Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο 105,5fm | Όσο καταρρέει το καθεστώς Μητσοτάκη, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο 105,5fm | Όσο καταρρέει το καθεστώς Μητσοτάκη, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται


«Η παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτών είναι ζήτημα Δημοκρατίας και πρέπει να πάρουν όλα τα κόμματα θέση»
«Σε ένα κράτος που δεν σέβεται το Δίκαιο, το σκάνδαλο βαφτίζεται σκευωρία και ο ερευνητικός δημοσιογράφος κι η αντίθετη άποψη εξοστρακίζεται ή παρακολουθείτε με λογισμικά τύπου Predator. Το γεγονός ότι έχουμε κατρακυλήσει στην 108η θέση στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου αποτελεί ντροπή για τη χώρα και αναδεικνύει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.
«Η αποκάλυψη του inside story παίρνει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις και ολοένα φέρνει την κυβέρνηση σε θέση να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Τι έχει να κρύψει και γιατί δεν βγαίνει ανοιχτά να μας πει τι συμβαίνει, και να καθησυχάσει τους πολίτες και πολύ περισσότερο αυτούς που ασκούν το λειτούργημά της δημοσιογραφίας.
Είδαμε ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης άρχισε να παρακολουθείται μέσα από ένα λογισμικό το οποίο εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο. Αυτό το λογισμικό λοιπόν βλέπει τι ακριβώς κινήσεις κάνει οποιοσδήποτε στο προσωπικό του τηλέφωνο, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, τι προτιμήσεις έχει, τι μηνύματα στέλνει σε viber ή what's up και το τι γράφει μέσα σε αυτά.
Μιλάμε για την απόλυτη διαδικασία παρακολούθησης η οποία παραβιάζει κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας, κάθε έννοια διασφάλισης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας πάρα πολύ σοβαρό.
Η παρακολούθηση γίνεται μέσα από κάποιες ιστοσελίδες, οι οποίες εμπεριέχουν έναν αναγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μπαίνει ο πολίτης σε μια παρεμφερή ιστοσελίδα και από το λάθος σύνδεσμο, εγκαθίσταται αυτό το λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να μπορεί να σε παρακολουθήσει.
Η κυβέρνηση δείχνει μία ροπή στο να μην προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση μας έχει δείξει ότι σκοπός της είναι να πάει σε μία κατάσταση του καπιταλισμού πανόπτη, που ελέγχει τα πάντα. Το έκανε με τις περιπτώσεις των Palantir και Cisco, γίνεται τώρα και με την περίπτωση του λογισμικού Predator. Αυτή η ροπή της κυβέρνησης είναι άκρως ανησυχητική και προβληματική και οφείλουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα Δημοκρατίας.
Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Χρησιμοποιείται αυτό το λογισμικό από εταιρείες, το έχει εξαγοράσει η ελληνική κυβέρνηση με μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να παρακολουθεί δημοσιογράφους και πολίτες; Δεν γίνεται να πλανάται ένα τέτοιο μεγάλο ερωτηματικό πάνω από την κοινωνία. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας για το οποίο ακόμα και η Επίτροπος Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα έβαλε “χέρι” στην κυβέρνηση όταν η Ελλάδα κατρακύλησε στην 108η θέση στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου.
Είναι σαφές ότι το καθεστώς Μητσοτάκη καταπατά κάθε έννοια Κράτους Δικαίου. Σε αυτό το καθεστώς το σκάνδαλο βαφτίζεται σκευωρία, ο ερευνητής-δημοσιογράφος κυνηγιέται, ο ερευνητικός εισαγγελέας είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης και η αντίθετη άποψη εξοστρακίζεται ή παρακολουθείτε με λογισμικά. Το γεγονός ότι έχουμε κατρακυλήσει στην 108η θέση στη ελευθερία του Τύπου, είναι ντροπή για τη χώρα και την μετατρέπει στο μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Επίσης ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η δολοφονία Καραϊβάζ, υπάρχει στενός κορσές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ όλες οι Ενώσεις του Τύπου λένε ότι υπάρχει αδιαφανής διαδικασία και προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να επικρατήσει μόνο και μία άποψη μέσα από τις λίστες Πέτσα. Όλα αυτά τα ζητήματα η Ευρώπη τα βλέπει και ταυτόχρονα συνδέει και τη χρηματοδότηση μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το Κράτος Δικαίου.
Ακόμα και με την επιχειρούμενη αλλαγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που επιχειρεί το καθεστώς Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταρρέει και ότι όσο περισσότερο θα καταρρέει πηγαίνοντας προς τις εκλογές, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Γι’ αυτό πρέπει η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος, να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».


Read More »
Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο 105,5fm | Όσο καταρρέει το καθεστώς Μητσοτάκη, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο 105,5fm | Όσο καταρρέει το καθεστώς Μητσοτάκη, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ …ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - Του Παναγιώτη Νταή

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ …ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - Του Παναγιώτη Νταή


Όταν τέτοια εποχή το περασμένο έτος, είχε ανακοινωθεί …πανηγυρικά το περιεχόμενο του Προγράμματος Ελλάδα 2.0 για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είχαμε επισημάνει ότι η Θεσπρωτία έμεινε εκτός, αφού δεν υπήρχε κανένα ονοματισμένο έργο τοπικού ενδιαφέροντος. Είχαμε τονίσει όμως την ίδια στιγμή, ότι από τις λεγόμενες οριζόντιες δράσεις, θα δοθεί η ευκαιρία στην Περιφέρεια, τους Δήμους, αλλά και σε άλλους τοπικούς δημόσιους φορείς, να διεκδικήσουν την ένταξη έργων. Το τονίσαμε για να κρατήσουμε σε εγρήγορση τους τοπικούς φορείς, ενόψει των ευκαιριών που θα έρχονταν.

Τον περασμένο Οκτώβρη σε νέο άρθρο είχαμε επισημάνει ότι στις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και δράσεων των Δήμων, την αμέσως προσεχή χρονική περίοδο, από προγράμματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το «Αντώνης Τρίτσης» κ.α. Επειδή, διατηρούσαμε – βάσιμες όπως αποδείχθηκε – αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ανακοινώσεις αυτές υπέπεσαν στην αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, είχαμε αναλύσει τις δυνατότητες αυτές στο προαναφερόμενο άρθρο, μήπως ευαισθητοποιηθούν και ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι, άμεσα και έγκαιρα, ώστε να καταστρώσουν την αναγκαία στρατηγική και να ωριμάσουν τα έργα και τις δράσεις.

Δυστυχώς οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς η πρώτη και άκρως σημαντική ευκαιρία που παρουσιάστηκε και αφορούσε στη χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης, παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους και κτηριακό απόθεμα χάθηκε, αφού ο Δήμος δεν κατέθεσε καμία πρόταση, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει για την πλειονότητα των Δήμων της χώρας, που χάραξαν τις στρατηγικές τους και κατέθεσαν προτάσεις, αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα.

Χρησιμοποιώντας αθλητικούς όρους, θα χαρακτηρίζαμε την Δημοτική Αρχή ως «χασογκόλη». Η πολιτεία με τις δράσεις της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και δίνει …ασίστ πάσες, για να τις αξιοποιήσουν οι Δήμοι «σκοράροντας». Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας όμως, χάνει διαρκώς τις σημαντικότερες ευκαιρίες.

Είναι κρίμα γιατί οι πολίτες της έδωσαν τόσες ευκαιρίες, τις οποίες εκμεταλλεύεται μόνο για μικροπολιτικά οφέλη. Απώλεσε και συνεχίζει να χάνει όλες τις μεγάλες ευκαιρίες για την ένταξη της περιοχής στον «Χάρτη της Ανάπτυξης», με την εξασφάλιση χρηματοδότησης μεγάλων και ουσιαστικών έργων. Καθηλώνει την περιοχή στο περιθώριο με την επιλογή μικρών, αποσπασματικών και συχνά πελατειακών – ρουσφετολογικών παρεμβάσεων.

Ο αγώνας όπου να είναι ολοκληρώνεται, καθώς διανύουμε το «τελευταίο τέταρτο» κατά τη διάρκεια του οποίου είναι σίγουρο ότι θα χαθούν και άλλες ευκαιρίες από τη Δημοτική Αρχή. Όμως, άλλη ευκαιρία δεν θα δώσει η τοπική κοινωνία σε μια Δημοτική Αρχή που κατάφερε να κάνει τόσο λίγα, σε τόσο πολύ χρόνο και με τόσα χρηματοδοτικά μέσα στη διάθεσή της.

Παναγιώτης Β. Νταής

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ …ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - Του Παναγιώτη Νταή ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ …ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ - Του Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Πλούσια η συγκομιδή μεταλλείων από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Πλούσια η συγκομιδή μεταλλείων από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας


2 Χρυσά, 6 Ασημένια, 5 Χάλκινα, 3 Τετάρτες θέσεις, 2 Πέμπτες, 1 Έκτη, 1 Έβδομη ο απολογισμός για τους αθλητές- τριες κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων και Ανάπτυξης του ΔΝΟΗγουμενίτσας που συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες του ΝΟΚαστοριάς σε ιδανικές για κωπηλασία συνθήκες και με συμμετοχή από 10 σωματεία της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Χρυσό Μετάλλιο : 2ΧΠ ΜΠΟΤΣΗΣ Φ. - ΤΖΑΝΙΔΗΣ Γ. # 2ΧΚΑ ΝΤΑΝΗ Ε. - ΚΑΛΑΝΤΖΗ Μ.
Ασημένιο Μετάλλιο : 4ΧΚ ΔΗΜΟΥ Κ.-ΜΠΙΝΑ Σ. - ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Ι.-ΒΕΝΕΤΗ Α. # 2ΧΠΑ ΒΕΝΟΣ Φ.- ΓΟΓΟΛΟΣ Σ. # 2ΧΚΑ ΒΡΑΚΑ Β.- ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Ε. # 4-Κ ΔΗΜΟΥ Κ.- ΜΠΙΝΑ Σ.- ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Ι. - ΤΑΤΣΑΚΗ Φ. # 2ΧΝ ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ε. - ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ. # 1ΧΠΑ ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π.
Χάλκινο Μετάλλιο: 4ΧΠΑ ΔΗΜΟΥ Α. - ΒΡΑΚΑΣ Σ.- ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ Η.- ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. # 1ΧΚΑ ΜΠΕΖΑ Α.Μ. # 1ΧΚΑ ΝΕΤΗ Μ. # 1ΧΠΑ ΓΟΓΟΛΟΣ Γ. # 2ΧΚΑ ΦΙΛΙΟΥ Α. - ΚΩΤΣΗ Φ.
Τέταρτη θέση: 1Χ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι # 4ΧΚΑ ΝΤΑΝΗ Α.- ΠΑΠΠΑ Κ. - ΚΑΡΒΟΥΝΗ Μ. - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Μ. # 2ΧΠ ΔΗΜΟΥ Σ. - ΓΟΓΟΛΟΣ Χ.
Πέμπτη θέση: 2ΧΠΑ ΤΑΤΣΗΣ Η. - ΜΑΝΟΣ Λ. # 4ΧΕ ΜΠΟΤΣΗΣ Φ.-ΤΖΑΝΙΔΗΣ Γ. - ΔΗΜΟΥ Σ. - ΓΟΓΟΛΟΣ Χ.
Έκτη θέση: 1ΧΚΑ ΜΠΙΝΑ Α.
Έβδομη θέση: 2ΧΝ ΓΟΓΟΛΟΥ Ε. - ΚΙΤΣΙΛΗ Ι.
Read More »
Πλούσια η συγκομιδή μεταλλείων από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Πλούσια η συγκομιδή μεταλλείων από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Βανδάλισαν με υβριστικά συνθήματα το φαράγγι του Αχέροντα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Βανδάλισαν με υβριστικά συνθήματα το φαράγγι του Αχέροντα


Το πρωί της 23ης Μαΐου μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους τους περιπατητές του μονοπατιού που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα, καθώς και ολόκληρη τη Δημοτική Αρχή που πασχίζει να αναβαθμίσει με κάθε διαθέσιμο τρόπο την τουριστική επισκεψιμότητα στο Δήμο Σουλίου.

Ενόψει της έναρξης της πολυαναμενόμενης τουριστικής περιόδου και ενώ γίνεται και μια σοβαρή προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών και οικολογικών ευαισθησιών της πλειονότητας των πολιτών, μια μικρή ομάδα ασυνείδητων κατάφερε να καταστρέψει και να δυσφημίσει το τοπίο σε έναν από τους ομορφότερους και τουριστικότερους προορισμούς του Δήμου.

Μια μικρή ομάδα ασεβών ατόμων, χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και παιδεία, αφού πρώτα κατέστρεψε τις κατασκευές που είχαν τοποθετηθεί για την ξεκούραση των επισκεπτών (ξύλινα καθίσματα, τραπέζια κλπ.), στη συνέχεια προέβει στην αναγραφή υβριστικών συνθημάτων, τόσο σε βράχους όσο και σε κορμούς πλατάνων κατά μήκος του μονοπατιού.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συγνώμη της προς τους επισκέπτες που αντίκρισαν αυτή την λυπηρή εικόνα.

Θα συνεχίσουμε με περίσσεια ζήλου, προκειμένου να σβήσουμε αυτές τις μελανές εικόνες, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες προς τον επισκέπτη του τόπου μας υπηρεσίες και να αναδείξουμε αυτό το τόσο όμορφο τοπίο.
Read More »
Βανδάλισαν με υβριστικά συνθήματα το φαράγγι του Αχέροντα Βανδάλισαν με υβριστικά συνθήματα το φαράγγι του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδαΚέρδη άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. 
Συγκεκριμένα, από τις 16 έως και τις 22 Μαΐου 2022, τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.591.971 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στη Σταυρούπολη, ο οποίος κέρδισε 200.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ». 
Επίσης, τρεις τυχεροί στην Αθήνα και στην Αλεξανδρούπολη κέρδισαν από 10.000 ευρώ στα παιχνίδια «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ», «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ 7ΑΡΙΑ» και «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ 10ΑΡΙΑ». Συνολικά, 17 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 20:30, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη
ΘΕΜΑ 1ο Β΄ Κατανομή πιστώσεως ποσού 32.720,00 € έτους 2022 ,για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου Σουλίου\
ΘΕΜΑ 2ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022
ΘΕΜΑ 3ο Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινότητας σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 4ο Γνωμοδότηση σχετικά με την απαλλοτρίωση των εκτάσεων του έργου : «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ)»
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Φωτιά σε καφετέρια στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Φωτιά σε καφετέρια στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, η οποία και ξεκίνησε από την κουζίνα του καταστήματος.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβήστηκε, χωρίς να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση.

Φως για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, αναμένεται να ρίξει η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας.

Read More »
Φωτιά σε καφετέρια στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά σε καφετέρια στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Βραδυπορία στην Εγνατία εν μέσω θέρους για τη μεταφορά ανεμογεννητριών

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Βραδυπορία στην Εγνατία εν μέσω θέρους για τη μεταφορά ανεμογεννητριών 


Από 30 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, επί της Εγνατίας οδού, και συγκεκριμένα από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα όρια του νομού Ιωαννίνων, θα εφαρμόζεται περιορισμός ταχύτητας (βραδυπορία) των οχημάτων.

Κι αυτό λόγω αυτοκινητοπομπής υπερμεγεθών οχημάτων που θα μεταφέρουν ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Ελλάδα!
Read More »
Βραδυπορία στην Εγνατία εν μέσω θέρους για τη μεταφορά ανεμογεννητριών Βραδυπορία στην Εγνατία εν μέσω θέρους για τη μεταφορά ανεμογεννητριών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης Θεσπρωτός επιχειρηματίας | Του απέσπασαν 27.000 ευρώ!

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης Θεσπρωτός επιχειρηματίας | Του απέσπασαν 27.000 ευρώ!


Θύμα ηλεκτρονικής απάτης και μάλιστα από το εξωτερικό έπεσε Θεσπρωτός επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται σε τουριστική περιοχή της Θεσπρωτίας.
Ο συγκεκριμένος αποφάσισε να παραγγείλει οικιακές συσκευές από ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού. Μετά τις επικοινωνίες απέστειλε το ποσό των 17.000 ευρώ και μάταια περίμενε τα εμπορεύματα.
Μετά την πάροδο ενός περίπου μήνα, επικοινώνησε εκ νέου με το κατάστημα, όπου τον παρέπεμψαν στη μεταφορική εταιρεία, η οποία δήθεν είχε αναλάβει τη μεταφορά και την παράδοση των εμπορευμάτων…
Ερχόμενος σε επικοινωνία με τη μεταφορική του ζήτησαν και κατέβαλλε άλλες 10.000 ευρώ για τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά των εμπορευμάτων!
Στη συνέχεια και αφού τα χρήματα είχαν κάνει φτερά, τα εμπορεύματα ουδέποτε του παραδόθηκαν και το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πλέον άφαντο, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία… με τις ελπίδες εντοπισμού των δραστών να είναι πλέον μηδαμινές!
Read More »
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης Θεσπρωτός επιχειρηματίας | Του απέσπασαν 27.000 ευρώ! Θύμα ηλεκτρονικής απάτης Θεσπρωτός επιχειρηματίας | Του απέσπασαν 27.000 ευρώ! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον εθνικό κλιματικό νόμο και τη νέα μείωση των ανατιμήσεων στο ρεύμα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον εθνικό κλιματικό νόμο και τη νέα μείωση των ανατιμήσεων στο ρεύμα
Στον «οδικό χάρτη» προς την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 ο οποίος περιγράφεται στον νέο εθνικό κλιματικό νόμο αναφέρθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι ο εθνικός κλιματικός νόμος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία δοκιμάζεται από την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας και μια περίοδο στην οποία ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται συχνότερα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. Σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση μας θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να την ανακούφιση νοικοκυριά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφερόμενος σε έναν μηχανισμό δραστικού περιορισμού των ανατιμήσεων στο ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι ευρέως αποδεκτό – και ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί - ότι ο πρώτος εθνικός κλιματικός νόμος είναι ένα σημαντικό όσο και αναγκαίο βήμα.
Για να επιτευχθεί σταδιακά ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, και για να προσαρμοστεί η οικονομία μας στην αναπόφευκτη κλιματική αλλαγή.
Με δύο ενδιάμεσους εθνικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, κατά τουλάχιστον 55% το 2030 και 80% το 2040, σε σύγκριση με το 1990.
Είναι, μάλιστα, ένας νόμος – πλαίσιο, μέσα από τον οποίο αναγνωρίζεται ότι η δυναμική φύση της κλιματικής αλλαγής επιβάλλει παρακολούθηση, αξιολόγηση και πιθανή αναθεώρηση, τόσο των κλιματικών στόχων όσο και των πολιτικών, των μέτρων και των δράσεων προσαρμογής.

Η συζήτηση του εθνικού κλιματικού νόμου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία μας δοκιμάζεται από την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Μια περίοδο στην οποία ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται συχνότερα, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αυξάνονται οι ζημιές σε καλλιέργειες και παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα.
Μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη συζητά μέτρα και δράσεις για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία και για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, η οποία θα μειώσει τις τιμές.
Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκεται η μεγαλύτερη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στη βιομηχανία, στα κτίρια και στις μεταφορές.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε πρόσφατα να αυξηθεί η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα από 40% σε 45% το 2030.
Αλλά και να διπλασιαστούν τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά έως το 2025 καθώς και να προωθηθούν ταχύτερα τεχνολογίες που αξιοποιούν το πράσινο υδρογόνο, το βιοαέριο και το βιομεθάνιο.
Την ίδια στιγμή η χώρα μας έχει μπροστά της την πρόκληση της διαχείρισης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του Εθνικού Πλαισίου Αναφοράς, του Ταμείου Ρύπων και των άλλων χρηματοδοτικών πηγών οι οποίες θα υποστηρίξουν τις πολιτικές για τη στροφή προς την πράσινη ενέργεια και την πράσινη οικονομία.

Σε αυτό το περιβάλλον - που διαμορφώνεται από παράγοντες κλιματικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς - ο εθνικός κλιματικός νόμος έρχεται να θέσει πρώτα απ’ όλα μια μέθοδο σχεδιασμού και έναν μηχανισμό εφαρμογής του σχεδιασμού.
Προβλέπεται, λοιπόν, Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τα ανάλογα Περιφερειακά Σχέδια με τα οποία θα εξειδικεύεται.
Ο σχεδιασμός αυτός υποστηρίζεται από ένα σύστημα παρακολούθησης, ενημέρωσης, διαβούλευσης και διακυβέρνησης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Με κύρια όργανα το Εθνικό Παρατηρητήριο, το Εθνικό Συμβούλιο, την Επιστημονική Επιτροπή, και με κυριότερα εργαλεία το φόρουμ κλιματικού διαλόγου και την ετήσια έκθεση προόδου.
Οι ποσοτικοί στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μοιράζονται σε επτά βασικούς παραγωγικούς τομείς που έχουν το υψηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα:
στην παραγωγή, ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, στις μεταφορές, τη βιομηχανία, τα κτίρια, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, στα απόβλητα, στις χρήσεις γης και στη δασονομία.
Είναι οι λεγόμενοι 5ετείς προϋπολογισμοί άνθρακα.

Πέρα από τους στόχους, τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες για την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή και την απανθρακοποίηση μέχρι το 2050, το νομοσχέδιο φέρνει αρκετές ενδιαφέρουσες καινοτομίες, με τη μορφή μέτρων και πολιτικών:
Είναι, ενδεικτικά, η νέα ώθηση που δίνεται στην ηλεκτροκίνηση.
Με την ολική αλλαγή του στόλου των ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να είναι ηλεκτροκίνητος από το 2026.
Με το ένα τρίτο των ενοικιαζόμενων οχημάτων να είναι ηλεκτροκίνητο από το 2026, και το ένα τέταρτο των νέων εταιρικών οχημάτων να είναι είτε ηλεκτροκίνητο, είτε υβριδικής τεχνολογίας.
Και με απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης των σημείων επαναφόρτισης που είναι προσβάσιμα από το κοινό.
Καινοτομία αποτελεί επίσης μια σειρά υποχρεώσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκαταστάσεων να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 αλλά και η υποχρέωση μέτρησης και αναφοράς του ανθρακικού αποτυπώματος δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, με τις τελευταίες να δεσμεύονται εθελοντικά για τη μείωσή του.
Καινοτομία είναι επίσης η στρατηγική με την οποία τα νησιά μας θα μεταβούν σταδιακά προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενεργειακή αυτάρκεια.
Αλλά και τα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα κτίρια:
με την απαγόρευση των καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης από το 2025, την υποχρεωτική πρόσμειξη πετρελαίου θέρμανσης με βιοκαύσιμα σε ποσοστό 30% από το 2030 και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ή θερμικών ηλιακών συλλεκτών σε βιομηχανίες, αποθήκες εμπορικά και άλλα ειδικά κτίρια.

Ασφαλώς ο εθνικός κλιματικός νόμος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα λειτουργήσει σε συνέργεια και συνάφεια με το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο αναμένεται να επικαιροποιηθεί.
Και, ασφαλώς, θα ληφθούν υπόψη οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες με βάση τις φιλόδοξες προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή αυτονομία, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.
Η Κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να υποστηριχθεί η ακόμα πιο δυναμική επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Χωρίς εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος.
Διατηρώντας ζωντανή την επιχειρηματικότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Και ανακουφίζοντας τα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα δοκιμάζονται.
Με έναν μηχανισμό δραστικού περιορισμού των ανατιμήσεων στο ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον εθνικό κλιματικό νόμο και τη νέα μείωση των ανατιμήσεων στο ρεύμα Ο Βασίλης Γιόγιακας για τον εθνικό κλιματικό νόμο και τη νέα μείωση των ανατιμήσεων στο ρεύμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωσηΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης, που διοργάνωσε στην πλατεία Δημαρχείου ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου.
Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών συμμετείχαν το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας, στα οποία η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει ήδη παραδώσει από έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης και αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό φάκελο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:
«Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τους δασκάλους των σχολείων μας για την ενεργό συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση, να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άψογη συνεργασία καθώς και το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα με έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Με σεβασμό στο περιβάλλον, προωθούμε την ανακύκλωση καλώντας μικρούς και μεγάλους σε κοινές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί όμως μόνο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά χρειάζεται η καθημερινή και έμπρακτη θετική τους στάση. Ας κάνουμε λοιπόν το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές, για έναν Δήμο όμορφο και καθαρό».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Προσοχή σε απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματιών

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Θεσπρωτία: Προσοχή σε απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματιών


Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη μας, ιδιαίτερα του τουριστικού κλάδου, καθώς όπως μας καταγγέλθηκε σήμερα, βρίσκεται σε έξαρση νέα προσπάθεια επιτήδειων για την τηλεφωνική εξαπάτηση επαγγελματιών.
Οι επιτήδειοι, με την εκδήλωση ψευδούς ενδιαφέροντος συνεργασίας και άμεσης κατάθεσης ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό των επιχειρήσεων,
πιέζουν για τον άμεση έλεγχο ηλεκτρονικά της κατάθεσης κι επιχειρούν την απόσπαση κωδικών.

Εάν σας έχει ήδη συμβεί παρόμοιο περιστατικό, παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας (τηλ. κέντρο 26650-29600 ή καλείτε το 100).

Εκ της Διευθύνσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Θεσπρωτία: Προσοχή σε απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματιών Θεσπρωτία: Προσοχή σε απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη με 171,2 γραμμάρια κάνναβης

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Συνελήφθη με 171,2 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη προχθές (24-05-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχικά στην κατοχή του και στην συνέχεια στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, συνολικά:
-13- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (171,2) γραμμαρίων,
ζυγαριά ακριβείας και
χρηματικό ποσό -245- ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη με 171,2 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη με 171,2 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Μόνο με αίτηση και παράβολο οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Β. Γιόγιακας: Μόνο με αίτηση και παράβολο οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υποβολή αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες:
«Για τη διευκόλυνση πολιτών και επαγγελματιών, η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες θα γίνεται μέχρι τις 31 Μαΐου μόνο με την ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα και την καταβολή του ειδικού τέλους, χωρίς να απαιτείται να υποβληθούν δικαιολογητικά και υλικό υποστήριξης. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς μάς ενημέρωσε ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος εντός της ημέρας.».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Μόνο με αίτηση και παράβολο οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες Β. Γιόγιακας: Μόνο με αίτηση και παράβολο οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 30 Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Συζήτηση - Ενημέρωση για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών
από κ. Τσουρά Χρήστο ,Διοικητή Γεν. Νοσοκομείου Φιλιατών.
( κατόπιν προσκλήσεως)

2. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( Μ. Π.Ε. ) του έργου ( Υποκατηγορία Α2 , ομάδα 10η ): << Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 21, 6 MW , στη θέση <<ΠΡΙΟΝΙΑ>>, Δ.Ε. Φιλιατών Δήμου Φιλιατών , Π.Ε Θεσπρωτίας , Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

3. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( Μ. Π.Ε. ) του έργου ( Υποκατηγορία Α2 , ομάδα 10η ): << Ομαδοποιημένοι ΑΣΠΗΕ , συνολικής ισχύος 9 ΜV, στις θέσεις
<< ΣΤΑΡΟΔΑ>> ( 3 MW) << ΚΑΜΗΛΑ >>,(3MW) και << ΚΑΣΤΡΙ >> MW, Δ.Ε. Φιλιατών Δήμου Φιλιατών , Π.Ε Θεσπρωτίας , Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

4. Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2023-2026 Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5. Λειτουργικές Δαπάνες Σχολείων Β΄ Τριμήνου οικ. έτους 2022.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

6. Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας των Δημοτικών Σφαγείων Φιλιατών.
- Εισηγητές: κ. Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

7. Χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εκδήλωση προσωρινού χαρακτήρα.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

8. Διάθεση υδροφόρου Οχήματος (φορτηγό Βυτίο) με αριθμό ΚΗΥ 9908 του Δήμου στο Πυροσβεστικό Κλμάκιο Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Σελίδες