Ηγουμενίτσα: Γιατί πανηγυρίζει ο Αντιδήμαρχος;

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Πέσαμε τυχαία πάνω σε ανάρτηση του Αντιδήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Πάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και πραγματικά δεν πιστεύαμε τα όσα διαβάζανε τα μάτια μας.

Δημοσιεύοντας φωτογραφία με το σχέδιο του ιδιώτη επενδυτή και νέο αφεντικό στο 100% του ιστορικού ξενοδοχείου Regina Mare στο Καραβοστάσι στην Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας, την συνόδευε με το εξής κείμενο: 
"Η Συνεργασία συνεχίζεται... Αυτός είναι σχεδιασμός για το νέο πενταστερο ξενοδοχείο στην παραλία Καραβοστασι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Σε λίγες ημέρες επίσημη ενημέρωση των Δημοτών, στο Συνεδριακό κέντρο της Πέρδικας" .


Για ποια ακριβώς συνεργασία μιλάει ο αγαπητός Δημήτρης στην ανάρτησή του;

Ο κ. Πάκος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα όσα έχουν συμβεί με το ξενοδοχείο, αφού διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως φυσικός συνεχιστής της Κοινότητας Πέρδικας, κατείχε το 28,5% των μετοχών του ξενοδοχείου.
Περιουσία των δημοτών που χάθηκε από τα χέρια μας. 

Όπως επίσης ότι αυτό κατασχέθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και πως η προηγούμενη διαχειρίστρια εταιρία, χρωστούσε 733.000€ στον Δήμο Ηγουμενίτσας και πως ο δήμος διεκδικούσε 328.000€ από το ποσό του πλειστηριασμού (4.666.666€, τον πλειστηριασμό κέρδισε  η ίδια η Τράπεζα και το πούλησε σε ιδιώτη) .

Εάν πάλι δεν τα θυμάται, ας παρακολουθήσει το βίντεο που ακολουθεί, με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχός του, στο δημοτικό συμβούλιο, τον Ιούνιου του 2015 

Είναι εμφανέστατη η προεκλογική σκοπιμότητα της ανάρτησης, παρουσιάζοντας ως "επιτυχία", μια παταγώδη αποτυχία.

Πάντως από τα σχόλια που ακολούθησαν στην ανάρτηση του κ. Πάκου, φάνηκε πως ο κόσμος δεν έφαγε το κουτόχορτο.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Γιατί πανηγυρίζει ο Αντιδήμαρχος; Ηγουμενίτσα: Γιατί πανηγυρίζει ο Αντιδήμαρχος; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν «δίνουν δεκάρα» οι δήμοι Φιλιατών και Σουλίου για τα αδέσποτα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Για ελλιπή ανταπόκριση κατηγορεί τους Δήμους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην αποστολή στοιχείων με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους».

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018.
Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσειεγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.

Ο AIRETOS παρουσιάζει ποιοι είναι 169 Δήμοι που δεν απάντησαν στον υπουργό. 
 
Read More »
Δεν «δίνουν δεκάρα» οι δήμοι Φιλιατών και Σουλίου για τα αδέσποτα Δεν «δίνουν δεκάρα» οι δήμοι Φιλιατών και Σουλίου για τα αδέσποτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD LEADER ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, σας ενημερώνει ότι εξασφάλισε δεύτερη πανελλαδικά την έγκριση της πρόσκλησης των Έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER από την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) στις 21 Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχε λάβει σχετική έγκριση από την ΕΥΔ της Περιφέρειας Ηπείρου στις 26 Νοεμβρίου 2018.

Μετά την απαραίτητη έγκριση της πρόσκλησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ακολουθήσει άμεσα η σχετική προκήρυξη, η οποία αναμένεται προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2018.

Για πλήρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων (Υποψήφιων Δικαιούχων) έχει γίνει προδημοσίευση της Πρόσκλησης με τα παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό, στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο link http://www.epirussa.gr/index.php/leader-clld-6 .

Οι δράσεις της πρόσκλησης των Έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER αφορούν υφιστάμενες ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους ΚΑΔ των παρακάτω τομέων:
Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο γεωργικό προϊόν
Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με παραγόμενο μη γεωργικό προϊόν
Παραγωγή ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση
Μεταποίηση δασοκομικών προϊόντων
Βιοτεχνίες – Χειροτεχνία
Εμπόριο
Υπηρεσίες
Τουρισμός (υποδομές διανυκτέρευσης, εστίαση, εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
Συνεργασίες (clusters)

Οι ανωτέρω Δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι ο Συντονιστής του Προγράμματος κ. Μώκος Ηλίας, η κα Καρακώστα Κατερίνα, ο κ. Βασιλείου Βασίλειος, ο κ. Χρύσης Ευάγγελος και η κα Αναστασίου Μαρία, τηλέφωνα 26510 83087, 26510 36686, e-mail: epirus@epirussa.gr.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER 2014-2020
Ντέτσικας Κωνσταντίνος
Read More »
ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD LEADER ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD LEADER ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Με τη συμμετοχή πολλών φίλων, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού.

Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κ. Γόγολος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και για τον τρόπο υλοποίησής τους.

" Τέσσερις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είμαστε έτοιμοι για το restart που έχει ανάγκη ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Ευχαριστώ τους συμπολίτες τη συμμετοχή τους στην σημερινή εκδήλωση και τα διαρκώς αυξανόμενα μηνύματα στήριξης που λαμβάνουμε. Καλή χρονιά σε όλους " δήλωσε ο κ. Γόγολος στο τέλος της εκδήλωσης.Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού μας, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ένας συνδυασμός που η ιδέα της δημιουργίας του ξεκίνησε πριν έναν ακριβώς χρόνο. Την ημέρα Παρασκευή 19 του Γεναρη 2018 έγινε η πρώτη συνάντηση με συμπολίτες και η πρώτη ανακοίνωσή του έγινε στις 02 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους.

Έκτοτε η ομάδα των φίλων που την αποτελούν δυνάμωσε, προστέθηκαν πάρα πολλά άτομα, κράτησε όμως τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της, σταθερή στην αρχική της θέση.

Η ημέρα δεν είναι για πολιτικές εξαγγελίες και δεν θα το κάνω σήμερα από αυτή τη θέση.

Προγραμματίζουμε σε έναν μήνα από τώρα στη δημόσια ανακοίνωση των προγραμματικών μας θέσεων με τη συμπλήρωση του αριθμού των υποψηφίων και την επεξεργασία από κοινού των θέσεών μας.

Με λίγα λόγια θα αναφερθώ στη πορεία μας μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνοντας νέες δυνάμεις και νέα πρόσωπα στο προσκήνιο.

Οφείλαμε ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, χωρίς να αγνοήσουμε τις πολιτικές ιδιαιτερότητες, να δημιουργήσουμε ευρύτερα σχήματα, όχι με βάση την πολιτική συγκρότηση αυτών που θα συμμετείχαν, αλλά με βάση την ενεργοποίησή τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Έπρεπε να έχουμε υπόψη μας δύο δεδομένα

Α) Την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Β) Και ακόμη, ότι η άσκηση της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να μετριέται από το παραγόμενο αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, ως μια ομάδα συμπολιτών με πρόθεση να παρέμβουμε δυναμικά στην πορεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχοντας προοδευτικό πολιτικό πρόσημο, που θα στηριζόταν στη συνεργασία και θα πορευόταν από την αρχή με πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό βηματισμό.

Αναζητήσαμε ή μας βρήκαν οι ίδιοι, συμπολίτες που είχαν υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές που επέβαλαν η πολιτική και η κοινωνική θέση, η ηλικία, η μόρφωση και η καταγωγή.

Είναι μαζί μας πλέον, επαγγελματίες, επιστήμονες, εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της παραγωγής και των υπηρεσιών, σπουδαστές και άνεργοι.

Έχουμε συμφωνήσει όλοι, πως η εργατικότητα, όποια δουλειά κι αν κάνεις, σου δίνει προστιθέμενη αξία και πως τα πολλά χέρια κάνουν θαύματα και πετυχαίνουν ότι κι αν βάλουν στόχο.

Πιστεύουμε όλοι, πως ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική του θέση και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ανέδειξε.

Έχουμε αποφασίσει ότι χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις. Ότι απαιτούνται πλαίσια και κανόνες για όλους. Ότι η καινοτομία ανοίγει δρόμους και η τεχνολογία συντομεύει την απόσταση προς τον στόχο.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Σίγουρα η Δημοτική Αρχή που σκεφτόμαστε, δεν μπορεί να αυξήσει τους μισθούς ούτε να αποκαταστήσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Θα κάνει όμως αυτά που σε άλλους Δήμους είναι αυτονόητα.

Επιγραμματικά οι πρώτες ενέργειες που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, για άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Με εργαλείο, τον σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και υπογραφών, την απλοποίηση των διαδικασιών και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στα εργαλεία διοίκησης.

Η δημιουργία μικρών παρεμβάσεων και «έξυπνων λύσεων», ώστε η Ηγουμενίτσα να γίνει από ένα λιμάνι «διερχομένων» ταξιδιωτών, σε μια πόλη υποδοχής επισκεπτών.

Άμεση λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ηγουμενίτσας με λύσεις αποφασιστικές, που θα κάνουν την πόλη φιλική για τους πεζούς και τα ποδήλατα και θα διευκολύνει όσους κινούνται με αυτοκίνητα.

Δημιουργία πράσινων σημείων στο Κέντρο της Ηγουμενίτσας, τα Σύβοτα, την Πλαταριά και την Πέρδικα. Επανασχεδιασμό της Ανακύκλωσης σε ολόκληρο το Δήμο. Τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν έσοδα για τον Δήμο.

Το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό, να μη λείψει από τα νοικοκυριά και τις καλλιέργειες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ανακοινώσω το εξής

Αλλάζουμε την τιμολογιακή πολιτική στο νερό ως εξής

1) Επαγγελματικός λογαριασμός νερού ανά μήνα

2) Οικιακός λογαριασμός ανά δίμηνο

Και αυτό διότι δεν θα αλλάζει διαρκώς την κλίμακα των κυβικών κατανάλωσης προς τα επάνω με αυξημένα ποσά για τους πολίτες.

3) 15% έκπτωση στους συνεπείς πολίτες

Δημιουργία υπηρεσίας άμεσης ανταπόκρισης στα βασικά αιτήματα των πολιτών και αφορούν την καθημερινότητα.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ

Αυτό θα γίνει πράξη με :

1. Ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, αποτελεσματικό στα προβλήματα της καθημερινότητας.

2. Τα έργα που θα κάνει ο Δήμος αυτοχρηματοδοτούμενα ή μη, να έχουν στόχευση και αναπτυξιακή προοπτική, παράλληλα με εφαρμογή καινοτομιών ενός «έξυπνου δήμου » προς όφελος των πολιτών.1ο ΑΞΟΝΑΣ. Αλλάζουμε το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι ο πιο δυστυχισμένος υπάλληλος είναι ο υπάλληλος χωρίς αρμοδιότητα και κίνητρο. Γι αυτό:

- Θα γίνει ένας Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) που θα καλύπτει τις αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος και θα κουμπώνει σε κάθε υπάλληλο και τον αντικαταστάτη του. Ο Οργανισμός θα συνοδεύεται από Κανονισμούς Λειτουργίας και Περιγραφές Καθηκόντων Εργασίας.

Θα γίνει ανάδειξη των δυνατοτήτων των υπηρεσιών που βρίσκονται σε αδράνεια.

Θα μπει τέλος στην αναβολή εξυπηρέτησης με το πρόσχημα «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή λείπει ο αρμόδιος».

- Οι αντιδήμαρχοι υλοποιούν την πολιτική της Δημοτικής Αρχής με εργαλεία υλοποίησης τις υπηρεσίες.

Τέλος στην προσωπική πολιτική και τα ρουσφέτια με σκοπό την επανεκλογή.

- Επιστημονικοί συνεργάτες

Θα έλθουν οι πιο καταρτισμένοι και με ειδικότητες που έχει ανάγκη ο Δήμος

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες τηλεφωνητές

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες που εξοφλούν εκλογικά γραμμάτια.

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες προθάλαμο να χτίσουν πολιτική καριέρα.

Όλοι τους θα λειτουργήσουν με πρότυπα ιδιωτικού τομέα και 6μηνιαία αξιολόγηση.

2ος ΑΞΟΝΑΣ

Τα μικρά έργα που γίνονται στο Δήμο είναι ευπρόσδεκτα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι τα σωστά έργα για το Δήμο. Αυτά θα καθορίζονται από τις ανάγκες του Δήμου.

Τα έργα πρέπει να είναι στοχευμένα για το παρόν και οπωσδήποτε στο μέλλον…!

Θα πω ένα παράδειγμα έργων που πληρώθηκαν ακριβά, αλλά δεν υπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίον προγραμματίστηκαν:

Κάθε Καποδιστριακός δήμος που συνενώθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, μας κληρονόμησε κι ένα Δημαρχείο ως κτίριο με υψηλότατο τίμημα για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ήταν ευπρόσδεκτα έργα τότε… Σήμερα τί απέγιναν ; Πρέπει να αλλάξουν χρήση, όπως αυτό του Δήμου Μαργαριτίου.

Σήμερα βλέπουμε πως αναπτυξιακό έργο θα ήταν ίσως η κατασκευή μια Μαρίνας και ενός Υδατοδρομίου….

Ερχόμαστε στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Την πύλη της Ευρώπης. Απευθύνομαι προς όλους …

Έχετε σκεφτεί ότι τα ωραιότερα μέρη της πόλης πλησίον της θάλασσας είναι Parking αυτοκινήτων; Απέναντι από την εκκλησία, στο παλαιό Λιμεναρχείο, απέναντι από την Αστυνομία κλπ

Μήπως κάτι δεν έχουμε κάνει καλά ;

Μήπως οι ξένοι δεν επισκέπτονται την πόλη για τους ίδιους λόγους που εμείς που εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτήν ;

Ποιοι όφειλαν να κάνουν αυτή τη συζήτηση πλην αυτών που διετέλεσαν άρχοντες του Δήμου;

Αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς την αρχή ...

Οι συνεργάτες μου ήδη έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο που βασίζεται στον υπάρχοντα άτυπο χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Α. Πόλη της Ηγουμενίτσας, Λαδοχώρι, Γραικοχώρι, Ν. Σελεύκεια, Μαυρούδι.

Β. Δυτικά παράλια του Δήμου από Μακρυγιάλι , Πλαταριά, Σύβοτα έως την τελευταία παραλία της Πέρδικας.

Γ. Πεδινές και ημιορεινές περιοχές από την Κορύτιανη, τον Παραπόταμο, το Καστρί– τον Άγιο Βλάση , την Αγ. Μαρίνα, τη Μαζαρακιά, το Καρτέρι, το Μαργαρίτι, μέχρι τους Σπαθαραίους.

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και αναγκαία αντίστοιχα έργα. Πάνω σε αυτά θα εργαστούμε τόσο στο πλαίσιο του τρέχοντος Ε.Σ.Π.Α έως το 2023 που λήγει η επιλέξιμη περίοδος, όσο και στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου με τον έγκαιρο σχεδιασμό, προκειμένου να ωριμάσουν δράσεις και έργα και να ενταχθούν από τα πρώτα κιόλας έτη της περιόδου.

Φίλες και φίλοι βρισκόμαστε στο 2019. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει…

Η διεκδικητική στρατηγική του Δήμου πρέπει να βασιστεί σε αποτελεσματικές θέσεις και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και ποσοτικά στοιχεία. Οι διαπροσωπικές επαφές, επικοινωνίες και γνωριμίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Αλλά δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν την οργανωμένη θεσμική διαπραγμάτευση, η οποία είναι η μόνη που διασφαλίζει αποτελέσματα.

1ος Τομέας αστικός ιστός

Στις προτεραιότητες θα ληφθούν υπόψη της το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το MasterPlan του ΟΛ.Ηγ και η προοπτική κατασκευής της περιφερειακής οδού- Η οριστικοποίηση της λειτουργίας της παραλιακής ζώνης της Ηγουμενίτσας.

- Η αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης με τη λειτουργία νέων χώρων, την ανάπτυξη «έξυπνων» ψηφιακών εφαρμογών ενημέρωσης

- Η οργάνωση αστικής συγκοινωνίας

(παράδειγμα του Δήμου Ρεθύμνου με το Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο)

- Η ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης

- Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τις γειτονιές

2ος τομέας Παραθαλάσσια γραμμή

Στοχεύουμε στην ήπια ανάπτυξη του τουρισμού με άξονες :

Την περαιτέρω διείσδυση των προορισμών στη διεθνή τουριστική αγορά, με Δράσεις προβολής και προώθησης αναγνωρισιμότητας.

Τον ποιοτικό εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, με την ανάπτυξη άλλων ειδικών και ανερχόμενων μορφών τουρισμού (οπως καταδύσεις κ.τ.λ)

Tην ανάπτυξη του συνόλου των εναλλακτικών τουριστικών πόρων της περιοχής (θαλάσσιος, φυσιολατρικός - οικολογικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, αγροτικός, γαστρονομικός τουρισμός, πολιτιστικός, όπως π.χ. η γιορτή της Ελιάς στην Πέρδικα κ.α.),

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση της απασχόλησης.

Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Ο τουρισμός δεν είναι προτεραιότητα. Οι επιχειρήσεις είναι μόνοι τους, λειτουργούν ανταγωνιστικά και συνεχώς θα τρώνε από τις σάρκες τους.

3ος Τομέας Ημιορεινές και πεδινές περιοχές.

Τομέας που φιλοξενεί τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, αρωματικά φυτά, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία κ.α.) Απαιτείται η υποστήριξη του εκσυγχρονισμού και η ενίσχυση των ανταγωνιστικών προϊόντων ποιότητας.

Συνεπώς όλες οι επιμέρους πολιτικές του Δήμου (όπως π.χ. κατεύθυνση προϋπολογισμού, έργα τεχνικού προγράμματος, δράσεις προστασίας και ανάδειξης περιβαλλοντικού πλούτου κ.τ.λ.), θα πρέπει να έχουν ως κοινή συνισταμένη, ανάλογα με τον χωροταξικό τους σχεδιασμό.

Σας κοιτάζω κατάματα…

Γνωρίζω καλά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του πολίτη είναι το δικό του πρόβλημα…

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Με την Βοήθεια όλων σας. Δίνοντας όμως το παράδειγμα, πρώτα οι έχοντες θέση ευθύνης.

Σας λέω λοιπόν από σήμερα…

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που δεν θα με ξαναψηφίσει ο ψηφοφόρος μου, γιατί θα δυσανασχετεί που θα έχει ίση αντιμετώπιση με τους πολίτες που δεν με ψήφισαν.

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που θα με κατακρίνει στο καφενείο του χωριού, ο παππούς ο οποίος θέλει έναν τοίχο για να μη βλέπει τον γείτονά του, όταν εγώ θα φροντίζω τις υποδομές για να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στις ελιές και στα ζώα τους.

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας που θα είμαι (ανεπιθύμητος ) για ένα χωριό, διότι δεν έδωσα πολλά σουβλάκια για το πανηγύρι, επειδή εγώ πιστεύω, πως ο πολιτισμός δεν πρέπει μόνο να γιορτάζεται, αλλά να βιώνεται στην καθημερινότητα, να κρατά τις αξίες του και να εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία

Τέλος Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας που μια μερίδα ανθρώπων θα με θεωρεί ανάξιο για Δήμαρχο, επειδή θα θέλουν για παράδειγμα ένα τηλεσκόπιο στην πλατεία Δημαρχείου να βλέπουν τα αστέρια, όταν εγώ θα δίνω τα ίδια χρήματα να διαμορφώσω έναν ξενώνα για να μη κοιμούνται άστεγοι κάτω από τα αστέρια στην πλατεία Δημαρχείου.

Θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρόνια με υγεία σε κάθε σπίτι .

Read More »
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Ο Παναγιώτης Λύγκας ο νεαρότερος σκόρερ της Γ’ Εθνικής

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Μάλιστα κατάφερε στην τρίτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα να πετύχει το παρθενικό του τέρμα και να γίνει αυτόματα ο νεότερος σκόρερ της κατηγόριας την τελευταία 25ετιά ένα ρεκόρ το οποίο θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.

Πιο αναλυτικά ο επιθετικός των πρωταθλητών Θεσπρωτίας έκανε ντεμπούτο στις 25 Νοεμβρίου στην Πτολεμαΐδα και την αναμέτρηση της ομάδας του με τον Μακεδονικό Φούφα.

Την επόμενη αγωνιστική (2/12) ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε την 2η του συμμέτοχη για να έρθει η περασμένη Κυριακή 13 Ιανουαρίου όπου ο προπονητής του Λευτέρης Βέρμπης τον περνάει ως αλλαγή στο παιχνίδι του Σουλίου με τα Γρεβενά.

Ο μικρός πέντε λεπτά μετά την είσοδο του με κεφαλιά σκοράρει, διαμορφώνει το τελικό 4-0 και γράφει το πρώτο του ρεκόρ καθώς γίνεται ο νεότερος σκόρερ στη Γ΄ Εθνική.

*Με στοιχεία και στατιστικά από την ιστοσελίδα soccerbase.gr

Απο το theball.gr
Read More »
Ο Παναγιώτης Λύγκας ο νεαρότερος σκόρερ της Γ’ Εθνικής Ο Παναγιώτης Λύγκας ο νεαρότερος σκόρερ της Γ’ Εθνικής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι"   Ηγουμενίτσα: Ζωντανή Μουσική την Τετάρτη στο Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη η κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας ,καλεί τα μέλη και τους φίλους, στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019,ώρα 19.00,στο Ξενοδοχείο ‘‘Angelika Palace ’’ στην Ηγουμενίτσα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Θεσπρωτία: Παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη η κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτία: Παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη η κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων έχει σχεδιαστεί για την πολύ ιδιαίτερη περιοχή του μυθικού Αχέροντα και παρουσιάζεται σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυκή Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου (ώρα προσέλευσης 10.00 π.μ.).

Προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να συμμετέχει στην ημερίδα, η οποία επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της περιοχής.

Σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Σουλίου και Πάργας και στελέχη της ΜΟΔΑΕ.

Ειδικά θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του προγράμματος θα αναπτύξουν εισηγητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, όπως από το Ε.Μ.Π (ΜΕΚΔΕ – κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγ. Χρήστος Καραβίτης), καθώς και από το τ. ΕΘΙΑΓΕ (κ. Παναγιώτης Τσόπελας) και από την ΕΣΑμεΑ (κα Μαρία Καμπούρη). Επίσης, γνώση και εμπειρία από άλλους χώρους και καλές πρακτικές θα μεταφέρουν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας κ. Βασίλης Μπέλλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Αναστάσιος Τόλης, τα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κκ. Σοφία Χαροκόπου και Γιώργος Σοφιανόπουλος και το στέλεχος της TREKKING HELLAS κ. Χρήστος Λάμπρης.

Εισηγήσεις για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική αξία της περιοχής θα παρουσιαστούν από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά - Κέρκυρας (κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνης) και από την εφορία αρχαιοτήτων Πρέβεζας (κα Δήμητρα Δρόσου).

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρασχεθούν ηπειρώτικες γεύσεις και κεράσματα για τους συμμετέχοντες και θα κληθούν οι τοπικοί επαγγελματίες και οι ενεργοί πολίτες να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το μέλλον της περιοχής.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση μπορείτε να έχετε στα τηλέφωνα 2682360280 (κος Φρίξος Νάσης) και 2131310179 (κα Ελένη Κατσουλιέρη).
Read More »
Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

26χρονος έκλεψε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εκκλησία που διαπράχθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος δράστης, την 18/19-01-2019, αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, εισήλθε στο εσωτερικό και διέρρηξε δύο παγκάρια φιλόπτωχων ταμείων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
26χρονος έκλεψε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα 26χρονος έκλεψε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Στην δεύτερη θέση βροχόπτωσης Πανελλαδικά η Παραμυθιά για όλο το 2018

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Στη Ζαγορά Πηλίου και στην Παραμυθιά καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης (3.079 και 2.486 χιλιοστά αντιστοιχα) το 2018, ενώ τα μικρότερα στην Κάσο (μόνο 191 χιλιοστά), σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.

Την πρώτη πεντάδα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το 2018 συμπληρώνουν κατά σειρά το Βουργαρέλι Άρτας (2.350), τα Θεοδώριανα Άρτας (2.217) και τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (2.110).

Από την άλλη, την πεντάδα με τα μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης συμπληρώνουν η Ίος (214 χιλιοστά), η Τήνος (226), η Νάξος (235) και η Ιεράπετρα (240).

Η αθροιστική βροχόπτωση των 494 χιλιοστών που καταγράφηκε στον Θεολόγο Φθιώτιδας κατά το διήμερο 29-30/9/2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί από το δίκτυο του EAA-meteo στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του. Μάλιστα τα 444 χιλιοστά από αυτά καταγράφηκαν σε σύνολο 24 ωρών.

Η βροχόπτωση των 74 χιλιοστών σε δύο ώρες που καταγράφηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 10/5/2018 και η βροχόπτωση των 102 χιλιοστών σε μιάμιση ώρα που καταγράφηκε στα Βριλήσσια Αθηνών στις 26/7/2018, αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η μέγιστη ριπή ανέμου το 2018 καταγράφηκε στη Φινοκαλιά Κρήτης στις 8/12/2018 (138 χιλιόμετρα την ώρα).

Η υψηλότερη μέγιστη απόλυτη θερμοκρασία σε κατοικημένη περιοχή καταγράφηκε στο Κρανίδι Αργολίδας στις 23/7/2018 (42,1 βαθμοί Κελσίου).
Read More »
Στην δεύτερη θέση βροχόπτωσης Πανελλαδικά η Παραμυθιά για όλο το 2018 Στην δεύτερη θέση βροχόπτωσης Πανελλαδικά η Παραμυθιά για όλο το 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής σε σπίτι στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση απόπειρας κλοπής σε σπίτι στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μετά τα μεσάνυχτα της 26-11-2018, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, ο 29χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει την κεντρική είσοδο και παράθυρο οικίας, ιδιοκτησίας 70χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής σε σπίτι στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής σε σπίτι στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Αυξήθηκε η μισθωτή απασχόληση στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε για το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018 το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων στο σύνολο της χώρας είναι θετικό κατά 141.003 θέσεις εργασίας και στην Ήπειρο κατά 3.856 θέσεις με τις 2.214 να δημιουργούνται στα Ιωάννινα, 653 στην Άρτα, 424 στη Θεσπρωτία και 565 στην Πρέβεζα.

Στην Ήπειρο κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2018 καταγράφηκε, επίσης, αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Δεκεμβρίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 6.065 και οι αποχωρήσεις σε 5.357, με θετικό ισοζύγιο κατά 708 θέσεις εργασίας. Από αυτές 198 θέσεις κατανέμονται στην Άρτα, 128 στη Θεσπρωτία, 276 στα Ιωάννινα και 106 στην Πρέβεζα.
Read More »
Αυξήθηκε η μισθωτή απασχόληση στην Ήπειρο Αυξήθηκε η μισθωτή απασχόληση στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Η Παράσταση “Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο” έρχεται στην Ηγουμενιτσα από το παιδικό θέατρο “Πολυθέαμα” Ένα μιούζικαλ με πολύ κέφι, γέλιο, τραγούδι, και πολλές εκπλήξεις φέρνει στην Ορεστιάδα το παιδικό θέατρο “Πολυθέαμα”.

Πρωταγωνιστής ο αγαπημένος Καραγκιόζης.Μια ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά από 2 έως… 102 ετών.

Η παρασταση θα γίνει αυτή το Σαββατο 26 Ιανουαριου στις 17:00 το απόγευμα στο Θέατρο Εστία - Ηγουμενιτσα .
Η παράσταση είναι σε Κείμενα-Σκηνοθεσία:Δ. Τόκα,χορογράφος:Ηλέκτρα, Σκηνογράφος: Alberto, Μουσική: Τριανταφυλλίδης. 
 
Η είσοδος είναι 5€

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - 6972442520
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο Ηγουμενίτσα: Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Δημαρχείο Σουλίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Ο κύκλος των προεκλογικών επισκέψεων του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου ξεκίνησε από το σπίτι όλων μας, το ίδιο το Δημαρχείο. Τον Ν. Κάτσιο υποδέχτηκε η απερχόμενη δήμαρχος Σουλίου, κ. Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση και στελέχη της δημοτικής αρχής, η οποία τον ενημέρωσε για το δημοτικό έργο που έχει επιτελέσει στα οκτώ χρόνια της δημοτικής θητείας της, για δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για τα έργα που χρειάζονται μια δημιουργική επανεκκίνηση. Ταυτόχρονα, η κ. Στ. Μπραϊμη-Μπότση δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στο δήμο Σουλίου, τόσο ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, όσο και ως απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου της παρουσίασε τις βασικές θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής του που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Παραμυθιάς, του Αχέροντα και του Σουλίου και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανάδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα "Brand-Σούλι".

Ο Ν. Κάτσιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι με βάση αυτοδιοικητικούς όρους, υπάρχουν κοινές αφετηρίες, κοινοί στόχοι στη διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου Σουλίου και κατά συνέπεια και κοινά πεδία δράσης στη διαχείριση των ζητημάτων της περιοχής. «Είναι θεσμική μου υποχρέωση ως απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και καθήκον μου για το κοινό καλό όλων των συνδημοτών μας να σταθώ μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας σας, θεσμικός αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις και έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα κάνω και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου.

Τέλος ο Ν. Κάτσιος τόνισε ότι: «Η παράταξή μας έχει κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως νέα δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Μια ρεαλιστική αυτοδιοικητική πρόταση που απαιτεί ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις».

Η συνάντηση που μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν, καθώς πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, έκλεισε με την απερχόμενη δήμαρχο να εύχεται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου, ενώ ο Ν. Κάτσιος της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όποιο βήμα κι αν επιλέξει να κάνει στο άμεσο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο της επίσκεψης ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου επισκέφτηκε τα γραφεία των δημοτικών υπαλλήλων στο Δημαρχείο και πέρα από τη συνομιλία που είχε μαζί τους, δέχτηκε με χαρά τις ευχές τους για καλή επιτυχία!

Read More »
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Δημαρχείο Σουλίου Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Δημαρχείο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Στον Δήμο για δωρεάν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους του Πολίτες, ότι σύμφωνα με τον ( Ν. 4563/2018 ) παρέχεται η δυνατότητα τηλεοπτικής κάλυψης στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών της ελληνικής επικράτειας που δεν διαθέτουν ικανοποιητική πρόσβαση σε σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής για να παρακολουθούν τα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Στην επικράτεια του Δήμου Φιλιατών στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται όλες οι κύριες και μόνιμες κατοικίες όλων των μονίμων κατοίκων κάτοικοι των κάτωθι Τοπικών Κοινοτήτων και οικισμών:

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΝΑΒΡΥΤΟΝ – ΑΧΟΥΡΙΑ ΜΑΛΟΥΝΙΟΥ – ΒΕΛΕΤΖΙΝΑ - ΓΙΡΟΜΕΡΙΟΝ – ΓΟΛΑ – ΔΑΦΝΗ

ΔΟΝΑΤΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ – ΚΟΚΚΙΝΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΝ – ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΝ – ΚΩΤΣΙΚΑ – ΜΑΛΟΥΝΙΟΝ – ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΝ – ΜΗΛΕΑ – ΞΕΧΩΡΟΝ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΝ ( Τ.Κ. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ) ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΝ ( Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ) –

ΠΑΛΑΜΠΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΝ - ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΠΟΤΑΜΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΚΑΤΙΚΑ – ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ – ΦΟΙΝΙΚΙΟΝ – ΧΛΟΜΟΣ

Όσοι από τους μονίμους κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών επιθυμούν να τύχουν της προβλεπόμενης επιχορήγησης για την αγορά Πιάτου και Αποκωδικοποιητή μπορούν να υποβάλλουν στο ΚΕΠ του Δήμου Φιλιατών την:

Αίτηση Υπαγωγής στο εν λόγω Έργο – Υπεύθυνη Δήλωση συνοδευόμενη με τα κάτωθι έγγραφα - δικαιολογητικά:

· Υπεύθυνη Δήλωση του προσώπου στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος

· Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος περί μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων

· Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στα στοιχεία του οποίου εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος

· Αντίγραφο Επίσημου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας

· Αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος του Οικονομικού έτους 2018

· Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ/Άλλου αποδεικτικού εγγράφου της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος

· Αντίγραφο πρόσφατης λογαριασμού Ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος

· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου του προσώπου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ηλεκτροδότησης της κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος

· Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη ξεχωριστού νοικοκυριού το οποίο είναι υποχρεωτικό στην περίπτωση που ο ΑΠ της αίτησης υπάρχει ήδη καταχωρημένος σε άλλη αίτηση της εφαρμογής

Read More »
Φιλιάτες: Στον Δήμο για δωρεάν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα Φιλιάτες: Στον Δήμο για δωρεάν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Πατριωτισμός στην πράξη – Του Αντώνη Μπέζα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Ο διχασμός δεν πρέπει να κερδίσει, η μάχη που έχουμε να κερδίσουμε είναι αυτή της επόμενης μέρας. Το εναρκτήριο σύνθημα γι’ αυτή τη μάχη, είναι ένα νέο κίνημα υπεύθυνου πατριωτισμού. Με Έλληνες από επιλογή. Με μύστες της Ελληνικής Παιδείας και των Αξιών. Που είναι ο πατριωτισμός στην πράξη!

«Την ώρα που η Ευρώπη παίρνει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της, η πατρίδα μας βιώνει, επί σχεδόν 10 χρόνια, μια πολύπλευρη κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως αξιακή. Έννοιες και αξίες που συνδέονται με τον ελληνισμό και τη διαχρονική του παρουσία, όπως ο πατριωτισμός, η εθνική υπερηφάνεια, η θρησκευτική προσήλωση, το εθνικό φρόνημα και η εθνική ασφάλεια και άμυνα, διαστρεβλώνονται επιδέξια, απαξιώνονται ή τίθενται σε διωγμό. Και όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον διεθνών ανακατατάξεων τεράστιας στρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας.

Δες τε τι συμβαίνει στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια. Ο τυχοδιωκτικός εθνικισμός, ο αλυτρωτισμός και οι ιδέες για τη δημιουργία μεγάλων πατρίδων επικρατούν στην περιοχή, αποτελούν δεσπόζουσα ιδεολογία και συνδυάζονται με αναβαθμισμένη επιθετικότητα και αναθεωρητισμό.

Η Τουρκία εφαρμόζει σαφώς επιθετική πολιτική στο Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και στο μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προκαλώντας ή συντηρώντας συχνά κρίσεις περιορισμένης έκτασης που δημιουργούν όμως σημαντικά και ψυχολογικά αποτελέσματα, όπως τα Ίμια το 1996.

Η υποχωρητική πολιτική μας απέναντι στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οδήγησε σε μια αναίτια εθνική ήττα στο πλαίσιο ενός ιδεοληπτικού διεθνισμού που ανακαλύπτει προβλήματα εκεί που είναι των άλλων και όχι δικά μας. Ως ιδανικοί αυτόχειρες απεμπολήσαμε τα πλεονεκτήματά μας και προχωρήσαμε σε μια «άνευ όρων» παράδοση, εκχωρώντας μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Και αυτό το λάθος θα το βρουν μπροστά τους, μετά από πολλά χρόνια, οι επόμενες γενιές, όπως εμείς βρήκαμε λάθη των προηγούμενων.

Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, η Αλβανία μας εκτιμά ως αδύναμους και ενδοτικούς και διάκειται πλέον απροκάλυπτα δυσμενώς απέναντί μας, θέτοντας ανύπαρκτα ζητήματα όπως το λεγόμενο «Τσάμικο» και περιορίζοντας συστηματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Οποτεδήποτε μια χώρα αντιμετώπιζε κρίση, αναζητούσε και εύρισκε στηρίγματα, ανατρέχοντας στην ιστορία και τις αξίες της και επικαλούμενη την αγάπη των πολιτών για την πατρίδα, δηλαδή τον πατριωτισμό τους. Ειδικά για μας τους Έλληνες, ο πατριωτισμός δεν ήταν ποτέ κάτι το νέο γιατί δεν έχουμε μακρόχρονη κρατική παράδοση και αυτό που μας ενώνει είναι η εθνική συνείδηση, ο πηγαίος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός ήταν ο συνδετικός κρίκος που ένωνε πάντα αλλά και κινητοποιούσε τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και δεν αναφέρομαι σε σπάνιες και ηρωικές πράξεις. Αναφέρομαι στην προσωπική συμπεριφορά του καθενός μας. Στις καθημερινές ενέργειες που έχουν το ίδιο αγνό πατριωτικό κίνητρο και που λειτουργούν προς όφελος της πατρίδας ή τουλάχιστον δεν τη βλάπτουν ή δεν την προσβάλλουν. Αναφέρομαι στην αγάπη για τη σημαία και την ελληνική ιστορία. Στο βλέμμα των χειριστών των αεροσκαφών και των πληρωμάτων του Λιμενικού, που επιβεβαιώνουν και υπερασπίζονται την ελληνική κυριαρχία καθημερινά σε θάλασσα και αέρα. Στο βλέμμα των νέων μας που υπηρετούν αγόγγυστα τη θητεία τους στην πρώτη γραμμή, στα σύνορα. Στο πάθος των εφέδρων και των εθνοφυλάκων, των αξιωματικών και οπλιτών, αλλά όχι μόνο σ’ αυτούς.

Πατριωτισμός είναι η συμπεριφορά των πολιτικών που είναι έντιμοι, εκπληρώνουν το καθήκον τους και σέβονται το δημόσιο χρήμα. Που δεν τους ενδιαφέρει να παραμένουν αγκιστρωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας αλλά η ουσιαστική προσφορά στον τόπο και το κοινωνικό σύνολο. Πατριωτισμός είναι η στάση των ταλαντούχων επιστημόνων, των επιχειρηματιών, των αγροτών, του κάθε νέου ανθρώπου που έχει επιλέξει να μείνει ή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προσφέρει εδώ.

Η στάση των διαπρεπών Ελλήνων του εξωτερικού που συνεχίζοντας την παράδοση των εθνικών ευεργετών προσφέρουν στην πατρίδα τους, αλλά και όλων των άλλων που όπου βρίσκονται, δηλώνουν περήφανοι ότι είναι Έλληνες και διακρίνονται με ότι ασχοληθούν, διαψεύδοντας τα υποτιμητικά σχόλια που μας φόρτωσε η κρίση των τελευταίων ετών. Πατριωτισμός είναι η θέληση να προσφέρουμε στην πατρίδα από οποιοδήποτε θέση. Όλα αυτά, είναι ο αγνός και γνώριμος από τα παλιά πατριωτισμός. Αυτό τον πατριωτισμό πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο! Υπάρχουν, όμως, δύο πράγματα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας:

Πρώτον, ο πατριωτισμός έχει ταυτόχρονα αποτελέσει το προπέτασμα για να καλύψει ταπεινά κίνητρα και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία και δεν αλλοιώνει το περιεχόμενό του. Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνειδητή επιλογή, εντιμότητα, συνέπεια έργων και ευρύτητα πνεύματος και αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη. Δεν έχει σχέση με ακραίες συμπεριφορές μίσους. Ούτε με βλακώδεις θεωρίες περί «ευγονίας» και «καθαρότητας αίματος» μπορεί να σχετίζεται, ούτε στην κρησάρα των «εργολάβων της εθνικής συνείδησης», υπόκειται.

Ο μεγαλύτερος εχθρός, ο «προδότης» του πατριωτισμού είναι η πατριδοκαπηλία. Και εμείς είμαστε ή πρέπει να είμαστε πατριώτες, όχι πατριδοκάπηλοι. Να δακρύζουμε από συγκίνηση για την Ελλάδα και όχι να τη χρησιμοποιούμε μόνο για τις κάλπες, μισώντας τις πατρίδες των άλλων, που έχουν στο κάτω- κάτω κάθε δικαίωμα να τις αγαπούν, όπως εμείς αγαπούμε τη δική μας. Άλλο είναι, για παράδειγμα, να υπερασπίζεσαι την πατριωτική αγνότητα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και άλλο να προσπαθείς να τον «κόψεις κομματάκια», να ανεβάζεις φωτογραφίες με τους χαροκαμένους γονείς του και να τον πουλάς στην εγχώρια πολιτική αγορά για να πάρεις παράσημα πατριωτισμού.

Δεύτερον, παρότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών απ’ ότι φαίνεται θα περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια εθνικής συνεννόησης. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι μπροστά από τις υπερβολές, τις ακρότητες και τον εθνομηδενισμό και ψάχνει ελπίδα και σχέδιο για το αύριο. Ο διχασμός δεν πρέπει να κερδίσει, η μάχη που έχουμε να κερδίσουμε είναι αυτή της επόμενης μέρας.

Σ’ αυτό τον αγώνα η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα, και σήμερα, να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, να αρπάξει την ευκαιρία και να διεκδικήσει με επιτυχία ένα νέο ρόλο στην περιοχή μας. Γιατί έχει μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό. Έχει στρατηγική γεωγραφική θέση και υπάρχουν ακόμη σταθερά θεμέλια αρχών και αξιών στην κοινωνία μας. Γιατί έχει δυνάμεις σε εφεδρεία, που μπορούν να συνεγερθούν, να ευαισθητοποιηθούν, κυρίως νέους ανθρώπους, και να κινητοποιηθούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να υπάρξει ένα νέο δυνατό σύνθημα, ένα νέο όραμα, με το οποίο να ταυτιστούν και από κάτω του να συγκεντρωθούν όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον. Αυτό το εναρκτήριο σύνθημα, δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα νέο κίνημα υπεύθυνου πατριωτισμού. Με Έλληνες από επιλογή. Με μύστες της Ελληνικής Παιδείας και των Αξιών. Που είναι ο πατριωτισμός στην πράξη. Και μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ιστορικής μας ευθύνης».
Read More »
Πατριωτισμός στην πράξη – Του Αντώνη Μπέζα Πατριωτισμός στην πράξη – Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Νόσος πλατάνων με διαστάσεις επιδημίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019

Διαστάσεις επιδηµίας παίρνει το µεταχρωµατικό έλκος µια ιδιαίτερα θανατηφόρα ασθένεια που µπήκε δειλά το 2003 στην Ελλάδα και µέσα σε 15 χρόνια έχει καταφέρει ανυπολόγιστη ζηµιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως τεράστια πλατανοδάση µε χιλιάδες πλατάνια στις όχθες του Καλαµά, στον Λούρο και στον Αχέροντα έχουν νεκρώσει.

Μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται τεράστιες επιχειρήσεις προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά δέντρα από τις κοίτες των ποταμών ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Ελλάδα, το µεταχρωµατικό έλκος εντοπίστηκε το 2003 στη Μεσσηνία και τότε προκάλεσε έκπληξη στους επιστήµονες, που το αντιµετώπιζαν για πρώτη φορά. Σήµερα, ωστόσο, ελάχιστες είναι οι περιοχές που δεν έχουν προσβληθεί. Ο µύκητας προσβάλλει τις ρίζες, τον κορµό, τα κλαδιά και τα δέντρα νεκρώνουν. Από τις ρίζες των προσβεβληµένων δέντρων ο µύκητας επεκτείνεται στις ρίζες γειτονικών υγιών δέντρων, ενώ συχνά µεταδίδεται σε υγιή φυτά µε τα εργαλεία κλάδευσης και υλοτοµίας.

«Ο µύκητας αυτός προσβάλλει µόνο τα πλατάνια, και όχι άλλα δέντρα. Οταν η ασθένεια βρίσκεται στα αρχικά στάδια, µπορούν να ληφθούν µέτρα για την αποτροπή επέκτασής της. Επίσης, µε τη χρήση ζιζανιοκτόνων νεκρώνονται τα ασθενή φυτά, και έτσι αποφεύγεται η διάδοση της ασθένειας µέσω του ριζικού συστήµατος» τονίζει ο κ. Τσόπελας, ο οποίος προειδοποιεί ότι απαγορεύονται η υλοτοµία και η διακίνηση ξύλου από τα νεκρά δέντρα, ακόµη και ως καυσόξυλα, καθώς ενέχει τον κίνδυνο διάδοσης του παθογόνου σε νέες περιοχές. «Ας σώσουµε, λοιπόν, ό,τι µπορούµε» είναι η σύστασή του προς τις Αρχές, επισηµαίνει ωστόσο την πολυδιάσπαση του κρατικού µηχανισµού (τα δασαρχεία ανήκουν στις αποκεντρωµένες διοικήσεις και οι δήµοι στις περιφέρειες) και ετοιµάζεται για ακόµη µία διάλεξη τις επόµενες µέρες στην Ηπειρο, την περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Σηµειώνεται πως στα Γιάννενα το έλκος των πλατάνων έχει εντοπιστεί στους ∆ήµους ∆ωδώνης και Πωγωνίου, αλλά και στις πηγές του Λούρου, ενώ στη Θεσπρωτία έχει νεκρώσει τεράστιο αριθµό δέντρων κατά µήκος του ποταµού Καλαµά, στους ∆ήµους Ηγουµενίτσας και Φιλιατών.

Εκτεταµένες προσβολές έχουν διαπιστωθεί από τους επιστήµονες σε χώρο αναψυχής που διαµορφώθηκε δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ντόλιανης.
Read More »
Νόσος πλατάνων με διαστάσεις επιδημίας Νόσος πλατάνων με διαστάσεις επιδημίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Στα σκαριά νέα ρύθμιση με 120 δόσεις

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η νέα ρύθμιση, η οποία υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάρτιο, θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν χρέη σε Δημόσιο και σε τράπεζες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτήν την παρέμβαση θα επηρεαστεί η ροή εκκαθάρισης κόκκινων δανείων και ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβληθούν περιορισμοί και κριτήρια ένταξης - κυρίως εισοδηματικά- ώστε να μην υπάρχουν ωφελούμενοι που δεν δικαιούνται ευνοϊκή ρύθμιση.

Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσει μόνο η αυτόματη ρύθμιση για τις οφειλές στα ταμεία από 36 έως και σε 120 δόσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο πριν από την επέκταση σε μισθωτούς συνταξιούχους με χρέη στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι από την επέκταση του μέτρου μπορούν να επωφεληθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι με μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό και είναι βιώσιμες.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:
• Διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν αυτές, θα κλιμακώνεται το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, το οποίο θα φθάνει στην πλήρη διαγραφή σε ορισμένες περιπτώσεις.
• Για τους μικρούς οφειλέτες η ρύθμιση θα είναι ιδιαίτερα «γενναιόδωρη», δεδομένου ότι η πλειονότητα των οφειλετών έχει χρέη μεταξύ 3.000-5.000 ευρώ.
• Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Η ρύθμιση θα αφορά και σε χρέη που δημιουργήθηκαν έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Προσοχή! Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μη δημιουργήσουν νέες οφειλές έως την έναρξη ισχύος του μέτρου ή αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχουν φροντίσει να τις ρυθμίσουν μέσω των 12 δόσεων.

Εκτός από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει ακόμη και την αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης σε 24-36 δόσεις.

Αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι δόσεις θα ανέλθουν στις 24 και υπό προϋποθέσεις θα φθάνουν τις 36 και ενδεχομένως και περισσότερες.
Read More »
Στα σκαριά νέα ρύθμιση με 120 δόσεις Στα σκαριά νέα ρύθμιση με 120 δόσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Δωρεά από τον ΠΡΩΤΕΑ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ για την προσφορά του σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από τον ΠΡΩΤΕΑ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από τον ΠΡΩΤΕΑ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Σελίδες