ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ... -9. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 715.000 € ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ... -9. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
715.000 € ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας, σε προβληματικές περιοχές, αρκετές εκ των οποίων δεν είναι καν στη δικαιοδοσία του Δήμου.

ΤΟΜΕΑΣ: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
Διεκδικήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις αλλά απαιτήθηκε και η συμβολή από ίδιους πόρους του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των πληγεισών και μη περιοχών, παρότι η αντιπλημμυρική προστασία ειδικά σε ότι αφορά τα ρέματα, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αποκατάστασης και επίλυσης χρονίων προλημάτων πραγματοποιήθηκαν σε 8 κοινότητες του Δήμου, ενώ σε όλες τις κοινότητες έγιναν εργασίες διευθέτησης ομβρίων για λόγους πρόληψης.


Read More »
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ... -9. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 715.000 € ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ... -9. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 715.000 € ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Αυξήσεις και στα σχολικά είδη διαπιστώνουν οι καταναλωτές

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Αυξήσεις και στα σχολικά είδη διαπιστώνουν οι καταναλωτέςΑυξήσεις στα σχολικά είδη εντοπίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε έρευνα που διεξήγαγε ελέγχθηκαν 174 προϊόντα ενώ έγινε σύγκριση των τιμών για τα έτη 2022 και 2023 και διαπιστώθηκαν τα εξής:

Από τα 174 προϊόντα που ελέγχθηκαν αυξήθηκε η τιμή στο 52,87% αυτών ενώ σταθερή παρέμεινε η τιμή για το 28,16%. Μείωση παρατηρήθηκε στο 18,97% των ειδών

 Οι αυξήσεις που εντοπίστηκαν κυμαίνονται από 0,91% έως 34,21%

 Από τα προϊόντα που δέχτηκαν ανατιμήσεις, σε ποσοστό 44,57% η αύξηση ξεπέρασε το 10% (από 10,00%-34,21%)

 Οι μειώσεις στις τιμές των σχολικών κυμαίνονται από 0,37% έως 20,41%.

«Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στο ατελείωτο σπιράλ ανατιμήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα ευρείας και μαζικής κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν με ένα νομοθετικό πλαίσιο που απειλεί υποτυπώδεις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους, δεν επαρκούν πλέον. Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την κατάσταση αυτή, αδυνατώντας να παρέμβει επαρκώς.

Από τη μεριά μας, με τις καθημερινές δράσεις, τις έρευνες, τις καταγγελίες και τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας, θα είμαστε παρόντες κάθε στιγμή, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν στα καταστήματα που πωλούν σχολικά είδη (μεγάλες αλυσίδες με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία) το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», το οποίο θα ισχύει μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023.

Εννέα είναι τα σχολικά είδη που αποτελούν τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών»: Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια, Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες/Χάρακες.
Read More »
Αυξήσεις και στα σχολικά είδη διαπιστώνουν οι καταναλωτές Αυξήσεις και στα σχολικά είδη διαπιστώνουν οι καταναλωτές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.500 προσλήψεις ΤΕ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.500 προσλήψεις ΤΕ


Θέμα 24ώρων είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, η έκδοση της δεύτερης προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο. H προκήρυξη, η οποία θα φέρει τον αριθμό 2ΓΒ/2023, θα προβλέπει την πλήρωση 1.565 θέσεων από τη «δεξαμενή» επιτυχόντων του διαγωνισμού και συγκεκριμένα από τους επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης)


Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr, ότι η έκδοση της εν λόγω προκήρυξης επιταχύνεται και στόχος είναι να «φύγει» για το Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι και την Παρασκευή. Όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ, στόχος του ΑΣΕΠ ήταν να «διώξει» την εν λόγω προκήρυξη μέχρι τα μέσα του μήνα, κάτι που φαίνεται να το καταφέρνει.

Αφού πάρει ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία αναμένεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Η προκήρυξη για τον κλάδου ΤΕ θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ αλλά και 16 υπουργεία.
 Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν θέσεις στα εξής υπουργεία και φορείς:
Ανεξάρτητες Αρχές
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Έρχεται ο 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ Proson.gr

Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν φέρει οι διορισμοί των επιτυχόντων για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό

Είναι θεσμοθετημένο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός να γίνεται κάθε 2 χρόνια. Έτσι ήδη έχουν ξεκινήσει εξ αποστάσεως προετοιμασία στην goLearn για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Ποιο ήταν η κορυφαία προετοιμασία στην Ελλάδα που είχε τον πρώτο των πρώτων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Ο πρώτος των πρώτων, δηλαδή ο επιτυχών με την μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε 77.073 πολίτες που εξετάστηκαν προετοιμάστηκε στην goLearn πετυχαίνοντας συνολικό βαθμό διαγωνισμού 90,75

Η goLearn αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα προετοιμασίας ενηλίκων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με τους περισσότερους επιτυχόντες στον 2Γ/2022. Πάνω από 40.000 ενήλικες κάθε χρόνο προετοιμάζονται και μοριοδοτούνταί από προγράμματα που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με Δημόσια Πανεπιστήμια όπως τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλα δημόσια Πανεπιστήμια.
Read More »
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.500 προσλήψεις ΤΕ ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.500 προσλήψεις ΤΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα θα γίνει σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.
Read More »
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε σήμερα το πρωί σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού.

Η συγκεκριμένα δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.

Επιπλέον, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά, που θα διαρκέσουν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!
Read More »
Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Παναγιώτης Νταής: Εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού και του προγράμματος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Angelika Palace

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Παναγιώτης Νταής: Εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού και του προγράμματος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Angelika Palace


Read More »
Παναγιώτης Νταής: Εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού και του προγράμματος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Angelika Palace Παναγιώτης Νταής: Εκδήλωση παρουσίασης του Συνδυασμού και του προγράμματος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Angelika Palace Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης ΒαρβιτσιώτηςΉταν ζήτημα χρόνου. Τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και πληθώρα ΜΜΕ είχαν προδικάσει από την Παρασκευή πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν θα μακροημέρευε στην κυβέρνηση. Ήταν καθολική η κριτική που του ασκήθηκε σε δύο τομείς μετά την άγρια δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon. O ένας τομέας αφορούσε την απόλυτη διάλυση και αποσύνθεση που διαπιστώθηκε όσον αφορά την λειτουργία του λιμενικού σώματος, ο δεύτερος τομέας αφορούσε την ίδια του την εμφάνιση – αντίδραση και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Με ασυναρτησίες, ανοησίες και υπεκφυγές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έφτασε στο σημείο ακόμα και να εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Ήταν κάτι που δεν το άντεχε ούτε η κοινωνία ούτε όπως φαίνεται και ο πρωθυπουργός που μόλις πριν από τρεις μήνες τον είχε επιλέξει για την θέση του υπουργού Ναυτιλίας.


Άλλωστε ήταν φυσικό να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και μάλιστα με «κόκκινη κάρτα». Είχε ήδη προηγηθεί μια «κίτρινη» με την υπόθεση Τζεφ Μοντάνα.

Ωστόσο, το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να υποστεί κι άλλους κλυδωνισμούς. Θεωρείται σίγουρο πως ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί θέλει δε θέλει σε αλλαγές προσώπων σε υπουργεία και θεσμούς που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της μεγάλης καταστροφής στο Θεσσαλικό κάμπο.


Υπουργοί όπως ο Βασίλης Κικίλιας ή και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας φέρονται από το πολιτικό ρεπορτάζ να βρίσκονται ήδη με το ένα πόδι εκτός των υπουργείων τους. Ενδεχομένως ο κατάλογος να είναι πιο μακρύς.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αντικαθιστά στην θέση του υπουργού Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας και νυν βουλευτής Επικρατείας.


Αναλυτικά η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.


Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.
Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες.

Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει.
Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα.

Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.
Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα.
Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.

Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου.

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».
Read More »
Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τη νέα σχολική χρονιά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τη νέα σχολική χρονιάΜε αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επισκεπτόμενος σχολεία της περιοχής μας, όπου και παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό, δήλωσε τα εξής:

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Δήμου Ηγουμενίτσας,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία, δύναμη κι ελπίδα για ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και των αξιών.

Το σχολείο σας, αγαπητά μου παιδιά, είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα σας προσφέρει νέες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, αποτελώντας πολύτιμο αρωγό για την ανάπτυξη της δημοκρατικής συνείδησης, την ελεύθερη σκέψη, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα και στο περιβάλλον.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ως Δήμος φροντίσαμε για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και θα βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για να υποστηρίξουμε τους στόχους και τις δημιουργικές σας προσδοκίες.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μια εποικοδομητική και γόνιμη σχολική χρονιά με πρόοδο και πάνω απ’ όλα με υγεία!»Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τη νέα σχολική χρονιά Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τη Νέα σχολική χρονιά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τη Νέα σχολική χρονιάΑγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μας μαθητές,
Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί ,
Αγαπητοί γονείς εύχομαι σε όλους και όλες , καλή και δημιουργική σχολική χρονιά .
Αγαπητά μας παιδιά,

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε εσάς, με την ελπίδα να αξιοποιήσετε όλες τις βοήθειες που σας παρέχει το σχολείο σας , αλλά κυρίως τη φαντασία σας, τις ικανότητές σας, τα ταλέντα και τις κλίσεις σας, ώστε να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε και να χαρείτε το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία .

Από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε οπού μας ζητηθεί για να λύσουμε και να βελτιώσουμε τα οποία προβλήματα και ελλείψεις παρουσιαστούν .

Επειδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορούν να προκύψουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να είναι και ακραία , να μη παραλείψετε να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις τόσο των δάσκαλων και των καθηγητών σας όσο και των γονέων σας .

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους υψηλούς στόχους σας!Θωμάς Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας


Read More »
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τη Νέα σχολική χρονιά Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τη Νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ηλικιωμένος ημεδαπός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Συνελήφθη ηλικιωμένος ημεδαπός  με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας


Συνελήφθη χθες (10-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, νωρίτερα ο κατηγορούμενος προέβη σε πράξη ενώπιον ανήλικης, που πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη ηλικιωμένος ημεδαπός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη ηλικιωμένος ημεδαπός  με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ»

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
 
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ»

Αισθανόμενοι το δράμα των Θεσσαλών συμπατριωτών μας και τις δραματικές μέρες που περνάνε, αποφασίσαμε να συνδράμουμε με το ελάχιστο που μπορούμε συλλέγοντας από συλλόγους, φορείς, ιδιώτες και οποιονδήποτε συμπολίτη εφόδια για τις δύσκολες μέρες που περνάνε.

Η συγκέντρωση των εφοδίων θα γίνεται στο Δημαρχείο από σήμερα έως και την Πέμπτη 14/09/2023 και θα αποσταλούν με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας.

Τα απαραίτητα είδη είναι:

· Εμφιαλωμένα νερά

· Τρόφιμα μακράς διαρκείας

· Βρεφικές τροφές

· Είδη ατομικής υγιεινής

· Καθαριστικά

· Ζωοτροφές

Είμαστε σίγουροι πως όλοι διακατέχονται από τα ίδια αισθήματα και θα δώσουν το παρόν.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2664360100

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Read More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ» ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Θεσπρωτίας:Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Θεσπρωτίας:Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
                                                           


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Θεσπρωτίας εύχονται σε όλες τις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή, αποδοτική και δημιουργική χρονιά με υγεία και δύναμη, επίσης στους γονείς και τους κηδεμόνες να έχουν το σθένος προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν την νέα σχολική χρονιά.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Σακαρέλης                  Δημήτριος Λιάκος
Read More »
Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Θεσπρωτίας:Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Θεσπρωτίας:Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει

Με εξαίρεση την περιφέρεια Θεσσαλίας, οι μαθητές της επικράτειας επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία.

Σήμερα το πρωί γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, στη συνέχεια οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν.

Από αύριο Τρίτη, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία.
Read More »
Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία – Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Οι δορυφόροι του Έλον Μάσκ στον ουρανό της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Οι δορυφόροι του Έλον Μάσκ στον ουρανό της Ηγουμενίτσας


Ένα όμορφο και συνάμα περίεργο θέαμα αντίκρισαν όσοι κοίταξαν τον ουρανό της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας το βράδυ της Κυριακής (10/09/2023). Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό σαν μικρές φωτεινές κουκίδες η μία πίσω από την άλλη.


φωτογραφία: Νίκος Κραμπουκούκης


Οι δορυφόροι του project Starlink είναι εμφανείς συχνά πυκνά στον ουρανό της Ελλάδας τα τρία τελευταία χρόνια όταν και ξεκίνησε το εγχείρημα του δισεκατομμυριούχου.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της εταιρείας SpaceX. Οι πρώτοι 60 δορυφόροι μπήκαν σε τροχιά τον Μάιο του 2019 με στόχο να τοποθετηθούν σε τροχιά περισσότεροι από 12.000 δορυφόροι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο δορυφορικού ίντερνετ ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και ερημικά σημεία του πλανήτη.
Read More »
Οι δορυφόροι του Έλον Μάσκ στον ουρανό της Ηγουμενίτσας Οι δορυφόροι του Έλον Μάσκ στον ουρανό της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.219,50 ευρώ για εργαζόμενους σε 18 επαγγέλματα - Από σήμερα οι αιτήσεις

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.219,50 ευρώ για εργαζόμενους σε 18 επαγγέλματα - Από σήμερα οι αιτήσειςΣήμερα Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, θα ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2023, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.
Read More »
ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.219,50 ευρώ για εργαζόμενους σε 18 επαγγέλματα - Από σήμερα οι αιτήσεις ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.219,50 ευρώ για εργαζόμενους σε 18 επαγγέλματα - Από σήμερα οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

87.690 τροχονομικοί έλεγχοι και 18.597 παραβάσεις το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
87.690 τροχονομικοί έλεγχοι και 18.597 παραβάσεις το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το 70% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν 87.690 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 18.597 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

· 3.820 στη Θεσσαλονίκη,

· 2.971 στην Αττική,

· 2.191 στην Κρήτη,

· 1.772 στη Δυτική Ελλάδα,

· 1.380 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· 1.251 στην Πελοπόννησο,

· 1.202 στην Κεντρική Μακεδονία,

· 865 στο Νότιο Αιγαίο,

· 857 στην Ήπειρο,

· 532 στο Βόρειο Αιγαίο

· 531 στα Ιόνια Νησιά,

· 501 στη Στερεά Ελλάδα,

· 421 στη Θεσσαλία και

· 303 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

· 7.397 για παράνομη στάθμευση,

· 3.252 για υπερβολική ταχύτητα,

· 971 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

· 909 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

· 577 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 431 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

· 424 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

· 248 για ανασφάλιστα οχήματα,

· 223 για παραβίαση σηματοδότη,

· 194 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 169 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

· 132 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 119 για θορύβους,

· 109 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

· 99 για αντικανονικό προσπέρασμα,

· 85 για φθαρμένα ελαστικά,

· 65 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

· 41 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,

· 40 για παραβίαση προτεραιότητας,

· 30 για καυσαέρια,

· 28 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,

· 19 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

· 12 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

· 11 για αντικανονική χρήση φώτων,

· 9 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,

· 3 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα

· 2 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και

· 2.998 λοιπές παραβάσεις.Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 343 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, συνελήφθησαν 1 άτομο, ενώ βεβαιώθηκαν 193 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

· 24 για υπερβολική ταχύτητα,

· 23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 21 για μη χρήση κράνους,

· 16 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

· 12 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 11 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 9 για θορύβους,

· 8 για επίδειξη ικανοτήτων,

· 4 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

· 1 για μέθη και

· 64 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 15 ζεύγη πινακίδων, 32 άδειες κυκλοφορίας, 42 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 3 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
87.690 τροχονομικοί έλεγχοι και 18.597 παραβάσεις το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023 87.690 τροχονομικοί έλεγχοι και 18.597 παραβάσεις το διάστημα από 3 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας- Oι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας- Oι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξηΣυναδέλφισσες Συνάδελφοι

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας καλωσορίζει όλους του εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές και εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρόνια !
Μια σχολικη χρόνια που βρίσκει την έναρξη με πολλά κενά στην παραλληλη στήριξη και αρκετές χιλιάδες προσλήψεις λιγότερες από την περσινή χρόνια όταν οι ανάγκες αυξάνονται χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονταν μέχρι τον Ιουνίου σήμερα είναι έκτος και το Υπουργείο Παιδείας με νέο έγγραφό του περικόπτει ουσιαστικά την Παράλληλη Στήριξη και την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών των σχολείων!

Μπροστά οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφό του (93506/Δ3/25-8-2023) ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μειώσουν τα κενά της Παράλληλης.

Συγκεκριμένα, αρχικά ορίζει ότι σε κάθε τμήμα που μπορεί να υπάρχουν περισσότερες της μίας διάγνωσης, ένας θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα στηρίζει τα παιδιά και επιπλέον οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης αν υπάρχουν ανάγκες θα στηρίζουν μαθητές και όμορων σχολείων!!!

Τα μεγάλα λόγια λοιπόν για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης, που στηρίζουν πιστά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις! Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης για άλλη μια χρονιά θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

Δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα :
▪ Να δοθούν όλα τα κενά στη δημοσιότητα, κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό σε μία φάση.
▪ Να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ)
▪ Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων συνολικά στην Ειδική Αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της Παράλληλης Στήριξης.
▪ Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχει παρέλθει ο διετής χρόνος του δόκιμου.


Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας εκφράζει τη θλίψη του για όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και τη συμπαράστασή του στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας και όχι μόνο που δεν θα ακούσει να χτυπά το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα. Είμαστε δίπλα τους


Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Τσόδουλος Κυριάκος
Ο Γραμματέας Κάτσης ΗλίαςRead More »
ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας- Oι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας- Oι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης θα μειωθούν και χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θέλω να σας εκφράσω τις ευχές και τις προσδοκίες μου για μια χρονιά εξαιρετικά γόνιμη και δημιουργική για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ξεχυνόμαστε στον αγώνα για τη μάθηση ή θα έλεγα καλύτερα – όπως το θέλει και το αναλυτικό πρόγραμμα- για την ισόρροπη ανάπτυξη των γνωστικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών.

Αυτή η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την προτροπή:

Να μοιραστούμε μαζί την ελπίδα, την αισιοδοξία και τη δημιουργική διάθεση για πρόοδο και προσφορά στην Παιδεία μας.

Να δημιουργήσουμε με τη δράση μας και πάλι τα «μικρά θαύματα» στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία μας «μικρά θαύματα» που δίνουν αληθινή ζωή και υπόσταση στο Σχολείο, που καλείται να κάνει άλματα «μεγαλύτερα από τη φθορά» και να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειές τους.


Να αφουγκραστούμε με τεντωμένες τις αισθήσεις μας, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Ας τους δώσουμε λόγο και ευκαιρίες. Ας μη σταθούμε στη στείρα γνώση κι ας κάνουμε τα Σχολεία μας κυψέλες ανθρωπιάς, συνεργασίας και πολιτισμού, όπου κάθε δεξιότητα βελτιώνεται με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο και το κριτικό πνεύμα ανυψώνεται με εναλλακτικές δράσεις.

Να δώσουμε έμφαση στην καλλιέργεια των αξιών της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προς όλους. Με διδακτικό ενθουσιασμό, συναισθηματική θέρμη και τη δικαιοσύνη της αγάπης, με όρους ισότητας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς ας ξεκινήσουμε το ταξίδι της γνώσης ελπιδοφόρα και δημιουργικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν το έργο μας.

Με αυτές τις σκέψεις και την πεποίθηση ότι η παιδεία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, είναι η καλυτέρευση της εκπαίδευσης των παιδιών μας, που ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Τίποτα δεν έχει χαθεί . Υπάρχει ακόμα χώρος στη δημιουργική σκέψη!


Κυριάκος Τσόδουλος
Αιρετος του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας &
Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας

Read More »
Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 13 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 13 ΣεπτεμβρίουΤην συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΝΟ ανακοίνωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας- Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου από 00:01 έως και 23:59.

Να θυμίσουμε ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αποτρόπαια γεγονότα στο πλοίο “Blue Horizon” που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για μη ορθή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που αναφέρονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας και των λιμανιών, που, όπως επισημαίνει, οδηγούν μαθηματικά στη διακινδύνευση της ασφάλειας των ίδιων των πλοίων, των επιβατών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 13 Σεπτεμβρίου Ηγουμενίτσα: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 13 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Το μήνυμα του υπ. Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Το μήνυμα του υπ. Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Μήνυμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στέλνει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ξεκίνημα της γίνεται στη σκιά της πρωτοφανούς καταστροφής στη Θεσσαλία. Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο».

Αναλυτικά το μήνυμα του υπουργού Παιδείας:

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται στη σκιά της πρωτοφανούς καταστροφής στη Θεσσαλία. Το μυαλό και η καρδιά όλων μας είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλων όσοι δοκιμάζονται από τις σαρωτικές πλημμύρες. Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο. Αυτό βέβαια ισχύει και για τους μαθητές και τις μαθήτριες από τη Ρόδο, τη Θράκη, την Αττική που βρέθηκαν στη δίνη μεγάλων πυρκαγιών. Εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε οι σχολικές μονάδες να καταστούν πλήρως λειτουργικές και να αποτελέσουν τον σημαντικό πόλο προόδου, δημιουργικότητας και υπέρβασης των δυσκολιών. Καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη. Και το Υπουργείο Παιδείας είναι εδώ για να στέκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των γονιών και φυσικά των εκπαιδευτικών.


Σε όλους εσάς απευθύνομαι σήμερα με την ευχή να έχουμε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Από την πλευρά μου, μαζί με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας και να μετατρέψουμε το σχολείο σε μια δεξαμενή σκέψης και ανάδειξης δεξιοτήτων και αξιών.


Η μάθηση και η σχολική ζωή είναι κυρίως κοινωνική διαδικασία και αλληλεπίδραση με τους δασκάλους και τις δασκάλες σας, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές σας, αλλά κι ανάμεσά σας. Όμως και οι σχολικές υποδομές έχουν ιδιαίτερη σημασία και η αναβάθμισή τους αποτελεί διαρκές αίτημα των εκπαιδευτικών συστημάτων. Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους, ξεκινώντας από τις πληγείσες από φωτιές και πλημμύρες περιοχές, έως το Φεβρουάριο του 2024 σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι μπορούν να εμπλουτίσουν το μάθημα, να το καταστήσουν πιο ζωντανό και ενδιαφέρον. Οι διαδραστικοί πίνακες θα συνδεθούν με τα προγράμματα σπουδών όλων των γνωστικών αντικειμένων και των θεματικών περιοχών, αλλά θέλω να τονίσω ότι αναμένεται, στο πλαίσιο της χρήσης τους, ιδιαίτερη έμφαση να δοθεί στις τέχνες.


Αυτονόητα, εργαζόμαστε ώστε το σχολείο να γίνει πλήρως ψηφιακό με εφαρμογές που θα απλουστεύουν την καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.


Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε για ένα νέο, πολυεπίπεδο σχολείο, θα είναι ευρύτερες – και πολλαπλές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Θα εργαστούμε ώστε να ενταθεί στα σχολεία ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η κουλτούρα διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Και βέβαια, στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά περισσότερα για την κλιματική αλλαγή.


Για εμάς το σχολείο είναι πολύ περισσότερα από τη γνώση και τη μάθηση που προσφέρει. Είναι ένας χώρος σκέψης, ελευθερίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας. Είναι ένας χώρος που μαθαίνει ο ένας τον σεβασμό για τον άλλο, χωρίς καμία διάκριση.


Θα είμαι και θα είμαστε όλοι δίπλα σας σε αυτό το νέο βήμα που κάνετε σήμερα, μπαίνοντας στις σχολικές αίθουσες. Θα μας βρείτε συμμάχους σε όλες προσπάθειές σας και πρόθυμους να απαντήσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλες τις αγωνίες σας.


Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές για καθεμία και καθέναν από εσάς, για κάθε ζήτημα που μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυσή του.


Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο!


Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Read More »
Το μήνυμα του υπ. Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Το μήνυμα του υπ. Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ως την Τετάρτη δωρεάν διόδια σε Γέφυρα και Εγνατία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Ως την Τετάρτη δωρεάν διόδια σε Γέφυρα και Εγνατία


Παρατείνεται έως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6.00 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στην Εγνατία από την Θεσσαλονίκη ως την διασταύρωση με την Ιόνια ύστερα από νέα εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση για την παράταση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Η παραχωρησιούχος εταιρία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.
Read More »
Ως την Τετάρτη δωρεάν διόδια σε Γέφυρα και Εγνατία Ως την Τετάρτη δωρεάν διόδια σε Γέφυρα και Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Επιχείρηση της πυροσβεστικής για την δάσωση κατσικιών που έπεσαν σε βάθρο βάθους 7 μέτρων Βιντεο + Φωτογραφιες

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Επιχείρηση της πυροσβεστικής για την δάσωση κατσικιών που έπεσαν σε βάθρο βάθους 7 μέτρων

Τέσσερεις άντρες της πυροσβεστικής Παραμυθιάς συμμετείχαν σε επιχείρηση για την διάσωσή 2 κατσικιών που είχαν πέσει σε βάθρο βάθους 7 μέτρων στην Γλυκή,.

Τα κατσικάκια εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και μετά απο επιχείρηση διάρκειας 1 ώρας οι 4 πυροσβέστες κατάφεραν να τα απεγκλωβίσουν.
Read More »
Επιχείρηση της πυροσβεστικής για την δάσωση κατσικιών που έπεσαν σε βάθρο βάθους 7 μέτρων Βιντεο + Φωτογραφιες Επιχείρηση της πυροσβεστικής για την δάσωση κατσικιών που έπεσαν σε βάθρο βάθους 7 μέτρων Βιντεο + Φωτογραφιες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μήνυμα του Δ/ντή της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Μήνυμα του Δ/ντή της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω σε όλες και όλους τις θερμότερες ευχές μου για ένα σχολικό έτος γεμάτο δημιουργία, αισιοδοξία και ελπίδα.
Μια ακόμη φορά θα ηχήσει το κουδούνι της προόδου, της προκοπής, της δημιουργικότητας, των νέων ευκαιριών των όμορφων και χαρούμενων στιγμών για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται για μια εποικοδομητική χρονιά. Έμπνευση, όραμα, σεβασμός στην διαφορετικότητα, συνεργατικότητα, αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης πρέπει να κυριαρχήσουν σε όλα τα σχολεία μας.
Οι συγκυρίες σήμερα δεν είναι ευχάριστες. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και οι φυσικές καταστροφές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μας προβληματίσουν. Έννοιες όπως ο ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, συνεργασία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, επιβάλλεται να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν σε όλους τους μαθητές μας.
Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην ευσυνειδησία, την εργατικότητα των εκπαιδευτικών μας, την συνεργατική σχέση με τους γονείς/κηδεμόνες αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση τους και αυτή τη σχολική χρονιά η αισιοδοξία και η ελπίδα κυριαρχεί.
Εύχομαι ολόψυχα, στον νέο κύκλο μάθησης και δημιουργίας που ξεκινά, υγεία, ασφάλεια, δημιουργία και κατάκτηση των στόχων σε όλες και όλους.

Ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας
Μητσιώνης Βασίλειος
Read More »
Μήνυμα του Δ/ντή της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα του Δ/ντή της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Φιλιατών | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Φιλιατών | Όλα τα ονόματα των συνδυασμώνRead More »
Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Φιλιατών | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί για το δήμο Φιλιατών | Όλα τα ονόματα των συνδυασμών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες