Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών - Η ομιλία του Δημάρχου

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών - Η ομιλία του Δημάρχου
 

Πανοσιολογιότατε
Σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας
Κύριοι Βουλευτές
Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριοι Δήμαρχοι
Κύριε Διοικητά του 628 ΜΤΠ Φιλιατών
Κύριε Διοικητά του Α/Τ Φιλιατών
Αγαπητοί συνάδελφοι Α΄ και Β΄ Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ σήμερα στη σεμνή και λιτή τελετή ορκωμοσίας που μόλις τελέσαμε.
· Μια τελετή που προβλέπεται από την νομοθεσία αλλά με σημαντικά μηνύματα ευθύνης και σεβασμού προς όλους μας.
· Μια τελετή που δηλώνει εμφατικά την βούλησή μας για διαρκή, άοκνη και αποτελεσματική προσπάθεια για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Η ολοκλήρωση του κύκλου της πρώτης Δημαρχιακής Θητείας κατά γενική ομολογία και όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Σήμερα είμαστε πάλι εδώ ενώπιον σας δίνοντας όρκο τιμής – ευθύνης –συνέπειας και συνέχειας προς όλους εσάς τους Δημότες μας, στους νόμους, στους θεσμούς του κράτους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και έντιμα χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες, μακριά από ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα.
Η εντολή ευθύνης δεν δόθηκε μόνο στην δική μας παράταξη αλλά και στα μέλη των άλλων παρατάξεων

 
Αναγνωρίζοντας ως θεμιτή την έκφραση διαφορετικής γνώμης και καλόπιστης κριτικής, τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους πολίτες δεν αποτελούν για μας εμπόδιο για συμπόρευση – συνεργασία – συνέργεια και συναντίληψη στα προβλήματα του τόπου. Άλλωστε δεν χρειαζόταν η απλή αναλογική για να κάνουμε πράξη την συνεργασία, το αποδείξαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Επομένως οφείλουμε όλοι να δεσμευτούμε για συνέχιση ενεργειών και πράξεων που σκοπό έχουν την πρόοδο του τόπου.
Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο Δημοκρατικής λειτουργίας, με πνεύμα ενότητας – συνεργασίας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.
Οφείλουμε να λειτουργήσουμε με ήθος – νοικοκυροσύνη – διαφάνεια, χωρίς διακρίσεις, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Οφείλουμε με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό , αξιολόγηση, ιεράρχηση και συντονισμό των υπηρεσιών να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Σε ένα Δήμο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γερασμένο πληθυσμό η ανελλιπείς παρουσία κοντά στους πολίτες μας βοήθησε να κατανοήσουμε γρηγορότερα τα προβλήματα τους.
Η άριστη συνεργασία των υπηρεσιών, η συμπαράσταση των θεσμικών παραγόντων του τόπου { Περιφερειάρχη, Βουλευτών κ.λπ. } έφερε καλά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος ότι και την επόμενη Δημοτική Περίοδο θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Η νοικοκυροσύνη, η ύδρευση, η καθαριότητα, η αποχέτευση στην πόλη, ο ευπρεπισμός, οι κοινωνικές δομές για την στήριξη των αδυνάτων, ο ηλεκτροφωτισμός, ο πρωτογενής τομέας, ο αθλητισμός και όλα όσα έχουμε δρομολογήσει καθώς και άλλα πολλά ζητήματα αποτελούν πρόκληση και ζητούν λύση σε ένα σύγχρονο Δήμο.
Οφείλουμε να κάνουμε πράξεις όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης, όλων αυτών, αποτελεί η συλλογικότητα, η σύνεση, η διαφάνεια και ο έλεγχος σε ότι κάνουμε - χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ποτέ – ότι το επίκεντρο όλων παραμένει ο άνθρωπος.
Τα προηγούμενα χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρ΄ όλη την οικονομική κρίση έκανε βήματα μπροστά.
Είναι η Τ. Α. που ανέλαβε το μεγάλο βάρος στήριξης των πολιτών.

Μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ αναδείχτηκαν πολλά προβλήματα και βρήκαν λύσεις. Στον ίδιο δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε τώρα αφήνοντας στην άκρη οριστικά προκαταλήψεις του παρελθόντος, εγκαταλείποντας μικροκομματικές πρακτικές και απαρχαιωμένους σχεδιασμούς αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων και των πολιτών, επιζητώντας επωφελείς λύσεις στα προβλήματά τους.

Αγαπημένοι μου συμπολίτες
Συνεχίζουμε έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα. Δεν έχουμε περιθώριο για χάσιμο χρόνου ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό. Δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε καμμιά πίστωση χρόνου , καμμιά ανοχή.
Είμαστε μακριά από λογικές συμψηφισμού και συναλλαγής.
Ακόμα πιο μακριά από λογικές αντεκδίκησης – εκβιασμών και πιέσεων στους πολίτες.
Φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού δεν γίνονται αποδεκτά.
Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Αναζητάμε και επιδιώκουμε την συνεργασία και την συμμετοχή όλων, ώστε να την μετατρέψουμε σε δημιουργία και έργο.

Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο Δ.Σ. ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο κ. Μηνά Παππά που παρόλες τις διαφωνίες μας σε επιμέρους ζητήματα, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης πορεύτηκε με ήθος – ευπρέπεια – σεβασμό και με πνεύμα συνέργειας και συνεργασίας στηρίζοντας τις προσπάθειες του Δ.Σ.

Να ευχαριστήσω το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου που πραγματικά κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια αυτή την δημοτική περίοδο.
Σ΄ αυτούς οφείλετε κατά μεγάλο ποσοστό η πρόοδος και η ανάδειξη του Δήμου ανάμεσα στους δέκα πρώτους Δήμους της Ελλάδας σε πολλές υπηρεσίες.

Τελειώνοντας να συγχαρώ όλους τους νεοκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, με μια δημιουργική Θητεία.
Η ανανέωση του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους της νέας γενιάς δείχνει το δρόμο για το μέλλον.
Να ευχαριστήσω επίσης όλους εσάς για την σημερινή σας παρουσία.
Να ευχαριστήσω και τους ιερείς που με την ακάματη παρουσία τους κρατούν ανοικτές τις εκκλησίες του τόπου μας.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω πολλούς αγαπημένους φίλους που βρίσκονται εδώ.

Άφησα για το τέλος ένα μήνυμα που αφορά τη δική μου παράταξη και εμένα προσωπικά. Οι πολίτες εκτιμώντας την προσπάθειά μας μας έδωσαν ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις προσδοκίες τους. Με την σεμνότητα ,την ταπεινότητα που μας διέκρινε την προηγούμενη δημοτική περίοδο θα συνεχίσου με και την επόμενη. Δεν λογαριάζω το πολιτικό κόστος.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου για μια ακόμη φορά σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια μας θα είναι άοκνη, χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της δίκαιης και χρηστής διοίκησης.

ΥΓΕΙΑ & ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών - Η ομιλία του Δημάρχου Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών - Η ομιλία του Δημάρχου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας
 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 26 Αυγούστου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Χορήγηση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ιδιωτικής έκτασης με κοινοτική στην Τ.Κ. Πέρδικας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Περί καθορισμού Κ.Α. του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 ως δεκτικού κωδικού έκδοσης Εντάλματος Προπληρωμής.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Πρόσβαση ΑμεΑ και τουρισμός στην Θεσπρωτία

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Πρόσβαση ΑμεΑ και τουρισμός στην Θεσπρωτία 
 
 Με ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθαν σε επαφή αρκετοί τουρίστες που βρέθηκαν στον προχθές στον Αχέροντα. 
 
Ένας πολίτης με κινητικά προβλήματα αλλά με πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής, θέλησε να διασχίσει και αυτός μαζί με την παρέα του τον ποταμό Αχέροντα. 
 
 
 
Δυστυχώς η εμπειρία του, παρόλο που και ο ίδιος είχε εξοπλιστεί με το κατάλληλο αμαξίδιο για πιο δύσκολες συνθήκες περιπλάνησης, είχε αρκετές περιπέτειες. 
 
Το σκληρό πρόσωπο της αντίληψης των υπευθύνων για τον τουρισμό φάνηκε για μια ακόμη φορά. 
 
Αναρωτιόμαστε πότε θα αλλάξουν όλα αυτά και αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα με όλου μας;
 
Read More »
Πρόσβαση ΑμεΑ και τουρισμός στην Θεσπρωτία Πρόσβαση ΑμεΑ και τουρισμός στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Αναβάθμιση σεισμογραφικού σταθμού του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Αναβάθμιση σεισμογραφικού σταθμού του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
 
 

Το σχολείο μας, από 10/3/2017 είναι μέλος δικτύου 20 σεισμογράφων που είναι εγκατεστημένοι σε Σχολικές μονάδες, Εργαστηριακά κέντρα, Πανεπιστήμια, και κολλέγια, σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ισραήλ και Τουρκία. 
 
Όλες αυτές οι εκπαιδευτικές μονάδες είναι ενταγμένες στο Ευρωπαικό project SSE (Schools Study Earthquakes) και στο SNAC (School Network Alerts Citizens) ERASMUS. 
 
Ο σεισμογράφος μας τύπου TC-1, λειτουργεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας όπου πρόσβαση έχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Πρόσφατα, στα τέλη Ιουνίου του 2019, ο σεισμογράφος μας συνδέθηκε με ένα raspberry (υπολογιστής μεγέθους πιστωτικής κάρτας) που προσφέρθηκε δωρεάν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο με δυνατότητα εκτός των άλλων και online παρατήρησης της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής μας. 
 
Για τα online σεισμολογικά δεδομένα του σταθμού μας κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://snac.gein.noa.gr/plotfiles/SIGU.php
Read More »
Αναβάθμιση σεισμογραφικού σταθμού του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Αναβάθμιση σεισμογραφικού σταθμού του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 21χρονου και ενός 32χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Σύλληψη ενός 21χρονου και ενός 32χρονου στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 21χρονου και ενός 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 21χρονου και ενός 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Νεκρός ανασύρθηκε 82χρονος από παραλία

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019
Νεκρός ανασύρθηκε 82χρονος από παραλία


 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ” Πρέβεζας, 82χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read More »
Νεκρός ανασύρθηκε 82χρονος από παραλία Νεκρός ανασύρθηκε 82χρονος από παραλία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες