Εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων | Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων | Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα


Εξιχνιάστηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων αθλητικού σωματείου, που έγινε στην Άρτα το βράδυ της 07-12-2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (17) ημεδαπών, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για - κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού, όπλων και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετέβησαν στην Άρτα από όμορο νομό και την Αττική με τουλάχιστον (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και εισέβαλαν σε λέσχη φιλάθλων, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε (5) παρευρισκόμενα άτομα, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία και παροχή πρώτων βοηθειών αντίστοιχα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προκάλεσαν φθορές στο χώρο ενώ αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και (40) κασκόλ με τα διακριτικά του αθλητικού σωματείου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων | Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα Εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων | Ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν 8 άτομα για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Συνελήφθησαν 8 άτομα για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας (8) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών
Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από την παραπάνω υπηρεσία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, μετά την υποβολή της οποίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, δυνάμει των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.
Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του 2021, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες στην Άρτα, το Αγρίνιο και την Αττική.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν τουλάχιστον -440- αγοραπωλησίες ναρκωτικών, διακινώντας τουλάχιστον -1- κιλό και -330- γραμμάρια κοκαΐνης και -950- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν από την εμπορία των παραπάνω ποσοτήτων ανέρχεται στις-140.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθησαν 8 άτομα για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθησαν 8 άτομα για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

655 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
655 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 91
ΠΕ Θεσπρωτίας 65
ΠΕ Ιωαννίνων 373
ΠΕ Πρέβεζας 126

Read More »
655 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 655 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος ΗγουμενίτσαςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

75 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες για την ενεργειακή κρίση

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
75 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες για την ενεργειακή κρίση


Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ, προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δίνεται με αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ειδικότερα χορηγείται:
Έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τους δήμους όλης της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη δόση της πρόσθετης συμπληρωματικής ΚΑΠ, συνολικού ύψους 114 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε μία πρόσθετη μηνιαία ΚΑΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί έως τις αρχές Μαΐου 2022.
Έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τις Περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη δόση από την έκδοση νέας συμπληρωματικής ΚΑΠ, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, η οποία έρχεται να προστεθεί στην τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Περιφέρειες. Η δεύτερη ισόποση δόση θα καταβληθεί, επίσης, έως τις αρχές Μαΐου 2022
Συμπληρωματική κατανομή, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τους δήμους όλης της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα των δαπανών θέρμανσης για τους επόμενους δύο μήνες.
Read More »
75 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες για την ενεργειακή κρίση 75 εκατ. σε Δήμους και Περιφέρειες για την ενεργειακή κρίση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Ο Μάριος Κάτσης σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο


Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα και για την 9η τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ για το Κτηματολόγιο.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, η Αναπληρώτρια τομεάρχης, Νατάσα Γκαρά, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Θωμάς Καντερές, και ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Καψουλάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του θεσμού της κτηματογράφησης από τον κ.Πιερρακάκη και από την κυβέρνηση ΝΔ. Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν πως είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το νόμο 4512/2018 και επιλέγει λύσεις μέσω τροπολογιών ώστε να αποφύγει την ουσιαστική συνένωση των υποθηκοφυλακείων με τα κτηματολογικά γραφεία. Μέσα στο μήνα Μάρτιο, κατατέθηκαν δύο ακόμα σχετικές τροπολογίες. Από τις αρχές Μαρτίου οι Προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων χάνουν το δικαίωμα ελέγχου στις πρώτες εγγραφές και από σήμερα δικηγόροι μπορούν να προχωρούν σε έλεγχο νομιμότητας και καταχώρηση πράξεων. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα καταχωρούνται σωστά οι τίτλοι, αλλά και ότι το κτηματολόγιο δεν θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη συνέχεια των τίτλων με ξεκάθαρους κανόνες.

Τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.ΚΤ., όσο και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσαν αναλυτικά και διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί στον Φορέα. Εκτός από την υποστελέχωση, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Διοίκηση του Φορέα δημιουργεί τεχνητά προβλήματα στη λειτουργία του με αποτέλεσμα, ο άλλοτε σύγχρονος Φορέας του Ελληνικού Δημοσίου να εμφανίζει πλέον στοιχεία διάλυσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο Φορέας παραμένει υποστελεχωμένος, οι εργαζόμενοι δεν αμείβονται για όσα προσφέρουν, δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία και ο κατάλληλος εξοπλισμός (τηλέφωνα, υπολογιστές, χαρτί) για να κάνουν την δουλειά τους, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά εξαγριωμένους πολίτες και επαγγελματίες με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, χωρίς να υπάρχει επαρκής καθοδήγηση, ούτε κανόνες ορθής λειτουργίας, τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών δομών του Φορέα στο πλαίσιο του δημοσίου.

Συζήτησαν ακόμα για τον ρυθμό απορρόφησης των υποθηκοφυλακείων και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και για το μεγάλο ποσό των εσόδων που συλλέγονται πλέον από το Ελληνικό Κτηματολόγιο που μένουν αναξιοποίητα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν τη σημασία ολοκλήρωσης του έργου του Κτηματολογίου, χωρίς αστερίσκους και κενά, και τον ουσιαστικό ρόλο των εργαζόμενων σε αυτή τη διαδικασία. Τόνισαν επιπλέον ότι, για το λόγο αυτό, απαιτείται ο έλεγχος των πράξεων να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και για την ασφάλεια της ιδιοκτησίας των πολιτών. Κατέθεσαν επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα ο Φορέας με προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία μεταξύ των δυο μερών για την προστασία του Ελληνικού Κτηματολογίου και του προσωπικού του και για την απόδοση ενός σύγχρονου Κτηματολογίου στους πολίτες και στην κοινωνία που θα συμβάλει στην ψηφιακή διαχείριση της γης και στην ανάπτυξη της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκαν τέλος, για την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για το θέμα του Κτηματολογίου και τη στήριξη του έργου του αλλά και των εργαζομένων.
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο Ο Μάριος Κάτσης σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

1η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
1η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας, συγχαίρουν τους προπονητές και τους αθλητές του ανδρικού τμήματος για την κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας που οδηγεί στα PLAYOFFS για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Σας καλούμε όλους και όλες την Κυριακή 20/3, ώρα 19:00, στο κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» να υποστηρίξουμε την ομάδα μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο κ.Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου και τα μέλη του ΠΑΚΠΠΟ για την στήριξη και την υλοποίηση των υποσχέσεων τους για την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, ξεκινώντας με την εγκατάσταση υπερσύγχρονου φωτεινού πίνακα διεθνών προδιαγραφών και συνεχίζοντας με την συντήρηση του παρκέ και την αντικατάσταση φωτισμού με led προβολείς, τους λίγους χορηγούς-υποστηρικτές που κάθε χρόνο με αγάπη στηρίζουν την προσπάθεια μας.
Και φυσικά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς τους φιλάθλους μας που σε καθε αγώνα με τις φωνές σας , το χειροκρότημα σας γίνεστε ο 7ος παίκτης και «σπρώχνετε» την ομάδας μας στις νίκες.
Read More »
1η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας 1η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού και δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 66 και 24 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ως οδηγός και ο 66χρονος ως συνοδηγός του Φ/Γ οχήματος μετέφεραν τον 24χρονο, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Κατάστημα εστίασης στην Ήπειρο δεν είχε εκδώσει 46.000 αποδείξεις !

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Κατάστημα εστίασης στην Ήπειρο δεν είχε εκδώσει 46.000 αποδείξεις !


Ένα νέο τρόπο έχουν βρει επιτήδειοι επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για να εισπράττουν από τους πελάτες τους τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στην εφορία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, στις παραγγελίες, που λαμβάνουν μέσω των γνωστών πλατφορμών delivery, "ξεχνούν" να χρησιμοποιήσουν την ταμειακή μηχανή και παραδίδουν τα εδέσματα χωρίς απόδειξη!
Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό όπλο, που έχουν στη διάθεσή τους. Μέσω αυτού, έχουν τη δυνατότητα τόσο να υπολογίζουν αρχικά - κατ΄ εκτίμηση - τις παραγγελίες, που γίνονται μέσω delivery, όσο, και στη συνέχεια, να επαληθεύουν και να καταλήγουν στον ακριβή αριθμό αυτών, αλλά και όσων παραδόθηκαν χωρίς να εκδοθεί απόδειξη.
Για να συμβεί αυτό, πέραν του ειδικού αλγορίθμου και της χρήσης Business Intelligence λογισμικού, ζητήθηκαν και απεστάλησαν από τις πλατφόρμες τα στοιχεία των συναλλαγών για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
Στη διετία της πανδημίας, 2020 και 2021, πραγματοποιήθηκαν 34 εκτεταμένοι έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν συνολικά 846.536 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων, που αντιστοιχούν σε καθαρή αποκρυβείσα ύλη 5,7 εκατ. ευρώ και μη αποδοθέντα ΦΠΑ, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά:

ΑΤΤΙΚΗ
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2017 - 2019, 117.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 680.000 ευρώ και ΦΠΑ 143.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2017 - 2019, 48.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 450.000 ευρώ και ΦΠΑ 95.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2017 - 2019, 110.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 945.000 ευρώ και ΦΠΑ 198.000 ευρώ.

ΚΡΗΤΗ
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στη χρήση 2020, 31.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 172.000 ευρώ και ΦΠΑ 39.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στη χρήση 2020, 44.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 258.000 ευρώ και ΦΠΑ 57.500 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στη χρήση 2020, 31.200 αποδείξεις, καθαρής αξίας 111.000 ευρώ και ΦΠΑ 31.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στη χρήση 2020, 18.900 αποδείξεις, καθαρής αξίας 139.000 ευρώ και ΦΠΑ 30.000 ευρώ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2018-2019, 20.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 116.000 ευρώ και ΦΠΑ 26.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2018-2019, 19.800 αποδείξεις, καθαρής αξίας 138.000 ευρώ και ΦΠΑ 31.500 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2018-2019, 22.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 119.000 ευρώ και ΦΠΑ 27.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2018-2019, 19.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 104.000 ευρώ και ΦΠΑ 20.000 ευρώ.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ
Επιχείρηση εστίασης στα Ιωάννινα δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2017-2020, 46.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 243.000 ευρώ και ΦΠΑ 52.000 ευρώ.
Επιχείρηση εστίασης στην Πάτρα δεν είχε εκδώσει στις χρήσεις 2018-2020, 20.000 αποδείξεις, καθαρής αξίας 160.000 ευρώ και ΦΠΑ 31.500 ευρώ.
Read More »
Κατάστημα εστίασης στην Ήπειρο δεν είχε εκδώσει 46.000 αποδείξεις ! Κατάστημα εστίασης στην Ήπειρο δεν είχε εκδώσει 46.000 αποδείξεις ! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών ΥπηρεσιώνΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών για ενημέρωση και αξιόπιστη πληροφόρηση των μελών του για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, προσκαλεί όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑΝΕΚ:
«Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»
Στην εκδήλωση που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης από τα Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.
Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στο ακόλουθο σύνδεσμο
Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών Ενημερωτική εκδήλωση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Παράταση της έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Παράταση της έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»«Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία»
υπό την Aιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Παράταση περιοδικής έκθεσης
Μετά την ανταπόκριση του κοινού και το ενδιαφέρον πολλών σχολικών μονάδων να επισκεφθούν την περιοδική έκθεση «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία φιλοξενείται από τις 28 Νοεμβρίου 2021 στον ημιώροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την παράταση της παρουσίασης μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.
Read More »
Παράταση της έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» Παράταση της έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

6 προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
6 προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς προχωρά σε προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 1.649 ατόμων σε όλη την χώρα, για την κάλυψη αναγκών σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στην Θεσπρωτία προκύπτουν 6 θέσεις για αρχαιολογικούς χώρους, αρχαιολογικό μουσείο αλλά και τα γραφεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ως εξής:
1 θέση ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για τους αρχαιολογικούς χώρους Ελέας και Κουλίας Παραμυθιάς
1 θέση ΤΕ Λογιστικού για τα Γραφεία της Εφορείας Θεσπρωτίας
2 θέσεις ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενιτσας
1 θέση ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας για το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενιτσας
1 θέση ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων για τον αρχαιολογικό χώρος Γιτάνων

Πρόκειται για σύμβαση διάρκειας 7 μηνών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρεπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά ή στο culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης.
Read More »
6 προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 6 προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου στην δράση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την σχολική βία

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου στην δράση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την σχολική βία


Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στην δράση του Δήμου Ηγουμενίτσας (ΚΕΠ Υγείας) για την σχολική βία
Οι μαθητές του σχολείου πιασμένοι χέρι/χέρι αγκαλιάζουν την φύση (δέντρο). Δύο κύκλοι όπου ο μεγάλος περικλείει (προστατεύει) τον μικρό. Μια οίκο-συστημική προσέγγιση της σχολικής βίας αφου η ανθρώπινη συμπεριφορά πολλές φορές είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης περιβαλλοντικών οικογενειακών και ατομικών παραγόντων.
Μπράβο σε όλους τους μαθητές μας!
Read More »
Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου στην δράση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την σχολική βία Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου στην δράση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την σχολική βία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής ΑκαδημίαςΕκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Προκήρυξη
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τετάρτη 23-03-2022 έως και το Σάββατο 09-04-2022 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, όλα τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ ́ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ ́ της προκήρυξης) με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια-ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι, υποβάλλονται από την Τετάρτη 23/03/2022 έως και την Κυριακή 10/04/2022 ως εξής:
Ταχυδρομικά με φάκελο αλληλογραφίας στη Διεύθυνση: Πυροσβεστική Ακαδημία
Μάτσα 32 Κηφισιά (θέση Καλυφτάκη) Τ.Κ. 14564
Συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών
Ο φάκελος αυτός πρέπει να αποσταλεί με συστημένη επιστολή (η αποστολή με ιδιωτική εταιρεία ταχυδρομείου ισοδυναμεί με συστημένη επιστολή στην περίπτωση αυτή, η ημερομηνία αποστολής αποδεικνύεται από την ημερομηνία επί του δελτίου παράδοσης) έως την ημερομηνία που καθορίζεται ανωτέρω, ή
Με αυτοπρόσωπη παρουσία του υποψηφίου, (όχι μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου προσώπου) στην ανωτέρω διεύθυνση ενώπιον της Επιτροπής Παραλαβής δικαιολογητικών και ώρες από 08:00 ως 14:00 τις ανωτέρω ημερομηνίες. (και Σαββατοκύριακο).
Read More »
Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Μοναδική προσφορά | Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 98αρα βενζίνη στην τιμή 95αρας και 100αρα στην τιμή της 98αρας

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Μοναδική προσφορά | Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 98αρα βενζίνη στην τιμή 95αρας και 100αρα στην τιμή της 98αρας


Σε μία ακόμα μοναδική προσφορά προχωράει προς τους πελάτες της, η εταιρία εμπορίας καυσίμων Ανδρέας Νικολάου & ΣΙΑ Ο.Ε.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, βάλτε στο όχημά σας βενζίνη ΕΚΟ premium 98 και πληρώστε την στην τιμή της ΕΚΟ ekonomy 95.

Επίσης, βάλτε στο αυτοκίνητό σας ΕΚΟ racing 100 και πληρώστε στη τιμή της ΕΚΟ premium 98.

Ανδρέας Νικολάου & ΣΙΑ Ο.Ε.
7ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - ΠλαταριάςRead More »
Μοναδική προσφορά | Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 98αρα βενζίνη στην τιμή 95αρας και 100αρα στην τιμή της 98αρας Μοναδική προσφορά | Κάθε Παρασκευή & Σάββατο 98αρα βενζίνη στην τιμή 95αρας και 100αρα στην τιμή της 98αρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στη Νέα Σελεύκεια

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022

Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στη Νέα Σελεύκεια Read More »
Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στη Νέα Σελεύκεια Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Θεσπρωτία: Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ


Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία εξελέγη με μυστική ψηφοφορία ενώπιον του Δικαστικού Αντιπροσώπου στην Γενική Συνέλευση στις 15/3/2022 συνεδρίασε και εξέλεξε τη σύνθεσή της:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ
Γιώτη Χριστίνα
Κύργιου Βασιλική
Καπρινιώτης Δημήτριος

Οι αρχαιρεσίες ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την ΠΟΕ ΟΤΑ στις 29/3/2022 ημέρα τρίτη στην αίθουσα δημοτικού συμβούλιου Ηγουμενίτσας
Οι υποψηφιότητες θα παραδίδονται στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θα γίνονται δεκτές ΣΤΙΣ 22 Μαρτίου 2022 ημέρα τρίτη και ώρα 19.00μμ στα γραφεία του συλλόγου Παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Ελευθερίας 7

Οι αιτήσεις των υποψηφίων των συνδυασμών θα φέρουν:
α. Την επωνυμία του συνδυασμού
β. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά
γ. Τις υπογραφές των υποψήφιων .

Οι αιτήσεις των μεμονωμένων υποψηφίων θα φέρουν :
α. Την ένδειξη ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
β. Το ονοματεπώνυμο του.
Read More »
Θεσπρωτία: Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ Θεσπρωτία: Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 50χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου του επικαθήμενου τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό του 4 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2022 Rating: 5

Σελίδες