Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ακρίβεια

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ακρίβεια


Το Σάββατο 17 Ιουνίου Πανελλαδική Ημέρα Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την Ακρίβεια, κλιμάκια του κόμματος περιόδευσαν σε σούπερ μάρκετ σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες. Τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με καταναλωτές για την ακρίβεια στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ενώ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στο οποίο αναφέρονται τα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:
• Θεσπίζουµε πλαφόν στην τιµή του ηλεκτρικού ρεύµατος και του φυσικού αερίου και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια.
• Φορολογούµε άµεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταµεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων.
• Εξοικονόµηση 5,5 δισ. ευρώ για κοινωνική ευηµερία.
• Μειώνουµε τον ΕΦΚ στα καύσιµα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε.
• Μειώνουµε τον ΦΠΑ στα τρόφιµα στο 6%.
• Προβλέπουµε µηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, ψωµί, παιδικές τροφές).
• Μειώνουµε το κόστος της µηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδροµών στις δηµόσιες συγκοινωνίες από τα 27 στα 10 ευρώ.

Για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζοµένων και συνταξιούχων:
• Θεσπίζουµε κατώτατο µισθό στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τοµέα.
• Ξεπαγώνουµε τις τριετίες.
• Αυξάνουµε κατά 10% τους µισθούς στον δηµόσιο τοµέα.
• Θεσπίζουµε µηχανισµό Ετήσιας Τιµαριθµικής Αναπροσαρµογής σε ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα.
• Επαναφέρουµε τη 13η σύνταξη του 2019. Πλήρη για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιµάκια.
• Καταβάλλουµε στους συνταξιούχους όλα τα αναδροµικά που δικαιούνται σε τρεις ετήσιες δόσεις.
• Χορηγούµε τις ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις, όπως προβλέπει ο νόµος του ΣΥΡΙΖΑ του 2017 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.
• Αυξάνουµε το αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ.
• Θεσπίζουµε αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελµατίες, επιστήµονες, εµπόρους, εργαζόµενους µε µπλοκάκια και µη κατά κύριο επάγγελµα αγρότες.
• Καταργούµε το τέλος επιτηδεύµατος.

Τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δίκαιη Κοινωνία
Ευημερία για όλους
Read More »
Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ακρίβεια Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ακρίβεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5

9 μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Καστοριάς

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
9 μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες ΚαστοριάςΓια δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στο να αγωνιστούμε όλοι εντός νερού και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στα εργόμετρα.

Οι αθλητές-τριες του ΔΝΟΗ κατέκτησαν 9 μετάλλια !!!
4 Ασημένια :
2ΧΠΑ ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π. ΒΕΝΟΣ Φ.
1ΧΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Μ.
4-Κ ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ Ε ΚΩΣΤΑΝΤΗ Δ. ΝΤΑΝΗ Ε. ΚΑΛΑΝΤΖΗ Μ.
2ΧΝ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ. ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ Ι.

5  Χάλκινα :
1ΧΠΑ. ΓΟΓΟΛΟΣ Γ.
2ΧΠΑ ΜΑΝΟΣ Λ. ΓΟΓΟΛΟΣ Σ.
4ΧΚΑ ΜΠΕΖΑ ΑΜ. ΝΕΤΗ Μ. ΠΑΠΠΑ Κ. ΝΤΑΝΗ Α.
1ΧΠΑ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ Β.
4-Π ΒΡΑΚΑΣ Σ. ΣΜΥΡΟΓΛΟΥ Η. ΔΗΜΟΥ Α. ΤΖΑΝΙΔΗΣ Γ.

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές-τριες για τις 4ες κ 5ες θέσεις που κατέκτησαν καθώς η προσπάθειά τους κ η αγωνιστικότητά τους ηταν εξαιρετική !!!
Συγχαρητήρια στους Προπονητές, ΔΣ και φυσικά στους γονείς για την όλη υποστήριξη!!!
Ελπίζουμε στους επόμενους αγώνες, να έχει έρθει το καλοκαίρι
Read More »
9 μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Καστοριάς 9 μετάλλια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στους Διασυλλογικούς Αγώνες Καστοριάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με σιδερογροθιά

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός με σιδερογροθιά


Συνελήφθη χθες (17-06-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκε σε θήκη στην πόρτα του οδηγού σιδερογροθιά, η οποία κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με σιδερογροθιά Συνελήφθη ημεδαπός με σιδερογροθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5

5 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
5 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη έκτακτων αναγκών πυροπροστασίας-πυρασφάλειας του Δήμου Φιλιατών και συγκεκριμένα ενός οδηγού-Χειριστή Γεωργικών Μηχανημάτων (Γεωργικού Ελκυστήρα) και τεσσάρων Εργατών/τριών Γενικών Καθηκόντων.

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 67 ετών και κτ΄εξαίρεση , έως 70 ετών ,όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έβδομο (67) έτος τη ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα.
2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3.Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση κ.λ.π)

Β.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν:
1.Αίτηση
2.Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 του παρ.1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχικού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή όχι. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώσουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
4.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνει οι υποψήφιος ότι δεν έχει κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού κώδικα.
5.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
6.Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
7.Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα ειδικά –τυπικά προσόντα για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών-Χειριστών Γεωργικών Μηχανημάτων (Γεωργικού Ελκυστήρα)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται από 15 Ιουνίου 2023 έως και 20 Ιουνίου 2023 να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να την υποβάλλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατών, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 8, στο Γραφείο πρωτοκόλλου.
Πληροφορίες στο γραφείο προσωπικού- Τηλέφωνο: 2664360164 Μάνου Αμαλία.
Οι αιτήσεις που δεν συνοδεύονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν λαμβάνονται υπόψη.

Το έντυπο της αίτησης οι υποψήφιοι μπορούν να το αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.filiates.gr
Read More »
5 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών 5 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5

Πλαταριά: Ένας όμορφος προορισμός στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
Πλαταριά: Ένας όμορφος προορισμός στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η Πλαταριά είναι το κρυφό μυστικό της Θεσπρωτίας. 
Άγνωστο στο ευρύ κοινό, αυτό το ψαροχώρι αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ήρεμη και χαλαρή απόδραση στα νερά του Ιονίου, χωρίς την πολυκοσμία των δημοφιλέστερων προορισμών της Ηπείρου, όπως η Πάργα και τα Σύβοτα. 
Το χωριό συναντάται σε έναν βαθύ κόλπο, ανάμεσα στα πιο δημοφιλή Σύβοτα και Ηγουμενίτσα, και αποτελεί το κρυφό μυστικό του νομού, με ένα από τα πιο ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα στην ευρύτερη περιοχή. 
Πρόκειται για ένα ήρεμο αραξοβόλι για εκείνους που επισκέπτονται το Ιόνιο με ιστιοπλοϊκό ή το σκάφος τους. 


Instagram: n.p._production https://bit.ly/2QnGVYS 
Read More »
Πλαταριά: Ένας όμορφος προορισμός στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Πλαταριά: Ένας όμορφος προορισμός στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5

Διακομιδή βρέφους 15 μηνών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023
Διακομιδή βρέφους 15 μηνών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή βρέφους 15 μηνών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας, στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
Read More »
Διακομιδή βρέφους 15 μηνών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή βρέφους 15 μηνών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 18, 2023 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες