Η ... κρυφή μαγεία της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018


.....και αν νομίζεται ότι η Μαγεία την Θεσπρωτίας είναι μόνο στις ακτές του Ιονίου, ανεβείτε προς το Λίμποβο να κολυμπήσετε ανάμεσα σε Νεράιδες, στα σμαραγδένια νερά του Μαυροβιρού, Κρυονέρι (Λίμποβο) Θεσπρωτίας 
Λεωνίδας Τζάνης
21/7/2018


Read More »
Η ... κρυφή μαγεία της Θεσπρωτίας Η ... κρυφή μαγεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Καλό ταξίδι Ρίκη...

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

 
Με μαχητική παρουσία στα κοινωνικά προβλήματα, η 55χρονη Φρειδερίκη Ντόκου, έφυγε πρόωρα από τη ζωή... 
Και η απώλειά της γέμισε πένθος όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 
Γιατί αυτή η μαχητική παρουσία της, συνδυαζόταν και υποστηριζόταν με το ήθος και τον ολόλευκη χαρακτήρα της, που αντανακλούσαν αγαπητικά και ευαίσθητα. 
Δεν ήθελε οι άνθρωποι να μαλώνουνε και τα χαμόγελα να λιώνουνε. 
Είχε ανοιχτά τα παράθυρα του πλούσιου σε αισθήματα εσωτρικού της κόσμου, γι' αυτό φίλοι και γνωστοί πλημμύρισαν από δάκρυα θλίψης για το φευγιό της. 
Βιάστηκε να "πετάξει" προς τον ουρανό, τη χρειαζόμασταν και άλλο ανάμεσά μας, αλλά και από εκεί θα μπορεί λουλούδια όμορφα να μας στέλνει, της ψυχής της τα τριαντάφυλλα, και της καρδιάς της ο ήλιος να ζεσταίνει τη σωματική απουσία της. 
π. Ηλίας Μάκος

Σ.Σ. Καλό ταξίδι Ρίκη. Η ραδιοφωνία στην Θεσπρωτία δεν θα ήταν ίδια χωρίς εσένα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.  
Β.Α


 
Read More »
Καλό ταξίδι Ρίκη... Καλό ταξίδι Ρίκη... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Πολύπλευρες δράσεις υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Αποφάσεις για έργα που αφορούν οδικές υποδομές, αντιπλημμυρική προστασία, το περιβάλλον κ.ά. έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά κατά κατηγορία:

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ- ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΕ ΑΡΤΑ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Έξι έργα, πέντε στην Π.Ε. Άρτας και ένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προωθούνται για αποκατάσταση αρδευτικών δικτύων και για αντιπλημμυρική προστασία. Συγκεκριμένα για τρία από αυτά αναδείχτηκαν ανάδοχοι και για άλλα τρία εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους, ήτοι:

Τα έργα που έχουν ανάδοχο πλέον είναι τα εξής:
 • «Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και αναχωμάτων στην Ποταμιά», προϋπολογισμού € 70.700. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
 • «Ενίσχυση όχθης χειμάρρων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος Σπυρίδων Ζιώβας
 • «Καθαρισμός κοίτης χειμάρρων περιοχής Δ. Ν. Σκουφά», προϋπολογισμού € 50.000.Ανάδοχος Γεώργιος Β. Μπαζούκης

Δημοπρατήθηκαν τα εξής:
 • «Συμπληρωματικές εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας», προϋπολογισμού € 500.000.
 • «Επιδιόρθωση αναχωμάτων και καθαρισμός κοίτης χειμάρρων και τάφρων ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000.
 • «Επένδυση αρδευτικών διωρύγων στην Τ.Κ Κομμένου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 60.000.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σε νέες αποκαταστάσεις ζημιών που έχουν υποστεί τμήματα του οδικού δικτύου στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας, προχωρά η Περιφέρεια, για τις οποίες έλαβε σχετικές αποφάσεις σήμερα η Οικονομική Επιτροπή. Για πέντε έργα αναδείχτηκαν ανάδοχοι και για άλλα τρία της Π.Ε. Πρέβεζας, εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους.

Αναλυτικά ανάδοχοι αναδείχτηκαν για τα έργα:
 • «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης επί της επαρχιακής οδού προς Αγία Παρασκευή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 50.000 €. Ανάδοχος Γεωτεχνική Μηχανική ΙΚΕ.
 • «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης στην Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 50.000.Ανάδοχος Γκόντρας Κωνσταντίνος.
 • «Άμεση Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Χιονιάδες Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 110.000€. Ανάδοχος RVR KATAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.
 • Άμεση συντήρηση και αποκατάσταση παράπλευρων οδών πρόσβασης στα όρια του Δ.Δ. Κρυοπηγής Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 68.200.Ανάδοχος Απόστολος Παπαϊωάννου.
 • «Αποκατάσταση βατότητας στο οδικό δίκτυο στα όρια των Δ.Δ. Νέας Σινώπης και Καναλίου», προϋπολογισμού 50.000 €. Ανάδοχος Ηλίας K. Κατσιμπόκης.

Τα έργα που δημοπρατούνται είναι τα εξής:
 • «Συντήρηση – σήμανση – αποκατάσταση ζημιών – βελτίωση επικίνδυνων θέσεων οδού Παναγιάς – Δρυμώνα – Τσαγγαρόπουλου – Γοργόμυλου, οδού Κλεισούρας – Πέντε Πηγάδια και 13ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 194.000.
 • «Τεχνικά έργα ανάσχεσης βροχοπτώσεων ανάντη πρανούς τμήματος Πάργα – Ανθούσα της 5ης Επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 200.000.
 • «Ασφαλτόστρωση οδού “Πάροδος Κολοκοτρώνη στη θέση 2ο Λύκειο Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 27.000.

Κατασκευή αγωγού για τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε επίσης την εταιρία «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ» ανάδοχο του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) στη θέση Ελληνικό του Δ.Δ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 1.596.900.

Προμήθεια εξοπλισμού για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ
Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΕΛΕΠΑΠ) ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 327.160,76 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Μειοδότες- προμηθευτές κατά είδος αναδείχτηκαν οι: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΨΗΛΙΑΚΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε., MAR ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΗΧΑΣ και ΥΙΟΙ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΕΒΕΑ, ΤΕΚΤΕΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΕΕ, Α. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΑΕΒΕ (για δύο είδη), COSMOS BUSINESS SYSTEM Α.Ε.Β.Ε., Π.Π. ΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.ΑΦΟΙ ΣΕΛΙΔΗ, ΑΦΟΙ Ι. ΔΡΟΥΒΗ.

Καταπολέμηση του δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Η Ο.Ε. ενέκρινε σήμερα το πρακτικό του διαγωνισμού για την «Παροχή Υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό των ελαιοδέντρων, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς το έτος 2018, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 82.750,80 €. Ανάδοχος αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Αθανασίου- Σιούλας. Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος διαγωνισμός της Π.Ε. Πρέβεζας έχει αποβεί άγονος.

Αποκατάσταση υδρομάστευσης στην Τ.Κ. Καταρράκτη Άρτας
Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τις εργασίες για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της υδρομάστευσης και του δικτύου ύδρευσης στη θέση «Σιουποτός» της Τ.Κ. Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 25.000. Η Ο.Ε. ανέδειξε σήμερα ανάδοχο τον ΣΩΤΗΡΙΟ Δ. ΜΑΜΑΛΗ.

Προμήθεια φρεατίων ελέγχου ροής για το Δήμο Πωγωνίου
Με άλλη απόφασή της η Ο.Ε. ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 24.552 ευρώ για την προμήθεια φρεατίων (ταμπουρέτα) στο Δήμο Πωγωνίου, στο πλαίσιο Προγραμματικής σύμβασης που είναι σε ισχύ.


Read More »
Πολύπλευρες δράσεις υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου Πολύπλευρες δράσεις υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Σας ενημερώνουμε ότι έγινε η ανάρτηση της βαθμολογίας των αιτήσεων για άδειες φυτεύσεων αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/2016-03-01-08-06-44

Οι ενστάσεις επί της βαθμολογίας είναι 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την 25η Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση οι ενστάσεις θα πρέπει να εξεταστούν και καταχωρηθούν στην ψηφιακή εφαρμογή μέχρι την 30η Ιουλίου δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της βαθμολογίας στην Ε.Ε. την 31η Ιουλίου.

Σημειώνουμε ότι λόγω της υποχρεωτικής ανακοίνωσης στην ΕΕ δεν προβλέπεται ουδεμία παράταση της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Read More »
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Τη Δευτέρα είκοσι τρεις (23) του μηνός Ιουλίου έτους 2018 και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

1. Επικύρωση πρακτικού –αποφάσεων 7ης/15-6-2018 τακτικής συνεδρίασης Π.Σ.

2. Έγκριση τροποποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2018
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού)

3. Έγκριση τροποποίησης Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2018
(εισήγηση: η Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

4. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού έτους 2018 στην ΠΕ Θεσπρωτίας
(εισήγηση: η Δ/νση Διοικητικού –Οικονομικού Π.Ε. Θεσπρωτίας)

5. Έγκριση πρόσληψης ασκούμενων δικηγόρων για άσκηση στα Γραφεία Νομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου
(εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γοργόλης)

6. Έγκριση προγράμματος για τη συμμετοχή των τέκνων των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ηπείρου, σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2018.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

7. Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )

8. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β΄ τρίμηνο έτους 2018
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )

9. Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2018
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )

10. Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2017 της Περιφέρειας Ηπείρου
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)


Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018


Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 23η Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20 : 00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1o:
Αποδοχή επιχορηγήσεων – Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2018
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 2o:
Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2018
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 3o:
Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2021, Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 4o:
Έκθεση εσόδων – εξόδων Β΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 5o:
Έγκριση Κανονιστικής απόφασης για τη χρήση και λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Τ.Κ Γλυκής*, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 4497/2017 ( 15/2018 απόφ. Ε.Π.Ζ.).
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 6o:
Ορισμός δικαιούχων αποζημίωσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 1417/τ.β/25-04-2018 Φ.Ε.Κ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 7o:
Διαγραφή οφειλής.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 8o:
Διαγραφή οφειλής από παραγραφή.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 9o:
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 10o:
Λύση σύμβασης μίσθωσης αγροτεμαχίων στην Τοπική Κοινότητα Σκανδάλου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντρίτσος Χρήστος

ΘΕΜΑ 11o:
Συλλογή Αποκομιδή απορριμμάτων Δ.Ε Αχέροντα – Ανάθεση σε ιδιώτη.
Εισηγητής: Δήμαρχος

ΘΕΜΑ 12o:
Διοργάνωση 3ου θερινού σχολείου με τίτλο : Διοργάνωση 3ου θερινού σχολείου με τίτλο: “Μία Φυσική Περιήγηση... στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

ΘΕΜΑ 13o:
Σύσταση επιτροπής προσωρινή & Οριστικής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση Εκσυγχρονισμός Αρδευτικών Έργων Δήμου Σουλίου, Ν. Θεσπρωτίας».-
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 14o:
Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 15o:
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 16o:
Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: *ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ*.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος

ΘΕΜΑ 17o:
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 1ου ΠΚΤΝΜ του έργου: «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στο πρώην Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς», Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Ντάγκας Ευάγγελος


Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

3η Γιορτή Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα»

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Read More »
3η Γιορτή Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα» 3η Γιορτή Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αστυνομικοί εντόπισαν 17 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Πέμπτη (19-07-2018) το βράδυ, σε δασώδη περιοχή στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ένα σακίδιο και μία τσάντα, που περιείχαν (17) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (13) κιλών και (364) γραμμαρίων. 
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Θεσπρωτία: Αστυνομικοί εντόπισαν 17 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη Θεσπρωτία: Αστυνομικοί εντόπισαν 17 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

IGI Poseidon: Πρόσκληση ενδιαφέροντός για νέους αγωγούς μήκους 980 χλμ.

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018


Λίγες μόνο μέρες μετά τις συμφωνίες που «κλείδωσαν» την έναρξη της κατασκευαστικής φάσης για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, IGB, κινητικότητα παρατηρείται για άλλο ένα σημαντικό ενεργειακό έργο.

Ο λόγος για την πρόσκληση ενδιαφέροντος που βγήκε στον «αέρα» σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Poseidon, η κατασκευή του οποίου θα συνδυαστεί με έναν νέο συνδετήριο αγωγό μήκους 760 χλμ. και φορέα υλοποίησης την ελληνο-ιταλική κοινοπραξία IGI Poseidon (ΔΕΠΑ 50% και Edison 50%).

Ο νέος αγωγός θα ξεκινήσει από τους Κήπους Έβρου και με κατεύθυνση προς τα δυτικά, θα συνδεθεί με έναν σταθμό συμπίεσης στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, η υποθαλάσσια όδευση του αγωγού στην Αδριατική Θάλασσα θα τερματίσει στο Οτράντο της Νότιας Ιταλίας, στην Απουλία, όπου και θα συνδεθεί με το εθνικό σύστημα μεταφοράς της γειτονικής χώρας.

Το έργο σχεδιάζεται να αναπτυχθεί ως ΑΣΦΑ (Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου), χωρίς εμπλοκή του με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το 1,25 δισ. ευρώ (918 εκατ. και 325 εκατ. ευρώ, ποσά χωρίς ΦΠΑ).

Μετά το πέρας του Expression of Interest, θα συνταχθεί μία λίστα προεπιλογής και θα δοθούν τα τεύχη στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα καταθέσουν τις προσφορές τους. Διευκρινίζεται βέβαια ότι οι τελικές αποφάσεις για τα παραπάνω έργα αναμένεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά τη λήψη της οριστικής απόφασης υλοποίησης του έργου (Final Investment Agreement).

Ο Poseidon (Θεσπρωτία – Απουλία)

Το συνολικό υπεράκτιο μήκος του αγωγού Poseidon θα φτάσει τα 205 χλμ. ενώ το χερσαίο τμήμα των σωλήνων θα έχει μήκος περίπου 11 χλμ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα φτάσει σε βάθος 1.380 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο αγωγός Poseidon σχεδιάζεται να έχει αρχική χωρητικότητα 10 δισ. κ.μ./έτος με δυνατότητα αναβάθμισης έως 20 δισ. κ.μ./έτος προκειμένου να είναι σε θέση να διοχετεύει αυξημένες ποσότητες από πολλαπλές πηγές, τόσο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα όσο και από τον μελλοντικό EastMed που θα φέρνει φυσικό αέριο από τη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.


 
Read More »
IGI Poseidon: Πρόσκληση ενδιαφέροντός για νέους αγωγούς μήκους 980 χλμ. IGI Poseidon: Πρόσκληση ενδιαφέροντός για νέους αγωγούς μήκους 980 χλμ. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - Καλοκαίρι στο Μουσείο

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, εγκαινιάζοντας μία νέα δράση με τον γενικό τίτλο «Καλοκαίρι στο Μουσείο», διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το διήμερο 30-31 Ιουλίου, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες του.

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μη με πετάς δεν είμαι σκουπίδι» για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η εξοικείωση με τις έννοιες Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση, που αποτελούν το τρίπτυχο της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, ξεκινώντας από τις πρακτικές που εφαρμόζονταν στην αρχαιότητα και καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές κατηγορίες υλικών που ήταν σε χρήση στην αρχαιότητα (πηλός, μέταλλα, γυαλί, λίθος, οργανικά υλικά) και αντιλαμβάνονται τη σημασία που είχε η εξοικονόμηση για τις αρχαίες κοινωνίες μαθαίνοντας για τους διάφορους τρόπους αξιοποίησης των «απορριμμάτων». Περνώντας από το χθες στο σήμερα, θίγεται το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων στις σύγχρονες κοινωνίες, η αναγκαιότητα και οι προϋποθέσεις της ανακύκλωσης, ενώ τα παιδιά ενημερώνονται για τα διάφορα είδη υλικών και απορριμμάτων και τον σωστό τρόπο διαλογής, έτσι ώστε να αναλάβουν ενεργή δράση ως υπεύθυνοι πολίτες.

Ώρα έναρξης: 10:00
Διάρκεια προγράμματος: 2:00΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Την Τρίτη 31 Ιουλίου, θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άραγε τι έτρωγαν;» για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει να γνωρίσουν τα παιδιά τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων μέχρι και τη βυζαντινή περίοδο, να τις συγκρίνουν με τις σημερινές, να πληροφορηθούν για τις βασικές ομάδες τροφίμων που συναντάμε στην αρχαιότητα και τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και, τέλος, να εξοικειωθούν με τα μαγειρικά σκεύη και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που φιλοξενούνται στη μόνιμη έκθεση του μουσείου. Γίνεται αναφορά στις ομάδες τροφίμων που ήταν ιδιαίτερα αγαπητές αλλά και στις τροφές που ήταν άγνωστες στους αρχαίους Έλληνες, στον τρόπο μαγειρέματος των τροφών, στα βασικά γεύματα και στα σκεύη προετοιμασίας και σερβιρίσματος του φαγητού αλλά και στα σκεύη μεταφοράς και αποθήκευσης του λαδιού και του κρασιού, στα ιδιωτικά και επίσημα γεύματα αλλά και στον τρόπο προμήθειας των προϊόντων.

Ώρα έναρξης: 10:00
Διάρκεια προγράμματος: 2:00΄
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Για συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Θεοδώρα Λάζου, Αντωνία Τζωρτζάτου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 8 παιδιών.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - Καλοκαίρι στο Μουσείο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - Καλοκαίρι στο Μουσείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών των παραγωγών εσπεριδοειδών»

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018


O βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση δαπάνης αποζημίωσης των παραγωγών νεκταρινιών και ροδακινιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ο κ. Αποστόλου αποφάσισε να καταβάλει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας που επλήγησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις. Βέβαια, το ποσό δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος των καταστροφών, δεν προέρχεται από τον λογαριασμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν οι αγρότες με τις εισφορές τους ενώ ο προβλεπόμενος φάκελος για την αποζημίωση δεν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πέρα από τα παραπάνω, περιμένουμε από τον Υπουργό να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών στη Θεσπρωτία και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση της παραγωγής και ακαρπία στις καλλιέργειές τους για τον ίδιο λόγο για τον οποίο θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Ο κ. Αποστόλου γνωρίζει το θέμα, έχει τις επιστολές των φορέων και των παραγωγών του νομού μας στα χέρια του και οφείλει αρχικά να πιέσει ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κάθε αδράνεια και καθυστέρηση θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών».


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών των παραγωγών εσπεριδοειδών» Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών των παραγωγών εσπεριδοειδών» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση εισπράξεων κατά 58% από τον τουρισμό στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018


Ο τουρισμός μπορεί να κατέχει μικρό μερίδιο στο ΑΕΠ της Ηπείρου ωστόσο καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική. Οι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν και η ανάπτυξη των αεροδρομίων του Ακτίου και των Ιωαννίνων, αυξάνουν το τουριστικό ρεύμα φέρνοντας την περιοχή στο προσκήνιο όλο το διάστημα της χρονιάς. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από τον τουριστικό κλάδο, στην Ήπειρο καταγράφουν αύξηση που ανέρχεται στο 58,6%. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις μεγαλύτερες που σημειώνονται σε ολόκληρη την χώρα με τα σκήπτρα να κρατά για το ίδιο διάστημα η Δυτική Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο υπουργείο, μεγάλη αύξηση 12,4% σημείωσε το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018) η διεθνής τουριστική κίνηση και ξεπέρασε τα 1,8 εκατ. επισκέπτες σε όλη την χώρα, που όχι μόνο αποτελεί επίδοση ρεκόρ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του έτους, αλλά αποδεικνύει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε αξιόλογη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό και την χειμερινή περίοδο.

Επίσης, εντυπωσιακή άνοδο 20,4% καταγράφουν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ξεπερνώντας τα 4,5 εκατ. επισκέπτες.

Για την Ήπειρο αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν διπλασιαστεί σχεδόν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου ενώ για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων φτάνουν πτήσεις από τρεις προορισμούς του εξωτερικού, την Λάρνακα, την Κοπεγχάγη και την Στοκχόλμη.

Ο τουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και η Ήπειρος έχει πάψει να αποτελεί μια μακρινή γωνιά στον χάρτη της Ελλάδας. Βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο και στο σταυροδρόμι των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας.

Μπορεί τα επίσημα στοιχεία να αποτυπώνουν μία μεγάλη αύξηση εισπράξεων, όμως όπως διευκρινίζουν οι επαγγελματίες του χώρου, αυτές δεν μεταφράζονται και σε κέρδη… Κι αυτό γιατί τα κόστη έχουν μεγάλα, ειδικά το διάστημα του χειμώνα, ενώ τα βάρη από την αύξηση των φόρων εξανεμίζουν τα εισοδήματα..


 
Read More »
Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση εισπράξεων κατά 58% από τον τουρισμό στην Ήπειρο Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση εισπράξεων κατά 58% από τον τουρισμό στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Ανεξέλεγκτη πορεία του «CRUISE OLYMPIA» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον οικείο λιμένα και ενώ πραγματοποιούνταν σταδιακά η κάθοδος των πρυμναίων ραμπών αυτού, ήρθαν σε επαφή με δύο από τους πλωραίους κάβους πρόσδεσης του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. ΧΑΝΙΩΝ 30 το οποίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα εξωτερικού, με αποτέλεσμα να κοπούν αλλά να αποκατασταθούν άμεσα από το πλήρωμα.
Στη συνέχεια το Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE OLYMPIA» προσέκρουσε ελαφρώς στην Νο 12 ράμπα, με αποτέλεσμα να υποστεί στρέβλωση (εσωκοίλωμα) και εκδορές στο αριστερό πρυμναίο στεγανό διαμέρισμα με ύπαρξη τριών ρηγμάτων μικρού διαμετρήματος σε ύψος περίπου 1,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ανκόνας για λιμένες Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας και η αποβίβαση των επιβατών καθώς και οχημάτων πραγματοποιήθηκε ασφαλώς. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ενώ μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, διατήρησης κλάσης και προστασίας περιβάλλοντος από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση πλόων του .


 
Read More »
Ανεξέλεγκτη πορεία του «CRUISE OLYMPIA» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ανεξέλεγκτη πορεία του «CRUISE OLYMPIA» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 21, 2018 Rating: 5

Σελίδες