Κτηνοτρόφοι Θεσπρωτίας: “Ή ξεσηκωνόμαστε ή καταστρεφόμαστε" Συγκέντρωση την Δευτέρα στη Νέα Σελεύκεια

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Κτηνοτρόφοι Θεσπρωτίας: “Ή ξεσηκωνόμαστε ή καταστρεφόμαστε"
Συγκέντρωση την Δευτέρα στη Νέα Σελεύκεια

 
 
Χθες το πρωί κτηνοτρόφοι αγρότες και αλιείς ενημερωθήκαμε από τον υπουργό κύριο Αποστόλου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών.

Η απόφαση που βγήκε από εκεί είναι ότι ο δρόμος μας πλέον είναι μονόδρομος. Κινητοποιήσεις!!! 
 
Αμέσως ξεκίνησαν οι ενημερώσεις ανά Νομούς και η επικοινωνία με τον κόσμο μας.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Όλος ο αγροτικός κόσμος είναι στα κάγκελα. 
 
Η απόλυτη καταστροφή της παραγωγής έφτασε. 
 
Την Δευτέρα 19 Οκτώβρη η Επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας σε ανοιχτή συζήτηση για την πορεία των μπλόκων…

Η ώρα έφτασε και κανένας δεν πρεπει να μείνει αμέτοχος.

“Η ξεσηκωνόμαστε ή καταστρεφόμαστε"

Μυρτώ Λύκα
Πρόεδρος Κτηνοτροφικού 
Συλλόγου Θεσπρωτίας
Read More »
Κτηνοτρόφοι Θεσπρωτίας: “Ή ξεσηκωνόμαστε ή καταστρεφόμαστε" Συγκέντρωση την Δευτέρα στη Νέα Σελεύκεια Κτηνοτρόφοι Θεσπρωτίας: “Ή ξεσηκωνόμαστε ή καταστρεφόμαστε" Συγκέντρωση την Δευτέρα στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης 67χρονου που έπεσε σε πηγάδι

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης 67χρονου που έπεσε σε πηγάδι

 
 
Με επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση 67χρονου, ο οποίος
έπεσε σε πηγάδι στην περιοχή της Κόντσικας του Δήμου Ιωαννιτών.
 
Το πηγάδι είχε βάθος πάνω από 15 μέτρα και αρκετό νερό.
 
Αμέσως μετά την κλήση που δέχθηκε η Πυροσβεστική,ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.
 
Οι διασώστες, προσέγγιζαν με σχοινί τον 67χρονο, προσπαθώντας να το καρτούν στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια με ειδικό μηχάνημα την ανέσυραν από το πηγάδι.
 
Ο 67χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
 
Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκάνει τις συνθήκες της πτώσης.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ο 67χρονος πριν την πτώση είχε καταναλώσει και ποσότητα Υδροχλωριού οξέος.
Read More »
Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης 67χρονου που έπεσε σε πηγάδι Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης 67χρονου που έπεσε σε πηγάδι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας: Όλοι στην σημερινή αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας: Όλοι στην σημερινή αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας


ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ - ΡΩΣΙΑ σπέρνουν βόμβες, φτώχεια, προσφυγιά-μετανάστευση, φράχτες, καταστολή.

Η ελληνική κυβέρνηση συναινεί.

- Οι γεωστρατηγικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ευρωατλαντικού και ρωσοασιατικού άξονα κλιμακώνονται.

- Μετατρέπουν τη Συρία σε πεδίο ενός μίνι παγκόσμιου πολέμου με τρομακτικές προοπτικές.

- Το φασιστικό κράτος και το παρακράτος του Ερντογάν σπέρνουν το θάνατο σε Κούρδους και διαδηλωτές αγωνιστές.

- Η ανελέητη επίθεση του κράτους δολοφόνου Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού επιτείνεται με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ

- Οι φασίστες στην Ουκρανία συντηρούνται και οργιάζουν με ευρωπαϊκή και αμερικάνικη συμβολή.

- Οι τζιχαντιστές του ISIS οργιάζουν και επιδίδονται σε δράσεις άκρως βολικές για τον καπιταλισμό και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις του διεθνούς κεφαλαίου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση που σκορπά πόνο φτώχεια και θάνατο στους λαούς και συσσωρεύει μεγαλύτερα κέρδη στα χέρια τραπεζιτών και «αγορών» επιβάλλουν ταξική αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Όχι κονδύλια για έλεγχο των συνόρων, επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροωθήσεις.

Λεφτά για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση. Οικονομική βοήθεια σε κάθε πρόσφυγα.

Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Απρόσκοπτη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, της Frontex, του Ευρωστρατού και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τις ξένες χώρες.

Έξοδος της χώρας μας από το ΝΑΤΟ-ΕΕ και κάθε μηχανισμό καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης, καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, μη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό όχι στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Όλοι την Πέμπτη 15/10/2015, ώρα 19.00 στην πλατεία Δημαρχείου στην αντιπολεμική συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΑΣ- ΛΑΕ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας
Read More »
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας: Όλοι στην σημερινή αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας: Όλοι στην σημερινή αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Σε εξέλιξη το πείραμα από τον Π. Ζωγράφο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Σε εξέλιξη το πείραμα από τον Π. ΖωγράφοΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Νέες αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με την εφεύρεση του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το νερό παρουσιάζονται στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» στην τηλεόραση της Ζούγκλας.

Η εκπομπή αναπαράγεται από 45 ενημερωτικές ιστοσελίδες από όλη την Ελλάδα.

Στη νέα εκπομπή θα τεθούν τα ερωτήματα των πολιτών και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της συσκευής, με τον κ. Ζωγράφο να τροφοδοτεί διάφορες οικιακές συσκευές αλλά και να εξηγεί σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία της.

​Διακεκριμένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα είναι παρόντες στη δεύτερη παρουσίαση της εφεύρεσηςΔιακεκριμένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα είναι παρόντες στη δεύτερη παρουσίαση της εφεύρεσης, ενώ θα τεθεί το κρίσιμο ερώτημα του επόμενου σταδίου - που δεν είναι άλλο από την ευρεία αξιοποίησή της από τους πολίτες.

Ο διάλογος με την επιστημονική κοινότητα για την εξέλιξη και αναγνώριση της συσκευής αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιες. Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών (όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και τα υδροηλεκτρικά φράγματα) δεν έχουν επαρκή ανάπτυξη και το κόστος τους καθίσταται ακόμα απαγορευτικό για τη μαζική τους χρήση.

Όπως αναφέρει ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες ανάδειξης και διάδοσης της συσκευής, τόσο σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος όσο και με επιχειρηματίες. Όμως, πάντα την τελευταία στιγμή κάτι συνέβαινε και, όπως εκτιμά, με «άνωθεν» παρεμβάσεις μεγάλων συμφερόντων οι συνεργασίες αυτές διακόπτονταν.

Γεγονός είναι ότι η παγκόσμια ιστορία της επιστήμης βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων, με νέες εφαρμογές που υπόσχονται να μεταβάλουν τις κατεστημένες απόψεις και συνήθειες, και κυρίως να θίξουν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μένουν στα χαρτιά ή να «θάβονται»...

Η Ζούγκλα ανοίγει τον επιστημονικό διάλογο...

Παρακολουθήστε την εκπομπή της προηγούμενης Πέμπτης, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση της εφεύρεσηςΠατήστε εδώ για να δείτε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του zougla.gr για τη σημαντική ανακάλυψηΠατήστε για να παρακολουθείτε LIVE 24 ώρες το 24ωρο τη λειτουργία της συσκευήςΤα συνεργαζόμενα sites που θα μεταδώσουν την εκπομπή:

Read More »
Σε εξέλιξη το πείραμα από τον Π. Ζωγράφο  Σε εξέλιξη το πείραμα από τον Π. Ζωγράφο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ελληνικό φορολογικό σύστημα... Η μηχανογράφηση της γραφειοκρατίας ...

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Ελληνικό φορολογικό σύστημα... 
Η μηχανογράφηση της γραφειοκρατίας ... 
 
Του Γιάννη Στάθη *


“In levying taxes and in shearing sheep it is well to stop when you get down to the skin”.
"Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί".
Αustin O'Malley **


Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία του 2010 η Ελλάδα δεν έχει βγει από το αδιέξοδο γιατί απλά δεν αντιμετώπισε τα αίτια αυτής της χρεοκοπίας. Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να επιβιώσουν πολιτικά και “επαγγελματικά” δημαγώγησαν σε σχέση με τα αίτια της χρεοκοπίας, επιρρίπτοντας φυσικά τις ευθύνες όπως πάντα σε κάποιους άλλους.

Θα αναφερθούμε στον πλέον σημαντικό τομέα των δημοσιονομικών μεγεθών, τη φορολογία .Ο μεγαλύτερος ίσως εχθρός των δημοσιονομικών στόχων της κάθε Κυβερνήσεως είναι το ίδιο το φορολογικό σύστημα. Παρά την μηχανοργάνωση , το όλο σύστημα εξακολουθεί να παραμένει απαρχαιωμένο. Και δυστυχώς ,κρινόμενο από το οικονομικό αποτέλεσμα και τις ποιοτικές επιδόσεις του, θα έλεγε κανείς οτι είναι το πλέον αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη.

Στην οικονομική ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει χώρα με τόσο υψηλούς συντελεστές φόρου και τόσο χαμηλά φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Η υψηλή φοροδιαφυγή που παρατηρείται στην Ελλάδα είναι και αποτέλεσμα του ίδιου του συστήματος. Αν το φορολογικό σύστημα ήταν πιο ορθολογικό, το ύψος της φοροδιαφυγής θα ήταν χωρίς αμφιβολία πολύ χαμηλότερο. Και δεν απουσιάζουν τα μέτρα αστυνομεύσεως. Είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος, ο οποίος υλοποιείται με απελπιστικά αργό ρυθμό.

Η Κυβέρνηση ελπίζει ότι με τα μέτρα που θεσμοθετεί ακόμη για μια φορά, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ,θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει και να την περιορίσει (“ΠΑΤΑΞΕΙ” όπως ειναι η διαχρονικά προσφιλής έκφραση των εκάστοτε κυβερνώντων).

Εχει αποδειχθεί στην πράξη ότι όσο παραμένουν υψηλοί οι φόροι, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι ανέφικτος.

Η φοροδιαφυγή θα περιορίζεται κυρίως από την μείωση της φορολογίας,και βεβαίως από την απλούστευση του δαιδαλώδους και πολύπλοκου φορολογικού συστήματος το οποίο εξακολουθεί να έχει η χώρα, σε πείσμα των καιρών και της παγκόσμιας τάσης.

Όσο πιο απλό είναι το φορολογικό σύστημα, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται.Οι φορολογούμενοι το κατανοούν καλύτερα, το σέβονται και εν τέλει το τηρούν.

Ενα απλό σύστημα διευκολύνει τον φορολογικό έλεγχο. Ενώ το περίπλοκο σύστημα τον δυσχεραίνει.Το διαχειριστικό κόστος της φορολογικής συμμόρφωσης περιορίζεται και κατά συνέπεια το σύστημα καθίσταται αποδοτικότερο.

Η μεγάλη παγίδα στην οποία έπεσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ήταν η πανάκεια της μηχανοργάνωσης .Υποτίθεται ότι θα έδινε δραστική λυση σε όλα τα προβλήματα. Και αντί να αναθεωρηθεί εκ βάθρων, το γραφειοκρατικό φορολογικό μας σύστημα και στη συνεχεία να μηχανοργανωθεί, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Μηχανογραφήθηκε το δαιδαλώδες και πολύπλοκο σύστημα και εκ των υστέρων ξεκίνησε η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό του. Έτσι οι αρμόδιοι κατάφεραν να μηχανογραφήσουν την γραφειοκρατία αντί να την απλοποιήσουν και να την καταργήσουν. Την κατέστησαν ηλεκτρονική. Και έτσι γεννήθηκε η Ηλεκτρονική γραφειοκρατία.4

Όμως και η σημερινή Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει την ουσία του προβλήματος. Κανονικά θα έπρεπε να καταργεί διαρκώς διατάξεις, οι οποίες ενώ δεν εξυπηρετούν τίποτε, απλώς προσθέτουν γραφειοκρατία και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ειδικά δε σε ότι αφορά την φορολογική νομοθεσία, οι περιττές και περίπλοκες διατάξεις, εκτός από την γραφειοκρατία ενισχύουν και την φοροδιαφυγή.

Η χώρα μας, εκτιμούν οι ειδικοί σε θέματα φορολογίας, ίσως είναι μοναδική περίπτωση σε όλη την Ευρώπη, όπου οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν όπως τα πουκάμισα και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει.

Η φρενίτιδα των αλλαγών αποτυπώνεται από τα στατιστικά δεδομένα των τελευταίων μηνών. 'Οπως προκύπτει από τις έρευνες των διοικητικών δικαστών μέσα σε 30 μήνες, μέχρι το τέλος του 2014, ψηφίστηκαν 6 αμιγώς φορολογικά νομοσχέδια που είναι πλέον νόμοι του κράτους, με συνολικά 177 διατάξεις περί φορολογικών θεμάτων. Παράλληλα, άλλοι 17 νόμοι περιέλαβαν φορολογικές ρυθμίσεις προσθέτοντας στον απίστευτο όγκο της φορολογικής νομοθεσίας άλλες 71 φορολογικές διατάξεις. Και ως να μην έφθαναν αυτά, εκδόθηκαν και 111 υπουργικές αποφάσεις για φορολογικά θέματα και άλλες 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι.***

Από το 1975 έως και σήμερα, συνολικά έχουν ψηφιστεί 3.450 νόμοι με φορολογικές διατάξεις και 250 αμιγώς φορολογικά νομοθετήματα. Οι υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για να υλοποιηθούν ή να διευκρινιστούν οι νόμοι αυτοί ξεπερνούν τις 11.000! Οι εγκύκλιοι από το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να μετρηθούν διότι είναι κάποιες χιλιάδες.

Και όλα αυτά, για να μη διαθέτουμε ως χώρα φορολογικό σύστημα και φορολογική νομοθεσία που να είναι ξεκάθαρη και σταθερή.***

Το φορολογικό μας σύστημα παραμένει απαράδεκτα απαρχαιωμένο. Ελπίζουμε ότι εαν κανείς ανασύρει αυτό το αρθρο μετα απο μια πενταετία , να μην το θεωρήσει επίκαιρο... Πολύ φοβούμαι όμως οτι ακόμα και μετα απο μία δεκαετία θα αντιμετωπίζουμε και θα γράφουμε πάλι τα ιδια......


* Eργασθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρησεις, σε υψηλές θέσεις ευθύνης. Yπηρέτησε ως πολιτικό στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών, με τομέα ευθύνης τον φορολογικό και τελωνειακό μηχανισμό. Κατά την διάρκεια της θητείας του εκπαιδεύτηκε σε θέματα οικονομικού και οργανωμένου εγκλήματος στο US DEPARTMENT OF TREASURY, στο IRS CRIMINAL INVESTIGATION καθώς και σε τελωνειακά θέματα και δράσεις κατά του λαθρεμπορίου, καθώς και στην Ιταλική οικονομική αστυνομία, GUARDIA di FINANZA. Κείμενά του δημοσιεύονται σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ αναλύσεις του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνούς κύρους έντυπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών . (www.giannisstathis.blogspot.com
 
**Φορολογία ή σφαγείο; Του Γιώργου Λακόπουλου .Αustin O'Malley Αμερικανός συγγραφέας.
***Εφημερίδα Καθημερινή
**** Δημοσιεύματα καθημερινού τύπου.
Read More »
Ελληνικό φορολογικό σύστημα... Η μηχανογράφηση της γραφειοκρατίας ... Ελληνικό φορολογικό σύστημα...   Η μηχανογράφηση της γραφειοκρατίας ... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Δύο προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου


Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΡΩΓΗ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ της ΣΟΧ 01/2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ για τη σύναψη
ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

· Το Ν.Π.Δ.Δ. «Αρωγή» Δήμου Σουλίου ανακοινώνει την πλήρωση δύο (2) θέσεων για τις εξής ειδικότητες:


· Τ.Ε. Βρεφονηπιοκόμος απαιτούμενα προσόντα: Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

· Δ.Ε.Β.Βρεφονηπιοκόμων απαιτούμενα προσόντα: Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων-Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

· Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 22 του Υπαλληλικού Κώδικα (Π.Δ. 611/77), με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 6 του ν. 2207/94}.

· Η αίτηση πρέπει να απευθύνεται στο Ν.Π.Δ.Δ. «Αρωγή» Δήμου Σουλίου και υποβάλλεται επί της οδού Καραμανλή (στο γραφείο του Κ.Α.Π.Η.-στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου) στην Παραμυθιά-τ.κ. 462 00, το αργότερο σε δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας, δηλαδή έως 29/10/2015 (28Η Οκτωβρίου αργία).

· Σχετικές πληροφορίες παρέχονται στην ανωτέρω διεύθυνση τις εργάσιμες ημέρες (09.00-13.00), τηλ. 26660 23215 κ.Αναγνώστου Χρυσαυγή καθώς και ολόκληρη η προκήρυξη βρίσκεται στο site του Δήμου μας www.dimossouliou.gov.gr.

Read More »
Δύο προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου Δύο προσλήψεις στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Ηγουμενίτσα: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

http://flashnews.gr/storage/photos/master/201509/ksekinaei-to-sxoleio-deuteris-eukairias-189581.jpg
 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο που παρέχει μετά από 2 χρόνια φοίτησης απολυτήριο Γυμνασίου. Στο Σχολείο μπορούν να εγγραφούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο. Είναι ένα ευέλικτο σχολείο, ειδικά σχεδιασμένο για ανθρώπους που έχουν αφήσει το σχολείο για πολλά χρόνια. Η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία τούς βοηθά να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Οι εγγραφές θα γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665361151.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Σκληρή κριτική του ΚΚΕ Παραμυθιάς για την ομιλία του Ηγούμενου της μονής Γηρομερίου στις εκδηλώσεις των 49 Προκρίτων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Σκληρή κριτική του ΚΚΕ Παραμυθιάς για την ομιλία του Ηγούμενου της μονής Γηρομερίου στις εκδηλώσεις των 49 Προκρίτων

http://paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/methodios_paramythia_49.jpg
 
Παρότι έχουν περάσει 2 βδομάδες από την εκδήλωση μνήμης για τους 49 εκτελεσμένους της πόλης μας, αξίζει να προχωρήσουμε σε κάποιες επισημάνσεις. Μια τέτοια εκδήλωση θα πρέπει να σχεδιάζεται και να υλοποιείται πολύ προσεκτικά και μεθοδικά. Ένα από τα κύρια στοιχεία μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι η επιλογή των ομιλητών που θα πρέπει να πληρούν τα βασικά επιστημονικά κριτήρια και θα πρέπει να στηρίζονται στα πλαίσια της ιστορικής μελέτης και έρευνας ειδικά όταν το κοινό αποτελείται στην πλειοψηφία του από μαθητές.

Αντί μιας τέτοιας πρακτικής ο Δήμος Σουλίου επέλεξε ως κεντρικό ομιλητή τον Ηγούμενο της μονής Γηρομερίου. Ο Ηγούμενος ανήγαγε την εκτέλεση των 49 ως ένα μουσουλμανικό σχέδιο για την προώθηση της μεγάλης Αλβανίας και ως μια πράξη εκδίκησης των αλβανοτσάμιδων κατά των χριστιανών. Επιμελώς έκρυψε τον βασικό λόγο της εκτέλεσης των 49 που ήταν η δράση των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων κατοχής. Ενώ ανέφερε ότι οι Αλβανοτσάμηδες οδηγήθηκαν στις εγκληματικές πράξεις διότι εξισλαμίστηκαν και έφυγαν μακριά από την χριστιανική πίστη. Τέλος, υπερασπίστηκε με θέρμη την θρησκευτική αγωγή στα σχολεία και την ελληνορθόδοξη αγωγή.

Η ομιλία του Ηγουμένου είχε και προσωπικές κρίσεις. Προφανώς κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον οποιοδήποτε να εκφράζει κρίσεις και ερμηνείες ιστορικών γεγονότων. Όμως στην προκειμένη περίπτωση είχαμε να κάνουμε με μια δημόσια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος φορέας για το ζήτημα αυτό.

Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν λοιπόν ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους:

1. Η εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς ήταν ένα ναζιστικής εμπνεύσεως και εκτελέσεως έγκλημα που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό λαό, που στη μεγάλη του πλειοψηφία αντιπάλεψε τον ναζισμό. Ήταν ένα έγκλημα που δεν έγινε μόνο στην Παραμυθιά αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας (Καλάβρυτα, Δίστομο, Κοκκινιά, Λιγκιάδες, Δοξάτο, Ανώγεια κ.α) κυρίως ως αντίποινα στην δράση ανταρτικών αντιστασιακών ομάδων και χωρίς στις περιοχές αυτές να ζουν και να δρουν μουσουλμάνοι. Μάλιστα τέτοια εγκλήματα έγιναν και σε άλλους ευρωπαϊκούς τόπους που αγωνίστηκαν κατά των δυνάμεων κατοχής (Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Ιταλία μετά τη συνθηκολόγηση κ.α). Ενδεικτικά να πούμε ότι η σφαγή στο Δοξάτο Δράμας έγινε από τους φασίστες Βουλγάρους κατακτητές. Αν ακολουθήσουμε τη θρησκευτική ερμηνεία των σφαγών πως είναι δυνατόν οι χριστιανοί ορθόδοξοι Βούλγαροι να σκοτώσουν ομόθρησκούς τους; Προφανώς η απάντηση είναι σε όλους γνωστή. Δεν ήταν η ιδιότητά του χριστιανού που τους όπλισε το χέρι αλλά αυτή του φασίστα κατακτητή.

2. Η εμπλοκή μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής στην εκτέλεση των 49 και η συνεργασία τους με τις δυνάμεις κατοχής είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Τα δύο στοιχεία όμως που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν συμμετείχε το σύνολο του πληθυσμού και ότι δεν ήταν μια κίνηση που προήλθε από τον λαό, αλλά από τους αντιδραστικούς ηγέτες της μειονότητας, από ανθρώπους που συνεργάστηκαν αποδεδειγμένα με τις κατοχικές δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αδελφοί Ντίνο ήταν μυημένοι στις ιδέες του ιταλικού φασιστικού κόμματος από τα φοιτητικά τους χρόνια και κατά την κατοχή ανέλαβαν ύπατοι αρμοστές του νεοσύστατου Φασιστικού Αλβανικού Κόμματος στην Ήπειρο.

3. Αποτέλεσε πάγια τακτική των ναζιστικών- φασιστικών δυνάμεων κατοχής η λογική του «διαίρει και βασίλευε», η αξιοποίηση αντιδραστικών στοιχείων εντός των χωρών κατοχής και η εκμετάλλευση κάθε εμφανούς ή υποβόσκουσας θρησκευτικής ή εθνικής κόντρας. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα. Στην Σοβιετική Ένωση επένδυσαν σε αντεπαναστατικά στοιχεία σε Ουκρανία και Βαλτική όπου και βρήκαν ουκ ολίγους πρόθυμους συνεργάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα οι απόγονοι αυτών στηρίζουν την νέα φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας ενώ στις Βαλτικές οι συνεργάτες τιμώνται ως ήρωες με τις ευλογίες της ΕΕ. Στην Γιουγκοσλαβία οι δυνάμεις του ναζιστικού και φασιστικού Άξονα προχώρησαν στην ίδρυση του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας, ενός ναζιστικού κράτους- μαριονέτας που εξόντωσε χιλιάδες γιουγκοσλάβους πατριώτες και παρτιζάνους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόπους εκτέλεσης.

4. Οι ναζιστικές και φασιστικές κατοχικές δυνάμεις δεν αξιοποίησαν μόνο μειονότητες, εθνικές και θρησκευτικές, αλλά και κάθε πρόθυμο προδότη, καταδότη και συνεργάτη. Ως γνωστόν στους κατακτητές δεν αντιστάθηκαν όλοι οι Έλληνες. Άλλοι κατατάχτηκαν στα Τάγματα Ασφαλείας για να καταπνίξουν κάθε λαϊκή αντίσταση, άλλοι σχημάτισαν αντικομμουνιστικές ομάδες για να βοηθήσουν τις κατοχικές δυνάμεις στο έργο τους (π.χ ομάδα Χ), άλλοι υπηρέτησαν στον κρατικό μηχανισμό για τη διαφύλαξη της κατοχικής τάξης (από τους δοσίλογους Τσολάκογλου και Ράλλη μέχρι τους διοικητές της Χωροφυλακής και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας) και άλλοι έκαναν μπίζνες με τους κατακτητές πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο (μαυραγορίτες, τοκογλύφοι κ.α). Όλοι αυτοί ήταν Έλληνες μεν, συνεργάτες των κατακτητών δε… Και όλοι αυτοί έχουν στη χώρα μας τους σύγχρονους τιμητές τους, τους ναζιστές, φασίστες και δολοφόνους της οργάνωσης που λέγεται Χρυσή Αυγή.

5. Τα μειονοτικά, θρησκευτικά και εθνοτικά, πάθη αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από τον καπιταλισμό σε πάμπολες περιπτώσεις και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρώην Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία και Σοβιετική Ένωση, Συρία, Ιράκ και άλλες δεκάδες χώρες και περιοχές είναι ζωντανά ιστορικά παραδείγματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών. Είκοσι και πλέον χρόνια μετά την έναρξη του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας ποιος νοήμων άνθρωπος πιστεύει πια ότι η Γιουγκοσλαβία διαμελίστηκε λόγω θρησκευτικών διαφορών. Κάτι παρεμφερές έγινε στη Β. Αφρική αλλά και στις μέρες μας στη Συρία με την κατασκευή των Τζιχαντιστών από τους ιμπεριαλιστές ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση Άσαντ.

Κλείνοντας αξίζει να επαναλάβουμε ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη, ο φορέας διοργάνωσης (Δήμος Σουλίου) θα πρέπει επισταμένα να φροντίζει ώστε το ιστορικό πλαίσιο να καλύπτεται επιστημονικά. Η γνώση και η ερμηνεία της ιστορίας είναι ένα κομβικό ζήτημα για την όλη κοινωνική εξέλιξη, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε κατά την οποία ο καπιταλισμός στην προσπάθεια του ξεφύγει από τη βαθιά οικονομική κρίση αξιοποιεί με μαεστρία το τελευταίο του όπλο, τον φασισμό.
Read More »
Σκληρή κριτική του ΚΚΕ Παραμυθιάς για την ομιλία του Ηγούμενου της μονής Γηρομερίου στις εκδηλώσεις των 49 Προκρίτων Σκληρή κριτική του ΚΚΕ Παραμυθιάς για την ομιλία του Ηγούμενου της μονής Γηρομερίου στις εκδηλώσεις των 49 Προκρίτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

98.000 ευρώ από τους ΚΑΠ σε 7 δήμους της Ηπείρου για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
98.000 ευρώ από τους ΚΑΠ σε 7 δήμους της Ηπείρου για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων


Το ποσό των 97.899,47 ευρώ θα δοθεί σε επτά (7) δήμους της Ηπείρου (Ιωαννιτών, Αρταίων, Κεντρικών Τζουμέρκων, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών), για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε αυτούς, σύμφωνα με τον. 3852/2010 και αφορούν στη χρονική περίοδο Μαΐου-Αυγούστου 2015. 
 
Συνολικά στους δήμους όλης της χώρας θα δοθεί το ποσό των 5.085.867,92 ευρώ από από τους ΚΑΠ έτους 2015. Δείτε αναλυτικά, ανά περιφερειακή Ενότητα και ανά δήμο τα ποσά θα καταβληθούν στους δήμους της Ηπείρου, με χρηματική εντολή μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:
 
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 14.136,40 ευρώ
ΣΟΥΛΙΟΥ: 1.083,48 ευρώ
ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 2.448,00 ευρώ
 
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 57.851,24 ευρώ
 
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΑΡΤΑΙΩΝ: 14.740,68 ευρώ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 52,84 ευρώ
 
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 7.586,84 ευρώ
Read More »
98.000 ευρώ από τους ΚΑΠ σε 7 δήμους της Ηπείρου για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων 98.000 ευρώ από τους ΚΑΠ σε 7 δήμους της Ηπείρου για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο. 


Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο. 


Στη συνέχεια συνοδευόμενος από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάθισε σε ένα από τα κεντρικά καφέ της περιοχής, όπου συνομίλησε με δεκάδες πολίτες. 


"Η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη παράταξη, με μεγάλη ιστορική διαδρομή. Έχει φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να αλλάξουμε και να δώσουμε απαντήσεις στα νέα προβλήματα" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι το σημαντικό είναι η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας. 


Ζήτησε τη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή ανάδειξης νέου προέδρου σημειώνοντας ότι η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει από κανέναν.

"Προσωπική μου δέσμευση είναι ότι αν δεν εκλεγώ, θα είμαι απλός στρατιώτης και θα στηρίξω τον επόμενο πρόεδρο", υπογράμμισε. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει νέους φόρους και θα στηρίξει μόνο αναπτυξιακές πολιτικές.
 
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Δήλωση Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση "Αnuga"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Δήλωση Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση "Αnuga"

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων και ιδιαίτερα της Ιόνιας Οδού και του Ε-65, που προέκυψε από δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη για "κενό χρηματοδότησης 600 εκ. ευρώ", μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

"Το θέμα αυτό το έχω θέσει πάρα πολλές φορές. Είχα πει όταν έδωσαν την παράταση μέχρι το 2017, ότι δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: Ή θα δεσμεύσουν τις υποδομές για το πρόγραμμα 2014-2020, ή αλλιώς θα υπάρξει έλλειμμα χρηματοδότησης. Αυτό είπε τώρα και ο κ. Σταθάκης. Για μένα σε αυτή τη φάση επείγει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, συνεχώς η Ελλάδα να κάνει αιτήσεις προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δοθεί παράταση του ΕΣΠΑ για ένα χρόνο. Είναι η μόνη λύση για το "Γόρδιο Δεσμό" που έχουμε για τα μεγάλα έργα. Τότε σίγουρα θα ολοκληρωθούν αυτοί οι δρόμοι και θα μείνουν ελάχιστα πράγματα που θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και από άλλους πόρους. Εάν αυτό δεν γίνει, το σίγουρο είναι ότι - παρά τα όσα λέει ο κ. Σταθάκης- τα έργα αυτά θα μεταφερθούν σε επόμενο ΕΣΠΑ και δεν θα υπάρχει πρόγραμμα υποδομών για την περίοδο 2014-2020 στα τομεακά των αρμοδίων υπουργείων. Μου προξενεί εντύπωση η ελαφρότητα, με την οποία έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το Υπουργείο Υποδομών, το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων. Στην αρχή έψαχναν να αλλάξουν τις παραχωρήσεις, μετά αυτό τέλειωσε και αντί να ασχοληθούν επί τόπου για το που υπάρχουν προβλήματα, για το σε ποιά τμήματα δεν έχουν παραδώσει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το που δεν παραδόθηκαν εκτάσεις επειδή δεν προχώρησαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης κλπ., έθεσαν μόνο τις παρατάσεις. Νόμισαν ότι αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος, δείχνει ότι δεν ασχολήθηκαν με το πως δουλεύουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι χειρισμοί αυτοί δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και στην πατρίδα και στην υλοποίηση των μεγάλων αυτών έργων. {...} Το Υπουργείο Υποδομών μέχρι σήμερα, σε τίποτε δεν είδαμε να αντιδράσει όπως θέλαμε, είτε στις καταστροφές, είτε σε οτιδήποτε άλλο αφορά την πατρίδα και είναι πολύ μακριά από τα τεκταινόμενα".

Η Διεθνής Έκθεση Anuga

Στις εντυπώσεις και τα συμπεράσματά του από την παρουσία του στη μεγαλύτερη στον κόσμο Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "Αnuga" που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας (και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου), αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Όπως ανέφερε, η Ήπειρος ήταν η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδος που συμμετείχε στην Έκθεση από την οποία υπάρχουν θετικά παραδείγματα, αλλά και θέματα προς προβληματισμό. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, όπως είπε, καθώς τις πρώτες ημέρες την επισκεπτόταν 60.000-70.000 άτομα ημερησίως και έμποροι από όλο τον κόσμο. "Είναι μια έκθεση που βοήθησε τους επαγγελματίες που συμμετείχαν. Τα προϊόντα μας ήταν πολύ καλά, ποιοτικά και στα θέματα φέτας κλπ. είμαστε πολύ μπροστά", τόνισε, για να προσθέσει ότι το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και τα άλλα προϊόντα της Ηπείρου, όπως ελιές, τυποποιημένα προϊόντα, παστά κ.ά. Η Ήπειρος είχε παρουσία σε τέσσερα σημεία, όπου φιλοξενούνταν επί μέρους κλάδοι και συμμετείχαν 17 επιχειρήσεις με την αποστολή της Περιφέρειας και τρεις μεμονωμένες.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση και στη συζήτηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. "Είχα τη χαρά να συναντήσω τον Υπουργό κ. Αποστόλου, με τον οποίο συζητήσαμε αρκετή ώρα για τα αγροτικά ζητήματα, αλλά και γυρίσαμε τα περίπτερα με τα ηπειρωτικά προϊόντα. Με τους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα των παραγωγών", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Read More »
Δήλωση Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση "Αnuga" Δήλωση Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση "Αnuga" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας  για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη

 http://www.boro.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/photos/ygeia/endokrinologiadiavhtologia/diabetes3.jpg&width=640&height=430

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Διοργανώνει, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ « ΠΑΝΘΕΟΝ » , ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Ζαχαρώδης Διαβήτης. Ένα σύγχρονο Ιατρικό Κοινωνικό πρόβλημα», Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον . 

Ομιλητής ο Κος Δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας. 
Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου και Κλινικής ΔΘΚΑ « ΥΓΕΙΑ » και Διαβητολογικού Αθηνών. 

Η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη.
Read More »
Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας  για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Νέες αποκαλύψεις από τον εφευρέτη Π. Ζωγράφο σήμερα στoν «Κίτρινο Τύπο»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015

Νέες αποκαλύψεις από τον εφευρέτη Π. Ζωγράφο σήμερα στoν «Κίτρινο Τύπο»

Σήμερα Πέμτπη (15 Οκτωβρίου, 16.00) στο στούντιο του «Κίτρινου Τύπου» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο θα φιλοξενηθεί και πάλι ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά -μέσω του zougla.gr και 41 συνεργαζόμενων websites- ειδική συσκευή που παράγει άφθονη ηλεκτρική ενέργεια από νερό.

Η εφεύρεσή του ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων τηλεθεατών, αλλά και επιστημόνων, που παρακολούθησαν την εκπομπή της Πέμπτης (8-10-2015) στην τηλεόραση της «Ζούγκλας».

Στη νέα εκπομπή θα τεθούν τα ερωτήματα των πολιτών και θα γίνει παρουσίαση της συσκευής, με τον κ. Ζωγράφο να τροφοδοτεί διάφορες οικιακές συσκευές.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι θα είναι παρόντες και στη δεύτερη παρουσίαση της εφεύρεσης.

Τα Μέσα Ενημέρωσης (sites, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και εφημερίδες) που ενδιαφέρονται να καλύψουν την παρουσίαση, μπορούν μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή, αποστέλλοντας e-mail στο info@zougla.gr ή στο 2115550500.

Παρακολουθήστε την εκπομπή της Πέμπτης, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση της εφεύρεσης


Πατήστε εδώ για να δείτε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του zougla.gr για τη σημαντική ανακάλυψη


Πατήστε για να παρακολουθείτε LIVE 24 ώρες το 24ωρο τη λειτουργία της συσκευής

Read More »
Νέες αποκαλύψεις από τον εφευρέτη Π. Ζωγράφο σήμερα στoν «Κίτρινο Τύπο»  Νέες αποκαλύψεις από τον εφευρέτη Π. Ζωγράφο σήμερα στoν «Κίτρινο Τύπο» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ανακύκλωση γυαλιού στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Ανακύκλωση γυαλιού στην Ηγουμενίτσα


Από σήμερα, ξεκινά η ανακύκλωση αντικειμένων αποκλειστικά από γυαλί στο Δήμο μας. Η τοποθέτηση των ειδικών κάδων, θα γίνει τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Νέα Σελεύκεια, στην Πλαταριά, στα Σύβοτα και στην Πέρδικα και συγκεκριμένα στα παρακάτω σημεία:

· Κύπρου 39 (στο ύψος της Εκκλησίας)

· Εθνικής Αντίστασης 112

· Εθνικής Αντίστασης 80

· Εθνικής Αντίστασης 76 (Λιμανάκι)

· Εθνικής Αντίστασης 34

· Εθνικής Αντίστασης 2 (έναντι Π.Ε. Θεσπρωτίας)

· Αγ. Αποστόλων 147 (Κοντά στο ΚΤΕΛ)

· Νέα Σελεύκεια (Κεντρική Πλατεία)

· Πλαταριά (Κεντρική Πλατεία)

· Σύβοτα (Κυκλικός Κόμβος)

· Σύβοτα (Κυκλική Πλατεία)

· Πέρδικα (Πλατεία)

 
Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της ευαισθητοποιημένης πολιτικής που ακολουθεί για το περιβάλλον, ζητά από όλους τους Δημότες να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καθαριότητα του Δήμου μας. 
Γραφείο Τύπου
Read More »
Ανακύκλωση γυαλιού στην Ηγουμενίτσα Ανακύκλωση γυαλιού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός με εκκρεμή καταδικαστική απόφαση

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός με εκκρεμή καταδικαστική απόφαση


Συνελήφθη, εχτές (14-10-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (4.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός με εκκρεμή καταδικαστική απόφαση Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός με εκκρεμή καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Σύλληψη 40χρονης Μολδαβής φυγόποινης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Σύλληψη 40χρονης Μολδαβής φυγόποινης


Συνελήφθη, εχτές (14-10-2015) το πρωί στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 40χρονη υπήκοος Μολδαβίας, διότι σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικού.

Read More »
Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Σύλληψη 40χρονης Μολδαβής φυγόποινης Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Σύλληψη 40χρονης Μολδαβής φυγόποινης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Διεθνής διαιτητής ο Θεσπρωτός Γιώργος Κομίνης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Διεθνής διαιτητής ο Θεσπρωτός Γιώργος Κομίνης

http://www.super-fm.gr/img/images/kominis.jpg

Η ΕΠΟ «σκούπισε» από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών τους Κουκουλάκη, Σπάθα, Γιάχο, Παππά και Τριτσώνη και έχρισε διεθνείς τους Αρετόπουλο, Κύζα, Κομίνη, Μάνταλο και Παπαπέτρου!

Μόνο ο Τάσος Σιδηρόπουλος που έφτασε στην κατηγορία elite και ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος που ήταν ο πιο φρέσκος (έγινε πέρσι διεθνής) έμειναν στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, όπως αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Οι υπόλοιποι πέντε διεθνείς «φαγώθηκαν» οριστικά, καθώς είτε έκαναν λάθη σε ματς... που δεν έπρεπε, είτε δεν είχαν την παραμικρή προοπτική εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για τους Μιχάλη Κουκουλάκη, Σταύρο Τριτσώνη, Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο και Ανδρέα Παππά!

Στη θέση αυτών των πέντε, η ΕΠΟ έχρισε διεθνείς αντιστοίχως άλλους πέντε:

Τον Αρετόπουλο (Τρικάλων) που ήταν αναμενόμενο, είχε πάρει ντέρμπι και ανήκει και σε ισχυρή στα κέντρα εξουσίας Ένωση, τον Παπαπέτρου (Αθηνών) που προκαλεί εντύπωση διότι πέρσι έκανε πολλές κακές διαιτησίες και ήταν από τους τελευταίους στη βαθμολογία, τον Μάνταλο (Καβάλας) που περίμενε κάτι χρόνια να γίνει διεθνής, και τους Κύζα (Δράμας) και Κομίνη (Θεσπρωτίας) που αποτελούν έκπληξη.

Νέοι διεθνείς βοηθοί διαιτητές είναι οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Τουμπακάρης (Αθηνών), οι οποίοι παίρνουν τη θέση των Μπαλτά (Αχαΐας) και Γκάγκα (Λάρισας).
Read More »
Διεθνής διαιτητής ο Θεσπρωτός Γιώργος Κομίνης Διεθνής διαιτητής ο Θεσπρωτός Γιώργος Κομίνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Το συγκρότημα υδρόμυλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δείγμα της προβιομηχανικής περιόδου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Το συγκρότημα υδρόμυλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δείγμα της προβιομηχανικής περιόδουΤο συγκρότημα υδρόμυλων του Μαργαρίτιου αποτελεί δείγμα υδροκίνητης εγκατάστασης, από αυτές που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο, κατά την προβιομηχανική περίοδο. 

Αν και δεν υπάρχουν ασφαλείς χρονολογικές ενδείξεις για την κατασκευή του, δύο οθωμανικά νομίσματα που εντοπίστηκαν, οδηγούν στην υπόθεση ότι κατασκευάστηκε μέσα στον 19ο αιώνα. 

Οι δύο μύλοι, είναι κατασκευασμένοι σε σειρά και με υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, ώστε να εκμεταλλευτούν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα του διαθέσιμου νερού και τροφοδοτούνταν από δύο, τουλάχιστον, πηγές που υπήρχαν στους παρακείμενους λόφους. 

Eπρόκειτο για απλά μονόχωρα κτίσματα με κεραποσκεπή, και διέθεταν έναν υπέργειο χώρο για το άλεσμα των δημητριακών και έναν τοξωτό ημιυπόγειο, όπου βρισκόταν η οριζόντια φτερωτή που κινούσε τον αλεστικό μηχανισμό. 

Δύο υδραύλακες, μήκους 25 και 60 μ., μετέφεραν στους μύλους, με φυσική ροή το νερό το οποίο οδηγούταν εν συνεχεία πτωτικά στους υπόγειους μηχανισμούς κίνησης μέσω εντοιχισμένων κτιστών αγωγών. 

Read More »
Το συγκρότημα υδρόμυλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δείγμα της προβιομηχανικής περιόδου  Το συγκρότημα υδρόμυλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, δείγμα της προβιομηχανικής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση συμμετοχής στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γυναικών Θεσπρωτίας “ΑΜΑΖΟΝΕΣ"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Πρόσκληση συμμετοχής στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γυναικών Θεσπρωτίας “ΑΜΑΖΟΝΕΣ"

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/amazones12.jpg
 
Ο αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος γυναικών Θεσπρωτίας “ΑΜΑΖΟΝΕΣ" προσκαλεί κορίτσια ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών όπως ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Ημέρες προπονήσεων Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 16.00 μέχρι 17.30 στο δημοτικό γήπεδο Παραμυθιάς "49 Προκρίτων" και στο γήπεδο Καρβουναριού, ανάλογα με την διαθεσιμότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ.

• Περετζούκας Σωτήριος 6945802631
• Γώγος Ιωάννης 6972278918
• Καλόγερος Γεώργιος 6940690442
Read More »
Πρόσκληση συμμετοχής στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γυναικών Θεσπρωτίας “ΑΜΑΖΟΝΕΣ" Πρόσκληση συμμετοχής στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γυναικών Θεσπρωτίας “ΑΜΑΖΟΝΕΣ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες για το νέο πακέτο μέτρων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015
Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες για το νέο πακέτο μέτρων
http://1.bp.blogspot.com/_IvDnwscEL3w/S2BJ8RGpPYI/AAAAAAAABnQ/QIQnsW-gpOc/s400/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%A1+%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%91.jpg
 
Κινητοποιήσεις στο προσεχές δεκαήμερο αποφάσισε η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Απ' την πλευρά της, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων θα καθορίσει τη στάση της αφού προσδιοριστούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, συντονιστής της Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 63 αγροτικούς συλλόγους από την όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συγκεντρώσεις κι έπειτα οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κεντρικά σημεία.

«Η κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «προχωρά στο πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό τομέα».

Νωρίτερα, με κινητοποιήσεις προειδοποίησε και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι οποίες όμως θα καθοριστούν όταν προσδιοριστούν τα μέτρα μετά τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους εταίρους. «Κόκκινη» γραμμή για τους αγρότες είναι ο τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών υπογράμμισε ότι στόχος είναι η προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και η διαφορετική και δίκαιη μεταχείρισή τους.

Επιδίωξη είναι ο επαναπροσδιορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με κριτήριο το εισόδημα του κατά 50% και πλέον, να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

Ανέφερε επίσης ότι στη συζήτηση με τους εταίρους θα κατατεθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, η βασική φιλοσοφία των οποίων είναι η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Για παράδειγμα, ως προς τον υπολογισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος επιδιώκεται να αναγνωριστεί ως τεκμαρτή δαπάνη η αμοιβή της οικογενειακής εργασίας, καθώς και οι αποσβέσεις κεφαλαίου και παγίων, αλλά και δαπάνες όπως η διευρυμένη και πραγματική χρήση του εργόσημου κυρίως σε εργαζόμενους μετανάστες.
Read More »
Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες για το νέο πακέτο μέτρων  Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες για το νέο πακέτο μέτρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2015 Rating: 5

Σελίδες