Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το έργο της Περιφερειακής Αρχής

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

Τον ερχόμενο Μάιο, οι πολίτες της Ηπείρου θα κληθούν να αποφασίσουν για την Περιφερειακή Αρχή που θα τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.

Όπως ήδη έχω δηλώσει δημόσια κατ΄ επανάληψη, στην εκλογική αναμέτρηση αυτή θα είμαστε παρόντες. Θα θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των πολιτών, ώστε να αξιολογήσουν το έργο μας, να συγκρίνουν τις προτάσεις όλων των υποψηφίων και τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσουν με μεγάλη πλειοψηφία τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Περιφερειακή Αρχή δίνει και θα δώσει τον αγώνα της πάνω σε υπαρκτό έργο. Ορισμένοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη σκανδαλολογία, την εξύβριση και προσβολή προσώπων. Γνώριμη και απρόσφορη αυτή η τακτική από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αντιπαρέλθουν και να διαγράψουν την πραγματικότητα:

Μια πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες της Ηπείρου, παράγει συγκρίσιμα αποτελέσματα και μάλιστα υπάρχουν δράσεις στις οποίες η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα:

➢ Είμαστε η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων και στο προηγούμενο και στο τωρινό ΕΣΠΑ.
➢ Είμαστε πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων. Η μοναδική Περιφέρεια, της οποίας οι πολίτες δεν επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα για τη λειτουργία παράνομων χωματερών.
➢ Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που κατασκευάζει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λειτουργήσει.
➢ Είμαστε η μόνη Περιφέρεια της χώρας που κατασκευάζει πλήρες δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα παράλια της.
➢ Υλοποιούμε το Καινοτόμο Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, που αποτελεί παραδείγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
➢ Πετύχαμε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού. Αποτελέσαμε το παράδειγμα για το Υπουργείο Τουρισμού για συνδυασμένη προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξωστρέφειά τους.
➢ Συνδράμαμε πολιτικά και κυρίως υλικοτεχνικά τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που πλέον έχει αποκτήσει άλλη διάσταση συμβάλλοντας με τις διεθνείς πτήσεις που υποδέχεται στην τόνωση του τουρισμού των «τεσσάρων εποχών».
➢ Είμαστε η Περιφέρεια που προβαίνει σε ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που δυστυχώς προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
➢ Λειτουργούμε κατά υποδειγματικό τρόπο τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.
➢ Επιδιώξαμε και είμαστε η πρώτη, αν όχι και η μοναδική, Περιφέρεια της χώρας, που συνδράμει οικονομικά τη λειτουργία Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ κλπ.
➢ Συνδράμαμε το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων, όσο και στη στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχεία.
➢ Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε με ταχείς ρυθμούς τους αναπτυξιακούς νόμους.
➢ Υλοποιούμε δεκάδες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαρισμός ποταμών κ.α.καλύπτοντας αδυναμίες άλλων υπηρεσιών
➢ Αναλάβαμε και εκτελούμε δεκάδες έργα προστασίας πολιτιστικών μνημείων σε όλη την Ήπειρο, (πέτρινων γεφυριών, ιερών ναών-μονών, τεμένων, αρχαίων θεάτρων), με πλέον χαρακτηριστικό αυτό της πρώτης φάσης των εργασιών για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας.
➢ Δώσαμε λύσεις όπου απαιτήθηκε και προχώρησαν αρχικά η ολοκλήρωση της Εγνατίας και πρόσφατα της Ιόνιας Οδού.
➢ Έχουμε διασφαλίσει πιστώσεις για την επέκταση της Ιόνιας οδού προς Πρέβεζα και Κακαβιά, έργα για τα οποία η ευθύνη δεν ανήκει στην Περιφέρεια.
➢ Κατασκευάσαμε και κατασκευάζουμε νέες σύγχρονες οδικές συνδέσεις, όπως για Τζουμέρκα, παράκαμψη Νικόπολης (Πρέβεζας), παράκαμψη Ηγουμενίτσας, σύνδεση πόλης Ιωαννίνων με Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
➢ Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και δώσαμε λύσεις για τις αδειοδοτήσεις των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων.
➢ Δίνουμε σκληρή και αδυσώπητη μάχη κατά της ελληνοποιήσης κτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα του γάλακτος. Κι αυτό γνωρίζουμε ότι ενοχλεί και μας έχει φέρει απέναντι σε ισχυρά λόμπυ
➢ Μέσω των δράσεων του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε δράσεις για την απασχόληση και την κοινωνική πρόνοια.
➢ Συνδράμουμε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Ηπείρου, για την αντιμετώπιση επειγουσών υποχρεώσεών τους και όχι μόνο.
➢ Δρομολογήσαμε την κατασκευή νέων διοικητηρίων σε Πρέβεζα- Άρτα

Τα παραπάνω, είναι ένα μόνο μέρος από το σπουδαίο έργο που επιτελούμε. Ένα έργο, που όντως άλλαξε και αλλάζει τη ζωή των Ηπειρωτών. Παντού και πάντα είμαστε πρωτοπόροι, σε ο, τι αφορά τις δράσεις της Περιφέρειας. Αυτό είναι το έργο του «συστήματος Καχριμάνη».

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά σε κεντρικό επίπεδο και οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και σε καταλυτικό βαθμό τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ανεργία, τους μισθούς, τις συντάξεις. Παρά ταύτα τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος, έχει καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση στην κατάταξη των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών περιφερειών

Στη διαδρομή αυτή μας στήριξαν οι πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίσαμε ισότιμα, χωρίς καμία διάκριση.

Συνεργαστήκαμε με όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις. Συγκρουστήκαμε και με υπουργούς και με στελέχη Δημόσιων Οργανισμών. Πάντα όμως για το καλό του τόπου.


Σήμερα σε ορισμένους συμπολίτες υπάρχει ένας προβληματισμός για τη νέα περιφερειακή περίοδο. Είναι απόλυτα κατανοητός και δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος, εάν δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου.

Έχουμε υποχρέωση, έχω υποχρέωση, το σπουδαίο έργο που έχουμε επιτελέσει στην Ήπειρο, να το υπερασπιστούμε και να το ολοκληρώσουμε κλείνοντας τη θητεία μας, μαζί με την ολοκλήρωση και του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Η παράταξή μας, όπως απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράταξη ανοικτών οριζόντων. Ανοικτή προς όλους τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις και θα δρα ανεξάρτητα, δίνοντας λόγο μόνο στους Ηπειρώτες.

Η όποια στήριξη ανακοινώνεται είναι καλοδεχούμενη και θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία, που πρώτη έσπευσε να εκδηλώσει την εκτίμηση και την αναγνώριση στο έργο μας.

Θέλω να διευκρινήσω ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, δεν εμπλέκονται στο παραμικρό.

Σε ο, τι μας αφορά, θέλω να επισημάνω ότι ανάμεσα στα στελέχη της που έχουν κληθεί προς ακρόαση, υπάρχει πρόσωπο που εκ συστήματος, έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία, λασπολογεί και με συκοφαντεί συστηματικά, μέσω των social media και σύντομα θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.

Εκτιμώ ότι αυτός έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Εμείς κοιτάμε μπροστά, με αποφασιστικότητα και με «σύμμαχο» το έργο μας.

Η λάσπη, οι συκοφαντίες, είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε ουσιαστικό για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες της Ηπείρου.


 
Read More »
Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το έργο της Περιφερειακής Αρχής Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το έργο της Περιφερειακής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: Θα είμαι υποψήφιος, ολομέτωπη επίθεση προς Ριζόπουλο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

Δύο κεντρικές ενότητες είχε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Η πρώτη αφορούσε σε έναν σύντομο μεν, περιεκτικό δε απολογισμό του έργου που έγινε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και ο δεύτερος με ολομέτωπη επίθεση προς την κίνηση Ριζόπουλου, τον ίδιο και συνεργάτες του, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. Ο κ. Καχριμάνης και επίσημα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαίου. Ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία για την στήριξη και τόνισε πως ουδέποτε μέχρι σήμερα λειτούργησε ως κομματικός, το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

"Σε ο, τι μας αφορά, θέλω να επισημάνω ότι ανάμεσα στα στελέχη της που έχουν κληθεί προς ακρόαση, υπάρχει πρόσωπο που εκ συστήματος, έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία, λασπολογεί και με συκοφαντεί συστηματικά, μέσω των social media και σύντομα θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.

Εκτιμώ ότι αυτός έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Εμείς κοιτάμε μπροστά, με αποφασιστικότητα και με «σύμμαχο» το έργο μας.

Η λάσπη, οι συκοφαντίες, είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε ουσιαστικό για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες της Ηπείρου"., ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για αποτυχημένους γυρολόγους της πολιτικής και υπογράμμισε ότι η Ήπειρος δεν μπορεί να αποτελέσει «πειραματόζωο».


 
Read More »
Αλ. Καχριμάνης: Θα είμαι υποψήφιος, ολομέτωπη επίθεση προς Ριζόπουλο Αλ. Καχριμάνης: Θα είμαι υποψήφιος, ολομέτωπη επίθεση προς Ριζόπουλο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Απάντηση ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας σε Μάριο Κάτση για ΚΥ Μαργαριτίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

  Απάντηση ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας σε Μάριο Κάτση για ΚΥ Μαργαριτίου:

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση ή αλλιώς «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Αντί να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες μας για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, που είχε σαν αποτέλεσμα μια 48χρονη μητέρα να χάσει αβοήθητη τη ζωή της και για τη διάλυση της δημόσιας Υγείας στη Θεσπρωτία, κατέφυγε σε αναφορές για άσχετα θέματα, στην παραπληροφόρηση και σε μισές αλήθειες.

Η μισή όμως αλήθεια αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα, και επειδή η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα που λέει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλήθεια στους πολίτες, ο Θεσπρωτικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα:

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του αποκρύπτουν σκόπιμα το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Φλώρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπούν επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ και απελευθερώθηκε, πρόσφατα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου

2) Το 2013, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Μπέζας που ήταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν απέλυσαν ούτε έναν εργαζόμενο (ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό) στο χώρο της Υγείας. Οι γιατροί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα λίγων ημερών επαναπροσλήφθηκαν στο ΠΕΔΥ ή με νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, όμως, προχώρησε η ενοποίηση της διασπασμένης έως τότε Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Μια μεταρρύθμιση της ΝΔ, χάρις στην οποία ο κ. Πολάκης και η συνοδεία του έκαναν τα εγκαίνια - παρωδία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, που δεν είναι ΤΕΠ, και στο οποίο στεγάζονται ενωμένες οι δύο δομές ΠΦΥ, το προσωπικό δηλαδή του Κέντρου Υγείας και της Μονάδας ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας.

3)Οι δαπάνες για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας (λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία, εφημερίες) την περίοδο 2015-2017 (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), είναι κατά μέσο όρο κατά 22% μικρότερες από εκείνες της αντίστοιχης περιόδου 2012-2014 (της κυβέρνησης ΝΔ). Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις σας, υποχρηματοδοτείτε επικίνδυνα την Υγεία.

4)Η πολυδιαφημισμένη πρόχειρη και αποσπασματική «νέα» Πρωτοβάθμια Υγεία που δρομολογεί το δίδυμο της συμφοράς των κ. Πολάκη και Ξανθού, έχει καταλήξει σε τεράστιο φιάσκο. Μετά τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, τέθηκαν σε ισχύ νέες συμβάσεις με τους «αόρατους» οικογενειακούς γιατρούς, προκαλώντας χάος και σκορπίζοντας ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους και επαγγελματίες της Υγείας.

5)Η εγκατάσταση απινιδωτών σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι μια πολύ σωστή πρωτοβουλία που συνοδεύεται με σεμνές τελετές παράδοσης, στις οποίες δεν έχει καμιά σχέση η ΝΔ. Γίνεται κυρίως από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που έρχεται να καλύψει το κενό της κυβερνητικής ανικανότητας και αναλγησίας.

Είναι πλέον βέβαιο ότι όσο η απαξιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνειδητοποιεί ότι οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο η παραπληροφόρηση και οι επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης και ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ελπίζαμε ότι σαν νέος άνθρωπος δεν θα ακολουθούσες αυτό τον ολισθηρό δρόμο.

Δυστυχώς διαψευδόμαστε…

ΥΓ1. Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους κανονικά το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου;
ΥΓ2. Που βρίσκεται το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου και γιατί δεν χρησιμοποιείται;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Read More »
Απάντηση ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας σε Μάριο Κάτση για ΚΥ Μαργαριτίου Απάντηση ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας σε Μάριο Κάτση για ΚΥ Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στους νομούς Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


 
Read More »
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στους νομούς Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στους νομούς Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Καταγγελία κατοίκων στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας..."

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ 
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Κ' ΔΑΓΚΛΗ 
ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΡΟΣ: 
α) Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηγουμενίτσας
β)Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας - Τμήμα Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής. και Υγειονομικού Ελέγχου
γ) Αστυνομικό Τμήμα Ηγ/τσας

ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμείς, οι κάτοικοι επί της παραλιακής ζώνης και συγκεκριμένα επί τμήματος της οδού Εθν, Αντίστασης, αλλά και τμήματος της οδού Δαγκλή είχαμε εκφράσει με την από 23/11/2016 και αρ. πρωτ. 27547 επιστολή μας προς την Επιτροπή ποιότητας ζωής, αλλά και προς τη δημοτική κοινότητα Ηγουμενίτσας τον προβληματισμό μας και την ανησυχία μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία και τις συστηματικές παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες και ίδρυση κέντρων διασκέδασης) στη γειτονιά μας. Επίσης απευθυνθήκαμε με την από 11/09/17 αίτησή μας προς την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας - Τμήμα Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, όπως και με τηλεφωνικές καταγγελίες στο Α/Τ Ηγουμενίτσας.

Επειδή λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τη γειτονιά μας δε βρέθηκε, αντιθέτως μάλιστα διογκώθηκε και συνεχίζει να γιγαντώνεται, επανερχόμαστε με την παρούσα αίτηση – καταγγελία ως συνέχεια των ενεργειών μας.

Με την κατάθεση της παρούσας θέλουμε να καταγγείλουμε τη λειτουργεία τριών καταστημάτων: 
α) Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «HYPSTER» επί της οδού Εθν. Αντίστασης 112 
β) Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» με την επωνυμία «SOCIAL» επί της οδού Εθν. Αντίστασης 114 
γ) Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «DejaVu» επί της οδού Εθν. Αντίστασης 114

Συγκεκριμένα:

α) Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «HYPSTER», επί της οδού Εθν, Αντίστασης, αριθμ. 112
 • Τροποποιώντας τους όρους λειτουργίας, λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης, ανοίγοντας μόνο τα βράδια έως το ξημέρωμα της επόμενης και πολλές φορές και πέραν αυτού. 
 • Γίνεται χρήση ζωντανής μουσικής (ορχήστρα με μικροφωνική εγκατάσταση και ενισχυτές) αλλά και με μηχανικά μέσα (στερεοφωνικό συγκρότημα) συνδεδεμένο πάντοτε με ηχεία μεγάλων δυνατοτήτων, με τα db να ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια (80db), καθ' όλη τη διάρκεια της ολονύχτιας λειτουργίας του. 
 • Παραβιάζει καθημερινά τα χρονικά όρια λειτουργίας.
 • Παραβιάζει καθημερινά τα χρονικά όρια λειτουργίας μουσικών οργάνων
 • Τοποθετεί τραπεζοκαθίσματα σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου (κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες). 
 • Ρυπαίνει το δημόσιο χώρο έμπροσθεν του καταστήματός του (πεζοδρόμιο και δρόμο) με σπασμένα μπουκάλια, ποτήρια κ.α. που φθάνουν έως τις εισόδους των κατοικιών μας και παραμένουν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας έως λίγο πριν τη βραδινή έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος, δημιουργώντας μια κατάσταση επικίνδυνη και ενοχλητική, δυσκολεύοντας ακόμα και την έξοδο ή την είσοδο στις κατοικίες μας, αλλά και τους διερχόμενους. 
 • Προαναγγέλλει τις δράσεις του με ανάρτηση αφισών σε προθήκη του καταστήματος αλλά και σε κορμούς δέντρων που βρίσκονται στη νησίδα απέναντι από το κατάστημα, όπως : «κάθε Τρίτη ελληνική βραδιά». 
 • Για μεγάλο χρονικό διάστημα το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (έλλειψη γνωστοποίησης έναρξης λειτουργίας οικ. Δραστηριότητας, έλλειψη γνωστοποίησης χρήσης μουσικής), όπως προκύπτει από τα δελτία συμβάντων του Α/Τα Ηγουμενίτσας που διαθέτουμε. 
Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί από τους παροικούντες, στο Α/Τ Ηγουμενίτσας και πολλές από τις παραβάσεις (ηχορύπανση, χρήση ζωντανής μουσικής, χρόνοι λειτουργίας κα.) του ανωτέρου καταστήματος έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του Α/Τ, αποσπάσματα του οποίου διαθέτουμε έπειτα από αίτησή μας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων παραβάσεων δεν απηχεί βεβαίως τον αριθμό των καταγγελιών, είναι ωστόσο ενδεικτικές του τρόπου λειτουργίας του καταστήματος και κατά συνέπεια των προβλημάτων που δημιουργεί. Επισυνάπτουμε ωστόσο (πρόχειρο) πίνακα και αποσπάσματα προς διευκόλυνσή σας. 
β) Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» με την επωνυμία «SOCIAL», επί της οδού Εθν, Αντίστασης, αριθμ. 114

Σχετικά με την ταυτόχρονη λειτουργία κέντρου διασκέδασης - καφετέριας και την τοποθέτηση τραζοκαθισμάτων επί του πεζοδρομίου για την εξυπηρέτηση πελατών επί αυτού, η νομοθεσία αλλά και δημοσιοποιημένα έγραφα του υπουργείου υγείας αναφέρουν:

α) Η με Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967(ΦΕΚ 2718/τ.Β ́) «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις».
β) Η ΥΔ Α5/3010/1985 (ΦΕΚ 593 Β) «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων Διασκέδασης και λοιπών καταστημάτων» και οι σχετικές εγκύκλιοι.

«Τα Κέντρα διασκέδασης αποτελούν ανεξάρτητη δραστηριότητα Επιχείρησης της οποίας οι όροι και οι προϋποθέσεις περιγράφονται στην ανωτέρω σχετ. (α) και ειδικότερα στο άρθρο 14 υποκατηγορία Β παρ. 2 και η άδειά τους χορηγείται μετά από γνωμοδότηση του πρωτοβάθμιου συμβουλίου Θεάτρων και κινηματογράφων. Η δεύτερη δραστηριότητα (καφετέρια) που επιθυμεί να αναπτύξει η ίδια επιχείρηση θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αυτοτελούς συγκρότησης (παρασκευαστηρίου, αποχωρητηρίων, εισόδου κ.λ.π), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Εκτός των ανωτέρω τα στεγασμένα κέντρα διασκέδασης για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την ηχορύπανση σύμφωνα και με το σχετ. (β) η λειτουργία τους προϋποθέτει ηχοαπομονωτική ικανότητα με κλειστές πόρτες και παράθυρα για την εξυπηρέτηση των θαμώνων του.» 
Αντιθέτως με τα παραπάνω το κατάστημα «SOCIAL» : 
 • Έχει τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα επί του πεζοδρομίου, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και κατά την καλοκαιρινή περίοδο μετά τις μεσονύκτιες ώρες σε όλο το πλάτος αυτού, εξυπηρετεί τους πελάτες του επί αυτό από τον ίδιο χώρο που ορίζεται ως κέντρου διασκέδασης και χωρίς βεβαίως τις προϋποθέσεις που ορίζονται παραπάνω.
 • Όλη η πρόσοψη του καταστήματος, πέραν των δέκα μέτρων μήκους τουλάχιστον, αποτελείται από τζαμόπορτες που παραμένουν ανοιχτές καθημερινά από την απογευματινή έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, έως και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μπορεί να κλείσουν κατά τις πρωινές ώρες σύμφωνα με τη βούληση των υπευθύνων του καταστήματος. Δηλαδή η ηχομόνωση και κατά συνέπεια ο ύπνος μας είναι στη βούληση των υπευθύνων του καταστήματος! Η συγκεκριμένη παράβαση είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων του Α/Τ Ηγουμενίτσας και την περσινή καλοκαιρινή περίοδο, όμως το κατάστημα συνεχίζει να παρανομεί. Η ηχορύπανση που προκαλεί το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ανυπόφορη. Αυτό κατά τη γνώμη μας οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, η ηχομόνωση που απαιτείται για τη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος δεν είναι η ενδεδειγμένη,Οι τζαμόπορτες της πρόσοψης όταν είναι κλειστές (αν και φέρουν διπλό τζάμι) δεν έχουν την ηχοαπομονωτική ικανότητα(αφού είναι ανοιγόμενες) και δεν συνιστούν μόνιμη και σταθερή ηχομόνωση που οφείλει να έχει το κατάστημα. Δεύτερον, το κατάστημα μάλλον εκπέμπει πέραν από το όριο των 100 db που δικαιούται και αυτό διότι αν υποθέσουμε πως το κατάστημα ικανοποιεί τις προϋποθέσεις ηχομόνωσης και εκπέμπει ήχους μουσικής στα όρια των db που δικαιούται, τότε πώς ο ήχος φτάνει στο εσωτερικό των υπνοδωματίων μας ενώ μεσολαβούν μάλιστα μεταξύ του καταστήματος και των σπιτιών μας άλλες οικοδομές.  
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση αδείας «κέντρου διασκέδασης» είναι να διαθέτει το κατάστημα χώρο στάθμευση με συγκεκριμένους όρους όπως αναφέρει η νομοθεσία:
«Τίτλος κυριότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο (θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ), από το οποίο προκύπτει η ύπαρξη του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων προς εξυπηρέτηση των θαμώνων και σχεδιάγραμμα μηχανικού, στο οποίο θα φαίνονται οι θέσεις στάθμευσης (parking) στον εν λόγω χώρο, καθώς και η απόσταση του κέντρου διασκέδασης από τον χώρο στάθμευσης. Η αναλογία των θέσεων στάθμευσης σε σχέση με τον αριθμό καθισμάτων είναι ένα προς έξι (1:6), η δε απόσταση του κέντρου διασκέδασης από τον χώρο στάθμευσης όχι μεγαλύτερη των εκατό (100) μέτρων σε ευθεία γραμμή».

Σύμφωνα με το από 17/11/2016 και αρ. πρωτ. 27224 αντίγραφο σχετικό με την απόφαση ίδρυσης λειτουργίας του καταστήματος (1645/2016 απόφαση), που έχουμε στη διάθεσή μας, ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης που έχει δηλωθεί από το κατάστημα δε φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις (αναλογία των θέσεων στάθμευσης σε σχέση με τον αριθμό καθισμάτων). 
Άλλωστε εμείς μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αυτής, εδώ και πολλές δεκαετίες, γνωρίζουμε πολύ καλά τα της γειτονιάς μας, γινόμαστε μάρτυρες της εικόνας ενός χώρου μονίμως κλειστού (θάμνοι έχουν καλύψει την επιφάνειά του), χωρίς την κατάλληλη διαμόρφωση και που δια γυμνού οφθαλμού μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους έχει δηλωθεί.

Θεωρούμε λοιπόν ότι το κατάστημα «SOCIAL» σήμερα δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, άλλως έχει τροποποιήσει μονομερώς όρους λειτουργίας του.

γ)Το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «dejavu» επί της οδού Εθν. Αντίστασης 114:
 • Τροποποιώντας τους όρους λειτουργίας, λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης, ανοίγοντας μόνο τα βράδια έως το ξημέρωμα της επόμενης και πολλές φορές και πέραν αυτού. 
 • Γίνεται χρήση μουσικής και με μηχανικά μέσα (στερεοφωνικό συγκρότημα) συνδεδεμένο πάντοτε με ηχεία μεγάλων δυνατοτήτων, με αποτέλεσμα να προκαλεί έντονη ηχορύπανση, καθ' όλη τη διάρκεια της ολονύχτιας λειτουργίας του.
 • Παραβιάζει καθημερινά τα χρονικά όρια λειτουργίας. Παραβιάζει καθημερινά τα χρονικά όρια λειτουργίας μουσικών οργάνων,
 • Τοποθετεί τραπεζοκαθίσματα σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου (κυρίως το Σαββατοκύριακο κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες).

Συνεπεία όλων των προαναφερθεισών σοβαρών παραβάσεων, των τριών καταστημάτων, που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με κορύφωσή τους τους καλοκαιρινούς μήνες, με προεξέχουσα αυτήν της ανυπόφορης ηχορύπανσης σε ώρες κοινής ησυχίας που κάνει αδύνατη την ανάπαυση, την ξεκούραση και ηρεμία μας, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας και μας δυσκολεύει να αντεπεξέλθουμε στην εργασία μας και στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η περιοχή αυτή στην οποία βρίσκονται τα ακίνητά μας είναι αστικής φύσεως περιοχή και φορολογείται ως πρώτη ζώνη. 
Όλα όμως όσα έχουν αναφερθεί έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση αποτέλεσμα της οποίας βεβαίως είναι η υποβάθμιση της γειτονιάς μας που τείνει να καταστεί μη κατοικήσιμη, το μαρτυρεί άλλωστε η ασυνήθιστη συχνότητα των άδειων και αζήτητων προς μίσθωση διαμερισμάτων, που δε συναντάται σε άλλη γειτονιά της πόλης μας.
Η απαξίωση αυτή των περιουσιών μας, στην περίοδο μάλιστα της οικονομικής κρίσης που διανύουμε έχει φέρει κάποιους από εμάς σε απόγνωση και στα όρια οικονομικής καταστροφής.

Είναι αδιανόητο πως μέσα σ' ένα πλήθος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της παραλιακής ζώνης επιτρέπεται σε τρία καταστήματα να υποβαθμίζουν μια ολόκληρη γειτονιά, βασανίζοντας και καταστρέφοντας νοικοκυριά.

Είναι επίσης απαράδεκτο πως ενώ το πρόβλημα σας είναι γνωστό (από προηγούμενές μας ενέργειές μας) δεν έχετε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. 
Πράγμα που αποθρασύνει τους καταστηματάρχες, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. 
Τα όποια «σφραγίσματα» των καταστημάτων αυτών γίνονται σχεδόν πάντα σε περιόδους άνευ σημασίας γι' αυτούς, που σκοπό μάλλον έχουν να καθησυχάζουν απλά τους καταγγέλλοντες.

Όλα τα παραπάνω μας προσβάλουν βάναυσα ως προσωπικότητες και ως πολίτες, μας προκαλούν θυμό και αγανάκτηση, αφού αρχές και αρμόδιες υπηρεσίες με την αδιαφορία τους μας υποτιμούν και μας κάνουν να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ζητούμε να φροντίσετε ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος στην ουσία του: 
α) Να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας, να μην επιτρέπεται η παράταση ωραρίου μουσικής, να τηρούνται οι χρόνοι λειτουργίας. 
β) Να διενεργηθούν έλεγχοι στους φακέλους των καταστημάτων σε συνεργασία με την Πολεοδομία, το Υγειονομικό, το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Αστυνομία. 
γ) Τη διενέργεια συστηματικών, ουσιαστικών και συνεχών ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές στα προαναφερόμενα καταστήματα. 
δ) Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να επανέλθει η γειτονιά μας και οι ζωές μας στην κανονικότητά τους.
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τις καταγεγραμμένες παραβάσεις στο βιβλίο συμβάντων στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας, ενός μόνο καταστήματος εκ των τριών


Επιφυλασσόμαστε για περεταίρω ενέργειες.

Με εκτίμηση 
Κάτοικοι των Πλατανίων


Read More »
Καταγγελία κατοίκων στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας..." Καταγγελία κατοίκων στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας..." Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018Συνελήφθη, χθες (04-09-2018) το απόγευμα στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 58χρονος δράστης και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 58χρονου, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Θεπρωτία: Επίσημα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018


Read More »
Θεπρωτία: Επίσημα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Θεπρωτία: Επίσημα αδειοδοτημένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Έσφαξαν ζώα στον Αχέροντα και ότι απέμεινε τα πέταξαν στον ποτάμι για να τα ξεφορτωθούν (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

Σοκάρουν οι εικόνες που δείχνουν τα απομεινάρια νεκρών ζώων που εντοπίστηκαν στον Ποταμό Αχέροντα στην μεριά του Δήμου Πάργας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων στο Fanaripress.gr, oι άγνωστοι έσφαξαν τα ζώα σε εκείνο το σημείο, και ότι απέμεινε τα πέταξαν στον Αχέροντα για να τα ξεφορτωθούν.

Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη για όποιον πλησιάζει τη συγκεκριμένη περιοχή, και αποτελεί ντροπή για τον τουρισμό, διότι καθημερινά πολλοί τουρίστες περνάνε με τις βάρκες από το συγκεκριμένο σημείο.

Το φαινόμενο αυτό κατά το οποίο ποτάμια – ρέματα μετατρέπονται σε νεκροταφεία – σκουπιδότοποι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ενώ αυστηρά πρόστιμα περιμένουν αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες καθώς πρόκειται για παράβαση ποινικού χαρακτήρα.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ο Δήμος Πάργας, και Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Read More »
Έσφαξαν ζώα στον Αχέροντα και ότι απέμεινε τα πέταξαν στον ποτάμι για να τα ξεφορτωθούν (+ΦΩΤΟ) Έσφαξαν ζώα στον Αχέροντα και ότι απέμεινε τα πέταξαν στον ποτάμι για να τα ξεφορτωθούν (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

107 κιλά κάνναβης στη Νεράιδα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018


Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οι δύο ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -99- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -106- κιλών και -740- γραμμαρίων .

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας


Read More »
107 κιλά κάνναβης στη Νεράιδα Θεσπρωτίας 107 κιλά κάνναβης στη Νεράιδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Επιστολή προς τον Λ.Αυγενάκη, από τα στελέχη στην Ήπειρο που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018Γραμματέα,
Όσο απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη σε ένα κυκεώνα διγλωσσίας ήταν η κλήση μας σε ακρόαση, άλλο τόσο σκιώδης χωρίς επιχειρήματα είναι η σημερινή ανακοίνωσή σας στα ΜΜΕ ότι παραπεμπόμαστε στην...
Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, μάλιστα μη σεβόμενος τη θεσμικότητα των διαδικασιών που επιβάλουν να έχουμε πρωτίστως ενημερωθεί οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι.
Και τούτο επειδή δηλώνουμε ότι θεωρούμε ολόσωστη, ότι αποδεχόμαστε στο ακέραιο και υιοθετούμε την απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη όπως αυτολεξί την ανέφερε μόλις προ ολίγων ημερών ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, συγκεκριμένα: «έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».
Ως Νεοδημοκράτες, συνεχιζόμενα και όχι όπως εσείς και πολλοί άλλοι στη ΝΔ με κομματικές παλινδρομήσεις, έχοντες σειρά αγώνων πολλών ετών, εκπλησσόμαστε όταν διαπιστώνουμε άλλα να δηλώνει ο Πρόεδρος και άλλα να κάνει το κόμμα επιθυμώντας να επιβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτός». Απαιτείτε μάλιστα να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα (που ακόμη δεν ανακοινώθηκε) του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος τελευταία παρέλαβε την Ήπειρο και τελευταία θα την παραδώσει, πρωταθλήτρια μάλιστα στην ανεργία και στις απευθείας αναθέσεις.
Συμπεριφέρεστε ως «πολιτικός δουλέμπορος» αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη κα οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα «πολιτικού ραγιαδισμού», κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης.
Σαφέστατα παραμένουμε σε όσα σας εκφράσαμε στην από 31/8/2018 επιστολή μας (σε απάντηση της με Α.Π. 2464/31-8-2018 δικής σας) και παρακαλούμε να τη διαβιβάσετε μαζί με την εισήγησή σας και μαζί με την παρούσα στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος ώστε να ληφθεί υπόψη σε αντικατάσταση της παράστασής στο «κομματικό δικαστήριο».

Τα μέλη της Παράταξης: Βλέτσας Αθανάσιος, Καλιαμούρη Μαρίνα, Κοτζαμάνη Πηνελόπη, Ράρρα Στασινή, Νάνος Στάθης, Δήμος Δημήτρης, Μότσιος Γιώργος, Σοφίας Δονάτος 


 
Read More »
Επιστολή προς τον Λ.Αυγενάκη, από τα στελέχη στην Ήπειρο που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Επιστολή προς τον Λ.Αυγενάκη, από τα στελέχη στην Ήπειρο που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Θετικά και αρνητικά του «Κλεισθένη» - Του Σταύρου Κωστάρα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018Αν και σε πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των εκλεγομένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων είναι υπερβολικός και δυσανάλογος με τον πληθυσμό και υπάρχουν πολλά περιθώρια για μείωση τους, εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιες εκλογικές περιφέρειες και ο ίδιος αριθμός εκλεγομένων, σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα της απογραφής του 2011.

Στις περιφερειακές εκλογές, όπως προέβλεπε και ο Καλλικράτης, υφίστανται δύο περιφέρειες που εκλέγουν από 41 περιφερειακούς συμβούλους, εννέα με 51 εκλεγόμενους, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 71 εκλεγόμενους και η περιφέρεια Αττικής όπου εκλέγονται 101 σύμβουλοι. Ο δε συνολικός αριθμός των περιφερειακών συμβούλων που εκλέγονται σε όλες τις περιφέρεις της χώρας φτάνει τους 715, αριθμός υπερβολικός σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Σε πολλές δε περιφέρειες παρατηρείται το φαινόμενο η εκπροσώπηση του πληθυσμού, σε αναλογία με τον αριθμό περιφερειακών συμβούλων, να απέχει σημαντικά. Έτσι έχουμε 4 περιφέρειες όπου κάθε περιφερειακός σύμβουλος εκπροσωπεί 5.000 έως 7.000 κατοίκους, 7 περιφέρειες όπου εκπροσωπεί 11.000 έως 14.000 κατοίκους, 1 περιφέρεια (Κεντρικής Μακεδονίας) όπου εκπροσωπεί 26.000 και 1 περιφέρεια (Αττικής) όπου εκπροσωπεί 37.000.

Στους δήμους, όπου υπάρχουν 8 κατηγορίες δημοτικών συμβουλίων με 13,17,21,27,33,41,45 και 49 μέλη, θα μπορούσε να υπάρξει ενοποίηση των πληθυσμιακών μονάδων και να εκλέγονται π.χ 13μελή συμβούλια για πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, 17μελή από 2001 έως 10000 κατοίκους, 27μελή από 10001 εως 60000, 41μελη από 600001 έως 150000 και 45μελή για περισσότερους από 150000 κατοίκους. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των εκλεγομένων δημοτικών συμβούλων και τον περιορισμό των εξόδων που συνεπάγεται η μείωση αυτή. Θεωρώ δε ότι θα καθιστούσε πιο εύρυθμη την λειτουργία των δήμων μειώνοντας τις αλλαγές, αλλά και τα αλισβερίσια που γίνονται, σε ορισμούς αντιδημάρχων και οργάνων διοίκησης.

Οι τοπικές κοινότητες πλέον των 300 κατοίκων εξακολουθούν να εκλέγουν τοπικά συμβούλια των οποίων όμως τα μέλη αυξάνονται σε σχέση με το πρότερο καθεστώς. Από 301 έως 2.000 θα είναι πλέον 5μελή, από 2.001 έως 10.000 7μελή, από 10.001 έως 50.000 11μελή και από 50.001 και άνω 15μελή. Η αύξηση αυτή των μελών των τοπικών συμβουλίων, με την ταυτόχρονη αύξηση και των υποψηφίων που συνεπάγεται, είναι υπερβολική για κοινότητες με μικρούς σχετικά πληθυσμούς. Θεωρώ ότι η διεύρυνση δεν φέρει πάντα και την καλύτερη εκπροσώπηση και ότι η τροποποίηση αυτή έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους.

Η δυνατότητα προσαύξησης 30% επί των εκλεγομένων σε κάθε εκλογική περιφέρεια αφήνει και πάλι μεγάλο τον αριθμό των υποψηφίων, αν και μειώθηκε αρκετά σε σχέση με το 40% του προηγούμενου καθεστώτος. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με την απλή αναλογική, μόνο στις περιπτώσεις που υπάρξει συμμετοχή ενός μοναδικού συνδυασμού μπορεί να εκλεγεί ικανός αριθμός υποψηφίων του συνδυασμού. Συνήθως μέχρι τώρα εκλέγονταν λιγότεροι του 50% των υποψηφίων, ακόμη και του πρωτεύσαντος συνδυασμού. Με την απλή αναλογική το ποσοστό αυτό θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Πιο ορθή θα ήταν η μείωση των εκλεγόμενων συμβούλων ο αριθμός των οποίων, ιδιαιτέρα σε κάποιες περιφέρειες και στους μικρούς δήμους, είναι υπερβολικός.

Ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων του άλλου φύλλου προβλέπεται πλέον να είναι τουλάχιστον 40% αντί του 30% που ίσχυε. Το ποσοστό αυτό, κατά την άποψή μου, είναι υπερβολικό για να μην πω ότι δεν θα έπρεπε να υφίσταται καθόλου. Άλλωστε η ισότητα των δύο φύλλων είναι πλέον ένα κεκτημένο το οποίο δεν θα έπρεπε να τυγχάνει τέτοιας αμφισβήτησης.

Ισχύει πλέον η απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων. Το εκλογικό μέτρο, που προκύπτει από τα συνολικά έγκυρα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, διαιρούμενα με τον συνολικό αριθμό των εδρών κατά περίπτωση, καθορίζει από τον πρώτο γύρο τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγει η κάθε παράταξη. Προχωρώντας όμως σε υπεραπλή αναλογική, δίνεται η δυνατότητα να εκλέξουν συμβούλους και σε συνδυασμούς που δεν έπιασαν το εκλογικό μέτρο εφόσον, αν δεν έλαβαν έδρα στην αρχική κατανομή, μπορούν να πάρουν έδρα στη συνέχεια με βάση τα υπόλοιπα που διαθέτουν σε ψήφους. Ορθότερο θα ήταν να μην υπάρχει διάθεση η έδρας σε συνδυασμό που δεν έχει πιάσει το εκλογικό μέτρο.

Πρόεδρος συμβουλίου κοινότητας με περισσότερους από 300 κατοίκους, εκλέγεται ο επικεφαλής ενός από τους δύο πρώτους συνδυασμούς με ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων της κοινότητας. Προφανώς ο νομοθέτης προβαίνει σε αυτήν τη ρύθμιση επειδή δεν υφίσταται δεύτερος γύρος εκλογών μεταξύ των δύο πρωτευσάντων συνδυασμών, έχοντας ως σκοπό να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων που επικράτησαν. Αυτό όμως, πέραν του ότι είναι άδικο σε βάρος του συνδυασμού που πρώτευσε, πιθανόν θα δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις κατά την διαδικασία της εκλογής. Υπάρχουν ενδεχόμενες περιπτώσεις όπου με 7 π.χ εκλεγέντες συμβούλους, να παρατηρηθούν φαινόμενα κατά τα οποία 2 συνδυασμοί που θα εκλέξουν από 3 συμβούλους, και ο πρώτος συνδυασμός να έχει λάβει το 49,97% των ψήφων, ο 7ος εκλεγείς σύμβουλος, πιθανότατα με πολύ μικρό αριθμό ψήφων και μακράν εκτός του εκλογικού μέτρου, να ρυθμίζει την εκλογή προέδρου.

Ο τρόπος εκλογής των μελών των οικονομικών επιτροπών δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία σε αυτές του συνδυασμού του εκλεγέντα περιφερειάρχη ή δημάρχου, παρότι δίνει σε αυτούς την δυνατότητα να ορίσουν 3 από τα μέλη των επιτροπών. Αυτό συνεπάγεται προβλήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ψήφιση προϋπολογισμών αλλά και στην διάθεση πιστώσεων. 
Στα θετικά του Κλεισθένη
Η απλή αναλογική στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με ταυτόχρονη απεξάρτηση της εκλογής των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων κοινοτήτων από τους συνδυασμούς των δημάρχων, είναι δύο από τις σημαντικές εκλογικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες, κατά την άποψή μου, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Θα έπρεπε όμως η απλή αναλογική να εφαρμοστεί χωρίς να δίνει την δυνατότητα σε συνδυασμούς που δεν έπιασαν το εκλογικό μέτρο να εκλέξουν συμβούλους.
Αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι μπορούν να ορίζονται και από την αντιπολίτευση.
Εξασφαλίζεται, πλην ίσως εξαιρετικών περιπτώσεων, ότι οι πρόεδροι των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων θα εκλέγονται από την παράταξη του περιφερειάρχη ή δημάρχου αντίστοιχα.
Επιτρέπεται η προσχώρηση συμβούλου σε άλλη παράταξη, αν αυτή εγκριθεί από τα 2/3 των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί.
Δύο ή και περισσότερες παρατάξεις μπορούν να συνενωθούν σχηματίζοντας νέα παράταξη, αν συμφωνήσει και υπογράψει το σύνολο των μελών των παρατάξεων.
Η άρνηση ψήφου ή η λευκή ψήφος δεν θα προσμετράται ως αρνητική ψήφος.

Σταύρος Κωστάρας 


 
Read More »
Θετικά και αρνητικά του «Κλεισθένη» - Του Σταύρου Κωστάρα Θετικά και αρνητικά του «Κλεισθένη» - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Der Standard: Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες - Ανάμεσά τους και η Μπέλα Βράκα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018


Με τίτλο «Ελλάδα: χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει:
«Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών. Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Θεσπρωτία και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».


 
Read More »
Der Standard: Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες - Ανάμεσά τους και η Μπέλα Βράκα Der Standard: Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες - Ανάμεσά τους και η Μπέλα Βράκα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Διαλύθηκε το πάρκο της αγρότισσας στον παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018


Εντελώς εγκαταλελειμμένο, σχεδόν διαλυμένο, έχει αφεθεί το πάρκο της αγρότισσας στον παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων. 
Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης δίπλα στον Καλαμά, που έχει ερημώσει τελείως, ενώ παλαιότερα , κατά τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες, συγκέντρωνε αρκετούς εκδρομείς. 
Χορτάριασε όλος ο χώρος, οι βατσουνιές κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του, τα δένδρα απεριποίητα και σε μαρασμό, οι ξύλινες κατασκευές είναι προς κατάρρευση, ενώ το ποτάμι, κατά τη χειμερινή υπερχείλιση, έχει προκαλέσει ζημιές. 
 Κάποτε ήταν, πραγματικά ένα ωραίο πάρκο, το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, στις όχθες του Καλαμά. 
Απλώνεται σε 30 στρέμματα και παλαιότερα διέθετε και αναψυκτήριο. 
Πέρα από το γεγονός ότι είχαν διατεθεί χρήματα για την κατασκευή του, επί δημαρχίας Μιχάλη Παντούλα στον τότε δήμο Μολοσσών, είναι, πραγματικά, θλιβερό ένας πανέμορφος φυσικός χώρος, στον οποίο είχαν γίνει ήπιες παρεμβάσεις, ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφή του, να μην είναι επισκέψιμος.


 
Read More »
Διαλύθηκε το πάρκο της αγρότισσας στον παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων Διαλύθηκε το πάρκο της αγρότισσας στον παλαιό δρόμο Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Στο Πειθαρχικό οι δέκα - Αναστολή στα κομματικά τους αξιώματα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018Στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για τα δέκα μέλη που είχαν κληθεί σε ακρόαση από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής προχωρά η Νέα Δημοκρατία, ενώ με την ίδια απόφαση του κόμματος γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατείχαν στον κομματικό μηχανισμό, ωσότου εκδοθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας. Η Νέα Δημοκρατία που σήκωσε το γάντι την προηγούμενη Παρασκευή δείχνει αποφασισμένη να φτάσει τα πράγματα μέχρι τέλους και να προχωρήσει σε διαγραφή στελεχών, προκειμένου να στείλει μήνυμα προς τα αντάρτικα ανά την Ελλάδα ενώ όψει των Περιφερειακών εκλογών.

Οι δέκα της Ηπείρου είχαν κληθεί σε ακρόαση την Δευτέρα το μεσημέρι. Οι οκτώ απάντησαν με κοινή επιστολή, ένας εξ αυτών απάντησε με ξεχωριστή επιστολή ενώ ο πρώην βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με το κόμμα του.

Αφορμή για την κλήση σε ακρόαση ήταν η συμπόρευση των συγκεκριμένων στελεχών, που μετέχουν και στις ΝΟΔΕ, με την κίνηση του Σπύρου Ριζόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία απέφυγε εγκαίρως να ασχοληθεί με το θέμα, ανέλαβε δράση με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανεβάζοντας έτσι στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μακροσκελής ανακοίνωση που εστάλη από το γραφείο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τον δρόμο των μεγάλων εκλογικών μαχών με δυναμική, συνδυασμούς ανανέωσης, εμπειρίας και αίσθημα νίκης. Ιδιαιτέρως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση για το παρόν και το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών. Η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφής. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τις επαφές μας και με σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, προς εφαρμογή όλων αυτών, ο Πρόεδρος μας με απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αξιολογεί το έργο των αυτοδιοικητικών, αξιολογεί τις υποψηφιότητες των στελεχών μας και προετοιμάζει την δυναμική και νικηφόρα παρουσία της ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την Παράταξή μας του έργου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της Παράταξής μας και, ειδικότερα, οι κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, κα Ράρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της Παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της συμμετοχής τους, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2464/31-08-2018 έγγραφό του κάλεσε τα ως άνω μέλη σε ακρόαση, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής, οι κ.κ. Βλέτσας, Καλιαμούρη, Κοτζαμάνη, Ράρρα, Νάνος, Δήμος, Μότσιος και Σοφίας, με την από 31-08-2018 επιστολή τους, δήλωσαν την αδυναμία τους να παραστούν στη διαδικασία ακρόασης.

Το ίδιο δήλωσε ο κ. Τσάπαλος, με την από 02-09-2018 επιστολή του, ενώ ο κ. Παπασιώζος ούτε εμφανίστηκε στην ακρόαση, ούτε απέστειλε επιστολή, στην οποία να δηλώνει την αδυναμία του να παραστεί.

Ακολούθησε απόφαση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη με την οποία παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος τα ως άνω μέλη της Παράταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ τα προαναφερόμενα μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης τηςΚεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Όπως, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς».


 
Read More »
Ήπειρος: Στο Πειθαρχικό οι δέκα - Αναστολή στα κομματικά τους αξιώματα Ήπειρος: Στο Πειθαρχικό οι δέκα - Αναστολή στα κομματικά τους αξιώματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Σελίδες