Θεσπρωτία: Πήγε για power pass και βρέθηκε να χρωστάει…

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Θεσπρωτία: Πήγε για power pass και βρέθηκε να χρωστάει…Δεν είναι μόνο τα μικρά ποσά επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν στους καταναλωτές…

Υπάρχουν και χειρότερα!

Μία τέτοια περίπτωση αποκαλύπτει λογιστής από την Θεσπρωτία.

Καταναλωτής έκανε την αίτηση για power pass και τελικά βρέθηκε να χρωστάει!

33,73 ευρώ είναι η οφειλή του βάση του συστήματος και αναρωτιέται από πού τους τα χρωστάει..

Σύμφωνα δε με πληροφορίες δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση!Read More »
Θεσπρωτία: Πήγε για power pass και βρέθηκε να χρωστάει… Θεσπρωτία: Πήγε για power pass και βρέθηκε να χρωστάει… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Συναυλία συμφωνικής μουσικής στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Συναυλία συμφωνικής μουσικής στο αρχαίο θέατρο των ΓιτάνωνRead More »
Συναυλία συμφωνικής μουσικής στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων Συναυλία συμφωνικής μουσικής στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας απέτρεψαν σήμερα το πρωί τη διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη επανείσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν επί της Ιόνιας Οδού και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 68 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 128,5 κιλών.

Επιπλέον, ο ένας από τους συλληφθέντες κατείχε πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο και η πλαστή ταυτότητα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 128,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε και φέτος η απογραφή των λευκών πελαργών σε 41 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Ολοκληρώθηκε και φέτος η απογραφή των λευκών πελαργών σε 41 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε και φέτος η απογραφή των λευκών πελαργών σε 41 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας και 5 περιοχές του Νομού Πρέβεζας.

Η απογραφή περιλαμβάνει τη συγκρότηση μιας ομάδας πεδίου η οποία μέσω οχήματος 4Χ4 εποπτεύει τις χαρτογραφημένες περιοχές παρουσίας φωλιών παρατηρώντας και καταγράφοντας απευθείας τα ζευγάρια των πελαργών. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ο αριθμός των φωλιών με ή χωρίς πελαργούς, ενώ όπου υπάρχουν νεοσσοί καταγράφεται ο ακριβής αριθμός αυτών. Στα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί σε παλαιότερες καταγραφές (συντεταγμένες, είδος φωλιάς κ.α.) και εφόσον η θέση της κάθε φωλιάς δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, προστίθενται περαιτέρω στοιχεία όπως τυχόν άδειες ή κατεστραμμένες φωλιές, κατάσταση φωλιάς (ύπαρξη στερεών υλικών, αιχμηρών αντικειμένων κ.α.).

Στα παρακάτω γραφήματα παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα τόσο της φετινής απογραφής (2022) όσο και η σύγκρισή τους με τις δυο προηγούμενες χρονιές δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του επισκεπτόμενου πληθυσμού των πελαργών για την τελευταία τριετία (2020-2022) στην περιοχή.

Στον πίνακα 1 και στα γραφήματα που ακολουθούν φαίνεται για την τελευταία τριετία το ΣΥΝΟΛΟ των φωλιών πελαργών, οι άδειες φωλιές, πόσα ζευγάρια πελαργών αναπαράχθηκαν και πόσοι νεοσσοί και ενήλικες πελαργοί συνολικά παρατηρήθηκαν. Συμπερασματικά, σε σχέση με το 2021 παρατηρείται μια σταθερή κατάσταση στις ενεργές φωλιές πελαργών, με αύξηση των νεοσσών (≈9%) (Γράφημα 1) αλλά και μικρή αύξηση στον συνολικό πληθυσμό (νεοσσοί και ενήλικα) (7%). Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2022, δεν παρατηρήθηκαν καθόλου φωλιές με έξι νεοσσούς αλλά μόνο 3 φωλιές με πέντε νεοσσούς.

Οι μοναδικές εκκλησίες που έχουν φωλιές πελαργών βρίσκονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο Σταυροχώρι και στην Κορώνη Πρέβεζας, αλλά δεν φαίνονται να είναι ενεργές. Ίσως μελλοντικά να φωλιάσουν σε αυτές νέα ζευγάρια λευκοπελαργών!Όσον αφορά στο είδος φωλιών παρατηρείται μια αύξηση στην κατάληψη τεχνητών φωλιών σε στύλο της ΔΕΗ σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Όμως, πολλές είναι και οι τεχνητές φωλιές που δεν είναι ενεργές το 2022. Επίσης, σημειώνεται μια αύξηση στις ανενεργές φυσικές φωλιές που σημαίνει ότι οι πελαργοί δεν τις προτίμησαν φέτος. Είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι ο λευκός πελαργός μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά επιλογής τοποθεσίας φωλεοποίησής του ως απάντηση στη διαθεσιμότητα θέσεων (Tobolka et al. 2013) αλλά και στο υλικό με το οποίο την φτιάχνει (Jagiello et al. 2018). Τις τελευταίες δεκαετίες οι ηλεκτρικοί πυλώνες, είναι πλέον οι πιο συνηθισμένες θέσεις φωλιών για τον λευκό πελαργό στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη (Janiszewski et al. 2015).


Η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών πυλώνων ως θέσεων φωλεοποίησης από τον λευκό πελαργό είναι πιθανό να οφείλεται εκτός από την μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πυλώνων και άρα την άμεση διαθεσιμότητά τους και στο γεγονός ότι μειώνονται οι πιθανότητες θήρευσης των νεοσσών από πιθανούς θηρευτές (όπως για παράδειγμα το κουνάβι) (Tobolka 2014)Τα ευκαιριακά/οπορτουνιστικά τροφοσυλλεκτικά πτηνά, όπως ο πελαργός εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο νεοφοβίας για νέα είδη διατροφής και/ή τοποθεσίες αναζήτησης τροφής. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του αναπαραγωγικού πληθυσμού και άλλες ομάδες πελαργών σταματούν τη μετανάστευση στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αφρική. Για παράδειγμα, ο γερμανικός πληθυσμός των λευκών πελαργών, πάνω από το 80% των 169 νεαρών πελαργών εξοπλισμένων με πομπούς, έμειναν στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αφρική, γεγονός που αύξησε την πιθανότητα επιβίωσής τους (Cheng et al. 2019). Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν χωματερές ως στάση για αναζήτηση τροφής (Arizaga et al. 2018).


Σε πρόσφατη μελέτη (Białas et al., 2020) σημαντικοί βιότοποι για τους λευκούς πελαργούς θεωρούνται τα βοσκοτόπια και τα λιβάδια, γεωργικές περιοχές και περιοχές ανθρωπογενούς προέλευσης (συμπεριλαμβανομένου του αστικού, του βιομηχανικού, του εμπορικού ιστού και των μεταφορών, ορυχεία, χωματερές και εργοτάξια και τεχνητές, μη γεωργικές περιοχές με βλάστηση). Αυτά τα ενδιαιτήματα είναι απαραίτητα για τους πελαργούς αλλά όταν καλύπτουν ένα ορισμένο ποσοστό (περίπου 70%) και η σχέση μεταξύ κατοχής φωλιάς και αριθμού νεοσσών και βοσκοτόπων / λιβαδιών και άλλων γεωργικών εκτάσεων ήταν γραμμική, ενώ στην περίπτωση της μη αρδευόμενης αρόσιμης γης, είναι μη γραμμική.

Συμπερασματικά, η διατήρηση και η προστασία των σημαντικών αυτών ενδιαιτημάτων (βοσκοτόπια, αρδευόμενη αρόσιμη γη και λιβάδια) που στηρίζουν κάθε χρόνο τον πληθυσμό των πελαργών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την επιβίωση του είδους, εν όψει της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί.
Read More »
Ολοκληρώθηκε και φέτος η απογραφή των λευκών πελαργών σε 41 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας Ολοκληρώθηκε και φέτος η απογραφή των λευκών πελαργών σε 41 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Οι ΟΛΗΓαρχες "θηριοδαμαστές"...

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Οι ΟΛΗΓαρχες "θηριοδαμαστές"...


Με αριθμό απόφασης 295/2022, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ενέκρινε την χορηγία στον Πυγμαχικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων ‘Ο ΤΙΓΡΗΣ’ για την διοργάνωση του 6ου International Tiger Boxing Cup, με το ποσό των 500€ (Δείτε ΕΔΩ).
Μάλιστα η εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου ήταν το ποσό της χορηγίας να φτάνει τα 1.000€.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, είχαμε δημοσιεύσει (Δείτε ΕΔΩ), μετά από καταγγελία γονέων, τον "αποκλεισμό" μαθητών του 2ου λυκείου Ηγουμενίτσας, από ευρωπαϊκό διαγωνισμό, λόγω χρημάτων, αφού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση (περίπου 400€), για τη μετάβαση των μαθητών στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε η 2η φάση του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για συμμετοχή στη 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020 – σχ. έτος 2019-2020».
Στην προσπάθεια του διευθυντή του λυκείου, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των τριών μαθητών και της καθηγήτριάς τους στον διαγωνισμό, στις 16 Ιανουαρίου 2020, απέστειλε αίτημα χρηματοδότησης, στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, για να λάβει αρνητική απάντηση.
Η δικαιολογία που είχαν προβάλει τότε οι διοικούντες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ήταν πως δεν τους επιτρέπονται από το ΤΑΙΠΕΔ, οι χορηγίες και η διάθεση χρημάτων για σκοπούς που δεν έχουν να κάνουν με λιμενικές εργασίες.

Τώρα, τί δουλειά έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας να επιχορηγεί έναν ιδιωτικό σύλλογο πυγμαχίας και μάλιστα στην πόλη των Ιωαννίνων, μόνο αυτοί γνωρίζουν και θα πρέπει να μας απαντήσουν (λέμε τώρα...!!!).

Από την πλευρά μας είμαστε πεπεισμένοι πως η χορηγία έγινε καθαρά στα πλαίσια των δημόσιων σχέσεων της διοίκησης του λιμανιού και συγκεκριμένα του διευθύνοντα συμβούλου κ. Πορφύρη, της προέδρου του ΔΣ κας Δηλαβέρη και του μέλους και εκπρόσωπου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Τσάτσα, οι οποίοι ήταν και οι 3 από το 7μελές συμβούλιο που υπερψήφισαν τη χορηγία.
Χρησιμοποιώντας βέβαια χρήματα του Ελληνικού λαού στα οποία είναι διαχειριστές και όχι χρήματα από την τσέπη τους.
Πουθενά δεν εξυπηρετεί τα λιμενικά συμφέροντα της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Στο μυαλό και τη λογική τους, φαίνεται πως είναι σημαντικότερος ένας ιδιωτικός σύλλογος πυγμαχίας των Ιωαννίνων, από τη συμμετοχή Θεσπρωτών μαθητών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στη 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Read More »
Οι ΟΛΗΓαρχες "θηριοδαμαστές"... Οι ΟΛΗΓαρχες "θηριοδαμαστές"... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυσή τους

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυσή τους


(Κοινή δήλωση Μάριου Κάτση, Νατάσας Γκαρά, Κώστα Ζαχαριάδη, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου)
Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ συνεχίζονται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Η προκλητική καθυστέρηση υλοποίησης των μόνιμων προσλήψεων που είχαν εγκριθεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε αρκετά από αυτά. Στο μεταξύ οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς, καθώς αρκετοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει, ενώ νέες διαδικασίες εντάσσονται στην αρμοδιότητα των ΚΕΠ, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση να καθίσταται δραματική.Και αντί η κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με προσωπικό, βρήκε την εύκολη λύση: Υποχρεωτική εργασία δύο (2) Σάββατα το μήνα για όλους τους εργαζόμενους. Αυθαιρεσία και καταστρατήγηση στην πράξη της πενθήμερης εργασίας.
Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση σπαταλά ένα πακτωλό χρημάτων για την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών, η προχειρότητα και αποσπασματικότητα του σχεδιασμού έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά πενιχρά αποτελέσματα. Η κυβέρνηση επιλέγει να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, φορτώνοντας συνεχώς τα ΚΕΠ με νέες αρμοδιότητες και μεταφέροντας τις ουρές από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου στα ΚΕΠ που δουλεύουν μέσω του GOV, αντί να ολοκληρωθεί το ψηφιακό Δημόσιο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε ένα ισχυρό Δημόσιο χωρίς ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και χωρίς ταλαιπωρία των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτών.

• Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων και να ενισχύσει άμεσα τα ΚΕΠ με προσωπικό και σύγχρονες υποδομές.
• Την καλούμε να σταματήσει να δαπανά τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ψηφιακά έργα και δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και να προχωρήσει με διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες σε ένα ολιστικό σχέδιο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και την ψηφιακή κατάρτιση των πολιτών.

Η ίδρυση των ΚΕΠ αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Η στήριξη και αναβάθμισή τους αποτελεί δέσμευση για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και θα γίνει πράξη από την αυριανή προοδευτική κυβέρνηση της χώρας.

Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ
Νατάσα Γκαρά, Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ
Read More »
Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυσή τους Μ. Κάτσης: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυσή τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσικοθεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσικοθεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο ΓιτάνωνΠέμπτη 21 - Παρασκευή 22 Ιούλιου 2022
Στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για το 2022 είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα φιλοξενήσει στις 21 και 22 Ιουλίου 2022 (ώρα έναρξης: 21.00) στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων τη μουσικοθεατρική παράσταση Γυναίκα Πρόσφυγας.
Πρόκειται για μια παράσταση αναφοράς και τιμής στη μυθική Μαρίκα Παπαγκίκα, την πρώτη ανάμεσα στις άλλες σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες της Αμερικής που η ζωή και η δημιουργική της πορεία έχουν αποκτήσει διαστάσεις πραγματικού θρύλου.
Παραγωγή: ΔΙΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική διεύθυνση, ενορχήστρωση: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Επιμέλεια κειμένων: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Ζερίτης
Ηχοληψία: Γιάννης Ρουπάκας
Τραγούδι: Ασπασία Στρατηγού
Αφήγηση: Νεφέλη Μαϊστράλη
Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας
Πιάνο: Φίλιππος Ρέτσιος
Ούτι, μαντολίνο: Κώστας Γεδίκης
Βιολί: Σωτήρης Μαργώνης
Κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου
Κιθάρες: Απόστολος Βαλαρούτσος
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας
Κρουστά: Περικλής Κατσώτης
Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Για την παράσταση απαιτείται η προκράτηση θέσης μέσω της σχετικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα https://digitalculture.gov.gr/.../gineka-prosfigas.../ από την οποία θα λάβετε προσωπικό Δελτίο Εισόδου το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδο στην εκδήλωση.
Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μόνο με το αντίτιμο εισιτηρίου σε κάθε αρχαιολογικό χώρο. Για τη είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων ισχύει αντίτιμο εισιτηρίου 3 ευρώ (κανονικό) και 2 ευρώ (μειωμένο). Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω οδηγίες:
*Στον χώρο του αρχαίου θεάτρου δεν επιτρέπεται κάπνισμα ούτε η κατανάλωση φαγητού και ποτών
*Για λόγους προστασίας του αρχαίου μνημείου συνιστάται η αποφυγή υποδημάτων με αιχμηρό τακούνι.
Read More »
Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσικοθεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων Γυναίκα πρόσφυγας | Μουσικοθεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Συμμετοχές της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις στο β΄ εξάμηνο του 2022

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Συμμετοχές της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις στο β΄ εξάμηνο του 2022


Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης και οργανωμένης προσπάθειας για στοχευμένη προβολή του προορισμού «Ήπειρος», η Περιφέρεια Ηπείρου, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, προτίθεται να συμμετέχει, με φυσική παρουσία, στις παρακάτω εκθέσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022:
1.Έκθεση Tour Natur (μαζί με την Caravan – Salon) στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το διάστημα 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου του 2022 με δικό της Περίπτερο. Η Περιφέρεια Ηπείρου μετρά σε αυτή αρκετές συμμετοχές και στην περυσινή διοργάνωση ήταν ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετείχε με δικό της Περίπτερο. Πρόκειται για διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που συνδυάζεται με την μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και τροχόσπιτα.
2. Έκθεση IFTM (International French Market) στο Παρίσι το διάστημα 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2022. Είναι η πρώτη συμμετοχή της Ηπείρου και θα πραγματοποιηθεί σε δικό της Περίπτερο μέσω του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».
3. Έκθεση W.T.M. (World Travel Market) στο Λονδίνο το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου 2022 σε περίπτερο του ΕΟΤ, για μια ακόμη χρονιά για την Ήπειρο. Η συμμετοχή θα γίνει μέσω του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου»
4. Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022. Η Ήπειρος θα συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά στην σημαντική αυτή έκθεση, επίσης μέσω του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», παρουσιάζοντας την περιοχή ως τον προορισμό τεσσάρων εποχών.

Σημειώνεται ότι:
Εφόσον η Περιφέρεια Ηπείρου αποφασίσει τη συμμετοχή της σε έκθεση, για κάθε έκθεση θα υπάρξει ξεχωριστή πρόσκληση για την οριστικοποίηση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων.
Αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας Covid19, οι ημερομηνίες αλλά και η φύση των εκθέσεων και εκδηλώσεων (φυσική παρουσία ή virtual) μπορεί να μεταβληθούν.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται την περίοδο 10-18/9/2022, με δικό της περίπτερο. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μπορούν να δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό μέχρι την Tρίτη 19-7-2022, στο e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).
Read More »
Συμμετοχές της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις στο β΄ εξάμηνο του 2022 Συμμετοχές της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις στο β΄ εξάμηνο του 2022 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

36χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
36χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο


Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας 36χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Το τροχαίο έγινε τα μεσάνυχτα στην διασταύρωση των οδών Ποντοηρακλείας και Σαμψούντος.

Το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 36χρονος εξετράπη της πορείας του, χτύπησε πάνω σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια ανατράπηκε στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 36χρονο στο νοσοκομείο.
Read More »
36χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο 36χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Φιλιάτες

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Φιλιάτες


Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 171 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 19704 rapid test και ανευρέθηκαν 3434 θετικά (17.43%). Από τις 3434 περιπτώσεις, οι 1727 αφορούν άνδρες και οι 1707 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 43,75 έτη.

Στο νομό Θεσπρωτίας τα θετικά rapid tests ήταν 82 και συγκεκριμένα:

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 116 rapid test με 13 θετικά (11.21%) αφορούν σε 3 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη  

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ 39 rapid test με 3 θετικά (7.69%) αφορούν σε 1 αγόρι και 2 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 12 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ 277 rapid test με 66 θετικά (23.83%) αφορούν σε 34 άνδρες και 32 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη
Read More »
Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Φιλιάτες Πολλά τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τον νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Β. Γιόγιακας: Πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τον νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ


Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και δεν συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την ενίσχυση των ΑΕΙ.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας εστίασε στα οφέλη που αναμένονται για τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές και τις οικογένειές τους με την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών μέσω των διεπιστημονικών προπτυχιακών και των διπλών προγραμμάτων σπουδών, την επιλογή παρακολούθησης προπτυχιακών προγραμμάτων άλλης κατεύθυνσης σε ίδιο ή διαφορετικό ΑΕΙ, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά καθώς και την αναβάθμιση της πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη και ελάχιστη αποζημίωση για τους ασκούμενους φοιτητές. «Αυτές τις προσδοκίες των σημερινών, των αυριανών φοιτητών και των οικογενειών τους για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της επόμενης μέρας, εκφράζει το νέο πλαίσιο. Προσδοκίες για περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, τις προοπτικές τους, τις ζωές τους!», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Χαρακτήρισε επίσης σημαντικές δύο άλλες αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, τη νέα διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του ΔΟΑΤΑΠ και την ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου, με επέκταση του ωραρίου του, από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., για όσες οικογένειες το επιλέξουν. «Ως κυβέρνηση έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι προτιμούμε να τολμούμε, να δοκιμάζουμε, από το να είμαστε φοβικοί ή αδρανείς. Και έχουμε την πεποίθηση ότι γύρω μας, συσπειρώνονται οι πολλοί. Όλοι εκείνοι που συμφωνούν ότι είναι καιρός η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας να δοκιμάσει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το δυναμικό και τη δυναμική της.», ανέφερε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:
Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι αλήθεια ότι ένα σημαντικό μέρος της δημόσιας συζήτησης σχετικά με τον νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση περιορίστηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης.
Είναι ωστόσο κρίμα γιατί αυτή με αυτή τη συζήτηση, είτε αθέλητα είτε σκόπιμα, χάνεται η μεγάλη εικόνα: οι πολλές, θετικές και θαρραλέες αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο στα πανεπιστήμια.
Είναι κρίμα γιατί, αντί της γόνιμης κριτικής, ακούγονται οι ίδιες μονότονες, αναμενόμενες, επαναλαμβανόμενες «ταμπέλες»: για «αντιδημοκρατικές» παρεμβάσεις, για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, για παράδοσή τους στις διαθέσεις της αγοράς.
Είναι επίσης κρίμα γιατί, για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση δείχνει ότι έχει χάσει επαφή με την κοινωνία.
Αφ’ ενός γιατί η κοινωνία αγωνιά για πολύ πιο σημαντικά πράγματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ.
Αφ’ ετέρου γιατί η κοινωνία έχει αγκαλιάσει πολλές από τις προβλέψεις του νόμου – πλαισίου οι οποίες μάλιστα αντιμετωπίζονται θετικά από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.
Και ας σπεύδουν κάποιοι, μέσα στην εύλογη αμηχανία τους, να απαξιώσουν τις έρευνες κοινής γνώμης ως «κατευθυνόμενες».
Ενδεικτικά, αναφέρω ότι 8 στους 10 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την ενίσχυση της πρακτικής άσκησης φοιτητών ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
3 στους 4 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 8 στους 10 του ΚΙΝΑΛ και 6 στους 10 του ΚΚΕ βλέπουν θετικά το νέο σύστημα επιλογής καθηγητών ΑΕΙ με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ακόμα και για το επίμαχο θέμα της φοιτητικής εκπροσώπησης, 6 στους 10 πολίτες προκρίνουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές.
Με λίγα λόγια, η κοινωνία δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης για το νέο νόμο – πλαίσιο.

Οι φοιτητές, οι οικογένειές τους αλλά και όσα παιδιά φιλοδοξούν να σπουδάσουν στο μέλλον - μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους - έχουν να περιμένουν πολλά οφέλη από τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών.
Που γίνεται με τα διεπιστημονικά προπτυχιακά και τα διπλά προγράμματα σπουδών που μπορεί να οδηγήσουν σε δύο πτυχία.
Με τη δυνατότητα κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να παρακολουθήσει μαθήματα άλλων προγραμμάτων σπουδών.
Με την επιλογή παρακολούθησης προπτυχιακών προγραμμάτων άλλης κατεύθυνσης στο ίδιο Α.Ε.Ι. ώστε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σε άλλα επιστημονικά πεδία.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από τις νέες ευκαιρίες κινητικότητας μεταξύ των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
Όπου ο φοιτητής θα μπορεί να γραφτεί σε προγράμματα σπουδών άλλου Α.Ε.Ι., το λεγόμενο «Ελληνικό Erasmus».
Έχουν να περιμένουν πολλά από τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, με αντικείμενο καθαρά προσανατολισμένο σε ανάγκες των επιχειρήσεων και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες.
Έχουν να περιμένουν πολλά από τα βιομηχανικά διδακτορικά, τη βιομηχανική έρευνα με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με επιχειρήσεις.
Δίνοντας στους υποψήφιους διδάκτορες επιλογές απασχόλησης και στηρίζοντας την αναγκαία στροφή της οικονομίας προς την εξωστρέφεια, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από το νέο θεσμό του Φοιτητικού Συμβουλίου και από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ.
Που υπόσχεται να αντιμετωπίσει το κενό εκπροσώπησης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο.
Έχουν επίσης, να περιμένουν οφέλη από το νέο πλαίσιο για την πρακτική άσκηση, η οποία θα μετρά κανονικά ως μάθημα για να πάρει κανείς πτυχίο.
Με υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη για τους ασκούμενους φοιτητές για ατύχημα στην εργασία.
Και καθορισμό ελάχιστης αποζημίωσης.
Ευελιξία, διεπιστημονικότητα, εξειδίκευση, καλύτερη διασύνδεση των ακαδημαϊκών μονάδων μεταξύ τους αλλά και με την αγορά εργασίας, συνέργειες και συναινέσεις.
Αυτές τις προσδοκίες των σημερινών, των αυριανών φοιτητών και των οικογενειών τους για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της επόμενης μέρας, εκφράζει το νέο πλαίσιο.
Προσδοκίες για περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, τις προοπτικές τους, τις ζωές τους!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μέσα στην όλη δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο, ίσως δεν δόθηκε η ανάλογη προσοχή σε άλλες πολύ θετικές ρυθμίσεις.
Δύο από αυτές είναι η νέα διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του ΔΟΑΤΑΠ και η ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου.
Με την πρώτη γίνεται πιο γρήγορη και πιο φιλική η διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων από ξένα πανεπιστήμια, είτε για τη συνέχιση των σπουδών, είτε για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Με τη δεύτερη, επεκτείνεται η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας για όσες οικογένειες το επιθυμούν, από τις 4 στις 5:30.
Παράλληλα, γίνονται πιο ελκυστικά, πιο δημιουργικά τα παιδαγωγικά προγράμματα για τους μαθητές του Ολοήμερου.
Δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε έναν επιτυχημένο θεσμό, προς όφελος και των παιδιών και των εργαζόμενων γονιών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Και σε αυτό το νόμο – πλαίσιο που συζητάμε, τελικός κριτής θα είναι η κοινωνία, θα είναι η ίδια η πραγματικότητα.
Ως κυβέρνηση έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι προτιμούμε να τολμούμε, να δοκιμάζουμε, από το να είμαστε φοβικοί ή αδρανείς.
Και έχουμε την πεποίθηση ότι γύρω μας, συσπειρώνονται οι πολλοί.
Όλοι εκείνοι που συμφωνούν ότι είναι καιρός η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας να δοκιμάσει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το δυναμικό και τη δυναμική της.
Και να αφήσει επιτέλους πίσω της βαρίδια που την κρατούν χαμηλότερα, από εκεί που μπορεί να πετάξει.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τον νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ Β. Γιόγιακας: Πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τον νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη για την Περιφέρεια "Αειφόρος Ήπειρος"

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη για την Περιφέρεια "Αειφόρος Ήπειρος"


Σας γνωστοποιούμε την εκκίνηση της ενεργοποίησης μας στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Η ενεργοποίησή μας αυτή έχει πρωτίστως αναπτυξιακό πρόσημο, άρα πολιτικό με την ουσιαστικότερη έννοια, και σε καμία περίπτωση με την στενά ψηφοθηρικό. Τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, αν και βαθιά πολιτικοποιημένα, κινούνται ανεξαρτήτως κομμάτων.
Το όραμα μας είναι να αναδείξουμε την Ήπειρο, από εσωστρεφή ουραγό της Βιομηχανικής Εποχής, σε εξωστρεφές πρότυπο Αειφόρου Ανάπτυξης.
Η Αειφορία είναι ένα δημοκρατικό, πολιτικό, αναπτυξιακό και τεχνο-οικονομικό πλαίσιο ουσίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεοφιλελεύθερη «πράσινη» φούσκα, που μπορεί να διασταλεί για να χωρέσει από εξορύξεις υδρογονανθράκων μέχρι φαραωνικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς Στρατηγικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό, άρα εις βάρος των Τοπικών Κοινωνιών, Οικονομιών, Οικοσυστημάτων.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για τις οποίες θα κρατιέστε ενήμεροι. Οι προτάσεις μας θα παρουσιάζονται πάντα σαν άρτια Στρατηγικά και Τεχνο – Οικονομικά πλάνα, στον άξονα των Προκλήσεων και των δυνητικών Ευκαιριών των ερχόμενων δεκαετιών Κλιματικής και Ενεργειακής Κρίσης και Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης.

Θουκυδίδης Μουτσόπουλος
Επικεφαλής και Υπεύθυνος Στρατηγικού 
& Αναπτυξιακού Σχεδιασμού 
 Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MSc, CEng, MPA

Read More »
Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη για την Περιφέρεια "Αειφόρος Ήπειρος" Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη για την Περιφέρεια "Αειφόρος Ήπειρος" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 58χρονου από το Μορφάτι Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 58χρονου από το Μορφάτι Θεσπρωτίας


Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Χαράλαμπου Κόντου που εξαφανίστηκε τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου. 
Αλλά για να βοηθηθεί επιπρόσθετα η έρευνα εντοπισμού, παρακαλείστε όσοι από τη περιοχή ενδιαφέρεστε, να προσέλθετε εθελοντικά τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Ιουλίου και ώρα 08:00 το πρωί (εφόσον δεν έχει βρεθεί) στο Μόρφι Θεσπρωτίας ώστε να φτιαχτούν ομάδες που θα ψάξουν την γύρω περιοχή.
Χώρος συνάντησης το προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μορφατίου έναντι της κεντρικής πλατείας και κυκλικού κόμβου.
Σημαντικό: όσοι έχετε διάφορα βοηθητικά μέσα όπως κιάλια, σκυλιά, drones κτλπ. καλό θα ήταν να τα φέρετε μαζί! Ευχαριστούμε!
Read More »
Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 58χρονου από το Μορφάτι Θεσπρωτίας Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 58χρονου από το Μορφάτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι με το Power Pass

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι με το Power Pass


Στην εφαρμογή του Power Pass αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, τα ποσά που θα λάβει κάθε πολίτης - δικαιούχος, ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος το διάστημα μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου του 2021 και 31ης Μαΐου του 2022.

Power Pass: Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε
Επισκεφθείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει τον ΑΦΜ σας (του δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Δείτε δύο παραδείγματα:Από αύριο η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης
Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης αναρτώνται σταδιακά από το βράδυ της Τετάρτης στη σχετική πλατφόρμα του Power Pass, που υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους στους δικαιούχους.
Το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4936/2022 (A΄ 105) και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 3365/2022 (ΦΕΚ 2827/Β΄) όπως ισχύει.
Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.
Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν την Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.
Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται, ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, το ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.
Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.
Read More »
Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι με το Power Pass Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι με το Power Pass Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Άμεση ανάγκη για αίμα, για συμπολίτη μας, στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Άμεση ανάγκη για αίμα, για συμπολίτη μας, στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών


Υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα στο όνομα Κολιομίχος Νικόλαος, στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών στην ' ΜΑΦ χειρουργική.
Τηλέφωνο αιμοδοσίας: 2664-360237
Ώρες αιμοδοσίας:9-11 το πρωί
Read More »
Άμεση ανάγκη για αίμα, για συμπολίτη μας, στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών Άμεση ανάγκη για αίμα, για συμπολίτη μας, στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!»

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!», που διοργάνωσαν το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ομιλίες για την πνευματική παρακαταθήκη των Αγίων της Μικράς Ασίας, με κύριο ομιλητή και των 2 ημερών τον Αρχιμανδρίτη και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο, έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στο μοναστήρι του Γηρομερίου «Βλέμματα Αγίων» της κας Τζένης Βαγγέλη και παρουσίαση σε πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους-μίνι ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στους απογόνους των Μικρασιατών και κατοίκους της Νέας Σελεύκειας μέσα από μαρτυρίες που βίωσαν οι γονείς τους.

Κατά την παραμονή της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου και ακολούθησε ομιλία - παρουσίαση για το βίο του Οσίου Παϊσίου.

Το διήμερο έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα στους μουσικούς δημιουργούς της Μικράς Ασίας στον αύλειο χώρο του ναού.

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους στις εκδηλώσεις τον Αρχιμανδρίτη και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο, την Προϊσταμένη της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση, την Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας, την Ενορία Αγίου Γεωργίου Νέας Σελεύκειας, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!» Ηγουμενίτσα: Ολοκλήρωση εκδηλώσεων μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Νέα οδικά έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Νέα οδικά έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου


Αποφάσεις για αρκετά νέα οδικά έργα, έλαβε στη συνεδρίαση της  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση του τμήματος του οδικού άξονα «Εγνατία Οδός- Τύρια- Σιστρούνι Λάκκας Σουλίου» και η κατασκευή κόμβου στην Εθνική Οδό Νεράιδα – Σαγιάδα προς Φιλιάτες. Επίσης δημοπρατήθηκε και μια ακόμη σειρά έργων, τα οποία αφορούν ανακατασκευές ή και συντηρήσεις του οδικού δικτύου.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι και η νομοθετική ρύθμιση που έγινε, βάσει της οποίας οι ανάδοχοι έχουν τη δυνατότητα λήψης εξάμηνης παράτασης, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αναθέτουσας υπηρεσίας, ή ακόμη και εφόσον κρίνουν ότι είναι ασύμφορη η εκτέλεση ενός έργου να προβούν σε λύση της σύμβασης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των έργων:
 • «Κατασκευή κιβωτίου όμβριων, προστατευτικές εργασίες και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού πρόσβασης προς Μπεστιά» (Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Λάκκα Σουλίου), προϋπολογισμού 1.186.000 €. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού σύνδεσης Ε.Ο, Ιωαννίνων – Κοζάνης με Λαγκάδα Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 190.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
 • Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Ανακηρύχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:
 • «Κατασκευή κυκλικού κόμβου Φιλιατών στην Ε.Ο. Νεράιδας- Σαγιάδας», προϋπολογισμού € 1.080.000. Ανάδοχος: Ιωάννης Αναγνώστου.
 • Συντήρηση επαρχιακής οδού 1 Π.Ε. Άρτας (τμήμα Κόμβου Λουτροτόπου έως Κομμένο)», προϋπολογισμού 70.000. Ανάδοχος: Δημήτριος Φούκας
 • «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος: «Κ. Κωσταβασίλης &ΣΙΑ Ο.Ε.».
Εγκρίθηκε η διαδικασία δημοπράτησης των εξής νέων έργων:
 • «Αποκατάσταση της οδού σύνδεσης εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας με τον κόμβο Πεδινής της Νιάρχου στα σημεία καθίζησης με τις τελευταίες νεροποντές και κατασκευή ασφαλών προσβάσεων – Β’ Φάση», προϋπολογισμού € 300.000.
 • «Εργασίες πλήρους αποκατάστασης ευρύτερης περιοχής Μπαλντούμας μετά την αρχική διάνοιξη από Χ.Θ 25+000 έως Χ.Θ 27+700 της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων», προϋπολογισμού € 136.000.
 • Ανακατασκευή στην Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων ( σύνδεση οδού Πετροπουλάκη)- β΄ φάση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
 • Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου (β΄φάση) προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 • «Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή της Εγνατίας οδού», προϋπολογισμού € 300.000.
 • «Άμεση αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ανήλιου – Χιονοδρομικού κέντρου», προϋπολογισμού 550.000.
 • «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ελαίας Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 74.400.
 • Διαγραμμίσεις στο Εθνικό οδικό Δίκτυο Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Ε. Άρτας, Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, Π.Ε. Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ το κάθε αντίστοιχο έργο.
 • «Άμεσος καθαρισμός από φερτά υλικά περιοχής Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 100.000
 • «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Αρίλλας Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 74.400.
 • «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Πηγών Άρτας», προϋπολογισμού € 74.400
Έργα πολιτισμού

Η Ο.Ε. έλαβε επίσης και αποφάσεις για τρία έργα πολιτισμού και συγκεκριμένα:
 • Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου: «Συντήρηση - αποκατάσταση I.N. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Γοργόμυλου ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 106.000. Ανάδοχος: Αναστάσιος Τάσιος.
 • Ενέκρινε τη διαδικασία για την εκτέλεση επειγουσών στερεωτικών εργασιών στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγιάς Στούπαινας Ιωαννίνων» προϋπολογισμού € 69.500,
 • Ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες αποκάλυψης και ανάδειξης της Βασιλικής Β’ στην Αρχαία Νικόπολη», προϋπολογισμού € 26.091,39
Προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και συγκεκριμένα:
 • Με το Δήμο Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις, οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου, προϋπολογισμού 217.500 ευρώ.
 • Με τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου για τη «Δοκιμαστική λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ζίτσας», με τον Περιφερειάρχη να διευκρινίζει ότι η προγραμματική σύμβαση υπογράφεται με τους Δήμους, επειδή δεν ανταποκρίθηκε ο ΦΟΔΣΑ στην πρόσκληση για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ.
Read More »
Νέα οδικά έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου Νέα οδικά έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Η μαγευτική παραλία του Γαλλικού Μώλου στα Σύβοτα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022

Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης
Τα Σύβοτα ή Μούρτος αποτελούν μια από τις μαγευτικότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου. 
Η περιοχή καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, ενώ οι γραφικές παραλίες και τα κατάφυτα νησάκια προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές δυνατότητες για εξερευνήσεις με καΐκι, κολύμπι και θαλάσσια σπορ. 
Η πιο κοντινή παραλία από το κέντρο των Συβότων είναι ο Γαλλικός Μώλος.
Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη από ένα μονοπάτι στη δεξιά άκρη του λιμανιού. 
Είναι αμμώδης με σχετικά ζεστά νερά, ιδανική για οικογένειες και όχι μόνο.


Read More »
Η μαγευτική παραλία του Γαλλικού Μώλου στα Σύβοτα Η μαγευτική παραλία του Γαλλικού Μώλου στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αν κάποιος σας περιέγραφε μια λιλιπούτεια μεν αλλά εκπληκτική σε ομορφιά αμμόγλωσσα σε έναν εκπληκτικής ομορφιάς επίγειο παράδεισο με καταγάλανα και τυρκουάζ νερά πνιγμένο παράλληλα στο πράσινο τότε σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε σε μέρη εξωτικά. Τώρα αν σας έλεγαν πως όλο αυτό το σκηνικό βρίσκεται στην Ελλάδα θα τον αναζητούσατε είτε στην Χαλκιδική, είτε στο Αιγαίο, είτε κάπου στο Ιόνιο. Κι όμως η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα Σύβοτα.

Ανάμεσα στα 2 από τα 4 νησάκια που σχηματίζουν το νησιωτικό σύμπλεγμα που ονομάζουμε Σύβοτα και που έχουν χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ελλάδας βρίσκεται αυτή η εκπληκτικής ομορφιάς μικρή αμμόγλωσσα που σας παρουσιάζουμε.

Πρόκειται για την παραλία Διαπόρι και από αυτήν μπορείτε εύκολα κολυμπώντας να περάσετε στο απέναντι νησάκι οπου βρίσκεται και η παραλία Διαποράκι. Ζει στη σκιά των διάσημων παραλιών που επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες όπως είναι η Πισίνα και η Μπέλα Βράκα αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθήτε να σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Δείτε το Βίντεο του Up Drones

Read More »
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Μία μέρα στην αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Read More »
Μία μέρα στην αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση) Μία μέρα στην αρχαία Γιτάνη (ψηφιακή περιήγηση) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022
Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων ΜέμμοςΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, μια εμβληματική μορφή της πόλης των Φιλιατών, ζωγράφος και χειροτέχνης, Βύρωνας Μέμμος.
Ο κύριος Βύρωνας επί χρόνια επιμελούνταν τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στα σχολεία των Φιλιατών ντύνοντάς τα με υπέροχες ζωγραφιές, ενώ είχε συνεργαστεί αρθρογραφώντας, με όλες τις εφημερίδες τις Θεσπρωτίας.
Προσωπικά, η πρώτη φορά που τον γνώρισα, ήταν το 1990, όταν δημιούργησε την πρώτη μακέτα για το ραδιοφωνικό σταθμό του πατέρα μου, το Ράδιο Ηγουμενίτσα.
Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν πριν από έναν περίπου μήνα, όταν θέλησε να βρεθούμε για να συζητήσουμε τη μακέτα που ήθελε να δημιουργήσει για τα 30 χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας μου ΤΙΤΑΝΗ.
Δυστυχώς δεν πρόλαβε...
Ταυτόχρονα μου έδωσε και ένα κείμενο προς δημοσίευση (μαζί φυσικά με ακόμα μία χειροτεχνία του), που έμελλε να είναι το τελευταίο του και που θα το δημοσιεύσουμε μετά το κατευόδιό του. 


Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Φιλιατών, που τόσο αγάπησε και που θα αναπαύεται πλέον στην αιωνιότητα.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φιλιατών.
Θερμά συλλυπητήρια στις κόρες του και στους λοιπούς συγγενείς.

Βαγγέλης Αλ. Αναστασίου
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Σελίδες