ΕΚΤΑΚΤΟ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 20.00, το βράδυ της Κυριακής, στον δρόμο Καρτέρι - Πλαταριά, όταν ΙΧ ντελαπάρισε στο οδόστρωμα..

Σύμφωνα με τις εώς τώρα πληροφορίες, νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του οχήματος.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΟ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα πριν λίγο στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 32 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις εχτές το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με τους βετεράνους πολέμου στο Φιλιάτι

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Μαθητές από την ομάδα Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, είχαν την τιμή να πάρουν συνέντευξη και να συζητήσουν στο Φιλιάτι, με τους κυρίους Βουτσή, Σωτηρίου και Καραμπίνα για όσα εκείνοι βίωσαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Μια πολύ όμορφη αφήγηση γεγονότων από τρεις -γεμάτους ζωντάνια ανθρώπους- που μοιράστηκαν με μεγάλη προθυμία μαζί μας τις προσωπικές τους αναμνήσεις. 
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας!


 
Read More »
Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με τους βετεράνους πολέμου στο Φιλιάτι Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με τους βετεράνους πολέμου στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Σύσταση επιτροπής για έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Σουλίου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018


Στην σύσταση επιτροπής για τον έλεγχο των προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, των οποίων η παροχή ρεύματος είχε απενεργοποιηθεί λόγων ληξιπρόθεσμων χρεών, προχώρησε ο δήμος Σουλίου.

Η επιτροπή αποτελείται απο τους:

Τον Παππά Παναγιώτη, αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα Οικονομικών & Διοικητικών θεμάτων, την Ροζαλία Σμπήλια, και τον Μπότο Σπυρίδωνα, εκπρόσωπους της ΔΕΗ

Έργο της Επιτροπής είναι η εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακήςκατάστασης των αιτούντων, η χορήγηση ειδικού βοηθήματος και η εντολή άμεσης επανασύνδεσης των ευπαθών καταναλωτών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 της υπ. αριθμ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228.8.2.2018 Κ.Υ.Α των Υπουργών Οικονομικών και περιβάλλοντος & Ενέργεια.

Γραμματειακή υποστήριξητης τριμελούς επιτροπής θα παρέχουν οι υπάλληλοιτου Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σουλίου.


 
Read More »
Σύσταση επιτροπής για έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Σουλίου Σύσταση επιτροπής για έλεγχο προϋποθέσεων επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Παγίδες για την έγκαιρη ανίχνευση του επικίνδυνου βακτηρίου Xyllela fastidiosa τοποθετήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Το βακτήριο Xylella fastidiosa είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα βακτήρια των φυτών παγκοσμίως, προκαλώντας μια ποικιλία ασθενειών, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τη γεωργία. Το παθογόνο βακτήριο έχει μεγάλο εύρος φυτών ξενιστών µε κυριότερους τους Αμυγδαλιά, Ελιά, Αμπέλι, Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά – Δαμασκηνιά –Κερασιά – Βυσσινιά), Εσπεριδοειδή, Μηδική, Πλάτανος, Βελανιδιά, Πικροδάφνη, Μυρτιά, Αβοκάντο, Αχλαδόμηλο, Βατόμουρα, Πεκάν, Λεύκη, Κουτσουπιά, Φτελιά, Καφεόδενδρο, Κόκκινη Μουριά, Μανόλια, Μελισόχορτο, Δενδρολίβανο και πολυάριθμους άλλους φορείς.

Μεταδίδεται σε αμόλυντες περιοχές µε το προσβεβλημένο πολλαπλασιαστικό υλικό (φυτά, δενδρύλλια) σε μεγάλες αποστάσεις ενώ μεταφορά του μπορεί να γίνει και µε την βοήθεια μυζητικών εντόμων φορέων του υιού, όπως τα διάφορα τζιτζικάκια, Cicadellidaea, Aphrophoridae, Cercopidae, Hemiptera που μεταδίδουν το βακτήριο σε διάφορα φυτικά είδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ασθένεια και πως η διάδοση της εφόσον προσβάλλει μια περιοχή είναι ταχεία και νεκρώνει τα πάντα στο πέρασμα της σε ελάχιστο χρόνο.

Θυμάστε πιστεύω τις καταστροφικές συνέπειες από το σκαθάρι των φοινικοειδών την περασμένη δεκαετία, το όποιο σε έναν χρόνο από την Κρήτη έφτασε στην Πρέβεζα και μετά στην περιοχή μας. Τότε τα έντομα αυτά εξολόθρευσαν ότι βρήκαν στο πέρασμα τους. Αναλογιστείτε λοιπόν αν όλα τα παραπάνω αναγραφόμενα φυτά ξαφνικά ξεραθούν σε όλη την επικράτεια, τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει αυτό για την χώρα μας. Ελαιόλαδο, μανταρίνια, σταφύλι, αμύγδαλο, κεράσι, ροδάκινο κτλ.

Γίνεται πιστεύω αντιληπτό πως η πραγματοποίηση ελέγχων και η διατήρηση της Χώρας μας απαλλαγμένης από το επικίνδυνο βακτήριο είναι θέμα μείζονος εθνικής σημασίας και ύψιστου Δημοσίου Συμφέροντος.

Για τον λόγο αυτό το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που μπορεί να πιστοποιήσει το παθογόνο, σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Θεσπρωτίας, προχώρησαν στην τοποθέτηση παγίδων κατά μήκους του λιμένα του εξωτερικού (κτήρια Τ1 και Τ2 καθώς και περιβάλλοντες χώροι),την προηγούμενη παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. 
Στόχος είναι η άμεση πληροφόρηση για την είσοδο του παθογόνου, από την γείτονα η όποια ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που διαγνώστηκε το πρόβλημα και έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Από το Μπενακειο βρέθηκε στην πόλη μας ο Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης για το παθογόνο Κα Χρυσαυγή Ρέππα, MSc, Γεωπόνος και ο Κος Παρασκευάς Γλυνός, Τεχνολόγος Γεωπονίας, ενώ από το τμήμα ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού έλεγχου της ΔΑΟΚ, οι Θεόδωρος Ζαραβούτσης και Ιωάννης Κιτσιος γεωπόνοι – φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της ΔΑΟΚ επιτελούν καθημερινά ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς είναι οι φύλακες της οικονομίας του νομού μας. Πράγμα που ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν καθημερινά σε όλον τον νομό με συνεχής ελέγχους για όλα τα παθογόνα. Εγώ προσωπικά τους εύχομαι καλό κουράγιο , καλή συνεχεία και όσον αφορά το βακτήριο της Xyllela τα <<δίχτυα τους>> να είναι πάντα άδεια. 
Άγγελος Ντόρκος


Read More »
Παγίδες για την έγκαιρη ανίχνευση του επικίνδυνου βακτηρίου Xyllela fastidiosa τοποθετήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Παγίδες για την έγκαιρη ανίχνευση του επικίνδυνου βακτηρίου Xyllela fastidiosa τοποθετήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

ΑΛΒΑΝΙΑ-Ελεύθερος ο αστυνομικός του Βασ.Γιόγιακα για την παράνομη οπλοφορία!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018
Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο στους Αγίου Σαράντα ο αρχιφύλακας της ΕΛ. ΑΣ. και αστυνομικός φρουρός του Βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος συνελήφθη χθες από Αλβανούς συναδέλφους του, συνοδεύοντας τον κ. Γιόγιακα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που όφειλε, ώστε να πάρει τη σχετική άδεια από τις αλβανικές αρχές για να περάσει από τα σύνορα με το υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο είχε έξι σφαίρες.Το ελληνικό προξενείο βρέθηκε κοντά του από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.Read More »
ΑΛΒΑΝΙΑ-Ελεύθερος ο αστυνομικός του Βασ.Γιόγιακα για την παράνομη οπλοφορία! ΑΛΒΑΝΙΑ-Ελεύθερος ο αστυνομικός του Βασ.Γιόγιακα για την παράνομη οπλοφορία! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Εκπαίδευση πολιτών στην Παραμυθιά απο το ΕΚΑΒ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018Με αφορμή την καθιέρωση της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης (12έως 19 Δεκεμβρίου 2018) ως τιμή στους αδικοχαμένους συναδέλφους του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, το ΕΚΑΒ 7 ης Περιφέρειας – Παράρτημα Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής για τις πρωτεύουσες των Νομών διοικητικής ευθύνης
του (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Παραμυθιά, και Κέρκυρα).

Στην πόλη της Παραμυθιάς, η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 (ώρες: 10.00 έως 14.00) επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή έμπροσθεν του Δημαρχείου Παραμυθιάς,(σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παραμυθιάς), με την ευγενική αρωγή και συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Παραμυθιάς.

Την ευθύνη της ενημέρωσης και των επιδείξεων θα επωμιστούν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC) στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι συμμετέχοντες πολίτες μπορούν με τη βοήθεια πρακτικών ασκήσεων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.


 
Read More »
Εκπαίδευση πολιτών στην Παραμυθιά απο το ΕΚΑΒ Εκπαίδευση πολιτών στην Παραμυθιά απο το ΕΚΑΒ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Ολοκληρώνεται σήμερα το γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας με ... εκπλήξεις !!!

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018


Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, το γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση έχουν λάβει μέρος εώς τώρα, 389 άτομα, ενώ τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις και πολλές ερμηνείες, που αναμένεται να προκαλέσουν εξελίξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, με τον λογαριασμό σας της google.

Σ.Σ. Από την πλευρά μας δεν καταγράφονται τα email όσων συμμετέχουν στην έρευνα.Read More »
Ολοκληρώνεται σήμερα το γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας με ... εκπλήξεις !!! Ολοκληρώνεται σήμερα το γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας με ... εκπλήξεις !!! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Δημόσια διοίκηση - Του Σταύρου Κωστάρα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018Η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης.
Τα προβλήματα που αναδείχτηκαν είναι πολλά, και οι λύσεις και μεταρρυθμίσεις τις οποίες καλείται να υλοποιήσει μια κυβέρνηση, η οποία πραγματικά θα ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, απαιτούν μακροπρόθεσμα προγράμματα και στοχοθεσία.
Κυριότερες αιτίες, από τις οποίες προέρχεται η κατάσταση, που δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει, είναι η διαφθορά, η πολυνομία, η απουσία λογοδοσίας, η γραφειοκρατία και ο κατακερματισμός και σύγχυση αρμοδιοτήτων.
Στις διαπιστώσεις αυτές μπορεί κάλλιστα να καταλήξει και κάθε πολίτης ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα κοινά ή ενημερώνεται από πηγές που ασχολούνται με τα θέματα αυτά.
Μόνο η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, σε όλες τις μορφές με τις οποίες αυτή εκφράζεται, μπορεί να θέσει τη χώρα σε μια τροχιά ανάκαμψης, Έχοντας ως βάση μια τέτοια μεταρρύθμιση, η χώρα θα έχει την προοπτική να προχωρήσει άλλες ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα την οδηγήσουν σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Κύριοι στόχοι ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να είναι:
- Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα, και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία και θα φέρει την πολυπόθητη μείωση την γραφειοκρατία.
- Η ενίσχυση της διαφάνειας και καταπολέμηση της διαφθοράς με ταυτόχρονη προσαρμογή των μηχανισμών λογοδοσίας και εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου ελέγχου της παραβατικότητας.. Η έλλειψη ελέγχου και η ατιμωρησία έχουν οδηγήσει στην εντύπωση πως στο δημόσιο ουδείς τιμωρείται για τα πεπραγμένα του.
- Η παροχή κινήτρων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας των υπαλλήλων που στελεχώνουν την δημόσια διοίκηση, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας.
- Η δημιουργία συνταγματικού ή νομικού πλαισίου το οποίο θα οδηγήσει στην απεξάρτηση της δημόσιας διοίκησης από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Οι πολιτικοί οφείλουν να κατανοήσουν πως είναι άλλος ο ρόλος τους και δεν έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν διοίκηση. Η διαφορά από το τι πρέπει να γίνει έως το πώς θα γίνει αυτό είναι πολύ μεγάλη.
Οφείλουμε να επινοήσουμε τις αλλαγές οι οποίες πρέπει να επέλθουν στους μηχανισμούς και τους τρόπους λειτουργίας του κράτους, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα κράτος καινοτόμο, σύγχρονο και ευέλικτο, το οποίο θα έχει στόχους επιδιώκοντας αποτελέσματα και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.
Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αδιάβλητο νομικό πλαίσιο ούτως ώστε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει αξιοκρατικά και με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και όχι για την εξυπηρέτηση ημετέρων.
Με την απρόσκοπτη λειτουργία του ο δημόσιος τομέας οφείλει, και πρέπει να γίνει, ο κινητήριος μοχλός, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου, συμβάλλοντας έτσι και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. 
Σταύρος Κωστάρας 


 
Read More »
Δημόσια διοίκηση - Του Σταύρου Κωστάρα Δημόσια διοίκηση - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

5.502 τροχαίες παραβάσεις τον Νοέμβριο στην Ήπειρο

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 5 τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 και το 2017). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρα τροχαία (έναντι 2 το 2017)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (το ίδιο και το 2017)
3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2017)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 6 το 2017). 
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (έναντι 2 το 2017)
1 σοβαρά τραυματίας (το ίδιο και το 2017)
7 ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
ολισθηρότητα οδοστρώματος
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.502) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 1002 για υπερβολική ταχύτητα.
· 59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 43 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 222 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 73 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 43 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 60 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 9 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 43 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (86) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (401) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Read More »
5.502 τροχαίες παραβάσεις τον Νοέμβριο στην Ήπειρο 5.502 τροχαίες παραβάσεις τον Νοέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Συνεχίζει την καταστροφική του επέλαση το μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια της Ηπείρου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018


Την καταστροφική επέλαση του μεταχρωματικού έλκους του πλάτανου στην Ελλάδα επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα ο δρ.Δασολόγος-Φυτοπαθολόγος Παναγιώτης Τσόπελας. 
Ο κ.Τσόπελας αναφερόμενος στον καταστροφικό μύκητα που έχει "αποδεκατίσει" χιλιάδες πλατάνια σε ολόκληρη την Ήπειρο και ειδικότερα στην περιοχή της Πρέβεζας (Αχέροντα, Λούρο και πολλά ακόμη σημεία όπου υπάρχουν συστάδες με τα συγκεκριμένα δέντρα ) τόνισε η νόσος ήρθε από το εξωτερικό και εμφανίστηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά το 2003 στην Πελοπόννησο και στην συνέχεια στην Ήπειρο, ενώ αυτή την στιγμή εξαπλώνεται σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. 
Τα τελευταία έξι χρόνια υπήρχε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης το οποίο όμως ολοκληρώθηκε και τώρα,σύμφωνα με τον κ.Τσόπελα γίνεται προσπάθεια να βρεθούν κονδύλια για να συνεχιστεί. 
Εξάλλου σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Αραχωβίτη τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ τις επόμενες ημέρες με στόχο να βρεθούν κονδύλια για να "διευρυνθεί" το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ασθένειας.
Ο κ.Τσόπελας υπογραμμίζει ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος της ασθένειας είναι η πρόληψη (αφού η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν διαπιστωθεί στα πρώτα στάδια προσβολής). 
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την υλοτομία ή κλάδευση των δέντρων θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από τη χρήση. 
Επίσης τα εκσκαπτικά μηχανήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με πλατάνια θα πρέπει να απολυμαίνονται.


 
Read More »
Συνεχίζει την καταστροφική του επέλαση το μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια της Ηπείρου  Συνεχίζει την καταστροφική του επέλαση το μεταχρωματικό έλκος στα πλατάνια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Γάλλοι τουρίστες στέλνουν μήνυμα με τα πεταμένα φυσίγγια στους κυνηγότοπους της Ηπείρου

Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018


Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μήνυμα άφησαν Γάλλοι τουρίστες, λάτρεις της Ηπείρου και των ορεινών περιοχών του Νομού Ιωαννίνων, τις οποίες επισκέπτονται πολλές φορές στην διάρκεια του έτους. Η συγκεκριμένη ομάδα των Γάλλων έχει γνωριστεί με τους ντόπιους κατοίκους και πλέον έχει δημιουργήσει ισχυρές φιλίες. Στην τελευταία τους εξόρμηση λοιπόν, συγκέντρωσαν εκατοντάδες φυσίγγια που βρήκαν πεταμένα σε διάφορα σημεία της περιπατητικής τους διαδρομής. Πεταμένα από κυνηγούς που εκδράμουν κι εκ των οποίων αρκετοί έχουν συνήθεια να πετάνε τα φυσίγγια εκεί που πυροβολούν. Φυσικά υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένοι που φροντίζουν να μην αφήνουν κανένα αποτύπωμα στο πέρασμά τους.

Οι Γάλλοι τουρίστες, συγκέντρωσαν λοιπόν εκατοντάδες φυσίγγια από τους κυνηγότοπους στα ορεινά των Ιωαννίνων.

Και με αυτά κατασκεύασαν ένα μεγάλο πολύχρωμα αστέρι… Έγραψαν δε και το δικό τους μήνυμα προς τους Έλληνες που η επίσκεψή τους είχε προηγηθεί στα ίδια μέρη.

Έτσι έδειξαν πως ο τόπος, η φύση και το περιβάλλον, μπορούν να μείνουν καθαρά και πανέμορφα.

Όπως σημειώνουν οι ντόπιοι, στους συγκεκριμένους κυνηγότοπους έρχονται πολλοί κυνηγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάποιες φορές και από το εξωτερικό.

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν τοποθετήσει σε ορισμένα σημεία ειδικά καλάθια για την συγκέντρωση των φυσιγγίων, όμως αυτό δεν αρκεί…

Το πρόβλημα είναι και παραμένει ορατό!


 
Read More »
Γάλλοι τουρίστες στέλνουν μήνυμα με τα πεταμένα φυσίγγια στους κυνηγότοπους της Ηπείρου Γάλλοι τουρίστες στέλνουν μήνυμα με τα πεταμένα φυσίγγια στους κυνηγότοπους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Σελίδες