ΠΡΕΒΕΖΑ: Θετικό κρούσμα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "καραντίνας"

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θετικό κρούσμα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "καραντίνας"Μια γυναίκα από την Σερβία που έκανε διακοπές στην Πάργα,βρέθηκε θετική στον κορονοιο και μεταφέρθηκς στο ξενοδοχείο καραντίνας που βρίσκεται στο κέντρο της Πρέβεζας,όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες μέρες.
Read More »
ΠΡΕΒΕΖΑ: Θετικό κρούσμα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "καραντίνας" ΠΡΕΒΕΖΑ: Θετικό κρούσμα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "καραντίνας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Κλάπηκε αγροτικό όχημα από τη Σαγιάδα - Βοηθήστε να βρεθεί

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Κλάπηκε αγροτικό όχημα από τη Σαγιάδα - Βοηθήστε να βρεθεί


Read More »
Κλάπηκε αγροτικό όχημα από τη Σαγιάδα - Βοηθήστε να βρεθεί Κλάπηκε αγροτικό όχημα από τη Σαγιάδα - Βοηθήστε να βρεθεί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (4 ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (4 ΦΩΤΟ)
Οι φωτογραφίες της δεκαετίας το 50 και το 60, είναι ότι απέμεινε για να μας θυμίζει πως η πόλη της Ηγουμενίτσας ήταν κάποτε παραλιακή πόλη.Τότε που οι κάτοικοί της, ήταν ένα με τη θάλασσα και περπατούσαν καθημερινά δίπλα της.Σήμερα, 60 χρόνια μετά, καταφέραμε να απομακρυνθούμε από το περιβάλλον της θάλασσας και έχουμε κλειστεί, πίσω από κάγκελα και μπετόν.Read More »
Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (4 ΦΩΤΟ) Όταν η Ηγουμενίτσα ήταν παραλιακή πόλη (4 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών 


Άνοιξε λίγο μετά τις 11:00 η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψήφιων των πανελληνίων.

Read More »
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Και φέτος βραβείο για την κινητικότητα

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Και φέτος βραβείο για την κινητικότητα


Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “Μικρές Πόλεις” απέσπασε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2019.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Ζάπειο Μέγαρο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το πράσινο Ταμείο και την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος συνοδευόμενος από τον κ. Παντελή Καραπιπέρη, υπεύθυνο του γραφείου προγραμματισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας και την κα Χριστίνα Γόγολου, αρχιτέκτονα του Δήμου και μέλος της ομάδας ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Η συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 είχε ως θέμα τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη και πλαισιώθηκε με δράσεις ποδηλασίας, πεζοπορίας, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Μετά την τελετή βράβευσης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, δήλωσε: “Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προσπαθεί με κάθε μέσο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει μια νέα παράδοση σε τομείς όπως η κινητικότητα που είναι βασικό στοιχείο μιας πόλης και η βιώσιμη κινητικότητα απαίτηση των πολιτών. Μετά την πρώτη θέση το 2018, αισθανόμαστε περήφανοι, που όλοι μαζί, Δήμος, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, καταφέραμε και το 2019 να διακριθούμε με τη δεύτερη θέση σε μια διοργάνωση που βοηθάει να αλλάξει η κουλτούρα της καθημερινότητας στην πόλη μας”.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Και φέτος βραβείο για την κινητικότητα Δήμος Ηγουμενίτσας: Και φέτος βραβείο για την κινητικότητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών


Σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά, συνεδρίαση του Σώματος στις 10/07/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 έως 13:00 μ.μ , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του ν.4635/2019, του άρθρου 10 της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55/11-3-2020) και της υπ’ αριθμ. 40 Εγκυκλίου / 20930/31.3.2020, την εγκύκλιο 163/33282/29-05-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 

  • Πεζοδρομήσεις οδών κοινότητας Φιλιατών του Δήμου Φιλιατών στα πλαίσια του Ν. 4688/2020. 
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω συνωστισμού και άφιξης των ετεροδημοτών και λοιπών ομογενών του εξωτερικού.
Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Πρόσληψη 5 εργατών στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Πρόσληψη 5 εργατών στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη με επιλογή πέντε (05) ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος, να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα καλύψουν.
Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση ) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.
Να υποβάλλουν από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας και για πέντε ημέρες (από την 07-07-2020 έως και 13-07-2020) την αίτηση με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στη Δ/νση Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού στο Γραφείο Ανθρ. Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας (Δημαρχείο Ηγουμενίτας, Σουλίου 3, Ηγ/τσα 46100, 1ος όροφος).


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία, τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΑΜΚΑ, αριθ. Μητρώου ΙΚΑ.
φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
Read More »
Πρόσληψη 5 εργατών στο Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόσληψη 5 εργατών στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς την Κοζάνη

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς την Κοζάνη


Άμεσα, πιθανότατα το ερχόμενο Σάββατο, ξεκινά η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας με προορισμό τη μονάδα της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη.

Η σύμβαση για την μεταφορά υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας.

Η δήμαρχος σε δηλώσεις της ανέφερε ότι πρόκειται για μία σημαντική στιγμή καθώς λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του νησιού και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές των προηγούμενων ετών.

Το κόστος της μεταφοράς ανέρχεται σε 76 ευρώ τον τόνο και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης θα μεταφερθούν στην Κοζάνη περίπου 25 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών.

Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ το αυτό θα συμβαίνει σε καθημερινή βάση, με φόρτωση των containers από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου αργά κάθε βράδυ.

Για την μεταφορά δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια των δηλώσεων που έγιναν. Σημειώθηκε μόνο ότι αυτή θα γίνεται με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά αν θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή η Σαγιάδα όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.
Read More »
Ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς την Κοζάνη Ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς την Κοζάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Ημερήσια εκδρομή από Ηγουμενίτσα για Πισίνα και Σύβοτα με το πλωτό μπαρ ΒΕΝΕΤΙΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Ημερήσια εκδρομή από Ηγουμενίτσα για Πισίνα και Σύβοτα με το πλωτό μπαρ ΒΕΝΕΤΙΑ


Από το Σάββατο 11 Ιουλίου, ξεκινάει δρομολόγια για Πισίνα και Σύβοτα, το πλωτό μπαρ ΒΕΝΕΤΙΑ

Αναχώρηση στις 10.30 από το παλιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας, άφιξη στην παραλία Πισίνα για μπάνιο για 2,5 ώρες.


Ακολούθως θα πραγματοποιεί στάση στο λιμάνι των Συβότων για άλλες δύο ώρες και επιστροφή στην Ηγουμενίτσα στις 17:00. 

Τιμή εισιτηρίου στα 10 ευρώ
Read More »
Ημερήσια εκδρομή από Ηγουμενίτσα για Πισίνα και Σύβοτα με το πλωτό μπαρ ΒΕΝΕΤΙΑ Ημερήσια εκδρομή από Ηγουμενίτσα για Πισίνα και Σύβοτα με το πλωτό μπαρ ΒΕΝΕΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε.

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Ο Γιάννης Γόγολος για το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2020, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Μνημόνιο Συνεννόησης, Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ ΑΕ για την περιοχή του Δρεπάνου. 

Η Δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» δεν ψήφισε θετικά στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, για έγκριση του προτεινόμενου από τον Ο.Λ.Ηγ. Α.Ε. του Μνημονίου για δύο λόγους 

- Θεώρησε ότι το περιεχόμενό του δεν αντιμετώπιζε το υπάρχον θέμα της περιοχής του Δρεπάνου, αφού αναφερόταν μόνο στις διαδικασίες εκμίσθωσης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς την απαιτούμενη σαφήνεια ενός μνημονίου Συνεργασίας και Συνεννόησης, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

- Δεν γινόταν καμία αναφορά στην χερσαία ζώνη και είχε πολλούς αστερίσκους τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου από την παραχώρηση της χρήσης των υπαρχόντων καταστημάτων καθώς και την διευθέτηση με διαυγή τρόπο των ήδη υπαρχόντων μισθωμάτων από τις καντίνες με συμβάσεις από τον ΟΛΗΓ. Α.Ε. 

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», δικαιώθηκε η πολιτική μας θέση για το περιεχόμενο του Μνημονίου. 

Στο υποβληθέν τροποποιημένο μνημόνιο από τη Δημοτική Αρχή προέβλεπε εκτός των άλλων «…όσο αφορά της υπάρχουσες μισθώσεις – παραχωρήσεις που έχουν γίνει από την ΟΛΗΓ ΑΕ συμφωνείται ότι αυτές περιέρχονται στο Δήμο από την ημέρα υπογραφής του Μνημονίου. Ο Δήμος αναλαμβάνει τη συνέχιση αυτών κατά τους υφιστάμενους όρους και τα έσοδα από αυτές θα περιέρχονται στο Δήμο …» 

Ο «συνεργάτης» ΟΛΗΓ ΑΕ,κατά την προσφιλή ορολογία του κ. Δημάρχου,και το ΤΑΙΠΕΔ δεν υποδεχτήκαν το κείμενο και αντ’ αυτού προτείνουν την εξής θολή διατύπωση: «όσο αφορά τις υφιστάμενες μισθώσεις – παραχωρήσεις τα μέρη δεσμεύονται να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν κάθε ενέργεια που απαιτείται για την πραγματοποίηση των σκοπών του Μνημονίου. Τα μέρη συμφωνούν ότι τυχόν ειδικότερα θέματα εσόδων – δαπανών καθώς και οι ειδικότεροι όροι της παραχώρησης, αποτελούν αντικείμενο της μελλοντικής συμφωνίας παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Ηγουμενίτσας». 

Βέβαια, όλες οι προαναφερόμενες διατάξεις – ευχολόγια εγκρίθηκαν «αβρόχοις ποσίν» όπως συνηθίζεται, με την ψήφο των Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης του κ. Λώλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τα άλλα, η πολλάκις προαναγγελθείσα φωνή διεκδίκησης του κ. Δημάρχου «χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πολιτική θέση της Κυβέρνησης που τον στήριξε..» αναβάλλεται για το μέλλον, σε κοινούς αγώνες με τους τοπικούς φορείς.. « όταν αυτοί ενδιαφερθούν για το θέμα..» όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει. 

Μετά την επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΟΛΗγ Α.Ε και το Δήμο Ηγουμενίτσας την 18η Μαΐου, ο ΟΛΗγ Α.Ε. προβαίνει στην εκμίσθωση των καντινών και την οριοθέτηση χώρων ανάπτυξης ξαπλωστρών στην περιοχή του Δρεπάνου το μίσθωμα των οποίων εισπράττεται από την Α.Ε. 

Τη Δευτέρα 6η Ιουλίου 2020 κληθήκαμε να νομιμοποιήσουμε την είσπραξη των προαναφερθέντων μισθωμάτων από τον ΟΛΗγ Α.Ε. 

Δηλαδή με απλά λόγια, να δεχθούμε τα καθρεφτάκια ως ιθαγενείς, που βαφτίστηκαν ανταποδοτικές κινήσεις του ΟΛΗγ προς το Δήμο, χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση που να αναγράφεται στο τελικό μνημόνιο συνεργασίας. 

Κύριε Δήμαρχε, η μη είσπραξη των μισθωμάτων για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες από το Δήμο μας δεν αποτελεί πλέον “Casus belli” για εσάς ; Όσον αφορά την υπόσχεση του ΟΛΗγ για απόδοση με διαφορετικό τρόπο του τιμήματος, παραμένει για εμάς «ομιχλώδης». 

Ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, το κρίσιμο ζήτημα παραχώρησης της παραλιακής ζώνης, παραπέμπεται γενικώς και αορίστως, χωρίς κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα στη μελλοντική συμφωνία παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και Δήμου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι ευθύνες σας, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων (Εμπορικής Ναυτιλίας και Ανάπτυξης) είναι μεγάλες. 

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον βουλευτή της Ν.Δ. του Νομού, να ενημερώσουν υπεύθυνα και ανοικτά το λαό της πόλης, για τις συζητήσεις που έχουν με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και να φανερώσουν τις πραγματικές τους προθέσεις. 

Το κρυφτούλι και η μετάθεση ευθυνών, οι υποσχέσεις και τα χαμόγελα στις φωτογραφίες με τους υπουργούς δεν δίνουν ούτε λύσεις, ούτε απαντήσεις. 

Οι συμπολίτες μας ζητάνε τίμιες και καθαρές απαντήσεις, όπως αρμόζει να δίνουν οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης, τις οποίες απέκτησαν με την ψήφο των πολιτών. 

Διεκδικούμε τώρα ολόκληρη τη Χερσαία Ζώνη. 

Πριν την πώληση του Λιμανιού. 

Πριν είναι αργά για την Πόλη.
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. Ο Γιάννης Γόγολος για το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020 Rating: 5

Σελίδες