Ανοιχτό καθημερινά το καφενείο στο Πλαίσιο Φιλιατών

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Ανοιχτό καθημερινά το καφενείο στο Πλαίσιο Φιλιατών


Καθημερινά ανοιχτό είναι πλέον το μοναδικό καφενείο στο παραδοσιακό και διατηρητέο χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

Αφήστε τα παιδιά σας να παίζουν ανέμελα στην πλατεία του χωριού, όσο εσείς απολαμβάνετε το καφεδάκι σας, το ποτό και το φαγητό σας στα κάρβουνα.


Η Γιώτα και η όμορφη οικογένειά της είναι πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει αλλά και να σας φτιάξει τη διάθεση με το πλούσιο χαμόγελό της.
Read More »
Ανοιχτό καθημερινά το καφενείο στο Πλαίσιο Φιλιατών Ανοιχτό καθημερινά το καφενείο στο Πλαίσιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Καταγγελία πολίτη για υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Καταγγελία πολίτη για υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο συγκεκριμένος πολίτης που εργάζεται στον Δήμο Ηγουμενίτσας, εδώ και μια εβδομάδα, χρησιμοποιεί ως ιδιωτικό ΙΧ, το όχημα του Δήμου.
 
Από πότε ο Δήμος διαθέτει δωρεάν όχημα στους εργαζόμενους του από την ώρα μάλιστα που δεν έχει καύσιμα στα οχήματά του;
 
Ντροπή και αίσχος.
 
Ο εν λόγω κύριος όταν ερωτήθηκε πως και χρησιμοποιεί το όχημα του Δήμου για ιδιωτική του χρήση, απάντησε: 
Γιατί να χαλάω δικά μου καύσιμα όταν το απόγευμα, όταν ο Δήμος δεν ελέγχει τίποτα, θέλω να πάω να ταΐσω τα σκυλιά μου;
Άσε που θέλω να κάνω και δρομολόγια για να μαζέψω ξύλα για το τζάκι....
 
Ορίστε που πάνε τα λεφτά μας και μετά ο Δήμος παραπονιέται ότι δεν έχει μια.
 
Προς θεού δεν τα βάζω με τον εν λόγω υπάλληλο, αφού του περνάει (αν και θα έπρεπε) παρά μόνο με τον Δήμο Ηγουμενίτσας που του το επιτρέπει.
Read More »
Καταγγελία πολίτη για υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας Καταγγελία πολίτη για υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Πρωτομαγιά στο Πλαίσιο Φιλιατών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Πρωτομαγιά στο Πλαίσιο Φιλιατών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 

Την ευκαιρία να διαψεύσουν στην πράξη την φήμη που θέλουν τους Πλαισιώτες τσιγκούνηδες, είχαν την Πρωτομαγιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ" αλλά και όλοι οι κάτοικοι.

Στην μοναδικής ομορφιάς πλατεία, δέχθηκαν και φίλεψαν, πάνω από 300 άτομα, από όλη τη Θεσπρωτία.

Μοιράστηκαν δωρεάν σουβλάκια, λουκάνικα, κοντοσούβλι, παραδοσιακές πίτες και γλυκά αλλά και λουλούδια για τις κυρίες.

Όλοι μαζί, από το νωρίς το πρωί εώς αργά το απόγευμα διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής του Βασίλη και της Έλενας.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά.

Στο τέλος, αφού καθάρισαν την πλατεία, ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.Read More »
Πρωτομαγιά στο Πλαίσιο Φιλιατών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Πρωτομαγιά στο Πλαίσιο Φιλιατών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Ο Αρχαιολογικός χώρος Ελίνας (Δυμόκαστρο) κάτω από τον έναστρο ουρανό

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Ο Αρχαιολογικός χώρος Ελίνας (Δυμόκαστρο) κάτω από τον έναστρο ουρανό
 
 

Ο αρχαιολογικός χώρος του Δυμοκάστρου βρίσκεται σε λόφο νότια του όρμου Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τειχισμένο παράλιο αρχαίο οικισμό, ο οποίος έχει ταυτιστεί από τον Νickolas Hammond και το Σωτήριο Δάκαρη με την αρχαία Ελίνα, που αναφέρεται σε μολύβδινη επιγραφή από τη Δωδώνη. Το όνομα είναι παράγωγο του εθνικού ονόματος Ελινοί, γνωστού από το Στέφανο Βυζάντιο θεσπρωτικού φύλου, το οποίο θεωρείται ότι κατοικούσε στην περιοχή Μαργαριτίου - Πλαταριάς - Πέρδικας.

H θέση του οχυρωμένου οικισμού είναι εξαιρετική, δίπλα στον όρμο Καραβοστάσι, ο οποίος στην αρχαιότητα θα πρέπει να εισχωρούσε βαθύτερα στον κάμπο, δημιουργώντας ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, όπως δηλώνει και το νεότερο όνομά του. Από τον ίδιο τον οικισμό, ο οποίος φαίνεται να ήταν στραμμένος προς τη θάλασσα, έχει κανείς εξαιρετική θέα προς το νότιο τμήμα της Κέρκυρας, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και τη Λευκάδα.

Δείτε αυτή και πολλές άλλες φώτο στην έκθεση φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα".
https://www.facebook.com/events/797439303666391/
Read More »
Ο Αρχαιολογικός χώρος Ελίνας (Δυμόκαστρο) κάτω από τον έναστρο ουρανό Ο Αρχαιολογικός χώρος Ελίνας (Δυμόκαστρο) κάτω από τον έναστρο ουρανό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Frapedomaxos - Όλα Ελληνικά (ΒΙΝΤΕΟ)Ένα τραγούδι από την Ηγουμενίτσα για την Ελλάδα μας

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Frapedomaxos - Όλα Ελληνικά (ΒΙΝΤΕΟ)
Ένα τραγούδι από την Ηγουμενίτσα για την Ελλάδα μας


Σάτιρα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σαν χώρα. 
Χρειαζόμαστε το χαμόγελο!!
Official Page ---► https://www.facebook.com/Fraped0maxos.gr


Read More »
Frapedomaxos - Όλα Ελληνικά (ΒΙΝΤΕΟ)Ένα τραγούδι από την Ηγουμενίτσα για την Ελλάδα μας Frapedomaxos - Όλα Ελληνικά (ΒΙΝΤΕΟ)Ένα τραγούδι από την Ηγουμενίτσα για την Ελλάδα μας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε το 2014 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε το 2014 το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΣύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε το 2014 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 40,5% στα 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθεί ο λιμένας Λαυρίου με αύξηση εσόδων κατά 18,7% στα 3,04 εκατ. ευρώ. Αντίθετα εξαιρετικά αρνητική εικόνα από πλευράς εσόδων παρουσίασαν πέρυσι τα λιμάνια του Ηρακλείου (-17%), Κέρκυρας (-8,6%) και Αλεξανδρούπολης (-8,1%). Οριακή πτώση εσόδων κατά 1,4% στα 5,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε πέρυσι και το λιμάνι της Πάτρας.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε πέρυσι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εφτασαν τα 5,2 εκατ. ευρώ με αύξηση 6,1% σε σύγκριση με το 2013. Ακολουθεί το λιμάνι του Ηρακλείου με κέρδη 1,78 εκατ. ευρώ και το λιμάνι της Ελευσίνας με κέρδη προ φόρων 991.000 ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών παρουσίασε πέρυσι το λιμάνι της Καβάλας με τα κέρδη προ φόρων στα 212.800 ευρώ (αύξηση 170,7%). Σημειώνεται πως κανένα από τα περιφερειακά λιμάνια δεν είχε ζημιές σε επίπεδο προ φόρων το 2014, ενώ πριν από δύο χρόνια (το 2012) τρία λιμάνια (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ραφήνας) είχαν ζημιογόνα χρήση.

Η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν με τα περιφερειακά λιμάνια τα οποία ελέγχονται κατά 100% από το Ταμείο. Είναι γνωστή η στρατηγική για τον ΟΛΠ, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ακύρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ ΟΛΘ +5,84% στη Θεσσαλονίκη. Για τα περιφερειακά λιμάνια δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η στρατηγική αν και τα στοιχεία δείχνουν πως βρίσκονται σε τροχιά εξυγίανσης.

Από τα απολογιστικά στοιχεία που έστειλαν οι διοικήσεις των οργανισμών λιμένων στο ΤΑΙΠΕΔ προκύπτουν και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν την περυσινή χρονιά. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία:

1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ:

* Κατασκευή πύλης ελέγχου πεζών και εξωτερική περίφραξη Νότιου Λιμένα Πατρών –ΕΣΠΑ ΔΕ
* Ολοκλήρωση Ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης Νοτίου Λιμένα Πατρών με Εθνική οδό Πατρών-Αθηνών – Δημόσιες Επενδύσεις
* Δημιουργία Μαρίνας εξυπηρέτησης Mega Yachts στο Βόρειο Λιμένα Πατρών.

2. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

* Από το 2012 μέχρι σήμερα το λιμάνι του Ηρακλείου έχει αύξηση αποτελεσμάτων (δείκτης ΕΒΤ) 103% και εσόδων πάνω από 12%.
* Έχει αναπτύξει σύστημα για τη διαχείριση των επισκεπτών (πρότυπο μοντέλο 5-αισθήσεων) που έχει κερδίσει 7 βραβεία διεθνώς.
* Είναι 12μηνος προορισμός με τεράστια πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα με αύξηση του Home Port και γενικά έσοδα μόνο από την κρουαζιέρα πάνω από τα €60 εκ. τα τελευταία 3 χρόνια.
* Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Ν. Ανατολική Μεσόγειο και τον κόσμο χτίζοντας σταθερές βάσεις συνεργασίας με όλους τους τοπικούς και διεθνείς φορείς.

3. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

* Παρουσίασε θετικό ισοζύγιο €1.500.000 εκ. περίπου σε σχέση με το στόχο των €100.000 (15 φορές πάνω)
* Εναρμονίστηκε με τις απαιτήσεις του Διεθνή κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Απόρροια αυτού ήταν και η εφαρμογή
πρόσθετων μέτρων ασφαλείας για τον έλεγχο και δραστικό περιορισμό των φαινομένων διακίνησης λαθρομεταναστών.
* Συμμετείχε στην υλοποίηση 12 ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού €5,5 εκ. περίπου με πραγματοποιημένη απορρόφηση εντός του €2014 1,6 εκ. περίπου.

* Υλοποιήθηκαν (στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRIAMOS) οι απαιτούμενες μελέτες για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσπρωτία
για τη διακίνηση εμπορευμάτων και η Εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης του έργου.


4. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέσα από την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διοίκησης με έμφαση στην εξωστρέφεια και έμφαση στην υλοποίησης δράσεων για αύξηση εσόδων, εξορθολογισμό κόστους
μέσω της μείωσης ή συγκράτησης λειτουργικών δαπανών και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, επετεύχθη εντός του 2014 αύξηση της κερδοφορίας σε ποσοστό 50%.

5. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, μετά από πολλά χρόνια εμφανίζει κέρδη τα δύο τελευταία έτη, προχωρώντας συγχρόνως στον εκσυγχρονισμό των λιμένων αρμοδιότητας του, στην εκτέλεση έργων υποδομής και στο εναρμονισμό της λειτουργίας των λιμένων με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό έχει προβεί στην εκπόνηση Προγραμματικών σχεδίων (master plan) των λιμένων αρμοδιότητας του, την εκπόνηση σχεδίου περισυλλογής αποβλήτων πλοίων και την κατασκευή έργων υποδομών, με στόχο να καταστεί το Λιμενικό Σύστημα Καβάλας πόλος ανάπτυξης στον τομέα των μεταφορών.

6. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Τα τελευταία περίπου δύο (2) χρόνια, πραγματοποιήθηκαν στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ πολύ σημαντικές δράσεις, τόσο προς το συμφέρον του, όσο και για της Εθνικής Οικονομίας.

* Ανάκαμψη των Οικονομικών του: Βάσει της εμπειρίας, της γνώσης και της επιτυχημένης διαχείρισης, με τις κατάλληλες κινήσεις και παρά την υπάρχουσα ύφεση, σήμερα ο ΟΛΕ ΑΕ έχει πλεόνασμα που ανέρχεται στο ποσόν των €712.000 εκ., αποδεικνύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και το έργο που συντελέστηκε προς όφελος του Οργανισμού και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου.
* Μεταφορά του Λιμένα έξω από τον ιστό της πόλης, έργο πνοής και ανάσας για την Ελευσίνα καθώς και αξιοποίηση του υπάρχοντος λιμανιού με τη δημιουργία πρασίνου και χώρων αναψυχής.
* Καθαρισμός του κόλπου της Ελευσίνας από τα βυθισμένα και ημιβυθισμένα πλοία (20 ναυάγια)
* Διενεργήθηκαν σχετικές διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων και επιχωματώσεων στη Ζώνη Λιμένα.

7. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε.

* Έναρξη (Αύγουστος 2014) δρομολογίων νέας γραμμής πλοίων Ro-Ro (Τεργέστη-Λαυριο-Κων/πολη), με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων στον εν λόγω τομέα κατά 15%περ.
* Αύξηση επιβατών Κρουαζιέρας κατά 561% (από 4.608:2013 σε 30.493:2014), με αντίστοιχη αύξηση εσόδων κατά 160% περίπου.
* Αύξηση κερδών (καθαρά προ φόρων) για τη χρήση 2014 σε σχέση με το 2013 κατά 80%, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση εσόδων από δρομολόγια Ro-Ro, Κρουαζιέρα, Τομέα Σκαφών Αναψυχής, Λοιπά Εμπορικά Πλοία)

9. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2014 παρατηρήθηκε αύξηση των συνολικών εσόδων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνα Α.Ε. 4,5% σε σύγκριση με τα προϋπολογισθέντα στοιχεία και αντίστοιχη θετική απόκλιση του Ισοζυγίου κατά 21,39%.

10. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.

* ΜΟΛΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ - Ολοκλήρωση εργασιών φυσικού αντικείμενου νέου µόλου κρουαζιερόπλοιων κόστου; €19 εκ. µήκους 430µ. σε συμπλήρωση του υφιστάμενου µόλου µήκους 340µ.(έργο το οποίο εκκρεµεί από το 2006, µελέτη έργου από το 1998 - 16 έτη). Πλήρης κάλυψη πλέον όλων των κρουαζιερόπλοιων, που σηµαίνει ότι κανένα πλοίο δεν θα µένει αγκυροβοληµένο εκτός λιµένα και οι επιβάτες θα αποφύγουν την ταλαιπωρία της µεταφοράς τους µε πλοιάρια.

* ΟΡΦΑΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - Διοικητική τακτοποίηση και παρεµβάσεις στα λιµάνια που µας δόθηκαν τον Μάιο 2014 και ο Οργανισµός Λιµένος Κέρκυρας ΑΕ έχει γίνει πλέον Φορέας Διαχείρισης και Δικαιοδοτικό Όργανο των πρώην ορφανών λιµένων (33 στο σύνολο). .

* ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - Παρέµεινε στα επίπεδα του 2013 παρά την αρνητική γεωπολιτική και οικονοµική συγκυρία. Αφίξεις 400 κζ/πλοιων το 2014 µε περίπου 700.000 επιβάτες µε τις ανάλογες προσδοκίες για το 2015
Read More »
Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε το 2014 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων μεταξύ των περιφερειακών λιμένων παρουσίασε το 2014 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝΗ Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη της χώρας με 54 Συλλόγους-μέλη, πληροφορήθηκε την άσχημη κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή σας.Οι φόλες είναι καθημερινό φαινόμενο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει συλληφθεί κάποιος από τους δράστες.Ενας φιλόζωος που υπάρχει στην περιοχή σας,άνεργος και σιτιζόμενος από την εκκλησία, με ανάπηρο αδελφό, είναι ο μόνος που πρόλαβε να διασώσει 26 αδέσποτα σκυλιά και αντί ο Δήμος να τον βοηθήσει και να αναγνωρίσει το έργο του, όχι μόνο δεν τον βοηθά με τροφές, φάρμακα κ.λ.π. αλλά τον εμπαίζει λέγοντάς του ότι χρειάζεται να εκπροσωπεί φιλοζωικό σύλλογο για να προσφερθεί βοήθεια στα ζώα.Με έκπληξη εκπρόσωπός μας που επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο άκουσε ότι δεν ξέρει αν τα ζώα είναι αδέσποτα, γιατί είναι καινούργιος στο Δήμο και ότι όποιος έχει πολλά σκυλιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να του δίνονται τροφές ! Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε

α) ότι στους Δήμους της χώρας υπάρχει συνέχεια και ότι ήθισται ο νέος Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος, να ενημερώνεται από τον παλαιότερο, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δουλειά του Δήμου. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να ενημερωθείτε για την προηγούμενη κατάσταση τόσο των ζώων όσο και του φιλόζωου.

β) ότι ο κάθε ένας που φροντίζει πολλά σκυλιά, δεν σημαίνει ότι είναι φιλόζωος και εθελοντής.

Μπορεί κάλλιστα να είναι κυνηγός, ποιμένας, εκτροφέας κ.λπ., πράγμα που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ζώα του ανήκουν και ο λόγος που τα έχει είναι για να τα χρησιμοποιεί σαν εργαλεία στη δουλειά του. Συνεπώς δεν μπορείτε να εξομοιάζεται έναν φιλόζωο που προσφέρει έργο στην πόλη σας με τις προηγούμενες κατηγορίες συμπολιτών σας.Επειδή δεν έχετε ως Δήμος εφαρμόσει τους Ν.4039/12 και 4235/14 σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσετε στα παρακάτω:

1. Αμεση συγκρότηση της 5/μελούς επιτροπής για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου και υποχρεωτική συνεδρίασή της τουλάχιστον κάθε μήνα,όπως ο νόμος 4039/2012 ορίζει. (1 κτηνίατρος, 1 εκπρόσωπος του Δήμου, 2 μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου και 1 εκπαιδευτής).

2. Για την εξασφάλιση εσόδων του Δήμου έχει προβλεφθεί η είσπραξη των προστίμων από όσους παραβαίνουν τη νομοθεσία για εγκλήματα κατά των ζώων.Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά προτείνεται σε κάποιους Δήμους η παρακράτηση από τους λογαριασμούς της ύδρευσης-αποχέτευσης στον τομέα της καθαριότητας του ποσού των 0.50€ σε κάθε λογαριασμό για τη δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου. Ο νόμος όριζε ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 έπρεπε όλοι οι Δήμοι να έχουν ιδρύσει.

3. Μέχρι τη συγκέντρωση των ποσών που θα χρειασθούν για τη ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι απαραίτητη η εξασφάλιση πίστωσης από τον προυπολογισμό του 2015 για εμβολιασμούς, στειρώσεις και σίτιση αδέσποτων.

4. Είναι απαραίτητο να γίνει μια συμφωνία με τους τοπικούς κτηνιάτρους, ώστε να αναλάβουν έναντι λογικού ποσού τη στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Σημαντική θα είναι η συνεισφορά των φιλόζωων κατοίκων οι οποίοι σε συνεργασία με τους υπαλλήλους που θα ορίσετε γι αυτό το σκοπό θα μεταφέρουν τα ζώα στους γιατρούς.

5. Κάθε ζώο που θα στειρώνεται και θα εμβολιάζεται θα αφήνεται στο περιβάλλον, όπως ο νόμος ορίζει, φορώντας απαραίτητα διακριτικό λουρί με τα στοιχεία του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ξέρουν ότι ο Δήμος τα έχει φροντίσει, ότι είναι στην προστασία του και ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για κανένα.

6. Σίτιση και πότισμα των αδέσποτων του Δήμου με τοποθέτηση ταιστρών-ποτίστρων σε καίρια σημεία και παροχή των απαραίτητων σε φιλόζωους (τροφές-φάρμακα κ.λ.π.) που προσφέρουν εθελοντικό έργο και υποκαθιστούν το Δήμο στο έργο του.

7.Βοήθεια του Δήμου για εξασφάλιση πρόσβασης της Ομοσπονδίας μας στα σχολεία, ώστε να παρουσιάσουμε μαθήματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

8. Συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα κατοικίδιά τους, όπου θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα δράσης του Δήμου για τα αδέσποτα και θα καλούνται όλοι να συμβάλλουν σε αυτό.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι δυνατό να περιμένετε από τους Δημότες σας να τηρούν τους νόμους της χώρας, όταν εσείς ως Δήμος δεν τους εφαρμόζετε.Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την τήρηση των πατραπάνω από την πλευρά σας. Είναι καιρός τώρα να προχωρήσετε στην υλοποίηση των υποχρεώσεών σας.Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητήσετε και που είναι στις δυνατότητές μας να σας παρέχουμε.

Εν αναμονή των ενέργειών σας.
 
Με εκτίμηση
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος : Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας: Μαρία Χουστουλάκη

Για το Δ.Σ : ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ

Read More »
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Η Πέστανη τίμησε τον Άι Θανάση (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Η Πέστανη τίμησε τον Άι Θανάση (ΦΩΤΟ)


Το Σάββατο 2/5/15 τελέσθη πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Πέστανης.

Ακολούθησε συνάντηση στο καφενείο του χωριού με σουβλάκια και ποτά.

 

Read More »
Η Πέστανη τίμησε τον Άι Θανάση (ΦΩΤΟ) Η Πέστανη τίμησε τον Άι Θανάση (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού ΠεριεχομένουΒασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.)που αφορά την αναγκαστική μεταφορά διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Η Π.Ν.Π. είναι εξ ορισμού απαράδεκτη ,όπως απαράδεκτες ήταν και οι Π.Ν.Π. των προηγουμένων κυβερνήσεων. Όλες γίνανε «για να σωθεί η πατρίδα». Το τελευταίο διάστημα έτσι «σώζουν την πατρίδα» οι κυβερνήσεις οδηγώντας τον λαό στην φτώχια και την εξαθλίωση. Το καινούργιο είναι ότι αυτή γίνεται από μια κυβέρνηση της «Αριστεράς».
Όλοι θέλουμε να σωθεί η πατρίδα. Αλλά ποια είναι η πατρίδα; Είναι τάχατες οι κάμποι ,οι θάλασσες, τα βουνά; Πατρίδα είναι οι εργαζόμενοι , οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, και οι άνεργοι που έχουν ματώσει από την κρίση. Πατρίδα όμως είναι και οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αλήθεια τι έχουν χάσει οι δεύτεροι από την κρίση; Ορισμένοι από αυτούς παρουσιάζουν απίστευτα κέρδη το ίδιο διάστημα. Για χάρη τους έγινε και μια άλλη Π.Ν.Π. πρόσφατα που τους χαρίζει εκατομμύρια από πρόστιμα για φορολογικές και τελωνιακές παραβιάσεις . Να μη κοροϊδευόμαστε για την πατρίδα και την διαπραγμάτευση.
Γιατί ήλθε αυτή η Π.Ν.Π.; Αλήθεια το πρόβλημα είναι αν θα είναι τα διαθέσιμα την τράπεζα της Ελλάδας η σε κάποια άλλη τράπεζα; Το πρόβλημα δεν είναι στο που θα είναι αποθηκευμένα τα χρήματα, ούτε πόσο θα είναι το επιτόκιο. Το πρόβλημα είναι ότι πάνε στην τράπεζα της Ελλάδας για πληρωθεί η δόση του χρέους και οι μισθοί. Το πρόβλημα είναι ότι μειώνονται οι υπηρεσίες προς τους εργαζόμενους για να πληρωθούν τα παρά πάνω. Οι αναφορές των κυβερνόντων στο παράδειγμα της Ολλανδίας παραπέμπουν σε ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο στα οικονομικά των Δήμων. Δεν φτάνει φαίνεται το οικονομικό παρατηρητήριο.
Ακόμα χειρότερα υπάρχουν «φιλότιμοι πατριώτες» στο Δ.Σ. του ΟΑΕΕ που δίνουν τα διαθέσιμα «για να σωθεί η χώρα» ,δηλαδή για να σωθούν οι τράπεζες. Στον ΟΑΕΕ που δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις και στον προϋπολογισμό του παρουσιάζει έλλειμμα 500 εκ., χώρια τα χρέη του προς τα νοσοκομεία κλπ.
Προφανώς η Λ.Σ. διαφωνεί με το σκεπτικό της ΚΕΔΕ. Τα τελευταία χρόνια μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους κατά 60% κα η ΚΕΔΕ το αναφέρει σαν συνεισφορά της Τ.Α. στις προσπάθειες της χώρας ,αντί να το διεκδικεί για λογαριασμό των δημοτών τους. Ποια αυτοτέλεια άραγε των Δήμων καταργείται τώρα; Είναι γνωστό ότι όποια απόφαση παίρνουμε στο Δ.Σ ελέγχεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση όχι μόνο ως προς την νομιμότητα αλλά και την σκοπιμότητα. Από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και μετά στην ουσία δεν υπάρχει Τ.Α αλλά Τοπική Διοίκηση του αστικού κράτους. Να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια λέει. Ποια είναι η εθνική προσπάθεια; Να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι μέσα στην Ε.Ε. θα έχουμε χαΐρι και προκοπή για την χώρα, για τους εργαζόμενους ,για τον λαό ; Είναι γνωστό ότι σε όλη την Ε.Ε. και σε όλες τις χώρες ,είτε έχουν μεγάλο χρέος είτε όχι παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, έλεγχος τους από Ε.Ε., περικοπές και των κοινωνικών δαπανών κλπ) μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής για την «Ευρώπη του 2020». Απλά στην χώρα μας με αφορμή το χρέος και το μνημόνιο επιταχύνονται οι διαδικασίες λόγο και τις καθυστέρησης που υπήρχε στην εφαρμογή τους. Λύση επομένως είναι η ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΥΣΗ από την Ε.Ε. και όχι η «υπερήφανη» διαπραγμάτευση.
Από την τοποθέτηση του Ανδρέα Νταή συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία προκύπτει κινδυνολογία που θα ζήλευε και ο κ. Σαμαράς. Αυτή την φορά στο όνομα της «Αριστεράς». Να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση γιατί θα καταρρεύσει η χώρα και θα καταρρεύσουν όλα. Αλήθεια για ποιόν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές; Το 70% του μνημονίου είναι κατά την κυβέρνηση σε σωστή κατεύθυνση και θα ήταν παράλογο να το αλλάξουμε. Για το υπόλοιπο 30% θα κάνουμε «έξυπνες» κινήσεις και θα έχουμε «έξυπνες» εργασιακές σχέσεις. Αλήθεια τώρα ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ τις απαιτήσεις των «εταίρων» μας; Όταν έλεγε αυτά που έλεγε για να υφαρπάξει τις ψήφους δεν τα ήξερε; Μπορεί τώρα κόκκινη γραμμή να είναι τα να μη χαθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Πολύ περισσότερο να μπαίνει σε αντιπαράθεση ,δώστε τα διαθέσιμα ,δηλαδή μειώστε τις κοινωνικές παροχές αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις.
Συμφωνούμε με τον Ανδρέα Νταή ότι είναι παράλογες οι απαιτήσεις των δανειστών για το χρέος, και ότι οι δανειστές το ζητούν στο πολλαπλάσιο. Άρα μόνο μια λύση υπάρχει για το χρέος, η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.Η θέση όμως της Κυβέρνησης είναι ότι αυτό χρέος αυτό θα το πληρωθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ ,και δια στόματος Βαρουφάκη ότι θα το πληρώνει εις το διηνεκές.
Άρα όταν μιλάμε για ρήξη με την Ε.Ε. πρέπει να της δίνουμε και συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ρήξη με «έξυπνες διαπραγματεύσεις» και νέα ονοματολογία των όρων δεν γίνεται. Πολύ περισσότερο με όρκους πίστης προς την Ε.Ε. το «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι» κλπ, και καλλιέργεια κλίματος αναμονής και μειωμένων απαιτήσεων στον λαό. Η ρήξη θέλει προετοιμασία και καθαρού στόχους τους μόνους που οδηγούν στην λύση όπως είναι :

1. Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΔΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

2. Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

3. Ο ΛΑΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΜΑΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Π.Ν.Π. προτείνει:

1. Το Δ.Σ. να καταγγείλει την Π.Ν.Π

2. Το Δ.Σ. να αρνηθεί να την εφαρμόσει και να αγωνιστεί να καταργηθεί στην πράξη.

3. Το Δ.Σ. να πάρει μέτρα να ενημερωθούν και κινητοποιηθούν τα λαϊκά στρώματα του Δήμου ενάντια στην αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

4. Το Δ.Σ. να διεκδικήσει το αυτονόητο ,δηλαδή τους πόρους που η κεντρική εξουσία εισπράττει από τον λαό, μέσω της φορολογίας ,για λογαριασμό των Δήμων αλλά δεν τους αποδίδει σε αυτούς.

Ηγουμενίτσα 01/05/2015
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Στις άμεσες προτεραιότητές της θέτει η Περιφέρεια Ηπείρου τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων Φιλιατών, εν όψει των εργασιών που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου".
Για την προώθηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Άλκη Λάμπρου, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννη Χουλιαρά, της Αρχαιολόγου κ. Γεωργίας Πλιάκου και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Παύλου Αλεξίου. Ακολούθησε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και αυτοψία στα σημεία που απαιτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου πρόσβασης, του καθαρισμού της περιοχής και της προστασίας του από πλημμυρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συναντίληψης που υπάρχει, συνεχάρη τους αρχαιολόγους για το έργο που επιτελούν, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια θα κάνει από την πλευρά της ό, τι απαιτείται προκειμένου να συνδράμει το έργο των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, προκειμένου αναδειχθεί ο Αρχαιολογικός χώρος και ιδιαίτερα το Θέατρο, με στόχο σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποτελεί σημείο αναφοράς και επισκέψεων, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Αρχαιολογικό χώρο ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμαρχο Φιλιατών, εξέτασαν προβλήματα που έχουν προκύψει από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή Βρυσέλλας.
Read More »
ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΤΑΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβοΕυρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (04) επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες προχθές το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό αγνοούμενης λέμβου ''ΒΙΟΛΕΤΑ'' με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει απογευματινές ώρες χθες από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή τριών (03) πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροπλάνου C-130 της Π.Α., ελικοπτέρου SIKORSKY του Π.Ν. καθώς και τριάντα (30) παραπλέοντων και πέντε (05) αλιευτικών σκαφών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της ν. Κέρκυρας.

Μεσημβρινές ώρες εχτές, αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο ''ΒΙΟΛΕΤΑ'' στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. βόρεια των Οθωνών, όπου έσπευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα πληρώματα των οποίων προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τεσσάρων (04) επιβαινόντων.

Ανωτέρω διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κέρκυρας, όπου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Read More »
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Αρχαία Φανοτή: Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Αρχαία Φανοτή: Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα


Η Αρχαία Φανοτή είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας. 
 
Η λήψη του γαλαξία έγινε πάνω από το κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα κάνοντάς το να φαίνεται σαν διαγαλαξιακή πύλη. 
 
Όμορφα χρώματα του νυχτερινού ουρανού εμφανίζονται, κάνοντας την συγκεκριμένη στιγμή μοναδική.
 
Γιώργος Μαλαμίδης - Κώστας Τσέκας
Read More »
Αρχαία Φανοτή: Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα Αρχαία Φανοτή: Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

11 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
11 συλλήψεις στην ΗγουμενίτσαΟκτώ (08) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επιχείρησαν να κρυφτούν σε Φ/Γ οχήματα τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Επίσης, δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι στους άξονες Φ/Γ οχήματος, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες
εχτές, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Τέλος, ένας (01) παράνομα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, εντός του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες
εχτές, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
11 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα 11 συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του δρόμου προς Μεσοβούνι με προϋπολογισμό 30.000€

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του δρόμου προς Μεσοβούνι με προϋπολογισμό 30.000€Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, έχοντας υπόψη της την με αριθμό 4570/704/ 27 - 04 - 2015 Διακήρυξη του έργου, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου,

προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3669/08 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων», για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου:

«Αποκατάσταση ζημιών τμήματος Επαρχιακής Οδού 7 (Μεσοβούνι)» με προϋπολογισμό 30.000,00€ (με ΦΠΑ)

Το έργο συντίθεται από μια κατηγορία εργασιών, ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, με προϋπολογισμό 24.390,25 € (δαπάνη εργασιών, Γ. Ε. & Ο. Ε., απρόβλεπτα και αναθεώρηση)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το έντυπο της Οικονομικής Προσφοράς και τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ), να πάρουν πληροφορίες για τα σχετικά με τον διαγωνισμό και να λάβουν γνώση της μελέτης από την έδρα της υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665 3 60133, FAX 2665 3 60227, αρμόδια υπάλληλος για επικοινωνία κ. Ντάρα Μαρία), μέχρι την Πέμπτη 07-05-2015 .

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 12 -05- 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

(λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.).


Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Α) Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα:

Επιχειρήσεις γραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ. Ε. Ε. Π.) που τηρείται στη Γ. Γ. Δ. Ε και εφόσον ανήκουν στην A1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ καθώς και επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα Μητρώα της ΠΕ Θεσπρωτίας που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα.

Β) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι και πιο συγκεκριμένα :

Επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε. Ο. Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ. Δ. Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π. Ο. Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

Επιχειρήσεις προερχόμενες από ως ανωτέρω β' κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 487,81 € (2% επί του προϋπολογισμού εκτός Φ.Π.Α.) και ισχύ τουλάχιστον Διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα απευθύνεται προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, σύμφωνα με την με αριθμό 37078/1578/31-03-2015 Απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου).
Read More »
Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του δρόμου προς Μεσοβούνι με προϋπολογισμό 30.000€ Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του δρόμου προς Μεσοβούνι με προϋπολογισμό 30.000€ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ 
 

Συνάδελφοι,

Μετά από τρεις μήνες της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλέον βεβαιότητες ότι:

Μετά την “επιτυχημένη” διαπραγμάτευση με τους “Θεσμούς” που θα οδηγούσε στην παραμονή στο ευρώ χωρίς μνημόνιο , έχουμε ως αποτέλεσμα την παραμονή σε “πρόγραμμα” με τα ευρώ να έρχονται με τρόπο που θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας.

Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε χρεωκοπία και αδυναμία καταβολής συντάξεων, λόγω της αφαίμαξης που υπέστησαν τα αποθεματικά τους. Ήδη οι νέοι συνταξιούχοι πληώνονται σε IOUs όπως και οι προμηθευτές του δημοσίου (σ.σ: Ιθυ:συντομογραφία από τη φράση "I Owe You” είναι συνήθως ένα ανεπίσημο έγγραφο που αναγνωρίζει το χρέος . Ένα ΙΟυ διαφέρει από ένα γραμμάτιο στο ότι δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους όρους αποπληρωμής, όπως ο χρόνος αποπληρωμής. Τα IOUs συνήθως προσδιορίζουν τον οφειλέτη, το οφειλόμενο ποσό, και μερικές φορές τον πιστωτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι IOUs εξαγοράσιμα για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία).

Παρά την - ομολογουμένως επιτυχημένη - επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνώντων, γεγονότα είναι η αυξανόμενη εκροή καταθέσεων, τόσο ιδιωτών καταθετών όσο και υπουργών (πρώην και νυν), η άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου εκτός από μισθούς και συντάξεις (ακόμα...) και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ, του ΟΑΕΔ, του ΕΣΠΑ κλπ για την πληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ.

Όταν οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται, σημασία δεν έχουν οι προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα. Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι ήλπιζαν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν έστω και λίγο καλύτερα, καθώς η παρατεινόμενη αβεβαιότητα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μη αναστρέψιμη βλάβη της χώρας που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στους πολίτες.


Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραπέμπονται στις Ελληνικές καλένδες: Το αφορολόγητο για όλους στις 12.000 ευρώ, ο βασικός μισθός των 751 ευρώ, η επιστροφή των απολυμένων-διαθεσίμων στις θέσεις τους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ.

Δεν αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η διάλυση του κράτους με τις καταλήψεις Πανεπιστημίων, Δημοσίων κτιρίων, ακόμα και της Βουλής των Ελλήνων (!!!) από αντιεξουσιαστές.

Το Θέατρο Σκιών με τίτλο τη δήθεν κατάργηση της Αξιολόγησης στην εκπαίδευση δεν έχει προηγούμενο. Η Αξιολόγηση πάγωσε μέχρι να επανέλθει “βελτιωμένη” με άλλη ονομασία και ταυτόχρονα πάγωσε και η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή μας. Η διορατική θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ για αποσύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου από τον μισθό και το βαθμό και η σύνδεσή της μόνο με την επιμόρφωση παραμένει επίκαιρη.

Ο μισθός του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού παραμένει στα 629 ευρώ (!!!) και οι δικοί μας μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι επι τετραετία, την ώρα που η συγκυβέρνηση φροντίζει τη συντεχνιακή της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στους υπαλλήλους της ΔΕΗ των 1600 ευρώ (!!!) με τον ίδιο τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντιζε τη δική της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας.

Απορία προκαλούν οι σχεδιασμοί της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΑΣΕΠ και την επαναφορά της επετηρίδας και οι πειραματισμοί με τον ορισμό Διευθυντών των σχολικών μονάδων από τους Συλλόγους Διδασκόντων (άραγε η εκλογή θα γίνεται με κομματικά ψηφοδέλτια;) ανοίγοντας νέα πεδία συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών μέσα στα σχολεία.

Πάγια θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ είναι το σύστημα διορισμών να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει την επιλογή εκπαιδευτικών και μέσω του ΑΣΕΠ και από τον πίνακα των αναπληρωτών και η επιλογή Διευθυντών να γίνεται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα ώστε τις θέσεις ευθύνης να τις υπηρετούν οι ΑΞΙΟΙ και όχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ.

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ έχοντας πλήρη επίγνωση της εποχής που ζούμε θεωρούμε ότι με χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να αποφορτιστεί ο όγκος της παράλογης κατασπατάλησης εργατοωρών για τη διεκπαιρέωση γραφειοκρατικών - διοικητικών εργασιών με την καθιέρωση ηλεκτρονικής καρτέλας μαθητή, ηλεκτρονικού βιβλίου φοίτησης, ηλεκτρονικής υπογραφής Διευθυντών κλπ.

Επισημαίνουμε ότι την ώρα που στη Δημόσια Εκπαίδευση υπηρετούν περίπου 18.000 αναπληρωτές και τις “διαβεβαιώσεις” του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των αποσπάσεων σε εξωεκπαιδευτικούς φορείς και βουλευτικά γραφεία, πληθώρα εκπαιδευτικών αποσπάται εν μέσω σχολικής χρονιάς δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική ησυχία και ανυπαρξία του

δευτεροβάθμιου σωματείου μας (ΟΛΜΕ) που οι ανακοινώσεις της πλέον εξαντλούνται σε καταλόγους θεάτρων (!) και βιβλιοπωλείων, ενώ μέχρι να προκυρηχθούν οι βουλευτικές εκλογές μας καλούσε σε απεργιακούς αγώνες κάθε 10 μέρες (με προφανείς σκοπούς...). Το κενό βέβαια καλύπτεται επάξια από διχαστικές και δηλητηριώδεις ανακοινώσεις σκληρών κομματικών παρατάξεων.

Το σύστημα Αρβανιτόπουλου-Λάσκαρη με τις ενέργειές του (αύξηση ωραρίου, κατάργηση ειδικοτήτων ΤΕΕ και διαθεσιμότητα χιλιάδων συναδέλφων, Π.Δ. 152 για την αξιολόγηση, 4186/13 κ.α.), διέλυσε τη Δημόσια Εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η εκκωφαντική σιωπή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το Θέμα των μετατάξεων στην Α/Θμια εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες. Καμία μαζική κινητοποίηση δεν έγινε και οι Γενικές Συνελεύσεις ήταν ισχνές. Τελευταία απόπειρα αγωνιστικής κινητοποίησης του κλάδου, μετά την "προσπάθεια" απεργίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν τον Σεπτέμβριο τον 2013. Η εμμονή όμως των ΣΥΝΕΚ - Παρεμβάσεων για κινητοποιήσεις χωρίς σχεδιασμό και στόχευση, οδήγησε την αρχικά πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση σε εκφυλισμό.

Η συγκρότηση τον προεδρείου της ΟΛΜΕ μόνον από τις Παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ και των Παρεμβάσεων έδειξε από νωρίς ότι στόχος τους, δεν ήταν η ενότητα τον κλάδου αλλά η εξυπηρέτηση των μικροπαραταξιακών τους στοχεύσεων. Κύριος γνώμονάς τους ήταν το κομματικό - παραταξιακό συμφέρον. Η συντριπτική πλειοψηφία των Παρατάξεων τον Δ.Σ. της ΟΛΜΕ νοιαζόταν περισσότερο για τις Περιφερειακές, Δημοτικές, Βουλευτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές παρά για τα προβλήματα του κλάδου. Η στρατηγική της στείρας άρνησης, χωρίς καμία πρόταση, πού ακολουθήθηκε από την ετερόκλητη συμμαχία της ΟΛΜΕ οδήγησε την ομοσπονδία σε στρατηγικό αδιέξοδο. Αποτέλεσμα ήταν να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου. Βεβαίως μετά τις 25/01/2015 η στείρα άρνηση ταν «αριστερών» Παρατάξεων μετατράπηκε σε Θετική στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τυπικό δείγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρόλο που όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών παραμένούν άλυτα.

Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας (αποδοχή παράνομης σύνθεσης του ΔΣ, κουρελοποίηση του καταστατικού, κινηματογραφική ανασύνθεση του προεδρείου με σκοπό την μη συμμετοχή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, ταχυδακτυλουργική εξαφάνιση του πρακτικού συνεδριάσεων της ΕΛΜΕ κλπ).

Αυτό που κάνει τα προηγούμενα να ωχριούν είναι ότι λειτουργεί ως απολογητής και εντολοδόχος των αποφάσεων της διοίκησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή, στεκόμενο απέναντι στο συνάδελφο που πλήττεται από τις διοικητικές αποφάσεις.

Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις αγωνιζόταν και εξακολουθεί να αγωνίζεται για την ενότητα του κλάδου και όχι για την ανάδειξη των ψεύτικων διαχωριστικών γραμμών. Καλούμε κάθε υγειώς σκεπτόμενο συνάδελφο να συνδράμει στην προσπάθεια για αποκομματικοποίηση του συνδικαλισμού και στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου.

ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ 
 
Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Read More »
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαΐου 03, 2015
Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, ότι 79χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του Κ/Ζ « THOMSON MAJESTY» σημαίας Μάλτας, το οποίο προσεγγίζει τον δίαυλο Ηγουμενίτσας, χρίζει άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο. 

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 79χρονο από το ανωτέρω Κ/Ζ, και τον μετέφερε στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω νοσηλεία.
Read More »
Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Σελίδες