Στην Ήπειρο το Σάββατο ο Ανδρουλάκης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Στην Ήπειρο το Σάββατο ο ΑνδρουλάκηςΟδοιπορικό για την παιδεία

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά εξόρμηση για την παιδεία!

Το «Οδοιπορικό για την Παιδεία», που συντονίζει ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί μια κινηματική προσέγγιση για τη δημιουργία δικτύων, επαφή με την περιφέρεια, καταγραφή προβλημάτων, διαμόρφωση ατζέντας και θέσεων για την παιδεία.

Ξεκινά με τριήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο την Παρασκευή 20/10/2023 από την Άρτα και την Πρέβεζα θα συνεχιστεί το Σάββατο 21/10/2023 στη Θεσπρωτία και θα ολοκληρωθεί με κεντρική εκδήλωση στα Ιωάννινα στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει με θέμα «Παιδεία και ανισότητες», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ανάλογες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν πανελλαδικά.

Το Πρόγραμμα του «Οδοιπορικού στην Παιδεία»:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/2023: ΑΡΤΑ
10.30 Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Άρτας.
12:00 Επίσκεψη στο ειδικό δημοτικό σχολείο Άρτας
13.00 Επίσκεψη στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
14:00 Γεύμα με εκπαιδευτικούς της πόλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/2023: ΠΡΕΒΕΖΑ
18:00 Επίσκεψη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ -ΙΕΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2023: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
10:00 Επίσκεψη στο Μουσικό σχολείο.
11:30 Συνάντηση με φορείς

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10/2023: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
12:00 Κεντρική ομιλία Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκη
Θεματική: Παιδεία και ανισότητες (Ξενοδοχείο Dulac)
20:30 Δείπνο με εκπαιδευτικούς
Read More »
Στην Ήπειρο το Σάββατο ο Ανδρουλάκης Στην Ήπειρο το Σάββατο ο Ανδρουλάκης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία

Πριν περίπου ένα χρόνο, με αφορμή το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας για όλες τις ασφαλισμένες γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ. Αυτή η ανακοίνωση για τη δωρεάν μαστογραφία συνοδευόταν από πολλές φανφάρες και άϋλες συνταγές και δεκάδες υπενθυμίσεις στα κινητά τηλέφωνα!

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα φαίνεται να διαφέρει σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως στο Νομό Θεσπρωτίας. Εδώ, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο, που να είναι συμβεβλημένο με το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας. Έτσι, η κυβερνητική εξαγγελία που έγινε με μεγάλες τυμπανοκρουσίες για τις γυναίκες της περιοχής αποδεικνύεται πλέον ως δώρο άδωρο.

Οι Θεσπρωτές, για να κάνουν την εξέταση πρέπει να μεταβούν στα Ιωάννινα, με ό,τι, σε όρους κόστους και χρόνου, αυτό συνεπάγεται.

Προχθές, το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε μια δράση πρόληψης καρκίνου του μαστού, προσφέροντας συνταγογράφηση για μαστογραφίες χωρίς ραντεβού.

Ωστόσο, απουσιάζει η ενημέρωση προς τις ασφαλισμένες της Ηγουμενίτσας και του Νομού Θεσπρωτίας σχετικά με το πού μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτήν τη σημαντική εξέταση.

Είναι σίγουρα ένα θέμα που αξίζει την προσοχή του κυβερνητικού βουλευτή της μονοεδρικής κ. Γιόγιακα, καθώς ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις προς τους υπουργούς της κυβέρνησης για διάφορα θέματα.

Οι ασφαλισμένες και από τη Θεσπρωτία αξίζουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν μαστογραφίες όπως οι γυναίκες σε άλλα μέρη της χώρας.

Read More »
Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις τελικές υπογραφές ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις τελικές υπογραφές ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςΤο πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Στις 20 του Οκτώβρη ο Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην πόλη μας για να υπογράψει την τελευταία πράξη της πώλησης του λιμανιού.

Ο κόπος και το χρήμα του ελληνικού λαού περνά στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Μόνο ο λαός αυτού του τόπου μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα παράλια της Θεσπρωτίας πουλήθηκαν σε τιμή ευκαιρίας όπως πουλήθηκε το προηγούμενο διάστημα το εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και του Αστακού, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έρχεται να φωτογραφηθεί περιχαρής για την αρπαγή της περιουσίας του λαού για να μας κάνει για μία ακόμη φορά γνωστό πώς η ανάπτυξη του καπιταλισμού είναι εδώ.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας φορέας που ξεκίνησε από την μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011 με απαίτηση της τρόικας, ενισχύθηκε επί Σαμαρά και στη συνέχεια μεγαλούργησε και ενίσχυσε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του επί ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία ενός καταλόγου με ακίνητα προς πώληση, όχι μόνο αυτών που χαρακτηρίζονται “στρατηγικής σημασίας” (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι) αλλά και λαϊκή περιουσία σε όλη τη χώρα “μικρότερης εμβέλειας” όπως το Ειρηνοδικείο της Παραμυθιάς, νοσοκομεία κλπ.

Όλα τα παραπάνω με την εποπτεία και την καθοδήγηση του ΔΝΤ και ΕΕ. ΤΑΙΠΕΔ, ένα καλά ακονισμένο πολυεργαλείο που ροκανίζει το δημόσιο πλούτο στο όνομα της αξιοποίησης προς όφελος του κεφαλαίου και οδηγεί τη δημόσια περιουσία στα χέρια των λίγων και εκλεκτών. Αεροδρόμια, δρόμοι, νοσοκομεία, το Ελληνικό, περιοχές σπουδαίας οικολογικής αξίας (όπως ο Ερημίτης), περιέχονται σε έναν κατάλογο ακινήτων -προς μεταβίβαση-, ισοπεδώνοντας το δημόσιο πλούτο προς όφελος ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Το πέρασμα του λιμανιού στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου δεν είναι απλά η πώληση ενός ακόμη περιφερειακού λιμανιού της χώρας, είναι κάτι πιο μεγάλο, σε συνδυασμό με την πώληση της Εγνατίας οδού η οποία βοηθά στην προώθηση των κερδών του κεφάλαιο από την Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, ο στόχος τους, να μετατραπεί το στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο λιμάνι της Ηγουμενίτσα σε δεύτερο Πειραιά, με όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό για το λαό αυτού του τόπου.

Από τη πρώτη μέρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που ξεκίνησε το μπάζωμα στο όνομα της τότε ανάπτυξης, φορείς της πόλης παρουσίαζαν το έργο διαλαλώντας πως «αυτή η πόλη θα αναπτυχθεί και ο λαός της θα φάει με χρυσά κουτάλια». Δήμος, Νομαρχία, Εμπορικό Επιμελητήριο συναινούσαν και είχαν την αντίληψη ότι «θα δουλέψει ο κόσμος στα έργα του λιμανιού» (την ίδια στάση ζήσαμε και με την Ολυμπιάδα του 2004).Όμως το λιμάνι, δηλαδή ο ΟΛΗΓ, όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε και λειτουργεί για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των παρατρεχάμενων αυλικών. Τίποτα δεν κέρδισε η Ηγουμενίτσα και ο λαός της από τη λειτουργία το λιμανιού. Μόνο τον καπνό από τα φουγάρα… Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μεγάλη της χαρά και τυμπανοκρουσίες εξαργυρώνει τις μνημονιακές επιταγές και χαρίζει το λιμάνι. Οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό για αυτό το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει το λιμάνι, παρά μόνον βόλευαν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Φοβούμενοι ότι ό κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες όταν κληθεί να πληρώνει εισιτήριο για να πάει στο Δρέπανο (αυτό σημαίνει «ανάπτυξη» για το κεφάλαιο), θυμήθηκαν να «αγωνιστούν» για να μην πουληθεί η παράκτια ζώνη μόνο, το λιμάνι καλώς να ξεπουληθεί!

Πρόσφατες εξάλλου είναι και εξαγγελίες στα προγράμματά όλων των συνδυασμών (ηττημένων και νικητών σήμερα) στη βάση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών όπου άλλοι έκαναν «γαργάρα» το ξεπούλημα του λιμανιού και άλλοι είναι με την ανάπτυξη του τόπου μέσα από την πώληση του λιμανιού!

Μόνο ο λαός μπορεί να μπλοκάρει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να επιβάλει εργατικό και κοινωνικό έλεγχο!!!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε το Εργατικό κέντρο τα εργατικά σωματεία, φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και οργανώσεις να καλέσουν σε πανθεσπρωτική κινητοποίηση απέναντι στην επικείμενη επίσκεψη.

Ο αγώνας του λαού της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου μπορεί να σταματήσει τις υπογραφές. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις τελικές υπογραφές ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις τελικές υπογραφές ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Dentist Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το voucher

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Dentist Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το voucher


Παρατείνεται μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του voucher ,στο πλαίσιο του προγράμματος Dentist pass, προκειμένου να ωφεληθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός παιδιών.

Οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό. Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Πόσοι έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”, που υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα αναδεικνύει τη σημασία της προληπτικής οδοντιατρικής, καθώς και της σωστής ενημέρωσης γονέων και παιδιών και περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση οδοντικής πλάκας, φθορίωση και παροχή σχετικών οδηγιών.

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την
Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία
Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2154936, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.Read More »
Dentist Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το voucher Dentist Pass: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το voucher Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας


Αναρμόδιο να προχωρήσει σε αύξηση της τιμής των διοδίων στην Εγνατία Οδό εμφανίστηκε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υποστηρίζοντας ότι το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικαλέστηκε μάλιστα και παρουσίαση που έγινε τον Ιούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου στον Πρωθυπουργό από το ΤΑΙΠΕΔ για την πορεία υλοποίησης της παραχώρησης, στην οποία όπως δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων, δεν υπήρχε καμία αναφορά για υποχρέωση αύξησης των διοδίων πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Η πιστοποίηση των σηράγγων ωστόσο και η αναπροσαρμογή των διοδίων είναι κοινό μυστικό ότι αποτελούν προαπαιτούμενα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και έχουν καθυστερήσει την ωρίμανση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, η οποία έχει προτιμητέο επενδυτή από το καλοκαίρι του 2021 και το οικονομικό κλείσιμο είχε προβλεφθεί στο τέλος του 2022.

Πρόσφατα μάλιστα η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία μαζί με την Γαλλική Egis Project είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού είχε αναφερθεί στο θέμα της Εγνατίας στην Ένωση θεσμικών επενδυτών και είχε δηλώσει ότι οι υποχρεώσεις οι δικές της έχουν εκπληρωθεί εδώ και ένα εξάμηνο και ότι όλα τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στο συρτάρι του ΤΑΙΠΕΔ.

Το υπουργείο φάνηκε πάντως να προσπερνά ότι τόσο η διακήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα διόδια, την οποία μάλιστα συνυπογράφει ο κ. Σταϊκούρας ως υπουργός Οικονομικών τον Μάιο του 2020 (μαζί με τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ως υφυπουργό Οικονομικών) , προβλέπουν ξεκάθαρα ότι πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την Εγνατία θα υπάρξει αναπροσαρμογή των διοδίων για τα ΙΧ με χρέωση στα 0,04 ευρώ (από 0,03 ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα). Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Υποδομών υποστηρίζουν ότι τα τέλη αναπροσαρμόζονται στα 0,05 λεπτά με την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης που χρονικά τοποθετείται 2 με 3 μήνες μετά την υπογραφή.

Η πολιτική ηγεσία απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί στο υπουργείο θέμα αυξήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. «Είμαστε εδώ να διευκολύνουμε το κλείσιμο εφόσον μας ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος. Για το άλλο προαπαιτούμενο που είναι η πιστοποίηση των σηράγγων, υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα η οποία αποδόθηκε ως ένα βαθμό σε συνταξιοδότηση στελέχους της διοικητικής αρχής σηράγγων και σε επανασυγκρότηση της Αρχής .
Read More »
«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας «Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΙΣ 18:30

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΙΣ 18:30

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έρχεται την Παρασκευή 20/10 για να γιορτάσει την παράδοση του 67% του λιμανιού μαζί με τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi έναντι 84 εκατ. Ευρώ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των μεταφορών και της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που λαμβάνει πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης. Μια ανάπτυξη που εξασφαλίζει κερδοφόρες επενδύσεις στο κεφάλαιο, πολλαπλά "Τέμπη", αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με την κατάργηση της μόνιμης και πλήρους εργασίας, φέρνει την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, τη μείωση του αριθμού εργαζομένων, την αύξηση των ωρών εργασίας και εργατικών ακόμη και θανατηφόρων ατυχημάτων, την κατακόρυφη εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μια ανάπτυξη που τελικά τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού εντάσσεται στην ολοένα και αναβαθμισμένη σημασία των λιμένων του βόρειου άξονα της χώρας μας που περιλαμβάνει εκτός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολής και της Καβάλας μέσα από το σχέδιο «Εγνατία των λιμένων». Με την επιδίωξη το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να γίνει η Δυτική Πύλη των Βαλκανίων για μεταφορά επιβατών, εμπορευμάτων, ενέργειας και να δοθεί ώθηση σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η εφοδιαστική αλυσίδα, το εμπόριο για τα κέρδη των αντίστοιχων μονοπωλιακών ομίλων. Το στόχο αυτό εξυπηρετούν και τα έργα που βρίσκονται ήδη σ΄ εξέλιξη στο λιμάνι και φυσικά για να τα βρει έτοιμα ο Ιταλικός όμιλος Grimaldi.

Είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Εμάνουελ Γκριμάλντι για την ανάδειξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ως κομβικής εμπορικής σημασίας. «Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν είναι μόνο λιμάνι της Ηπείρου. Είναι λιμάνι μεγάλης σημασίας για τα Βαλκάνια. Είναι το εμπορικό λιμάνι που έχει στρατηγική σημασία για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και υπό προϋποθέσεις ακόμη και για την Τουρκία» και εξήγησε: «Αφενός υπάρχει η Εγνατία Οδός που είναι σημαντική οδική αρτηρία ενώ θα αναπτυχθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο Ε65 που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Αθήνα κατευθείαν και θα κερδίζεις πέντε ώρες.»

Ο στόχος είναι καθαρός. Αύξηση της κερδοφορίας μέσα από την μείωση του χρόνου μεταφοράς των εμπορευμάτων των ευρωπαϊκών ομίλων στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η παράδοση των εθνικών οδών σε ιδιώτες.

Επίσης οι εξελίξεις στα λιμάνια της χώρας έρχονται να “κουμπώσουν” και με τους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μια πλευρά και της Κινας-Ρωσίας από την άλλη που εξελίσσονται συνολικά στην ευρύτερη περιοχή και στους οποίους με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η χώρα μας έχει "χωθεί" μέχρι το λαιμό. Το ίδιο ισχύει και για την αξιοποίηση των λιμανιών στα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια επεμβάσεων ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ. Ας μη ξεχνάμε ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αξιοποιήθηκε κατά την διάρκεια του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας καθώς επίσης και εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία για να μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού αρμάδα ΝΑΤΟϊκων στρατιωτικών οχημάτων με τελικό προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να συμμετείχε στη ΝΑΤΟική άσκηση «Swift Response 22» .

Λιμάνια και δρόμοι λοιπόν στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εμπιστευτούμε την δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Με δυνατά σωματεία και διεκδικήσεις που θα έρχονται ενάντια στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, στις κυβερνήσεις και το κράτος, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ-ΝΑΤΟ) μπορούμε να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις, νάχουμε κατακτήσεις όπως τα κατάφεραν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στην e-food, στην Λάρκο και αλλού. Ήρθε η ώρα με τη σημαία του αύριο, με τη σημαία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών:

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

 Λιμάνι ειρήνης και φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εργολαβικές και ελαστικές σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στα καράβια και στις άλλες εργασίες του λιμανιού. Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων. Όχι στις απολύσεις-διαθεσιμότητες. Ενίσχυση της οργανικής σύνθεσης σε καράβια και στις υπηρεσίες του λιμανιού.

 Την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ουσιαστική λειτουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας με συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων. Λειτουργία σταθμού πρώτων βοηθειών στο χώρο του λιμανιού.

 Ασφαλή και σύγχρονα πλοία και μεταφορές που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού τόσο της Ηγουμενίτσας όσο και της ηπειρωτικής χώρας αλλά και των νησιών με φθηνό εισιτήριο και σταθερή σύνδεση.

 Την ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης που υπάρχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια "ανάσα" από το Λαδοχώρι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ.

 Να μην θυσιαστούν στο βωμό της τουριστικής ανάπτυξης οι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης με την κατασκευή της τουριστικής μαρίνας.

 Να παρθούν μέτρα στήριξης για τους μικρούς ψαράδες και άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα

 Την ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση των χώρων που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ) και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό.

 Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα.

 Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του δημοτικού ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό καθώς επίσης κρατική χρηματοδότηση και σε Αθλητικούς- Πολιτιστικούς Συλλόγους

Ένας αγώνας που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, για λιμάνια - κοινωνική ιδιοκτησία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι να λειτουργούν με σκοπό την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για να γίνει ο εργαζόμενος, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Read More »
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΙΣ 18:30 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΙΣ 18:30 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ερώτηση Β. Γιόγιακα προς Α. Γεωργιάδη για την επιτάχυνση των ραντεβού στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ερώτηση Β. Γιόγιακα προς Α. Γεωργιάδη για την επιτάχυνση των ραντεβού στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ


Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο τη μείωση του χρόνου προγραμματισμού και διεξαγωγής της ιατρικής εξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ ζητεί να πληροφορηθεί ο Βασίλης Γιόγιακας, με Ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι, παρά τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις της ψηφιοποίησης της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας και τη σύσταση νέου Ειδικού Σώματος Ιατρών για τις Υγειονομικές Επιτροπές, ο χρόνος αναμονής για την ιατρική εξέταση ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής δεν έχει μειωθεί, φτάνοντας κατά περίπτωση τους 5-6 μήνες για τον προγραμματισμό της εξέτασης και τους 7 μήνες για τη διεξαγωγή της, σύμφωνα με ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση μέσω της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας. Ο Βασίλης Γιόγιακας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιος είναι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας και σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση και λειτουργία του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) των Υγειονομικών Επιτροπών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: «Μείωση του χρόνου αναμονής για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή ιατρικής εξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ»

Η απλούστευση και επιτάχυνση της αξιολόγησης και της πιστοποίησης της αναπηρίας αποτελεί θέμα υψηλής προτεραιότητας για τα Άτομα με αναπηρία και γενικότερα τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις. Με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας, της ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας η οποία λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης. Στο πλαίσιο αυτό οι ασφαλισμένοι αιτούντες επισκέπτονται τα ΚΕΠΑ μόνο την ημέρα της ιατρικής εξέτασης από την Υγειονομική Επιτροπή προκειμένου να εκδοθεί Ενιαία Γνωμάτευση και Γνωστοποίηση της Πιστοποίησης Αναπηρίας,. Προβλέπεται επίσης η συγκρότηση νέου Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ), στο Μητρώο του οποίου θα εγγράφονται ιατροί του ΕΦΚΑ του ΕΟΠΠΥ καθώς και ιδιώτες ιατροί οι οποίοι στελεχώνουν τις Υγειονομικές Επιτροπές.

Παρά τις παραπάνω σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες αποτελούν τμήμα του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία, πολίτες οι οποίοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας αναφέρουν ότι ο χρόνος αναμονής για την ιατρική εξέταση ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής δεν έχει μειωθεί σε σχέση με την προγενέστερη διαδικασία, φτάνοντας κατά περίπτωση τους 5-6 μήνες για τον προγραμματισμό της εξέτασης και τους 7 μήνες για τη διεξαγωγή της.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:Ποιος είναι ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας, από την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την έκδοση Ενιαίας Γνωμάτευσης και Γνωστοποίησης της Πιστοποίησης Αναπηρίας,
Ποιες ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο τη μείωση του χρόνου προγραμματισμού και διεξαγωγής της επιτόπιας εξέτασης των αιτούντων από την Υγειονομική Επιτροπή,
Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση και λειτουργία του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) των Υγειονομικών Επιτροπών.Read More »
Ερώτηση Β. Γιόγιακα προς Α. Γεωργιάδη για την επιτάχυνση των ραντεβού στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ Ερώτηση Β. Γιόγιακα προς Α. Γεωργιάδη για την επιτάχυνση των ραντεβού στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη σήμερα (18-10-2023) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας για «μεταφορά παράτυπων μεταναστών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου

Ανακοινώθηκε η απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες στην προκήρυξη 66187/864/27-04-2023 για την χορήγηση εξήντα τριών (63) νέων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου με το αντίστοιχο δικαίωμα δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου σε παραγωγούς πωλητές και δέκα (10) δικαιωμάτων δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου σε υφιστάμενους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου άλλων Περιφερειών.

Επίσης ανακοινώθηκε η απόφαση οριστικών αποτελεσμάτων των αιτήσεων για τους συμμετέχοντες της Προκήρυξης 66183/863/27-04-2023για την χορήγηση νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών (62 θέσεις) με δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και για χορήγηση επιπλέον δικαιωμάτων δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή άλλων Περιφερειών, σύμφωνα με τον Ν.4849/2021 (6 θέσεις).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://openmarket.mindev.gov.gr της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου w


Read More »
Οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου Οριστικά αποτελέσματα για τις άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία


Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα της Αστυνομίας», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ως ακολούθως:
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα και ώρα 10:00.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:30.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πρέβεζα και ώρα 09:45.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.

Μετά τη Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά για την αστυνομική οικογένεια, όσοι επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία τους τις παραπάνω εκδηλώσεις.Read More »
Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία Την 20η Οκτωβρίου γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 74χρονο μοτοσικλετιστή

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 74χρονο μοτοσικλετιστή 


Σήμερα (18-10-2023) το πρωί, στο 9ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Κορωνησίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τού 74χρονου.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 74χρονο μοτοσικλετιστή Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 74χρονο μοτοσικλετιστή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δυναμική Συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στην ANUGA 2023

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Δυναμική Συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στην ANUGA 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2023, που διεξήχθη από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η εταιρεία παρουσίασε το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο της, το οποίο αποτελείται από προϊόντα που εμπλουτίζουν τη γκάμα της και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η σειρά φυτικών επιδορπίων "ΔΩΔΩΝΗ Plant'd," η οποία αποτελείται από τα φυτικά επιδόρπια με βάση τη βρώμη και είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, καθώς και το “ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Greek White”, ένα φυτικό αναπλήρωμα τυριού που παρασκευάζεται στην νέα, σύγχρονη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στα Ιωάννινα, αντικατοπτρίζοντας μια σημαντική επέκταση του portfolio της εταιρείας και αποδεικνύοντας παράλληλα την αφοσίωση της στην υγιεινή διατροφή και τις vegan επιλογές.

Τέλος, η εταιρεία εστίασε και στα ΔΩΔΩΝΗ Heavenly Cheese Thins, τα πρώτα ψημένα snack από Φέτα και Χαλούμι, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις και συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές εντυπωσιακή ποικιλία και γευστική απόλαυση.

Παράλληλα, στελέχη της ΔΩΔΩΝΗ συναντήθηκαν με διανομείς και μεγάλους retailers από όλον τον κόσμο, με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας σε νέες χώρες και ακόμη περισσότερα σημεία πώλησης.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ μέσα στο 2023 έχει αυξηθεί κοντά στο 50% επί των συνολικών πωλήσεων, καθώς φέτος τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ απέκτησαν παρουσία σε 3 ακόμη νέες αγορές, με αποτέλεσμα η εταιρεία να εξάγει Φέτα, γιαούρτι, χαλούμι και vegan προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες και στις 5 ηπείρους, έχοντας ήδη συνεργασία με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.

Ο Βασίλης Βροχίδης, Διευθυντής Εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε:« H παρουσία μας στη φετινή έκθεση, επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον των διεθνών καταναλωτών και πελατών για ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα. Ως πρεσβευτές της ελληνικής γεύσης και διατροφής στο εξωτερικό, είμαστε περήφανοι που ικανοποιούμε αυτό το ενδιαφέρον και που τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ ταξιδεύουν πλέον σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, στις 5 ηπείρους. Η συμμετοχή μας στην Έκθεση Anuga, μας βοηθά να παρουσιάσουμε τα αυθεντικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ σε ένα ακόμη μεγαλύτερο διεθνές κοινό και ενισχύει περαιτέρω τη θέση μας ως ηγέτη στα ελληνικά, ποιοτικά προϊόντα, με την άριστη ποιότητα και την αυθεντική γεύση της ΔΩΔΩΝΗ»

Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 60 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει πάνω από 10 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Στοιχεία επικοινωνίας:
V+O Communication: Mυρτώ Σκαμπαρδώνη, Account Supervisor, email: msk@vando.gr, τηλ. 210 7249000
ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε: Γιάννης Κεϊσογλου, Εκπρόσωπος Τύπου, email: press@dodoni.eu, τηλ. 26510 89700

Read More »
Δυναμική Συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στην ANUGA 2023 Δυναμική Συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗ στην ANUGA 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Μαργαριτίου, καθώς οι 2.500 κάτοικοι της δημοτικής ενότητας μένουν χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση από την ερχόμενη Δευτέρα. Με απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, το ταχυδρομικό γραφείο, που λειτουργούσε στο Μαργαρίτι κλείνει οριστικά την Παρασκευή 20/10/2023 και ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετούσε, αλλά και ο εξοπλισμός και τα υλικά του ταχυδρομικού γραφείου μεταφέρονται στην Παραμυθιά.

Έτσι οι κάτοικοι, όπως λένε, θα αναγκάζονται τόσο για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες, όσο και για τις τραπεζικές -το γραφείο εξυπηρετούσε και τους πελάτες του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου- να διανύουν 60 χ.λ.μ. (προς και από την Ηγουμενίτσα) για να εξυπηρετηθούν, αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας.


Η αποψίλωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Θεσπρωτία ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια, επισημαίνουν οι κάτοικοι, με υπαλλήλους να οδηγούνται σε εθελουσία έξοδο, τα παραρτήματα Φιλιατών και Παραμυθιάς να μένουν τελικά, χωρίς υπάλληλο και δυσπρόσιτα χωριά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία και για 40.000 περίπου κατοίκους υπηρετούν 11 ταχυδρομικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 4 διανομείς.

Η ίδια η πόλη της Ηγουμενίτσας, η πρωτεύουσα του Νομού, με 15.000 κατοίκους εξυπηρετείται με μόνον έναν διανομέα με αποτέλεσμα η αλληλογραφία στην πόλη να διανέμεται μόλις μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις διανομείς εξυπηρετούν όλο τον υπόλοιπο Νομό.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το Πάσχα του 2022, την διανομή της αλληλογραφίας στους Φιλιάτες έκαναν εθελοντές συνταξιούχοι ταχυδρόμοι, καθώς το Ταχυδρομείο των Φιλιατών είχε μείνει για περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς στελέχωση με τους λογαριασμούς να λήγουν και τους συνταξιούχους να μη λαμβάνουν τις συντάξεις τους.


Read More »
Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας


Μπιφτέκι κοτόπουλο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία, στην επιχείρηση «ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΔΑΒΟΥΤΗΣ ΑΕ» στην οδό Εργασίας 15 & Παναγούλη, στην Νέα Ιωνία Αττικής του προϊόντος: «Κεμπάπ κοτόπουλο-Μπιφτέκι κοτόπουλο (τύπου κεμπάπ) κατεψυγμένο» βάρος: 600 γρ., αριθ. παρτίδας: L 14223, ημ. ανάλωσης έως: 22.05.2024.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Read More »
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας ΕΦΕΤ: Ανακαλείται από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερο στην Ήπειρο


Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο (το προσεχές) στα Ζαγοροχώρια ενδέχεται να περάσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο είναι γνωστό πλέον ότι η περιοχή μας αποτελεί έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς.

Ο Πρωθυπουργός –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου αναμένεται να γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στο επενδυτικό σχήμα του Ομίλου Grimaldi, που αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (67%) του, έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια -σύμφωνα και με πληροφορίες του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα» Σαββατοκύριακο- ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στο Ζαγόρι όπου θα περάσει δυο υπέροχα 24ωρα με πεζοπορία και ποδηλατάδα, προκειμένου να… αποφορτιστεί από τις εκλογές.

Η αγάπη του για την Ήπειρο και κυρίως για τα ορεινά των Ιωαννίνων είναι δεδομένη και το αποδεικνύει με τις συχνές επισκέψεις του. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει τα βουνά, γεμίζοντας τις… μπαταρίες του, καθώς οι εξελίξεις σε διεθνές τουλάχιστον επίπεδο είναι ραγδαίες!
Read More »
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερο στην Ήπειρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διήμερο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγγιου θα διευθύνουν τον σημερινό αγώνα Champions League γυναικών, Τβέντε – BK Χάκεν.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγγιου θα διευθύνουν τον σημερινό αγώνα Champions League γυναικών, Τβέντε – BK Χάκεν.


Η Θεσπρωτή Έλενα Αντωνίου θα διευθύνει την την αναμέτρηση Τβέντε (Ολλανδία) – BK Χάκεν (Σουηδία) για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League γυναικών.

Τέταρτη διαιτήτρια θα είναι η επίσης Θεσπρωτή Ειρήνη Πίγγιου.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης στις 8 μ.μ., με τις 2 ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμού μετα το 2-2 του πρώτου αγώνα.


Read More »
Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγγιου θα διευθύνουν τον σημερινό αγώνα Champions League γυναικών, Τβέντε – BK Χάκεν. Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγγιου θα διευθύνουν τον σημερινό αγώνα Champions League γυναικών, Τβέντε – BK Χάκεν. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν στο myCAR - Η προθεσμία και η παράταση

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν στο myCAR - Η προθεσμία και η παράταση
Αντίστροφη μέτρηση για τη ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας, που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να ανέβουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, αρχές Νοεμβρίου.


Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση δύο μηνών, έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Και φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών από τους ιδιοκτήτες του οχήματος είτε συγκεντρωτικά, ή για όσους μήνες σκοπεύουν να το μετακινήσουν. Ωστόσο αυτό μπορεί να το κάνουν μια φορά το χρόνο.


Τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοχος κάθε οχήματος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024 , σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν θα αλλάξουν σε σχέση με τα περσινά και έτσι θα διαμορφωθούν ως εξής:Ταξινόμηση 1.11.2010 – 31.12.20200-90 εκπομπές C02: 0
91-100 εκπομπές C02: 0,90 ευρώ / γραμ.
101-120 εκπομπές C02: 0,98 ευρώ / γραμ.
121-140 εκπομπές C02: 1,20 ευρώ / γραμ.
141-160 εκπομπές C02: 1,85 ευρώ / γραμ.
161-180 εκπομπές C02: 2,45 ευρώ / γραμ.
181-200 εκπομπές C02: 2,78 ευρώ / γραμ.
201-250 εκπομπές C02: 3,05 ευρώ / γραμ.
251 εκπομπές C02 και άνω: 3,72 ευρώ / γραμ.

2. Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα0-122 κυβικά: 0
123-139 εκπομπές C02: 0,64 ευρώ / γραμ.
140-166 εκπομπές C02: 0,70 ευρώ / γραμ.
167- 208 εκπομπές C02: 0,85 ευρώ / γραμ.
209-224 εκπομπές C02: 1,87 ευρώ / γραμ.
225-240 εκπομπές C02: 2,20 ευρώ / γραμ.
241-260 εκπομπές C02: 2,50 ευρώ / γραμ.
261-280 εκπομπές C02: 2,70 ευρώ / γραμ.
281 εκπομπές C02 και άνω: 2,85 ευρώ / γραμ.

3. Ταξινόμηση έως 31.12.20000 -300 κυβικά: 22 ευρώ
301-785 κυβικά: 55 ευρώ
786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
1.358 -1.548 κυβικά: 225 ευρώ
1.549-1.738 κυβικά: 250 ευρώ
1.739-1.928 κυβικά: 280 ευρώ
1.929-2.357 κυβικά: 615 ευρώ
2.358-3.000 κυβικά: 820 ευρώ
3.001-4.000 κυβικά: 1.025 ευρώ
4.001 κυβικά και άνω: 1.230 ευρώ

4. Ταξινόμηση 1.1.2001 – 31.12.20050 -300 κυβικά: 22 ευρώ
301-785 κυβικά: 55 ευρώ
786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
1.358 -1.548 κυβικά: 240 ευρώ
1.549-1.738 κυβικά: 265 ευρώ
1.739-1.928 κυβικά: 300 ευρώ
1.929-2.357 κυβικά: 630 ευρώ
2.358-3.000 κυβικά: 840 ευρώ
3.001-4.000 κυβικά: 1.050 ευρώ
4.001 κυβικά και άνω: 1.260 ευρώ

5. Ταξινόμηση 1.1.2006 – 31.10.20100 -300 κυβικά: 22 ευρώ
301-785 κυβικά: 55 ευρώ
786-1.071 κυβικά: 120 ευρώ
1.072-1.357 κυβικά: 135 ευρώ
1.358 -1.548 κυβικά: 255 ευρώ
1.549-1.738 κυβικά: 280 ευρώ
1.739-1.928 κυβικά: 320 ευρώ
1.929-2.357 κυβικά: 690 ευρώ
2.358-3.000 κυβικά: 920 ευρώ
3.001-4.000 κυβικά: 1.150 ευρώ
4.001 κυβικά και άνω: 1.380 ευρώ
Read More »
Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν στο myCAR - Η προθεσμία και η παράταση Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν στο myCAR - Η προθεσμία και η παράταση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου

Ο Πύργος Ραγίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας και είναι χτισμένος πάνω σε λόφο ύψους 85 μέτρων στο μέσο του κάμπου Ραγίου - Κεστρίνης. 
 
Πρόκειται για ένα μικρό, καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα, φρούριο έκτασης τριών μόλις στρεμμάτων που περιβάλλεται από ισχυρό ισοδομικό στο μεγαλύτερο τμήμα του τείχος, το οποίο ενισχύεται από ορθογώνιους οχυρωματικούς πύργους... 
 
Χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί την αρχαιότερη σωζόμενη οχύρωση του θεσπρωτικού χώρου. 
 
Αργότερα κατά τον 19ο αιώνα κατά την Οθωμανική περίοδο χτίστηκε και ο Πύργος που δεσπόζει από μακρία, ενώ ο χώρος κατοικήθηκε συστηματικά, όπως υποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός περιβόλων και τοίχων από ξερολιθιά. 
 
Ο Πύργος ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο της «κούλιας», που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο κατά την Οθωμανική περίοδο.
Read More »
Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Στο Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς | 1 από τα 6 σε όλη την χώρα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Στο Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς | 1 από τα 6 σε όλη την χώραΤο Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς είναι 1 από τα 6 συνολικά που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ανάγεται χρονολογικά στην μεσοβυζαντινή περίοδο (8ος-12ος αι) και το σωζόμενο κτίριο αποτελείται κυρίως από τέσσερις ορθογώνιους χώρους, δύο μεγαλύτερους και δύο μικρότερους, οι οποίοι και επικοινωνούν μεταξύ τους με τοξωτά ανοίγματα.

Παρόμοιο είναι και το βυζαντινό λουτρό της Θεσσαλονίκης. Η διαφορά είναι ότι της Θεσσαλονίκης το αναστύλωσαν πρόσφατα, έγινε μνημείο της UNESCO και πλέον είναι επισκέψιμο για το κοινό (δείτε εδώ πως ήταν και πως έγινε).

Το λουτρό της Παραμυθιάς, χτίστηκε σε μια εποχή κατά την οποία αναβίωνε η παράδοση των λουτρών, με δημόσια συνοικιακά (Βαλανεία), επισκοπικά για λόγους κοινωνικής ωφελείας, ιδιωτικά ή πριβάτα αλλά και μοναστηριακά με παράλληλη δημόσια χρήση. Πιθανολογούμε πως το συγκεκριμένο ανήκει στην τελευταία κατηγορία αφού δίπλα του βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Παραμυθίας (σήμερα ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) όπου και είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας.

Ενας μικρός επιμήκης χώρος που βρίσκεται μεταξύ των δύο μικρότερων διαμερισμάτων, πιθανόν να χρησίμευε ως βοηθητικός χώρος επικοινωνίας τους. Βόρεια του σωζόμενου τμήματος του λουτρού υπήρχε μεγαλύτερος χώρος, ενώ στη νότια πλευρά των ερειπίων διακρίνεται ορθογώνιος επιμήκης χώρος με προεξέχουσα ημικυκλική κόγχη.
Η δυτική πλευρά του λουτρού είναι κατασκευασμένη στο κατώτερο τμήμα της με αργολιθοδομή και στο ανώτερο, με πλινθοπερίκλειστο σύστημα. Διπλές σειρές οριζόντιων και κάθετων πλίνθων περικλείουν τους λίθους. Στην κορυφή της ανωδομής διακρίνεται πλίνθινη οδοντωτή ταινία.

Η στέγαση των σωζόμενων χώρων του λουτρού επιτυγχανόταν με θόλους, ενώ της δεξαμενής και του μικρού βοηθητικού χώρου με καμάρες. Όπως αναφέρεται σχετικά σε πηγές η ανασκαφική έρευνα δεν έχει ακόμη περατωθεί κι έτσι δεν είναι δυνατό να καθορισθούν με ακρίβεια το μέγεθος, η μορφή καθώς και η χρήση των διαφόρων χώρων του λουτρού. Ωστόσο, πιθανολογείται πως τρεις ήταν οι κύριοι χώροι: Το «ψυχρολούσιο» (κρύο), το «χλυαροψύχειο», και το ζεστό ή «θερμό», (ενδότερος θόλος).

Σημαντικό είναι ότι ακόμα και σήμερα διακρίνονται οι δύο πήλινοι σωλήνες που διαπερνούν τους τοίχους των δύο κεντρικών και του νοτιοδυτικού διαμερίσματος. Η στέγαση των τεσσάρων σωζόμενων χώρων γινόταν με θόλους, από τους οποίους σώζονται τα λοφία και μέρος των τυμπάνων, ενώ της δεξαμενής με καμάρα.


Read More »
Στο Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς | 1 από τα 6 σε όλη την χώρα Στο Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς | 1 από τα 6 σε όλη την χώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Το κοινωνικό μήνυμα της απόχης στις εκλογές

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Το κοινωνικό μήνυμα της απόχης στις εκλογέςΗ πανδημία του κορονοϊού και οι αλλεπάλληλες κρίσεις που στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε, έφεραν στο προσκήνιο τον προβληματισμό για το πώς οι κοινωνίες, οι χώρες μπορούν να είναι ανθεκτικές στις κρίσεις.

Είναι επιβεβαιωμένο, ότι η ανθεκτικότητα μιας κοινωνίας στις κρίσεις, είτε αυτές είναι φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις ή κοινωνικές εντάσεις, χτίζεται με την κοινωνική συνοχή. Οι συνεκτικές κοινωνίες μπορούν να προλαμβάνουν τους κινδύνους, να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις, αλλά και να ανακάμπτουν από τις καταστροφές ταχύτερα και καλύτερα.

Η κοινωνική συνοχή δομείται με δίκτυα και κανόνες σχέσεων που συνδέουν τα μέλη μιας κοινωνίας. Οι σχέσεις αυτές είναι η βασική λειτουργική αξία μιας κοινωνίας και συγκροτούν το λεγόμενο κοινωνικό κεφάλαιο. Επινοητής του όρου είναι ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Robert Putnam (1941-), ο οποίος όρισε ως κοινωνικό κεφάλαιο «τα χαρακτηριστικά των κοινωνικών οργανισμών, όπως είναι τα δίκτυα, οι κανόνες και η εμπιστοσύνη, που διευκολύνουν τη δράση και τη συνεργασία για αμοιβαίο όφελος».

Το κοινωνικό κεφάλαιο λειτουργεί ως επιπλέον πόρος στο έργο των αρχών στις κρίσεις και στην ανάκαμψη από αυτές, καθώς με την καλύτερη ανταπόκριση της κοινότητας οι αρχές εντοπίζουν αποτελεσματικότερα τις ευπάθειες και θέτουν εύστοχες προτεραιότητες.

Την τελευταία δεκαετία η έρευνα για την εμπιστοσύνη ως συνδετικού παράγοντα, αποδείχθηκε ένας από τους πιο γόνιμους τομείς έρευνας σε διάφορα επιστημονικά πεδία από τις κοινωνικές επιστήμες έως τη βιολογία και τις νευροεπιστήμες. Πολύ πριν, οι οικονομολόγοι είχαν εμπειρικά διαπιστώσει τον σημαντικό ρόλο της εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Η μέτρηση της εμπιστοσύνης μέσα στην κοινωνία γίνεται με άμεσες και έμμεσες μεθόδους. Μια μέθοδος υπολογισμού είναι οι έρευνες κοινής γνώμης οι οποίες περιλαμβάνουν άμεσες ερωτήσεις. Διεθνείς έρευνες, όπως The World Values Survey, η Gallup World Poll και τα διάφορα περιφερειακά Βαρόμετρα, παρέχουν επιπλέον τη δυνατότητα σύγκρισης των μετρήσεων μεταξύ των χωρών.

Διάφορες δημοσκοπικές έρευνες π.χ. της διαΝΕΟσις, καταγράφουν διάχυτη επιφυλακτικότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Έλλειψη εμπιστοσύνης διαπιστώνεται όχι μόνο μεταξύ των πολιτών, αλλά πρωτίστως των πολιτών προς τους θεσμούς (τα πολιτικά κόμματα , το Ελληνικό κοινοβούλιο και τα Μέσα ενημέρωσης). Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι στις έρευνες η δικαιοσύνη αναδεικνύεται το βασικό ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας, αφού η δικαιοσύνη ως εγγυητής της νομιμότητας, δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης.

Μεταξύ των έμμεσων μεθόδων μέτρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές και η εγκληματικότητα. Δυστυχώς, και στις δύο περιπτώσεις τα νεότερα δεδομένα είναι επιβαρυντικά για τη χώρα μας.

Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο οι εθνικές όσο και οι αυτοδιοικητικές παρουσιάζουν ρεκόρ χαμηλής προσέλευσης των ψηφοφόρων. Τα υψηλά ποσοστά αποχής των πολιτών από τις εκλογές φανερώνουν δυ­σπιστία ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία. Όπως και να έχει, πέραν του ότι έχουν άμεσες πολιτικές συνέπειες, υποδηλώνουν ροπή προς μειωμένη συμμόρ­φωση και προβληματική συμπόρευση των πολιτών με την κεντρική κυβέρνηση. Αυτό αυξάνει και τον βαθμό δυσκολίας στην αντιμετώπιση των κρίσεων και το εν­δεχόμενο να χρειασθεί να ληφθούν μέτρα που θα αναστέλλουν την ισχύ ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μία μεγάλη κρίση. Επιπλέον, η δυσπιστία και η αδιαφορία των πολιτών καταλήγουν να απαξιώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και εν τέλει να ενθαρρύνουν πιο ανελεύθερες εξελίξεις.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις της εποχής μας είναι σύνθετα και απαιτούν συνεργασία με ομαδικό πνεύμα σε διάφορα επίπεδα και με πολλά γνωστικά πεδία για να αντιμετωπισθούν. Οπωσδήποτε, ο διχαστικός πολιτικός λόγος σε επίπεδο ηγεσιών, ο νεποτισμός και η έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των δημόσιων συμφερόντων δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Ας ελπίσουμε, ότι η ουσία του σημαντικότερου μηνύματος των εκλογών, που είναι η μεγάλη αποχή, θα γίνει αντιληπτή από όλον τον πολιτικό κόσμο.
Read More »
Το κοινωνικό μήνυμα της απόχης στις εκλογές Το κοινωνικό μήνυμα της απόχης στις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο φροντιστήριο μαθηματικών Ελ. Νικολάου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο φροντιστήριο μαθηματικών Ελ. ΝικολάουRead More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο φροντιστήριο μαθηματικών Ελ. Νικολάου Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο φροντιστήριο μαθηματικών Ελ. Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Άδεια για πλωτή εξέδρα στην Πλαταριά

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Άδεια για πλωτή εξέδρα στην ΠλαταριάΗ Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 56,40 τ.μ. στη θαλάσσια ζώνη Λιμένα Πλαταριάς, με σκοπό τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, για λογαριασμό της εταιρείας ZANZIBAR BEACH BAR E.E. και για εποχιακή χρήση 9 μηνών. 
Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης προς και από την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με τη χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 10 τ.μ.
Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πλωτών εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.
Read More »
Άδεια για πλωτή εξέδρα στην Πλαταριά Άδεια για πλωτή εξέδρα στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Πως θα γίνει πράσινο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Πως θα γίνει πράσινο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Ένα φιλόδοξο σχέδιο για να γίνει ένα από τα πρώτα πράσινα λιμάνια της χώρας έχει δρομολογήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), o οποίος την Παρασκευή εισέρχεται σε νέα εποχή με την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου από τον όμιλο Grimaldi.
Στις 20 Οκτωβρίου υπογράφεται η συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΗΓ στον ναυτιλιακό όμιλο από τη Νάπολη έναντι 84,2 εκατ. ευρώ, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα παρουσία του πρωθυπουργού και του επικεφαλής του Grimaldi Group, Emanuele Grimaldi.
Οι λεπτομέρειες και η σημασία της επένδυσης στην Ηγουμενίτσα είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστές, έπειτα από τον διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του τρίτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο ΟΛΗΓ σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ενεργειακή μετάβαση του λιμένα με την εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ και την ανάπτυξη cold ironing, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030, ακολουθώντας τις προβλέψεις του σχεδίου Fit for 55.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μελέτες για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό του λιμένα προβλέπουν την υλοποίηση έργων ύψους 9 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του δικτύου διανομής που εξυπηρετεί τις λιμενικές υποδομές από 3 MW που είναι τώρα 8 MW και τη δημιουργία 3 θέσεων ηλεκτροδότησης για τα πλοία που θα ελλιμενίζονται.
Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στις στέγες των κτιρίων του Οργανισμού συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 3,5 MW για την εξυπηρέτηση τόσο των πλοίων που θα καταπλέουν στην Ηγουμενίτσα όσο και των αναγκών του ΟΛΗΓ.
Με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των εγκαταστάσεων του ΟΛΗΓ, συνολικής έκτασης 18.000 τμ, θα παράγεται πράσινη ενέργεια δίχως να δεσμεύεται χώρος από τη χερσαία ζώνη του λιμένα ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς.
Το σχέδιο προβλέπει ότι ο Οργανισμός θα εγκαταστήσει σημεία φόρτισης για μπαταρίες πλοίων, δεδομένου ότι η τεχνολογία ηλεκτρικής πρόωσης στη ναυτιλία κερδίζει έδαφος με σταθερούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα.
Για την επίτευξη της δραστικής μείωσης των εκπομπών CO2, ο ΟΛΗΓ σκοπεύει να αντικαταστήσει το σύνολο του φωτισμού με λαμπτήρες LED, ενώ έχει δρομολογήσει τη σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του με ηλεκτροκίνητα οχήματα, αξιοποιώντας και τις ενισχύσεις του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του ΥΠΕΝ.
Οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή μετάβαση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες του νέου βασικού μετόχου του ΟΛΗΓ. Η έκθεση βιωσιμότητας του ομίλου Grimaldi για το 2022 αναφέρει ότι οι συνολικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών CO2 θα ανέλθουν σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2020 – 2027.
Read More »
Πως θα γίνει πράσινο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πως θα γίνει πράσινο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο από τον Λάζαρο Παπαϊωάννου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ευχαριστήριο από τον Λάζαρο Παπαϊωάννου


Αγαπητοί συνδημότες ,
Οι δημοτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν. 
Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για επιτυχία στο δύσκολο έργο , στο νέο Δήμαρχο και στους νέους Δημοτικούς συμβούλους.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μου, για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας, όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Με εκτίμηση
Λάζαρος Παπαϊωάννου
Read More »
Ευχαριστήριο από τον Λάζαρο Παπαϊωάννου Ευχαριστήριο από τον Λάζαρο Παπαϊωάννου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Προσφορά σχολικών ειδών στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής-Ποταμιάς

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Προσφορά σχολικών ειδών στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής-Ποταμιάς


Ο Σύλλογος μας, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Γλυκής. Εφοδιασμένος με σχολικά είδη προσέφερε δωρεάν σε όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού τη σχολική λίστα που είναι απαραίτητη σε κάθε μαθητή. Δύο σακούλες γεμάτες με τετράδια, μολύβια, γόμες και χάρακες δόθηκαν στους μαθητές με την ευχή για μια καλή σχολική χρόνια!
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους δασκάλους που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα και συγκίνηση!
Καλή σχολική χρόνια σε όλα τα παιδάκια!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκής-Ποταμιάς
Read More »
Προσφορά σχολικών ειδών στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής-Ποταμιάς Προσφορά σχολικών ειδών στο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκής-Ποταμιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Παρασκευά Βλάχου (Τσεβά)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ευχαριστήριο του Παρασκευά Βλάχου (Τσεβά)


Φίλες και Φίλοι , θέλω να σας ευχαριστήσω που με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε ΠΡΏΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΎΜΒΟΥΛΟ ΦΙΛΙΑΤΏΝ ,αλλά και όλους εσάς που στηρίξατε τον συνδυασμό μας. 
Η στήριξη σας αποτελεί κινητήριος δύναμη στο έργο μας και πυξίδα για ένα σύγχρονο δήμο. 
Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Φιλιατών κύριο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΖΙΓΚΟ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, όλους τους συνυποψήφιους του συνδυασμού μας για τον τίμιο αγώνα που δώσαμε, αλλά και όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.
Τελος θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες του δήμου Φιλιατών ότι θα παραμείνω για όλους ο ΔΙΚΌΣ ΣΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ!

Με εκτίμηση
Βλάχος Παρασκευάς (Τσεβάς)
Read More »
Ευχαριστήριο του Παρασκευά Βλάχου (Τσεβά) Ευχαριστήριο του Παρασκευά Βλάχου (Τσεβά) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους


Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Την 26η/10/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016). Τα ποσά των συντάξεων θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου στα ΑΤΜ.

Την 30η/10/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Τα ποσά των συντάξεων θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου στα ΑΤΜ.
Read More »
Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν στους δικαιούχους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς ΠαργανάςΤο φροντιστήριο Μαθηματικών ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ξεκινησε τη λειτουργία του στο κεντρικότερο σημείο της Ηγουμενίτσας, στην πλατεία Δημαρχειου. 
Δημιουργησαμε ενα ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλιας, σε εναν ολικα ανακαινισμενο χώρο, για μαθητές ολων των τάξεων της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης.
Ο Παργανας Λουκας, πτυχιούχος μαθηματικός της Σχολης Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτική εμπειρία 17 ετών, αναλαμβάνει προσωπικά σε ολιγομελή τμήματα τη διδασκαλία των μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. 
Εγγυόμαστε τη σωστη διδασκαλία των μαθηματικών με υπομονή και επιμονή καθως επίσης και τη σωστη προετοιμασία των μαθητων για τις απαιτητικές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Έναρξη εγγραφών 21 Αυγούστου.
Καθημερινα 9:00-13:00 και 17:30-20:00

Ελευθεριας 1 Πλατεία Δημαρχειου Ηγουμενίτσα
Εναρξη μαθημάτων 4 Σεπτεμβρίου
Τηλεφωνα επικοινωνίας 2665103203 και 6948785203.
Read More »
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόλησηΖητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση 24 ώρες την εβδομάδα 5 η 6 ημέρες με ασφάλεια. 
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 6946103753.
Read More »
Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση Ζητείται καμαριέρα για μερική απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023
Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις


Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι, τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν και φέτος, πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών, από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023
Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα όλα τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης EKO Smile κερδίζουν πόντους, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο διαγωνισμό για 100 δώρα υψηλής αξίας, με κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 2665098010 & 6974747918
Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου
7ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - ΠλαταριάςRead More »
Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Ξεκίνησε το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Σελίδες