https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015
ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Κάθε χρόνο, όταν γίνονται οι τακτικές κρίσεις στις ηγεσίες Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής κ.λ.π., η Ελλάδα ζει ένα επαναλαμβανόμενο «δράμα» που την τοποθετεί στον κατάλογο των πλέον υπανάπτυκτων χωρών του κόσμου.
Αξιωματικοί, με λαμπρές σπουδές και επιδώσεις θυσιάζονται, σαν αρνάκια της Μεγάλης Εβδομάδας, αποδυναμώνοντας τις Ένοπλες δυνάμεις της Χώρας, την οποία και καθιστούν σε ένα απέραντο στρατόπεδο συνταξιούχων σαραντάρηδων!!!
Είναι κοινά αποδεκτό πως το σύστημα αυτό κρίσης, με όλη την έννοια, και όχι αξιολόγησης των ενστόλων αξιωματικών, το έχει επιβάλλει το πολιτικό κατεστημένο, σαν μέσο πελατειακών σχέσεων και το διατηρεί
το μεταπολιτευτικό κομματικό κατεστημένο, για τον ίδιο λόγο.Θα περίμενε κανείς πως μια αριστερή Ελληνική Κυβέρνηση, πρωτοεμφανιζόμενη στην Κυβερνητική Εξουσία, θα έκανε την υπέρβαση, θα έδινε οριστικό τέλος σ’ αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα.
Δυστυχώς, φαίνεται πως και η αριστερή αυτή Κυβέρνηση, μπήκε πολύ γρήγορα στο πνεύμα της αμαρτωλής εποχής, που μόνο πελατειακές σχέσεις αναδεικνύει και κομματικά συμφέροντα εξυπηρετεί.
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον άδικα αποστρατευθέντα Θεσπρωτό Υποστρατήγο, για να θυμίσουμε στους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και στον Πρωθυπουργό, πόσο μικροί εμφανίζονται μπροστά στον λαό, όταν δεν έχουν το ανάστημα να αναλάβουν τις αυστηρά προσωπικές τους ευθύνες και κρύβονται, με το όπλο της εξουσίας, πίσω από … ανθρωποθυσίες, όπως εκείνης του κ. Γεωργίου Νίτσα.
Read More »
ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ. ΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015
AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 
ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Είχαμε πιστέψει πως το πρώτο έργο που θα αποκτούσε η περιοχή, μέσω δαπανών ΟΛΗΓ και μάλιστα γρήγορα και χωρίς τις γνωστές ελληνικές αγκυλώσεις, ήταν η μαρίνα στον όρμο Ηγουμενίτσας.
Ο χώρος είχε επιλεγεί οριστικά.
Τα χρήματα υπήρχαν.
Οι σχετικοί φάκελοι ήταν σχεδόν έτοιμοι. Έτσι έλεγαν τουλάχιστον.
Δυστυχώς, παρ’ όλες τις θετικές προϋποθέσεις, η όλη υπόθεση είχε βαλτώσει τραγικά.
Κολλάει, το αναγκαίο από κάθε άποψη έργο, στο πείσμα ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρμοδίου υπουργείου, όπως διαρρέει, κάθε φορά που επιχειρείται δημοσιογραφική έρευνα;
Είναι υπόθεση πολιτική κίνησης και απόφασης, όπως κάποιοι υποστηρίζουν;
Κρύβεται κάτι άλλο, που οι μέχρι τώρα πολιτικοί άρχοντες της Θεσπρωτίας και όχι μόνο, το κρύβουν, σαν μέγιστο μυστικό; 

Ό,τι και να συμβαίνει, το γεγονός είναι ένα και μόνο ένα:
Το έργο που θα καθίστατο μια ισχυρή οικονομική όαση, τόσο για τους Θεσπρωτούς, όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα, δεν εκτελείται, με ευθύνη κάποιου ή κάποιων, που ασφαλώς, οι αρμόδιοι οφείλουν να προσφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά και κάποιες σκόπιμες διαρροές, ο συγκεκριμένος ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου, (αλήθεια γιατί παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στην ίδια θέση;) προκειμένου να προωθήσει τον σχετικό φάκελο, απαιτεί να επιστραφεί όλη η Χερσαία Ζώνη στον ΟΛΗΓ.
Πρόκειται για το τμήμα εκείνο, που οι κάτοικοι με αγώνες, παρά τις αντιρρήσεις του τότε τοπικού κατεστημένου, πέτυχαν να αφαιρεθεί από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Χερσαίας Ζώνης του ΟΛΗΓ, προκειμένου να επαναχορηγηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.


Παρόλα αυτά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει απόφαση-δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, με την οποία το συγκεκριμένο τμήμα το παραλιακό, στο σημείο κατασκευής της μαρίνας, δικαιωματικά θα εκχωρηθεί στον ΟΛΗΓ για τις κατασκευαστικές και λειτουργικές της ανάγκες.
Άρα, το πείσμα του υπαλλήλου αυτού, να επαναεκχωρηθεί ολόκληρη η Χερσαία Ζώνη, κρύβει πολλά, ύποπτα έως και ξένα προς το έργο συμφέροντα.
Αφού δε το μπαλάκι έχει πεταχθεί στην τοπική πολιτική ηγεσία, είναι απαραίτητο, οι δυό βουλευτές, το συντομότερο δυνατόν, να συνεργαστούν, πρώτα με τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και μετά με το αρμόδιο Υπουργείου, για να πάψει αυτό το παραμύθι.
Το μέλλον του τόπου και της εθνικής οικονομίας, δεν μπορεί να το παίξει σαν ζάρι, ένας απλός υπάλληλος, ελεγκτέος φυσικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Read More »
AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ   ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ Η «ΜΑΡΙΝΑ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015
Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα


Το σημερινό κύριο θέμα της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», απασχολεί και την πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», στην στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ» του Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος δίνει και την διαφορετική εκδοχή του όλου θέματος. 
Γράφει λοιπόν…


Δυνατές φιλίες

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ (δεν ξέρω ποιος τον έχει περιγράψει πρώτος, αλλά δεν έχει την παραμικρή σημασία) :πλούσιος είναι ο άνθρωπος που έχει καλούς φίλους. Ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας ως ατυχήσας κατά τις τελευταίες εκλογές (και πρώην υφυπουργός) Αντώνης Μπέζας ανήκει σε αυτή την κατηγορία των «πλουσίων»: έχει καλούς φίλους. Ένας εξ αυτών των φίλων είναι ο δήμαρχος Πάργας, ονόματι Α. Νάστας, ασχολούμενος με μπετά και τέτοια εκ παραλλήλου με τα καθήκοντά του, του δημάρχου.

Αυτός λοιπόν ο Νάστας τι έκανε για να στηρίξει τον φίλο του Μπέζα(φέρελπιν καραμανλόπαιδα, το πάλαι) και να απαλύνει τον καημό του που δεν επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές; Τον προσέλαβε ως σύμβουλό του στον δήμο της Πάργας, αντί του ευτελούς θα τολμήσω να το χαρακτηρίσω, δεδομένης και της θητείας του Μπέζα σε κυβερνητικές θέσεις, ποσού των 3126,47 ευρώ μηνιαίως.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς υπηρεσιές θα παρέχει στον δήμο της absolutely cute Πάργας ο πρώην υφυπουργός (τέσσερα χρόνια στο Οικονομικών επί Καραμανλή και κάπου ενάμιση χρόνο στο Υγείας επί Σαμαρά). Διάβασα στην απόφαση, που μου κοινοποιήθηκε από φίλο μου εξ Ηπείρου ότι «θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα σχετικά με κατασκευές τεχνικών έργων, καθώς και σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και πράξεων εφαρμογής». Φευ δεν συμπεριλαμβάνονται στα καθήκοντα του κυρίου συμβούλου ασχολίες όπως «πιάσ΄τα΄αυγό και κούρεψ΄το»- όλα τα άλλα μέσα είναι! Όχι για την περίπτωση Μπέζα αποκλειστικά, αλλά ως γενική αρχή πάντως επισημαίνω ότι αν το κύριο επάγγελμά σου είναι ας πούμε πολιτικός μηχανικός (αυτό τουλάχιστον διατείνεται στο βιογραφικό του ο Μπέζας), επανέρχεσαι με αξιοπρέπεια στο επάγγελμα που ασκούσες πριν ασχοληθείς με την πολιτική. Δεν επιδιώκεις να διοριστείς σε έναν δήμο της περιοχής σου και μάλιστα με αυτό τον προκλητικό – για την εποχή μας- μισθό.

Μαζέματα

ΕΑΝ, ΠΑΛΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ μόνος σου, υπάρχει ο περιφερειάρχης Ηπείρου, εν προκειμένω ο Αλέκος Καχριμάνης, να «μαζέψει» και τον πρώην υφυπουργό και τον «φίλο υφυπουργού» Νάστα. Η απόφαση αναφέρει ότι το συνολικό ποσό της ετήσιας αμοιβής Μπέζα, περίπου 38.000 ευρώ, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό για το 2015 του Δήμου Πάργας. Έχει τόσα χρήματα ο Δήμος Πάργας να τα διαθέσει για την πρόσληψη του Μπέζα και όχι για κάτι άλλο πιο ωφέλιμο για τους κατοίκους της πόλης; Αγνοώ. Υποθέτω όμως βασίμως ότι το θέμα θα κινήσει σήμερα κιόλας και το «ενδιαφέρον» του υπουργού των Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Έλεος πια.

«ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ» | «ΤΑ ΝΕΑ»
Read More »
Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα  Θέμα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο διορισμός Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 43χρονου στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015
Σύλληψη 43χρονου στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία


Συνελήφθη χθες (06-03-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 43χρονου στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία Σύλληψη 43χρονου στην Ηγουμενίτσα για πλαστογραφία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5

Πληροφορίες πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας κρύβεται στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015
Πληροφορίες πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας κρύβεται στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Έρευνες στον νομό Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του 49χρονου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο αστυνομικών με τη συμμετοχή στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η έρευνα αυτή μάλιστα συνδυάζεται και με την αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων για τη δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού στο χωριό Κούβελας Φθιώτιδας πριν από δύο εβδομάδες.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, όταν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες ότι εθεάθη άνθρωπος που έμοιαζε με τον υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενο. Συμπληρώνουν ωστόσο ότι «η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη ίσως ανάγκασε τον Παλαιοκώστα να εγκαταλείψει την περιοχή και πιθανότατα να βρίσκεται στη Θεσπρωτία».

Σημειώνεται ότι ο Β. Παλαιοκώστας, που κατηγορείται για ληστείες και απαγωγές, είναι άφαντος από το 2009, όταν απέδρασε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2006) με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. 
Read More »
Πληροφορίες πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας κρύβεται στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Πληροφορίες πως ο Βασίλης Παλαιοκώστας κρύβεται στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015 Rating: 5