Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα άλογα στον Αχέροντα

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019
Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα άλογα στον Αχέροντα
 


Αχέροντας 2019.Οι τουρίστες διασκεδάζουν και η Δικαιοσύνη κάνει διακοπές.
Ζώο ταλαιπωρημένο από την ιππασία τουριστών.
Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο του σωματείου Προσωπικά στο ΑΤ Παραμυθιάς η όποια βρίσκεται στην εισαγγελέα. Αφορά σωρεία παραπτωμάτων σχετικά με την νομοθεσία περί ζώων ,καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων, κακοποίηση ζώου Εργασίας,έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κτλ κτλ κτλ.
Θα οριστεί δικάσιμος και Θα παραστουμε με δικηγόρο .


Απόψεις μας είναι ότι πρέπει να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, όπως στην καταγγελία μας που αφορούσε παρόμοια περίπτωση στα Σύβοτα.
Δεν καταλαβαίνουμε αυτήν την διάκριση Φυσικά και ελπίζουμε να υπάρχει κάποιος λόγος Φυσικά που να ευσταθεί νομικά.


Φιλοζωικο Σωματειο θεσπρωτιας/filozoiko somatio thesprotias

Read More »
Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα άλογα στον Αχέροντα Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα άλογα στον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος με 187 πακέτα παράνομων τσιγάρων

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019
 Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος με 187 πακέτα παράνομων τσιγάρων
 
 
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης (X-RAY), διαπιστώθηκε ότι εντός της χειραποσκευής του, ο ανωτέρω κατείχε συνολικά εκατόν ογδόντα επτά (187) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των επτακοσίων ενενήντα ενός ευρώ και εξήντα ενός λεπτών (791,61 €).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος με 187 πακέτα παράνομων τσιγάρων  Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος με 187 πακέτα παράνομων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βοηθήστε να βρεθεί το σκυλάκι!!!

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019
Ηγουμενίτσα: Βοηθήστε να βρεθεί το σκυλάκι!!!


Read More »
Ηγουμενίτσα: Βοηθήστε να βρεθεί το σκυλάκι!!! Ηγουμενίτσα: Βοηθήστε να βρεθεί το σκυλάκι!!! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 
 

Ο Δήμος μας σε συνέχεια των επιτυχημένων βραβευμένων του δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τα προηγούμενα έτη, θα συμμετάσχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, 16-22 Σεπτεμβρίου, με δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον καθορισμό των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 αποστέλλοντας ιδέες και προτάσεις.

Η συμμετοχή σας με οποιαδήποτε ιδιότητα (πολίτες, φορείς, Σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Επιχειρήσεις) στη δημιουργία του, μας είναι απαραίτητη.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη και ουσιαστική για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας παράλληλα με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Βοηθήστε ενεργά τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας καταθέτοντας τις προτάσεις σας για έξυπνες και πρωτότυπες εκδηλώσεις:

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Τοπική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας, κα Γόγολου Χριστίνα (2665361236, emw@igoumenitsa.gr ).


Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπους διαβίωσης και εργασίας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα, τα οποία συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2019, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».

Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία, είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της καρδιάς μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιατί να μην περπατήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα οφέλη για τον εαυτό μας;

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019 Rating: 5

52χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από νταμάρι

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019
52χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από νταμάρι
 
 

Τέλος στη ζωή του φαίνεται ότι έβαλε ένας 52χρονος ημεδαπός ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 52χρονος έπεσε στο κενό από βράχο στο παλιό νταμάρι που βρίσκεται στο αλσύλιο της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα.

Στο σημείο επιχείρησαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ άνδρες για τον απεγκλωβισμό ο οποίος όταν ολοκληρώθηκε διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ όλα τα στοιχεία που έχει η αστυνομία η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο παραπέμπουν σε αυτοχειρία.
Read More »
52χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από νταμάρι 52χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από νταμάρι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019 Rating: 5

Σελίδες