Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Mε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ, στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων (1/7/2023 έως 30/9/2023), διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό».
Read More »
Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ.

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ.


Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η γραμματέας της Τ.Ε Θεσπρωτίας Χρυσηίδα Γεωργίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής του ΚΚΕ.

Ακολούθησε γλέντι και χορός.

Στην εκδήλωση έγινε λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν οι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας.

Επισυνάπτομε την ομιλία του Νίκου Έξαρχου

Ομιλία Νίκου Έξαρχου βουλευτή του ΚΚΕ

Και δω από την Ηγουμενίτσα, την Θεσπρωτία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών με τις μεγαλειώδες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη έστειλαν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Γιατί μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ νάχει στα όπλα της το εχθρικό για τον λαό αστικό κράτος που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, τους μηχανισμούς του, τα αστικά κόμματα που μόνιμα βάζουν πλάτη και δείχνει αποφασισμένη να τα σαρώσει όλα.

Όμως και η εργατική τάξη, ο λαός, έχει τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του όπλα, την οργάνωση, την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη και μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να προχωρήσει στην αντεπίθεση.

Γιατί σήμερα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα που στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ συντάραξε μια ολόκληρη χώρα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Τα κέρδη τους ή η προστασία από τις φυσικές καταστροφές. Τα κέρδη τους ή τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Τα κέρδη τους ή η φροντίδα της υγείας. Τα κέρδη τους ή το δικαίωμα στη μόρφωση και τις σπουδές. Τα κέρδη τους ή οι Συλλογικές Συμβάσεις, οι μισθοί, η δουλειά με δικαιώματα.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η απεργία αυτή επιβεβαίωσε ότι ο οργανωμένος λαός, που αγωνίζεται και διεκδικεί, είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στην απεργία αυτή συναντήθηκαν μαζί με τους εργάτες που έχουν «γράψει» απανωτές απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που με τα μπλόκα στους δρόμους, τις κινητοποιήσεις, το πρωτόγνωρο συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ήδη έχουν στραπατσάρει την κυβερνητική προπαγάνδα, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία.

Μαζί τους και οι μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που μαζί με τους εκπαιδευτικούς έχουν κάνει θρύψαλα την κυβερνητική προπαγάνδα.

Και ακριβώς επειδή αυτή η απεργία συνένωσε όλα τα παραπάνω μέτωπα, «σκούζουν» τα διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, κουνώντας το δάχτυλο σε όσους «τόλμησαν» να μιλήσουν για μισθούς και δικαιώματα, όσους ανέδειξαν τις πολιτικές και άλλες ευθύνες για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ.

Να γιατί είναι αναγκαίο με τη ένταση της δράσης μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες εκείνους που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, τη "δημοσιονομική ισορροπία" της φτώχειας για τους πολλούς

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε και προετοιμάζουμε τις επόμενες απεργιακές αναμετρήσεις, τόσο στις 17 Απρίλη όσο και την Πρωτομαγιά.

Δίνουμε συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.


Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στους αγώνες αυτούς βρίσκεται η αντιπολίτευση που υποκριτικά ψάχνουν ορισμένοι. Όπως οι της κυβέρνησης της ΝΔ, και ορισμένοι από τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.

Και είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ μπροστά. Και η μόνη που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει ακόμα το θράσος να κουνάει το δάχτυλο του 41%.

Γιατί αυτή η αντιπολίτευση είναι η πλειοψηφία και μπορεί να τα σαρώσει όλα!

Αλλά ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ; Αυτοί που ψήφιζαν τα νομοσχέδιά της και ακόμα το κάνουν; Αυτοί που έδωσαν προοδευτικό άλλοθι στον Μητσοτάκη, ψηφίζοντας τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία;

Αυτοί που μιλούν δήθεν για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και έχουν ψηφίσει την ΚΑΠ στην ΕΕ που τους έχει χαντακώσει, για να μην πούμε πως τους χαντάκωσαν οι ίδιοι όταν ήταν κυβέρνηση;

Αυτοί που κάνουν λάστιχο τα «δημοσιονομικά περιθώρια» δίνοντας αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές ύψους 160 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και για τους αγρότες να μην υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη στου προϋπολογισμό.

Αυτοί που εξασφαλίζουν εγγυημένες τιμές στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ΤΕΡΝΑ που εκμεταλλεύεται τα σκουπίδια στην Ήπειρο και να μην έχουν οι αγρότες στα προϊόντα τους.

Αυτοί που κλαψουρίζουν γιατί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσπερνά το άρθρο 16, αλλά θεωρούν λογικό να μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια;

Αυτοί που μετατρέπουν τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες σε ομήρους των τραπεζών και σφίγγουν την θηλιά των «πλειστηριασμών» για την εργατική-λαϊκή κατοικία.

Αυτοί που στα λόγια ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ενώ την μεθόδευαν διαχρονικά με συγκεκριμένες αποφάσεις υλοποιώντας την βασική κατεύθυνση της ΕΕ για «απελευθέρωση των μεταφορών».

Αυτοί που μιλούν για τα καλά της καπιταλιστικής ανάπτυξης και υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα φέρει νέες θέσεις εργασίας ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες απολύσεις.

Αυτοί που λένε ότι με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας με την δημιουργία της μαρίνας, την κατασκευή - λειτουργία ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων μέσα σ΄αυτή θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση στα τοπικά μαγαζιά όταν η ίδια η πείρα δείχνει ότι αυτό που θα γίνει είναι να συγκεντρωθεί η τουριστική πίτα της περιοχής προς όφελος του επενδυτή.

Αυτοί που έχουν αποφασίσει στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια "ανάσα" από το Λαδοχώρι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ

Αυτοί που ευθύνονται για το χάλι των δημόσιων δομών της υγείας, του Νοσοκομείου, του ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας τη ίδια στιγμή που παραχωρούνται δωρεάν χώροι του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ εργολάβους Ψυχικής Υγείας, που κινδυνεύουν με απόλυση εργαζόμενες στην καθαριότητα στου Νοσοκομείου, που λόγω ελλείψεων προσωπικού η διοίκηση του νοσοκομείου υπέγραψε την πρώτη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της δημόσιας υγείας και στη Ήπειρο.

Αυτοί που μιλούν για την παραπέρα μεγέθυνση της υδατοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία` τη στιγμή που γνωρίζουμε ποιος πληρώνει το τίμημα για αυτές τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον μεγαλύτερο όμιλο στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο την AVRAMAR να επικαλείται προβλήματα ρευστότητας και να προχωρά σε πωλήσεις των μονάδων της, εκποίηση αποθεμάτων διαμορφώνοντας ανασφαλείς συνθήκες εργασίας στους εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αυτοί που στη λογική της ζυγαριάς του κόστους-οφέλους που υλοποιεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ταΐζουν τα παιδιά μας με χαλασμένα γεύματα, ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία τους όπως έγινε σε σχολείο του Νομού σας.

Και βέβαια όλοι τους, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έχουν υπηρετήσει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Συμφωνούν με την αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων όπως πρόσφατα με τη απαράδεκτη απόφαση να σταλεί η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» 3500 μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντας των μεγαλοεπιχειρηματιών και για να στηριχθούν οι σχεδιασμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ στην εμπόλεμη περιοχή.

Αλήθεια ποιος μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που υπάρχουν για το λαό μας από την εμπλοκή στον πόλεμο; Μόνο ο λαός μαζί με το ΚΚΕ. Γιατί μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Ηγουμενίτσα διατράνωσαν την αντίθεσή τους, έφραξαν τον δρόμο στα ΝΑΤΟϊκά κομβόι δείχνοντας πως οι φονιάδες είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ από τον λαό.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις αναζητήσεις.

Γιατί η αντιπολίτευση οργανώνεται από τον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.

Και βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη στρατηγική.

Και αν ήθελε η κυβέρνηση να ελαφρύνει τον Θεσπρωτικό λαό από το κύμα ακρίβειας και να ενισχύσει το εισόδημά του, αν ήθελε να προστατέψει τους επαγγελματίες, θα υλοποιούσε τις προτάσεις που επανειλημμένως έχει καταθέσει το ΚΚΕ και προβλέπουν, ανάμεσα σε άλλα, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής ανάγκης, αφορολόγητο όριο για τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, διαγραφή των τόκων, «κούρεμα» και ρύθμιση χρεών σε τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, απαγόρευση κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων. Και όχι να τους σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στον λαιμό, όπως έκανε με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Ας αφήσουν, λοιπόν, την κοροϊδία.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στους αγώνες του λαού μας, σε αυτούς που ξεδιπλώνονται σήμερα και στους ακόμα μεγαλύτερους που θα ξεδιπλωθούν αύριο, βρίσκεται η ελπίδα.

Και ίσως η μεγαλύτερη αξία αυτών των αγώνων είναι το μήνυμα που στέλνουν: Ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας δεν υπολογίζει πια ούτε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «ανάπτυξη από την οποία θα επωφεληθούν όλοι», ούτε αυτές των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για «δίκαιη ανάπτυξη», μέσα στην ΕΕ, μέσα σε αυτό το σύστημα, με τους εκμεταλλευτές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Βλέπει στη δική του ενεργητική παρέμβαση και δράση τον μόνο δρόμο για να βελτιωθεί η ζωή του, για να αλλάξουν τα πράγματα και αυτή από μόνη της είναι μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί.

Άλλωστε, είναι η ίδια η ζωή που διαψεύδει την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Γιατί σήμερα, που η ελληνική οικονομία είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης, κερδίζει την επενδυτική βαθμίδα, φαίνονται ίσως πιο καθαρά και από ό,τι σε περιόδους κρίσης, οι «δύο Ελλάδες» που στην πραγματικότητα υπάρχουν και βρίσκονται σε σύγκρουση.

- Είναι η Ελλάδα των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών που αύξησαν την κερδοφορία τους κατά 75%.

- Είναι η Ελλάδα των τραπεζών που κερδίζουν 1 δισ. ευρώ κάθε τρίμηνο.

- Είναι η Ελλάδα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που αύξησαν τον τζίρο τους κατά 11 δισ. ευρώ πέρσι, επωφελούμενοι από την άνοδο των τιμών που βασανίζει τον λαό.

Και από την άλλη είναι η Ελλάδα των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου. Των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

- Αυτών που ζουν σήμερα με μισθούς που είναι πιο κάτω από τα επίπεδα του 2009, όταν η φορολογία, οι εισφορές και βέβαια οι τιμές στα πάντα δεν έχουν καμία σχέση με τότε.

- Αυτών που καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο το 95% των φορολογικών εσόδων, όταν το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει μόλις το 5%.

- Αυτοί που ματώνουν οικονομικά για την εκπαίδευση των παιδιών τους και εξαναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι και τους προκύψει κάποιο θέμα υγείας.

Αν, λοιπόν, συμβαίνουν αυτά σήμερα, ο καθένας καταλαβαίνει τι έρχεται αύριο, με την επαναφορά των ματωμένων πλεονασμάτων που έχει ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ, και βέβαια με το ισχυρό ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης, που πάλι θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στον λαό, όπως τις προηγούμενες.

Και δεν αφορά μόνο το δικό μας λαό. Αφορά και άλλους λαούς που βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διαδηλώνουν τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, με πολύ μεγαλύτερη ένταση και συχνότερα από ό,τι παλιότερα.

Και αυτό είναι επίσης ό,τι πιο ελπιδοφόρο.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα είναι που χρεοκοπούν τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι εφησυχασμοί. Βρίσκεται η ελπίδα.

Γι' αυτό επιστρατεύονται το «μαστίγιο», η καταστολή, ο κοινωνικός αυτοματισμός, η προσπάθεια να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια.

Όμως σήμερα οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες, υπάρχουν περιθώρια για να στριμωχτούν κι άλλο η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, να τα βρουν ακόμα περισσότερο σκούρα, από την είσοδο και νέων δυνάμεων στην πάλη.

Σε αυτήν την πάλη ο λαός και η νεολαία έχουν μπροστά και δίπλα τους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πολύτιμα στηρίγματα στον δίκαιο αγώνα τους.

Γιατί το ΚΚΕ, όπως είχε υποσχεθεί, βρίσκεται εκεί, σταθερά στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους «φέρνει» και μέσα στη Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του.

Γαιτί έχουν να ακουμπήσουν στην πολιτική του Κόμματος, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, δείχνοντας ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει τη ζωή του σε σύγκρουση με τη στρατηγική της κερδοφορίας και με την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία.

Για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική, όπου ο εργαζόμενος είναι οργανωτής της δικής του εξουσίας, με τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία.

Στην πορεία του αγώνα για αυτή την εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση και νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την προοπτική το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδύεται σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί ολομέτωπα, με το κεφάλαιο και την στρατηγική του.

Βαδίζουμε με αυτήν την πυξίδα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και αισιοδοξίας.

Επομένως, έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψήφο τους στη ΝΔ, στη λογική του «μικρότερου κακού» και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα.

Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα που «μαυρίζει» τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Και φυσικά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αμφισβήτηση απέναντι στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ.

Θα δώσει επίσης ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση, ότι ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των αναγκών τους, ότι δεν δέχονται πια να τις βλέπουν να θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

Θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα.

Θα είναι ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν απέναντι στους λαούς για να κερδίζουν τρελά τα αφεντικά τους.

Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, στον δρόμο του αγώνα. Και τον Ιούνη στις ευρωεκλογές, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, θα τα καταφέρουμε!

 ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕRead More »
Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ. Με επιτυχία έγινε το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που οργάνωσαν οι Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Ηγουμενίτσας


Το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηγουμενίτσας:

Τρίτη 05 Μάρτιου:
· Έναρξη εκδηλώσεων «Καρναβάλι Ηγουμενίτσας 2024». Μουσικό ξεφάντωμα με d.j., τοπικά μουσικά σχήματα, φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, χορός από τις σχολές χορού, μάγος και πολλές εκπλήξεις στη πλατεία Δημαρχείου στις 17:00.

Τετάρτη 06 Μαρτίου:
· Ποδηλατάδα καρναβαλιστών στους δρόμους της Ηγουμενίτσας στις 19:00μ.μ.

Πέμπτη 07 Μαρτίου – Τσικνοπέμπτη:
· Παραδοσιακή Ποντιακή βραδιά με ποντιακούς χορούς συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, με τσικνίσματα, d.j κ.α. στην πλατεία Πέρδικας στις 17:00.
· Τσικνοπέμπτη στο Γραικοχώρι, με τσικνίσματα, φωτιά, μουσικό ξεφάντωμα με d.j., χορό, παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, μαζορέτες , κρασιά , αναψυκτικά και άλλες εκπλήξεις στο χώρο του κοινότητας στις 17:00.

Παρασκευή 08 Μαρτίου:
· Αποκριάτικη γιορτή στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης με φωτιά, μουσική, χορό, παιχνίδια, αναψυκτικά, κρασί, σουβλάκια κ.α. στον εξωτερικό χώρο πλησίον του 5ου Δημοτικού σχολείου ώρα 19:00μ.μ.

Σάββατο 09 Μαρτίου:
· Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην πλατεία της Πέρδικας στις 11:00π.μ.
· Αποκριάτικοι παραδοσιακοί χοροί στον κεντρικό πεζόδρομο Ηγουμενίτσας στις 12:00π.μ.
· Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού για μικρούς φίλους από Δ’ δημοτικού και άνω στην πλατεία Δημαρχείου με ώρα έναρξης στις 13:00.
· 1η γιορτή προβατίνας στην πλατεία Πέρδικας στις 17:30.
· Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού ενηλίκων ηλικίας 18-100 ετών στην πλατεία Δημαρχείου με ώρα έναρξης στις 19:00.

Κυριακή 10 Μαρτίου:
· Αποκριάτικα παιανίσματα στους δρόμους της Ηγουμενίτσας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 12:00μ.μ.
· Αποκριάτικη γιορτή στην Πέστανη στις 12:00μ.μ. με σουβλάκια, κρασιά αναψυκτικά κ.α. Επίσης εκείνη την ημέρα δίνει πνοή στα μονοπάτια του χωρίου περπατώντας όπως παλιά για να γνωρίσουν οι νεότεροι και να αναπολήσουν οι παλιότεροι.
· Αποκριάτικη εκδήλωση στη Νέα Σελεύκεια, με μουσικό ξεφάντωμα με d.j, Zumba, , παιχνίδια, σουβλάκια, κρασιά, αναψυκτικά στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 16:00μ.μ.
· Αποκριάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Πέρδικας στις 16:00μ.μ. με μουσική d.j. , ανιματέρ, μπουφές, hot dog, ζωγραφική προσώπου, χειροτεχνίες, γωνιά φωτογραφίας, κάψιμο καρνάβαλου, φωτιά κ.α.
· Έκθεση φωτογραφιών «60 χρόνια καρναβάλι Πέρδικας» από τις 10-17 Μαρτίου από τις 16:00μ.μ. στο χώρο της Τοπικής Κοινότητας
· Αποκριάτικη γιορτή στα Σύβοτα με μπουφέ εδεσμάτων, ανιματέρ, κρασιά, αναψυκτικά κ.α, στο προαύλιο χώρο του σχολείου στις 17:00.

Τρίτη 12 Μαρτίου:
· Βραδινή αποκριάτικη παρέλαση στους δρόμους της Ηγουμενίτσας στις 20:00

Τετάρτη 13 Μαρτίου:
· Η ομάδα τραγουδιού τραγουδά διασχίζοντας την πλατεία της Πέρδικας από τις 18:00μ.μ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου:
· Οι «Μικροί κύριοι και οι Μικρές κυρίες» στους δρόμους της πόλης προσφέρουν καραμέλες και σατιρίζουν με τους πολίτες στις 19:30.

Σάββατο 16 Μαρτίου:
· Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την κεντρική παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων με πολύ μουσική , χορό και κέφι στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας στις 16:00.

Κυριακή 17 Μαρτίου:
· 60 χρόνια Περδικιώτικο καρναβάλι στην πλατεία Πέρδικας έναρξη στις 17:00
· Αποκριάτικο ξεφάντωμα στα Σύβοτα με σουβλάκια, κρασιά, αναψυκτικά, μουσική, χορός, στο προαύλιο χώρο του σχολείου στις 17:00.
· Καρναβαλική παρέλαση στο Μαργαρίτι στις 17:30, με κάψιμο καρνάβαλου, μουσική, χορός, ζωγραφική προσώπου, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.α.
· Αποκριάτικη εκδήλωση με φωτιά, σουβλάκια, κρασιά, αναψυκτικά κ.α στον πολιτιστικό χώρο Ρίζιανης στις 18:00μ.μ.
· Αποκριάτικη γιορτή με μουσική, χορό, σουβλάκια, κρασί, αναψυκτικά κ.α στην Καταβόθρα στο χώρο του πολιτιστικού στις 19:00μ.μ.
· Αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία του χωριού στις 20:00μ.μ. με μουσικό ξεφάντωμα από d.j. παραδοσιακοί χοροί, αποκριάτικος παραδοσιακός γάμος, γαϊτανάκι, παιχνίδια, κάψιμο καρνάβαλου, παραδοσιακές πίτες, σουβλάκια, κρασιά , αναψυκτικά και άλλες εκπλήξεις.

Δευτέρα 18 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα):
· Παραδοσιακός γάμος στο Καστρί στις 10:00π.μ. Ακολουθεί γλέντι και χορός για όλους γιορτάζοντας τα κούλουμα.
· Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και να πέταμα χαρταετών στην Πλαταριά στις 10:00π.μ.
· Κούλουμα στο Καραβοστάσι Πέρδικας στις 10:00π.μ
· Κούλουμα στο Ελευθέρι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή ορχήστρα στις 11:00π.μ.
· Κούλουμα στον Παραπόταμο στο εκκλησάκι της Παναγίας στις 11:00π.μ.
· Κούλουμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Ρίζιανης στις 12:00π.μ.

Ο Αντιδήμαρχος ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 
 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δημήτρης Δημάκος
Read More »
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Αυτοκίνητο – έρευνα: «Καθαρότερα» και «πράσινα» οχήματα για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Αυτοκίνητο – έρευνα: «Καθαρότερα» και «πράσινα» οχήματα για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος


Όλες οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την χρήση των αυτοκινήτων θα μειωθεί δραστικά αν ο στόλος των οχημάτων έχει καλύτερα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Η πρώτη επιλογή για την επίτευξη του στόχου είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία όμως δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων κυρίως λόγω των υψηλών τιμών πώλησης, της περιορισμένης αυτονομίας και τις ελλείψεις στο δίκτυο φόρτισης τους. 

Ειδικότερα:
Ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, δηλαδή, η προσθήκη ουσιών (ρύπων) στην ατμόσφαιρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Στη σύγχρονη εποχή, συχνά η ρύπανση είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ανθρωπογενής ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλείται κυρίως από τρεις ανθρώπινες δραστηριότητες, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα νοικοκυριά.

Σε μια τυπική πόλη, η βιομηχανία ευθύνεται για το 50% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα μέσα μεταφοράς για το 35%, ενώ τα νοικοκυριά για το 15%.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πιθανό να φτάσει σε επίπεδα που δημιουργούν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης. Για την περιγραφή της κατάστασης αυτής έχει επικρατήσει ο όρος νέφος.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί σοβαρό υγειονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, γιατί τα αέρια που την ρυπαίνουν, όπως το διοξείδιο του άνθρακα έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως την υπερθέρμανση της γης, αναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας. Η τρύπα του όζοντος προκλήθηκε από τη χρήση των χλωροφθορανθράκων, απαγορευμένων σήμερα χημικών ενώσεων που χρησιμοποιούνταν στην ψυκτική και τα σπρέι.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση γίνεται κυρίως από οξείδια, όπως οξείδια του αζώτου, του θείου, του άνθρακα και άλλα, και από αιθάλη (άκαυστος άνθρακας σε αέρια μείγμα αέρα).

Τα οξείδια του αζώτου προκαλούν το φωτοχημικό νέφος, συνήθως στα κέντρα μεγαλουπόλεων ή και στις γύρω περιοχές. Τα οξείδια του θείου και του άνθρακα αντιδρούν με τους υδρατμούς των νεφών δημιουργώντας όξινη βροχή, η οποία προσβάλλει τα δάση, ενώ το θειϊκό οξύ (συστατικό της όξινης βροχής) προσβάλλει τα μάρμαρα μετατρέποντάς τα σε γύψο.

Το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά και άλλα αέρια που παράγονται από ατελείς καύσεις, όπως άκαυστοι υδρογονάνθρακες, συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στις πόλεις που βρίσκονται κοντά σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας όπου γίνεται καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο ή ο λιγνίτης, υπάρχουν αρκετά αναπνευστικά περιστατικά, ενώ τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα είναι αυξημένα.

Τα αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν έναν σημαντικό ρύπο της εποχής μας και επηρεάζουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από οποιονδήποτε άλλο ρύπο. Προκαλούνται από διάφορες κατηγορίες πηγών και διαθέτουν μεγάλο εύρος μορφολογικών, χημικών και φυσικών χαρακτηριστικών.

Συνήθως η ταξινόμηση τους γίνεται ανάλογα με την αεροδυναμική διάμετρο, σε PM10 (αεροδυναμική διάμετρος μικρότερη των 10 μm) και PM2.5 (αεροδυναμική διάμετρος μικρότερη των 2,5 μm).

Τα PΜ10 σωματίδια μπορούν να προσκολληθούν βαθιά μέσα στους πνεύμονες ενώ τα ακόμα μικρότερα και πιο επιβλαβή σωματίδια PM2.5 μπορούν να διαπεράσουν τους πνεύμονες και να εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Χρόνια έκθεση σε σωματιδιακή ρύπανση συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για ανάπτυξη καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων καθώς και καρκίνου του πνεύμονα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και με πολιτικές αποφάσεις σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο. Μία απόπειρα έγινε με το Πρωτόκολλο του Κιότο σε διεθνές επίπεδο και άλλες δραστηριότητες του ΟΗΕ. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιερώθηκε ο καταλύτης στα αυτοκίνητα και ο ιονισμός στις καμινάδες των εργοστασίων. Οι καταλύτες αποτρέπουν την εκπομπή των άκαυστων αερίων και οξειδίων που παράγουν οι μηχανές εσωτερικής καύσης, ενώ ο ιονισμός στις καμινάδες μειώνει την εκπομπή των βλαβερών αερίων κατά 90%. Επιπλέον στην αντιμετώπιση της ρύπανσης συμβάλλει και η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας.

Η έκθεση «Οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους» της ACEA( Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) είναι η βασική δημοσίευση για τα πιο πρόσφατα δεδομένα για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης.

Εκτός από την αποκάλυψη του αριθμού των οχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης, αυτή η έκθεση περιλαμβάνει επίσης άλλα βασικά δεδομένα, όπως η μέση ηλικία του οχήματος, οι τύποι ισχύος των οχημάτων, η ιδιοκτησία οχήματος και άλλα. Συμπληρώνοντας τις τακτικές ενημερώσεις πωλήσεων αυτοκινήτων, βαν, φορτηγών και λεωφορείων της ACEA, αυτή η έκθεση παρέχει μια πλήρη εικόνα του στόλου των οχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης.

Σημαντικά στοιχεία από την έκθεση «Οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους» της ACEA:

Υπήρχαν 252 εκατ. αυτοκίνητα στους δρόμους της ΕΕ το 2022, αύξηση 1% από το προηγούμενο έτος 2021. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μπαταριών έφθασαν σε ιστορικά υψηλά το 2022, μόνο το 1,2% των αυτοκινήτων στους δρόμους της ΕΕ είναι ηλεκτρικά με μπαταρία. Υπάρχουν πάνω από 30 εκατ. φορτηγά στους δρόμους της ΕΕ, αύξηση 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Γαλλία πρωτοπορεί με τον μεγαλύτερο αριθμό φορτηγών σε κυκλοφορία.

Πάνω από 6,5 εκατ. φορτηγά κυκλοφορούν στους δρόμους της ΕΕ, αύξηση σχεδόν 2% από το προηγούμενο έτος. Κατά μέσο όρο, τα φορτηγά παραμένουν τα παλαιότερα από όλους τους τύπους οχημάτων με 14 χρόνια.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 720.000 λεωφορεία στους δρόμους της ΕΕ. Τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία αποτελούν πάνω από το 10% των λεωφορείων σε τρεις χώρες της ΕΕ (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία).

Η Πολωνία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων ανά 1.000 κατοίκους, ενώ η Λετονία ακολουθεί με τα λιγότερα.

Η έκθεση καταδεικνύει ότι, ενώ οι νομοθετικοί στόχοι μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της αλλαγής, αυτό είναι μόνο μέρος του παζλ για την απελευθέρωση των ανθρακούχων οδικών μεταφορών.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ευρύ σύνολο συνθηκών πλαισίου, όπως χρέωση υποδομών και αγοραπωλησίες και φορολογικά κίνητρα, για να τονωθεί η ζήτηση για νέα μοντέλα και να αναπληρωθούν τα οχήματα στους δρόμους της Ευρώπης με τα καθαρότερα και πιο πράσινα μοντέλα.
Read More »
Αυτοκίνητο – έρευνα: «Καθαρότερα» και «πράσινα» οχήματα για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος Αυτοκίνητο – έρευνα: «Καθαρότερα» και «πράσινα» οχήματα για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, αποτίοντας φόρο τιμής στους συναδέλφους Αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, θα πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οφείλουμε να τιμήσουμε τους Ήρωες του Αστυνομικού λειτουργήματος και να ευχηθούμε στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούμε, να μην προστεθούν άλλα θύματα στο μακρύ κατάλογο των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σ’ αυτήν την Τελετή Μνήμης των πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΑΚΟΣ Βασίλειος                                                  ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος
Read More »
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης


Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Ανακαινίζω-Ενοικιάζω που αποσκοπεί στο να δοθεί στην αγορά ενοικίου ένας αριθμός κλειστών ακινήτων, με την προσδοκία να βοηθήσουν στην μείωση των τιμών.

To πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων και κυρίως στα αστικά κέντρα, αφού εκεί υπάρχει εκτόξευση τιμών και στα ενοίκια και στις αγορές.

Αυτό που επιδιώκει κυβέρνηση μέσα από αυτό το πρόγραμμα, του οποίου η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (8/3), είναι να ανακαινιστούν περίπου 12.500 κενά ακίνητα σε αστικές περιοχές.

Οι προϋποθέσεις

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ανακαινίσουν το ακίνητό τους και να το δώσουν στην αγορά. Το μέγεθος του ακίνητου πρέπει να είναι έως 100 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας τουλάχιστον 50%. Το επιδοτούμενο πόσο είναι έως 10.000 ευρώ.

Εφόσον οι δαπάνες γίνουν με ηλεκτρονικά μέσα, το ύψος της επιδότησης θα είναι έως 4000 ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών.

Δύο είναι τα προαπαιτούμενα για να μπει κανείς στο πρόγραμμα Ανακαινίζω-Ενοικιάζω.

Στα εισοδηματικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ το χρόνο και

η ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Read More »
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Πότε ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της Ηγουμενίτσας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Πότε ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της Ηγουμενίτσας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σε λίγες ημέρες, ξεκινά η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου, τμηματικά.
Στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης μας, η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα είναι προβληματική, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχουν γίνει έργα συντήρησης – αποκατάστασης και αντικατάστασης, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στην κίνηση των οχημάτων, όσο και στην οδική ασφάλεια γενικότερα.
Ζητούμε την κατανόηση όλων των δημοτών για την προσωρινή όχληση που θα υπάρχει το 15νθημερο που θα διαρκέσουν οι εργασίες από την αρχή της οδού Κύπρου έως και τον κόμβο στην οδό Δαγκλή, καθώς είναι ένα έργο αναγκαίο, που θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μία περίοδο που δεν υπάρχει επαυξημένη κυκλοφορία λόγω εορτών η διακοπών.
Τέλος, είναι σίγουρο ότι το έργο πέρα από τα προφανή οφέλη στην οδική ασφάλεια, θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης μας και αποτελεί προπομπό για τις άλλες παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη και Κινητικότητας.

Οι ημερομηνίες των εργασιών είναι οι ακόλουθες:
1.Στο τμήμα της οδού Κύπρου μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίας από 05/03/2024 έως και 07/03/2024 απαγόρευση διέλευσης οχημάτων.
2.Στο τμήμα της οδού Κύπρου μεταξύ των οδών Ελευθερίας και Ευαγγελιστρίας από 08/03/2024 έως και 12/03/2024 απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
3.Στο τμήμα της οδού Κύπρου μεταξύ των οδών Ευαγγελιστρίας και Φωτ. Μιχαλά από 13/03/2024 έως και 15/03/2024 απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
4.Στο τμήμα της οδού Κύπρου μεταξύ των οδών Φωτ. Μιχαλά και Δαγκλή από 19/03/2024 έως και 21/03/2024 απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
Read More »
Πότε ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της Ηγουμενίτσας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε Πότε ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της Ηγουμενίτσας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Τέλος τα μετρητά: Αυτό είναι το νέο όριο – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Τέλος τα μετρητά: Αυτό είναι το νέο όριο – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες


Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία είναι σε ισχύ ορίστηκε πρόστιμο για πληρωμές από 500 ευρώ και πάνω οι οποίες θα έχουν γίνει με τη χρήση μετρητών.

Όσον αφορά το ύψος του προστίμου αυτό θα είναι ίσο με το διπλάσιο του ποσού που πληρώθηκε με μετρητά.

Για παράδειγμα, η αγορά ενός αγαθού το οποίο κοστίζει 800 ευρώ, αν γίνει με μετρητά, τότε ο παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο της τιμής του, δηλαδή 1.600 ευρώ.

Η πώληση αγαθών σε ιδιώτες εξοφλούνται αποκλειστικά με χρήση κάρτας για ποσά άνω των 500 ευρώ, χωρίς να επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη.
Read More »
Τέλος τα μετρητά: Αυτό είναι το νέο όριο – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες Τέλος τα μετρητά: Αυτό είναι το νέο όριο – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Την Τρίτη 05-03-2024 και ώρα 10:00 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή οδού Μονολίθι – Πλατανούσα – Δαφνωτή (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού 800.000,00 € ΦΠΑ.

2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 26-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την κατασκευή του υποέργου «Έργα προσαγωγής - επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 837.702,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

3. Έγκριση του από 26-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κλειδωνιάς Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 670.967,74 χωρίς Φ.Π.Α.

4. Έγκριση του από 26-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-02-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Διστράτου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 879.032,26 χωρίς Φ.Π.Α.

5. Έγκριση του από 27-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου – Ανακατασκευή διωρύγων ΒΔ1, Δ25 και Δ34», προϋπολογισμού € 2.196.899,69 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης, με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036173877 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

6. Έγκριση του από 01-03-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-02-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου – Ανακατασκευή διωρύγων Δ2 & Δ7» προϋπολογισμού 2.196.564,33 € με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036174072 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

7. Έγκριση του από 26-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρων και αντλητικού συγκροτήματος αρδευτικού αντλιοστασίου (Ωρωπού) του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 50.220,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

8. Έγκριση του από 29-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση τοιχίων αντιστήριξης και επενδεδυμένων τάφρων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στα όρια του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού 350.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

9. Έγκριση του από 22-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση μελετών για το Διοικητήριο Άρτας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

10. Έγκριση του από 01-03-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου κατά τη φάση εκπόνησης των μελετών (Αρχιτεκτονικών, Στατικών και ΗΜ) με υποβολή προτάσεων και εκθέσεων ελέγχου τήρησης Κανονισμών και Προδιαγραφών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών λουτρών Αμαράντου Κόνιτσας», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-06-2024.

12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Κλειδωνιάς», αναδόχου Νικολάου Καλτσούνη, μέχρι την 03-09-2024.

13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Α’ και Β’ παιδικού σταθμού Δήμου Κόνιτσας», αναδόχου ΝΤΑΦΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, μέχρι την 30-06-2024.

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης», αναδόχου «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 31-05-2024.

15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας, αναδόχου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι 31-05-2024.

16. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κατολισθήσεων και δημιουργία κόμβου Αγίου Ανδρέα – Ζωτικού και οδού προς Τύρια – Σιστρούνι», αναδόχου «TSAGOIL O.E.».

17. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό», αναδόχου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΗΣ Ε.Δ.Ε.».

18. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από διακλάδωση προς Ανατολικό Ζαγόρι έως κόμβο Ζαγορίου – Εγνατίας Οδού», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.».

19. Έγκριση σύναψης σύμβασης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, έγκριση των όρων διαπραγμάτευσης και συγκρότηση τριμελούς επιτροπής διαπραγμάτευσης για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου – βασικού μελετητή, στο πλαίσιο κατασκευής του υποέργου «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του» του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», προϋπολογισμού 1.633.000,00 € με ΦΠΑ, ενταγμένου με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5200182 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

20. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση τοποθέτηση βραχοπλέγματος σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

21. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση οδού προς Ιερά Μονή Ροβέλιστας», προϋπολογισμού 200.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση διενέργεια ελέγχου στατικής επάρκειας γεφυρών νομού Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».

23. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων για την σύνταξη μελέτης σύνδεσης Βαλανιδόραχης μέσω αναδασμού με τον κυκλικό κόμβο στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μίσθωση καλαθοφόρου οχήματος για τις ανάγκες του οδικού ηλεκτροφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».

25. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Επείγουσα αποκατάσταση προσβάσεων προς Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τ.Κ. Συρράκου λόγω καταπτώσεων», προϋπολογισμού € 59.300,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

26. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση σύμβασης κατά 14,91%) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στο Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου», αναδόχου «Ζιώγος Γεώργιος και ΣΙΑ ΟΕ» και έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών μέχρι την 31-03-2024.

27. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκαταστάσεις στο επαρχιακό δίκτυο Λάκκας Σουλίου», αναδόχου «TSAGOIL O.E.».

28. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προστασία βάθρων γέφυρας και διευθέτηση όμβριων επί του επαρχιακού δικτύου προς Πλατανιά», αναδόχου «Αθανάσιος Μηλιώνης Ε.Δ.Ε.».

29. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βατότητας της 32ης επαρχιακής οδού στο τμήμα από διασταύρωση με 34η επαρχιακή οδό έως Μπουραζάνι», αναδόχου «Σ.& Γ. ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε.». μέχρι την 30-12-2024.

30. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων», αναδόχου «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 30-07-2024.

31. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων, με α/α 2 «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων», της Πράξης «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων» με κωδικό ΟΠΣ 5032834 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», αναδόχου Τ.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., μέχρι την 03-05 -2025.

32. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση φορέων γεφυρών και ανακατασκευή στηθαίων τεχνικών έργων επί της 3ης επαρχιακής οδού προς ‘’Τσίμοβο’’», αναδόχου «Αθανάσιος Μηλιώνης Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 25-06-2024.

33. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντιστήριξη πρανών με μεταλλικό πλέγμα κατά μήκος τμημάτων του επαρχιακού δικτύου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

34. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου» προϋπολογισμού 290.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας (ακύρωση της αριθμ. 38/2959/21-12-2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των εγκαταστάσεων του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων, για την αγωνιστική περίοδο 2024 (προμήθεια υλικών για τις ανάγκες των υδραυλικών εγκαταστάσεων).

36. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μεταφορά μεταλλικής γέφυρας μπέλεϋ από Σίνδο Θεσσαλονίκης στον Άραχθο ποταμό στη θέση Γέφυρα Πλάκας κλπ.».

37. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αποκατάστασης και σύνδεσης οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων στα όρια του Κρυφοβού με όμορα δημοτικά διαμερίσματα (παροχή υπηρεσιών)».

38. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων Ανηλίου Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων προστασίας πρανών σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου Ν. Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας και συντήρηση χωμάτινων ομβροδεξαμενών στα όρια της Μανολιάσας (παροχή υπηρεσιών)».

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός και διάνοιξη τάφρων στις θέσεις ‘’Σκοπίτλερο’’ και ‘’Άγιος Γεώργιος’’ Χρυσοβίτσας (παροχή υπηρεσιών)».

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μίσθωση γερανοφόρων οχημάτων για την επισκευή και αντικατάσταση γεφυρών στα όρια του Ν. Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

43. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων Λιγκιάδων (παροχή υπηρεσιών)».

44. Έγκριση ανάθεσης εργασιών για την ετήσια τακτική συντήρηση και βαθμονόμηση των αναλυτών του Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.

45. Έγκριση του Πρακτικού ΙII/16-02-2024 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της Τρίτης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2023-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής Δυναμικού Συστήματος Αγορών του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 161.601,27 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης για τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων και τετράμηνης παράτασης για το χρονικό διάστημα από 08.01.2024 έως 31.12.2024) και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων και σχεδιαστική αποτύπωση των υφιστάμενων μνημείων - κτηρίων «Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Άβελ», «Ιαματικά Λουτρά, Καβασίλων», «Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Διπόταμου», «Μονή Αγίων Αναργύρων, Κλειδωνιάς», «Κτήριο στον αύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας, Γαρδικίου», «Ι.Μ. της Παναγίας, Χρυσοβίτσας» για την σύνταξη μελετών συντήρησης - αποκατάστασής τους από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».

47. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 27911/221/20-02-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας των χώρων κύριας χρήσης του κτιρίου Κ01-Α των υπό ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με την εκδοθείσα οικοδομική άδεια και τη μελέτη του έργου».

48. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υπερωριακή εργασία υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2024, για την υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

49. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης και κατανομή πιστώσεων των κονδυλίων «Εκούσιοι αναδασμοί (Αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας) ΠΕ Ιωαννίνων» και «Ανειλημμένες υποχρεώσεις έργου: Ισοπεδώσεις Ν. Ιωαννίνων».

50. Έγκριση τροποποίησης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και της εταιρείας «KAFSIS BIOMΗXANIKH KAI ENEΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», αναδόχου του έργου «Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων προϊόντων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα», με επαύξηση του συμβατικού αντικειμένου κατά 38%.

51. Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων αναδόχων Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

52. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 31679/734/27-02-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί έγκρισης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση αγώνων Πανηπειρωτικού Μαθητικού Σκακιστικού πρωταθλήματος, την 3η Μαρτίου 2024.

53. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην Έκδοση της Επιστημονικής Επετηρίδας «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ», από το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών.

54. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση αγώνων πανελληνίου πρωταθλήματος εδαφοσφαίρισης (petang), στις 23-24/03/2024.

55. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στις ενημερωτικές δραστηριότητες της οφθαλμολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για το Γλαύκωμα.

56. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση, με τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων», Πανελληνίων Αγώνων Κολύμβησης, στις 23-24 Απριλίου 2024.

57. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

58. Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «FOOD EXPO 2024» που διοργανώνεται στην Αθήνα, το διάστημα 09-11/03/2024.

59. Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «PROWEIN 2024», που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το διάστημα 10-12/03/2024.

60. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη φιλοξενία τηλεοπτικού συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

61. Έγκριση μετάβασης του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Άρτας Νικολάου Σπύρου και της Ειδικής Συμβούλου, Αρετής Στασινού, στη Βιέννη το διάστημα 12-18/03/2024, για τη συμμετοχή τους στην έκθεση «FERIENMESSE 2024» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

62. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου «Από τους Βικογιατρούς στη σύγχρονη θεραπεία», το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στη Βίτσα Ζαγορίου.

63. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

64. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άρση καταπτώσεων μετά από κατολισθητικά φαινόμενα στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο από Βουλιάστα έως όρια νομού (παροχή υπηρεσιών)».

65. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια αδρανών υλικών και ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση προσβάσεων και συνδέσεων με την 4η επαρχιακή οδό (προμήθεια υλικών)».

66. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου και σύνδεση τμημάτων του οικισμού Αμπελοχωρίου με το επαρχιακό δίκτυο (παροχή υπηρεσιών)».

67. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός ξύλευση δέντρων στον ποταμό Μετσοβίτικο μετά από κατολισθήσεις (παροχή υπηρεσιών)».

68. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός στραγγιστικών τάφρων στα όρια του Δ.Δ. Κατσικάς (παροχή υπηρεσιών)».

69. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή τεχνικού συμβούλου για την σύνταξη μελετών αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού Κόνιτσας – Ελεύθερο – Δίστρατο (παροχή υπηρεσιών)».

70. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης λίθινων προσβάσεων και τοίχων αντιστήριξης καθώς και καθαρισμός ρεμάτων στα όρια του Ν. Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

71. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδικού δικτύου σύνδεσης Ανηλίου με όρια νομού για την ασφαλή μετάβαση υλοτόμων και περιηγητών (παροχή υπηρεσιών)».

72. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδοστρώματος μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα για την εξυπηρέτηση κτηνοτρόφων και υλοτόμων στην Ράχη Ανηλίου έως τα όρια νομού (παροχή υπηρεσιών)».

73. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-12-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού € 2.000.000,00 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171927 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

74. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2023», αναδόχου εταιρείας «ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ», μέχρι την 31-05-2024.

75. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση βατότητας οδικού δικτύου ΔΚ Πέτα της Π.Ε Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».

76. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τον εκσυγχρονισμό των κύριων αρδευτικών διωρύγων πεδιάδας Άρτας (Δ3 ΤΟΕΒ Αράχθου & Δ5 ΤΟΕΒ Λούρου), της Π.Ε. Άρτας.

77. Έγκριση απαλλαγής υπολόγου δαπάνης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής (ΧΕΠ) της Π.Ε. Άρτας.

78. Έγκριση διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης για τη μίσθωση κλειστής και στεγασμένης θέσης στάθμευσης για το αυτοκίνητο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

79. Κατάρτιση και έγκριση όρων της διακήρυξης για την εκμίσθωση του δημόσιου φυσικού ιχθυοτροφείου «Ρηχό» της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

80. Έγκριση του Πρακτικού Ι/02-02-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής/τεχνικών προσφορών - οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της 5ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023-2024 με δικαίωμα παράτασης έως 31-12-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Δημοσίων Σχολείων Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.000,15 € με Φ.Π.Α.

81. Ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του διεθνούς ανοικτού (άνω των ορίων) ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής για την υλοποίηση της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019 – Περιφέρεια Ηπείρου “Κοινωνική Σύμπραξη: ΠΕ Θεσπρωτίας”», προϋπολογισμού € 192.434,90 με ΦΠΑ, με Κωδικό ΟΠΣ 5029413 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020.

82. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων λειτουργικών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2024.

83. Έγκριση ανάκλησης απόφασης ανάληψης υποχρέωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας έτους 2024.

84. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εργασίες κοπής δέντρων (παροχή υπηρεσιών) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε βάρος του ΕΦ/ΚΑΕ 072.0899.01 του προϋπολογισμού της οικ. έτους 2024.

85. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης (παροχή υπηρεσιών) για μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε βάρος του ΕΦ/ΚΑΕ 9762.01.000.01 του προϋπολογισμού της οικ. έτους 2024.

86. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για προμήθεια και αναγόμωση πυροσβεστήρων των μηχανημάτων έργου και οχημάτων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

87. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την επιστροφή παραβόλων.

88. Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα, από 22 έως 25-02-2024, προκειμένου να παραβρεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) ως μέλος της, καθώς και στην εκδήλωση «Η Πίτα του Ηπειρώτη» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, και έγκριση των σχετικών δαπανών.

89. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

90. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμός και προστασία όχθεων ρεμάτων, άρση προσχώσεων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

91. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πάργας», αναδόχου «Μάκης Α.Τ.Ε.Ε.».

92. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή -μόρφωση και καθαρισμός τάφρων και τεχνικών καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου «Κων/νου Κώστα Ε.Δ.Ε.».

93. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση βατότητας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζηρού αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Κώστα Κων/νου.

94. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις - αντιστηρίξεις - καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Ηλία Κατσιμπόκη.

95. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις - κατασκευές τεχνικών στην Ε.Ο.19 Αρχάγγελος – Νεράιδα», αναδόχου κ. Κωνσταντίνου Κώστα.

96. Τροποποίηση της αριθμ. 37/2834/07-12-2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου περί έγκρισης κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων της Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2024.

97. Έγκριση των πρακτικών 1A/26-01-2024, 1B/12-02-2024 και 2/22-02-2024 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2α του Ν. 4412/2016 για την επιλογή αναδόχου της προμήθειας και εγκατάστασης έξυπνου εξοπλισμού του υποέργου 3 «Λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο κατασκευής κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», προϋπολογισμού 266.476,00 € με ΦΠΑ, του έργου «Κατασκευή κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)».

98. Έγκριση του Πρακτικού 5/26-02-2024 της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων του Ν.4412/2016 για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα - Μαυρής» προϋπολογισμού € 490.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0022041074 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

99. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε. Πρέβεζας.

100. Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Π.Ε. Πρέβεζας οικ. έτους 2024 για οφειλές παρελθόντων ετών και έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Πρέβεζας οικ. έτους 2024, όπως διαμορφώθηκε μετά την 1η Τροποποίησή του.

101. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής που αφορά στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, καθώς και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Νομού Πρέβεζας για το διάστημα 01/02/2024 έως 29/02/2024.

102. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, της 1ης πρόσκλησης οικονομικών προσφορών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

103. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στη διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πρέβεζα».

104. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, στη διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης «Φιλιππιάδα - Αποκριάτικη Παρέλαση 2024».

105. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας (συνδιοργάνωση εκδηλώσεων).
Read More »
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο σεμινάριο :"Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου"

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο σεμινάριο :"Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου"

Ευχαριστούμε όλους τους εισηγητές του σεμιναρίου μας για τις πάρα πολύ καλές εισηγήσεις τους και τις επιδείξεις στα εργαστήρια - μετρήσεις με την άψογη παρουσίαση.

 Η μεταδοτικότητα άριστη και η μορφή διαλόγου με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς , άφησε πιστεύουμε επικαρπία γνώσεως...


Την πρώτη ημέρα των εισηγήσεων του τριημέρου σεμιναρίου μας , παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό , η κυρία Μπέση Μαρίνα Αναπληρώτρια Δ/ντρια ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου , ο κύριος Μπάντιος Νικόλαος Αντιδήμαρχος Φιλιατών , ο κύριος Τσίγγρος Δημήτριος αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου και ο κύριος Τσόδουλος Κυριάκος Αιρετός ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

Read More »
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο σεμινάριο :"Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου" Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο σεμινάριο :"Καλαμάς στο Ρου του Χρόνου & του Τόπου" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται στην Πέρδικα!

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται στην Πέρδικα!


Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή της Πέρδικας.

Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 102 κλινών και ένα τετράστερο δυναμικότητας 144 κλινών.

Επισημαίνεται ότι στο νέο Σχέδιο του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου του τουρισμού η περιοχή θεωρείται μεν αναπτυγμένη αλλά όχι κορεσμένη γεγονός που επιτρέπει την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων.

Όπως είναι γνωστό, έχει αρχίσει η εκπόνηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για το σύνολο του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο καθορίζει και τυποποιεί τις χρήσεις γης ανά περιοχή και αποτελεί γενικό οδηγό χωροταξικής ανάπτυξης για το Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόθεση του Δήμου είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως τουριστικής ζώνης, για την ανάπτυξη ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκτιμά ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται στην Πέρδικα! Δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται στην Πέρδικα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Τρίτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Τρίτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 και ώρα 13.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Η Ημερήσια Διάταξη, μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης διαμορφώθηκε ως εξής:

Θέμα 1: Εκτιμήσεις -Μετρήσεις ποιότητας του αέρα στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. (κατατέθηκε από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» )

Θέμα 2: Ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για τη «Δεύτερη Γεφύρωση ή παράλληλη γεφύρωση της γέφυρας Άρτας» (κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ-Τόπος να ζεις», κ. Άλκη Παπαχρηστάκη)

Θέμα 3: Το νέο Τεχνολογικό Πάρκο (κατατέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», κα Τάτση Μαγδαληνή)

Θέμα 4: Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τη Λίμνη Παμβώτιδα, προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή της, τα ποσά που έχουν δαπανηθεί προς αυτές τις ενέργειες και ποια τα αποτελέσματα των ενεργειών (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο) Θέμα

5: Αίτημα απολογισμού των πεπραγμένων αλλά και των μη πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής έναντι της καταστροφικής επέλασης των «αρπακτικών» εταιρειών ΑΠΕ στην Ήπειρο (κατατέθηκε από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»).
Read More »
Τρίτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Τρίτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Κ.Υ. Παραμυθιάς : Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας για τον Μάρτιο

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
Κ.Υ. Παραμυθιάς : Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας για τον Μάρτιο


Το πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωάννινων – Θεσπρωτίας, στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για τον Φεβρουάριο. 

Για τα ραντεβού σας, μπορείτε να καλείτε το 6977971340Δευτέρα 04 Μαρτίου

Τετάρτη 06 Μαρτίου
Δευτέρα 11 Μαρτίου
Τετάρτη 13 Μαρτίου
Δευτέρα 18 Μαρτίου
Τετάρτη 20 Μαρτίου
Δευτέρα 25 Μαρτίου
Τετάρτη 27 Μαρτίου

Η Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι διαμένουν στις περιοχές της επαρχίας των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με αποκλίσεις στην ανάπτυξη, ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, καθώς και στην υποστήριξη των οικογενειών τους προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδικό Παιδαγωγό, οι οποίοι αποτελούν την Διεπιστημονική Ομάδα Παρέμβασης.

Διαγνωστικές υπηρεσίες :
Αξιολόγηση, πρόληψη και υποστήριξη των οικογενειών και διασύνδεση με την κοινότητα
Αξιολόγηση και διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών, παιδοψυχιατρικών διαταραχών
Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών
Διάγνωση και αντιμετώπιση παθολογικών συμπεριφορών και διαταραχών διαγωγής
Αξιολόγηση και παροχή συμβουλευτικής και υποστηρικτικής βοήθειας οικογενειών, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία και την μείωση του άγχους της οικογένειας και του παιδιού.
Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω προγραμμάτων αγωγής κοινότητας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.
Read More »
Κ.Υ. Παραμυθιάς : Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας για τον Μάρτιο Κ.Υ. Παραμυθιάς : Το πρόγραμμα της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας για τον Μάρτιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Φιλιατών στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2024, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος στα κάτωθι δίκαια αιτήματα των Αγροτών Κτηνοτρόφων- Μελισσοκόμων Ν. Θεσπρωτίας , διεκδικώντας από την Κυβέρνηση τα ακόλουθα:

Μείωση του κόστους παραγωγής με :

 Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου

 Πλαφόν 7 λεπτά/kWh στο ρεύμα [αγροτικό κτηνοτροφικό μελισσοκομικό]

 Επιδότηση μέσων παραγωγής [λιπάσματα φυτοφάρμακα, ζωοτροφές]
 
 Κατάργηση του Φ.Π.Α

 Επαναδιαπραγμάτευση της Κ.Α.Π.

 Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Αποζημίωση για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς.

 Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

 Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.

 Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

 Εκπαίδευση των αγροτών από τους δημόσιους φορείς σε καλλιεργητικές μεθόδους και νομοθεσίες.

 Ουσιαστικά μέτρα στήριξης της μελισσοκομίας με :

 Αδειοδότηση εγκατάστασης κυψελών εντός δασικών οικοσυστημάτων

 Κίνηση αγροτικών οχημάτων >3.5 τόνων σε παράπλευρές οδούς και εθνικές οδούς.

Εκφράζουμε τη αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των Αγροτών Κτηνοτρόφων- Μελισσοκόμων του Νομού Θεσπρωτίας και όλης της χώρας καθώς και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Επίσης μη ξεχνάμε, ότι ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας της Χώρα μας . Μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την επανεκκίνηση και την αναβίωση των ερημωμένων χωριών του Δήμου μας ,του Νομού μας και ολόκληρης της χώρας , καθώς παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών δυσκολιών οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Read More »
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2024 Rating: 5

Σελίδες