https://picasion.com/

Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων προσέλαβε τον "κολλητό" του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Το … προφητικό δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων προσέλαβε τον "κολλητό" του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας 
Το … προφητικό δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα

 
Τι κι αν όλη η Ελλάδα είναι στραμμένη στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τις τράπεζες κλειστές και εν όψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει το μέλλον της χώρας για περισσότερες από 2-3 γενιές; 
 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, με σημερινή του απόφαση, προσέλαβε με φωτογραφικό διαγωνισμό, ως επιστημονικό συνεργάτη, (ο οποίος θα … επικουρεί το Δήμαρχο σε Τοπογραφικά και Γεωλογικά θέματα…), πολιτικό του φίλο. 
 
 Όπως είχε τολμήσει να αποκαλύψει το Ράδιο Ηγουμενίτσα, προφητικά όπως αποδείχθηκε, τη θέση θα την καταλάμβανε πολιτικός φίλος του Δημάρχου που το επίθετό του ξεκινάει από ΜΥΡ...... (Δείτε εδώ το δημοσίευμά μας από τις 2 Ιουνίου
 
 
Όπως αναφέρει η απόφασή του κ. Δημάρχου, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στην θέση του επιστημονικού συνεργάτη προσλαμβάνει τον κ. Χρήστο Μυριούνη του Τηλέμαχου. 
 
Για αυτό μάλλον είναι υπέρ του νέου μνημονίου και του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. 
 
 Ώστε να έχει τη δυνατότητα, να βολεύει τα δικά του παιδιά. 
 
Ο μηνιαίος μισθός του επιστημονικού συνεργάτη θα είναι 1.155€ (ούτε 60€ την ημέρα!)
 
Read More »
Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων προσέλαβε τον "κολλητό" του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Το … προφητικό δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων προσέλαβε τον "κολλητό" του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  Το … προφητικό δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Αταλάντευτα και υπερήφανα ΟΧΙ

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Μάριος Κάτσης: Αταλάντευτα και υπερήφανα ΟΧΙ


Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τον τόπο, συνιστώ σε όλες και σε όλους ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Το τελεσίγραφο της 25ης του Ιούνη των δανειστών για συνέχιση της βάρβαρης λιτότητας, θα λάβει την περήφανη απάντηση που αρμόζει από τους έλληνες πολίτες.

Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 5 μήνες, τιμώντας την απόφαση του ελληνικού λαού, διαπραγματεύτηκε στη βάση μίας δίκαιης και επωφελούς λύσης. Δεν επιδίωξε μία οποιαδήποτε συμφωνία που θα συνέχιζε το φαύλο κύκλο της θανατηφόρας λιτότητας και της ύφεσης των τελευταίων 5 ετών. Διεκδίκησε οριστική και βιώσιμη λύση.

Οι δανειστές όμως επέλεξαν το δρόμο της αδιαλλαξίας. Αντί για την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή ιδέα, επέλεξαν την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού, που τόλμησε να αμφισβητήσει τον πυρήνα των πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία. Προσδοκούσαν ότι η κυβέρνηση θα έκανε πίσω, νόμιζαν πως θα πρόδιδε την ιστορία ενός περήφανου λαού, πίστεψαν στη άταχτη υποχώρηση. Έκαναν λάθος.

Η κυβέρνηση απέρριψε το παράλογο τελεσίγραφο των δανειστών και απάντησε με δημοκρατία. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, ο λαός μας μιλάει αδιαμεσολάβητα με την ιστορία του, επιλέγει ο ίδιος το δικό του μέλλον, έχει την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρωτοπόρος στη μάχη ενάντια στη λιτότητα και έχοντας το δίκιο με το μέρος του, δείχνει το δρόμο του αγώνα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

Μπροστά στο δημοψήφισμα, στην κορυφαία αυτή διαδικασία άμεσης δημοκρατίας, οι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, δείχνουν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Επιδίδονται με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού με στόχο τον εκβιασμό της ελεύθερης βούλησης του. Η εγχώρια ΤΡΟΙΚΑ κραυγάζει ΝΑΙ, πάση θυσία. Τη θυσία ποιών όμως; Όχι φυσικά των ίδιων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν εντός και εκτός της χώρας, αλλά τη θυσία των πολιτών που 5 χρόνια τώρα εξαθλιώνονται από τις πολιτικές τους και έχουν εξολοκλήρου πληρώσει την κρίση.

Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει. Παρά τις όποιες δυσκολίες που παρουσιάζονται, οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες, το ίδιο και η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Όλοι αναρωτιούνται τι σημαίνει το ΌΧΙ; Το δημοψήφισμα δε γίνεται για το νόμισμα όπως θέλουν να μας πείσουν οι υποστηρικτές του μνημονίου. Το όχι δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ρήξη με τις πολιτικές και τις πρακτικές που προσβάλλουν την ίδια την Ευρώπη.


Το περήφανο ΌΧΙ στην υποτέλεια ,την αναξιοπρέπεια και την έλλειψη προοπτικής θα δώσει στη χώρα μας πολύ πιο ενισχυμένη διαπραγματευτική θέση και ισχύ. Θα φέρει τους δανειστές αντιμέτωπους με την πιο κρυστάλλινη αλήθεια: ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, ότι η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε.Η Ελλάδα δεν θα θάψει την δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε αφήνοντας τον λαό φοβισμένο, στο περιθώριο, χωρίς γνώμη για το μέλλον του. Έπεσε στο ελληνικό λαό ο κλήρος, να προασπίσει τις θεμελιακές αρχές της Ευρώπης, όπως η δημοκρατία, η ισότητα και η αλληλεγγύη και να μην επιτρέψει την διολίσθηση της, μια και καλή, σε αντιδραστικά μονοπάτια οικονομικού ολοκληρωτισμού.


Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στη μακρόχρονη ιστορία τους, απέδειξαν ότι με λαϊκή ενότητα μπορούν να αντέξουν και να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, να δώσουν μάχες νικηφόρες που φάνταζαν καταδικασμένες από τον αρχικό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.


Περήφανα και αταλάντευτα λοιπόν, λέμε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο, όχι δηλαδή στο:


Να μη προβλεφθεί οριστική λύση για το χρέος


Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση

∙ Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά

∙ Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

∙ Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)

∙ Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)

∙ Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ

∙ Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό

∙ Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους

∙ Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.

∙ Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%

∙ Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021

∙ Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί

∙ Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις

∙ Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών

∙ Να μειωθούν οι μισθοί

∙ Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).

∙ Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.

∙ Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.

∙ Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014
Read More »
Μάριος Κάτσης: Αταλάντευτα και υπερήφανα ΟΧΙ Μάριος Κάτσης: Αταλάντευτα και υπερήφανα ΟΧΙ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αφύλακτες και εκτεθειμένες στις «επιθέσεις» αρχαιοκαπήλων είναι οι υποθαλάσσιες αρχαιότητες των Συβότων , στη περιοχή που το 433 π.Χ. πραγματοποιήθηκε η ναυμαχία των Συβότων, ανάμεσα στους Κορίνθιους και τους Κερκυραίους, λίγο πριν την έναρξη του Πελοποννησιακού πόλεμου και που για αιώνες λειτουργεί ως θαλάσσιος διάδρομος που ενώνει τη Ανατολή με την Δύση.
Λόγω της ανυπαρξίας συστήματος ασφαλείας και ελέγχου από πλευράς του κράτους, είναι στην ευκαιρία κάθε ερασιτέχνη αυτοδύτη αλλά οργανωμένων ομάδων που ειδικεύονται στις αγοροπωλησίες αρχαιοτήτων, μαζί με τις "διακοπές" τους στα πανέμορφα Σύβοτα, φεύγοντας να πάρουν μαζί τους σαν ενθύμιο και μερικά αρχαία αντικείμενα, τα οποία είναι διάσπαρτα στη περιοχή και ανεξερεύνητα από το επίσημο κράτος.
Στο βίντεο το οποίο σας παρουσιάζει το Ράδιο Ηγουμενίτσα (το είχαμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν), ανέβηκε στο Internet στις 16 Ιουνίου 2014, και δείχνει έναν δύτη να ανακαλύπτει και να περιεργάζεται έναν αρχαίο αμφορέα στο βυθό των Συβότων.
Από το βίντεο διακρίνουμε μάλιστα τον δύτη να πιάνει στα χέρια του και να αποσπά ένα από τα χερούλια του αμφορέα.
Δεν γνωρίζουμε εάν ο δύτης ήταν από τους "καλούς" και απλά, αφού ικανοποίησε την περιέργειά του, άφησε τον αμφορέα να συνεχίσει το ταξίδι του στο βυθό του Ιονίου όπως για 2447 χρόνια ως τώρα, ... ή μέχρι να πέσει στα χέρια κάποιου "κακού" δύτη.
Άλλωστε, ποιος θα τον ελέγξει;
 
Read More »
ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επιχείρησαν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ όχημα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Αστικό κατέληξε στο προαύλιο του φούρνου

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Αστικό κατέληξε στο προαύλιο του φούρνου


Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, στο τροχαίο που έγινε με αστικό λεωφορείο στα Γιάννινα.

Το τροχαίο έγινε στη λεωφόρο Γράμμου. Ο οδηγός του αστικού, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ζαλίστηκε, έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το αστικό αρχικά χτύπησε πάνω σε άλλο όχημα και στη συνέχεια κατέληξε στον εξωτερικό χώρο φούρνου και σε κολώνες που υπήρχαν.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της τροχαίας ενώ έσπευσε και το ΕΚΑΒ.

Ο οδηγός του αστικού, ηλικίας εξήντα ετών περίπου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
 
Read More »
Αστικό κατέληξε στο προαύλιο του φούρνου Αστικό κατέληξε στο προαύλιο του φούρνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Επιστρέφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Επιστρέφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς στην Ηγουμενίτσα


Σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα κάνει την εμφάνισή του από τη Δευτέρα ο Αστυνομικός της Γειτονιάς.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την αγωνία και την ανησυχία τους, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε ότι από σήμερα ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς θα εφαρμόζεται:
  • σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου)
  • σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας-Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων)
  • και σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Aργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).
Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ήδη δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Παράλληλα, το υπουργείο θέτει στην υπηρεσία του κοινού τον αριθμό κλήσης 11188, «προκειμένου να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος».
Read More »
Επιστρέφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς στην Ηγουμενίτσα Επιστρέφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

 
Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας και οι ΔΗΜ.Τ.Ο ευθύνης της, σας καλούν την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30μ.μ. στο ξενοδοχείο «ANGELIKA PALLAS» στην Ηγουμενίτσα, στη συγκέντρωση με θέμα:
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Νεκρός 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι του σπιτιού του

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Νεκρός 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι του σπιτιού του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι στο χωριό Τέροβο Ιωαννίνων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία,ενώ κάποιες απαν´τησεις ίσως δοθούν και από την νεκροψία-νεκροτομή,την οποία θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Read More »
Νεκρός 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι του σπιτιού του Νεκρός 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι του σπιτιού του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Μοναδικές στιγμές στην παραλία ΜΠΟΥΚΑ πίσω από το Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Μοναδικές στιγμές στην παραλία ΜΠΟΥΚΑ πίσω από το Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) 
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ
Read More »
Μοναδικές στιγμές στην παραλία ΜΠΟΥΚΑ πίσω από το Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Μοναδικές στιγμές στην παραλία ΜΠΟΥΚΑ πίσω από το Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις
 
 
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υποσχέθηκαν μια καλύτερη συμφωνία, εντός του ευρώ. Όμως δεν κατάφερε να φέρει ούτε καλή, ούτε κακή συμφωνία. Με την απόφασή της να διοργανώσει δημοψήφισμα μ’ ένα ερώτημα που είναι μετέωρο είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

»Επειδή ζούμε τη δυσκολότερη περίοδο για τον τόπο μετά τη Μεταπολίτευση, πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και κυρίως να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

»Εάν τελικά την Κυριακή οδηγηθούμε στις κάλπες, οφείλουμε να πούμε το μεγάλο «ΝΑΙ», για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Να μην οδηγηθεί στην απομόνωση που κάποιοι επιδιώκουν. Η αποτυχία της κυβέρνησης, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε αποτυχία για τη χώρα».
Read More »
Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Ουρές και στα ATM της Παραμυθιάς κατά την διάρκεια της νύχτας

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Ουρές και στα ATM της Παραμυθιάς κατά την διάρκεια της νύχτας

 
 
Μέχρι αργά την νύχτα της Κυριακής, συνωστιζόταν κόσμος και στα atm της Παραμυθιάς, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν ανάληψη και να προλάβουν το κλείσιμο των τραπεζών.

Η ανησυχία που υπήρχε μέχρι και το Σάββατο, μετατρέπεται σε φόβο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αφού η ΕΚΤ σε επίδειξη περαιτέρω δύναμης ισχύος και άσκησης μεγαλύτερης πίεσης αποφάσισε να μην αυξήσει το όριο παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από τον ELA, μέσω του οποίου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάλυπτε τις μεγάλες εκροές καταθέσεων και τις αναλήψεις από τα ATM που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σχετικά εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας. Ως εκ τούτου, κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Δευτέρα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών μετά από απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αποφασίσθηκε να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Από σήμερα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:

Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας. 
 
Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ανά κάρτα, που αντιστοιχούν σε 1.800 ευρώ το μήνα. Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. 
 
Έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 
 
Η Επιτροπή αυτή θα αντιμετωπίζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας). 
 
Οι μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Read More »
Ουρές και στα ATM της Παραμυθιάς κατά την διάρκεια της νύχτας Ουρές και στα ATM της Παραμυθιάς κατά την διάρκεια της νύχτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 30η Ιουνίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων :

Θέμα 1ο: Έγκριση και διάθεση ψήφιση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2015.
Εισηγήτρια : Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού.

Θέμα 2ο: Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 41/2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 3ο : Επί της αιτήσεως αποζημιώσεως από πτώση δένδρου του Σταύρου ΚΟΜΙΝΗ του Κωνσταντίνου ενεργούντος για λογαριασμό Πολυξένης Γαρούφου.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 4ο : Επί της αιτήσεως αποζημιώσεως λόγω κακοτεχνίας δρόμου του Κωνσταντίνου ΠΕΤΣΙΟΥ του Πέτρου.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 5ο : Επί της αιτήσεως αποζημιώσεως λόγω κακής συντήρησης δημοτικής οδού της Αικατερίνης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Ευαγγέλου.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 6ο : Έγκριση του πρακτικού και κατακύρωση του διαγωνισμού με τίτλο: «Μεταφορά αποβλήτων συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας».
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 7ο : Έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας για την επιλογή του αναδόχου του έργου: «Ανέγερση Νηπιαγωγείου στον αστικό οικοδομικό συνεταιρισμό Εθνικής Αντίστασης».
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.

Θέμα 8ο : Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος «ΚΙΟΣΚΙ» που βρίσκεται στο πάρκο αναψυχής (έναντι ΠΑΝΑΓΙΑΣ) της Τ.Κ. Παραποτάμου Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια : Ρεγγίνα Δηλαβέρη – Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Μία 19χρονη παράτυπα εισελθούσα αλλοδαπή και ο 30χρονος αλλοδαπός διακινητής της συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος αλλοδαπός οδηγός μετέφερε την 19χρονη αλλοδαπή, ενώ κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και για τους δύο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Σύβοτα Ηγουμενίτσας: Ασφάλεια στις μετακινήσεις...

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Σύβοτα Ηγουμενίτσας: Ασφάλεια στις μετακινήσεις...Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος

προς: Ράδιο Ηγουμενίτσα

Κοινοποιήσεις:
  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού info@gnto.gr
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (European Commision Of Tourism), grow-f4@ec.europa.eu
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, υπόψην 1) Markus Arens, Berlin, markus.arens@europarl.europa.eu 2) Matthieu Leroux, Paris, matthieu.leroux@europarl.europa.eu
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων info@gtp.gr

Η τουριστική περίοδο έχει μπει για τα καλά,, αναμένουμε μεγάλες αφίξεις τουριστών από πολλές χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Αγγλία κλπ.
Οι Τουριστικές Επιχειρήσεις εδώ και μήνες ετοιμάζονται,,,, Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι έτοιμος??? Τα Σϋβοτα και η Πέρδικα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία του Δήμου Ηγουμενίτσας εφόσον έχει αρκετά χρήματα "εισόδημα" από το συναιτεριλίκι των ιδιωτικών επιχειρήσεων, χρήματα που δεν επιστρέφονται προς το κοινό συμφέρον επί της ουσίας, και κατά ένα μαγικό τρόπο το χρέος του Δήμου μεγαλώνει αντί να μεριμνεί προς την εξόφληση του και την ικανοποίηση σε αυτούς που οφείλει τα χρήματα,,,, μερικά χρόνια....... Για να μην ξεφεύγω από τον αρχικό μου σκοπό του μηνύματος, θα ανεφερθώ σύντομα με άλλο άρθρο.
Πρωταρχικό ρόλο και σε αυτές τις διακοπές, για όλους μας, είναι η ασφάλεια μας τόσο κατά τις μετακινήσεις μας,  αλλά και σαφώς στις παραλίες.  

Η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει όχι μόνο την κατάλληλη ευαισθησία για το θέμα, αλλά ούτε νιώθει και την υποχρέωση για να πράξει τα αυτονόητα, να μεριμνήσει για προβλήματα που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και το μόνο που την απασχολεί είναι πώς να κόψει και να ράψει γεγονότα που επιλεκτικά έχουν διαλέξει, και επειδή ο χρόνος δεν είναι πάντα άπλετος, μην πω ποτέ δεν είναι άπλετος, έτσι έχει δοθεί προτεραιότητα σε άλλα μη επικίνδυνα πράματα,,, και έχουν παραμελήσει αυτά που τίθεται θέμα ζωής…..  Πιο εύκολο είναι να πάρει μια απόφαση ο Δήμος Ηγουμενίτσας να απαγορέψουν την πρόσβαση στα αυτοκίνητα στην πιο πολυδιαφημισμένη και πολυφωτογραφημένη παραλία των Συβότων,,, την Μπέλα Βράκα,,, παρά να δώσουν μερικά χρήματα και να φτιάξουν τον δρόμο και ένα σύγχρονο χώρο στάθμευσης… και θα μου πείτε που θα βρουν τα χρήματα??? Ε βέβαια πάνω από 5 χρόνια που λειτουργούν οι 2 χώροι στάθμευσης στα Σύβοτα,, ο ένας μάλιστα είναι με προδιαγραφές Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει και Ελαιόδεντρα μέσα που προσφέρουν ίσκιο στα αυτοκίνητα, και χώμα - άμμο κάτω για να μην χαλάει η αίσθηση σου ότι βρίσκεσαι στην παραλία, ή ίσως σε κάποια οικοδομή,,,,  και απαιτούν χρήματα από τον κάθε επισκέπτη που τιμάει τα Σύβοτα με την επίσκεψη του,,,,, αλλά από αυτά τα χρήματα δεν είδα να επιστραφούν εδώ στην περιοχή για να αναβαθμιστούν κάποιες υπηρεσίες, όπως πχ ένας χώρος στάθμευσης στην Μπέλα Βράκα…. Το πιο εύκολο είναι να κόψουμε την πρόσβαση στα αυτοκίνητα, που οι περισσότεροι χρειάζονται αυτοκίνητο για να πάνε σε κάποια παραλία…
Η μήπως μερίμνησαν να βάλουν ταμπέλες του Κ.Ο.Κ. στον δρόμο Σύβοτα – Πέρδικα, που να προειδοποιεί ότι υπάρχουν ποδηλάτες? Εδώ δεν υπάρχουν ταμπέλες για τις επικίνδυνες φουρκέτες,  για ποδήλατα θές?????  Αλλά είπαμε η κάθε Δημοτική Αρχή έχει ξεχωριστό όραμα…!!!!!

Και να’ ταν μόνο αυτό???
Πάνω από 6 μήνες υπάρχει αυτή η κατάσταση στο οδόστρωμα  στον οικισμό Αρίλα….. Όπως βλέπεται στις παρακάτω φωτογραφίες, έχει γίνει πλήρως η αποκατάσταση του δρόμου με αστραπιαίες ενέργειες, (ύστερα από τις καταστροφικές καταιγίδες του περασμένου έτους) και πλέον η κυκλοφορία για τους κατοίκους του οικισμού, και των επισκεπτών γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, πάντα σύμφωνα με το νέο όραμα της νέας Δημοτική Αρχής….. Από τον συγκεκριμένο δρόμο δεν εξυπηρετούνται μόνο οι κάτοικοι του οικισμού που έχουν ίσο δικαίωμα με όλους τους πολίτες σε άλλες περιοχές, ασφαλούς πρόσβασης μέσω του δρόμου στα σπίτια τους, αλλά και μεγάλος αριθμός επισκεπτών που κάθε μέρα αυξάνεται λόγω θερινών διακοπών...


Πρίν την επιδιόρθωση...​​
Μετά την επιδιόρθωση...... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ε δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να παραπονιόμαστε στον Δήμο Ηγουμενίτσας για τίποτα, όταν πρώτο μέλημα είναι το συμφέρον και η ασφάλεια όλων...!!!!!!!!!!!!!!!!!​
Το σημείο της ζημιάς του δρόμου βρίσκεται σε αυτές τις συντεταγμένες και το σημείο δεν είναι καθόλου απομακρυσμένο από παραλίες, ώστε να θεωρηθεί ως μη απαραίτητη η επισκευή του.... 

​​​​Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνηση, απορία ή βοήθεια, παραμένω στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα.

Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
Σύβοτα Ηγουμενίτσας: Ασφάλεια στις μετακινήσεις... Σύβοτα Ηγουμενίτσας: Ασφάλεια στις μετακινήσεις... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας


Ακούστε τη συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας, στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου:

Read More »
Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το εμπορευματικό κέντρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Line Out Festival 2 Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Ρόκαραν το κοινό Μωρά Στη Φωτιά, Σπύρος Γραμμένος, Folk n Roll & Ghostdance the band

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015
Line Out Festival 2 Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ρόκαραν το κοινό Μωρά Στη Φωτιά, Σπύρος Γραμμένος, Folk n Roll & Ghostdance the band 

 


Read More »
Line Out Festival 2 Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) Ρόκαραν το κοινό Μωρά Στη Φωτιά, Σπύρος Γραμμένος, Folk n Roll & Ghostdance the band Line Out Festival 2 Δρέπανο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)  Ρόκαραν το κοινό Μωρά Στη Φωτιά, Σπύρος Γραμμένος, Folk n Roll & Ghostdance the band Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5