Και επίσημα ματαιώνεται ο Λάμποβος

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Και επίσημα ματαιώνεται ο Λάμποβος


Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου που ολοκληρώθηκε βράδυ της Τετάρτης, ακυρώθηκε ο φετινός Λάμποβος.

Στην συνεδρίαση επικράτησε ένταση και αποχώρησε η παράταξη τόπος αξιών. 

Περισσότερα σε επόμενο άρθρο.

Σημεία της εισήγησης που υπερψηφίστηκε:

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ Δ1α/Γ.Π.οικ.52831/28/8/2020 ( ΦΕΚ τεύχος Β΄3573/2020 ) ΚΥΑ Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και των πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας από την 1.9.2020 έως και την 15/9/2020 προς περιορισμό της διασποράς του κορωναίου covid 19. και ειδικότερα στο άρθρο 5 ορίζεται ότι αναστέλλεται προσωρινά η πραγματοποίηση πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημοσίων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς.

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει ότι η εμποροπανήγυρης του Λαμπόβου είναι θεσμός για την περιοχή και ότι σκοπός μας είναι αυτός ο θεσμός να συνεχίσει να υπάρχει και να τον αναβαθμίσουμε.
Όμως συναισθανόμενοι την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο, με αυξητική τάση κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού, σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες του Δήμου Σουλίου αλλά και όλων των επισκεπτών.

Έχοντας υπόψη και τις συστάσεις της ΚΕΔΕ , αλλά και μετά την ακύρωση μεγάλων θεσμών όπως της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και όλων των μέχρι τώρα εμποροπανηγύρεων στη χώρα ,είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε για την υγεία των πολιτών και την περιφρούρηση – προάσπιση της περιοχής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καλείται το Δημοτικό Συμβουλίου να αποφασίσει για την πραγματοποίηση ή μη του Λαμπόβου και σε περίπτωση λήψης απόφασης περί ακύρωσης του Λαμπόβου , προτείνεται η λήψη συντονισμένων ενεργειών προκειμένου να διεκδικήσει ο Δήμος Σουλίου από το Κεντρικό Κράτος ώστε να δοθεί επιχορήγηση λόγω της σημαντικότητας απώλειας εσόδων που θα επιφέρει η ακύρωση του Λαμπόβου.
Read More »
Και επίσημα ματαιώνεται ο Λάμποβος Και επίσημα ματαιώνεται ο Λάμποβος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Έκτακτο: Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Έκτακτο: Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα


Θετικά στον κορωνοϊό, εντοπίστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σήμερα στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια των 4 ανηλίκων, τους οποίος μετέφερε διακινητής στην Ηγουμενίτσα, παρατώντας τους λίγο πριν το λιμάνι.

Τα παιδιά περιφερόταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφερόταν σε δομή την Παρασκευή.

Σήμερα το πρωί ελήφθησαν δείγματα και στα 4 παιδιά, με δύο από αυτά, να βγαίνουν θετικά στον covid19.

Και τα 4 παιδιά θα μεταφερθούν αύριο στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Κυρίως σε αστυνομικούς (τουλάχιστον 6) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, οι οποίοι θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και  θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για covid σε όλους τους.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα 4 παιδιά.
Read More »
Έκτακτο: Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα Έκτακτο: Θετικά δύο ανήλικα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020

 Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας
Read More »
Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος της Alpha Βank στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος της Alpha Βank στην ΠαραμυθιάΑξιότιμοι κύριοι, 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών πολιτών του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος της Alpha Βank στο Δήμο Παραμυθιάς. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας κρίνει ότι με τέτοιου είδους ενέργειες υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή της Παραμυθιάς και καταδικάζεται σε οικονομικό μαρασμό. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Παραμυθιάς, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο, και όχι να αφαιρούνται ή να υποβαθμίζονται τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης του τόπου του. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα είναι στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου, διεκδικώντας την πλήρως στελεχωμένη και πενθήμερη λειτουργία του ανωτέρω φορέα.
Read More »
Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος της Alpha Βank στην Παραμυθιά Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου για το επικείμενο κλείσιμο του παραρτήματος της Alpha Βank στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Να τεθεί το θέμα των οδικών αξόνων Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας - Άρτας ζητά ο Π.Σ. Παύλος Φραγκούλης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Να τεθεί το θέμα των οδικών αξόνων Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας - Άρτας ζητά ο Π.Σ. Παύλος Φραγκούλης


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι Κύριοι, 
1)Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου 
2)Περιφερειάρχη Ηπείρου 
3)Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρεβεζας 


Η Κυριακή 13/9/2020 ήταν μια ακόμη μαύρη μέρα για την Πρέβεζα. 


Τέσσερις νέοι άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, αν όχι στον μοναδικό σ’ έναν από τους ελάχιστους νομούς της χώρας ο οποίος εν έτη 2020 είναι αποκομμένος και απομακρυσμένος από τους κυρίους οδικούς άξονες. Οι κάτοικοι του νομού Πρέβεζας συνεχίζουν βεβαίως να πληρώνουν τους φόρους τους στο αναπτυξιακό κράτος που ευαγγελίζεστε! Με την παρούσα επιστολή ζήτω να τεθεί το θέμα των οδικών αξόνων-καρμανιόλες Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας -Άρτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πεπραγμένων όλων αυτών των χρόνων αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι απ’ εδώ και πέρα! 


Κυριοι βρίσκεστε σ’ αυτές τις θέσεις αυτοδύναμα 11 χρονια!!! Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ...ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ!!! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!! 


Με τιμή, Φραγκούλης Παύλος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας (ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ)
Read More »
Να τεθεί το θέμα των οδικών αξόνων Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας - Άρτας ζητά ο Π.Σ. Παύλος Φραγκούλης Να τεθεί το θέμα των οδικών αξόνων Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας - Άρτας ζητά ο Π.Σ. Παύλος Φραγκούλης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Παραμυθιάς για μαζική απόσυρση καταθέσεων απο την Alpha bank

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Παραμυθιάς για μαζική απόσυρση καταθέσεων απο την Alpha bank


Η Κοινότητα Παραμυθιάς καλεί όλους τους καταθέτες της τράπεζας alpha να κάνουμε ανάληψη των καταθέσεων εφόσον δεν θα εξυπηρετεί πλέον τους δημότες της πόλης μας.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο θα πρέπει να βάλουμε “πλάτη” όλοι μας.
Read More »
Κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Παραμυθιάς για μαζική απόσυρση καταθέσεων απο την Alpha bank Κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας Παραμυθιάς για μαζική απόσυρση καταθέσεων απο την Alpha bank Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Την επαναλειτουργία του τελωνίου Μαυροματίου ζητάει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Την επαναλειτουργία του τελωνίου Μαυροματίου ζητάει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Αξιότιμοι Κύριοι 

Σε συνέχεια της ανωτέρω αναφερόμενης επιστολής μας προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το κλείσιμο του Τελωνείου Μαυροματίου στον Νομό Θεσπρωτίας στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο, επανερχόμαστε εκ νέου για το μείζον αυτό θέμα, καθώς είναι άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία του για λόγους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. 

Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανωτέρω αναφερόμενη επιστολή μας, η απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύει την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως καταστρέφει οικονομικά την τοπική κοινωνία, καθώς κατά την περίοδο αυτή του Φθινοπώρου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για την συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας. 

Δια της παρούσης, ζητάμε εκ νέου την άμεση λήψη απόφασης για την θέση σε ομαλή λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 

Έτσι και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
Read More »
Την επαναλειτουργία του τελωνίου Μαυροματίου ζητάει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Την επαναλειτουργία του τελωνίου Μαυροματίου ζητάει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Ηγουμενίτσας - Online έκδοση πιστοποιητικών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Ηγουμενίτσας - Online έκδοση πιστοποιητικών


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και στις άμεσες ανάγκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω πανδημίας, εκκινεί μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, όπου οι πολίτες θα δύνανται να υποβάλουν τα αιτήματά τους στον Δήμο, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία. 

Μέσα από τη νέα αυτή πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν από σήμερα να αιτούνται, να λαμβάνουν πρωτόκολλο στην αιτήσή τους, να παρακολουθούν την πορεία των αιτημάτων τους, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, τα αιτηθέντα πιστοποιητικά. 

Κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας της υπηρεσίας, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν πέρα από γενική αίτηση και αιτήσεις (συνοδευόμενες από τα εκάστοτε απαραίτητα δικαιολογητικά), για τα εξής τρία (3) πιστοποιητικά-βεβαιώσεις: 
· Πιστοποιητικό Γέννησης 
· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 
· Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ημεδαπών και αλλοδαπών) 

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET στην σελίδα eservices.igoumenitsa.gr 

Σταδιακά θα προστίθενται και νέες κατηγορίες αιτήσεων, καθώς και επιπλέον λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Read More »
Στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Ηγουμενίτσας - Online έκδοση πιστοποιητικών Στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Ηγουμενίτσας - Online έκδοση πιστοποιητικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από τα 284 εγχώρια κρούσματα, τα 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 18 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

- 22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 26 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 5 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς , συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα σχετιζόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 67 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Σήμερα ανακοινώνουμε 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του γηπέδου της Ηγουμενίτσας;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του γηπέδου της Ηγουμενίτσας;


Με δελτίο τύπου που έστειλε το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Κο Θωμά Πιτούλη, για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα της υλοποίησης του έργου ανακατασκευής του φυσικού χλοοτάπητα, του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας.

Θα πρέπει να μας απαντήσει όμως η πρόεδρός του, για το ποιος ευθύνεται για τη καταστροφή του Δημοτικού Σταδίου.

Δεν γίνεται ένα χορτάρι, που στοίχισε στους δημότες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να καταστρέφεται μέσα σε λίγους μήνες.
Σε ποιον είχαν αναθέσει τη συντήρηση του χλοοτάπητα;

Ας μας απαντήσει, με ποια κριτήρια επέλεξαν από το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ να αναθέσουν, με απευθείας ανάθεση μάλιστα (Δείτε ΕΔΩ), σε επαγγελματία της πόλης, την εκτέλεση υπηρεσιών ψεκασμού του χλοοτάπητα με μυκητοκτόνα φάρμακα τον Ιούλιο, διαφημίζοντάς το μάλιστα στο facebook;Έγινε κάποια μελέτη από γεωπόνο για να καθοριστεί το πρόβλημα και να επιλεγούν τα κατάλληλα χημικά;

Μέχρι τότε ο χλοοτάπητας μπορεί να είχε μικροπροβλήματα, αλλά από εκείνη τη στιγμή το χορτάρι κάηκε ολοσχερώς.

Μπορεί τα χρήματα για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο να τα έβαλε η Περιφέρεια και όχι το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, αλλά και πάλι είναι χρήματα δικά μας.

Δεν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες;

Ως πότε θα πληρώνει ο λαός τα λάθη ή τις παραλήψεις των διοικούντων;
Read More »
Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του γηπέδου της Ηγουμενίτσας; Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή του γηπέδου της Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει δια ζώσης - κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 


ΘΕΜΑ 1ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Β’ τρίμηνο 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 248/2020 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 249/2020 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 264/2020 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Κων/νο Αθανασίου του Βάϊου για ιδιοκτησία του στα Σύβοτα λόγω εφαρμογής του σχεδίου πόλεως. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Έγκριση εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση των αδιάθετων ακινήτων (καταστημάτων) ιδιοκτησίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκονται στις Εργατικές Κατοικίες στην Κοινότητα Νέας Σελεύκειας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εξέταση αιτήματος της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας με το οποίο ζητά να της παραχωρηθεί το κτίριο της Φοιτητικής Εστίας που ανήκει στο Δήμο και βρίσκεται στη Νέα Σελεύκεια. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Μετατροπή της Εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.» σε Αναπτυξιακό Οργανισμό του Ν.4674/2020 και συμμετοχή του Δήμου στο νέο σχήμα. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Αποδοχή ένταξης στα ΚΔΑΠ του Δήμου όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Έκφραση γνώμης επί του υπ’ αριθ. πρωτ. 2131.24/2664/2020 εγγράφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που αφορά αίτημα χορήγησης (εκ νέου) άδειας τοποθέτησης πλωτής εξέδρας στη θέση «ΚΑΡΒΟΥΝΟ» της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Έκφραση γνώμης επί της ΜΠΕ του έργου «Αναβάθμιση της υφιστάμενης Γ.Μ. 150 KV Υ/Σ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1-Υ/Σ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Έκφραση γνώμης επί των ΜΠΕ δραστηριότητας «Φ/B Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 12,524 MWp στην Τ.Κ. Σπαθαραίων Δ.Ε. Μαργαριτίου Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΕ Θεσπρωτίας” στις θέσεις ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 1 και ΠΑΛΗΟΣΦΑΤΙ 2 με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ABO WIND AG». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 322/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΧ «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες». 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 10Α. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την αναγκαστική προσκύρωση έκτασης εμβαδού 0,23τ.μ. στην ιδιοκτησία με Κ.Α. 0206021 στο Ο.Τ. 110 της Κοινότητας Συβότων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την αναγκαστική προσκύρωση έκτασης εμβαδού 41,93τ.μ. στην ιδιοκτησία με Κ.Α. 0201001 στο Ο.Τ. 135 της Κοινότητας Πέρδικας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 17ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 23. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ως προαύλιου χώρου του παιδικού σταθμού Νέας Σελεύκειας, έπειτα από την από 04-06-2020 εισήγηση του ΠΑΚΠΠΟ/ΝΠΔΔ του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με τον Κανονισμό οικοδομικών εργασιών και εργασιών οδοποιίας κατά τη θερινή περίοδο στις Κοινότητες Πέρδικας, Πλαταριάς και Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 20ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 55. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 21ο 
Κατανομή Γ’ δόσης 2020 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 22ο 
Έγκριση της με αριθμ. 46/2020 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 23ο 
Χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου (προϊόντων οικοτεχνίας). 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 24ο 
Συγκρότηση της δημοτικής επιτροπής ισότητας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 25ο 
Ορισμός υπαλλήλου για τη συμμετοχή στην διαδικασία κατανομής του ενεργητικού και των υποχρεώσεων του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 26ο 
Αποδοχή παραίτησης μέλους της ΔΕΥΑΗ και αντικατάστασή του. 

-Εισηγητής: Δήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα θαλάσσιων καθαρισμών με τη συμβολή της ΕΚΟΦΝΣ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Η Ηγουμενίτσα επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα θαλάσσιων καθαρισμών με τη συμβολή της ΕΚΟΦΝΣ


Οι υποβρύχιοι θαλάσσιοι καθαρισμοί με χρώμα κωπηλατικό συνεχίζονται. 
Την ερχόμενη Κυριακή 20/9 και απο τις 08.00-12.00 η iSea σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Ομιλο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσουν υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμανάκι της πόλης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», η iSea έχει υλοποιήσει αυτό το καλοκαίρι συνολικά 39 δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Βόλο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Ελλάδα.

Συνολικά έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 20 τόνοι απορριμμάτων από τις περιοχές αυτές , ενώ οι δράσεις στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Read More »
Η Ηγουμενίτσα επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα θαλάσσιων καθαρισμών με τη συμβολή της ΕΚΟΦΝΣ Η Ηγουμενίτσα επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα θαλάσσιων καθαρισμών με τη συμβολή της ΕΚΟΦΝΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Ο παραδοσιακός αργαλειός της Παραμυθιάς, ζωντανά στην ΕΡΤ3 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Ο παραδοσιακός αργαλειός της Παραμυθιάς, ζωντανά στην ΕΡΤ3 (+ΒΙΝΤΕΟ)Τα υφαντά και τον παραδοσιακό αργαλειό της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς, παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση από το λαογραφικό μουσείο Νεοχωρίου το πρωί της Τρίτης η ΕΡΤ 3 και η δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου, για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Κάθε Μέρα Ελλάδα”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Read More »
Ο παραδοσιακός αργαλειός της Παραμυθιάς, ζωντανά στην ΕΡΤ3 (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο παραδοσιακός αργαλειός της Παραμυθιάς, ζωντανά στην ΕΡΤ3 (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Οι δράσεις του δήμου Ηγουμενίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020
Οι δράσεις του δήμου Ηγουμενίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, συμμετέχει και φέτος με μια σειρά υπαίθριων δράσεων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα», από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020. 

Η πανδημία του κορωνοϊού δυστυχώς έφερε όλο τον κόσμο μπροστά σε μία σημαντική αλλαγή, αυτή της τήρησης της «κοινωνικής απόστασης». Ωστόσο το lockdown που επιβλήθηκε ανέδειξε και μία άλλη σημαντική αλλαγή, την αύξηση ήπιων τρόπων μετακίνησης με πρωταγωνιστές το περπάτημα και το ποδήλατο παράλληλα με τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. 

Αυτή την αλλαγή οι πόλεις πρέπει να τη δουν ως ευκαιρία για στροφή σε πιο υγιείς και φιλικές στο περιβάλλον λύσεις μετακίνησης, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων από τη χρήση του αυτοκινήτου. 

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν με συνέργεια οι ακόλουθες δράσεις: 

Τετάρτη 16 – Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 
Ομορφαίνουμε τα γηπεδάκια της οδού Γράμμου με τα ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» & «ΑΡΙΩΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 
1. Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», ώρα 10:30 
Ποδηλατώ με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης παρέα με φίλους και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος» 

2. Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 17:30 
Διαδραστικές Ρομποτικές Κατασκευές σχετικές με αθλήματα και έξυπνους τρόπους μετακίνησης από τον Οργανισμό Εκπαιδευτκής Ρομποτικής STEM Education 

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 
Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», ώρα 20:30 
Νυχτερινή ποδηλατάδα στο παραλιακό τμήμα της πόλης με προορισμό το Δρέπανο, παρέα με φίλους και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος» 

Μπείτε στο www.igoumenitsa.gr και πάρτε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο
Read More »
Οι δράσεις του δήμου Ηγουμενίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 Οι δράσεις του δήμου Ηγουμενίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες