Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο Μαυροχωρι

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017


Με 32 αθλητές-τριες ο ΔΝΟΗ κατάφερε να δώσει ενα πολύ δυναμικό παρόν για ακόμη μια χρονιά στην κατηγορία ανάπτυξης...παίρνοντας πρόκριση σε 7 τελικούς απο τους 10 του πρωταθλήματος τα πληρώματα μας κατέκτησαν 7 μετάλλια έχοντας 100% επιτυχία !!!! 
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που δεν σταματούν να μας κανουν περήφανους !!! 
Αναλυτικά : 
Χρυσό μετάλλιο : ΡΙΖΑΚΗΣ Ι.1χΠ12
Ασημένιο μετάλλιο: ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ε.-ΚΩΤΣΗ Μ 2χΚ12 
Χάλκινο μετάλλιο: ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π. 1χΠ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο.-ΦΙΛΙΟΥ Α. 2χΚ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ν ΚΟΛΕΛΗΣ Ε. ΒΕΝΟΣ Χ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ Χ. 4χΠ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ. 1χΚ12 ΔΗΜΟΥ Δ. ΔΗΜΟΥ 2χΠ12
Εκτη θεση : ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΚΩΛΕΤΣΗΣ Γ. 2χΠ12 ΤΣΟΛΗΣ Σ. ΜΠΟΤΣΗΣ Α. ΖΕΡΒΑΣ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ. 4χΠ
Επισης συγχαρητήρια στα πληρώματα που προκρίθηκαν στους μικρούς τελικους αλλα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν : 
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α. 1χΠ12 ΛΑΓΟ Λ. ΤΖΑΝΙΔΗ Ν. 2χΠ12 ΤΣΑΛΛΟ Φ. ΙΩΑΝΝΟΥ Σ. 2χΠ
Συγχαρητήρια κ στους αθλητές ΚΙΤΣΑΤΗ Γ. ,- ΤΟΚΑ Π. ΣΟΥΠΙΟ Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ Κ ΡΑΠΤΗ Ε ΤΖΑΝΙΔΗ Σ ΤΣΕΠΗ Ε. για την συμμετοχή τους


 
Read More »
Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο Μαυροχωρι Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης στο Μαυροχωρι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ κοντά στο φράγμα Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Μαυροματίου, κοντά στο φράγμα του Καλαμά στο Ράι.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του ενός οχήματος πέρασε στην αντίθετη λωρίδα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με δεύτερο όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά οι τρεις επιβαίνοντες των δύο οχημάτων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.Read More »
Μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ κοντά στο φράγμα Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ κοντά στο φράγμα Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

ΙΣΤΟΡΙΚΑ και .... ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ερωτήματα Στον όρμο της Ηγουμενίτσας τα αρχαία Σύβοτα (;) Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Δικηγόρου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

1. Κατά ένα περίεργο τρόπο, και χωρίς κάποια αιτιολογία, θεωρούσα (και θεωρώ....) εαυτόν, μονίμως κοινωνικά ανησυχούντα και διαρκώς ενδιαφερόμενο (όσο αυτό είναι δυνατόν) για ιστορική και εν γενεί κοινωνική γνώση και (ερασιτεχνική) ενασχόληση και προς τον σκοπό βέβαια, εμπλουτισμού των ενδιαφερόντων μου αυτών...

2. Ενώ λοιπόν συμβαίνουν τα παραπάνω, εν τούτοις πρόσφατα αναγκάστηκα να αποδεχθώ έλλειμμα γνώσης αρκετά σημαντικό (αφού το θέμα είναι σημαντικό και σοβαρό) όταν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, πληροφορήθηκα ότι από το 1995 δηλαδή κοντά 22 ολόκληρα χρόνια λειτουργεί Πολιτιστικός Σύλλογος με έδρα τα Σύβοτα και με την επωνυμία «ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΒΟΤΩΝ»!!! 
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφόρηση, σκοπός του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, είναι η ίδρυση του "ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ" με προσλαμβάνον ιστορικό δεδομένο και παράσταση, την περίφημη Ναυμαχία των Συβότων που έγινε το 433 π.Χ., μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων και που περιγράφει εναργέστατα ο μέγας ιστορικός Θουκυδίδης, μια ναυμαχία η οποία για πολλούς ιστορικούς ήταν η αφορμή του μετέπειτα γενομένου Πελοποννησιακού πολέμου !!!

Πάντα από την ίδια ΠΡΟΣΦΑΤΗ πληροφόρηση, μαθαίνω ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας το 2012 με την υπ’αριθμ. 225/2012 απόφασή του, παραχώρησε για την στέγαση του (υπό ίδρυση…) Μουσείου, τον όροφο του Κέντρου Πληροφόρησης και Ενημέρωσης τουριστών επισκεπτών στα Σύβοτα. 
Επίσης ο Δήμος Ηγουμενίτσας όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, πριν από λίγους μήνες, ανήγειρε στον αύλειο χώρο του Κέντρου, εξάγλωσση επιγραφή με κείμενα (αποσπάσματα) του Θουκυδίδη σχετικά με την ναυμαχία των Συβότων . 
Στο ίδιο πάντα κείμενο αναφέρεται ότι κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί κάποιοι αμφορείς και (SIC!!!) «άλλα αρχαία είδη» στον υποθαλάσσιο χώρο των Συβότων, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ (;;) από την εποχή της Ναυμαχίας και στεγάζονται προσωρινά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κερκύρας.


3. Όταν δε ανέγνωσα, από την ίδια πηγή πληροφόρησης το όνομα του Προέδρου του Συλλόγου (Γρηγόριος Καλογερόπουλος), τότε θυμήθηκα. Θυμήθηκα το βιβλίο με τίτλο «ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» με συν-συγγραφείς τους κ. Καλογερόπουλο Γρηγόριο, απόφοιτο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά, ερευνητή και συγγραφέα και Τσώνη Νικόλαο, καθηγητή Φυσικής, πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας και ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου το χαρίσει με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Με βάση λοιπόν το βιβλίο αυτό στο οποίο μεταξύ άλλων Θεσπρωτικών Πόλεων αναφέρεται και η περιοχή Συβότων, υποστηρίζεται η άποψη (και εκεί στηρίζεται η προσπάθεια δημιουργίας Μουσείου κ.λ.π.) ότι η Ναυμαχία του 433 π.Χ. έγινε στη θαλάσσια περιοχή των σημερινών Συβότων . 
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ και συνεπώς η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

Κι εδώ πλέον αρχίζουν τα ερωτήματα και τα προβλήματα που ενδεχομένως από τις απαντήσεις προκύπτουν…

Α) Ήδη από το 1953 ο καθηγητής, μελετητής – ερευνητής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσίευσε μια ιστορικο – γεωγραφική μελέτη, στη μηνιαία επιθεώρηση (περιοδικό) «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» με τον «ΣΥΒΟΤΑ, ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ ΛΙΜΝΗ, ΓΛΥΚΗΣ ΚΟΛΠΟΣ» και για πρώτη φορά εκφράζεται η άποψη ότι το ερημικό λιμάνι «Σύβοτα» που αναφέρεται στον Θουκυδίδη δεν είναι το λιμάνι του ΜΟΥΡΤΟΥ, αλλά ο όρμος της σημερινής ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, η δε Ναυμαχία ΔΕΝ έγινε στον θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του σημερινού Μούρτου, αλλά αρκετά βορειότερα και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν των εκβολών του ποταμού ΚΑΛΑΜΑ, όπου υπήρχαν 10 περίπου μικρά νησιά, τα οποία λόγω των προσχωματικών αποθέσεων του ποταμού, μετεβλήθησαν σε υψώματα ξηράς…

Β) Περίπου (2) χρόνια αργότερα (1954) σε σχετικό επιστημονικό πόνημα AJA 58 (1954) σελ.237, ο E. VANDERPOOL υποστήριζε ακριβώς την ίδια με τον Παπαγεωργίου άποψη.

Γ) Η πλέον όμως αξιόπιστη και επιστημονικά – ερευνητικά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΔΡΑΖΟΜΕΝΗ, άποψη, για την πραγματική θέση στην οποία έγινε η περίφημη Ναυμαχία (και είναι η ίδια με τους (2) προηγούμενους) είναι αυτή του αειμνήστου (πέθανε το 1996) διακεκριμένου επιστήμονος καθηγητού Πανεπιστημίου, στην έδρα της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ερευνητού - μελετητού, καταξιωμένου τόσον εις την Ελληνική όσο και εις την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα στον κλάδο της Αρχαιολογίας με άπειρες ανακάλυψεις, ανασκαφές, μελέτες, επιστημονικές ανακοινώσεις,συγγράμματα κ.λ.π. ΣΩΤΗΡΗ ΔΑΚΑΡΗ.

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΚΑΡΗΣ το 1972 στο μνημειώδες επιστημονικό του έργο «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ» τόμος 15ος στη σειρά «ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» του «Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου και Κέντρου Οικιστικής» ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες, αυτοψίες κ.λ.π. κατέληξε ότι πράγματι ο όρμος της σημερινής Ηγουμενίτσας είναι ο «ήρεμος και έρημος λιμήν» με την ονομασία ΣΥΒΟΤΑ που αναφέρει ο Θουκυδίδης. Η δε Ναυμαχία έγινε στον θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν των εκβολών του ΚΑΛΑΜΑ όπου υπήρχε σύμπλεγμα νησίδων με την γενική ονομασία «Νησιά Συβότων».

Δ) Το έτος 1986 στα πλαίσια του «Ε΄ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ» που έγινε σε Αργοστόλι – Ληξούρι, παρίσταται ως προσκεκλημένος ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΚΑΡΗΣ, ο οποίος προβαίνει σε ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της ιδιαίτερης μελέτης – εισήγησης με τίτλο «ΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ» με την παραπάνω άποψη, η οποία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΜΕΛΕΤΗ, καταχωρίζεται στα πρακτικά του Συνεδρίου. Έκτοτε στην επιστημονική Ελληνική και ξένη Αρχαιολογική κοινότητα η άποψη αυτή εξ όσων ΓΝΩΡΙΖΩ, είναι και η ΚΡΑΤΟΥΣΑ!!!

4. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, γεννώνται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:


α) ΠΡΟΣ την ΛΒ΄ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

Είναι η Υπηρεσία ενήμερη των ενεργειών για Ίδρυση Μουσείου στον ΜΟΥΡΤΟ-ΣΥΒΟΤΑ, με βάση την παραδοχή ότι εκεί έγινε η Ναυμαχία του 433 π.Χ.; Ποια είναι η άποψή της επί του θέματος, επιστημονική και όχι μόνο;;

β) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:

Γνώριζε ο Δήμος όλα τα παραπάνω;

Ζήτησε να μάθει την άποψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ή άλλης κεντρικής αρμόδιας Υπηρεσίας, πριν προχωρήσει σε παραχωρήσεις ορόφου κτιρίου στα Σύβοτα και σε ανέγερση ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ; Αν όχι σας προτρέπω να το πράξετε ΤΩΡΑ!!!

γ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ :

Υπάρχουν πράγματι στο Μουσείο Κερκύρας ευρήματα, που έχουν ευρεθεί στον θαλάσσιο χώρο Μούρτου – Συβότων ;

Αν ναι, έχουν αυτά ταυτοποιηθεί αρχαιολογικά-ιστορικά και με την συνδρομή της ενάλιας υπηρεσίας, με την περίοδο της ναυμαχίας;

Εν τέλει ποια είναι η άποψη της Υπηρεσίας, περί της ανακοίνωσης και των απόψεων για το θέμα του ΣΩΤΗΡΗ ΔΑΚΑΡΗ;

δ) Τέλος, ποια είναι η άποψη των υπολοίπων αρμοδίων φορέων (Υπουργείο Πολιτισμού, λοιπές αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, Ενώσεις Ελλήνων αρχαιολόγων κ.λ.π.) και εις τους οποίους θα κοινοποιηθεί το παρόν;;;

Να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα. Στην ανάδειξη και ανακάλυψη της Αρχαιολογικής και συνεπώς Ιστορικής αλήθειας, κανείς δεν αρνείται (ούτε και η ίδια η Επιστήμη.. ) και τη συμβολή απλών ερευνητών (δηλαδή ανθρώπων χωρίς επιστημονική θωράκιση για το αντικείμενο, δηλαδή λήψη πτυχίου, λήψη μεταπτυχιακών τίτλων, διδαχή στα Πανεπιστήμια ως καθηγητές, σωρεία με ευθύνη τους, ανασκαφικών εργασιών, μελέτες, αυτοψίες, ανακοινώσεις, συγγραφή σχετικών βιβλίων κ.λ.π.). Αλλά όπως και να το κάνουμε βρε αδελφέ στη ΖΥΓΑΡΙΑ για το ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, μετράει η γνώση, η έρευνα και εν τέλει τα συμπεράσματα των ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ!!! Η Αρχαιολογική και συνεπώς η Ιστορική Αλήθεια είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί να είναι κάτι πρόχειρο ή ευτελές. Είναι ΚΥΤΤΑΡΟ ΓΝΩΣΗΣ του διαχρονικού πολιτισμού μας, είναι ΠΥΞΙΔΑ για το ΜΕΛΛΟΝ και δεν μπορούμε να αφήνουμε σκιές ή αμφιβολίες στα ζητήματα αυτά. Τέλος, εννοείται βεβαίως, ότι η τουριστική, εμπορική ή άλλη ενδεχομένως ιδιοτελή επιδίωξη δεν μπορεί να αποτελέσει τον ΒΩΜΟ στον οποίο θα θυσιάσουμε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Ελπίζω σε απαντήσεις από τους ερωτούμενους φορείς, με δημοσίευση αυτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό ΤΥΠΟ, όπου και το παρόν σημείωμά μου.

Αύγουστος 2017
ΆΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
Read More »
ΙΣΤΟΡΙΚΑ και .... ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ερωτήματα Στον όρμο της Ηγουμενίτσας τα αρχαία Σύβοτα (;) Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Δικηγόρου ΙΣΤΟΡΙΚΑ και .... ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ερωτήματα Στον όρμο της Ηγουμενίτσας τα αρχαία Σύβοτα (;) Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Δικηγόρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (04-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.

Τρίτη (05-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (06-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (07-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (08-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (09-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δύο προσλήψης στην Περιφέρεια

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κάνει γνωστό ότι, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας θα προβεί στην πρόσληψη δύο (2) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δυο Τομεαρχών Δακοκτονίας & συγκεκριμένα κλάδου ΠΕ Γεωπόνων ή Τ.Ε.Τεχνολόγων Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής ή Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ή Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2190/1994 (όπως ισχύει).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών .


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Γραφεία της υπηρεσίας μας εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας στις εφημερίδες, μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:
  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.
  • Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών.
  • Φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων έναρξης επαγγέλματος.
  • Υ.Δ. του Ν.1599/1986, ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. (περί καταδίκης).
  • Υ.Δ. του Ν.1599/1986, μη απασχόλησης κατά το προηγούμενο έτος σε δημόσια υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο.

Οι υποψήφιοι εκτός των ανωτέρω για την μοριοδότησή τους, πρέπει να καταθέσουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  • Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου για τη δημοτικότητα.
  • Βεβαιώση ΟΑΕΔ περί της ανεργίας.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Αποδεικτικά εμπειρίας

Τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι επικαλούνται ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας

Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 4822/4-8-2017………ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ.-2)– πρόσκλησή μας, η οποία είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της Π.Ε.. Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.. Θεσπρωτίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (στον κ Μητσάκη Θεοχάρη τηλ.: 26653601601&60151).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Δύο προσλήψης στην Περιφέρεια Θεσπρωτία: Δύο προσλήψης στην Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Συνάντηση για την υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, για ζητήματα που αφορούν τη δρομολόγηση ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν το έργο ADRI-UP, για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Ανδρέας Νταής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη, και ως εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου, ο κ. Θεόδωρος Μπάτσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σκοπός της συνάντησης ο συντονισμός και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών μεταξύ των Ελλήνων εταίρων (Ο.Λ.ΗΓ. - ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. – Περιφέρεια), σε ότι αφορά την υλοποίηση της Δράσης 1 – Κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας (με αρμόδιο εταίρο τον Ο.Λ.ΗΓ.) και της Δράσης 2- Αναβάθμιση και σύνδεση ΕΚ ενδοχώρας με Εγνατία Οδό στον κόμβο Νεοχωρίου (με αρμόδιο εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου).


O κ. Νταής αφού ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών της Δράσης 1 τόνισε ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει το έργο να προχωρήσει ομαλά και προς την επιτυχή επίτευξη του στόχου.

Η κ. Καλογιάννη αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου τόνισε ότι από πλευρά της η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δρομολογήσει ήδη τις ενέργειες για την προώθηση των αμέσως επόμενων βημάτων που αφορούν Δράση 2 για την κατασκευή του κόμβου, τόνισε δε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με του λοιπούς εταίρους και θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε να επιτευχθούν τα προβλεπόμενα.

Ο κ. Πιτούλης, προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το ΒΙΟΠΑΘΕ και επιβεβαίωσε για την επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και τόνισε ότι από πλευράς του θα υπάρχει άμεση προώθηση κάθε ενέργειας.

Στη συνάντηση παρευρέθη η κα Άννα – Μαρία Λέκκα, Τεχνικός Σύμβουλος για την διαχείριση των δράσεων του έργου από πλευράς Ο.Λ.ΗΓ., ως επικεφαλή εταίρου, η οποία ενημέρωσε για την μέχρι τώρα πορεία των διαδικασιών καθώς και τα επόμενα βήματα για τον κάθε εταίρο.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Μανώλη Μπαλτά, Τεχνικό Σύμβουλο Υποστήριξης της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ. για την κατάρτιση Φάκελου για την Έκδοση της ΚΥΑ που αφορά την Αδειοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία, καθώς και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Οι συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εταίρων και των υπολοίπων εταίρων είναι και θα είναι τακτικές προκειμένου να υπάρχει συνεχή ενημέρωση και ανατροφοδότηση για την επίτευξη τόσο των βραχυπρόθεσμων στόχων, όσο και του τελικού σκοπού. 


 
Read More »
Συνάντηση για την υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Συνάντηση για την υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 32χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, που την 20-06-2017, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

 
Αγαπητοί μου φίλοι,
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκινούν οι εγγραφές για την τρέχουσα χρονιά!
Θα λειτουργήσουν τμήματα Pilates,Yoga για ενήλικες και παιδιά, Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής, Προπόνηση με ιμάντες TRX, καθώς και προγράμματα Personal Training, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός ξεχωριστά!
Σας περιμένουμε στον ολοκαίνουριο χώρο μας "Vitality", Κυράς Βασιλικής 13 (παλαιό Επιμελητήριο-ισόγειο), στην Ηγουμενίτσα, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ώρες :

Πρωί: 11:00-13:00
Απόγευμα: 18:30-20:00
Πληροφορίες: 2665100323, 6981266749, email: vivi_tsiknia@yahoo.gr

Τα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Vitality by Vivi's Personal Trainer


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Nέοι ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἔζησαν πνευματικές στιγμές στή Μονή Γηρομερίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017


Nέοι ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἐπισκέφτηκαν προσκυνηματικά τή Μονή Γηρομερίου καί ἔζησαν πνευματικές στιγμές. 
Παρακολούθησαν τόν Ἀπόδειπνο στό παρεκκλήσι τῶν νεοφανῶν ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Εἰρήνης. Εἶχαν ἐπικοινωνία-κοινωνία μέ τόν ἡγούμενο ἀρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο. 
Τόσο οι νέοι, μαθητές στήν πλειοψηφία τους, ὅσο καί ὁ ἐφημέριος τῆς ἐνορίας π. Ἠλίας Μάκος, πού τούς συνόδευε, ἔλαβαν τό μήνυμα πώς ὁ δρόμος τῆς πίστης εἶναι γιά τίς θαρραλέες ψυχές. 
Γι΄ αὐτούς, πού θυσιάζουν τά μικρά, γιά νά κερδίσουν τά μεγάλα. 
Οἱ πατέρες τῆς Μονῆς Γηρομερίου μετέδωσαν στούς ἐπισκέπτες τους τό βίωμά τους ὅτι ὅταν ὁ ἄνθρωπος συνδεθεῖ μέ τόν Χριστό, τότε ζεῖ τήν ἀληθινή ἐλευθερία του. 
Καί μέσα ἀπό τή συζήτηση προέκυψαν διδάγματα γιά τό ὅτι δέν πρέπει νά ἀπογοητευόμαστε ἀπό τίς δυσκολίες καί τά ἐμπόδια, νά γονατίζουμε μπροστά στίς ἀντιξοότητες, νά κοιτάζουμε τό παρόν καί νά τό βλέπουμε χωρίς προοπτική, νά ἀτενίζουμε τό μέλλον καί νά τό βλέπουμε νά διαγράφεται καί αὐτό σκοτεινό. 
Ἀντίθετα, μέσα ἀπό τήν πίστη, ὑπάρχει γύρω μας ἕνα φῶς χαρᾶς, μιά ἀκτίνα ἐλπίδας, μιά λάμψη παρηγοριᾶς. 
Ἡ ζωή ἔχει νόημα καί ἀξίζει νά τή ζεις, τόνισε στούς νέους ὁ π. Μεθόδιος. Καί δέν χρειάζονται μεγάλες ἀποδείξεις καί φιλοσοφικά ἐπιχειρήματα γι' αὐτό. 
Ἀρκεῖ νά θωροῦμε τά πάντα μέ παιδική ἁπλότητα καί ἀγνότητα καρδιᾶς καί μάτι καθαρό. 
Ἡ χριστιανική παρέα νέων ἐπέστρεψε ἀπό τή Μονή Γηρομερίου μέ τή σκέψη ὅτι ἐφόσον παραδώσαμε τήν καρδιά μας στό Χριστό, δέν μποροῦμε νά τήν ξαναπάρουμε πίσω.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Nέοι ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἔζησαν πνευματικές στιγμές στή Μονή Γηρομερίου  Nέοι ἀπό τήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἔζησαν πνευματικές στιγμές στή Μονή Γηρομερίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Δευτέρα και Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Μ.Κάτσης: 70.000€ για έργα βελτίωσης του γηπέδου του Καστρίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017

Με απόφαση (ΑΔΑ 78Μ9465ΧΙ8-ΚΡΠ ) του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και έγκριση του αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο για την βελτίωση του γηπέδου των τοπικών κοινοτήτων Καστρίου-Αγ.Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το έργο αφορά την κατασκευή κερκίδων για του θεατές αλλά και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70.000€.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε για την εξέλιξη αυτή « Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον Αλέξη Χαρίτση για την ανταπόκρισή τους. Στόχος μας είναι με μικρές και μελετημένες παρεμβάσεις να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στήριγμα της νεολαίας σήμερα, ξεκινώντας από τις υποδομές». 


Στην συνέχεια αναφερόμενος στη πορεία εξέλιξης του έργου πρόσθεσε « Είχαμε απευθυνθεί με επιστολή εγκαίρως στους τρεις δήμους του νομού για να στείλουν ώριμες μελέτες στο στάδιο των τεχνικών δελτίων στη Γ.Γ. Αθλητισμού για μικρά και υλοποιήσιμα έργα. Θα ήθελα να καλέσω εκ νέου τους Δήμους της Θεσπρωτίας να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους παρέχει η κυβέρνηση για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων μερικών δεκάδων χιλιάδων €. Αυτό που θέλουμε είναι όχι μεγάλα και άχρηστα έργα αλλά μικρές και χρήσιμες παρεμβάσεις που βελτιώνουν το επίπεδο των υποδομών και δίνουν τη δυνατότητα στη νεολαία να αθληθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να εκτονωθεί».

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπ. Αθλητισμού και του Δήμου Ηγουμενίτσας, ώστε με την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης. 


 
Read More »
Μ.Κάτσης: 70.000€ για έργα βελτίωσης του γηπέδου του Καστρίου Μ.Κάτσης: 70.000€ για έργα βελτίωσης του γηπέδου του Καστρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες