https://picasion.com/
https://picasion.com/

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 5 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.30΄ , για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπ/σμού οικ. έτους 2015.

2.Κατακύρωση πρακτικών διαγωνισμού του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ».

3.Επανέλεγχος δικαιολογητικών μειοδότη του διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ».

4.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΩΝ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ».

5.Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων στη Δ.Κ Παραμυθιάς.

6. Διάθεση πίστωσης για: «Καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων».

7.Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας (Συντήρηση-επισκευή δεξαμενής Τ.Κ Σεβαστού)» .

8.Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας(Συντήρηση-επισκευή υδρομάστευσης Τ.Κ Πετροβίτσας)».

9. Διάθεση πίστωσης για: «Κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας (Προμήθεια εξοπλισμού πυρόσβεσης)».

10. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια φωτοτυπικού υλικού ».

11.Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια φυτοπαθολογικού υλικού, λιπασμάτων και βελτιωτικών εδάφους».

12.Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια οικοδομικών υλικών Δ.Ε Παραμυθιάς».

13. Ανάθεση υπηρεσίας σε δικαστική επιμελήτρια.

14.Διάθεση πιστώσεων.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Η τραγελαφική πραγματικότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Η τραγελαφική πραγματικότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο


Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση στον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως φάνηκε σε όλη της την έμφαση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, κατά τη συζήτηση για την έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2014 έως 31/12/2014.

Κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς χρήματα χρωστάει ο Δήμος.

Ο παριστάμενος πρώην οικονομικός Αντιδήμαρχος κ. Κωλέττας, δήλωσε πως τα χρέη που παρέδωσε η Δημοτική Αρχή Κάτσινου είναι μόλις 500.000€.
Άμεσα αντέδρασε ο σημερινός Αντιδήμαρχος, όχι οικονομικών, κ. Γκίκας, αναφέροντας πως τα χρέη είναι πολύ περισσότερα, χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίσει, κάνοντας λόγω για 5, 10, 15 ή 20 εκατομμύρια ευρώ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Και ενώ συζητούνταν ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα βαρύνει τους δημότες για πολλά χρόνια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθούσε να επισπεύσει τη διαδικασία λόγω ... Champions League.

Υπενθυμίζουμε, κυρίως στο κ. Κωλέττα, πως σύμφωνα με την απογραφή του 2011, μετά από τη συγχώνευση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων στον Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, και σύμφωνα με δήλωση του τότε Δήμαρχου κ. Κάτσινου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Απριλίου 2011, το ποσό που χρωστούσε τότε ο Δήμος ήταν 21.311.629 ευρώ αλλά αφαιρούμενο το ποσό των 7.468.898 που έχει να λάβει, μείον 1.250.000 που είναι επισφαλείς εισπράξεις, προέκυπτε το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως χρέος.

Εάν καταφέρανε να μειώσουν το χρέος κατά 14.500.000€, ας δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Κωλέττας τα παραστατικά που το αποδεικνύουν. 

Αλλιώς, απλά, είστε όλοι για γέλια και εμείς για κλάματα.


Read More »
Η τραγελαφική πραγματικότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο Η τραγελαφική πραγματικότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας σε ένα βίντεο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Και ψευτράκος Ηλία; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Και ψευτράκος Ηλία; (+ΒΙΝΤΕΟ)


Μόνο επικαιρικά το υποκοριστικό προσδιορισμού του τίτλου, για να θυμηθούμε φράση του Μεϊμαράκη για τον Τσίπρα 

Κατά τα άλλα, το ψέμα που συμφώνησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Ηλίας Λώλης στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκθέτει τον ίδιο το θεσμό που υπηρετεί (υποτίθεται) αλλά και τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο, ο οποίος του εμπιστεύτηκε αυτό το ρόλο.

Το εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, που αναδείξαμε ως φορτωμένη χωματερή (Δείτε ΕΔΩ), μετά από υπόδειξη των κατοίκων της περιοχής δεν καθαρίστηκε πριν από το δημοσίευμά μας, όπως ψευδώς δήλωσε ο αντιδήμαρχος αλλά την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε τις πληροφορίες της φωτογραφίας που δημοσιεύσαμε στις 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.14 π.μ., σύμφωνα με τις οποίες, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.18.


Γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια φίλε Ηλία.

Και το φίλε το εννοούμε. 
Καμία προσωπική κόντρα δεν έχουμε με εσένα. 
Αλλά το ότι είσαι φίλος μας (ακόμα και εάν εσύ δεν μας έχεις πλέον φίλους), μας υποχρεώνει να σε ελέγχουμε αυστηρότερα, στην προσπάθειά μας και να σε προστατεύσουμε αλλά και να σε ενημερώνουμε για τα προβλήματα της πόλης, αφού όπως είναι λογικό δεν μπορείς να τα βλέπεις όλα μόνος σου.

Υ.Γ. Δήμαρχε βλέπουμε πως όλο το Δημοτικό Συμβούλιο μας διαβάζει. Εάν δεν σου αρέσει που ρωτάνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα προβλήματα που αναδεικνύουμαι από το μπλοκ μας, πες μας να το κλείσουμε. Άλλωστε αυτό προσπαθείς εδώ και καιρό. Που ξέρεις; Εάν το ζητήσεις ευγενικά μπορεί και να το κάνουμε. Άλλωστε η ελπίδα (σου) πεθαίνει πάντα τελευταία.


Read More »
Και ψευτράκος Ηλία; (+ΒΙΝΤΕΟ) Και ψευτράκος Ηλία; (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος με 10,5 γρ. ηρωίνη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Συνελήφθη 34χρονος με 10,5 γρ. ηρωίνη


Συνελήφθη, χθες (01-10-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους (10,5) γραμμαρίων, ένα ναρκωτικό χάπι και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, με υπολείμματα ηρωίνης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 34χρονος με 10,5 γρ. ηρωίνη Συνελήφθη 34χρονος με 10,5 γρ. ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 35χρονο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 35χρονο

http://policenet.gr/sites/default/files/field/image/18082015-h1448.jpg
 
Συνελήφθησαν, χθες (01-10-2015) αργά το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 32, 36, 43 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, οι τέσσερις δράστες, έπειτα από συμπλοκή τους με 35χρονο ημεδαπό, προκάλεσαν σε αυτόν, με αιχμηρό αντικείμενο, σωματικές βλάβες.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 35χρονο Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 35χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

46χρονος στην Ηγουμενίτσα μετέφερε με νεκροφόρα, δύο μη νόμιμους μετανάστες

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
46χρονος στην Ηγουμενίτσα μετέφερε με νεκροφόρα, δύο μη νόμιμους μετανάστες

http://i.ytimg.com/vi/8Pbd5hqge0I/hqdefault.jpg
 
Συνελήφθη, χθες (01-10-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (νεκροφόρα), που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 24 και 20 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με προορισμό την Εύβοια.

Το παραπάνω όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
46χρονος στην Ηγουμενίτσα μετέφερε με νεκροφόρα, δύο μη νόμιμους μετανάστες 46χρονος στην Ηγουμενίτσα μετέφερε με νεκροφόρα, δύο μη νόμιμους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ


Άρθρο 1ο: Ιδρύεται και λειτουργεί πολυχώρος κοινωνικών δράσεων, πολιτισμού και προαγωγής της τέχνης στο κτίριο της πρώην μαθητικής εστίας στην Ηγουμενίτσα.

Άρθρο 2ο: Στόχος:
 • η ανάπτυξη της έκφρασης ,της δημιουργίας και του κοινωνικού προβληματισμού .
 • ο σεβασμός στις αρχές και στις αξίες μιας δημοκρατικής και ελεύθερης πολιτείας
 • η αναζήτηση μιας ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας .

Άρθρο 3ο: Σκοπός, η οργάνωση:
 • πολιτιστικών εκδηλώσεων
 • μουσικό και χορευτικών παραστάσεων
 • θεατρικών παραγωγών
 • κινηματογραφικών προβολών
 • δανειστικής και αναγνωστικής βιβλιοθήκης
 • δραστηριοτήτων γνωριμίας με τη φύση
και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας αυτοδιαχειριζόμενης πρωτοβουλίας που στηρίζεται στο εθελοντισμό και στο μεράκι για δημιουργία.

Άρθρο 4ο: Στο κτίριο της πρώην μαθητικής εστίας , που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το ΕΙΝ και είναι τριώροφο, αναπτύσσονται:
 • Στο ισόγειο του κτιρίου η αίθουσα εκδηλώσεων , η βιβλιοθήκη , η σχολή χορού και τα ΚΔΑΠ.
 • Στους ορόφους οι πολιτιστικές δομές.
 • Στο υπόγειο οι κοινωνικές δομές.

Άρθρο 5ο: Δίνεται αίθουσα σε όποιο πολιτιστικό η κοινωνικό φορέα ζητήσει, με απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της τριμελούς επιτροπής (άρθρο 9) , ανάλογα:
 • με τις ανάγκες του,
 • την διαθεσιμότητα,
και εφόσον αποδεχθεί τον παρόντα κανονισμό.

Άρθρο 6ο: Κάθε πολιτιστικός φορέας θα παράγει έργο όπως ορίζουν οι καταστατικές του αρχές και χωρίς να εμποδίζει ή να παρακωλύει τη δράση των άλλων συλλόγων.

Άρθρο 7ο: Κάθε παρέκκλιση από τους επιδιωκόμενους σκοπούς των φορέων ή ανάπτυξη αντικανονιστικής συμπεριφοράς καθιστά την θέση του φορέα στο κτίριο άκυρη και λύεται η συνεργασία.
Σε κάθε περίπτωση οφείλεται σεβασμός και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την κουλτούρα αυτής της πόλης.

Άρθρο 8ο: Όλοι οι σύλλογοι ορίζουν έναν εκπρόσωπο τους στη συνέλευση των φορέων που συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα με σκοπό τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν από τη συνύπαρξη και για όποιο άλλο θέμα προκύψει από την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου.
Στο συνέλευση συμμετέχει εκπρόσωπος του ΠΑΚΠΟ, εκπρόσωπος της Δημοτικής κοινότητας και ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Άρθρο 9ο: Η διαχείριση του κτιρίου θα γίνεται από τη τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της συνέλευσης και δυο μέλη που ορίζει ο Δήμαρχος.

Άρθρο 10ο: Για τις αποφάσεις της συνέλευσης και της διαχειριστικής ομάδας θα ενημερώνεται ο Δήμαρχος.

Άρθρο 11ο: Η τριμελής επιτροπή θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία της βιβλιοθήκης και της αίθουσας εκδηλώσεων και σε αυτή θα απευθύνονται τα αιτήματα για τη χρήση της.

Άρθρο 12ο: Η τριμελής επιτροπή θα οργανώνει , τουλάχιστον , μια φορά το χρόνο τη γενική συνέλευση των μελών των φορέων που στεγάζονται στο κτίριο για την οποία θα ενημερώνεται ο Δήμαρχος.
Στην ίδια την συνέλευση θα παρουσιάζει και τις προτάσεις για την νέα χρονιά.

Άρθρο 13ο: Η τριμελής επιτροπή θα μεριμνά για εξασφάλιση πόρων ώστε να καθιστά την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου αυτόνομη οικονομικά.
Στη λογική αυτή θα οριστεί τίμημα, για την χρησιμοποίηση της αίθουσας εκδηλώσεων, ανάλογα με το χαρακτήρα της εκδήλωσης (πχ παραστάσεις με εισιτήριο).

Άρθρο 14ο: Τα έξοδα λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων θα επιμερίζονται ανάλογα σε κάθε φορέα .

Άρθρο 15ο: Το ωράριο λειτουργίας θα είναι ελεύθερο για τους χώρους των φορέων .

Άρθρο 16ο: Ορίζεται υπεύθυνος για την λειτουργία των μηχανημάτων και του εξοπλισμού που διαθέτει ο δήμος και χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις

Άρθρο 17ο: Η παραχώρηση του πολιτιστικού αυτού χώρου στους συλλόγους και η αυτόνομη λειτουργία τους είναι μια αρχή και η βάση για την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης ελπίζοντας να μην υπάρχουν δυσαρμονίες ,διχόνοιες και συγκρούσεις.
Σε αυτή τη περίπτωση επιλαμβάνεται το Δημοτικό Συμβούλιο .

Άρθρο 18ο: Για κάθε ζήτημα που δεν ορίζεται στον παρόντα κανονισμό θα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Αρχίζει την Κυριακή το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου Το στοίχημα και οι λεπτομέρειες για τον Λάμποβο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Αρχίζει την Κυριακή το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου
Το στοίχημα και οι λεπτομέρειες για τον Λάμποβο

 
 
Δύο ημέρες απέμειναν για την έναρξη του παλαιότερου παζαριού της Ηπείρου, αφού ο Λαμποβος ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Συνολικά 405 θέσεις εμπόρων αναμένεται να καλυφθούν μέχρι και την Δευτέρα, με την πλειονότητα να αφορά Έλληνες βιοτέχνες και επιχειρηματίες.

Χωροταξικά δεν αλλάζει τίποτα από τις προηγούμενες διοργανώσεις, με την εμποροπανήγυρη να διενεργείται στον περιφερειακό αγίου Δονάτου (από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά), στα πρώτα 200 μέτρα της συνέχειας του κόμβου προς τον περιφερειακό Γεννηματά, σε όλη την πλατεία Γαλατά και στην αρχή της Κ. Καραμανλή μέχρι την πλατεία Βούλγαρη. Το Λούνα παρκ και φέτος θα βρίσκεται στο Σχολείο Βούλγαρη.

Τα στοιχήματα και φέτος, θα είναι δύο: Η επισκεψημοτητα και το κατά πόσο θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τους επισκέπτες και στην πόλη. Το πρώτο το πετυχαίνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρονιά με πολύ καλή καμπάνια προβολής και από την δημοτική αρχή και από ιδιώτες σε σελίδες και στα social media. Όσον αφορά το δεύτερο υπάρχει πρόβλημα, πάρα ορισμένες φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο αφού στην πόλη βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι του Δήμου, με τους επισκέπτες από μακριά να απουσιάζουν στην συντριπτική πλειοψηφία. 
 
Τα τελευταία χρονιά η σελίδα μας έχει προτείνει ορισμένα μέτρα που θα βοηθούσαν στην επίτευξη του στόχου (θυμηθείτε εδώ), χωρίς ωστόσο να υλοποιηθούν. 
Σε παρόμοιο πνεύμα κινούνται και οι φετινές προτάσεις του εμπορικού συλλόγου (θυμηθείτε εδώ), αναμένοντας να δούμε αν θα υλοποιηθεί κάτι από αυτές. 
 
Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
- Μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου, θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων στον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου, από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά. Επίσης θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων τον κόμβο Γαλατα μέχρι και την πλατεία Βούλγαρη
- Από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, θα απαγορεύεται η διέλευση στα φανάρια της λαϊκής αγοράς (από πλατεία 49 προκρίτων μέχρι και πλατεία Μιχαήλ Παραμυθιώτη).
- H Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή τις βραδινές ώρες (από τις 19:00 και μετά) από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο.
- Το πάρκινγκ του σχολείου Βούλγαρη θα παραμένει κλειστό μέχρι και τις 13 Οκτοβρίου - Μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων
- Μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου στον περιφερειακό Γεννηματά, η στάθμευση των οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο στην μία πλευρά και από την διασταύρωση του κέντρου υγείας μέχρι την διασταύρωση με την οδό 49 Προκρίτων.
 
Read More »
Αρχίζει την Κυριακή το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου Το στοίχημα και οι λεπτομέρειες για τον Λάμποβο Αρχίζει την Κυριακή το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου Το στοίχημα και οι λεπτομέρειες για τον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Επίσημη παρουσίαση της ομάδας του Θεσπρωτού, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Επίσημη παρουσίαση της ομάδας του Θεσπρωτού, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο


Η Διοίκηση του ΑΣ Θεσπρωτού γνωστοποιεί στους φιλάθλους της ότι την Παρασκευή 2 Σεπ. Και ωρα 19:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας στο νέο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ομάδος μας. Επίσης η 2η αγωνιστική για την Γ’ Εθνική κατηγορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Την αγωνιστική αυτή η ομάδα μας θα υποδεχθεί τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στις 16:00 σ’ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Φίλοι του ποδοσφαίρου η ομάδα μας έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα κερδίζοντας στην 1η αγωνιστική εκτός έδρας με 0-1 και πλέον περιμένει την στήριξή σας για ανάλογη συνέχεια.

Καλούμε τους φιλάθλους της Ηγουμενίτσας να έρθουν στο γήπεδο μαζικά και να συμπαρασταθούν στον Α.Σ. Θεσπρωτό που φέτος ξεκινάει μία νέα προσπάθεια με νέους ακόμα υψηλότερους στόχους. Φίλαθλοι του Θεσπρωτού η δύναμή μας είστε εσείς! Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή στην παρουσίαση της ομάδος μας, και την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Επίσημη παρουσίαση της ομάδας του Θεσπρωτού, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Επίσημη παρουσίαση της ομάδας του Θεσπρωτού, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία το σεμινάριο για τις παιδικές ζωγραφιές, από το Κέντρο Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Με επιτυχία το σεμινάριο για τις παιδικές ζωγραφιές, από το Κέντρο Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης

 
Άλλη μια βιωματική σχολή γονέων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Κέντρο Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης Κέντρο , την Τετάρτη 30-09-2015. 

Θέμα του σεμιναρίου ήταν το παιδικό ιχνογράφημα και ο ψυχισμός των παιδιών μέσα από τις ζωγραφιές. 

Το παιδικό ιχνογράφημα αποτελεί ένα από τα πολλά κλειδιά που ανοίγουν δρόμους στον παιδικό ψυχισμό. 

Στο τρίωρο σεμινάριο προσεγγίστηκε το θέμα θεωρητικά και βιωματικά και αναζητήθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί, πότε και πως ζωγραφίζουν τα παιδιά.
Read More »
Με επιτυχία το σεμινάριο για τις παιδικές ζωγραφιές, από το Κέντρο Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης Με επιτυχία το σεμινάριο για τις παιδικές ζωγραφιές, από το Κέντρο Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Step Οκτωβρίου: Δείτε τα περιεχόμενα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Step Οκτωβρίου: Δείτε τα περιεχόμενα

 
 
Το τεύχος Οκτωβρίου είναι έτοιμο για να το πάρετε στα χέρια σας και να το διαβάσετε. 
 
Η ύλη του όπως πάντα πλούσια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
 
Σε αυτό το τεύχος εκτός των άλλων θα διαβάσουμε για την αρχαία Φανοτή, ένα αφιέρωμα στον πολιτιστικό σύλλογο Νέας Σελεύκειας, αφιέρωμα στην ομάδα Σούλι Παραμυθιάς για το Super cup καθώς και στον Εθνικό Φιλιππιάδας. 
 
Επίσης υπάρχει ένα αφιέρωμα στο θεσμό της Παραμυθιάς, το Λάμποβο με συνέντευξη της προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ελένη Δαρούσου, ένα αφιέρωμα σε δύο εκδηλώσεις μνήμης, μία στο Σταυροχώρι όπου τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες Σταυροχωρίτες και η άλλη στην Παραμυθιά για την εκτέλεση των 49 Προκρίτων. 

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του τεύχους είναι:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Σελ 4: Η Ηγουμενίτσα στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία
Σελ 6: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας
Σελ 8: Σούλι Παραμυθιάς: Δίκαια πήρε το Super Cup
Σελ 9: Εθνικός Φιλιππιάδας: Σταθερή αξία στην Γ΄Εθνική
Σελ 10: Λάμποβο: ο θεσμός της Παραμυθιάς
Σελ 12: Fanari Press - Η δική μας σελίδα: Έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Κίτσου στην Βαλανιδοράχη Πρεβέζης
Σελ 13: Για πρώτη φορά τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες Σταυροχωρίτες
Σελ 14: Σημαντικά & Ασήμαντα
Σελ 16: Αρχαία Φανοτή
Σελ 18: Εκτέλεση των 49 Πρόκριτων στην Παραμυθιά - Ιστορικό
Σελ 20: Βότανα & Υγεία
Σελ 21: Ο Γεωπόνος συμβουλεύει
Σελ 22: Μύθοι & Αλήθειες
Σελ 24: Πάμε σαν άλλοτε!!!
Σελ 25: Παράδοση στην γεύση
Σελ 26: Γυναικεία θέματα
Σελ 27: Τα νέα της τεχνολογίας και των social media
Σελ 28: Η ώρα της χαλάρωσης
Read More »
Step Οκτωβρίου: Δείτε τα περιεχόμενα Step Οκτωβρίου: Δείτε τα περιεχόμενα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 29χρονος ομογενής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο αλλοδαπό

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Συνελήφθη 29χρονος ομογενής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο αλλοδαπό


Συνελήφθη, εχθές (01.10.2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 29χρονος ομογενής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός παράνομου μετανάστη.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος δεν κατείχε τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι ο λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών και στη βάση Schengen.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 29χρονος ομογενής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο αλλοδαπό Συνελήφθη 29χρονος ομογενής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο αλλοδαπό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπή από γαλακτοβιομηχανία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπή από γαλακτοβιομηχανία


Συνελήφθησαν, προχθές (30-09-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτα και στο Κομπότι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 29/30-09-2015 διέρρηξαν αντιπροσωπεία γαλακτοβιομηχανίας που βρίσκεται στην περιοχή της Άρτας και αφαίρεσαν ένα ανυψωτικό μηχάνημα (τύπου clark), έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο πληκτρολόγια, μία κούτα με τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κρυμμένα σε κατάφυτη περιοχή κοντά στο σημείο της κλοπής, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπή από γαλακτοβιομηχανία Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπή από γαλακτοβιομηχανία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σχολείο Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σχολείο
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, κλοπή σε σχολείο που έγινε βραδινές ώρες της 29/30-09-2015, στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές (30-09-2015), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί, δύο 32χρονοι, ένας 36χρονος και ένας 33χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες βραδινές ώρες της 29/30-09-2015 διέρρηξαν πόρτα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας και αφαίρεσαν μία τηλεόραση, τέσσερις οθόνες υπολογιστών, δύο κεντρικές μονάδες υπολογιστών, ένα cd player και διάφορα εξαρτήματα υπολογιστή.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή στη Χρυσοβίτσα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον Διευθυντή του σχολείου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σχολείο Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από σχολείο Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Ξυλοδαρμός πολίτη από δύο αδέρφια "νταήδες"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Ξυλοδαρμός πολίτη από δύο αδέρφια "νταήδες"

 
 
Δύο αδέρφια-"νταήδες" που αρκετά συχνά απασχολούν για την παραβατική τους συμπεριφορά την τοπική ΕΛ.ΑΣ. γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης , επιτέθηκαν για άγνωστο -μέχρι στιγμής- λόγο σε διερχόμενο πολίτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων και τον τραυμάτισαν σε πολλά σημεία του σώματός του. 
 
Το περιστατικό έγινε στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης και οι δύο δράστες, αμέσως μετά το επεισόδιο, έσπευσαν να εξαφανιστούν, εγκαταλείποντας στο δρόμο το θύμα της επίθεσής τους.
 
Μετά από λίγο έφτασαν στο σημείο της επίθεσης η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναζητούν τους δύο δράστες, ενώ ταυτόχρονα ο τραυματισμένος πολίτης διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Read More »
Ξυλοδαρμός πολίτη από δύο αδέρφια "νταήδες" Ξυλοδαρμός πολίτη από δύο αδέρφια "νταήδες" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5