ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ - ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΤΕΡΟΥΣ... ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016




ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ. 
Πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, η Ν.Δ. κλυδωνιζόταν από την ανικανότητα; αδιαφορία ή και από πρόθεση ενδεχομένως ορισμένων στελεχών της για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα, εμπλεκόμενων στην όλη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, να πραγματοποιήσει αυτή στον ορισθέντα χρόνο, εσωκομματικές εκλογές.

ΜΕ υπευθυνότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και βεβαίως απολύτως αδιάβλητες και αδιαμφισβήτητες όπως άρμοζε σε ένα κόμμα εξουσίας και μια ιστορική παράταξη που είναι η Ν.Δ.

ΤΕΛΙΚΑ μετά από παλινωδίες, ακυρώσεις εκλογών και «κομματικής πασαρέλας» τεσσάρων υποψήφιων, εσύ που αρχικά σε θεωρούσαν όλοι ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ, κατόρθωσες να πείσεις μέλη, οπαδούς, υποψήφιους και φίλους της Ν.Δ. πως είσαι ο πλέον κατάλληλος για Αρχηγός και να εκλεγείς στο Β’ γύρο, αποδεικνυόμενος… ΦΑΒΟΡΙ.

ΣΤΗΝ εσωκομματική και μάλιστα μακρά προεκλογική σου εκστρατεία, μικρός ομολογουμένως αριθμός κομματικών στελεχών σε Κεντρικό και Περιφερειακό - Τοπικό επίπεδο σε στήριξε τοποθετούμενοι δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας σου. ΚΑΙ κατά την προεκλογική περίοδο στις περιοδείες σου ανά την Ελλάδα, σε υποδέχονταν σε διάφορες πόλεις που επισκεπτόσουν για να μιλήσεις, απευθυνόμενος, υποθέτουμε συμφωνείς σε αυτό, σε κατ’ εξοχήν ΝΕΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.

ΑΥΤΟΙ οι τελευταίοι, οι… προεκλογικοί υποδοχείς σου δηλαδή, σε πόλεις που επισκεπτόσουν, ήταν ομολογουμένως χρήσιμοι, απαραίτητοι θα λέγαμε για σένα ως υποψήφιο τότε Αρχηγό και μάλιστα με ελάχιστους αρχικά όπως προαναφέρουμε, να στοιχηματίζουν για την εκλογή σου. ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ π.χ την επίσκεψη σου στη Θεσπρωτία και ειδικότερα στην Ηγουμενίτσα, με ομολογουμένως ελάχιστους να σε αναμένουν και να σε συνοδεύουν στο χώρο που θα μιλούσες και αυτός με περιορισμένο ακροατήριο.

ΣΕ αυτούς λοιπόν που πίστεψαν σε σένα από την αρχή και γι’ αυτό αλλά όχι μόνο… γι’ αυτό υποστήριξαν την υποψηφιότητα σου και τοπικά. ΣΕ αυτούς που σε ανέμεναν και σε συνόδευαν στις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις σου από τότε που άρχισες να τις πραγματοποιείς, πράγματι οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ. ΟΦΕΙΛΕΙΣ ακόμη θα λέγαμε ή αν θέλεις νομιμοποιείσαι δεοντολογικά και ηθικά πολιτικά, να έχεις και μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, πιο «στενή» από αυτή που επίσης δικαιούσαι αλλά και υποχρεούσαι να έχεις και με τους άλλους από το Νεοδημοκρατικό «στρατόπεδο» και όχι μόνο όμως, που στήριξαν την εκλογή σου.

ΓΙΑΤΙ καλοί και απαραίτητοι οι… «επιτελάρχες» κατά την προεκλογική σου εκστρατεία, αλλά το ίδιο αν όχι περισσότερο απαραίτητοι για την εκλογή σου, αυτοί που σε ψήφισαν για να εκλεγείς.

ΑΥΤΟΙ που δεν έκαναν δημοσίως… δημόσιες σχέσεις εμφανιζόμενοι ως «αυτοκόλλητοι» μεν δίπλα σου, αυτοί που δεν γνωρίζεις προσωπικά και δεν είναι καταγεγραμμένοι στο υποθέτουμε… «ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ» που τηρείς με τους «ΔΙΚΟΥΣ» σου ανά την Ελλάδα.

ΕΙΝΑΙ αυτοί που δεν θα λαβαίνουν στη γιορτή τους ευχετήρια κάρτα από το γραφείο σου και φυσικά δεν πρόκειται ούτε αυτοί να σου ζητήσουν, ούτε εσύ να το κάνεις, να τους αξιοποιήσεις δηλαδή κομματικά σήμερα και στον κρατικό – δημόσιο μηχανισμό αύριο ως Κυβέρνηση.

ΠΟΛΛΩ δε μάλλον, δεν πρόκειται από αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων σου, αυτοί που σε εξέλεξαν Πρόεδρο να επιδιώξουν να εξαγοράσουν την ψήφο προς το πρόσωπο σου, διεκδικώντας θέση ως υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

ΜΕ αυτές τις επισημάνσεις – υπενθυμίσεις, σε καλούμε να ασκήσεις τα καθήκοντα σου ως Πρόεδρος όλων των ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ακόμη και εκείνων που δεν σε ψήφισαν αν θέλεις να επιτύχεις στο έργο σου.

ΚΑΙ να δικαιωθείς έτσι στις εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκρατών τους μη γνωστούς σε εσένα, όλους αυτούς τους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ που δεν σε ψήφισαν πείθοντας και αυτούς, ότι έκαναν λάθος.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ κατ’ αρχάς αυτονόητο και υποθέτουμε συμφωνείς μαζί μας, πως η όποια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ κομματικών στελεχών επί Προεδρίας σου, θα γίνει απολύτως ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ αν και δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτό εφάρμοσες και σε ποιό βαθμό, ότι οι επιλογές κομματικών στελεχών που θα τοποθετηθούν σε νευραλγικές θέσεις «κλειδιά» για την άρτια οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία και προετοιμασία συγχρόνως για τις επόμενες εκλογές του κομματικού μηχανισμού, θα γίνει από Άριστους και όχι Αρεστούς σε εσένα. ΟΤΙ θα είναι, είναι στελέχη που διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και ικανότητες…

ΠΟΛΙΤΕΣ και συμπολίτες, διαθέτοντες την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν και αποδοχή και όχι περιθωριακά ή γραφικά στοιχεία των τοπικών κοινωνιών που… ελέω αφοσίωσης στον Αρχηγό, σε εσένα δηλαδή, τους ανατίθεται κομματικός ρόλος και επιχειρούν να καταξιωθούν κοινωνικά μέσα από αυτόν.

ΜΕ αποτέλεσμα τελικά, όχι μόνο να μη αναβαθμίζονται και καταξιώνονται κοινωνικά όπως τουλάχιστον οι ίδιοι θεωρούν, άλλωστε όταν κάποιος έχει… IQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ ως εκεί φτάνει το μυαλό του, αλλά το σημαντικότερο για εσένα είναι ότι εκθέτουν και εσένα για τις επιλογές σου αυτές και το κόμμα που κυβερνάς σήμερα, με στόχο και εντολή βεβαίως να το φέρεις στην εξουσία.

ΕΠΕΙΔΗ ήδη καταγράφονται ανάλογες περιπτώσεις και στη δική μας ευρύτερη περιοχή.

ΕΠΕΙΔΗ σε αυτή την περίπτωση, στην περιοχή μας τουλάχιστον, κάποιοι θεωρώντας εαυτούς ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΤΕΡΟΥΣ… του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν με την κομματική έπαρση και αλαζονεία που ήδη επιδεικνύουν πριν καν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., εν ονόματι σου όμως. ΕΠΕΙΔΗ με ορισμένα διορισμένα από εσένα κομματικά στελέχη άμα τη εμφανίσει τους και τις… «βαθυστόχαστες», λέμε τώρα, πολιτικές – κομματικές αναλύσεις τους γελάει με αυτές ο κάθε πικραμένος, πάλι εν ονόματι σου.

ΚΑΙ με την υπενθύμιση πως στη Θεσπρωτία της Ν.Δ. έλαβες στον Β’ γύρο ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (585) ψήφους ήτοι ποσοστό 59,11% έναντι τετρακοσίων τριάντα (430) και ποσοστό 40,89% του συνυποψήφιου σου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ερχόμενος σε αυτή πρώτος πανηγυρικά.

ΚΑΙ με την επισήμανση πως χωρίς ΟΛΟΥΣ αυτούς που σε ψήφισαν, θα είχες μείνει μόνο με τους… «ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ» σου, σου συνιστούμε αν δεν θέλεις να εκπλαγείς δυσάρεστα μελλοντικά, «ΒΑΛΕ ΧΕΡΙ» σε αυτούς.

ΜΕ εμφανιζόμενα ήδη φαινόμενα κομματικής έπαρσης και αλαζονείας, ύφος… «χιλίων Καρδιναλίων» και κομματικό παραγοντιλίκι επιδεικνυόμενο από αυτούς πάντα εν ονόματι σου, το μόνο που θα γίνει τελικά, θα είναι να καταποντιστεί τοπικά η Ν.Δ. εκλογικά.

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ τέλος, πως όσον αφορά την κατάρτιση ψηφοδελτίων πανελλαδικά αλλά και τοπικά δεν θα «κοσμήσουν» αυτά υποστηρικτές σου μεν φανατικοί και γραμμένοι στο… ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ που τηρείς με τα ονόματα τους, πλην όμως περιθωριοποιημένοι κοινωνικά και ορισμένοι από αυτούς.. «ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ»!

ΕΜΕΙΣ πρόεδρε ΚΥΡΙΑΚΟ, τα είπαμε (γράψαμε) και ελαλήσαμεν και αμαρτίαν ουκ έχομεν ούτε θα έχομεν. 
ΚΑΙ αν χρειαστεί θα επανέλθουμε απευθυνόμενοι προς εσένα δημοσίως προσεχώς…




Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ - ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΤΕΡΟΥΣ... ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ - ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΤΕΡΟΥΣ... ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Την Παρασκευή η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ψήφιση του Προϋπολογισμού

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016



Την Παρασκευή εννέα του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2016, και ώρα 15.15, θα πραγματοποιηθεί ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

«Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2017 της Περιφέρειας Ηπείρου »
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)




Read More »
Την Παρασκευή η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ψήφιση του Προϋπολογισμού Την Παρασκευή η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ψήφιση του Προϋπολογισμού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα, στην Πρέβεζα.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μίας 18χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, εμπλέκεται σε κλοπή από διαμέρισμα, που έγινε το μεσημέρι της 09-09-2016, στην Πρέβεζα, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.




Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Στρατηγικός Σχεδιασμός: Το απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον των υποδομών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016





Στις δεκαετίες που έχουν περάσει έχουμε δει σειρά από πολύ μεγάλα έργα να εκτελούνται στη χώρα, με σκοπό την δημιουργία ικανών υποδομών που θα κάνουν τη χώρα δυνατότερη και ανθεκτικότερη στο μέλλον.

Κυρίως οδικά έργα τα οποία βοηθούν στην προσβασιμότητα, έργα Μετρό σε Αθήνα και εσχάτως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σιδηροδρομικά, λιμενικά, έργα αεροδρομίων έχουν αλλάξει την εικόνα της χώρας προς το καλύτερο. Δεν νομίζω ότι ένας επισκέπτης της χώρας το 1990 που ξανάρχεται σήμερα δεν θα εντυπωσιαστεί από την αλλαγή.

Κατά τη γνώμη μου κανένα έργο δεν είναι κακό, άχρηστο, υπερβολικό. Αυτό που όμως μου λείπει πολλές φορές από τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και κάνουμε έργα είναι ο σχεδιασμός και δεν μιλώ μόνο για τον σχεδιασμό ενός ή μίας σειράς έργων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Πάτρα. Τότε, έγινε λήφθηκε μία από τις πλέον λανθασμένες αποφάσεις σε υψηλό επίπεδο και κλείνεται μία από τις 2 βασικές σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας. Τότε, εξαιτίας των έργων εκσυγχρονισμού δεν αποφάσισαν όπως στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που δεν σταμάτησε ποτέ η λειτουργία του τρένου δηλαδή να υπάρχει η γραμμή παράλληλα με τα έργα και να σταματά τμηματικά ή να γίνονται ρυθμίσεις προκειμένου να μην χαθεί η σύνδεση της πρωτεύουσας με τη Βόρεια Πελοπόννησο, την Πάτρα και κατ` επέκταση τη Δυτική Ελλάδα.

Το κόψιμο της γραμμής λειτούργησε ως συμφορά (σιδηροδρομικά) καθώς εξαιτίας αυτής της διακοπής, ο κόσμος μετακινήθηκε στις μεταφορές με ΚΤΕΛ, αποκόπηκε το τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας (η Πάτρα) από την υπόλοιπη χώρα και μαζί το δίκτυο της Δ.Ελλάδας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταρρεύσουν τα δρομολόγια προς Πύργο με ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα τελικά να σταματήσουν εντελώς τα δρομολόγια. Ουσιαστικά αυτή η απόφαση, καταδίκασε την Πελοπόννησο να χάσει τη σιδηροδρομική της υπόσταση.

Σήμερα, πάμε για τον 12ο χρόνο χωρίς τρένο και για να δούμε ξανά τρένο στην Πάτρα, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 χρόνια, το λιγότερο μέχρι το 2022. Μέχρι τότε η Βόρεια και Δυτική Πελοπόννησος θα είναι δίχως τρένο για 18 χρόνια.

Γιατί; Γιατί ο Στρατηγικός Σχεδιασμός ήταν τραγικά λανθασμένος και δεν υπολόγισε πολλούς παράγοντες, αλλά επένδυσε σε λάθος χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης έργων. Για να καταλάβουμε πόσο λάθος είναι αυτή η απόφαση ας το συγκρίνουμε με μία άλλη μεγάλη υποδομή. Αν αύριο, ξεκινούσε το μεγάλο έργο για το Αεροδρόμιο στο Καστέλι και λέγαμε, ας κλείσουμε το τωρινό, το Καζαντζάκης, τι επιπτώσεις θα είχε για την Κρήτη; Τεράστιες φυσικά. Η Κρήτη θα έχανε μεγάλο τμήμα του τουρισμού της, η πρόσβαση θα ήταν μόνο δια θαλάσσης και το νησί θα ήταν έρμαιο της κατασκευής.

Η Πάτρα αντίστοιχα, έχασε πολλαπλά. Καταρχάς έχασε το λιμάνι της, που λειτουργούσε ως η φυσική δυτική πύλη της Αθήνας και της Ελλάδας προς/από την Ευρώπη. Το ρόλο αυτό πλέον τον παίζει η Ηγουμενίτσα. Έχασε σε τουριστική ανάπτυξη, σε επενδύσεις στην περιοχή. Με την γιγάντωση των εμπορευματικών μεταφορών μέσω σιδηροδρόμου και την ώρα που μιλάμε για νέα εμπορευματικά κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, είδαμε να υπάρχει αντίστοιχος σχεδιασμός για την Πάτρα; Όχι είναι η απάντηση. Πώς να υπάρξει χωρίς τρένο; Πλέον όλες οι μεταφορές συνδέονται τόσο με το οδικό όσο και με το σιδηροδρομικό αντικείμενο.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός των έργων και της αντιμετώπισης των συγκοινωνιακών δικτύων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Πουθενά στην Δυτική Ευρώπη δεν βλέπουμε μία μεγάλη υποδομή να κλείνει για 10-15 χρόνια λόγω αναβάθμισης ή νέας κατασκευής υποδομών.

Αυτό το γεγονός θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από εδώ και μπρος και ο σχεδιασμός να λαμβάνει και άλλες παραμέτρους όταν σχεδιάζει, όπως την αρνητική επιρροή σε μία περιοχή και πως να την περιορίσει, τις εναλλακτικές που μπορεί να εφαρμόσει κ.α.

Το εύτυχημα στη περίπτωση της χώρας είναι ότι μετά την ατυχή περίπτωση της Πάτρας, δεν υπάρχει κάποιο παρόμοιο λάθος. Όμως ο Στρατηγικός Σχεδιασμός αυτό που επίσης δεν λάμβανε υπόψη του στα έργα που είδαμε όλα αυτά τα χρόνια και λειτουργούσε εντελώς αποσπασματικά πολλές φορές είναι και η έλλειψη πολυτροπικότητας στα έργα. Σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα της Ευρώπης οι υποδομές γίνοται με βάση τις συνδυασμένες μεταφορές. Στη χώρα μας το είδαμε αυτό μόνο στην περίπτωση της Αττικής Οδού (δρόμος+σιδηρόδρομος) και αυτό προφανώς λόγω Ολυμπιακών.

Ακόμα και μέχρι σήμερα δημιουργούμε υποδομές που δεν κουμπώνουν με όσο γίνεται περισσότερες συγκοινωνιακές υποδομές. Το Αεροδρόμιο Μακεδονία π.χ. είναι σχετικά κοντά στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν υπάρχει σύνδεση με τρένο ή Μετρό. Η δε πρόθεση για επέκταση του Μετρό στο Αεροδρόμιο δεν πρόκειται να υλοποιηθει πριν το 2025. Το ίδιο συμβαίνει στη ΔΕΗ στη Δ.Μακεδονία που είναι ξεκομμένη από το Σιδηροδρομικό δίκτυο. Χωρίς τρένο είναι σχεδόν στο σύνολο τους οι ΒΙΠΕ της χώρας, πράγμα πρωτοφανές για Ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό δείχνει και την έλλειψη Στρατηγικού Σχεδιαμού των έργων της χώρας. Αυτό, τώρα έχουμε την ευκαιρία λόγω της ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών μέχρι το 2022 να το διορθώσουμε. Δρόμοι, σιδηρόδρομοι, Λιμάνια, Αεροδρόμια πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και έχουν πρόσβαση σε ΒΙΠΕ, στρατηγικές ή εθνικές υποδομές και αυτό να δημιουργεί την πολυτροπικότητα στις μεταφορές που είναι και το ζητούμενο στην Ευρώπη.

Τέλος, έχοντας τελειώσει με τα Φαραωνικά έργα υποδομών και έχοντας περάσει στην εποχή των ανταποδοτικών έργων υποδομής, που έχουν τρόπους να αποσβένουν την επένδυση τους, μπορούμε να οραματιστούμε τι θέλουμε να δημιουργήσουμε για τις επόμενες δεκαετίες και να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές Ελλήνων μία πιο οργανωμένη, πιο δυνατή χώρα για να ανταγωνιστεί στην δύσκολη παγκοσμιοποιημένη αγορά και να τα καταφέρει στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com



Read More »
Στρατηγικός Σχεδιασμός: Το απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον των υποδομών  Στρατηγικός Σχεδιασμός: Το απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον των υποδομών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016




Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί Διαβάστε στην εφημερίδα "ΤΙΤΑΝΗ" που κυκλοφορεί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Κέρδισε 3 ημέρες στην Βενετία με όλα τα έξοδα πληρωμένα !!!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Διαγωνισμός:

Πάρε το κινητό στα χέρια σου ...γράψε σε video την αντίδρασή σου στο άκουσμα ότι εσύ είσαι ο τυχερός και έφυγες 3 ημέρες για την μαγευτική Βενετία με όλα τα έξοδα πληρωμένα ! 
Περιμένουμε το βιντεάκι σου στο marketing@anekpat.gr ή στην σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/euroline.gr/

 



Read More »
Κέρδισε 3 ημέρες στην Βενετία με όλα τα έξοδα πληρωμένα !!! Κέρδισε 3 ημέρες στην Βενετία με όλα τα έξοδα πληρωμένα !!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Το σκίτσο της ημέρας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016




Read More »
Το σκίτσο της ημέρας Το σκίτσο της ημέρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικος «Πέτρος και Λύκος» με Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία animation της Ηγουμενιτσιώτισσας Έφη Παππά

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Το κλασικό έργο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» μαζί με την «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» θα μας συντροφεύσουν Χριστούγεννα στιο Μέγαρο Μουσικής.

Τα έργα παρουσιάζονται με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα - Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, σε αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6 μόνο παραστάσεις. Στις 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Καμεράτα θα ζωντανεψει το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος», σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, και την «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» του Χέρμπερτ Τσάπελ, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Εικονογράφηση «Πέτρος και Λύκος» και «Πάντιγκτον» από τον εικαστικό Daniel Egneus


Μέσα απο μία οθόνη οι αγαπημένοι μας ήρωες θα συστήσουν στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως αφηγητής μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.


Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππά θα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

Συντελεστές:
Αφηγητής: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Μουσική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντικράν Οβακιμιάν
Εικονογράφηση: Daniel Egneus
Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά
Εκτέλεση animation : Χρήστος Παπανδρεόπουλος
Οργάνωση παραγωγής : Λήδα Κοζάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Lykos Productions.


Διάρκεια παράστασης 90’ με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
26 Δεκεμβρίου: Πρεμιέρα στις 16.30
27 Δεκεμβρίου: 16.30 & 19.00
28 Δεκεμβρίου: 19.00
29 Δεκεμβρίου: 16.30
30 Δεκεμβρίου: 16.30

Η προπώληση ξεκίνησε

30, 22, 15, 9 ευρώ και παιδικό με έκπτωση 30%

Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Άνεργοι και άνω των 65 ετών 8ευρώ




Read More »
Χριστουγεννιάτικος «Πέτρος και Λύκος» με Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία animation της Ηγουμενιτσιώτισσας Έφη Παππά Χριστουγεννιάτικος «Πέτρος και Λύκος» με Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία animation της Ηγουμενιτσιώτισσας Έφη Παππά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Σκοπούλη «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους»

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016



Το νέο βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Τσακίρης
Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ΤΕΙ Ηπείρου

Βεατρίκη Τζούρτζου
Φοιτήτρια σχολής ανθρωπιστικών σπουδών του ΕΑΠ

Γεωργία Σκοπούλη
Συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν:
Άννα Ρεντζεπέρη
Φιλόλογος εκπαιδευτικός – Ηθοποιός

Άρτεμις Αγαθοπούλου
Εικαστικός – Ηθοποιός

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του:
Θωμά Λιώλιου
Ηθοποιού – Σκηνοθέτη

Συντονίζει:
Άννα Ρεντζεπέρη
Φιλόλογος εκπαιδευτικός – Ηθοποιός

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει πολυφωνικό τραγούδι από το Πολυφωνικό σχήμα Θεσπρωτίας.

Η Γεωργία Σ. Σκοπούλη γεννήθηκε το 1950 στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου και ζει από το 1989. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Το βιβλίο «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» είναι το πέμπτο της.



Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Σκοπούλη «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Σκοπούλη «Αυτές που ζήσανε σε δύο κόσμους» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: 2η Παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της Εύη Παπαδοπούλου "Έρωτας"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016



Οι Εκδόσεις Αέναον και η ποιήτρια Εύη Παπαδοπούλου σας προσκαλούν στη 2η Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Έρωτας την Τετάρτη 7/12/16 στις 19:00 στο Theasis Hotel Paramythia

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Χαλμαντζή: Ψυχολόγος
Λαμπρινή Λιάτσου: Σχολική Σύμβουλος Π.Ε
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.




Read More »
Παραμυθιά: 2η Παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της Εύη Παπαδοπούλου "Έρωτας" Παραμυθιά: 2η Παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της Εύη Παπαδοπούλου "Έρωτας" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Χωρίς δημοπρασία παραχώρηση γης ως 8 στρέμματα για σταβλικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Επιτρέπεται η παραχώρηση, κατά χρήση, ακινήτου, χωρίς δημοπρασία, μέχρι 8 στρέμματα, σε αγρότη με σκοπό την ανέγερση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με απόφαση Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκου Αντώνογλου. Υπάρχει πρόβλεψη στην εγκύκλιο περί διενέργειας δημοπρασίας, εφόσον για την παραχώρηση της χρήσης του ίδιου ακινήτου καταθέσουν αίτηση περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι.

Βάσει της εγκυκλίου, κατ’ εξαίρεση δύναται να παραχωρείται ακίνητο και πέραν των 8 στρεμμάτων, εφόσον επιβάλλεται από τα όρια αρτιότητας που ισχύουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο. Με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας καταρτίζεται σχεδιάγραμμα, στο οποίο περιγράφεται το παραχωρούμενο ακίνητο κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς. Στο σχεδιάγραμμα αποτυπώνεται η πρόσβαση στο παραχωρούμενο ακίνητο. Το τίμημα ορίζεται βάσει της μισθωτικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτή προσδιορίζεται από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.

Η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

Με αφορμή το υπ’ αριθ. 193/30-09-2016 έγγραφο της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της Π.Ε. Κοζάνης, αναφορικά με τα προβλεπόμενα στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2α του άρθρου 4 του ν.4061/2012, όπως προστέθηκε με το άρθρο 37 παρ.2β του ν.4235/2014, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το άρθρο 4 παράγραφος 2α του ν.4061/2012, όπως προστέθηκε με το άρθρο 37 παρ. 2β του ν.4235/2014, ορίζει τα εξής: «Επιτρέπεται η παραχώρηση, κατά χρήση, ακινήτου, χωρίς δημοπρασία, έως 8 στρέμματα, σε αγρότη με σκοπό την ανέγερση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με απόφαση Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Κατ εξαίρεση δύναται να παραχωρείται ακίνητο και πέραν των 8 στρεμμάτων, εφόσον επιβάλλεται από τα όρια αρτιότητας που ισχύουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο. Με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας καταρτίζεται σχεδιάγραμμα, στο οποίο περιγράφεται το παραχωρούμενο ακίνητο κατά θέση, εμβαδό και συντεταγμένες στο ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς. Στο σχεδιάγραμμα αποτυπώνεται η πρόσβαση στο παραχωρούμενο ακίνητο.

Το τίμημα ορίζεται βάσει της μισθωτικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτή προσδιορίζεται από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Εφόσον καταθέσουν αίτηση περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι για παραχώρηση της χρήσης του ίδιου ακινήτου, διενεργείται δημοπρασία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10.»

Η ανωτέρω διάταξη, όπως επισημαίνεται και στην εισηγητική έκθεση του ν.4235/2014, αποσκοπεί στην απλοποίηση της διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης ακινήτων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν.4061/2012, όπως ισχύει, εμβαδού έως 8 στρέμματα, σε αγρότες, που επιθυμούν να ανεγείρουν κτηνοτροφικές μονάδες, με απώτερο σκοπό την προώθηση της κτηνοτροφίας και την ενίσχυση των «μικρών» κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα, με την ως νομοθετική πρόβλεψη δύναται να εκδίδεται, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη για την κατά χρήση παραχώρηση ακινήτου, έως 8 στρέμματα, χωρίς δημοπρασία, σε αγρότη με σκοπό την ανέγερση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στο τελευταίο, δε, εδάφιο της επίμαχης διάταξης υπάρχει πρόβλεψη περί διενέργειας δημοπρασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του νόμου 4061/2012, εφόσον, για την παραχώρηση της χρήσης του ίδιου ακινήτου καταθέσουν αίτηση περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι.

Ωστόσο, και στην τελευταία αυτή περίπτωση ο σκοπός προσθήκης της παραγράφου 2α στο άρθρο 4 του ν.4061/2012 με το άρθρο 37 παρ.2β του ν.4235/2014, παραμένει, σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος, ήτοι η διευκόλυνση των αγροτών προκειμένου να ανεγείρουν κτηνοτροφικές μονάδες.

Ως εκ τούτου, στην παραχώρηση ακινήτου, έως 8 στρέμματα, σύμφωνα με την παράγραφο 2α του άρθρου 4 του ν.4061/2012, εφόσον για το ίδιο ακίνητο καταθέσουν αίτηση περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι αγρότες, αποκλειστικά, για κτηνοτροφική χρήση, τότε διενεργείται δημοπρασία, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του ν.4061/2012, όπως ισχύει. Αν στο πρόσωπο ενός μόνον από περισσότερους ενδιαφερόμενους για το ίδιο ακίνητο, εμβαδού έως 8 στρεμμάτων, κατά τα ανωτέρω, συνυπάρχουν οι προϋποθέσεις του αγρότη και της κτηνοτροφικής χρήσης, τότε δεν διενεργείται δημοπρασία.
Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Εγκύκλιο για την παραχώρηση δημόσιας γης.pdf



 
Read More »
Χωρίς δημοπρασία παραχώρηση γης ως 8 στρέμματα για σταβλικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια  Χωρίς δημοπρασία παραχώρηση γης ως 8 στρέμματα για σταβλικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τα εγκαίνια της νέας αίθουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας που εδρεύει στο κτήριο της πρώην μαθητικής εστίας (ΕΙΝ).

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος καθώς και ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κώστας Τζάνης, παλιοί και νέοι μουσικοί.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τον βηματισμό της και να "ξαναζωντανεύει", μετά από την απαξίωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Κάτσινου (όπου γινόντουσαν παρελάσεις με cd).

Η σωστή λειτουργία της Φιλαρμονικής πιστώνεται στη νυν Δημοτική Αρχή, η οποία βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον αρχιμουσικό κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους γονείς συμπολίτες μας, αφού πάνω από 50 οικογένειες εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, στα μουσικά χέρια του κ. Τζάνη.




Read More »
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016


Μεταξύ των προσκεκλημένων της αμερικανικής κυβερνήσεως, οι οποίοι συνόδευσαν τον Πρόεδρο Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ήταν και ο συγχωριανός μου Νίκος Γκατζογιάννης, αμφότεροι από το χωριό Λειά, σκαρφαλωμένο ψηλά στο «διχασμένο βουνό» της Μουργκάνας, ο συγγραφέας της παγκόσμιας εκδοτικής επιτυχίας ΕΛΕΝΗ. Παρέστη βεβαίως και στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.
Μετά το δείπνο ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος με την εν γένει παρουσία του, την έμφυτη ευγένεια και διακριτικότητα, το στυλ του, εις το οποίο δεν εύρισκες κάτι το επιτηδευμένο και την συναινετική αντίληψη των πραγμάτων, εγοήτευσε, θα έλεγα, τον ελληνικό λαό, εχαιρέτησε όλους τους συνδαιτυμόνες του.
Με τον Νίκο Γκατζογιάννη είχε μια ολιγόλεπτη στιχομυθία, βεβαίως στην Αγγλική γλώσσα.
- Σας ταιριάζει, φρονώ, κ. Πρόεδρε, τώρα, με τη λήξη της θητείας σας, αυτό που ελέχθη από τον Απόστολο Παύλο.
«Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστην τετήρηκα·
λοιπόν εναπόκειται μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος...».
- Αυτό για μένα; ρώτησε κάπως έκπληκτος ο Πρόεδρος Ομπάμα.
- Ναι, κ. Πρόεδρε, πιστεύω η Ιστορία δεν θα σας αδικήσει.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε και προχώρησε προς τον επόμενο και ξαφνικά, στρεφόμενος προς τον Νίκο Γκατζογιάννη, του είπε:
- Προς Τιμόθεον Επιστολή.
Ακόμα και τον αθάνατον λόγο του Αποστόλου Παύλου εγνώριζε!

Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος



 
Read More »
Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα... Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού με παράδοση νέου Απινιδωτή στο Γαρδίκι Σουλίου (+BINTEO)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

 

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε στο Γαρδίκι το βράδυ της Κυριακής, η εκδήλωση για την τοποθέτηση του νέου απινιδώτη, δωρεά εθελοντών πολιτών και της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον πολιτιστικό σύλλογο Γαρδικίου, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κοινοτικών Ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος, η αντιδήμαρχος Σουλίου Κοινωνικής προστασίας & Αλληλεγγύης Βασιλική Ντούκα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη» Δημήτριος Σακαρέλης, ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ ΑΕ Αντρέας Νταής, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Παραμυθιάς Πυραγός Ευάγγελος Μπέλλος, καθώς και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος Τσιάκος.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς, την παράδοση του απινιδώση, ομιλία για την εθελοντική αιμοδοσία από την ιατρό Έφη Τζίμα καθώς και την απόδοση των πιστοποιητικών εκπαίδευσης των εθελοντών χρηστών ΑΕΑ, από την Ελληνική Εταιρεία Επάγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Γαρδίκι.



Read More »
Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού με παράδοση νέου Απινιδωτή στο Γαρδίκι Σουλίου (+BINTEO) Εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού με παράδοση νέου Απινιδωτή στο Γαρδίκι Σουλίου (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Πανηγυρικά και με νηστήσιμη φασολάδα εορτάστηκε στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας η Αγία Βαρβάρα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016



Πανηγυρικά και με νηστήσιμη φασολάδα εορτάστηκε στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας η Αγία Βαρβάρα! 
Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, αλλά και απόδημοι Λεπτοκαριώτες από την Αθήνα. 
Την παραμονή στο γραφικό εξωκκλήσι, στην είσοδο του χωριού, εψάλη εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας. 
Ενωμένοι οι κάτοικοι του χωριού συμβάλλουν κάθε φορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του πανηγυριού, που αποτελεί την χειμερινή περίοδο σημείο αναφοράς για την ορεινή επαρχία της Μουργκάνας. 
Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας, η εκκλησιαστική επιτροπή, η Αδελφότητα και οι νέοι του χωριού δραστηριοποιήθηκαν και φέτος με ενεργητικότητα, γι' αυτό και η πανήγυρη στέφθηκε από επιτυχία. 
ΚΑΤΟΨΗ



 
Read More »
Πανηγυρικά και με νηστήσιμη φασολάδα εορτάστηκε στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας η Αγία Βαρβάρα  Πανηγυρικά και με νηστήσιμη φασολάδα εορτάστηκε στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας η Αγία Βαρβάρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες