Οι 7 πρώτοι υποψήφιοι των «Οριζόντων Ηπείρου» στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Οι 7 πρώτοι υποψήφιοι των «Οριζόντων Ηπείρου» στη Θεσπρωτία


Την προεκλογική αυλαία για την αυτοδιοίκηση άνοιξε και επίσημα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος το βράδυ της Δευτέρας. 
Στην ανοιχτή εκδήλωση που έκανε παρουσίασε τους πρώτους 65 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, οριοθέτησε τις σχέσεις της παράταξής του με τα κόμματα και άσκησε δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη.

Οι 7 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στη Θεσπρωτία
  1. Γιαννάκης Βασίλειος
  2. Κυριακίδης Γεώργιος
  3. Λίτσιου Μαρία
  4. Μπαϊκούσης Ευάγγελος
  5. Μπαλαούρας Ευάγγελος
  6. Παπαδόπουλος Παναγιώτης
  7. Σοφίας Δονάτος
Read More »
Οι 7 πρώτοι υποψήφιοι των «Οριζόντων Ηπείρου» στη Θεσπρωτία Οι 7 πρώτοι υποψήφιοι των «Οριζόντων Ηπείρου» στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για βανδαλισμούς δημόσιων κτηρίων στην Ηγουμενίτσα | Ανάμεσά τους 4 ανήλικοι | Συνελήφθησαν οι 3

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για βανδαλισμούς δημόσιων κτηρίων στην Ηγουμενίτσα | Ανάμεσά τους 4 ανήλικοι | Συνελήφθησαν οι 3


Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα στα πλαίσια του αυτοφώρου, τρία άτομα τα οποία κατηγορούνται για φθορές και γκράφιτι σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.
Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 4 άτομα.
Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, η ομάδα των νεαρών, ευθύνεται για 10 περιπτώσεις βανδαλισμών που έχουν συμβεί το τελευταίο χρόνο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, κάτι που οδήγησε τη δημοτική αρχή να προβεί σε μηνύσεις κατά αγνώστων.
Φθορές είχαν προκληθεί, μεταξύ άλλων, στο κτήριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στο κάστρο της Ηγουμενίτσας, στην κεντρική εκκλησία, σε πολλές στάσεις και διάφορα άλλα σημεία της πόλης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στα 7 άτομα που περιλαμβάνει η δικογραφία, βρίσκονται 4 ανήλικοι, με τον μικρότερο να είναι 15 ετών.
Read More »
Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για βανδαλισμούς δημόσιων κτηρίων στην Ηγουμενίτσα | Ανάμεσά τους 4 ανήλικοι | Συνελήφθησαν οι 3 Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για βανδαλισμούς δημόσιων κτηρίων στην Ηγουμενίτσα | Ανάμεσά τους 4 ανήλικοι | Συνελήφθησαν οι 3 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες


Τους πέντε θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σύμφωνα με αυτή αντιπεριφερειάρχες μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής ορίστηκαν η Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ο Φώτης Φώτης, ο Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο Ηλίας Γκαρτζονίκας και η Παναγιώτα Μητροκώστα.

-Στην Αντιπεριφερειάρχη Δηλαβέρη Ρεγγίνα ανατέθηκε η άσκηση των αρμοδιοτήτων περί Διευθέτησης Ειδικών Θεμάτων ( Ιχθυοκαλλιέργειες, ΒΙΟΠΑ Ηπείρου, ΟΧΕ Σουλίου).

-Στον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Φώτιο η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε Ενεργειακά Θέματα.

-Στον Αντιπεριφερειάρχη Γαϊτανίδη Πρόδρομο η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε Θέματα Εγκαταστάσεων Πρωτογενούς Τομέα.

-Στον Αντιπεριφερειάρχη Γκαρτζονίκα Ηλία η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε Θέματα Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

– Στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροκώστα Παναγιώτα η άσκηση των αρμοδιοτήτων σε Θέματα που άπτονται της συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Read More »
Ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Η κυβέρνηση σε αποδρομή σπεύδει άρον-άρον και εν κρυπτώ να τελειώνει με το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Μ.Κάτσης: Η κυβέρνηση σε αποδρομή σπεύδει άρον-άρον και εν κρυπτώ να τελειώνει με το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ


Λίγο πριν τις εκλογές και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε αποδρομή και το γνωρίζει, σπεύδει άρον-άρον να τελειώσει τα προεκλογικά της deals όπως το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ και των ασημικών του.

Ύστερα από μια τετραετία ανέξοδων υποσχέσεων και κοροϊδίας και αφού δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας από τα πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, σπεύδουν να ολοκληρώσουν την μεταβίβαση των μετοχών στον ιδιώτη αγοραστή για να δημιουργήσουν τετελεσμένα και μη αναστρέψιμα γεγονότα τόσο για την επόμενη κυβέρνηση όσο και για τους επόμενους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σπουδή τους αυτή μάλιστα γίνεται εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η σύμβαση παραχώρησης και το τι τελικά πωλείται και με ποιους όρους, χωρίς να γνωρίζουμε σε τι επενδύσεις και σε τι υποχρεώσεις δεσμεύεται ο ιδιώτης και χωρίς να έχει επιλυθεί ουσιαστικά κανένα ζήτημα για τη χερσαία ζώνη και την απόδοσή της στους Δήμους ώστε να τη διαχειριστούν προς όφελος των πολιτών.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους/ες μας καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον μας για τα επόμενα πολλά χρόνια. Οφείλουν όλοι οι φορείς και η τοπική κοινωνία να ενημερωθούν αρμοδίως και να τοποθετηθούν δημοσίως για τις εξελίξεις που ετοιμάζει για εμάς, χωρίς εμάς η πιο αδίστακτη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα.
Read More »
Μ.Κάτσης: Η κυβέρνηση σε αποδρομή σπεύδει άρον-άρον και εν κρυπτώ να τελειώνει με το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ Μ.Κάτσης: Η κυβέρνηση σε αποδρομή σπεύδει άρον-άρον και εν κρυπτώ να τελειώνει με το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης


Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ενημερώνει ότι η προθεσμία υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής Ωφελούμενων Ανέργων στην Πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5070063 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 23:59.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) προγράμματα Κατάρτισης 150 ανέργων, 340 ωρών έκαστο (100 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:
e-Commerce-Hospitality Sales & Marketing
Στέλεχος ανάπτυξης & προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Στέλεχος Διαχείρισης & Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων
Υπεύθυνος διοίκησης επισιτιστικών επιχειρήσεων

Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση) και την Πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.
Οι επιχειρήσεις που θα δεχθούν τους ωφελούμενους για την υλοποίηση της Πρακτικής τους άσκησης ΔΕΝ επιβαρύνονται με έξοδα (μισθοδοσία, ασφάλιση κλπ) και ούτε δεσμεύονται για την πρόσληψη των ωφελούμενων που θα υποδεχθούν.

Πληροφορίες για την Πράξη, την Πρόσκληση αλλά και την Υποβολή Αίτησης επισκεφθείτε την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδας της Πράξης:

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων : έως και Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 23:55.
Τρόπος Υποβολής: Μόνο ηλεκτρονικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Για αναλυτικές πληροφορίες και τους Όρους της Πρόσκληση, καλείστε να συμβουλευτείτε την Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων που βρίσκεται αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://www.e-thesprotias.gr/.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης Παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Ποιός και πότε θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με την Ελλάδα του χθες | Του Γιάννη Στάθη

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Ποιός και πότε θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με την Ελλάδα του χθες | Του Γιάννη Στάθη


Συγκλονισμένη η Eλληνική κοινωνία, θρηνεί την τραγική απώλεια 57 συμπολιτών της, στην πλειονότητά τους νέα άτομα από 20 έως 30 ετών, βιώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών. Η κοινωνία πενθεί , είναι θυμωμένη, αγανακτισμένη και έχει κατακλυσθεί από αισθήματα οργής. Για τα παιδιά που χάθηκαν, για τις οικογένειες της διπλανής πόρτας οι οποίες θρηνούν τις απώλειες τους..

Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες, καθώς η κυβέρνηση ήταν ενήμερη της κατάστασης που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Η ανείπωτη τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, μόνο σε τυχαίο γεγονός ή σε ένα μεμονωμένο ανθρώπινο λάθος δεν επιτρέπεται να αποδοθεί. Το δυστύχημα της Λάρισας ωρίμαζε συστηματικά εδώ και καιρό. Και ήταν συνέπεια, πλήθους παραλείψεων, ανευθυνότητας , ασυνεπειών και ελλειμμάτων.

Η χαλαρότητα , ο ωχαδερφισμός ,η ελαφρότητα , συντεχνιακές και αναχρονιστικές αντιλήψεις , η έλλειψη επαγγελματισμού αλλά και η κρατική αδιαφορία είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση του πλέον πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστύχηματος , το οποίο έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος. Ασφαλώς την ευθύνη για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη έχουν όλοι οι κατά καιρούς κυβερνώντες . . Η ευθύνη ανήκει ανεξαιρέτως σε όλο το πολιτικό σύστημα .

Κανείς δυστυχώς , όμως, απ’ όσους μεταπολιτευτικά κυβέρνησαν μέχρι και σήμερα ,δεν είχε την τόλμη και την πολιτική βούληση, να συγκρουσθεί με τα «κακώς κείμενα» της χώρας και ειδικότερα των δημοσίων οργανισμών. Αυτή η παρακμιακή Ελλάδα πρέπει να ξεριζωθεί και να εκσυγχρονισθεί. Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να ασκήσει πίεση , με κάθε τρόπο, στους εκάστοτε κυβερνώντες να ξεριζώσουν το πελατειακό κράτος και να επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, τις οποίες χρειάζεται η χώρα για να πλησιάσει την Ευρώπη.

Τις τελευταίες εβδομάδες , οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν, απογοήτευση και θυμό για την κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση έπεσε θύμα της επικοινωνιακής της στρατηγικής και τακτικής . Δυστυχώς θα εισπράξει το κόστος της επικοινωνιακής της υπερβολής , με δεδομένο ότι κατέκρινε υπέρμετρα τους πολιτικούς της αντίπαλους για τραγωδίες του παρελθόντος, προβάλλοντας δυσανάλογα την δικιά της διαχειριστική υπεροχή και αποτελεσματικότητα . Επειδή πράγματι, σε κάποιους τομείς έγιναν βήματα μπροστά, πολλοί πίστεψαν πως η χώρα έχει αλλάξει… Δυστυχώς οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας το σταθμαρχείου της Λάρισας , η «υπευθυνότητα» και η «αποτελεσματικότητα» της διοικητικής και πολιτικής ιεραρχίας , μας αποκάλυψαν ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας .. .

Τα Τέμπη «διέλυσαν» τη βιτρίνα του αποτελεσματικού επιτελικού κράτους . Ο εκσυγχρονισμός μιας χώρας είναι ασφαλώς μια διαδικασία επίπονη , συστηματική και με μακροχρόνιο ορίζοντα. Δεν ολοκληρώνεται σε μια τετραετία, μόνο με την επιτυχή επικοινωνιακή διαχείριση.

Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι ποιος και πότε ,θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με την Ελλάδα του χθες.

Είναι υποχρέωση στη μνήμη των θυμάτων, το πένθος και η οργή που συγκλονίζουν συθέμελα την Ελληνική κοινωνία, να μετασχηματιστούν σε δύναμη δημιουργίας. Απαιτείται ανάληψη ευθύνης, όχι μόνο για το παρελθόν αλλά πρωτίστως, για την επόμενη μέρα των υποδομών και την ασφάλεια των πολιτών που τις χρησιμοποιούν .

Η τραγωδία των Τεμπών, μαζί με πολλά άλλα , αποκάλυψε ότι αφενός ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να μεταχειρίζονται το κράτος σαν κομματικό λάφυρο χωρίς συνέπειες και αφετέρου ότι οι δεν πολίτες πρέπει να εκλέγουν πολιτικάντηδες με την προσδοκία ότι θα το κράτος θα λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας και ποιότητας. 
Άλλωστε μια αλυσίδα είναι όσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμός της κρίκος.
Read More »
Ποιός και πότε θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με την Ελλάδα του χθες | Του Γιάννη Στάθη Ποιός και πότε θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη με την Ελλάδα του χθες | Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουμε για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Ώρα 12.00΄: Κατάθεση στεφάνων των μαθητών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.
Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός & Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Γενικά
-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.
Με την ευγενική τους φροντίδα ρυθμίζουν: Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού της πόλης.
Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων της παρέλασης κ.λ.π., τη Φιλαρμονική τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό οδών και πλατειών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Τελετάρχης: ο κ Δρίζης Δημήτριος υπάλληλος της ΠΕ Θεσπρωτίας & υπεύθυνος παρελάσεως ο κ. Αντωνάκης Θωμάς του Γραφείου Φυσικής Αγωγής
Υποστήριξη – Συνεργασία: Ι.Μ. Παραμυθιάς -Δήμος Ηγουμενίτσας – Δ/νση Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Γραφείο Φυσικής Αγωγής


Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ
-Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Φιλόλογο κα. Τσατσούλη Αγγελική του 1ου Γ.Ε.Λ. Ηγουμενίτσας.
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.20 π.μ.
Ώρα 11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την παρέλαση: Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Πρόταση για δρομολόγηση γραμμής Ηγουμενίτσα –Πλαταριά –Σύβοτα –Πέρδικα

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023
Πρόταση για δρομολόγηση γραμμής Ηγουμενίτσα –Πλαταριά –Σύβοτα –Πέρδικα


Τα ΔΣ των παρακάτω Συλλόγων σε κοινή συνεδρίαση στην Πλαταριά τις 06/03/23 , αποφάσισαν ομόφωνα να απευθυνθούν στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας , με σκοπό να προγραμματιστεί γραμμή λεωφορείου για τη διαδρομή Ηγουμενίτσα –Πλαταριά –Σύβοτα –Πέρδικα έως Καραβοστάσι κατά την τουριστική περίοδο από Μάιο έως Σεπτέμβριο .

Η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετήσει τους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους ταξιδιώτες τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσπρωτία δίνοντας τους πρόσβαση στα καταλύματα και τις παραλίες της περιοχής .

Σε άλλες τουριστικές περιοχές δρομολογούνται λεωφορεία για αυτό το σκοπό και λόγω της αυξημένης κίνησης θα είναι οικονομικά βιώσιμη και για το ΚΤΕΛ η γραμμή αυτή . Προτείνουμε τουλάχιστον 3 δρομολόγια την ημέρα μετ επιστροφής και το σαρανταήμερο της τουριστικής αιχμής ( από 20 /07 Έως 30/08 )ακόμα περισσότερα .

Η γραμμή αυτή θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στο parking διότι ο περισσότερος κόσμος δεν θα χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα του .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ   -  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΥΒΟΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ « Ο ΗΛΙΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ   -  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ    ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ       ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ « Η παραλία του Ιονίου» 

Read More »
Πρόταση για δρομολόγηση γραμμής Ηγουμενίτσα –Πλαταριά –Σύβοτα –Πέρδικα Πρόταση για δρομολόγηση γραμμής Ηγουμενίτσα –Πλαταριά –Σύβοτα –Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Σελίδες