Επέστρεψε στις νίκες ο Θεσπρωτός, 3-1 την Καλαμάτα!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Επέστρεψε στις νίκες ο Θεσπρωτός, 3-1 την Καλαμάτα!
Σε νίκη-θρίαμβο εξελίχθηκε ένα.. οριακό ματς του Θεσπρωτού για τη σωτηρία του, με αντίπαλο την Καλαμάτα. Ένα εκπληκτικό ημίωρο μεταξύ 31΄ και 62΄, διάστημα στο οποίο ο Θεσπρωτός σημείωσε τρία γκολ αλλά και τις πιο μεγάλες ευκαιρίες του στο ματς, αρκούσε στην ομάδα της Ηγουμενίτσας για να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.

Η Καλαμάτα απείλησε πρώτη στο 4ο λεπτό, με τον Ζαχαρόπουλο να πιάνει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα προσέκρουσε όμως στα σώματα των αμυνομένων του Θεσπρωτού. Ο Ευθυμίου στο 20΄ επιχείρησε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των φιλεξενούμενων έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Το πρώτο ημίωρο κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, μέχρι να φτάσουμε στο 31ο λεπτό. Ο Γώγος έβγαλε τη χαμηλή σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπίκα, ο οποίος πέφτοντας έστρωσε στον Κολλά.

Ο φορ του Θεσπρωτού σε άδεια εστία ουσιαστικά, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του “πλατανόφυλλο”. Οι κιτρινόμαυροι με τον Κολλά στο δίλεπτο 43΄ και 44΄ έχασαν δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες για το 2-0. Αρχικά ο Κολλάς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κασωτάκη, όμως το σουτ του ήταν άστοχο. Ένα λεπτό μετά, σε φάση διαρκείας, ο Γώγος πάσαρε στον Κολλά, όμως το κοντινό πλασέ του αποκρούστηκε προ της γραμμής τέρματος.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Θεσπρωτοί στο τέλος του πρώτου μέρος, το πέτυχαν με το ξεκίνημα του δευτέρου. Ο Ευθυμίου στο 51΄έστρωσε ωραία στον Ραμίρεζ κι εκείνος με αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Κασωτάκη, για το 2-0 του Θεσπρωτού. Οι φιλοξενούμενοι με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ανέβηκαν στο γήπεδο, όμως ο Θεσπρωτός ήταν αυτός που στις αντεπιθέσεις βρήκε ακόμα δύο μεγάλες φάσεις.


Στο 62΄ ο Ευθυμίου βρέθηκε μόνος του απέναντι από την εστία της Καλαμάτας, όμως το πολύ δυνατό σουτ που εξαπέλυσε, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κασωτάκη, Τελικά το 3-0 ήρθε ένα λεπτό αργότερα, στο 63΄. Ο Κολλάς πάσαρε κάθετα στον Ραμίρεζ, κι ο αργεντινός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, το οποίο κλείδωσε από νωρίς την υπόθεση νίκη για τον Θεσπρωτό.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τον Θεσπρωτό να φυλάει την άμυνα του, όμως στο 79΄ η Καλαμάτα ξαναμπήκε στο ματς, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ράκιτς με κεφαλιά μείωσε σε 3-1, ενώ στο 82΄ η αποβολή του Σερβιλάκη με δεύτερη κίτρινη, έβαλε για τα καλά στο ματς τους φιλοξενούμενους. Ο Ζαχαρόπουλος στο 85΄ είχε ένα άστοχο σουτ σε μία καλή στιγμή της Καλαμάτας για ένα ακόμα τέρμα.


Στο 88΄ ο Ράκιτς απείλησε ξανά με κεφαλιά, η μπάλα βρήκε όμως το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντάκου. Παρά την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά, το 3-1 παρέμεινε ως το τέλος, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες , τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Θεσπρωτού να γιορτάσουν μια που σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Θεσπρωτός (Ρότσα) : Κωνσταντάκος, Σερβιλάκης, Δημήτρουλας, Νόνης, Σταυρίδης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ (86΄Κωνσταντακόπουλος), Ευθυμίου (79΄Βασ. Κωνσταντίνου), Γώγος, Μπίκας (75 Καρβούνης), Κολλάς
Καλαμάτα (Θεοδοσιάδης): Κασωτάκης, Καζβιρόπουλος (78΄Γεωργόπουλος) , Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Γιόκιτς (54΄ Οσμάναγκιτς), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος (57΄ Γκελγκέρια), Μπάμπης, Ράκιτς
Read More »
Επέστρεψε στις νίκες ο Θεσπρωτός, 3-1 την Καλαμάτα! Επέστρεψε στις νίκες ο Θεσπρωτός, 3-1 την Καλαμάτα! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα : 

ΘΕΜΑ 
Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2018 έως 31/12/2018 του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος. 
β) Εκπρόσωπος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. 

Επίσης, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα : 

ΘΕΜΑ 
Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2020. 
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος. 
β) Εκπρόσωπος της Δ/νσης Οικονομικών. 

Τέλος, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Παραλαβή εκθέσεως εκκαθαριστή επί των πεπραγμένων εκκαθάρισης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Κατανομή συμπληρωματικής δόσης έτους 2019 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Επικαιροποίηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: ’Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας”. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Παράταση ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ηγουμενίτσας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ». 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 318/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή παράτασης της σύμβασης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Επί αιτημάτων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε. για την παραχώρηση χώρου από το Ο.Τ. 44 της 1ης Π.Ε. (Κατ’ αρχήν απόφαση). 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 155/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Intermodality Promotion and Rail Renaissance in Adriatic – Ionian Region" (Ακρωνύμιο: Inter-Connect) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος 3.1", σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 157/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Re-grow City" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III στον Άξονα «Επενδυτικές Προτεραιότητες» ("Investment Priority") και Ειδικό Στόχο (Specific Objective 1-1-3)", σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 158/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "BRIDGE" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Internal Security Fund (ISF) 2014 -2020" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Τροποποίηση της με αριθ. 159/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου «Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (Κωδικός Πράξης MIS/ΟΠΣ 5022227)», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ)». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Καθορισμός αποζημιώσεων και εξόδων παράστασης προέδρων, αντιπροέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Αποδοχή παραίτησης Λιώνη Ελευθερίου από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
Read More »
Τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τις εκλογές για το νέο ΔΣ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τις εκλογές για το νέο ΔΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, σας εύχεται ολόθερμα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΟΠΗ στο Σπιτικό σας με το Νέο έτος

Αγαπητοί φίλοι & συμπατριώτες, μέλη του Συλλόγου

Με την ευκαιρία των Γιορτών και μαζί με τις Ευχές μας, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις προσεχείς μας εκδηλώσεις:

– Η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, προσφορά του Συλλόγου μας, θα γίνει στις 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στον χώρο του 1ου ορόφου του Ξενοδοχείου STANLEY, Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη- Στάση Μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ.

– Η εκδήλωση του Ετήσιου Χορού, θα γίνει στις 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 μ.μ., στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων, με την άνεση και την αισθητική του πολυτελούς Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52.
Το πλήρες μενού (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτο και γλυκά) σε μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση αναψυκτικών, μπύρας και εμφιαλωμένου κρασιού, κοστίζει 23 € ανά άτομο.

Θα έχουμε φροντίσει να έχουμε και ζωντανή μουσική για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε ένα ξεχωριστό και όμορφο Κυριακάτικο μεσημέρι.

Φίλοι μας, μετά από την επιτυχία των εκδηλώσεων των προηγούμενων ετών, που οφείλεται κυρίως στην αυθόρμητη προσέλευσή σας και επειδή, πραγματικά απολαμβάνουμε την επαφή με τους φίλους και συμπατριώτες Παραμυθιώτες και επιθυμούμε τη διατήρηση και ανανέωση των φιλικών αυτών σχέσεων, πρέπει να γνωρίζετε ότι είστε η δύναμή μας, αυτή που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να «ζωντανέψει» ο Σύλλογός μας.

Γι αυτό και σας περιμένουμε όλους με φίλους και δικούς σας.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης του Χορού, με το δεδομένο της δέσμευσης της μεγάλης Αίθουσας Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, προκειμένου για τη δική μας άνεση και εξυπηρέτηση, είναι απόλυτα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική ειδοποίηση για την παρουσία σας και τον αριθμό ατόμων της συντροφιάς σας (το αργότερο ως 25 Φεβρουαρίου 2020), στα τηλέφωνα: Γεώργιος Ζαρανίκας: 2103808363, Φρίντα Πατσιούρα: 2106003920, Μερόπη Γούσια: 2108143164, Σπύρος Ντόκος: 2103822496, Δημήτριος Τάτσης:6945400825, Θωμάς Μπίκας: 6972112957, Κική Σοφία:6946127782, Γιάννης Χόβολος: 2167003130

– Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου μας για τις Αρχαιρεσίες με σκοπό την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής-βάσει του Καταστατικού του Συλλόγου μας- θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 ΜΑΙΟΥ 2020 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα του 7ου ορόφου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, Αθήνα και καλείσθε να παρευρεθείτε όσο το δυνατόν περισσότεροι και όποιοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τον εμπλουτισμό του Δ.Σ. και με νέα Μέλη, προκειμένου για την ανανέωσή του και την αντικατάσταση παλαιών Μελών, που επί έτη παραμένουν στο Δ.Σ. λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από άλλα Μέλη του Συλλόγου μας.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε με την παρουσία σας στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαρανίκας
Η Γραμματέας Μερόπη Γούσια
Read More »
Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τις εκλογές για το νέο ΔΣ Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τις εκλογές για το νέο ΔΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου


Read More »
To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Φιλανθρωπικός αγώνας για την στήριξη του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Φιλανθρωπικός αγώνας για την στήριξη του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας διοργανώνουν και σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 15:00 στον μεταξύ τους φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Παρόν στον αγωνά θα δώσουν επίσης οι παλιοί άσσοι του ποδοσφαίρου Χ.ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ και ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ.

Τιμή εισόδου :3 ευρώ

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο σύλλογο «ΦΛΟΓΑ», έναν σύλλογο για παιδιά με καρκίνο.
Είναι μια ελάχιστη προσφορά και βοήθεια των Ενώσεών προς αυτά τα παιδάκια που είναι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής.
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Φιλανθρωπικός αγώνας για την στήριξη του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Φιλανθρωπικός αγώνας για την στήριξη του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Στην γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γιάννης Καραγιάννης

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Στην γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γιάννης Καραγιάννης


H Παραμυθιά, ως μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος Περιόδου 1940-1945 με τίτλο «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» συμμετέχει σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού του Δικτύου, στη Γενική Συνέλευση που αποτελείται από τα Μέλη-Εταίρους της εταιρείας, από τους δημάρχους με τους νόμιμους αναπληρωτές τους ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, που ορίζονται με απόφαση των δημοτικών συμβουλίου των μελών εταίρων.

Το δίκτυο μαρτυρικών πόλεων πραγματοποίησε την γενική συνέλευση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα υπό την προεδρία του πρ. δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου και με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, με θέμα τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και την ανάδειξη των περιοχών μαζικών εκτελέσεων.

Η Παραμυθιά εκπροσωπήθηκε στην γενική Συνέλευση, από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Η γενική συνέλευση, πραγματοποιείται παράλληλα με τις εκδηλώσεις για 76η επέτειο από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με 500 σχεδόν νεκρούς, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.
Read More »
Στην γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γιάννης Καραγιάννης Στην γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γιάννης Καραγιάννης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019
  

Η ηγουμενιτσιώτικη κοινωνία αυτές τις ημέρες αποχαιρέτησε εν σώματι τον «Θρύλο» της, το ίνδαλμα των γηπέδων «Τζούνο», τον αξεπέραστο και διαχρονικό «Αρχηγό», τον «Νέστορα» του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου, τον ανεκτίμητο Φίλο, τον Δάσκαλο, τον Αγαπημένο σε όλους Νίκο, που υπακούοντας στον αμείλικτο νόμο της φύσης, έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω την ανεξίτηλη μνήμη του, ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη για την οικογένεια του, για τους αναρίθμητους φίλους του, για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο.

Πέρα απο την φήμη που είχε ως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος υπήρξε αυτοδίδακτος πολυτεχνίτης και γινόταν ανάρπαστος ως ναυπηγός και επισκευαστής βαρκών, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μηχανολόγος, πατωματάς, τεχνίτης τσιμέντου και επίστρωσης πλακών, ξυλουργός, οικοδόμος, κατασκευαστής ειδών άθλησης καί άλλων δραστηριοτήτων, ακόμα και ως λογιστής.

Με όλα αυτά τα φυσικά του προσόντα υπηρέτησε μέχρι και την συνταξιοδότηση του στο Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας που αργότερα μετονομάστηκε ως ΟΛΗΓ, έχοντας την προσωπική επίβλεψη ως εργοδηγός, των έργων κατασκευής του νέου λιμανιού.

Επίσης διετέλεσε και επί μια πενταετία και πλέον γραμματέας στο εθνικό στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ στο κλειστό γυμναστήριο.

Πέραν όμως όλων αυτών, ο Νίκος παραμένει στην κοινή μνήμη ως ο υποδειγματικός αθλητής, που με το παράδειγμα του ενέπνεε τους νέους.

Παρά το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από πολύ νωρίς, οι παλαιότεροι Ηγουμενιτσιώτες ενθυμούνται τις επιδόσεις του στον στίβο, με κατακτήσεις τίτλων στους δρόμους ταχύτητας, στην άρση βαρών και στις ρίψεις.

Ο «Τζούνος» όπως ήταν το ποδοσφαιρικό του προσωνύμιο, από πολύ νεαράς ηλικίας υπήρξε βασικός ποδοσφαιριστής του «ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ» ενώ περιστασιακά συμμετείχε στην σύνθεση των ομάδων «ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ», «ΑΒΕΡΩΦ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και «ΑΕ ΛΑΡΙΣΗΣ».

Η μεγάλη του αγάπη υπήρξε πάντα και μέχρι τέλους ο «ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ» στην πορεία του οποίου συμμετείχε δυναμικά, ως ποδοσφαιριστής, ως διαχρονικός αρχηγός της ομάδας, ως προπονητής και ως παράγοντας.

Παράλληλα ενθάρυνε και κάθε άλλη ποδοσφαιρική προσπάθεια που αναδείκνυε νέους αθλητές, με χαρακτηριστική περίπτωση την δραστηριότητα του ως τεχνικού της νεοσύστατης ομάδας «ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ»

Ο Νίκος Βασιάδης υπήρξε ο μεγαλύτερος γιός του Αλέξανδρου Δ. Βασιάδη γνωστού εμπόρου της Ηγουμενίτσας και της Φωτεινής το γένος Μάλλιου. Είχε αδέλφια την Φρειδερίκη συζ. Σωτηρίου Ευστρατίου, τον Σωτήρη και τον Γιώργο. Με την σύζυγο του Ειρήνη το γένος Καλκάνη απέκτησαν δύο γιούς τον Αλέξη και τον Δημήτρη.

Κατά την εξόδια ακολουθία που τελέστηκε στον Ι.Ναό Ευαγγελίστριας στη Ηγουμενίτσα, ο ιερέας π. Λευτέρης Κωνσταντής εκφώνησε συγκινητικό επικήδειο λόγο, με τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο της προσωπικότητας, της κοινωνικής παρουσίας και της προσφοράς του αποβιώσαντος.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε και η κίνηση παλιών συναθλητών του, που αντί στεφάνων κατέθεσαν στην σορό του, τις αθλητικές τους φανέλλες με το σήμα του «ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ».

Read More »
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης 


Συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά τις πρόσφατες εκλογές το ΔΣ του συλλόγου, σύμφωνα με τις θέσεις που προβλέπονται στο καταστατικό του, ως εξής: 

Πρόεδρος: Λέντζαρης Λάζαρος 
Αντιπρόεδρος: Βαρσάμης Κώστας
Γραμματέας: Σκουτέρης Συμεών
Ταμίας: Παππάς Πέτρος 
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων: Τζοβάρα Μαριάννα

Μέλη: 
Καλέσης Γιώργος, 
Σίσκος Λάζαρος, 
Μαντζάρα Όλγα
Μάλλιου Ευτυχία.
Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλιαταίων "Αγία Τριάδα" - Πρόεδρος ο Λάζαρος Λέντζαρης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)Με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του ΦΟΠ, του ΚΔΑΠ Παραμυθιάς, της σχολή ζούμπα Παπαδοπούλου και μαθητών των σχολείων της πόλης, πραγματοποιηθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δονάτου καθώς και στις πλατείες Μιχαήλ Παραμυθιώτη, και Εθνικής αντίστασης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι συνέβη στην κεντρική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δονάτου
Read More »
Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Δευτέρα στο Μαργαρίτι

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Δευτέρα στο Μαργαρίτι


Read More »
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Δευτέρα στο Μαργαρίτι Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Δευτέρα στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Σύλληψη μιας 27χρονης στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019
Σύλληψη μιας 27χρονης στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε παραποιημένο διαβατήριο, το οποίο ήταν καταχωρημένο ως κλαπέν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Σύλληψη μιας 27χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη μιας 27χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες