Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 53 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία -  53 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 11
ΠΕ Ιωαννίνων 41
ΠΕ Πρέβεζας 0Read More »
Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 53 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία -  53 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

9 θετικά στα rapid tests στην πλατεία της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
9 θετικά στα rapid tests στην πλατεία της ΗγουμενίτσαςΤην περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 741 τεστ από τα οποία εντοπίστηκαν 9 θετικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Δευτέρα - 184 αρνητικά τεστ
Τρίτη - 125 αρνητικά τεστ
Τετάρτη - 130 αρνητικά τεστ
Πέμπτη - 127 rapid test με 3 θετικά (2.36%) αφορούν σε 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 11 έτη
Παρασκευή - 175 rapid test με 6 θετικά (3.43%) αφορούν σε 2 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη
Read More »
9 θετικά στα rapid tests στην πλατεία της Ηγουμενίτσας 9 θετικά στα rapid tests στην πλατεία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεωνΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που θα ισχύουν έως 31.05.2022 (ΦΕΚ 1632/Β/21.04.2021).

Ως αρμόδια υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1572 και της επίσημης ιστοσελίδας του mintour.gov.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή υπεύθυνου του καταλύματος:

- από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα

- άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η εκπαίδευση των συντονιστών πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του ΞΕΕ για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.healthfirsttourism.gr για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στη συνέχεια οι συντονιστές των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό έως τις 30.6.2021.

Οι συντονιστές των κάμπινγκ θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί οι ίδιοι και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους έως τις 15.6.2021.

Για την εκπαίδευση του συντονιστή δεν εκδίδεται κάποια βεβαίωση αλλά απαιτείται να υπάρχουν νέες υπεύθυνες δηλώσεις από το προσωπικό του τουριστικού καταλύματος, πλην των κάμπινγκ, ότι εκπαιδεύτηκαν εκ νέου στην τήρηση των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση της εκπαίδευσης από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα παραμένει προαιρετική.

Η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό των τουριστικών καταλυμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με rapid test ή αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) COVID-19, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Βλέπετε τη σχετική ιστοσελίδα https://supportemployees.services.gov.gr/(S(njsabvhwqgf3dxa2fqhbtbxr))/login.aspx?ReturnUrl=%2f.

Η υποχρέωση για διενέργεια rapid test ή self-test COVID-19 καταλαμβάνει και όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19 ή έχουν νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19.
Εκ της Διοικήσεως

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Δωρεά από το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Δωρεά από το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από το Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 714,3 γραμμαρίων

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Συνελήφθη ημεδαπός με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 714,3 γραμμαρίωνΣυνελήφθη χθες (14-05-2021) το πρωί σε περιοχή της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ναρκωτικά, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν διότι είχε αποκρύψει στον αποθηκευτικό χώρο μοτοσικλέτας συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -649- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν - με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «EVELIN» - και κατασχέθηκαν:
· (4) ακόμη συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -65,3- γραμμαρίων,
· ζυγαριά ακριβείας,
· χρηματικό ποσό -300- ευρώ,
· περίστροφο αερίου με (2) μεταλλικά σφαιρίδια και αμπούλα αερίου και
· κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια.

Κατασχέθηκε ακόμη η παραπάνω μοτοσικλέτα, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 714,3 γραμμαρίων Συνελήφθη ημεδαπός με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 714,3 γραμμαρίων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο από 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε 2 μεζεδοπωλεία

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Πρόστιμο από 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε 2 μεζεδοπωλείαΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (18) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(6) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(2) παραβάσεις για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για (15) ημέρες σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μεζεδοπωλεία) για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό τους χώρο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
Πρόστιμο από 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε 2 μεζεδοπωλεία Πρόστιμο από 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε 2 μεζεδοπωλεία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου ΓΕΛ Παραμυθιάς λόγω κρούσματος σε μαθητή

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021

Αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου ΓΕΛ Παραμυθιάς λόγω κρούσματος σε μαθητή

Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γ2 (Γ Τάξη), Γ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΠΙΚΗΣ (Γ Τάξη) του  1ου ΓΕΛ Παραμυθιάς λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή, από 14/5 έως και 27/5 .

Είναι το τέταρτο τμήμα σχολείου που κλείνει στη Θεσπρωτία, μετά από τη Β2 και ΣΤ2 του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου και τη Β2-Γ (Β Τάξη) του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
Read More »
Αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου ΓΕΛ Παραμυθιάς λόγω κρούσματος σε μαθητή Αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου ΓΕΛ Παραμυθιάς λόγω κρούσματος σε μαθητή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 4 παράνομους μετανάστες

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 4 παράνομους μετανάστεςΣτη σύλληψη πέντε αλλοδαπών ηλικίας 50, 24, 17, 20 και 36 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων αλλοδαπών στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων να βρίσκονται κρυμμένοι εντός του φορτίου του επικαθήμενου, αποτελούμενο από χάρτινη συσκευασία διαφόρων ειδών προσωπικής φροντίδας συσκευασμένα και τοποθετημένα σε παλέτες, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα και το επικαθήμενο, ενώ συνελήφθη και ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 4 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 4 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες