Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του ΛαμπόβουΟ Λάμποβος είναι ένα από τα πιο ιστορικά παζάρια με χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ήπειρο.

Φέτος όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές και η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη.

Ανησυχία τόσο στις υγειονομικές υπηρεσίες όσο και στην Πολιτική Προστασία. 

Φυσικά η διοργάνωση παζαριών με συγκεκριμένους όρους επιτρέπεται από την ελληνική πολιτεία αλλά στην Ήπειρο τουλάχιστον κανένας δήμος μέχρι στιγμής δεν πήρε ανάλογη απόφαση αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας με μία εκτενή ανακοίνωσή του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απευθύνοντας έκκληση, ώστε να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή τη διοργάνωση του παζαριού στην Παραμυθιά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την απόφαση για τη διεξαγωγή του Λαμπόβου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου, με ομόφωνη απόφασή του.

Αντιλαμβάνομαι τα οικονομικά οφέλη στα οποία προσδοκούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλες οι παρατάξεις, τόσο για το Δήμο Σουλίου, όσο και για την τοπική αγορά.

Όπως και την πολιτική φθορά που θα είχε μία αρνητική απόφαση.

Πολύ φοβάμαι πως κοιτάζοντας το δέντρο, κινδυνεύουν να χάσουν το δάσος...

Τι φταίει ο έμπορος από την Ηγουμενίτσα ή το Φιλιάτι, ακόμα και την ίδια την Παραμυθιά, που από τη μία βλέπει κάθε χρόνο τρομακτική μείωση των εσόδων του κατά τη διάρκεια του Λαμπόβου, να κινδυνεύει φέτος να κρατήσει επιπλέον κλειστό το κατάστημά του, σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά και οδηγήσουν στη λήψη περιοριστικών μέτρων;

Η διεξαγωγή μια εμποροπανήγυρης τέτοιας έκτασης όπως το Λάμποβο, είναι οφθαλμοφανές σε όλους πως δεν μπορεί να γίνει, διασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, εν μέσω πανδημίας.

Αλήθεια πιστεύετε πως όλοι οι επισκέπτες θα κινούνται προς μία κατεύθυνση και πως όλοι θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ;

Ποιος θα διασφαλίσει το μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στους στεγασμένους χώρους του παζαριού;

Ή θα ρίξετε για ακόμα μία φορά την ευθύνη στην αστυνομία, για να κάνετε εσείς πολιτική;
Read More »
Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου Υγειονομική "βόμβα" η διεξαγωγή του Λαμπόβου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Μία ακόμα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20.18, στο ίδιο σημείο που είχε προηγηθεί στις 20.01 η σεισμική δόνηση των 2,8 Ρίχτερ.

Η νέα σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Read More »
Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:01, το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσπρωτία.

Η σεισμική δόνηση που είχε μέγεθος 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο τη περιοχή ανάμεσα από την Αμπελιά και το Καρβουνάρι του Δήμου Σουλίου, 16 χιλιόμετρα Βόρεια - Βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος 16,1 χιλιομέτρων.

Read More »
Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Πως θα γίνει η απογραφή πληθυσμού μέχρι τον Δεκέμβριο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Πως θα γίνει η απογραφή πληθυσμού μέχρι τον ΔεκέμβριοΗ ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί Απογραφές κάθε δέκα χρόνια και, φέτος, η διαδικασία της Απογραφής πληθυσμού θα ξεκινήσει μετά τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Η πανδημία, ωστόσο, φέρνει αλλαγές στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο μηχανισμός της ΕΛΣΤΑΤ. Φέτος οι απογραφείς θα αφήσουν κλειστούς φακέλους σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Στη συνέχεια, ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό θα μπει σε ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, και θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για όλη την οικογένεια. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή θα απογραφούν με τον παραδοσιακό τρόπο “πόρτα-πόρτα” όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες απογραφές.

Για την Απογραφή, έχει ήδη ξεκινήσει σχετικός διαγωνισμός για την πρόσληψη 60.000 απογραφέων. Η σχετική πρόσκληση λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954- 2003), τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, σε κάθε απογραφέα θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ ο μισθός που θα λάβουν για περίπου ενάμιση μήνα δουλειάς είναι 1.200 ευρώ μεικτά.

Οι προϋποθέσεις

Προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (σταθερό ή φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιωτικής χρήσεως) για την καταχώριση των στοιχείων που θα συλλέξουν με έντυπα ερωτηματολόγια και για την παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής.

Οι Απογραφείς που θα επιλεγούν, υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 36, 39 και 41 του Ν.4387/2016 “Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις”, όπως κάθε φορά ισχύει.

Σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5, του Νόμου 4772/2021 (Α΄ 17), το νομικό καθεστώς ατόμων εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, επιδοτούμενων ή μη, δεν μεταβάλλεται εξαιτίας της απασχόλησής τους στις Απογραφές ΚΠΚ 2021.

Στην περίπτωση που συνταξιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 ενταχθούν στο Μητρώο, και δεδομένου ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι φορέας Γενικής Κυβέρνησης, ισχύουν τα προβλεπόμενα για την απασχόληση συνταξιούχων στο άρθρο αυτό, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 27 του Ν. 4670/2020.

Στην περίπτωση που υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενταχθούν στο Μητρώο, μπορούν να απασχοληθούν στην Απογραφή ΠΚ χωρίς να απαιτείται πρότερη έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα τους, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, του Νόμου 4772/2021 (Α΄ 17).

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών θα διενεργηθεί με μικτό σύστημα, που προβλέπει τόσο την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των νοικοκυριών μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, όσο και τη συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων από τους Απογραφείς, μέσω τηλεφώνου ή με προσωπική συνέντευξη με κάποιο μέλος του νοικοκυριού, όπου δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή, λαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που θα ισχύουν.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία των ερωτηματολογίων θα καταχωρηθούν από τους Απογραφείς σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι Απογραφείς ΠΚ που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Το αντικείμενο της απασχόλησής τους είναι ενιαίο και αδιάσπαστο και περιλαμβάνει τις εξής διαδοχικές και αλληλοσυνδεόμενες φάσεις:

(α) εκπαίδευση στη διαδικασία διενέργειας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, παραλαβή του απογραφικού υλικού (έντυπα ερωτηματολόγια και κατάλογος-πλαίσιο Ο-3) και εγκατάσταση στο Απογραφικό Τμήμα,

(β) διανομή στα νοικοκυριά ενημερωτικού φυλλαδίου με τον “κωδικό απογραφής” για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των νοικοκυριών, σε όλες τις κατοικίες που περιλαμβάνονται στην κατάσταση Ο-3 και έλεγχος για τυχόν διαφυγές κατοικιών και ενημέρωση της κατάστασης Ο-3 όπου χρειαστεί,

(γ) παρακολούθηση της πορείας της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής στο Απογραφικό Τμήμα αρμοδιότητάς τους μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής και υποστήριξη των αυτοαπογραφόμενων με παροχή διευκρινήσεων και επίλυση αποριών,

(δ) πλήρης και ορθή συλλογή στοιχείων, μέσω της συμπλήρωσης έντυπων ερωτηματολογίων για τα νοικοκυριά που δεν θα αυτοαπογραφούν, και καταχώριση, στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, των στοιχείων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών στο Απογραφικό Τμήμα ευθύνης τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ,

(ε) ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή ευθύνης τους, συγκέντρωση, τακτοποίηση, συσκευασία και επιστροφή του έντυπου υλικού, συμπληρωμένου και μη, στον αρμόδιο Τομεάρχη, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ.

Λόγω της φύσης των εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πεδίο και όχι εξ αποστάσεως, οι Απογραφείς πρέπει να είναι υγιείς, με καλή φυσική κατάσταση, να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και καλή γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών μέσων (προσωπικού υπολογιστή, σταθερού ή φορητού), έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες των Απογραφών.

Η παροχή υπηρεσιών των Απογραφέων ΠΚ στην ΕΛΣΤΑΤ σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ (Β΄ 2390/28.08.2012).
Read More »
Πως θα γίνει η απογραφή πληθυσμού μέχρι τον Δεκέμβριο Πως θα γίνει η απογραφή πληθυσμού μέχρι τον Δεκέμβριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

34 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφια στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
34 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφια στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 10
ΠΕ Ιωαννίνων 17
ΠΕ Πρέβεζας 5


Read More »
34 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφια στη Θεσπρωτία 34 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφια στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγόΣτο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κυνηγός μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από αγριογούρουνο στην περιοχή της Τύριας.

Η παρέα κυνηγούσε στην περιοχή. Ο 48χρονος που βρισκόταν σε «καρτέρι» αιφνιδιάστηκε από το μεγαλόσωμο άγριο ζώο. Πριν προλάβει να αντιδράσει δέχθηκε τα χτυπήματα του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.

Ευτυχώς το συμβάν έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους υπόλοιπους κυνηγούς οι οποίοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο κυνηγός δέχθηκε την βοήθεια των γιατρών, έγιναν τα απαραίτητα ράμματα στα πόδια όπου ήταν τα σοβαρότερα τραύματα και αναρρώνει στο σπίτι του.

Θύμα στο ίδιο κυνήγι έπεσε και ένα κυνηγόσκυλο το οποίο επίσης δέχθηκε χτυπήματα από αγριογούρουνο.
Read More »
Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγό Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης οχήματος

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης οχήματοςΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, που έγινε την 24-09-2021 σε περιοχή της Άρτας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, με άγνωστο συνεργό του, αφού συμφώνησαν για την αγορά Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από ημεδαπό, παρέλαβαν το όχημα, πλην όμως δεν κατέβαλαν το συμφωνημένο αντίτιμο, ενώ διέκοψαν κάθε επικοινωνία με τον πωλητή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης οχήματος Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης οχήματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου - 4 στο νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου - 4 στο νομό Θεσπρωτίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου. Οι καταλήψεις ξεκίνησαν σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί της Δευτέρας βρήκε συνολικά 24 σχολικές μονάδες να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, υπό κατάληψη τελούν έντεκα σχολεία στην Άρτα, επτά στα Γιάννινα, δύο στην Πρέβεζα και τέσσερα στην Θεσπρωτία.

Στη Θεσπρωτίας κατάληψη γίνεται στα ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, στο ΓΕΛ Φιλιατών και στο γυμνάσιο Φιλιατών.

Οι μαθητές προβάλουν αιτήματα που σχετίζονται με τα μέτρα για την πανδημία αλλά και θέματα που αφορούν στις σχολικές υποδομές.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης ενώ μετράνε κανονικά οι απουσίες.
Read More »
Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου - 4 στο νομό Θεσπρωτίας Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Ηπείρου - 4 στο νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit 2021

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit 2021Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα της Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης συμμετείχε στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, με θέμα “Change crises to opportunities and climate friendly operation”.

Ο κ. Πορφύρης ήταν ένας εκ των τριών κύριων ομιλητών που προσκλήθηκε φέτος σε σχετικό πάνελ με ευρωπαίους ομολόγους του από τα λιμάνια του Kristiansand (Νορβηγία) και του Calais (Γαλλία), όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους στο θέμα «Νέα μεγάλα πλοία. Ποια η προετοιμασία των λιμένων, καλύτερη διαχείριση λιμένων, Βιώσιμες και Φιλικές για το Περιβάλλον λύσεις. Η στρατηγική για τα επόμενα 3 χρόνια».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο κ. Πορφύρης μίλησε για την μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας την τελευταία 10ετια, ενώ ανέφερε αναλυτικά όλα τα νέα έργα υποδομής που σχεδιάστηκαν και αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία και την στρατηγική θέση που κατέχει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα έναντι άλλων λιμένων.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους που επιδιώκονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του λιμανιού ως «Πράσινου λιμένα» και “Zero Energy Port”, στην ανάπτυξη έργων υποδομής για την παροχή υπηρεσιών στα ασυνόδευτα φορτία, την καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως προορισμού Κρουαζιέρας, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου για τις Μαρίνες.

Τέλος, αναφέρθηκε σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα (POSEIDONMEDII, ALFION) που ήδη αξιοποιούνται, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι το Περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του λιμένα της Ηγουμενίτσας, αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια των συνομιλητών του. Γεγονός, που καθιστά τον λιμένα της Ηγουμενίτσας μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών για την υλοποίηση του στόχου «Πράσινος λιμένας» και “Zero Energy Port”.

Ο κ. Πορφύρης, στο περιθώριο του Συνεδρίου πραγματοποίησε επίσης ενδιαφέρουσα συνάντηση με την αρμόδια Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (ESPO) κα. Izabelle Ryckbost, η οποία τον συνεχάρη για την ετοιμότητα του, καθώς και για την γνώση του να αξιοποιήσει όλα τα κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του ελληνικού λιμανιού, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να του παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια χρειαστεί.

Το Ferry Shipping Summit αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο θεσμό, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει διακεκριμένα στελέχη από το χώρο του Ferry Industry και των Λιμένων από ολόκληρη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα έμπειρων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ακτοπλοΐας, με πολυετή ενασχόληση στο χώρο του ferry operating και ferry port industry και στόχο έχει να φέρει πιο κοντά όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου, δημιουργώντας ευκαιρίες συνεργασίας, συνέργειες κ.α.
Read More »
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit 2021 Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit 2021 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2021.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 156/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και αποδοχή της υπ’ αριθμ. 304/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για εξώδικο συμβιβασμό με την Ελένη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Ευαγγέλου λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 97/2021 απόφασή της για εξώδικο συμβιβασμό με τον Σπυρίδωνα ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ του Θεοδώρου, λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 286/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 309/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 310/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση διενέργειας Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τη συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Παραχώρηση της χρήσης πινάκων και αυθεντικών χαρακτικών έργων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για την υλοποίηση έκθεσης.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση διέλευσης αγωγών άρδευσης από αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Άδεια ίδρυσης καταστήματος ενοικίασης ποδηλάτων στην Κοινότητα Πέρδικας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων.
-Εισηγητής : Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή παραίτησης μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” και αντικατάστασή του.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Αποδοχή παραίτησης μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” και αντικατάστασή του.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Ορισμός εκπροσώπων στα σχολικά συμβούλια των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Κατανομή Γ’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση στο λιμάνι και στους κόμβους της Εγνατίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
Διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση στο λιμάνι και στους κόμβους της ΕγνατίαςΟι επιχειρηματίες της περιοχής και οι κάτοικοι της Τ.Κ. Λαδοχωρίου διαμαρτύρονται έντονα για την ηχορύπανση , ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας, που δημιουργείτε από τα συνεχή και έντονα κορναρίσματα των αυτοκινήτων και κυρίως των φορτηγών κατά τις ώρες αναμονής τους για την είσοδο στο λιμάνι , πέριξ του λιμανιού και των εξόδων της Εγνατίας .

Παρακαλούμε τις συναρμόδιες υπηρεσίες να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα στους παραβάτες και να τοποθετήσουν το ανάλογο σήμα απαγόρευσης κόρνας , διότι είναι κατοικημένη περιοχή.

Σύλλογος Ιδιόκτητων Ενοικιαζόμενων επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ηγουμενίτσας Πλαταριάς & προαστίων
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » Μέλος ΣΕΤΚΕ

Για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Read More »
Διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση στο λιμάνι και στους κόμβους της Εγνατίας Διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση στο λιμάνι και στους κόμβους της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

18 πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021
18 πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (18) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων, ύψους -300- ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες ή εργαζόμενους καταστημάτων:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
18 πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 18 πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Σελίδες