Συνελήφθη μία ακόμα γυναίκα στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση και μεταφορά 118 κιλών χασίς

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, για μεταφορά και διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (118) κιλών περίπου, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη μίας ακόμη 41χρονης ημεδαπής, που εμπλέκεται στην υπόθεση (Σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας).

Συγκεκριμένα, η 41χρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά είχε συναποφασίσει και οργανώσει μαζί με τις άλλες δύο κατηγορούμενες, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.Read More »
Συνελήφθη μία ακόμα γυναίκα στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση και μεταφορά 118 κιλών χασίς Συνελήφθη μία ακόμα γυναίκα στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση και μεταφορά 118 κιλών χασίς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Φιλαρμονικής του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο κτίριο του ΕΙΝ (Πρώην Μαθητική Εστία)


Read More »
Την Κυριακή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας Την Κυριακή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Φιλαρμονικής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου κου Αλ. Πάσχου με τον Ιταλό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Efisio Luigi Marras

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016


Ενημερώνουμε ότι εχθές Δευτέρα 28/11/2016 και ώρα 13:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον Ιταλό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Efisio Luigi Marras παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Ιταλίας στην Περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κου Σπυρίδων Μανδέλα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού ευχαρίστησε τον κο Πρέσβη για την τιμή της επίσκεψής του, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Δημοκρατίας επισκέπτεται την περιοχή και ειδικά το Επιμελητήριο, παρουσίασε τον φορέα και την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, με την δυναμικότητα και τις προοπτικές της.

Αναφέρθηκε στην συνεργασία του φορέα με Ιταλικά Επιμελητήρια και φορείς, στις υπάρχουσες επιχειρηματικές συνεργασίες σε διάφορους κλάδους και επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εξωστρέφειας των μελών μας αλλά και την πρόθεση μεγαλύτερης βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων με την γείτονα χώρα.

Η παρουσίαση των δράσεων του Επιμελητηρίου και η συμμετοχή του σε προτάσεις στο νέο διακρατικό πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014 αποτέλεσε σημείο συνοπτικής αναφοράς. 


Ο κος Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την θερμή του υποδοχή, εξήρε το φυσικό κάλος, τα έργα υποδομής και την δυναμική της περιοχής, επεσήμανε την ανάγκη ισχυροποίησης της συνεργασίας μεταξύ των διασυνοριακών περιοχών με έργα και όχι με λόγια, ασχέτως λαθών του παρελθόντος, και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την διερεύνηση εγκατάστασης Ιταλικών επενδύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και ανανεώθηκε για το επόμενο τρίμηνο, με την ολοκλήρωση της (υπό εξέλιξη) Μελέτης του Επιμελητηρίου για τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Θεσπρωτία για την συγκεκριμενοποίηση των πεδίων υποδοχής επενδύσεων στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωσή της, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον κο Πρέσβη αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του Επιμελητηρίου που αποτελεί αντίγραφο αρχαίου νομίσματος του Κοινού των Θεσπρωτών.

Read More »
Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου κου Αλ. Πάσχου με τον Ιταλό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Efisio Luigi Marras Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου κου Αλ. Πάσχου με τον Ιταλό Πρέσβη στην Ελλάδα κο Efisio Luigi Marras Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σε διαμετακομιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας εξελίσσεται η Ελλάδα - Ο ρόλος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για να μετατραπεί σε Διεθνή Διαμετακομιστικό Κέντρο παίρνει σάρκα και οστά χάρις στα συγκοινωνιακά έργα που ολοκληρώνονται σταδιακά το 2017 και το 2018. Η στρατηγική θέση της χώρας ως η Ευρωπαϊκή χώρα-σύνορο με Ευρώπη και Αφρική δίνει μεγάλες δυνατότητες για να γίνει το σημείο από όπου εμπορεύματα ανάμεσα στις 3 Ηπείρους θα μεταφέρονται σύγχρονα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Για να γίνει αυτό, η χώρα επένδυσε αρκετά δισ ευρώ για την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου αυτοκινητόδρομων που καλύπτει σχεδόν στο σύνολο της την Ηπειρωτική χώρα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνονται επενδύσεις επίσης αρκετών δισ ευρώ για την κατασκευή σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου. 
Τέλος η διασύνδεση αυτοκινητόδρομων-σιδηρόδρομων με τα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας δένει το "πολυτροπικό" σύστημα που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξης ενός παγκοσμίου μεγέθους διαμετακομιστικό εμπόριο.
Η χώρα το 2017 ολοκληρώνει το δίκτυο αυτοκινητόδρομων που θα έχει μήκος 2.600χλμ και μέχρι το 2020 θα φτάσει περίπου 3.000χλμ και η Ελλάδα από ουραγός θα αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πανευρωπαϊκά σε σχέση με την έκταση της χώρας. 
Το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, πλήρως ηλεκτροκινούμενο θα λειτουργήσει το 2018 ανοίγοντας νέους διαδρόμους για τη μεταφορά εμπορευμάτων ενώ και ο δυτικός διάδρομος Αθήνα-Πάτρα θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το 2022.
Τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Καβάλας, της Κορίνθου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα παίξουν τον βασικό ρόλο του παραλήπτη εμπορευμάτων. 
Ήδη το λιμάνι του Πειραιά το διαχειρίζεται η Κινεζική Cosco με μεγάλη επιτυχία, ενώ θα ακολουθήσει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Κοντά σε αυτό το δίκτυο και τα Αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης που επίσης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην διακίνηση εμπορευμάτων χάρη στη διασύνδεση τους με τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά δίκτυα.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ο μεγάλος στόχος της χώρας είναι η προσέλκυση εταιρειών και αλυσίδων για την μεταφορά εμπορευμάτων ανάμεσα στις 3 Ηπείρους που θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κλάδο που θα μπορούσε με τις κατάλληλες συνθήκες να ανταγωνιστεί ακόμα και τον τουρισμό.
Ο χώρος των logistics σήμερα κατέχει περίπου το 10,8% του ΑΕΠ ενώ με τις επενδύσεις που γίνονται αυτό το νούμερο μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά.
Άλλωστε δε είναι τυχαία η αναφορά του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μιλώντας στο 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics όπου είπε χαρακτηριστικά: 
«Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μετατραπεί σε βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και να καταστεί η κύρια πύλη εισόδου εμπορευμάτων από την Ανατολή προς την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη και, φυσικά, όλες τις γειτονικές βαλκανικές χώρες».
Σύμφωνα με τον κο Κορκίδη οι σημαντικότερες προτάσεις για την ταχεία ανάπτυξη του Εφοδιαστικού κλάδου είναι επιγραμματικά: 
Η δημιουργία νέων ή λειτουργική αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων υποδομών, ανάπτυξη και λειτουργία μεγάλων επιχειρηματικών εξαγωγικών πάρκων, ολοκλήρωση και εκσυγχρονισμός των βασικών δικτύων και υποδομών μεταφορών, ενίσχυση δράσεων λειτουργικής ευελιξίας και οργανωτικής καινοτομίας στην εφοδιαστική αλυσίδα των επιχειρήσεων, κατάρτιση και πιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργήσουν αποθηκευτικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία θα έχουν ρόλο logistics hubs των Βαλκανίων. 

Το σημαντικό νέο είναι πως στο Υπουργείο Υποδομών γίνεται αυτή την εποχή ένα μεγάλο action plan για την αναβάθμιση του ρόλου του Διαμετακομιστικού κόμβου της χώρας που θα δώσει τα κίνητρα για την γιγάντωση του κλάδου που μπορεί να συμβάλει στην επιδιωκώμενη σταθερή ανάπτυξη της χώρας. 

Η προσφορά του κλάδου θα γίνει ορατή με τη συνδυασμένη δράση Κράτους και επιχειρήσεων, ενώ εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ρόλος των μεγάλων υποδομών που θα προσφέρει το κατάλληλο συγκοινωνιακό περιβάλλον για να γίνουν τα logistics πυλώνας ανάπτυξης της χώρας. 
Read More »
Σε διαμετακομιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας εξελίσσεται η Ελλάδα - Ο ρόλος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Σε διαμετακομιστικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας εξελίσσεται η Ελλάδα - Ο ρόλος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Συνάντηση Προέδρου Ο.Λ.ΗΓ. με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Efisio Luigi Marras

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής συναντήθηκε, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi MARRAS, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο στην Ηγουμενίτσα κ. Σπυρίδων Μανδέλλα, καθώς και συνεργάτες της πρεσβείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Πρέσβη στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σκοπός της επίσκεψης στο λιμένα Ηγουμενίτσας ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν τη ναυτιλία και το ρόλο του λιμένα, ως σημαντικού λιμένα σύνδεσης με την Ιταλία.

Kατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μέσω της ναυτιλιακής σύνδεσης και εξετάσθηκαν δυνατότητες, τρόποι και ιδέες περαιτέρω προώθησής τους. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν τομείς κοινών δραστηριοτήτων, στους οποίους υφίστανται προοπτικές ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος.

Ο κ. Νταής απέδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο του λιμένα της Ηγουμενίτσας στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών στην Αδριατική και τη Μεσόγειο, καθώς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της θέσης του στη σύνδεση Δύσης και Ανατολής. Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας και τη συνεργασία με τους Ιταλούς εταίρους του έργου, σημείωσε παράλληλα τη σημασία της επένδυσης και για τις δυο χώρες. Τόνισε δε το ρόλο του έργου στην ενίσχυση των Θαλλάσιων Διαδρόμων και συγκεκριμένα στους διαδρόμους της Aνατολικής Mεσογείου, της Σκανδιναβίας-Μεσογείου και της Βαλτικής – Αδριατικής.

Από πλευράς του ο Ιταλός πρέσβης κ. Marras, σημείωσε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία και παραμένει στη διάθεσή μας για την προώθηση όλων των ζητημάτων, επεσήμανε δε ότι, έχοντας υπόψη τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της κρουαζιέρας και του τουρισμού στην περιοχή μας θα συμβάλει προσωπικά για την προώθηση των δράσεων στις εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Ο κ. Νταής με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι για όσα ζητήματα άπτονται συνεργασίας με την Ιταλική πλευρά θα κρατά ενήμερο τον κ. Marra και θα βρίσκεται σε μια διαρκή επικοινωνία, με σκοπό την εποικοδομητική ανατροφοδότηση.Read More »
Συνάντηση Προέδρου Ο.Λ.ΗΓ. με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Efisio Luigi Marras Συνάντηση Προέδρου Ο.Λ.ΗΓ. με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Efisio Luigi Marras Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών - Τι αναφέρει για το ΤΕΠ Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Συνθήκες πολέμου περιγράφουν οι εργαζόμενοι ότι αντιμετωπίζουν στα ΤΕΠ των Δημοσίων Νοσοκομείων κατά τις ημέρες εφημερίας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης Ασθενών και του λιγοστού προσωπικού. Η κίνηση στα ΤΕΠ αυξήθηκε 40% κατά την τελευταία τριετία.
Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των Δημόσιων Νοσοκομείων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Χάνουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς αβοήθητοι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των Δημόσιων Νοσοκομείων. Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς ειδικοτήτων, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Παραϊατρικό Προσωπικό.
Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν σε αναλώσιμα υλικά, υγειονομικό υλικό. Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακό χάλι.

Δείτε τι λένε για τα νοσοκομεία της Ηπείρου:
Γ.Ν.“Γ’ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εφημερεύει τις ζυγές μέρες του μήνα. Ο χώρος των ΤΕΠ βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα στο χώρο προαυλίου και εισόδου να περνάνε όλα τα επείγοντα περιστατικά. Άναρχη η χωροταξική υποδομή του τμήματος Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου. Στον χώρο των ΤΕΠ λειτουργούν ιατρεία όπως, παθολογικό, χειρουργικό και καρδιολογικό και σε απόσταση δεκάδων μέτρων λειτουργούν ιατρεία, όπως, Ορθοπεδική, Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό και Ω.Ρ.Λ., εξαιτίας αυτού οι ασθενείς περιπλανώνται άσκοπα ψάχνοντας τα ιατρεία. Τμήμα ανάνηψης δεν υπάρχει. Κάποιες μέρες την εβδομάδα σε εφημερία δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό, λόγω έλλειψης προσωπικού και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Λόγω έλλειψης Αγγειοχειρουργών τόσο στο νοσοκομείο Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ όσο και στο ΠΓΝΙ οι ασθενείς μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στον χώρο των ΤΕΠ λειτουργεί σηπτικό χειρουργείο τις πρωινές ώρες, όπου το απόγευμα και την νύχτα λειτουργεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας των ασθενών. Μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων. Τα καρότσια μεταφοράς ασθενών και τα φορεία πανάρχαια, με πολλά τεχνικά προβλήματα. Χρήζουν ανανέωση. Το προσωπικό των ΤΕΠ (νοσηλευτικό, τραυματιοφορείς, βοηθητικό) κυκλοφορεί με ότι στολή έχει ο καθένας, άλλο χρώμα, άλλο σχέδιο, κλπ.. Δεν υπάρχει φύλαξη όλο το 24ωρο στα ΤΕΠ αλλά και σε όλο το νοσοκομείο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εφημερεύει τις μονές μέρες του μήνα. Αν και Πανεπιστημιακό Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο. Δεν είναι αυτόνομο το ΤΕΠ, υποστηρίζεται από γιατρούς των κλινικών και επικουρικούς. Λόγω έλλειψης χειριστών και ιατρών το ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί στον χώρο των ΤΕΠ έως τις 8 το βράδυ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συνοδοί να περιπλανώνται στο νοσοκομείο ψάχνοντας το ακτινολογικό. Και με την μεγάλη έλλειψη των τραυματιοφορέων η περιπλάνηση γίνεται δυσκολότερη. Μηχάνημα υπερήχων καρδίας δεν υπάρχει στο χώρο των ΤΕΠ. Τεχνητή πολλές φορές έλλειψη αναλωσίμων και μη εφοδιασμός του τμήματος έγκαιρα, λόγω παντελής έλλειψη προσωπικού βοηθητικού και εργατών. Φορεία και καρότσια μεταφοράς χρειάζονται αντικατάσταση. Η φύλαξη είναι υποτυπώδης, και πολλές φορές έχουν καταγραφεί επεισόδια ξυλοδαρμών. Εξουθενωμένο εργασιακά προσωπικό του νοσοκομείου και ειδικότερα του τμήματος των Τ.Ε.Π.

Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν λειτουργεί οργανωμένο ΤΕΠ, παρότι προβλέπεται ο σχετικός χώρος για την λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων της μονάδας βραχείας νοσηλείας καθώς και σηπτικού χειρουργείου. Για την λειτουργία του δεν επαρκεί το ιατρικό και πολύ περισσότερο το νοσηλευτικό προσωπικό. Συχνές είναι οι διακομιδές εκτάκτων περιστατικών με κίνδυνο της ζωής τους. Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο ΦΙΛΙΑΤΩΝ εφημερεύει καθημερινά και ότι το ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας δεν περιλαμβάνει στο πλήρωμά του Ιατρό. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στους χώρους των ιατρείων και πολλές φορές στους χώρους των χειρουργείων, όταν για παράδειγμα χρήζουν διασωληνώσεις και παραμονή τους. Πολύωρη είναι η παραμονή τους στους χώρους των Ιατρείων, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ (αν βρεθεί) και γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας προβλέπεται επιπλέον και λειτουργία ΤΕΠ στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μια πρωτοτυπία στην οποία το ΤΕΠ του νοσοκομείου θα βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο.
Read More »
Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών - Τι αναφέρει για το ΤΕΠ Φιλιατών  Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών - Τι αναφέρει για το ΤΕΠ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Ένα όμορφο βιωματικό εκπαιδευτικό και όχι μόνο Σαββατοκύριακο πέρασαν οι 40 εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων από νομούς Θεσπρωτίας , Ιωαννίνων , Πρέβεζας , Άρτας , Κέρκυρας και Καστοριάς που πήραν μέρος στο διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Στόμιο σπηλαίου: άνοιγμα ιστορικό και περιβαλλοντικό» το οποίο διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Το Σάββατο το σεμινάριο έγινε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και εισηγητές ήταν:

Νικολάου Μάρκος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Φιλιατών "Σπήλαια Θεσπρωτίας μελέτη, έρευνα και καταγραφή"

Καραβασίλη Ελένη,Γεωλόγος " Καρστικές μορφές-σπήλαια"

Ιωάννου Γεώργιος , Βιολόγος "Σπήλαια-βιοποικιλότητα"

Τζωρτζάτου Αντωνία, Αρχαιολόγος"Σπήλαια με ανθρωπογενείς επιχώσεις στη Θεσπρωτία"

Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου , Θεολόγος Α.Π.Θ. "Σπήλαια- Θρησκεία-Ασκηταριά "

Λαζαρίδης Γεώργιος Δρ.Γεωλόγος, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΑΠΘ "Σπήλαια και διάκοσμος στην Ελλάδα"

Κατέρη Αικατερίνη, Κ.Π.Ε Πραμάτων "Σπήλαιο Ανεμότρυπας"

Καραμπίνας Φίλιππος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Κόνιτσας"Σπήλαιο Περάματος"

Νάνης Νικόλαος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Μελίτης Φλώρινας " Σπήλαια Πρεσπών "

Παπαβασιλείου Χρήστος , Υπεύθυνος ΚΠΕ Περτουλίου Τρικάλων " 130 χιλιάδες χρόνια αέναης ανθρώπινης παρουσίας στο σπήλαιο της Θεόπετρας "

Θεοδωρίδου Θάλεια , Εκπαιδευτικός " Διαθεματικό πρότζεκτ "τα σπήλαια"

Βιωματικά κατασκευάζοντας σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες από την εξαιρετική ζωγράφο και εικαστικό Γκαλντέμη Δήμητρα , "Εικαστικές Διαθεματικές Προτάσεις υλοποίηση πρότζεκτ με θέμα τα σπήλαια"

Βιωματικά Θεατρικά παιχνίδια από τη μοναδική Θεατρολόγο Χριστάκη Φωτεινή "Θεατρικό παιχνίδι-Δραματοποίηση ιστοριών για τα σπηλιά "

Την Κυριακή λόγου βροχής αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Σπήλαιο της Γκούμανης και στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων !!!

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Φιλιατών για την Άριστη Φιλοξενία !!!

Στέρεγιος Παλπάνης 
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Στην αναμονή βρίσκονται τόσο οι περισσότεροι Δήμοι όσο και χιλιάδες άνεργοι που περιμένουν μια μικρή ανάσα μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας!

Παρότι η αρμόδια Υπουργός, δήλωνε ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει για όλους τους Δήμους τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς οδηγείται από παράταση σε παράταση...

Ούτε το Νοέμβριο τελικά κάτι τέτοιο έγινε εφικτό, όπως προέβλεπε ο κυβερνητικός σχεδιασμός, ενώ τώρα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ θα βγει εντός του Δεκεμβρίου!

Οι Δήμοι, εδώ κι ένα μήνα περίπου, έχουν κληθεί να προχωρήσουν στις δηλώσεις των ειδικοτήτων των εργαζομένων που επιθυμούν να προσλάβουν. Και παρότι η διαδικασία αυτή έκλεισε εγκαίρως, ακόμη περιμένουν την προκήρυξη του προγράμματος που θα τους επιτρέψει, ως ένα βαθμό, να καλύψουν κενά και να ανταποκριθούν σε ανάγκες της καθημερινότητας.

Έτσι όμως όπως οδηγούνται τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρονιά θα τελειώσει χωρίς να έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς ακόμη κι αν η προκήρυξη δημοσιευθεί εντός του Δεκεμβρίου, η διαδικασία για την πρόσληψη δεν πρόκειται για ολοκληρωθεί τον ίδιο μήνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα από την προκήρυξη της δεύτερης πιλοτικής εφαμρογής που έγινε τον Οκτώβριο και από την Ήπειρο περιλαμβάνει μόνο τον Δήμο Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας υλοποιεί μέχρι στιγμής μόνο ο Δήμος Άρτας, ο οποίος είχε επιλεγεί ως ένας της πρώτης πιλοτικής φάσης του προγράμματος. 
Read More »
Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία Στην αναμονή Δήμοι και άνεργοι - Πάει για το νέο έτος η κοινωφελής εργασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ομιλία για γονείς με θέμα "Η οικογενειακή ζωή γύρω από τις οθόνες: προκλήσεις και προοπτικές"

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ομιλία για γονείς με θέμα:
"Η οικογενειακή ζωή γύρω από τις οθόνες: προκλήσεις και προοπτικές" που διοργάνωσαν οι δάσκαλοι των τάξεων Α1 , Α2 και Β1 του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ !!!

Για ακόμη μια φορά η ψυχολόγος του Κέντρου και εισηγήτρια της εκδηλώσης Κωνσταντίνα Ζιάγκου καθήλωσε με την ομιλία της τους γονείς και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις τους!!!

Το συμπέρασμα είναι ΝΑΙ στις οθόνες αλλά με μέτρο και όρια τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας!!!

Στο εργαστήρι που δημιουργήθηκε σε διπλανή αίθουσα τα παιδιά των γονιών ασχολήθηκαν δημιουργικά με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές - κατασκευές κάτω από ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία !!!

Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο που εδώ και 7 χρόνια ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας.

Το συγκεκριμένο θέμα το διάλεξαν οι γονείς !!!
Τους υποσχόμαστε ότι οι ομιλίες θα συνεχιστούν με θέματα που τους απασχολούν!!!
Στέργιος Παλπάνης  
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ομιλία για γονείς με θέμα "Η οικογενειακή ζωή γύρω από τις οθόνες: προκλήσεις και προοπτικές" Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ομιλία για γονείς με θέμα "Η οικογενειακή ζωή γύρω από τις οθόνες: προκλήσεις και προοπτικές" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016


Δείτε τη συζήτηση για την έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2015 έως 31/12/2015 του Δήμου ΗγουμενίτσαςΔείτε την τακτική συνεδρίαση: 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσα: Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Πανηγυρικό το κλείσιμο του Θεατρικού Νοέμβρη

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Πανηγυρικό ήταν το κλείσιμο του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας με την παράσταση της θεατρικης ομάδας Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. !!! 
Ο Δήμαρχος Αμαλιάδας έστειλε στην Δήμαρχο Σουλίου την πλακέτα που αντιπροσωπευει το χρυσό κλειδί της πόλης την οποία παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κος Καλόγηρος Βασίλης ! 
Η περιφερειακή σύμβουλος κα Αντιγόνη Φίλη χαιρέτισε τον θεατρικό Νοέμβρη σαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσπρωτίας 
Read More »
Παραμυθιά: Πανηγυρικό το κλείσιμο του Θεατρικού Νοέμβρη Παραμυθιά: Πανηγυρικό το κλείσιμο του Θεατρικού Νοέμβρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε εχτές, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, τον Πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.

Ο κ. Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον κ. Πρέσβη, στην Θεσπρωτίας και την Ηγουμενίτσα, τόνισε τις καλές σχέσεις των δύο περιοχών των δύο χωρών αλλά και την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε αρκετούς τομείς. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ήπειρος με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αποτελεί πρόσφορο πεδίο διεύρυνσης των συνεργασιών.

Ο κ. Πρέσβης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, σημείωσε ότι η περιοχή της Ηπείρου και της Ηγουμενίτσας διαθέτουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης χάρη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους. Δήλωσε επίσης πρόθυμος να συνεργαστεί τόσο με τον Δήμο όσο και με τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην εγκαθίδρυση μιας πολύ-επίπεδης συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της αμφίπλευρής τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και της προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Ειδική μνεία έγινε και στην προώθηση του οδικού άξονα Τεργέστης - Ηγουμενίτσας με τον Δήμαρχο να ζητά την συνδρομή του Πρέσβη για την επέκταση του εν λόγω έργου μέχρι την Ηγουμενίτσα.

Αμφότεροι συμφώνησαν στην επεξεργασία ενός δομημένου πλαισίου συνεργασίας, το οποίο θα αποτελέσει την βάση για την έναρξη συναντήσεων μεταξύ συγκεκριμένων αναπτυξιακών φορέων της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Τον Πρέσβη συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ήπειρο με έδρα την Ηγουμενίτσα, κ. Σπυρίδων Μανδέλλας και η Γραμματέας της πρεσβείας κα. Eleonora Lopez
Read More »
Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελήτηρίου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει αύριο Τετάρτη 30.11.2016 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω: 

ΘΕΜΑ 1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ. 
 Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 

ΘΕΜΑ 2ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές. 

ΘΕΜΑ 3ον : Έγκριση Γ ́ Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2016. 
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου. 

ΘΕΜΑ 4ον : Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2017. 
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου. 

ΘΕΜΑ 5ον : Αντικατάσταση Π. Ιωάννου στις Επιτροπές του φορέα, έτους 2016. (Τροποποίηση απόφα σης ΔΣ 1/2016). Εισηγητής ο Β ́ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. 

ΘΕΜΑ 6 ον : Τρέχοντα θέματα.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελήτηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελήτηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες