Στο Ισραήλ ως προσκεκλημένος και σε Ισπανία στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Μάριος Κάτσης

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022
Στο Ισραήλ ως προσκεκλημένος και σε Ισπανία στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Μάριος Κάτσης


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης επισκέφθηκε το Ισραήλ και την Ισπανία στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
Στις 13-16 Νοεμβρίου συμμετείχε ως προσκεκλημένος στο πρόγραμμα “Young Political Leaders Delegation” που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε συνεργασία με τον οργανισμό European Leadership Network (ELNET) ανάμεσα σε 14 βουλευτές διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με πρέσβεις και διπλωμάτες και βουλευτές του Ισραήλ τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψη στο Knesset, το ισραηλινό κοινοβούλιο ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Eπίσης ξεχωριστή συνάντηση είχε με τον κ.Yosi Aviram τον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του κράτους του Ισραήλ.


Στη συνέχεια ως μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ της ελληνικής Βουλής παρευρέθηκε στη Μαδρίτη όπου διεξήχθη η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του Nato μεταξύ 18-21 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο της επιτροπής Επιστημών & Τεχνολογίας της 68ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης είχε συνάντηση με την Υπουργό Επιστημών & Έρευνας της Ισπανικής Κυβέρνησης Diana Morant Ripoll και με τον Υπ. Εξωτερικών της Ισπανίας κ. Jose M. Albares ενώ στις εργασίες της Συνέλευσης συμμετείχε και ο Ισπανός Πρωθυπουργός Pedro Sanchez που απηύθυνε χαιρετισμό.
Ο κ. Κάτσης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κα. Θεοδώρα Τζάκρη στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως παράνομη καθώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όπως η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Επίσης εξέφρασαν ισχυρή υποστήριξη για ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, αλλά όχι την ένταξη στο ΝΑΤΟ που θα έθετε σε κίνδυνο τόσο την περιφερειακή όσο και την παγκόσμια ειρήνη ακόμη περισσότερο. Τέλος επεσήμαναν την αναγκαιότητα να σταματήσουν οι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και οι προκλήσεις από την Τουρκία καθώς οι 2 χώρες είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Read More »
Στο Ισραήλ ως προσκεκλημένος και σε Ισπανία στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Μάριος Κάτσης Στο Ισραήλ ως προσκεκλημένος και σε Ισπανία στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022
Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας


Καλείστε να προσέλθετε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Σουλίου 3 Ηγουμενίτσα), την 1η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Συζήτηση και υποβολή προτάσεων επί του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2023.

Θέμα 2ο: Ενημέρωση για την υποψηφιότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας με το χωριό της Πέρδικας, στον Διεθνή Διαγωνισμό BEST TOURISM VILLAGES του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Θέμα 3ο: Τρέχοντα θέματα.

Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Κώστας
Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2022»

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2022»


Με όχημα την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Δήμος Ηγουμενίτσας και αυτή τη χρονιά δηλώνει δυναμικά παρών στην ενέργεια αλληλεγγύης «Καθαρή Εβδομάδα 2022», στηρίζοντας τους ανθρώπους της καθαριότητας, λέγοντας τους πολλά «ευχαριστώ»!
Παράλληλα μέσα από δράσεις καθαρισμού και παρεμβάσεων εντείνει τις προσπάθειες να βελτιώσει το αστικό περιβάλλον και την εικόνα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της Καθαρής Εβδομάδας 26/11-03/12/2022 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
Δράσεις παράδοσης μικρών μπλε κάδων ανακύκλωσης στα νηπιαγωγεία Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Νέας Σελεύκειας, Μαυρουδίου και Αγίου Βλασίου.
Δράσεις πλυσίματος, καλλωπισμού - βαψίματος των υπόγειων κάδων.
Δράσεις καθαρισμού με το Σάρωθρο σε κεντρικά σημεία της πόλης, επί της οδού 49 Μαρτύρων, τμήμα της οδού Πάργας και Εθνικής Αντιστάσεως και τμήμα της οδού Κύπρου.
Δράσεις καθαρισμού - πλυσίματος πλατείας Δημαρχείου και κεντρικών πλατειών Νέας Σελεύκειας και Παραποτάμου.
Δράση περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων από την περιοχή γωνιά.
Δράση φυτεύσεων και καλλωπισμού του πρασίνου στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ξεκινώντας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και για μία εβδομάδα το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας θα φωταγωγηθεί με κίτρινο χρώμα συμβολίζοντας την καθαρότητα της συνείδησης και μία νέα αρχή, γεμάτη αγνότητα, δύναμη και ελπίδα.
Με τη συμμετοχή στην Καθαρή Εβδομάδα, καθένας από εμάς μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας πάνω στη μεγάλη κίτρινη καρδιά εδώ: https://katharievdomada.gr/symmetochi-stin-kathari-evdomada/
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την κάθε μας ημέρα και πιο ΚΑΘΑΡΗ, στρέφοντας το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους, λέγοντας απλά ένα “ευχαριστώ”!

Καλούμε επίσης τους συμπολίτες μας να δείξουν το σεβασμό τους προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, με απλές κινήσεις όπως:
Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ).
Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
Διπλώνουμε τα κουτιά - χαρτόνια πριν τα εναποθέσουν στους κάδους ανακύκλωσης
Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία,
εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2022» Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην «Καθαρή Εβδομάδα 2022» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Τριτοκοσμική Εγνατία… Κλειστή επί τετράωρο, ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022
Τριτοκοσμική Εγνατία… Κλειστή επί τετράωρο, ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες


Αν έμενε τέσσερις ώρες κλειστή η Αττική Οδός, η Αθηνών- Κορίνθου ή ακόμη και η Αθηνών- Λαμίας θα ήταν πρώτο θέμα στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς τουλάχιστον για ένα διήμερο.
Το γεγονός όμως ότι έμεινε κλειστή η Εγνατία Οδός για τέσσερις και πλέον ώρες αφήνει παγερά αδιάφορους τους καθ΄ύλην αρμόδιους.. Εγνατία ΑΕ, Υπουργείο Υποδομών…
Κι ας πρόκειται για τον μεγαλύτερο, ναι τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.
Η Εγνατία έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου, στις έξι, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Περιστερίου μετά από εκτροπή οχήματος που μετέφερε αγελάδες. Το ατύχημα έγινε στο ρεύμα προς τα Ιωάννινα.
Οι αγελάδες βγήκαν από το όχημα και βρέθηκαν εν μέσω της οδού ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, κάποια ζώα πέρασαν και στο αντίθετο ρεύμα.
Η Εγνατία έκλεισε και στα δύο ρεύματα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ωσότου απομακρυνθούν οι αγελάδες.
Κι αυτό αντιμετωπίστηκε σχετικά σύντομα καθώς κινήθηκε άλλο όχημα από την Θεσπρωτία για την μεταφορά τους.
Ο δρόμος ωστόσο συνέχισε να μένει κλειστός καθώς έπρεπε να απομακρυνθεί και το όχημα. Και για να γίνει αυτό προϋπόθεση ήταν να βρεθεί ιδιωτικός γερανός και να φτάσει στο σημείο και να απομακρύνει το φορτηγό.
Σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο θα συμβαίνουν ατυχήματα.
Υπάρχουν όμως δύο κρίσιμοι παράγοντες…
Ο πρώτος είναι η διαχείριση των ατυχημάτων αυτών και σε αυτό το κομμάτι η Εγνατία ΑΕ παίρνει μηδέν.
Ο δεύτερος είναι η ενημέρωση των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου που εδώ η Εγνατία ΑΕ ξαναπαίρνει μηδέν!
Πρόκειται για μία μεγάλη –δημόσια- εταιρεία που εισπράττει τα διόδια από τους οδηγούς αλλά θεωρεί πολυτέλεια να εκδώσει μία ανακοίνωση, να κάνει μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί, να απαντήσει έστω σε ένα τηλέφωνο…
Την έγκαιρη ενημέρωση την θεωρεί προφανώς πολυτέλεια.
Όσο για την διαχείριση ενός ατυχήματος..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η εύκολη λύση είναι το κλείσιμο του δρόμου.
Η Εγνατία ΑΕ το λιγότερο που όφειλε να κάνει είναι να έχει δημιουργήσει έναν δικό της μηχανισμό για την διαχείριση. Το πιο απλό… Να έχει προμηθευτεί δικό της γερανό ώστε η απομάκρυνση ενός οχήματος να γίνεται άμεσα και όχι όποτε βρεθεί διαθέσιμος, ιδιωτικός..
Δεκαπέντε χρόνια όμως δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης.. Οπότε όλα τα άλλα μοιάζουν πραγματικά πολυτέλεια.. Κατά τα λοιπά οι σταθμοί διοδίων αυξάνονται!
Read More »
Τριτοκοσμική Εγνατία… Κλειστή επί τετράωρο, ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες Τριτοκοσμική Εγνατία… Κλειστή επί τετράωρο, ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή πορείας» για την εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022
Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή πορείας» για την εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα


Η εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Λωρίδα της Σαγιάδας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, καθώς βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής ολόκληρης της Ηπείρου, στον οποίο απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες πολίτες του τόπου μας.
Η κυβερνητική έγκριση, για εγκατάσταση πετρελαιοειδών σε μια περιοχή δίπλα ακριβώς από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, που έχει καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα ως αποκλειστική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, και για την οποία κατά το παρελθόν έχει αντιδράσει σύσσωμη η τοπική κοινωνία, είναι ακατανόητη και γεννά μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων.
Τι άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν, και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως σε μια επένδυση που και χτυπά τις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη Σαγιάδα, και εναντιώνεται στην παγιωμένη άρνηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Θεσπρωτίας για την επένδυση αυτή;
Με ποια κριτήρια, και στη βάση ποιού διαλόγου αποφασίστηκε ότι η εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη συγκεκριμένη περιοχή εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και βοηθάει την τοπική οικονομία;
Είναι ασφαλές να επιλέγεται μια περιοχή δίπλα ακριβώς στα σύνορα, στην οποία θα μεταφέρονται και θα αποθηκεύονται πετρελαιοειδή;
Σχετίζεται η συγκεκριμένη επένδυση με την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας;
Ως δημοτική παράταξη αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του ζητήματος αυτού για ολόκληρη τη Θεσπρωτία, και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε ενάντιοι στην εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Λωρίδα της Σαγιάδας και ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την παράλογη απόφαση. Καλούμε επίσης τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να πάρει επίσημα θέση ενάντια στην «επένδυση».

Ηγουμενίτσα 25 Νοεμβρίου 2022
Για την "Αλλαγή Πορείας"
Θωμάς Δημητρίου
Δημοτικός σύμβουλος
Read More »
Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή πορείας» για την εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα Η δημοτική παράταξη «Αλλαγή πορείας» για την εγκατάσταση πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Σελίδες