ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, σε Θέματα Παιδείας & Πολιτισμού, κ Δημήτρης Δημάκος, επισκέφτηκε στις 18/04/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:00 π. μ. το Δήμο Φιλιατών και ενημέρωσε το Δήμαρχο σε θέματα της αρμοδιότητάς του. 
Στη συζήτηση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Δήμου Φιλιατών που διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Η συζήτηση διεξήχθη σε Θετικό και φιλικό κλίμα και κατέληξε σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν και με την συμβολή της Περιφερειακής Αρχής. 


 
Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»»

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων». 
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Το Επιμελητήριο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικός στόχος μας είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην εκδήλωσή μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, πλαϊνή είσοδος). Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»» Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017Την 12-4-2017 Το Νομικό Συμβούλιο Του Κράτους προκήρυξε μια θέση Δικηγόρου στην περιοχή της Θεσπρωτίας για συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο, για μια διετία, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 3086/2002.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ακαδημίας 68 , 10678 ΑΘΗΝΑ) ΤΗΛ. 2103805854


 
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Μία σύλληψη το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Μία σύλληψη το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Μία σύλληψη το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Ο Αλέξανδρος Τσέκας νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017Την Τρίτη 18η Απριλίου 2017 στη πρώτη συνεδρίαση –και με τη συμμετοχή της Προέδρου Ζωής Ντρούκα - το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Μουργκάνας, συγκροτήθηκε σε σώμα ως κάτωθι:
 • Πρόεδρος Αλέξης Τσέκας
 • Α’ Αντιπρόεδρος Σωτηρία Χίνου-Μούτσου
 • Β’ Αντιπρόεδρος Ζήκος Κόντης
 • Γραμματέας Δημήτρης Κανακόπουλος
 • Ειδική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργίου
 • Ταμίας Χρήστος Δήμος
 • Αναπληρωτής Ταμίας Ανδρέας Μαυρoγιάννης
 • Εφορος Δημοσίων Σχέσεων Νίκος Παπαθανασίου
 • Εφορος Πολιτιστικού τμήματος Δημήτρης Δάλλας
 • Μέλος Θωμάς Γκόγκος
 • Μέλος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του καθώς όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα. 

Στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε ομόφωνα επίσης εκφράσθηκε η άποψη-δέσμευση ότι το θεατρικό "Η ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ" στη Μποντίζντα τον Αύγουστο του 2016 είναι η ταυτότητα της Ομοσπονδίας .
Στην ευρεία σύσκεψη με τα Δ.Σ. των Αδελφοτήτων και τους αντιπροσώπους που θα διεξαχθεί την 10η Μαίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας θα συζητηθούν προτάσεις για τη συνέχεια της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ.

Το Δ.Σ. θα καταθέσει το πλαίσιο της συζήτησης και θα αναζητήσει τους πλέον πρόσφορους τρόπους ,τοποθεσίες ,προσωπικότητες ,συντελεστές και με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις, συμμετοχή και κινητοποίηση των νέων της Μουργκάνας.

Πρώτη προτεραιότητα του Δ.Σ. είναι η καλύτερη κατά το δυνατό διεξαγωγή της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ 2017 .


 
Read More »
Ο Αλέξανδρος Τσέκας νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Ο Αλέξανδρος Τσέκας νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βυτιοφόρο "εισέβαλε" σε καφετέρια - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης λίγο μετά την 1, στη νέα παραλιακή οδό στην Ηγουμενίτσα, όταν ο οδηγός φορτηγού οχήματος (βυτιοφόρο), έχασε τον έλεγχό του, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο διάβα της τρελής πορείας που ακολούθησε το φορτηγό, βρέθηκαν πινακίδες σήμανσης και αφού ανέβηκε στο διαχωριστικό διάζωμα και το πεζοδρόμιο, κατέληξε στην αυλή παρακείμενης καφετέριας.

Από το περασμένο της ώρας και καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς εάν την ώρα του ατυχήματος βρισκόντουσαν στην καφετέρια πελάτες, θα μιλούσαμε για τραγωδία.

Οι ζημιές όμως που προκάλεσε στο μαγαζί είναι αρκετά σοβαρές.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, κάνουν λόγο για επικινδυνότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, αφού ο δρόμος στενεύει απότομα μετά από ευθεία, εξ' αιτίας του κυκλικού κόμβου, αλλά και την μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν οι οδηγοί.

Δείτε στο βίντεο που κατέγραψε ο φακός του thespro.gr την τρελή πορεία του φορτηγού βήμα - βήμα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Βυτιοφόρο "εισέβαλε" σε καφετέρια - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Βυτιοφόρο "εισέβαλε" σε καφετέρια - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών που εορτάζονταν με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, βρήκε ερμητικά κλειστούς αρκετούς στην Ήπειρο...

Και σε άλλους οι επισκέπτες έφταναν ακολουθώντας το θερινό ωράριο λειτουργίας που ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Πολιτισμού, όμως και πάλι τους έβρισκαν κλειστούς καθώς συνεχίζει να εφαρμόζεται το χειμερινό!!!

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, αιτία είναι η απουσία προσωπικού. Δεν υπάρχουν φύλακες για τους αρχαιολογικούς χώρους, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να τους επισκεφθεί να συναντά κλειδωμένες εισόδους!


Τι κι αν ο πολιτισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας... Τι κι αν υπήρξαν ανακοινώσεις για προσλήψεις... Όλα αυτά έμειναν λόγια!

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Αρχαία Γιτάνη στην Θεσπρωτία. Ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων αναδείχθηκε με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και στη συνέχεια από το ΕΠ “Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013” του ΕΣΠΑ. Τα έργα συνεχίζονται και από το νέο ΕΣΠΑ, με την διαφορά ότι ο χώρος δεν έχει καταστεί επισκέψιμος λόγω ... έλλειψης φυλακτικιού προσωπικού, όπως αναφέρει και η ενημερωτική πινακίδα που έχει αναρτηθεί!


Ανάλογη η εικόνα και στον Πύργο Ραγίου! Ένα ακόμη σπουδαίο μνημείο, όπου με τα έργα που έγιναν εξασφαλίσθηκαν οι απαραίτητες υποδομές πρόσβασης, περιήγησης, εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των επισκεπτών.


Μόνο που οι επισκέπτες δεν μπορούν ούτε να τα δουν, ούτε να τα απολαύσουν... Φτάνουν μπροστά στη σιδερένια είσοδο και κει καταλαβαίνουν ότι μάταια έκαναν την προσπάθεια..


Αρχαιολογικοί χώροι... ερμητικά κλειστοί!


Read More »
Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Θεσπρωτία: Αρχαιολογικοί χώροι… ερμητικά κλειστοί - Κλειδωμένες είσοδοι για τους επισκέπτες (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Στην Πάργα, ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί παρέα με την όμορφη σύντροφο του από την Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017
Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί (Burak Hakki), καθώς πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ο Κυκλος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Αιβάζη.

Ο γοητευτικός ηθοποιός, βρέθηκε σήμερα στην Πάργα μαζί με την πανέμορφη Ελληνίδα αγαπημένη του, η οποία είναι μοντέλο και ονομάζεται Χαρά Παππά.

Εκτός από μοντέλο, η Χαρά Παππά είναι φοιτήτρια οικονομικών επιστημών στη Θεσσαλονίκη, ενώ η καταγωγή της είναι από την Ηγουμενίτσα.

Το χαρακτηριστικό μάλιστα στιγμιότυπο από την επίσκεψη στην Πάργα ανέβασε ο ίδιος ο ηθοποιός στα social media.
Read More »
Στην Πάργα, ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί παρέα με την όμορφη σύντροφο του από την Ηγουμενίτσα Στην Πάργα, ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός, Μπουράκ Χακί παρέα με την όμορφη σύντροφο του από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες