Πρωταθλητές Ελλάδος στο Καράτε τα αδέρφια Δημήτρης Στόλης και Μαρία Στόλη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Πρωταθλητές Ελλάδος στο Καράτε τα αδέρφια Δημήτρης Στόλης και Μαρία Στόλη


Τα αδέρφια Δημήτρης Στόλης και Μαρία Στόλη από τον «Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt» κατάφεραν να βρεθούν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ‘Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών – Γυναικών’ για το 2022.

Ο Δημήτρης Στόλης διακρίθηκε παίρνοντας το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -75 κιλών.

Η Μαρία Στόλη, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ‘Karate-1’ της Ισπανίας, πήρε την πρωτιά στην Ελλάδα στα -55 κιλά δείχνοντας πως ανήκει στην ελίτ του αγωνίσματος.

Ακόμα από τον Σύλλογο της Ηγουμενίτσας η Ευρυδίκη Στόλη πήρε την 3η θέση στα +68 κιλά, ενώ ο Δημήτρης Κουλούρης βρέθηκε επίσης στην 3η θέση στα -60 κιλά.

Ο «Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt» προχωρά με σταθερά ανοδικά βήματα και κάθε χρόνο γίνεται ακόμα πιο δυνατός με όλο και περισσότερες διακρίσεις, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται εκεί.Read More »
Πρωταθλητές Ελλάδος στο Καράτε τα αδέρφια Δημήτρης Στόλης και Μαρία Στόλη Πρωταθλητές Ελλάδος στο Καράτε τα αδέρφια Δημήτρης Στόλης και Μαρία Στόλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού ΤύπουΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στην Αθήνα, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Συνολικά ψήφισαν 54 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης και εξελέγησαν για το Δ.Σ. και τα όργανα της Ε.Ι.Ε.Τ. οι παρακάτω:
Πρόεδρος: Αντώνης Μουντάκης (Εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, Κίσαμος Χανίων Κρήτης)
Α' Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μάτσης (Εφημερίδα Βήμα Δωδεκαννήσου, Ρόδος)
Β' Αντιπρόεδρος: Διονύσης Τριανταφύλλου (Εφημερίδα Φωνή της Βισαλτίας, Νιγρίτα Σερρών)
Γενικός Γραμματέας: Νίκος Σουρλόπουλος (Εφημερίδα Πολίτης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας)
Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Αργυρίου (Εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη, Ναύπλιο)
Ταμίας: Άγγελος Βασίλαινας (Εφημερίδα Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής, Μέγαρα)
Μέλος: Παντελεήμων Κυδώνης (Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια, Χίος)

Εξελεγκτική Επιτροπή: 
Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα Σέντρα, Καστοριά), Σπυρίδων Πλέουρας (Εφημερίδα Τομή στην Ενημέρωση, Πρέβεζα), Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος (Εφημερίδα Αναγγελία, Αγρίνιο).

Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: 
Σταύρος Γεωργούλας (Εφημερίδα Ηχώ, Φλώρινα), Γιώργος Γιαουρδήμος (Εφημερίδα Σταθμός στην Ενημέρωση, Κως), Βασιλική Παπαδοπούλου (Εφημερίδα Φωνή Γρεβενών, Γρεβενά).

Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο: 
Γιώργος Γαλανομάτης (Εφημερίδα Βέροια, Βέροια), Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης (Εφημερίδα Αντίλαλος Μεσαράς, Μοίρες Ηρακλείου), Σωκράτης Στέλλιος (Εφημερίδα Αιχμή Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολόγγι), Σταύρος Στρατάκης (Εφημερίδα Φωνή Μαλεβιζίου, Γάζι Ηρακλείου), Αικατερίνη Τσουβαλάκη (Εφημερίδα Κόσμος της Ενημέρωσης, Χανιά).
Read More »
Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022

Συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα 

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποιήσεων Θεσπρωτίας, καλεί τους αγρότες & κτηνοτρόφους σε νέα συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ, για να συζητηθεί η μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται. 
Με σύνθημα “όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση της πρωτογενούς παραγωγής” και “όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας” οι αγροτοκτηνοτρόφοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή και την ελαιοκαλλιέργεια, τις ζημίες που υφίστανται καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Καλαμά.


Read More »
Συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 955 στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 955 στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 167
ΠΕ Θεσπρωτίας 112
ΠΕ Ιωαννίνων 536
ΠΕ Πρέβεζας 140

Read More »
Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 955 στην Ήπειρο Πάνω από 100 σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 955 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Στον «αέρα» σελίδα για την οικία Τζαβέλλα στο Σούλι

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Στον «αέρα» σελίδα για την οικία Τζαβέλλα στο Σούλι


Θα λειτουργήσει παράλληλα και ως τουριστικός οδηγός, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο ερειπωμένο χώρο του Σουλίου -Η συνεισφορά ομογενών χορηγών στην ολοκλήρωση των εργασιών του «Τζαβελλαίικου»
Μετά την αποκατάσταση -στην αρχική της μορφή- της οικίας του οπλαρχηγού Λάμπρου Τζαβέλα στο Σούλι, on line είναι πλέον και η σχετική ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες για την πετρόκτιστη κατοικία και την ιστορία της θρυλικής οικογένειας που πρόσφερε τα μέγιστα στην υπηρεσία της πατρίδας.Η σελίδα (www.oikiatzavella.com) στόχο έχει να ενημερώσει τον επισκέπτη για το ιστορικό της οικίας, από την εποχή της «κατάρας» του Αλή Πασά έως τις μέρες μας, για το πρόγραμμα λειτουργίας του μουσειακού χώρου που λειτουργεί στις αίθουσές της, καθώς και να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ερειπωμένο χώρο του Σουλίου, ως ένα είδος οδηγού ιστορικού τουρισμού ή τουρισμού μνήμης.

Το σπίτι, το «Τζαβελλαίικο» όπως είναι γνωστό, βρίσκεται χτισμένο βορειότερα και σε ψηλότερο σημείο του παλαιού Δημοτικού σχολείου του Σουλίου, στους πρόποδες της κορυφής Βούτσι και πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως εγχείρημα της αποκατάστασης της οικίας Τζαβέλλα, αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία απογόνων του ήρωα και πως όλα τα έξοδα της αναστήλωσης καλύφθηκαν από την οικογένεια Τζαβέλα και φίλους, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Η προσπάθεια αναστήλωσης ξεκίνησε το 1985 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μέσα από έναν κυκεώνα δυσκολιών και εμποδίων λόγω κυρίως της γραφειοκρατίας.


Η ολοκλήρωση των εργασιών δεν ήταν δυνατή, κυρίως μετά το 2020, εάν δε υπήρχε η συνδρομή φίλων – ευεργετών της οικογένειας Τζαβέλα, που με την υποστήριξή τους ολοκληρώθηκε η τελική φάση της αποκατάστασης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της ιστορικής οικίας.

Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα η συνδρομή των ομογενών Δημήτρη και Ελένης Τάσιου από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, που και στο παρελθόν είχαν χρηματοδοτήσει την φιλοτέχνηση του ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη, που εκτίθεται στον αίθριο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, καθώς και του Αγάλματος της Ελευθερίας στην Πύλη του Μεσολογγίου.


Το ζεύγος Τάσιου συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της ομογένειας στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα και κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα τους Ευρυτανία. Όνειρο του κ.Τάσιου είναι η τοποθέτηση αδριάντα και η δημιουργία μουσείου, ώστε να λειτουργήσει αναπτυξιακά για την τοπική κοινωνία, στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου -απ’ όπου κατάγεται- και σκοτώθηκε ο θρυλικός Μάρκος Μπότσαρης στην ομώνυμη μάχη το 1823. Σχέδιο ωστόσο που παραμένει στα χαρτιά μια και για την υλοποίησή του απαιτείται η συμμετοχή και η αρωγή και των αρμόδιων δημόσιων φορέων για να ολοκληρωθεί.

Παναγιώτης Σαββίδης - protothema.gr

Read More »
Στον «αέρα» σελίδα για την οικία Τζαβέλλα στο Σούλι Στον «αέρα» σελίδα για την οικία Τζαβέλλα στο Σούλι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Καταγγελίες και έλεγχοι για «μαϊμού» τεστ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Καταγγελίες και έλεγχοι για «μαϊμού» τεστ Σαφάρι σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες στελέχη της Αρχής Διαφάνειας επικεντρώνοντας τους ελέγχους σε συγκεκριμένους χώρους που σχετίζονται με την τήρηση –ή μη τήρηση- για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέρος των ελέγχων περιλαμβάνει ιατρεία και φαρμακεία. Την αφορμή για το σαφάρι έδωσαν καταγγελίες που έφτασαν ανώνυμα στην Αρχή και αφορούν στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με αυτές τεστ δηλώνονται ως αρνητικά χωρίς ποτέ να έχουν διενεργηθεί κι αυτό ακριβώς –όσο δύσκολο κι αν είναι- αναμένεται να διερευνηθεί σε βάθος από τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας.

Σημειώνεται ότι ανάλογα ζητήματα είχαν ανακύψει και στο παρελθόν τόσο στην Ήπειρο όσο και σε διάφορες περιοχές της χώρας γεγονός που είχε κινητοποιήσει και πάλι τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν στο σύστημα αρνητικά τεστ για λογαριασμό πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και χρειάζονται το έγγραφο αποτέλεσμα για την καθημερινότητά τους. Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο.
Read More »
Καταγγελίες και έλεγχοι για «μαϊμού» τεστ Καταγγελίες και έλεγχοι για «μαϊμού» τεστ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν χτες (07-02-2022) το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα ναρκωτικά κρυμμένα σε δύσβατη, θαμνώδη και παραθαλάσσια περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οκτώ σάκοι, που περιείχαν συνολικά (35) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (299) κιλών και (612) γραμμαρίων.

Η έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων είναι σε εξέλιξη.

Read More »
Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τις διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη (+ηχητικό)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Ο Γιάννης Γόγολος για τις διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη (+ηχητικό)


Ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής του Γιάννη Γόγολου, ο οποίος επιθυμεί να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Γόγολος που εδώ και καιρό ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο της Ηγουμενίτσας, μετά από 22 χρόνια παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει βάλει πλώρη για να πολιτευτεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκτεθεί και σε Περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Γόγολος, σημείωσε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, έχει ξεκινήσει τόσο εντός της παράταξής του η συζήτηση για τη διαδοχή του, όσο και οι επαφές με την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ. Θωμά Δημητρίου, ώστε να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας. Μάλιστα, όπως σημείωσε για τις διεργασίες αυτές έχει τεθεί καταληκτικό χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο, ώστε ο νέος επικεφαλής να έχει στη διάθεσή του ένα έτος προετοιμασίας πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ξεκαθάρισε, ότι η προσωπική του επιθυμία είναι ο… διάδοχος να είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και ότι ο ίδιος – εφ’ όσον του ζητηθεί – θα παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ώστε να μην υπάρχει θέμα διαρχίας.

Όπως είπε, η παράταξή του δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις, καθώς ο ίδιος έλαβε μόνο στήριξη από το ΚΙΝΑΛ και όχι ουσιαστική βοήθεια, ενώ εξέφρασε παράπονα τόσο για τη στάση στελεχών του ΚΙΝΑΛ που συμπορεύτηκαν με το νυν Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο, όσο και για τη στάση του πρώην Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, ο οποίος όπως είπε «επέλεξε να στηρίξει άλλο συνδυασμό».

Τέλος ο κ. Γόγολος σημείωσε ότι όποιος επιλεγεί θα πρέπει να αφήσει τις κομματικές του προτιμήσεις στην άκρη και να εργαστεί για να γίνει η Ηγουμενίτσα ένας σύγχρονος Δήμος, χωρίς αποκλεισμούς σε φίλα ή μη προσκείμενους, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον που στοχεύει απλά στην καρέκλα, αλλά μόνο σε κάποιον που θέλει να εργαστεί για το Δήμο.


Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τις διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη (+ηχητικό) Ο Γιάννης Γόγολος για τις διαδικασίες διαδοχής του στην παράταξη (+ηχητικό) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

89 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτι και Πέρδικα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
89 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτι και ΠέρδικαΤη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 159 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 37.241 rapid test και ανευρέθηκαν 4.570 θετικά (12.27%). Από τις 4.570 περιπτώσεις, οι 2.348 αφορούν άνδρες και οι 2.222 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 31.11 έτη.

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
132 rapid test με 14 θετικά (10.61%) αφορούν σε 7 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη

ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΠ ΠΕΡΔΙΚΑΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
117 rapid test με 11 θετικά (9.4%) αφορούν σε 6 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
520 rapid test με 64 θετικά (12.31%) αφορούν σε 32 αγόρια και 32 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 15 έτη
Read More »
89 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτι και Πέρδικα 89 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Φιλιάτι και Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Κάηκε ολοσχερώς μέρος νταλίκας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Κάηκε ολοσχερώς μέρος νταλίκας (+ΦΩΤΟ)


Φωτιά σε νταλίκα τα ξημερώματα η οποία κινούνταν στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς.
Η φωτιά ξέσπασε στο πίσω μέρος του οχήματος το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, πρόκειται για όχημα μεταφορικής εταιρείας, ενώ ο οδηγός αντιλήφθηκε τους πυκνούς καπνούς και πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως.
Στο σημείο έφθασε όχημα της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και όχημα του Δήμου Πρέβεζας .Read More »
Κάηκε ολοσχερώς μέρος νταλίκας (+ΦΩΤΟ) Κάηκε ολοσχερώς μέρος νταλίκας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»


Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΑΤΛΑΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία- Κεραμοποιία» ΑΤΛΑΣ ΑΤΕΒΕ η σύμβαση για ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας», προϋπολογισμού ύψους 8.903.531,75€, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΑΔΑ: ΩΑ3Ε7Λ9-8Ψ6).

Η κατασκευή του έργου αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ, προκειμένου να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:
«Με γνώμονα την ασφάλεια των συνδημοτών μας και την ευημερία του τόπου μας, συνεχίζουμε να χαρτογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας. Οι προσπάθειές μας, με την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αποδίδουν καρπούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας.
Με τα Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας θα δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Σελεύκεια, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή και βάζοντας τέλος σε κάθε ανησυχία ενδεχομένου έντονων καιρικών φαινομένων.
Ως Δήμος εντάξαμε έργα που αντιστοιχούν στο 74,4% των συνολικών διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» για το μέτρο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης και της Διευθέτησης των ομβρίων και στοχευμένα συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και την πρόοδο και ανάπτυξη που δικαιούμαστε ως Δήμος».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας» Ηγουμενίτσα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτση στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022
Μ. Κάτση στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha radio και στον δημοσιογράφο Β. Γιακουμή παραχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε εντελώς εκτός πραγματικότητας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, περί «καταπληκτικής ποιότητας ζωής στην Ελλάδα» καθώς η ίδια η σκληρή καθημερινότητα των πολιτών την ανατρέπει. Η πανδημία, η ακρίβεια και η διαχείριση μιας σειράς κρίσεων όπως αυτή του πρόσφατου χιονιά, ξεγύμνωσαν το «επιτελικό κράτος», και έκαναν επιτακτική ανάγκη την κατάθεση πρότασης μομφής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πολιτική αλλαγή γιατί δεν πάει άλλο, η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα.

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή και τον Π. Πολάκη, ο Μ. Κάτσης σχολίασε ότι ο λόγος που του έκλεισαν τα μικρόφωνα είναι επειδή μιλούσε για την υπόθεση Novartis με στοιχεία, κι αυτό δε βόλευε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όχι μόνο συνεχίζει να χαρακτηρίζει ένα αποδεδειγμένο πλέον σκάνδαλο ως σκευωρία, αλλά επιπλέον κυνηγάει τους δημοσιογράφους που το ανέδειξαν και προσπαθεί να φιμώσει όποιον αναφέρεται σε αυτό, ακόμα και βουλευτές της αντιπολίτευσης μέσα στο ναό της Δημοκρατίας. Οι δικαιολογίες περί ομιλίας εκτός θέματος είναι τουλάχιστον αστείες, από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση νομοθετεί με τροπολογίες εκτός θέματος σε εντελώς άσχετα νομοσχέδια, χωρίς μάλιστα να την έχει εγκαλέσει ποτέ ο πρόεδρος της Βουλής γι αυτή την πρακτική. Αντί η ΝΔ να απαιτεί τη συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δήθεν σκευωρία Novartis, θα πρέπει να απαντήσει άμεσα και τεκμηριωμένα σχετικά με τα αδιευκρίνιστα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του αντιπροέδρου της Α. Γεωργιάδη, όπως αναφέρει και η πράξη αρχειοθέτησης που τον αφορά.

Τέλος ο Μ. Κάτσης αναφερόμενες στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε πως οι προτάσεις του Α. Τσίπρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η διεύρυνση του κόμματος απαιτεί μέλη που συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στις αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κόμματος. Τα όρια πρέπει, και θα είναι σαφή, ώστε να μην μπορούν κάποιοι που είδαν φως και μπήκαν ή ακόμα και άλλοι πολιτικοί χώροι, να επεμβαίνουν με σκοπό να επηρεάσουν τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει ένα συνέδριο τομής και συνέχειας όπου όλες οι απόψεις θα ακουστούν ελεύθερα, οι αποφάσεις θα παρθούν δημοκρατικά, κι από το οποίο θα βγει ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, με σκοπό να στηρίξει την κοινωνία και να ανατάξει την οικονομία.


Read More »
Μ. Κάτση στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα Μ. Κάτση στον Alpha radio: Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει άμεσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες