67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 67χρονος σε συνοικία των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του από οικεία του πρόσωπα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Για τον 67χρονο ήταν ήδη αργά.

Από την έρευνα της αστυνομίας αποκλείστηκε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενώ είναι άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν στον ηλικιωμένο στην συγκεκριμένη πράξη.
Read More »
67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του 67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Πανέμορφα άλογα στους χιονισμένους δρόμους του Μετσόβου- ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Πανέμορφα άλογα στους χιονισμένους δρόμους του Μετσόβου- ΒΙΝΤΕΟ


Λευκά, μαύρα, καφέ.. Άλογα σε ημιάγρια κατάσταση, καλπάζουν στους χιονισμένους δρόμους του Μετσόβου.

Η εικόνα τους είναι πράγματι πανέμορφη και καθηλωτική!

Τα άλογα ζουν στις πλαγιές της Πίνδου σε ημιάγρια κατάσταση. Σε μέρες όπου οι καιρικές συνθήκες γίνονται δύσκολες λόγω της χιονόπτωσης και η ανεύρεση τροφής για τα ίδια είναι δύσκολη μεριμνά η Πολιτική Προστασία είτε της Περιφέρειας Ηπείρου είτε του Δήμου Μετσόβου για την μεταφορά χόρτου ή καλαμποκιού.

πηγή epiruspost.gr

Read More »
Πανέμορφα άλογα στους χιονισμένους δρόμους του Μετσόβου- ΒΙΝΤΕΟ Πανέμορφα άλογα στους χιονισμένους δρόμους του Μετσόβου- ΒΙΝΤΕΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Επαγγελματίες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Επαγγελματίες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024


Σε λειτουργία τέθηκε στις 20/12/2023 στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias), μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ελ. Επαγγελματίες/ Αυτοαπασχολούμενοι/Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31/1/2024.

Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής/μεταβολής, θα παραμείνουν, για το έτος 2024, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Οι απασχολούμενοι αποκλειστικά ως εργάτες γης, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024 από την ηλεκτρονική υπηρεσία, Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών γης.

Με τις διατάξεις των άρθρων 31, 35, 36, 37 και 45 του Ν.4670/2020, για το έτος 2024 τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών κλάδων σύνταξης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και εργατών γης, προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του έτους 2023, 3,46%.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.


Read More »
Επαγγελματίες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024 Επαγγελματίες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου την Παρασκευή και συνεδρίαση της Δ.Ε.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σουλίου την Παρασκευή και συνεδρίαση της Δ.Ε.
Τις πρώτες δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου.

Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 18:30 με μοναδικό θέμα την “Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) Δήμου Σουλίου , οικ. έτους 2024″

Θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση στις 19:30 με 13 θέματα στη ημερήσια διάταξη:

Ορισμός δημοτικού συμβούλου μειοψηφίας, που δεν εκπροσωπείται στη Δημοτική Επιτροπή (Άρθρο 8 του Ν.5056/23)
Έκθεση εσόδων – εξόδων Δ’ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2023
Ορισμός υπαλλήλου υπευθύνου για τη διαχείριση των λογαριασμών του Δήμου Σουλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος
Ορισμός υπαλλήλων υπευθύνων για τη διαχείριση των λογαριασμών του Δήμου Σουλίου στην Τράπεζα Πειραιώς
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων έτους 2024
Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου
Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου
Ορισμός Προέδρου και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»
Εγγραφές νηπίων στον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς
Καθορισμός ύψους αντιτίμου από τους ωφελούμενους των προγραμμάτων άθλησης για όλους, περιόδου 2023-2024 και καθορισμός των Γενικών Προγραμμάτων
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Σουλίου στη Γενική Συνέλευση στο Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»
Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων του Δήμου Σουλίου στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ)


Θα εχει προηγηθεί το πρωί της ιδιας μέρας, συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
Κατάρτιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2024
Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω
1η τμηματική παραλαβή για τη σύμβαση της προμήθειας με τίτλο : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»
Eξουσιοδότηση νoμίμου εκπροσώπου του Δήμου Σουλίου για την υπογραφή πρόσθετης πράξης δανειστικού συμβολαίου για το Υποέργο 2 : Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο του έργου: «Αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου»

Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου την Παρασκευή και συνεδρίαση της Δ.Ε. Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σουλίου την Παρασκευή και συνεδρίαση της Δ.Ε. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

H EΛΟΠΥ φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
H EΛΟΠΥ φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails

H συστηματική συμμετοχή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σε διεθνή προγράμματα που προάγουν την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της δέσμευσής μας για την προώθηση της βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας, διαμορφώνοντας ένα μέλλον που συνδυάζει αποτελεσματικότητα, καινοτομία και σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΟΠΥ φιλοξένησε στην Ελλάδα τη φετινή γενική συνέλευση Biotrails από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου, ένα σημαντικό συνέδριο που αποτελεί μέρος του προγράμματος Horizon Europe.

Το BIOTRAILS είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία γνώσης και στην ανάπτυξη εργαλείων που θα εμπνεύσουν και θα επιταχύνουν μετασχηματιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα στην κοινωνία μας.

Το έργο αποβλέπει στην καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας και της κοινωνίας εξετάζοντας παράλληλα και παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές που αποσκοπούν σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Στο έργο συμμετέχουν ερευνητικά ιδρύματα και παραγωγοί από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, με την ΕΛΟΠΥ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Μέρος του προγράμματος ήταν και η επίσκεψη σε μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πρακτική εμπειρία στον τομέα.

Το έργο BIOTRAILS αποτελεί ένα βήμα προς μια κατεύθυνση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, στοχεύει να εμπνεύσει και να επιταχύνει τη μετασχηματιστική αλλαγή που σχετίζεται με τη βιοποικιλότητα στις αλυσίδες αξίας τεσσάρων επιλεγμένων παραγωγών αγαθών στις οποίες ανήκει και η Ιχθυοκαλλιέργεια.
 


Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.


Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

Read More »
H EΛΟΠΥ φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails H EΛΟΠΥ φιλοξενεί την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Τρίτη στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Τρίτη στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Read More »
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Τρίτη στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Τρίτη στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Κ.Π.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Κ.Π.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ
Η Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, οι Διευθύνσεις των Παραρτημάτων Προστασίας Παιδιών, οι υπάλληλοι και τα φιλοξενούμενα παιδιά των Μονάδων μας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους των Δικαστηρίων Ιωαννίνων, τον Λ.Ε.Α.Δ.Ι και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, για τη διάθεση παιχνιδιών, ρούχων και δωροεπιταγών για την κάλυψη αναγκών των παιδιών των Μονάδων μας.

Η προσφορά αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς καθώς αποτελεί δείγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση αυτό καθαυτό το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά μας είναι σημαντικό και το εισέπραξαν και τα ίδια με μεγάλη χαρά, όλα δε τα είδη ήταν εξαιρετικής ποιότητας.

Με την ευχή ότι όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά να έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και με την πεποίθηση ότι όσα την χρειάζονται, πρέπει να λαμβάνουν την καλύτερη.

Σας Ευχαριστούμε πολύ!

Η Πρόεδρος
του ΚΚΠΠ Ηπείρου
Τσολάκη Θ. Μαρία
Read More »
EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Κ.Π.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Κ.Π.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Αδελφότητα το “ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ” | Ως απόγονοι των Σουλιωτών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Αδελφότητα το “ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ” | Ως απόγονοι των Σουλιωτών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού.

«Εμείς οι απόγονοι των Σουλιωτών, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανελέητη σφαγή, που συντελείται τους τελευταίους 3,5 μήνες από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη”.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ψήφισμα της Αδελφότητας το “ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ” για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, το οποίο αναγνώστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», που πραγματοποιήθηκε εχθές 21 Γενάρη 2024 στα γραφεία της, στην Αθήνα.

Τονίζεται στην ανακοίνωση: “Καταγγέλλουμε επίσης, τις ηγεσίες των χωρών μελών του ΟΗΕ (ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις), που στηρίζουν τη βάρβαρη στρατιωτική επίθεση σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, με πρόσχημα το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»!

Θύμα αυτής της κατάστασης, που έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο σε 35.000 αμάχους Παλαιστίνιους (παιδιά- γυναίκες- ηλικιωμένους) και έχει οδηγήσει στην εκτόπιση περίπου 2 εκατομμυρίων στην έρημο ή σε άλλες χώρες, δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι. Θύμα είναι και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ ο οποίος- όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις- βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας τα δικά του θύματα.

Πηγή των δεινών του λαού της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και όλων των λαών της περιοχής, είναι η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Και είναι βέβαιο, πως όσο συνεχίζεται η κατοχή θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις, θα εμποδίζονται οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά και θα μεγαλώνει ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ως απόγονοι των Σουλιωτών, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα και να είναι κυρίαρχος στον τόπο του. Επίσης, ζητάμε να δημιουργηθεί και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν από την 4η Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ και απαιτούμε:

· άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα
· να διαλυθούν οι παράνομοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη και να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι από τις ισραηλινές φυλακές καθώς και οι ισραηλινοί όμηροι
· να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ».
Read More »
Αδελφότητα το “ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ” | Ως απόγονοι των Σουλιωτών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού. Αδελφότητα το “ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ” | Ως απόγονοι των Σουλιωτών, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Ήπειρος: Αυξήθηκαν οι επισκέπτες από Αλβανία – Χαμηλά ο αριθμός των διανυκτερεύσεων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Ήπειρος: Αυξήθηκαν οι επισκέπτες από Αλβανία – Χαμηλά ο αριθμός των διανυκτερεύσεων


Ο χάρτης του τουρισμού στην Ήπειρο για το 2022 από το ΙΝΣΕΤΕ. Κέρδη και ζημίες για την περιοχή μας.

Στοιχεία για την “ταυτότητα” του τουρισμού στις 13 Περιφέρειες της χώρας για το έτος 2022 έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΝΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση το 2022 η Περιφέρεια Ηπείρου υποδέχθηκε το 3% των επισκεπτών που καταγράφηκαν στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σύγκριση με το 2019 (από 1 εκατ. σε 1,1 εκατ.).

Το μερίδιό της είναι στο 2% επί του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων, παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 0,4% σε σύγκριση με το 2019 (από 261 εκατ. ευρώ σε 260 εκατ. ευρώ ).

Η Μέση Δαπάνη ανά επισκέπτη ωστόσο μειώθηκε κατά 5% από 253 ευρώ σε 240 ευρώ η οποία είναι και η χαμηλότερη σε όλη τη χώρα.

Οι επισκέπτες από την Αλβανία είναι εκείνοι που επισκέφθηκαν το 2022 κατά κύριο λόγο την Ηπειρο, ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία κλπ.

Η Ηπειρος πάντως συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων αντιπροσωπεύοντας μόνο το 1% των διανυκτερεύσεων που καταγράφηκαν στη χώρα.

Την περίοδο 2019-2022, η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Περιφέρειας σημείωσε βελτίωση (από 30% το 2019 σε 33% το 2022).

Επιμέρους, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες σημείωσαν βελτίωση: Θεσπρωτίας (από 37% το 2019 σε 40% το 2022), Πρέβεζας (από 30% το 2019 σε 35% το 2022), Ιωαννίνων (από 29% το 2019 σε 30% το 2022) και Άρτας (από 21% το 2019 σε 25% το 2022) .
Read More »
Ήπειρος: Αυξήθηκαν οι επισκέπτες από Αλβανία – Χαμηλά ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Ήπειρος: Αυξήθηκαν οι επισκέπτες από Αλβανία – Χαμηλά ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Ενισχύεται το επίδομα των €2.000 για κάθε γέννηση - Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των νεών οικογενειών

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Ενισχύεται το επίδομα των €2.000 για κάθε γέννηση - Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των νεών οικογενειών


Την ανάγκη να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια που πιέζονται οι προϋπολογισμοί του σπιτιού τους, υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των νεών οικογενειών.

Ειδικότερα, ανέφερε πως παραμένουν τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση και ενισχύονται ενώ για τα δίδυμα τέκνα το ποσό είναι διπλό. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Στις συσκέψεις της κυβέρνησης που έγιναν το τελευταίο διάστημα, έγινε συζήτηση και για ένα νέο επίδομα που δεν θα ήταν εφάπαξ. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι βελτιωμένες και προβλέψεις για τους τριτέκνους, ώστε να «κουμπώσουν» με αυτές για τους πολύτεκνους. Μένει να φανεί, αν το πακέτο θα περιλαμβάνει και άλλα οικονομικά μέτρα που θα αφορούν το κόστος διαβίωσης για τους νέους γονείς, ενώ από φέτος ισχύουν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα για γονείς, όπως το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, αλλά και η προσαύξηση στο επίδομα θέρμανσης.

Το θέμα του κόστους ζωής, συνδυαστικά με τις αρνητικές δημογραφικές προβλέψεις, άλλωστε, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το κυβερνητικό επιτελείο που «ακούει» εδώ και μέρες κριτική ότι έχει επικεντρωθεί στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ αυτό που πραγματικά «καίει» τους πολίτες είναι η καθημερινότητά τους.

Εξάλλου, το στίγμα είχε δώσει ήδη από το Νταβός ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής λέγοντας: «Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες;
Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» είπε πει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg.


Read More »
Ενισχύεται το επίδομα των €2.000 για κάθε γέννηση - Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των νεών οικογενειών Ενισχύεται το επίδομα των €2.000 για κάθε γέννηση - Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης των νεών οικογενειών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Ο Δήμος Σουλίου έχοντας ως βασική προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική, η οποία ασκείται με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση των αναγκών των συμπολιτών μας και το σεβασμό της μη διάκρισης λόγω φύλλου, εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος, πεποιθήσεων , αναπηρίας ή ηλικίας, ενημερώνει τους πολίτες για τις κάτωθι υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν στο δήμο και στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες ανάλογα τις ανάγκες τους.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Παλαιό Γυμνάσιο , Παραμυθιά

(1ος όροφος)

Τηλ. : 2666022982

Η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων.

Στον Δήμο μας αυτή την στιγμή λειτουργούν 7 δομές:«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Παραμυθιάς
«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Προδρομίου
«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Νεοχωρίου
«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Αχέροντα
«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Σουλίου
«Βοήθεια στο Σπίτι» Δ.Δ. Καρβουναρίου
Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας (Παραμυθιά)

Αιτήσεις για ένταξη ωφελουμένων γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Κ.Καραμανλή 179, Παραμυθιά

Ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου

Τηλ. : 2666360137

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό Ταμείο.

ΠΑΡΟΧΕΣ:Ενημέρωση και διασύνδεση-παραπομπή-στήριξη σε:
Φορείς
Υπηρεσίες
Προγράμματα τοπικής και εθνικής εμβέλειας
Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη:
Ανέργων
Παιδιών και Εφήβων
Αντιμετώπιση Οικογενειακών Προβλημάτων
Διενεργούνται ψυχολογικές αξιολογήσεις
Λειτουργία Σχολών Γονέων και προγράμματα δια βίου Μάθησης
Διοργάνωση εκδηλώσεων
Επιδόματα για τα οποία οι πολίτες μπορούν να αιτούνται στο Κέντρο Κοινότητας:
Επίδομα Γέννησης
Αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας στο ΚΕΠΑ
Αναπηρικά Επιδόματα ΟΠΕΚΑΕπίδομα Κίνησης
Διατροφικό Επίδομα σε Νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Βαριά Αναπηρία
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Βαριά Νοητική Υστέρηση
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Συγγενή Αιμολυτική Αναιμία ή Αιμορραγική διάθεση , σύνδρομο επίκτητης ανοσοεπάρκειας (AIDS)
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία Όρασης
Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με εγκεφαλική ΠαράλυσηΕλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Επίδομα Στέγασης
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας
Προσωπικός Βοηθός
Έξοδα κηδείας Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
TEBAΣτο Δήμο Σουλίου έχει συσταθεί Επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14- 07-2020 ΚΥΑ με τίτλο «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος δυνάμει του αρ.36 του ν.4508/2017» (Β’ 3088), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αρ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/29-12-2021, ΚΥΑ (Β’6302) για τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς καταναλωτές του Δήμου Σουλίου
Διαδικασίες εισαγωγής ατόμων σε δημόσια οικοτροφεία – ιδρύματα

ΚΑΠΗ

Κ.Καραμανλή 14, Παραμυθιά

Τηλ. : 2666023215

Βασικός στόχος του θεσμού του ΚΑΠΗ , είναι η προάσπιση των κοινωνικών

δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και η παροχή εξωιδρυματικής προστασίας. Μεγίστης σημασίας είναι η παραμονή τους στην κοινότητα, ως ισότιμα και ενεργά μέλη.

ΠΑΡΟΧΕΣ:Ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια και νοσηλευτική φροντίδα, οδηγίες για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ενημέρωση σε θέματα υγείας (προληπτική ιατρική)
Συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη
Παραπομπή σε υπηρεσίες
Οργανωμένη ψυχαγωγία, με εκδρομές, συνεστιάσεις, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού
Ημερίδες και διαλέξεις για θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία
Προγράμματα αγωγής υγείας
Λειτουργία προγραμμάτων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των ηλικιωμένων, όπως γυμναστική, χορός, χειροτεχνία, κ.α.
Λειτουργία εντευκτηρίου και δωρεάν προσφορά ροφημάτων

Οι αιτήσεις ωφελουμένων στα ΚΑΠΗ γίνονται από 17/01/2024 έως 29/02/2024
Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Γίνε και εσύ Εθελοντής για την Πόλη σου Τώρα!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Γίνε και εσύ Εθελοντής για την Πόλη σου Τώρα!


Read More »
Γίνε και εσύ Εθελοντής για την Πόλη σου Τώρα! Γίνε και εσύ Εθελοντής για την Πόλη σου Τώρα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Λίγα τα προβλήματα και πολλές όμορφες εικόνες στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου (+Φωτογραφίες)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Λίγα τα προβλήματα και πολλές όμορφες εικόνες στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου (+Φωτογραφίες)


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με πολλές όμορφες εικόνες, πέρασε η επέλαση της κακοκαιρίας στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου και της Π.Ε. Θεσπρωτίας που παραμένει σε επιφυλακή, χρειάστηκε να επέμβει στην Σκάλα της Παραμυθιάς για αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ενώ προβλήματα στην πρόσβαση σε σταβλικές μονάδες έχουν παρατηρηθεί σε κοινότητες του ορεινού όγκου.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται απο τους οδηγούς ειδικά τις νυχτερινές ωρες οπου αναμένεται να επικρατήσει παγετός στο οδικό δίκτυο των κοινοτήτων του ορεινού ογκου.

Το άσπρο πέπλο εχει καλύψει τις κοινότητες Ελαταριάς, Σαλονίκης, Αγιας Κυριακής, Πετουσίου, και στα Σουλιοτοχώρια με τις φωτογραφίες να ειναι ενδεικτικές:Read More »
Λίγα τα προβλήματα και πολλές όμορφες εικόνες στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου (+Φωτογραφίες) Λίγα τα προβλήματα και πολλές όμορφες εικόνες στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς και του Σουλίου (+Φωτογραφίες) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Ισχυρή εκπροσώπηση της Ηπείρου στην ΠΟΑΣΥ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Ισχυρή εκπροσώπηση της Ηπείρου στην ΠΟΑΣΥ


Ισχυρή είναι η εκπροσώπηση της αστυνομικής «οικογένειας» της Ηπείρου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων Ανέστης Κωνσταντινίδης μετέχει ως μέλος στο νέο ΔΣ, ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Βαγγελής εκλέχθηκε στην επιτροπή βορείου τομέα, ο αναπληρωτής ΓΓ Ευάγγελος Κεφάλας στην επιτροπή εκπαίδευσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Χρήστος Παργινός αναδείχθηκε εκπρόσωπος στην Eurocop.

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ μετέχει ως αναπληρωτής ταμίας και ειδικός γραμματέας ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλης Νάκος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή αλλά και για ευθύνη και τονίζει ότι «έχοντας βαθιά γνώση της κατάστασης και των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με σοβαρότητα και μαχητικότητα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την επίλυσή τους καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας μας σε όλους τους τομείς»!


Read More »
Ισχυρή εκπροσώπηση της Ηπείρου στην ΠΟΑΣΥ Ισχυρή εκπροσώπηση της Ηπείρου στην ΠΟΑΣΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον Σύλλογο Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον Σύλλογο Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς


Σύλλογος Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στον Πλάτανο Ελευθεροχωρίου την Κυριακή 28/1/2024 και ώρα 11:15.

Read More »
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον Σύλλογο Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον Σύλλογο Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Η Επίδραση των Κοινωνικών Δικτύων στη Νέα Γενιά: Σχέσεις, Αυτοεκτίμηση και Συμπεριφορά - Γράφει η Χριστίνα Ευαγγελου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Η Επίδραση των Κοινωνικών Δικτύων στη Νέα Γενιά: Σχέσεις, Αυτοεκτίμηση και Συμπεριφορά - Γράφει η Χριστίνα Ευαγγελου


Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλει στη ζωή της νέας γενιάς, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης και πληροφόρησης. 
Μέσα από τον ψηφιακό κόσμο οι νέοι, αντί να είναι περιορισμένοι στη γεωγραφική τους τοποθεσία, μπορούν να συνδεθούν με άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτή η διασυνδεδεμένη κοινωνία επηρεάζει τον τρόπο που οι νέοι δημιουργούν, κατανοούν και διατηρούν τις σχέσεις τους.  Τ
α κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν κοινότητες εντός κοινοτήτων, που μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό, τις επιλογές και τη ζωή τους γενικότερα. 
Η επιρροή των φίλτρων και των επεξεργασμένων φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργεί μια ιδανική εικόνα της πραγματικότητας. 
Η δυνατότητα συνεχούς σύγκρισης με άλλους όμως, μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση ανταγωνισμού και άγχους. 
Ωστόσο, η επίδραση των μέσων στη νέα γενιά δεν περιορίζεται μόνο στη διασύνδεση. Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα: από το Facebook και το Instagram μέχρι το You tube, το Twitter και το Snapchat επικοινωνούν, μοιράζονται στιγμιότυπα της ζωής τους και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους μέσα από τις διαδικτυακές σχέσεις τους. Μάλιστα, η επιρροή των μέσων αυτών επεκτείνεται στις σχέσεις, την αυτοεκτίμηση και τη συμπεριφορά του ενός προς τον άλλο, γι’αυτό το λόγο κρίνεται αναγκαία η ισορροπημένη κι ενσυνείδητη χρήση τους.
  Η διασύνδεση μέσω των  κοινωνικών δικτύων έχει διαμορφώσει τον τρόπο που οι νέοι δημιουργούν και διατηρούν σχέσεις. Τα likes, τα comments και οι φωτογραφίες μοιράζονται με τον κόσμο, αλλά η αυθεντικότητα των σχέσεων αυτών δείχνει να κλυδωνίζεται, καθιστώντας απαραίτητη την ανάγκη για πραγματική επαφή και επικοινωνία πέρα από την οθόνη, προκειμένου να διατηρηθεί η βαθύτερη, ουσιαστική και ανθεκτική σχέση ανάμεσα στους νέους. 
Η αναζήτηση αναγνώρισης μέσω likes και followers συχνά οδηγεί τους νέους σε έναν ανταγωνιστικό και πολλές φορές επιβλαβή αγώνα για την τέλεια εικόνα. Αυτό το αναγκαίο "validation" μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι αξιολογούν τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους.  Τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των νέων με τον τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους online. Η δημιουργία ενός ψηφιακού προφίλ είναι ένα είδος παραθύρου προς τον κόσμο, όπου η εικόνα που παρουσιάζεται μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση της αξίας. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση, εάν η αξία ενός ατόμου μετριέται αποκλειστικά από τη δημοτικότητά του στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να προωθηθεί η συνειδητή χρήση των κοινωνικών μέσων και η αποδοχή της πολυπλοκότητας της ατομικής ταυτότητας. 
Η προσωπική έκφραση, ο τρόπος που αντιδρούν σε ειδήσεις και γεγονότα, καθώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις διαφορές, συχνά αντανακλούν το ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο έχουν μεγαλώσει. 
Η σύγκριση με άλλους στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ανησυχίας και ανασφάλειας. Επιπλέον, η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να επιφέρει εθισμό, απώλεια χρόνου και απώλεια ενδιαφέροντος για τις πραγματικές δραστηριότητες, οδηγώντας σε απομόνωση και αυξημένα επίπεδα εκφοβισμού.  
  Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως οι νέοι μοιράζονται τη ζωή τους δημόσια, πολλές φορές μην προασπίζοντας την ιδιωτικότητά τους κι εκθέτοντας ακόμα και τις πλέον προσωπικές στιγμές τους, αισθανόμενοι αργότερα ένα κενό που προκύπτει από όλη την εν λόγω προβολή. Συχνά κάποιος μέσα από την άνεση του καναπέ, κρυμμένος πίσω από μια οθόνη κι ένα ψευδώνυμο μπορεί να προβεί σε αισχρό κι ευτελιστικό σχολιασμό, που δύναται να επηρεάσει την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση κάποιου νέου, ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του και πολλές φορές δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αναλόγως. Επιπρόσθετα, η σύγκριση με άλλους, η επιδεικτική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η υπέρμετρη εξάρτηση από αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα, όπως αυξημένο στρες, αυξημένο κοινωνικό άγχος, ακόμα και κατάθλιψη. 
  Τα κοινωνικά δίκτυα είναι αναμφισβήτητα ισχυρά εργαλεία που διαμορφώνουν τη ζωή της νέας γενιάς. Οι νέοι πρέπει να είναι ενήμεροι για τις προκλήσεις και τα οφέλη τους και η κοινωνία πρέπει να δραστηριοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη και επικοινωνία των νέων. 
Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ισορροπίας μεταξύ της ψηφιακής και της πραγματικής ζωής, της αυτοπροσωπίας και της αυθεντικότητας, καθώς και της συνειδητής χρήσης των κοινωνικών μέσων. 
Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση γύρω από αυτά τα θέματα είναι καίρια για να εξασφαλιστεί ότι η νέα γενιά θα αντλεί τα οφέλη των κοινωνικών δικτύων χωρίς να θυσιάζει την ψυχολογική, κοινωνική και συναισθηματική της ευημερία.
  Είναι σημαντικό να προάγουμε μια υγιή σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα. Οι νέοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης τους και να εξασκούν τον έλεγχο της online παρουσίας τους. Ο εκπαιδευτικός ρόλος, η ενημέρωση και η υποστήριξη είναι ουσιώδεις για τη δημιουργία μιας υγιούς και ισορροπημένης σχέσης με τα κοινωνικά μέσα.
  Αν κάποιος εκμεταλλευτεί τη χρήση των κοινωνικών δικτύων και τα χρησιμοποιήσει για έρευνα, προβολή ή ενημέρωση σχετικά με τον πλανήτη μας ή ειδικότερα ως προς τις τοπικές κοινωνίες, τότε μπορεί να συνειδητοποιήσει πως κατέχει ισχυρά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει προς ίδιον ή δημόσιο όφελος. Είναι οι γονείς, το σχολείο και η πολιτεία, φορείς που δύνανται να ενημερώσουν για τις δυνατότητες, τη σωστή χρήση και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που νεαρά άτομα έχουν παρασυρθεί από ενήλικες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την απειρία της τρυφερής αυτής ηλικίας.
  Αναντίρρητα, η νέα γενιά πρέπει να αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ της ψηφιακής και της αναλογικής επικοινωνίας, ώστε να επωφεληθεί από την εμπειρία των κοινωνικών μέσων χωρίς να υπονομεύσει την ποιότητα των σχέσεών της, την αυτοεκτίμησή της και τη συμπεριφορά της στον κόσμο. 
Καθώς οι νέοι εξερευνούν τα όρια της ψηφιακής κοινωνίας, είναι σαφές πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν βαθιά επίδραση στις σχέσεις, την αυτοπεποίθηση και τη συμπεριφορά τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε αυτή την επίδραση και να αναζητούμε τρόπους για την υγιή χρήση των κοινωνικών δικτύων, έτσι ώστε να διαμορφώνονται θετικές εμπειρίες και σχέσεις για τη νέα γενιά.
Read More »
Η Επίδραση των Κοινωνικών Δικτύων στη Νέα Γενιά: Σχέσεις, Αυτοεκτίμηση και Συμπεριφορά - Γράφει η Χριστίνα Ευαγγελου Η Επίδραση των Κοινωνικών Δικτύων στη Νέα Γενιά: Σχέσεις, Αυτοεκτίμηση και Συμπεριφορά - Γράφει η Χριστίνα Ευαγγελου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Βραβεύτηκε ο σύλλογος “Filia Velbert e.V.” από την Κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Βραβεύτηκε ο σύλλογος “Filia Velbert e.V.” από την Κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στις 17 Ιανουαρίου 2024 βραβεύθηκε ο σύλλογος “Filia Velbert e.V.” από την Κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το βραβείο΄΄ «Ευρωπαϊκή Ενεργή Κοινωνία των Πολιτών» απονεμήθηκε στον Θεσπρωτό αντιπρόεδρο του Συλλόγου και εξέχων μέλος της διασποράς Λάζαρο Παπαιωάννου από τον Υπουργό Ευρώπης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Nathanael Liminski, και την Ina Scharrenbach, Υπουργό Εσωτερικών και Τοπικών Υποθέσεων.

Read More »
Βραβεύτηκε ο σύλλογος “Filia Velbert e.V.” από την Κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Βραβεύτηκε ο σύλλογος “Filia Velbert e.V.” από την Κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά


Την έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών και διαμερισμάτων προκειμένου να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή τους προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στην συνέχεια.

Την ευκαιρία να ανακαινίσουν τα σπίτια τους, που παραμένουν κλειστά και στη συνέχεια να τα νοικιάσουν, θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του προγράμματος «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω».

Στόχος του μέτρου – μεταξύ άλλων – είναι να «πέσουν» άδεια ακίνητα στην αγορά, κάτι που θα ρίξει τις τιμές των ενοικίων κυρίως για οικογένειες, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια, οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται να βρουν στέγη για ενοικίαση και όταν βρίσκουν, είναι αρκετά ακριβή.

Στόχος των αρμοδίων υπουργείων είναι να «πέσουν» και έχει στόχο να ρίξει στην αγορά περίπου 12.500 κενές κατοικίες, οι οποίες όμως θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών μέτρων και θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.

Επιδότηση μέχρι 40% των δαπανών

Όταν λοιπόν κάποιος ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ακινήτου θέλει να το επισκευάσει ή να το ανακαινίσει, αν μπει σε αυτό το πρόγραμμα, θα λάβει επιδότηση από το κράτος 40% επί των δαπανών που θα κάνει, για εργασίες και για υλικά. Η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση βέβαια οι εργασίες και τα υλικά να έχουν όλα αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Αποκλείεται δηλαδή, η περίπτωση κάποιος να ανακαινίσει το ακίνητό του με μαύρο χρήμα και χωρίς αποδείξεις.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης αφού θα κάνει την ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να νοικιάσει για τρία χρόνια το ακίνητο και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι. Έχει βρει λοιπόν τον επόμενο ενοικιαστή και επιβεβαιώνεται ότι τον έχει βρει από ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον τρία χρόνια.


Read More »
Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» – Ποιους αφορά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Να σταματήσουμε τις θηριωδίες του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών

Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 6.30 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους φασίστες-σιωνιστές του Ισραήλ. Πάνω από 25 χιλιάδες οι επίσημα καταγραμμένοι νεκροί, η μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά! Άγνωστος αριθμός καταπλακωμένων απ’ τα χαλάσματα. Πάνω από 60 χιλιάδες οι σακατεμένοι. Ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, διαλυμένες υποδομές. Λιγοστά σισίτια με ελάχιστα τρόφιμα. Το νερό δυσεύρετο, τα φάρμακα έχουν τελειώσει προ πολλού. Η πείνα, η δίψα και οι αρρώστιες “θερίζουν” τους “τυχερούς” που γλιτώνουν από τις βόμβες και τις σφαίρες. Το κράτος-δολοφόνος μιμείται τους ναζί και όσα αυτοί έκαναν στους Εβραίους …

Κι από κοντά τα μεγάλα αφεντικά. Οι Αμερικάνοι (κύρια) αλλά κι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που στέλνουν όπλα και δισεκατομμύρια στους σιωνιστές, προσποιούμενοι τους “ανθρωπιστές”, ενώ στηρίζουν πολιτικά το μαντρόσκυλό τους για να κλιμακώνει τα εγκλήματά του. Κι αυτό αποθρασύνεται!

Απορρίπτει ακόμη και την ψεύτικη “λύση” των δύο κρατών και εντείνει τις εκκαθαρίσεις στη πολύπαθη Γάζα. Παράλληλα, συνεχίζει να δολοφονεί και να καταστέλλει όσους Παλαιστίνιους διαδηλώνουν, κόντρα και στη “δική τους” ανυπόληπτη ηγεσία, στην δυτική όχθη του Ιορδάνη. Ταυτόχρονα απειλεί ευθέως γειτονικά κράτη: το Λίβανο, το Ιράν, τη Συρία. Κάνει τρομοκρατικά χτυπήματα στις γύρω μη φιλικές προς αυτό χώρες, την ώρα που δέχεται ρουκέτες από τη Χεσμπολάχ του Λιβάνου και πυραύλους από τους Χούθι της Υεμένης. Η φρίκη απειλεί με επέκταση και διάχυση όλη τη Μέση Ανατολή.

Και όμως! Η παλαιστινιακή αντίσταση αντέχει και καταφέρει πλήγματα στα κατοχικά στρατεύματα και στο γόητρο του υποτιθέμενου ενός από τους καλύτερους στρατούς στο κόσμο. Γιατί έχει το δίκιο με το μέρος της, το λαό που αρνείται να εκτοπιστεί βίαια και την τροφοδοτεί συνεχώς με νέες δυνάμεις αλλά και τους λαούς όλου του κόσμου που διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες ενάντια στην εθνοκάθαρση. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ εντείνουν τους τυχοδιωκτισμούς και διευρύνουν τα μέτωπα στρατιωτικής αντιπαράθεσης στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι-ανταγωνιστές συμμετέχουν, αρνούμενοι όμως να μπουν κάτω απ΄ την αμερικάνικη σημαία.

Βασιλικότερη του βασιλιά η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ, με το σιγοντάρισμα των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, έσπευσε από τη πρώτη στιγμή να στηρίξει τον “στρατηγικό της εταίρο” – το Ισραήλ – και, αποβλέποντας στην εύνοια των Αμερικάνων στη κόντρα της με την Τουρκική, να στείλει φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά θάλασσα. Ενώ οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας “πήραν φωτιά” στην υποστήριξη του μακελειού. Πλάι στους μεγάλους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών, βιάζονται να “πλασαριστούν” μωροφιλοδοξίες εξαρτημένων αστικών τάξεων, σαν της “δικής μας”. Εκθέτοντας το λαό και τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους και ασκώντας στις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες, στους όρους διαβίωσης, δουλειάς και σπουδών, την πιο άγρια αντιλαϊκή επιδρομή.

Να γιατί χρειάζεται ξανά και ξανά να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε “Λευτεριά στη Παλαιστίνη”, ανεπιφύλακτα, “από τον Ποταμό ως τη Θάλασσα”! Να καταγγείλουμε το ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα, την κατοχή και τα εγκλήματά του. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στη μεγάλη προσφορά που με το αίμα τους προσφέρουν απλόχερα στην ανθρωπότητα οι “ελεύθεροι πολιορκημένοι” της Γάζας. Αλλά και να καταδικάσουμε στη χώρα μας την αστική-κυβερνητική συνενοχή στη σφαγή που διαπράττεται. Παράλληλα, ωστόσο, χρειάζεται να κριτικάρουμε τα καμώματα δυνάμεων της Αριστεράς που αντιμετωπίζουν το παλαιστινιακό ως “ντεκόρ” στις εκλογικές-κοινοβουλευτικές τους αυταπάτες.

· Λευτεριά στη Παλαιστίνη από τη Θάλασσα ως το Ποτάμι!
· Κάτω το φασιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!
· Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στο έγκλημα!
· Έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Βάσεις και ΕΕ από την Ελλάδα!
· Μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!
Read More »
Συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η ένταξη-απένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η ένταξη-απένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ


Νέα ψηφιακή δυνατότητα υποβολής δήλωσης φυσικών προσώπων που ξεκινούν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές υπηρεσίες για ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 του κώδικα ΦΠΑ, καθώς και για την απένταξη από αυτό, παρέχει από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταργείται η χρονοβόρα χειρόγραφη διαδικασία και οι επισκέψεις στις ΔΟΥ για ένταξη ή απένταξη στο ειδικό καθεστώς, που ενδεικτικά και μόνο το έτος 2023 ανήλθαν σε 26.000.

Η νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζει το πεδίο εφαρμογής, τους δικαιούχους, καθώς και την ψηφιακή διαδικασία υποβολής της δήλωσης.

Η δήλωση υποβάλλεται κατά κανόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία/Αλλαγές Στοιχείων Μητρώου/Ειδικό καθεστώς Αγροτών.

Ειδικότερα, οι χρήστες κατά την υποβολή της δήλωσης βλέπουν να εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα πεδία με τα στοιχεία τους. Αφού επιλέξουν τον δήμο μόνιμης κατοικίας/έδρας τους, ολοκληρώνουν τη διαδικασία και λαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό δήλωσης.
Read More »
ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η ένταξη-απένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η ένταξη-απένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

POS: Εκπνέει ο χρόνος για τις παραγγελίες – Έρχεται νέος κύκλος επιδοτήσεων για την προμήθεια των συσκευών

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
POS: Εκπνέει ο χρόνος για τις παραγγελίες – Έρχεται νέος κύκλος επιδοτήσεων για την προμήθεια των συσκευών


Λιγότερες από 10 ημέρες έχουν περιθώριο οι επαγγελματίες που δεν διαθέτουν POS, προκειμένου να παραγγείλουν τις συσκευές αυτόματης πληρωμής. Μετά την 31η Ιανουαρίου αρχίζουν να εκπνέουν οι προθεσμίες που έχει ορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και υπάρχει ο κίνδυνος των προστίμων.

Επόμενος σταθμός η 29η Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνδεσης και την ενεργοποίηση των συσκευών αυτόματης πληρωμής POS.

Όσοι δεν συμμορφωθούν από την 1η Μαρτίου 2024 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ ενώ οι επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί POS μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα έως την 1η Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν αποδεδειγμένα παραγγείλει έως το τέλος Ιανουαρίου και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Μέχρι στιγμής στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έχουν δηλωθεί 1.007.894 POS από 553.950 επιχειρήσεις και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ειδική ομάδα εργασίας υπό τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πορεία υλοποίησης του έργου και όπου χρειάζεται παρεμβαίνει για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Με το νέο φορολογικό νόμο όλες οι κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων στην λιανική αγορά πρέπει πλέον να δέχονται πληρωμές με κάρτες ενώ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματικό λογαριασμό και να αποδέχονται άμεσες πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS. Σημειώνεται ότι η υποχρεωτική χρήση των POS επεκτάθηκε σε 35 επαγγελματικούς κλάδους από λαϊκές αγορές και πανηγύρια έως περίπτερα, ταξί, ψιλικατζίδικα, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα και κινηματογράφους.

Όσον αφορά στο τελευταίο στάδιο της διασύνδεσης ταμειακών- POS, αναβαθμίζονται τα Ταμειακά Συστήματα (εφόσον απαιτείται) και διασυνδέονται με τα POS, με ευθύνη της επιχείρησης που τα χρησιμοποιεί. Η ΑΑΔΕ ενημερώνει κάθε χρήστη υπηρεσιών πληρωμών για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτουν με email, η με σχετική ειδοποίηση στην εφαρμογή «Τα Μηνύματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE, ή με σχετική ένδειξη στα «Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)» στην εφαρμογή «Στοιχεία επιχείρησης».

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, να αναβαθμίσουν την ταμειακή μηχανή τους, εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση με τα POS τους, καλώντας πιστοποιημένο τεχνικό ΦΗΜ.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος επιδοτήσεων (voucher) για προμήθεια POS από τους επαγγελματίες στους οποίους επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση των POS. Για την αντικατάσταση POS έχουν εγκριθεί 52.577 αιτήσεις που υπέβαλαν 14.080 επιχειρήσεις με την αξία των επιταγών που έχουν εκδοθεί να ανέρχεται σε 2,08 εκατ. ευρώ ενώ έχουν εξαργυρωθεί επιταγές συνολικής αξίας 541.288 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών προκειμένου να μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS έχουν εγκριθεί 107.521 αιτήσεις από 59.809 επιχειρήσεις, έχουν εκδοθεί επιταγές συνολικής αξίας 7,676 εκατ. ευρώ και έχουν εξαργυρωθεί επιταγές αξίας 4,378 εκατ. ευρώ.
Read More »
POS: Εκπνέει ο χρόνος για τις παραγγελίες – Έρχεται νέος κύκλος επιδοτήσεων για την προμήθεια των συσκευών POS: Εκπνέει ο χρόνος για τις παραγγελίες – Έρχεται νέος κύκλος επιδοτήσεων για την προμήθεια των συσκευών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου


Τη Δευτέρα 22/01 και από 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος, για τον μήνα Ιανουάριο

Το πακέτο περιέχει:
Κοτόπουλο,
Ζυμαρικά ( δυο συσκευασίες ),
Τραχανά ,
Γάλατα ( δυο συσκευασίες ),
Μέλι,
Μαργαρίνη ,
Αναψυκτικά ,
Ζάχαρη,
Αλεύρι,
Σάλτσα ντομάτας ( δυο συσκευασιες ),
Φακές ( δυο συσκευασίες),
Φασόλια ( δυο συσκευασίες)

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν διπλή ποσότητα προϊόντων


Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

28. 818 οι άνεργοι στην Ήπειρο τον Δεκέμβριο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
28. 818 οι άνεργοι στην Ήπειρο τον Δεκέμβριο


Στους 28. 818 ανέρχονται οι άνεργοι στην Ήπειρο για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ. Οι μισοί μάλιστα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της υπηρεσίας για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Οι επιδοτούμενοι ανέρχονται στις 7.873. Οι 3.200 είναι εποχικοί των τουριστικών επαγγελμάτων ενώ τον Δεκέμβριο υπήρξαν 1.072 αιτήσεις.

Ο αριθμός ανέργων τον Δεκέμβριο είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου όπου είχε καταγραφεί σημαντική αύξηση η οποία αποδίδεται και στην ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν ενώ σε σύγκριση με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2022 παρουσιάζει μικρή υποχώρηση.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για τον μήνα Δεκέμβριο 2023, ανήλθε σε 1.039.752 άτομα. Από αυτά 501.089 (ποσοστό 48,2%) άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 538.663 (ποσοστό 51,8%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 375.891 άτομα (ποσοστό 36,2%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 663.861 άτομα (ποσοστό 63,8%).

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών ο οποίος ανέρχεται σε 337.516 άτομα (ποσοστό 32,5%).

Το εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας (1) εκπαίδευσης συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων ο οποίος ανέρχεται σε 497.631 άτομα (ποσοστό 47,9%).

Μεταξύ των Περιφερειών της Χώρας η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 314.650 άτομα (ποσοστό 30,3%) και 192.733 άτομα (ποσοστό 18,5%) αντίστοιχα.

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων (2), για τον μήνα Δεκέμβριο 2023, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 263.312 άτομα, από τα οποία οι 136.333 (ποσοστό 51,8%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 126.979 (ποσοστό 48,2%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 111.024 (ποσοστό 42,2%) και οι γυναίκες σε 152.288 (ποσοστό 57,8%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων 115.947 (ποσοστό 44,0%) είναι κοινοί, 1.971 (ποσοστό 0,7%) είναι οικοδόμοι, 126.979 (ποσοστό 48,2%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 15.478 (ποσοστό 5,9%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 2.790 (ποσοστό 1,1%) είναι εκπαιδευτικοί και 147 (ποσοστό 0,1%) είναι λοιποί.


Read More »
28. 818 οι άνεργοι στην Ήπειρο τον Δεκέμβριο 28. 818 οι άνεργοι στην Ήπειρο τον Δεκέμβριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024
Οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη


Ένας ημεδαπός συνελήφθη μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με αλκοολόμετρο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Read More »
Οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη Οδηγούσε σε κατάσταση μέθης και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Σελίδες