Ηγουμενίτσα: 8 θετικά στα rapid tests στην πλατεία

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Ηγουμενίτσα: 8 θετικά στα rapid tests στην πλατείαΣτο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού, ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς.
Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.
Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Τέλος, γνωστοποιούμε ότι την εβδομάδα 3-7 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 513 rapid test και βρέθηκαν 8 θετικά.
* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.Read More »
Ηγουμενίτσα: 8 θετικά στα rapid tests στην πλατεία Ηγουμενίτσα: 8 θετικά στα rapid tests στην πλατεία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 34 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 34 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 6
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 24
ΠΕ Πρέβεζας 0
Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 34 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 34 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

N.AMMOS | Opening 15 May

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021

N.AMMOS | Opening 15 May Read More »
N.AMMOS | Opening 15 May N.AMMOS | Opening 15 May Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Το κατά κυβέρνηση εκπαιδευτικό ευαγγέλιο - Του Πέτρου Τσάπε

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Το κατά κυβέρνηση εκπαιδευτικό ευαγγέλιο - Του Πέτρου ΤσάπεΚαθοριστικός είναι ρόλος του σχολείου στην προετοιμασία του νέου για την αντιμετώπιση των ατομικών, οικονομικών και κοινωνικών του αναγκών καθώς και ο εξοπλισμός του με στέρεες γνώσεις και βασικές ικανότητες για προσαρμογή στις διαρκείς εξελίξεις. Για την εκπλήρωση του ρόλου του το σχολείο οφείλει να ανοίγεται στην κοινωνία και στους χώρους του πολιτισμού και των επαγγελμάτων.

Άλλο όμως άνοιγμα και άλλο προσανατολισμός του σχολείου στην απόκτηση και μόνο δεξιοτήτων, στην εξειδίκευση, όπως θέλει σήμερα η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας. Αυτά μεταβάλλουν το ρόλο του σχολείου, το συρρικνώνουν. Αυτοί οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί θα είχαν κάποια λογική σε παλιότερες εποχές με αργή εξέλιξη, που το παρόν αποτελούσε προέκταση του παρελθόντος και που ο κάθε εργαζόμενος ασκούσε ένα επάγγελμα στη ζωή του. Με την εντεινόμενη όμως, αυτοματοποίηση της εργασίας, την διαρκή συρρίκνωση των εργασιακών θέσεων, την τηλεεργασία και την αδυναμία πρόβλεψης τεχνικών παραγωγής η εξειδίκευση και η εκμάθηση δεξιοτήτων δεν αποτελούν πανάκεια. Σε έναν κόσμο με ταχύτατες αλλαγές δεν συνιστούν διασφαλισμένη κατάκτηση ή εγγύηση. Η χαρτογράφηση των εργασιακών αναγκών της Θεσπρωτίας ή της Ηπείρου και η προσαρμογή του σχολείου στην κάλυψή τους, προσωρινά μόνο αποτελέσματα θα αποφέρει.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον μαθητή και απόφοιτο εστιάζεται στην απόκτηση δομικών γνώσεων πάνω στις οποίες θα εδράζονται οι ειδικότητες, στη διαρκή επανεκπαίδευσή του, στο χτίσιμο ικανοτήτων ενεργητικής προσαρμογής σε παροντικές και μελλοντικές συνθήκες, όπως και στην προετοιμασία του να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του ως Έλληνας οικουμενικός πολίτης.

Με τις κυβερνητικές αποφάσεις κάμπτεται η δυσαρέσκεια του ΣΕΒ, αφού ικανοποιείται το χρόνιο αίτημά του για συμμετοχή στον «καθορισμό ειδικοτήτων που προσφέρονται» και για «εκπαιδευτικό σύστημα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, φορείς της νεοφιλελεύθερης οικονομικής ορθοδοξίας, υπηρετώντας μια πολιτική προς το κοντόθωρο συμφέρον επιχειρηματιών, προετοιμάζουν τον εργαζόμενο ως μέσο για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς εργασίας που, με δεκάωρη εργασία και χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, να ανακράξει προς τον εργοδότη του : «δίδαξόν με του ποιείν το θέλημά σου, ότι δούλος σου εγώ ειμί».
Read More »
Το κατά κυβέρνηση εκπαιδευτικό ευαγγέλιο - Του Πέτρου Τσάπε Το κατά κυβέρνηση εκπαιδευτικό ευαγγέλιο - Του Πέτρου Τσάπε Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

64 οι χθεσινές παραβάσεις για τα υγειονομικά μέτρα

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
64 οι χθεσινές παραβάσεις για τα υγειονομικά μέτραΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (08-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (64) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(49) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(13) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
64 οι χθεσινές παραβάσεις για τα υγειονομικά μέτρα 64 οι χθεσινές παραβάσεις για τα υγειονομικά μέτρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12.05.2020 και ώρα 19:00, μέσω της εφαρμογής WEBEX (σε σύνδεσμο που θα σας σταλεί το επόμενο διάστημα), με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1ον : Έγκριση Πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης ΔΣ.

2ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

3ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.

4ον : Έγκριση Β΄ Τροποποίησης Προϋπολογισμού Έτους 2021.
Εισηγητής ο κ. Κων/νος Καλιαμούρης, Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

5ον : Τρέχοντα θέματα.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

“Ποδηλατώντας την Ελλάδα” | Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά στο ταξίδι των 7.000 χιλιομέτρων

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
“Ποδηλατώντας την Ελλάδα” | Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά στο ταξίδι των 7.000 χιλιομέτρωνΜε την Παραμυθιά και την Ηγουμενίτσα στο πρόγραμμα της οικολογικής διαδρομή με τίτλο “Ποδηλατώντας της Ελλάδα” άρχισε χθες, 4 Μαΐου με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι Χανίων ενα ομορφο ταξίδι με περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών. Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης, έκανε την αρχή ενός μοναδικού ποδηλατικού ταξιδιού σε όλη τη χώρα.

Σταθμοί του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα αξιοποιώντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας/καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.

Η διαδρομή:
Χανιά – (εν πλω προς Πειραιά) – Νίκαια – Κορυδαλλός – Χαϊδάρι – Πετρούπολη – Περιστέρι – Αιγάλεω – Αθήνα – Πειραιάς – Μοσχάτο – Καλλιθέα – Παλαιό Φάληρο – Άλιμος – Γλυφάδα – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Ανάβυσσος – Λαύριο – Κερατέα – Καλύβια – Μαρκόπουλο – Ραφήνα – Σπάτα – Γέρακας – Αγία Παρασκευή – Χαλάνδρι – Μαρούσι – Κηφισιά – Άγιος Στέφανος – Καπανδρίτι – Ωρωπός – Οινόφυτα – Σχηματάρι – Χαλκίδα – Ερέτρια – Αλιβέρι – Κάρυστος – Ιστιαία – Λίμνη – Ψαχνά – Νέα Αρτάκη – Θήβα – Αλίατρος – Λειβαδιά – Ορχομενός – Αταλάντη – Καμένα Βούρλα – Λμία – Στυλίδα – Αλμυρός – Νέα Αγχίαλος – Βόλος – Μηλιές – Αργαλαστή – Τσαγκαράδα – Ζαγορά – Πορταριά – Βελεστίνο – Φάρσαλα – Δομοκός – Σπερχειάδα – Καρπενήσι – Άγραφα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα – Κατερίνη – Κορινός – Μακρύγιαλος – Αιγίνιο – Χαλάστρα – Εύοσμος – Αμπελόκηποι – Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Θέρμη – Περαία – Νέα Μηχανιώνα – Νέα Μουδανιά – Κασσάνδρα – Άφυτος – Νικήτη – Ιερισσός – Βόλβη – Ελευθερούπολη – Καβάλα – Χρυσούπολη – Εύλαλο – Άβδηρα – Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Σάπες – Κομοτηνή – Ξάνθη – Σταυρούπολη – Παρανέστι – Δράμα – Προσοτσάνη – Νέα Ζίχνη – Χρυσό – Σέρρες – Σιδηρόκαστρο – Νέο Πετρίτσι – Ροδόπολη – Κιλκίς – Πολύκαστρο – Κουφάλια – Πέλλα – Γιαννιτσά – Σκύδρα – Έδεσσα – Νάουσα – Βέροια – Κοζάνη – Μαυροδένδρι – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα – Πρέσπες – Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Νεάπολη – Σιάτιστα – Γρεβενά – Κηπουρειό – Μέτσοβο – Πέραμα – Ιωάννινα – Ελεούσα – Καλπάκι – Κόνιτσα – Παραμυθιά – Ηγουμενίτσα – Πάργα – Φιλιππιάδα – Άρτα – Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Πρέβεζα – Λευκάδα – Μύτικας – Αστακός – Νεάπολη – Αγρίνιο – Αιτωλικό – Νεοχώρι – Μεσολόγγι – Ναύπακτος – Γαλαξίδι – Ιτέα – Άμφισσα – Δελφοί – Δίστομο – Λουτράκι – Ζευγολατειό – Κιάτο – Ξυλόκαστρο – Αίγιο – Πάτρα – Λεχαινά – Τραγανό – Ανδραβίδα – Αμαλιάδα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Κρέστενα – Ζαχάρω – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη – Πεταλίδι – Μεσσήνη – Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Γύθειο – Σκάλα – Μολάοι – Σπάρτη – Τρίπολη – Άστρος – Άργος – Ναύπλιο – Κρανίδι – Επίδαυρος – Νεμέα – Κόρινθος – Μέγαρα – Ελευσίνα – Κερατσίνι – (εν πλω προς Χανιά) – Χανιά.
Read More »
“Ποδηλατώντας την Ελλάδα” | Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά στο ταξίδι των 7.000 χιλιομέτρων “Ποδηλατώντας την Ελλάδα” | Ηγουμενίτσα & Παραμυθιά στο ταξίδι των 7.000 χιλιομέτρων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Γεύση καλοκαιριού και βουτιές στα Σύβοτα

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Γεύση καλοκαιριού και βουτιές στα ΣύβοταΟι παραλίες άνοιξαν και μετά από ένα μεγάλο διάστημα περιοριστικών μέτρων οι πιο τυχεροί, όσοι βρίσκονται δηλαδή σε παραθαλάσσιες περιοχές, κάνουν τις πρώτες τους βουτιές.

Ο καιρός είναι ιδανικός ακόμη και για την Ήπειρο και ο Μάιος έχει φέρει ένα πρόωρο καλοκαιράκι. Προς το παρόν είναι σε ισχύ η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας με αποτέλεσμα οι διαμένοντες στα Γιάννινα να τελούν εν αναμονή!

Τον ήλιο και την θάλασσα απολαμβάνουν στις παραλίες των Συβότων, τα οποία ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τουριστική σεζόν ελπίζοντας ότι θα πιάσουν το νήμα από κει που το έκοψε η πανδημία.

Τα μηνύματα που υπάρχουν για την τουριστική σεζόν στην Ήπειρο είναι αισιόδοξα κι αυτό προκύπτει τόσο από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες ξενοδοχείων της παραλιακής ζώνης όσο και από τον προγραμματισμό πτήσεων από το εξωτερικό τόσο στο αεροδρόμιο του Ακτίου όσο και των Ιωαννίνων.

Προετοιμασία καλοκαιριού λοιπόν με ελπίδες ότι ο εμβολιασμός θα δημιουργήσει το τείχος που όλοι αναμένουν και η ζωή θα επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς.
Read More »
Γεύση καλοκαιριού και βουτιές στα Σύβοτα Γεύση καλοκαιριού και βουτιές στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από το Θεσπρωτό Χαρίση Μήτση - Προσέφερε 30.000 € στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Κυριακή, Μαΐου 09, 2021
Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από το Θεσπρωτό Χαρίση Μήτση - Προσέφερε 30.000 € στο "Χαμόγελο του Παιδιού"


Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από το συμπατριώτη μας, από τη Λίστα Φιλιατών, Χαρίση Μήτση!!!

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα προέβη σε μια ακόμη σημαντική δωρεά, μεταξύ των άλλων που έχει κάνει, όπως η παράδοση ενός καινούριου ασθενοφόρου για το νοσοκομείο Φιλιατών.


Τη Μ. Τετάρτη παρέδωσε στον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλο, επιταγή αξίας 30.000 ευρώ εις μνήμη της συζύγου του Ολυμπίας και του γιού του Ευάγγελου για τις ανάγκες του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".


Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Μήτση, ο οποίος εκτός του ότι βοηθάει ουσιαστικά εκεί που η πολιτεία αφήνει κενά, ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Read More »
Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από το Θεσπρωτό Χαρίση Μήτση - Προσέφερε 30.000 € στο "Χαμόγελο του Παιδιού" Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από το Θεσπρωτό Χαρίση Μήτση - Προσέφερε 30.000 € στο "Χαμόγελο του Παιδιού" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 09, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες