Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ηγουμενίτσα


Με αφορμή τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για τη χερσαία ζώνη και την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας καθώς και την παρουσίαση στα Γιάννενα, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, του «Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030», ο Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι θετικό το γεγονός ότι με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην Ηγουμενίτσα από το κυβερνητικό κλιμάκιο και το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ήπειρο, προβλέπεται ανταποδοτικό τέλος προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και επιλύεται, μετά από χρονική καθυστέρηση αλλά με ορθό τρόπο, το θέμα που αναίτια δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Επανακαθορίζεται δηλαδή, για μια ακόμη φορά, η «χερσαία ζώνη» του ΟΛΗΓ και αποδίδονται στη διαχείριση των Δήμων τα τμήματα εκείνα της παραλιακής περιοχής που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες και δεν αποτελούν αντικείμενο της παραχώρησης. Η απόδοση αυτή προφανώς θα οριστικοποιηθεί με την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης από τη Βουλή.
Είναι επίσης θετικό ότι στην παρουσίαση από την κυβέρνηση του «Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Ήπειρο του 2030», ανακοινώθηκε ότι η Γ’ Φάση του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας ολοκληρώνεται μέχρι τέλους του έτους και η Ηγουμενίτσα μετατρέπεται σε πλήρες εμπορικό και επιβατικό λιμάνι και ότι το Υπουργείο Υποδομών με τη συνεργασία της «Εγνατία Οδό ΑΕ» εκπονεί τις μελέτες για τον Περιφερειακό της Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού κατασκευής περίπου 35 εκατ. ευρώ και ωριμάζει μελετητικά, παρά τη λανθασμένη κατάτμηση των μελετών, το σύνολο του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι, προϋπολογισμού κατασκευής περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Άποψή μου όμως είναι, και την έχω αναφέρει πολλές φορές, ότι η δημόσια συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο θέμα της «χερσαίας ζώνης», που η επίλυσή του είχε ήδη δρομολογηθεί από την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗΓ.
Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, εξίσου σημαντικά και αναγκαία να αντιμετωπιστούν, ώστε να εκμεταλλευτούμε την παραχώρηση του Λιμανιού και να την κάνουμε ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία και οικονομία και την Ήπειρο γενικότερα!
Ο οδικός άξονας Περιφερειακός Ηγουμενίτσας -Σαγιάδα- Ελληνοαλβανικά σύνορα, που πρέπει να αποτελεί τον δυτικότερο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, η συνολική αναβάθμιση του παραλιακής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας και η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών Ηγουμενίτσας και Βόλου, όπου υπάρχει μελετητική προετοιμασία, αποτελούν τη «νέα γενιά» μεγάλων δημόσιων έργων που πρέπει να διεκδικήσουμε την ένταξή τους σε χρηματοδότηση.
Δίπλα σε αυτά τα μεγάλα έργα, η αναβάθμιση των Αλιευτικών- Τουριστικών Καταφυγίων Συβότων- Πλαταριάς και Σαγιάδας, η δημιουργία νέας Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η συμπληρωματική στο Λιμάνι λειτουργία του διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου της Γκρίκας, η προστασία και διαχείριση του οικοσυστήματος του Δρεπάνου- Μακρυγιαλιού, η αστική ανάπλαση της περιοχής του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με νέους χώρους πρασίνου και στάθμευσης και η προστασία από τη θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι έργα μικρότερης εμβέλειας, απαραίτητα όμως για να λειτουργήσει η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.
Ας προχωρήσουμε μπροστά μ’ αυτό το νέο αναπτυξιακό όραμα!».
Read More »
Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ηγουμενίτσα Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ | Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ | Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο


Την πλήρη λίστα με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές 2023 ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι λίστες των υποψηφίων παρουσιάστηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε μεταξύ άλλων σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για «Τραμπισμό».
«Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μπούμε στην αρένα της τοξικότητας και του διχασμού που επιδιώκει η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», είπε.
Στην Ήπειρο το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων είχε ανακοινωθεί πριν μερικές εβδομάδες.

Τα κενά που υπήρξαν συμπληρώθηκαν και έτσι οι υποψήφιοι βουλευτές είναι:

Θεσπρωτία
Γόγολος Γιάννης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας
Κάτσης Μάριος, βουλευτής μηχανικός
Στεργίου Άννα, δημοσιογράφος

Ιωάννινα
Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου
Γρίβας Χρήστος, Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
Μάκη Κωστούλα, Κοινωνική ψυχολόγος
Οικονόμου Θανάσης, πρώην βουλευτής- επιχειρηματίας
Σουλελέ Λίλα, δικηγόρος
Στέφος Ιωάννης, πρώην βουλευτής- εκπαιδευτικός
Τζούφη Μερόπη, βουλευτής, πανεπιστημιακός

Άρτα
Βλάρας Γρηγόρης, δημόσιος υπάλληλος
Γεροβασίλη Όλγα, βουλευτής γιατρός
Μπουραντά Μαργαρίτα, παιδοψυχολόγος
Τσίρκας Βασίλης, πρώην βουλευτής δικηγόρος

Πρέβεζα
Λελοβίτης Πάνος, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Μάρκου Μαρία, φιλόλογος
Μπάρκας Κώστας, βουλευτής δημοσιογράφος
Ρεβησίου Δημητρούλα, καθαρίστρια
Read More »
Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ | Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ | Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Σημαντικές εμφανίσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Σημαντικές εμφανίσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16Με την συμμετοχή 45 αθλητών και αθλητριών συμμετείχε ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.
Πάρα πολλές επιτυχίες για τους αθλητές και αθλήτριες μας , πολλά μετάλλια και επιτεύξεις ορίων πρόκρισης για το πανελλήνια πρωτάθλημα .
Συγχαρητήρια !!!!!!
Read More »
Σημαντικές εμφανίσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16 Σημαντικές εμφανίσεις για τους αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Ευχές για το Πάσχα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Ευχές για το Πάσχα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας

Read More »
Ευχές για το Πάσχα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Ευχές για το Πάσχα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη για πώληση παιδικών αθυρμάτων σε ανήλικους

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Συνελήφθη για πώληση παιδικών αθυρμάτων σε ανήλικους


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, συνελήφθη χθες (08-04-2023) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης καταστήματος, διαπιστώθηκε ότι είχε διαθέσει σε δύο ανήλικους συνολικά (43) παιδικά αθύρματα και ένα καπνογόνο, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη για πώληση παιδικών αθυρμάτων σε ανήλικους Συνελήφθη για πώληση παιδικών αθυρμάτων σε ανήλικους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Αναζητάτε το τέλειο κατσίκι για το Πάσχα;

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Αναζητάτε το τέλειο κατσίκι για το Πάσχα; 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6936212578 και κάντε την παραγγελία σας τώρα!
Τα κατσίκια μας είναι φυσικά αναθρεμμένα στην παρθένα φύση, με τα βότανα της Θεσπρωτικής υπαίθρου.
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φρέσκο, ντόπιο και ελευθέρας βοσκής κατσίκι στο γιορτινό τραπέζι για το Πάσχα σας!
Read More »
Αναζητάτε το τέλειο κατσίκι για το Πάσχα; Αναζητάτε το τέλειο κατσίκι για το Πάσχα; Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Συλλήψεις για ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Συλλήψεις για ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης


Στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση μουσικής από καταστήματα διασκέδασης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (9-4-2023) δύο άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπούς, ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο καταστημάτων διασκέδασης, οι οποίοι διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση μουσικής εντός των καταστημάτων, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συλλήψεις για ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης Συλλήψεις για ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Επιδρομή αρκούδας σε κυψέλες μελισσών στην Σκάλα Παραμυθιάς

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Επιδρομή αρκούδας σε κυψέλες μελισσών στην Σκάλα Παραμυθιάς


Επιδρομή αρκούδας σημειώθηκε σε κυψέλες μελισσών στη Σκάλα Παραμυθιάς, κοντά στο πευκοδάσος.
Η ζημιά που σημειώθηκε είναι μεγάλη οπως ενημερώνει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Αρισταίος» σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες είναι συχνές και οι αρκούδες αποτελούν μεγάλη απειλή για την περιουσία των μελισσοκόμων. Ο σύλλογος συνιστά στα μέλη του να είναι προσεκτικά με την τοποθέτηση των μελισσοσμηνών και συνιστά ηλεκτροφόρα περίφραξη ως το μέσο περιουσίας.
Πριν από είκοσι περίπου ημέρες αρκούδες είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε μελισσοκομική μονάδα στην περιοχή Πετσαλίου- Ασφάκας. Δεκάδες κυψέλες είχαν καταστραφεί από το πέρασμά τους καθώς το μέλι αποτελεί την πιο αγαπημένη λιχουδιά για το συγκεκριμένο άγριο ζώο.
Προ πενθημέρου αρκούδα ή αρκούδες προκάλεσαν ζημιές σε κυψέλες στην περιοχή Τύριας- Καταμάχης.
Read More »
Επιδρομή αρκούδας σε κυψέλες μελισσών στην Σκάλα Παραμυθιάς Επιδρομή αρκούδας σε κυψέλες μελισσών στην Σκάλα Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Πότε λήγουν τα μαθήματα, πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Πότε λήγουν τα μαθήματα, πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις


Εγκύκλιο με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήξη των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και την διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται η Τρίτη 30 Μαΐου 2023, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.
Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Λύκεια
Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Σύμφωνα με το αρθρο 105 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4692/2020 (Α΄ 111), προβλέπεται ειδικη εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.
Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο. Οι μαθητές/τριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους/τις οποίους/ες προβλέπεται προφορική εξέταση αντί γραπτής, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν επανεξέταση στα μαθήματα που εξετάσθηκαν.
Αίτηση για επανεξέταση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή από τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, στο σχολείο μέσα σε δύο (2) ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η αίτηση συνοδεύεται από το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε μάθημα για το οποίο ζητείται επανεξέταση. Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί παραδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Τρίτη 23 Μαΐου 2023.
Επίσης, προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου, για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές/ντριες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για την ορθολογική κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων, προκειμένου οι μαθητές/τριες να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Read More »
Πότε λήγουν τα μαθήματα, πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις Πότε λήγουν τα μαθήματα, πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Δρομολογήθηκε το πλοίο “KYDON PALACE” στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Δρομολογήθηκε το πλοίο “KYDON PALACE” στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι


Δρομολογήθηκε στη γραμμή Ηγουμενίτσα – (Κέρκυρα*) – Μπρίντιζι, από τις 3 Απριλίου, το “ΚYDON PALACE” με τα καθημερινά δρομολόγια να εκτελούνται, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια του “M/V IGOUMENITSA”, της Grimaldi Euromed S.p.A.
Το Cruise Ferry “ΚYDON PALACE”, κατασκευασμένο το 2001 στα ναυπηγεία FINCANTIERI στη Γένοβα της Ιταλίας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, οικολογικά και πολυτελή επιβατηγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Εξοπλισμένο με συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, με συσκευές καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), συμμορφώνεται πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO-2020), επιδεικνύοντας τη δέσμευση των Μινωικών Γραμμών στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτελώντας το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι, το “ΚYDON PALACE” προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία με υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης και μία νέα μεταφορική δυναμική για τη διακίνηση αγαθών και φορτηγών οχημάτων. Το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.718 επιβάτες, διαθέτει 758 κλίνες, 634 αεροπορικές θέσεις, 108 V.I.P. θέσεις, και μεταφέρει 665 αυτοκίνητα ή 115 φορτηγά και 100 αυτοκίνητα. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν άνετες καμπίνες, self-service και a la carte εστιατόρια, μπαρ, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο και ευρύχωρα γκαράζ.
Τα δρομολόγια
Το πλοίο αναχωρεί από την Ηγουμενίτσα στις 14:00 και έχει άφιξη στο Μπρίντιζι στις 20:00, από το Μπρίντιζι αναχωρεί στις 22:00 και έχει άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 06:00.

*Κατά τη θερινή περίοδο από 12 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, θα προσεγγίζει και την Κέρκυρα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Read More »
Δρομολογήθηκε το πλοίο “KYDON PALACE” στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι Δρομολογήθηκε το πλοίο “KYDON PALACE” στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων χούλιγκαν στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων χούλιγκαν στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ένταση επικράτησε κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για την αιματηρή οπαδική συμπλοκή που έγινε προχθές το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων.
Συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους καθώς η αστυνομική παρουσία δεν ήταν ισχυρή. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως, «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί».
Τα άτομα που συνεπλάκησαν μεταξύ τους είναι ηλικίας 19 έως 30 ετών, οι 4 από τους οποίους κατέληξαν στο Νοσοκομείο, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα.


Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι 4 από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, 3 αυτοκίνητα κλείνουν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγαίνουν έξω και επιτίθενται στα 4 άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή.
Σε έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή, βρέθηκαν μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών, πλαστικό πώμα πυρσού, κουκούλα «full-face», ενώ κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα.
Read More »
Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων χούλιγκαν στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ) Επεισόδια κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων χούλιγκαν στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

H ΑΑΔΕ τσάκωσε βυτιοφόρο με παράνομους διαλύτες νόθευσης βενζίνης

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
H ΑΑΔΕ τσάκωσε βυτιοφόρο με παράνομους διαλύτες νόθευσης βενζίνης


Σε εντοπισμό και δέσμευση 500.000 λίτρων διαλυτών νόθευσης βενζίνης προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και η Οικονομική Αστυνομία με τις οδηγίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) αξιοποίησαν πληροφορίες της EUROPOL για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε διαλύτες νόθευσης βενζίνης.

«Πελάτες» πρατήρια βενζίνης σε όλη τη χώρα
Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας 15 τέτοιων βυτίων, μέσω της θαλάσσιας οδού (Τεργέστης – Πάτρας) και αποθήκευση των διαλυτών σε δεξαμενές της Πάτρας και του Σχηματαρίου Αττικής, προκειμένου να διανεμηθούν, κατόπιν, σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων σε όλη την επικράτεια.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ανέμεναν το παράνομο φορτίο στα κατάλληλα σημεία εισόδου και προορισμού και τελικά προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας.

Δείγματα διαλυτών εστάλησαν στο Γενικό Χημείο για ανάλυση. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ΣΕΚ, η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη των παράνομων δεξαμενών.

Το ποσό των διαφυγόντων φόρων που αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, προσδιορίζεται άνω των 550.000 ευρώ.
Read More »
H ΑΑΔΕ τσάκωσε βυτιοφόρο με παράνομους διαλύτες νόθευσης βενζίνης H ΑΑΔΕ τσάκωσε βυτιοφόρο με παράνομους διαλύτες νόθευσης βενζίνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

ZHTEITAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ GOODYS BURGER HOUSE ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
ZHTEITAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ GOODYS BURGER HOUSE ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΠΟ 18-27 ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ
ΑΓΟΡΙΑ ΑΠΟ 18-27 ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΛΑΝΤΖΑ 25-45
ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2665306111 
ΕΜΑΙΛ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ en316@goodys.gr
Read More »
ZHTEITAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ GOODYS BURGER HOUSE ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ZHTEITAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ GOODYS BURGER HOUSE ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

3,2 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας στους ΤΟΕΒ Κεστρίνης και Αχέροντα

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
3,2 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας στους ΤΟΕΒ Κεστρίνης και Αχέροντα


Μια νέα σειρά πολύ σημαντικών έργων για τους αγρότες της Ηπείρου, που είχαν μελετηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, εντάχθηκαν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020». Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 14, 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα οκτώ που είχαν ενταχθεί με προγενέστερη απόφαση, τον περασμένο Φεβρουάριο.
«Με τη σημερινή απόφαση για ένταξη των νέων έργων, γίνεται πράξη μια από τις βασικές δεσμεύσεις της Περιφερειακής Αρχής για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση νερού, που θα αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι το βάρος τώρα θα στραφεί στην ταχεία προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων, ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια χρόνου.

Τα νέα έργα που εντάχθηκαν σήμερα στο ΠΑΑ είναι τα εξής:
· Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης με προϋπολογισμό 1.625,000 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ- Αχέροντα , με προϋπολογισμό 1.562.600 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ- Κερασώνα – Παναγιά, με προϋπολογισμό 1.846.824 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ- Μπόιδα – Μαυρή , με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ Λάμαρης , με προϋπολογισμό 1.911.516 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ- Ζώνης Αράχθου , με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
· Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του Αρδευτικού Δικτύου Περάνθης- Λουτροτόπου, με προϋπολογισμό 2.198.000,01 ευρώ.
· Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας- Βλαχέρνας, με προϋπολογισμό 1.090.000 ευρώ.

Επίσης εντάχθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα και άλλα τρία έργα, τα οποία υποβλήθηκαν μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και αφορούν την Άρτα. Πρόκειται για τα έργα σχεδιασμού και αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου (με προϋπολογισμό 2.199.899,69 ευρώ), ΤΟΕΒ Λούρου (με προϋπολογισμό 2.199.564,33) και Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου (με προϋπολογισμό 834.535,47 ευρώ).
Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και η ένταξη δύο έργων που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους Πάργας (έργα βελτίωσης των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Αχέροντα με προϋπολογισμό 2.138.800 ευρώ), Κεντρικών Τζουμέρκων (Βελτίωση υποδομών εγγείων βελτιώσεων του Δήμου με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ).
Read More »
3,2 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας στους ΤΟΕΒ Κεστρίνης και Αχέροντα 3,2 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας στους ΤΟΕΒ Κεστρίνης και Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

«Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων»

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
«Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων»


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας «Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» https://www.facebook.com/edulll/
Μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ Τάξης Γυμνασίου γεμίζουν τα εδώλια του θεάτρου, ζωντανεύουν τον χώρο και ανακαλύπτουν με βιωματικό τρόπο και δημιουργικές δραστηριότητες την αρχιτεκτονική, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του θεατρικού οικοδομήματος, αλλά και τη γένεση της θεατρικής πράξης.
Ο ενθουσιασμός όλων, μικρών και μεγάλων, είναι έκδηλος!

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που έλαβαν μέρος:
· Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας
· 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας
· Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου
· Γυμνάσιο Παραμυθιάς

Για συμμετοχή των σχολικών ομάδων, πληροφορίες στα τηλέφωνα 26650 21417, 28539 (Θ. Λάζου).
Read More »
«Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων» «Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Ευχές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Ευχές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΘεσπρωτίαςRead More »
Ευχές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευχές από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 46χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 09, 2023
Σύλληψη 46χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 46χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 46χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 09, 2023 Rating: 5

Σελίδες