6 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021
6 συλλήψεις τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 50χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.Read More »
6 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα 6 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

Στις 10 Μαΐου ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021
Στις 10 Μαΐου ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασηςΤην ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων εστίασης στο πρόγραμμα επιδότησης τους για κεφάλαια που αφορούν την αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνηση τους.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης αναμένεται να ενισχυθούν μια στις δυο (περίπου 34.000) επιχειρήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που δραστηριοποιούνται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης.Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019 ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που :
– παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
– να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
-για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
-επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.
-επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 με τις πρώτες εκταμιεύσεις να αναμένονται , εφόσον η πλατφόρμα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, στα τέλη Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης για κάθε επιχείρηση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των Κωδικών 361, 363 και 364 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Επίσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Τέλος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31-12-2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του 2021 και τα δηλωθέντα έξοδα.
Read More »
Στις 10 Μαΐου ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης Στις 10 Μαΐου ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

Αρκετά κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 46 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021
Αρκετά κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 46 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 37
ΠΕ Πρέβεζας 0
Read More »
Αρκετά κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 46 σε όλη την Ήπειρο Αρκετά κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - 46 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021

Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων

Πανελλήνια πρωτιά σημειώνει η Θεσπρωτία, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, φτάνοντας στο 31%.


Δηλαδή σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού του νομού Θεσπρωτίας, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, κατά του covid19.

Στους άλλους τρεις νομούς της Ηπείρου, ακολουθεί η Πρέβεζα με ποσοστό εμβολιασμένων στο 25%, τα Γιάννενα με 22% και το νομό Άρτας με ποσοστό 19%.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα ανά ηλικία 

Υψηλά ποσοστά έχουν οι ηλικίες άνω των 80 ετών: το 52,3% έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, ενώ στο 62,8% έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία. Το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό λήψης δύο δόσεων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι 54,5%.  

Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κάλυψης στην Ελλάδα καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 70 έως 79 ετών, στην οποία έχει λάβει μία δόση το 63,4% και δύο δόσεις το 25,4%.  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων. 

Όπως σημείωσε, «στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%».  

Τα δεδομένα γίνονται ακόμα χειρότερα όσο κατεβαίνουμε ηλικιακή ομάδα. 

Στους 60-69 παρατηρείται χάσμα μεταξύ όσων έχουν κάνει μια δόση του εμβολίου και όσων έχουν κάνει δύο: 45,3% στην πρώτη περίπτωση και μόλις 3% στη δεύτερη.  

Καθώς οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 25 – 59 ετών άνοιξαν σχετικά πρόσφατα, είναι φυσικό να παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά.  

Χαμηλή είναι η κάλυψη στην ομάδα 50 – 59 ετών, στην οποία έχει εμβολιαστεί πλήρως το 4,9%, ενώ μία δόση έχει λάβει το 11%. 

 Το μικρότερο ποσοστό αφορά την ηλικιακή ομάδα 25 έως 49 ετών, στην οποία μόλις το 3,8% έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 5,9% με την πρώτη δόση.


Read More »
Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων Πανελλήνια πρωτιά για τη Θεσπρωτία στο ποσοστό εμβολιασμένων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

52 οι χθεσινές παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021
52 οι χθεσινές παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (07-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (52) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(35) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
52 οι χθεσινές παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 52 οι χθεσινές παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 08, 2021 Rating: 5

Σελίδες