανίλια" με τον VJ Daffy Ηγουμενίτσα: Music Trip στο "Βανίλια" με τον VJ Daffy Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τρισάγιο στον αείμνηστο λιμενικό Σωτήρη Τατσάκη, που έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανήμερα του Αγίου Νικολάου στην είσοδο του νέα λιμένα Ηγουμενίτσας, εψάλη τρισάγιο στον αείμνηστο λιμενικό Σωτήρη Τατσάκη, που την ίδια ημέρα, πριν επτά χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας. 
Η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του, αλλά και άλλοι Θεσπρωτοί, διαρκώς τον θυμούνται και εμπνέονται από την ευσυνειδησία του. 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMTZG1CFesNY4yPtCYHeKLNm1vTGiCsOuUyKBwgokasKgk-k7Uu9jsUdEyVH5kgyMnf4ZlWsYKl9a5c8lQBLyVduvwfqUsA0TfYUxGk-bK7pYpCC1y3gDoFGjUCJMHX5Igb9rJUZNMJkA/s1600/%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.JPGΟ επικελευστής Σωτήρης Τατσάκης, από την Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας, σε ηλικία 37 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό όχημα, στο οποίο επρόκειτο να διενεργηθεί έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων αλλοδαπών προς Ιταλία, στην είσοδο του λιμένα Ηγουμενίτσας. 
Ήταν άνθρωπος, που λειτουργούσε με βασικό ηθικό άξονα τα προστάγματα της συνείδησής του, γι' αυτό είχε κατορθώσει να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων. 
Στο μεταξύ το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας εόρτασε με δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας τη μνήμη του αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου, συμπαραστατομένου από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Βελισσάριο Σάντα και τους ιερείς του ναού. 
Στον εορτασμό συμμετείχαν οι τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τρισάγιο στον αείμνηστο λιμενικό Σωτήρη Τατσάκη, που έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας Ηγουμενίτσα: Τρισάγιο στον αείμνηστο λιμενικό Σωτήρη Τατσάκη, που έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωσαν τρόφημα και υλικά για την Κιβωτό του Κόσμου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


Εργαζόμενοι στις δομές του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" Ηγουμενίτσας, Νέας Σελεύκειας και Καστρίου, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι Φιλοξενίας Κιβωτός του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων .

Οι εργαζόμενοι, με την βοήθεια υπηρεσιών, τοπικών επιχειρήσεων, σχολείων και απλών πολιτών, κατάφεραν και συγκέντρωσαν 64 κούτες με τρόφιμα, φάρμακα, απορρυπαντικά αλλά και σχολικά είδη για τα 57 παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου τα οποία και παρέδωσαν εχτές το πρωί.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στις δομές του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" για την πρωτοβουλία τους και ελπίζουμε να βρεθούν μιμητές.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωσαν τρόφημα και υλικά για την Κιβωτό του Κόσμου Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωσαν τρόφημα και υλικά για την Κιβωτό του Κόσμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αγώνας δρόμου με σκούφους του Αη Βασίλη για καλό σκοπό

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ .

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου θα διεξαχθεί ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ηγουμενίτσας με στόχο να συγκεντρωθεί ποσό για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας .

Το κάθε παιδί , ενήλικας που θα συμμετέχει θα προσφέρει 2 ΕΥΡΩ και έχει ως δώρο το Σκούφο του Αη Βασίλη , τον αριθμό Συμμετοχής και στο τέλος της διαδρομής θα προσφερθούν κρουσάν και νερό . 

Την συμμετοχή τα μέλη του Πρωτέα και όποιος άλλος επιθυμεί μπορούν να την δηλώσουν από σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας όπου θα παραλαμβάνουν και το Σκούφο και το νούμερο συμμετοχής . 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αγώνας δρόμου με σκούφους του Αη Βασίλη για καλό σκοπό Ηγουμενίτσα: Αγώνας δρόμου με σκούφους του Αη Βασίλη για καλό σκοπό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Eλληνική βραδιά με Live Τουμπερλέκι στο Social

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Eλληνική βραδιά με Live Τουμπερλέκι στο Social Ηγουμενίτσα: Eλληνική βραδιά με Live Τουμπερλέκι στο Social Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ (αρχική αυτόματη μέτρηση) σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 2:50 και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.
 
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά Σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


Πωλείται ψησταριά σε προσιτή τιμή και με λίγα λειτουργικά έξοδα. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945635526


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016


8 Δεκέμβρη Απεργία.
Όλοι και Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση
του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ
στις 10.30 π.μ. στον ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

· Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

· Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

· Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

· Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

· Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

· Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

· Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

· «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

· Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω-κάτω

Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016ΠΡΟΣ
1)Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Κοιν: 
1)Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας
2)Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας

Είμαστε αποδέκτες έντονης ανησυχίας των συμπολιτών μας, για το πρόβλημα του εκαπνισμού του λιμανιού και επομένως της πόλης, από τα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων γενικότερα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Η συνέλευση των μελών της ομάδας αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και ύστερα φυσικά να απευθυνθεί στους συμπολίτες μας για περαιτέρω ενέργειες. 
Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντάσσεται το παρόν σημείωμα και ζητάμε να μας γνωρίσετε σχετικά με το θέμα, εάν τηρούνται οι κείμενες διατάξεις περί απαγορεύσεως εκαπνισμού μέσα στο λιμάνι από καύσιμο, εάν υφίσταται ή αν λειτουργεί κανονικά το σύστημα ελέγχου από πλευράς υπηρεσίας, εάν υφίσταται ο εξοπλισμός ελέγχου κ.λ.π.

Περιμένουμε την απάντησή σας στο προβλεπόμενο χρονικά περιθώριο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Συμμετοχικής Ομάδας. (symmetoxikhomada@gmail.com)

Σας γνωρίζουμε ότι, τόσο το σημείωμα αυτό όσο και την απάντησή σας θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ηγουμενίτσα 5/12/2016
Για την Σ.Ο.Π.Θ. η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης
Βαρβέλης Άγγελος
Δημητρίου Βασίλης
Φάτσιος 'Αλκης  
Read More »
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες στον χώρο των κατασκευών, η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι δική μας υπόθεση!

Κανένας να μην πάει για δουλειά, κανένας να μην μείνει κλεισμένος στο σπίτι του και να κλαίει την μοίρα του.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στην συγκέντρωση του Συνδικάτου και των άλλων Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε.Συνάδελφοι: Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, εξαπολύουν νέο γύρο επίθεσης με αντεργατικά μέτρα, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, τραπεζιτών και εφοπλιστών.

Βάζουν ξανά στο στόχαστρο μισθούς και συντάξεις και ότι απέμεινε από κοινωνικές παροχές.

Εδραιώνουν και επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, βάζοντας ταφόπλακα στις Σ.Σ.Ε., μονιμοποιούν την δουλειά – λάστιχο με μεροκάματα ξεφτίλας 28 έως 35 ευρώ. Λύνουν τα χέρια των μεγαλοκατασκευαστών να απολύουν όσους θέλουν όποτε θέλουν και να προσλαμβάνουν νέους με τους δικούς τους όρους που θα τους εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερα κέρδη.

Έχουν στα σκαριά νέο συνδικαλιστικό νόμο που βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, την λειτουργία των Σωματείων, το δικαίωμα στην Απεργία.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούμε σαν πρόβατα την σφαγή μας.

Θέλουν με κάθε τρόπο, με τρομοκρατικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες, με νόμους και ψηφίσματα, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να περάσει η αντίληψη «ότι έγινε, έγινε και δεν μπορεί τίποτε άλλο να γίνει» παρά μόνο να συμβιβαστούμε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όσοι ακόμα εργάζονται με την φτώχια, την ανεργία και την ανέχεια, με την βαρβαρότητα που απορρέει από τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Τα νέα μέτρα που παίρνουν είναι συνέχεια των προηγούμενων, δεν είναι προσωρινά, έρχονται για να μείνουν. Γι αυτό και κανένας μας δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζει με απάθεια, να μην μένει θεατής στην κλιμακούμενη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση.

Συνάδελφοι, αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν.

Έχουν στα σκαριά και 4ο μνημόνιο, νέα συμφωνία, νέα επώδυνα μέτρα που θα φορτώσουν στις πλάτες μας.

Γι αυτό και η απόφαση μας πρέπει να είναι μία και μοναδική: με τον αγώνα μας, με την συμμετοχή μας στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, να ανατρέψουμε την σημερινή βαρβαρότητα και να ανοίξουμε τον δρόμο για άλλου είδους ανάπτυξη, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, έξω από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία, με διαγραφή του χρέους, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας που είναι άφθονες, μια ανάπτυξη που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας με εργασία για όλους, Υγεία – Παιδεία - Πολιτισμό – ψυχαγωγία!

Συνάδελφοι, παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση για την επιτυχία της απεργίας.

Μπορούμε και έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε την ζωή και το μέλλον των οικογενειών μας. Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε μέχρι να βγούμε εμείς νικητές.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, όλοι στην συγκέντρωση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε. ώρα 10.30 μπροστά στον ΟΤΕ

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! 

Η Διοίκηση του ΣυνδικάτουRead More »
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016
Read More »
To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Σουλίου  To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Eκδήλωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για την πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

« ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ »

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Τομέας Υγείας σε συνεργασία με τον Τομέα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ANGELIKA PALLAS» στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30.


Εισηγητές:
  • Παρασκευαϊδης Ευάγγελος - Καθ. Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης
  • Τσιάβου Αλεξάνδρα - Χάλκινη Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας


Υπ. Τομέα Υγείας - Δημήτριος Δημάκος
Υπ. Γυναικών - Σταυρούλα Δακούκη
Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε - Αλκιβιάδης Λάμπρου


Read More »
Eκδήλωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για την πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου  Eκδήλωση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για την πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην Έκθεση GRECKA PANORAMA στην Βαρσοβία

Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «GRECKA PANORAMA» και διοργανώθηκε στη Βαρσοβία, το διάστημα 03-04/12/2016. Η έκθεση αφορούσε παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων και ποτών και φρούτων.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο Αλέξανδρο Πάσχο, τον Γενικό Γραμματέα κο. Καλιαμούρη Κωνσταντίνο και το μέλος του Δ.Σ. κο. Τσάτσα Χαρίλαο.

Εκθεσιακή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε για επιχειρήσεις αρωματικών φυτών και βοτάνων, προϊόντων μελιού, των συσκευαστηρίων μανταρινιών & λοιπών αγροτικών προϊόντων Θεσπρωτίας, προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και του Τουριστικού προϊόντος του Νομού.

Κατά την εκθεσιακή προβολή εκδηλώθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους κλάδους που προβλήθηκαν και αναμένεται το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον τους να μετατραπεί σε συνεργασίες και εξαγωγές προς την Πολωνία.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας επιθυμεί να ευχαριστήσει

- τα μέλη του, που τόλμησαν να κάνουν το επόμενο βήμα προς την επίτευξη του στόχου ανάπτυξης Εξωστρέφειας, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τον νομό μας,

- την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ιδιαίτερα σημαντική δράση που αναπτύσσει, προτρέποντάς την και σε επόμενες ενέργειες με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων της Ηπείρου,

Ευχόμαστε, το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτιμηθεί από την εξέλιξη του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, να δικαιώσει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και τις δικές μας, και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούμε προς όφελός τους.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην Έκθεση GRECKA PANORAMA στην Βαρσοβία Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Συμμετοχή στην Έκθεση GRECKA PANORAMA στην Βαρσοβία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες